Da li je ovo biogorivo budućnosti?

Za ispitivanje goriva iz morskih algi, koje naučnici nazivaju biogorivom treće generacije, koristi se običan automobil.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
  1. Nije to buducnost gorivo,buducnost gorivo je u govnima.Alge,biljno ulje,soja dosta vise.Do devedesete su nas lagali banke i velike naftene kompanije da nafta nestaje,mrtve dinosauruse koje su duboko u zemlji na 20km.tako nastaje nafta,tako je pricao King Hubert i ljudi kao njega.Nafta i gas su obnovljivi izvori i uvek ce je imati. Ko je stvorijo ulje od zivotinske i biljne materije i da je to efikasno?
    Nafta i gas dolaze od zemljino jezgro.94 nemogu se setiti jedan Amer objavio knjigu i pobio sve teorije o ovim banditima koji kazu nafta se dobija od fosile i da je buducnost biogorivo cista glupost.Tako dosta o algama,secerne trske,soja i bla bla.
    (Goran, 22. februar 2020 00:03)

    # Link komentara

  2. Znaci da alge nisu vise samo hrana buducnosti nego su i gorivo buducnosti. Gde cemo samo da nadjemo toliko ronilaca da ih izvade dovoljno ! Narocito ako i oni odu u Nemacku !
    (A leteci automobili ? A roboti vojnici ?, 21. februar 2020 18:38)

    # Link komentara

  3. Isti su efekti zagadjenja kao kod fosilnih goriva, ali zato pri rastu alge koriste CO2 iz atmosfere. Druge biljke ga ne koriste hahahahahhahahha
    (Auto.BOY, 21. februar 2020 17:14)

    # Link komentara

  4. Taman i alge da istrebimo i zbogom
    Kiseoniku!!
    (bali, 21. februar 2020 14:35)

    # Link komentara

  5. Emisije su potpuno na istom nivou. Pa zašto onda da se koristi? Možda dok se gaje, koriste CO2?
     (Majkl Džondar, 21. februar 2020 12:49)

    # Link komentara

  6. Uvek sam mislio da će goriva dobijena od biljnih ostataka u jednom momentu prevladati nad fosilnim gorivima. Uzgajamo prosto sopstveno gorivo. Ali električni automobili su ipak za sada nekako bar u medijima zastupljeniji, što smatram za veliki lobi... Ipak ta električna energija se dobija iz elektrana koje su (bar kod nas) 70% pogonjene fosilnim gorivima, što samo po sebi i nije toliki problem, koliki je problem tehnologija izrade i reciklaže baterija za ta vozila. Kada bi se ta sila mozgova i novca bar malo usmerila ka stvaranju novih tehnologija za dobijanje biodizela mislim da bi smo rešili problem vrlo lako. Uz kvalitetne filtere i kvalitetna goriva problemi emisije mogu da se svedu na zanemarljive.
     (cisko, 21. februar 2020 11:02)

    # Link komentara

  7. Jel zamena za dizel ili benzin?T.j koji motor sagoreva ovo gorivo nerekose.
     (Strokavi mozak, 21. februar 2020 10:12)

    # Link komentara