1. Kao da ce ih milion izaci na puteve, prilagodite voznju uslovima na putu i gotova stvar, nisu oni krivi sto nemaju puteve za poljuprivredne masine, a ovi sto nemaju signalizaciju, njima odmah treba staviti traktor u presu, vozim u Nemackoj vec tri godine i ovde je sasvim normalna pojava blata po putu koja vode kroz sela.
    (pezos, 22. februar 2020 12:12)

    # Link komentara

  2. Pisete neproverene (glupe) stvari. Traktorisru ako policija uhvati pod dejstvom alkohola ODUZIMAJU TRAKTOR bez obzira da li je vlasnik istog. To bih predlozio da se uvede i za vas SAVESNE vozace:automobila,kamiona,motociklista,dzipova,biciklista. A sto se tice blata zakon kaze da svaki put koji izlazi na asfaltni put mora mora imati otresiste za blato u duzini 50m. Pogledajte da li to ima i na koliko mesta.
    (Djura, 21. februar 2020 16:17)

    # Link komentara

  3. Nije to do blata,to je do nekulture. Normalni ljudi bi bar nesto blata skinuli sa tockova,ovi samo isteruju na asfalt i sve leti oko njih po kolima blato. Nije tacno da se nema para za sredjivanje signalizacije,NIKAD VECE SUBVENCIJE NISU DOBIJALI. POLOVINU TRAKTORA I KOMBAJNA IM DRZAVA SUFINANSIRA,DOBIJAJU I KES KAO SUBVENCIJE,SVE IH VISE VOZI TRAKTORE OD IZNAD 50.000 EUR. I ponasaju se kabadahijski.Zato bi bilo barem od njih ok da pokazu malo postovanja prema drugima na drumu,dosta sto imamo bahate taksiste i bezobrazne kamiondzije. Najbolje zive u ovoj drzavi poljoprivrednici kad vam kazem.
    (Robi, 21. februar 2020 09:13)

    # Link komentara

  4. Put NS-B. Petrovac nema potrebe komentsrisati. Kad krene poljoprivredna sezona, za glavu da se uhvatis.
    (duki, 20. februar 2020 18:29)

    # Link komentara

  5. mi namuceni seljaci izlazimo traktorima da bi nešto proizveli I da nam na kraju država otme po nikakvim cenama I da ne radnicima u beogradu da za jeftine pare pojedu niko ne piše o katastrofalnim putevima koji nam uništavaju signalizaciju mašine niko ne piše o bahatim motorisatima kamiondžijama vozacima džipa koje ne sme niko da pogleda cak se policajac okrene ceo da ne vidi šta radi I koliko prekršaja pravi vozac džipa pogledajte ko je vise smrtnih slucajeva doprineo na putevima trtaktoristi ili ovi što sam ih nabrojao a koliko je traktorista poginulo zbog ovijh koje sam nabrojao
    (stižu hranioci beograđana, 20. februar 2020 18:27)

    # Link komentara

  6. Na moj Traktor i Prikolicu sam dva puta Godisnje radio KOMPLET Signalizaciju.Posle Nedelju dana SVE se Rastreskalo-PUTEVI su nam Uzasni.Imamo Kocku 1.5 km i to je Najveci Problem.Signalizaciju vise Ne Sredjujem, samo kad idem uvece stavim Trolut Pozadi.Imam Uslove i za Nov Traktor i Sve Ostalo ali mi Drzava ne omogucava da Normalno Zivim.Jug Srbije.Takva nam je Cela Srbija
    (srba, 20. februar 2020 15:20)

    # Link komentara

  7. Pa ne izlaze tenkovi u saobraćaj nego traktori !!!
    (gorski, 20. februar 2020 14:51)

    # Link komentara

  8. A saobraćajci popustili. Traktori opet bez ikakve signalizacije kao nekad.
    (oštro s tupima, 20. februar 2020 14:41)

    # Link komentara

  9. Brm brm idemooooo. Jedva cekam dodem kod dede da vozim traktor.
    (Zevs, 20. februar 2020 14:23)

    # Link komentara

  10. A sta ce mo sa motociklistima?
    Oni voze 3 puta brze nego sto je ogranicenje.
    Ubijaju sebe i druge.
    (Lone, 20. februar 2020 14:20)

    # Link komentara

  11. Kada bi se napravila otresišta na atarskim putevima,ne bi bilo blata,a za to nisu krivi seljaci.Naravno,svaki neosvetljen i neispravan traktor treba sankcionisati.Na tehničkom pregledu se ne daje akcenat na ispravnu signalizaciju,kočnice,što je najbitnije,nego se traže gluposti koje ne utiču na bezbednost saobraćaja.Mene vratili zato što mi ne radi 1 sijalica od tablice,originalno pomoćno sedište nije upisano u saobraćajnu,iako je fabrički urađeno,pa me slali na homologaciju i platio 100 evra.
    (tragtor, 20. februar 2020 13:54)

    # Link komentara

  12. Ispred Basaida sam proslog leta zamalo ubio traktoristu. Dugacak pravac, dozvoljeno 80km/h, on neosvetljen, sve sa zenom u onoj maloj prikolici nazad. Srecom, imao sam duga svetla, pa sam video na vreme. U susret nam ide auto, nema obilazenja. Jedva sam usporio. Inace, vozio sam ispod 80 km/h... Doslo mi da ga zadavim. Majku mu, pa stavi nazad bar kinesko led svetlo na baterije da bar nesto vidim...300 dinala kod Nene u Temerinu...
    (reminder, 20. februar 2020 13:33)

    # Link komentara

  13. Stize blato na putevima ,uzas sta nas ceka a policije nigde da to sankcionise.
    (Poglavlje 27, 20. februar 2020 13:18)

    # Link komentara

  14. Kao da mi pa imamo neku poljoprivredu?
    (Ćomi, 20. februar 2020 13:16)

    # Link komentara

  15. (Totalnodrukcijioddrugih, 20. februar 2020 10:49)

    Sa traktoristima gotovo da nemam kontakta u urbanoj sredini, a ne krećem se po selima. Smetaju mi bahati motociklisti isto koliko i bahati vozači ostalih kategorija. Problem je što motociklisti u ogromnoj većini precenjuju sebe. Razvlačenje motora od semafora do semafora i konstantno prekoračenje brzine od 50 kmh u naseljenom mestu i onda ja treba da budem prestravljen da li ću nekoga od njih zviznuti. Ogromna većina je bahata, netolerantna i bezobrazna. Ne smetaju mi svi, u poslednje vreme sve je više onih koji imaju kompletnu opremu i odgovorno se ponašaju. Ali i među njima je ogromna većina onih koji smatraju da puna traka za njih ne važi i da sa svojim motorom mogu svašta što im padne na pamet. Ono su ti koji treba da shvate da je daleko veća verovatnoća da će oni stradati u sudaru sa četvorotočkašem, ali se uglavnom ponašaju kao da im do života nije stalo. Ne svi, ali većina. I onda to pređe u stereotip. Ali ja da razmišljam koji je normalan, a koji nije - ne želim. Ukratko: poštujem ih koliko i oni mene u datom trenutku.
    (mile rizik, 20. februar 2020 13:15)

    # Link komentara

  16. Au, kad sofisticirani(skuplji) botovi ovako komentarisu, neki novi namet se sprema paorima. Uvozznicki lobi ne spava.
    (petar, 20. februar 2020 12:58)

    # Link komentara

  17. da dodam sad pocinje i sezona kamikaza na biciklima bez svetala, koji se voze po mrklom mraku od sela do sela. to su tek ludaci. stati oduzeti im bicikl a njega prevesti do prvog mesta i naplatiti mu prevoz debelo. pre mesec dana jedan poznanik mi prica da mu kolega sa posla naleteo na takvog kad je ujutro isao na posao i naravno ubio ga. vozio po sred ceste bez svetala po mraku . sad ce ovaj u zatvor po nasem zakonu.
    (genijalac, 20. februar 2020 12:34)

    # Link komentara

  18. Ne sankcionise se ni najmanje, svi su iz manjih mesta i svi se znaju tako da tvoja tvrdja pada u vodu. A za ovo blato ih treba terati da pojedu isto koje izvuku na put. Moze stati pre izlaska i skinuti obicnim stapom 90% tog blata koje iznese na put i ti prolazeci preko tog istog blata i na kocku stavljas zivot svoje porodice.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvrk, 19. februar 2020 20:23)

    Ko ti je to rekao? 95% traktorista je trezno, da, kažanjavaju se često, ali je i istina da se dosta gleda kroz prste jer traktor ne provede par dana na magistralnom putu godišnje....

    ...za blato ćete da se izvinite...pogotovo drugovi motoristi koji voze 40kmh na sat više od dozvoljenog i to redovno, pa im je posle đavo kriv...blato kako neko reče 90% je upravo suprotno, i ne može se skinuti sa guma, guma prikolica itd....ali i malicioznim komentarima stvarate utisak da svaki put traktor iznese lopatu zemlje na put.....to se retko dešava kada nekog uhvati kiša...i da, blato se iznosi i u uređenim državama, i to redovno, druga je stvar što oni imaju uređene-asfaltirane atarske puteve pa retko izlaze na magistrale a i blato se otrese na prvih 30 metara
    (bandoglavi, 20. februar 2020 12:19)

    # Link komentara

  19. Jedan moj prijatelj se vracao nocu iz Backe Topole za Suboticu. U susret mu je isao automobil i primetio je da su mu se farovi na kratko ugasili, pa upalili. Shvatio je da je ispred njega neosvetljeno vozilo. Naravno, bio je to traktor. Srecom, imao je dovoljno vremena da uspori.
    (Trovach, 20. februar 2020 12:17)

    # Link komentara

  20. @Markobrebrat

    izvuces ga iz traktora i dobro isamaras pa mu izbusis gume i gurnes traktor u jarak, iskljucis ga iz prometa kad policija nece,tek toliko sto si skoro poginuo zbog njega. ja bi bez razmisljanja , nisu normalni sta rade po glavnim putevima gde se brzo vozi, blato je gore od leda.
    (genijalac, 20. februar 2020 12:15)

    # Link komentara

  21. U mojoj opštini glavni problem vezan za traktore je blato koje iznose na put i redovno se prave ludi.
    (Pera, 20. februar 2020 11:53)

    # Link komentara

  22. Najveća opasnosst su kamioni, ali nažalost oni se nikad ne sklanjaju sa puta...
    (Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed, 20. februar 2020 11:51)

    # Link komentara

  23. Zamislite kada motorom naidjete na grumenje zemlje.
    (Mateja, 20. februar 2020 11:44)

    # Link komentara

  24. Na magistralnom putu izmedju Sapca i Iriga treba biti posebno oprezan. Jedne noci mi je tu izleteo jedan dekica, uspeo sam da se zaustavim bukvalno na metar od njega. Ko je tuda prolazio zna da je srecom pravac, pa sam ga uocio na vreme. I da, da se odma ogradim nisam jurcao, nego sam vozio po ogranicenju, oko 80 kmh. Na moje pitanje sto nema bar fenjer okacen pozadi da se nesto vidi, samo je slegnuo ramenima. I sta sad tom coveku da kazes?
    (Markobrebrat, 20. februar 2020 11:40)

    # Link komentara

  25. E pa sada policijo, umesto što sedite skriveni u žbunju i merite ko vozi ubitačnih 51 km/h na debilnim mestima, lepo na drumove i kažnjavajte neosvetljene traktore koji su svakako mnogo veća opasnost od toga.
    (Vojislav, 20. februar 2020 11:18)

    # Link komentara

  26. Traktoristi, voznja bez svetka i rotacije-suditi kao pokusaj ubistva sa umisljajem, nanos blata na put- 160 sati ciscenja puteva od blata. Biciklista bez svetla- pokusaj samoubistva- ludnica 30 dana. Automobili-nasilnicka voznja- oduzimanje vozacke na 10 godina-oduzimanje automobila
    (Neko iz mase...., 20. februar 2020 11:12)

    # Link komentara

  27. @Mile rizik Postovani sto vam smetaju motoristi? Oni su redovni ucesnici u saobracaju. Evo sad za praznike bili su na putu svi, biciklisti, motoristi, traktoristi i naravno automobilisti kao kruna vaseg razmisljanja. Gledajte saobracajne ucesnike sire. Traktorista strada kad pretera sa tovarom ili kad mu traktor nije zakonski bezbedan, motorista zbog prevelike brzine ili tudjom nepaznjom, biciklista strada od udara automobiliste jer isti ne drzi rastojanje ili biciklista nije osvetljen, automobilista strada zbog brzine.... Kako god uvek je problem ljudski faktor i natolerancija, nepostovanje zakona. U ponedeljak na regionalnom putu je bio motociklista, covek je uredno vozio ( nije divljao ) pretekne bezbedno drzi rastojanje i od biciklista, traktor i automobila. Na pravcu da gas u krivini lagano. Pratio sam njega jedno 30tak km nijednom preko pune linije, kod skole covek usporio na 30km/h naselje 50. To govori da nije sve u jakoj masini ili sporom traktoru vec do coveka u glavi. I sam kad je prazan i pregledan put dodam gas u automobilu ali kad je kolona nema preticanja po svaku cenu. Kao biciklista uvek sam blizi ivici puta kad me neko zaobilazi na milimetar nije ni svestan kakvu nesigurnost i nebezbednost izaziva kod bicikliste. Sa razlogom traze biciklisti da se uvede u zakon bezbedno rastojanje prilikom preticanja. Sto se tice traktorista pa i oni su ljudi. Malo vise saosecajnosti, tolerancije i postovanja u saobracaju nije na odmet.
    (Totalnodrukcijioddrugih, 20. februar 2020 10:49)

    # Link komentara

  28. Uopste nije problem sto koriste puteve,problem je sto 90posto njih nema ni svetla ni zmigavce ni stop svetla ni rotaciju! Najjaci su kad voze nocu bez ikakvih svetala! Ne krivim ih,dozvoljeno im je! Ja recimo da sam neka vlast,za pojedine prekrsaje,bih to kategorisao kao pokusaj ubistva i slao ljude u zatvor bez ikakve novcane naknade! Dva svetla za traktor prednja i zadnja kostaju oko 3000din!
    (miksererrr, 20. februar 2020 10:29)

    # Link komentara

  29. Када ће полиција да кажњава трактористе што уносе блато на коловоз??? Па то кад се углача и кад падне киша је горе од леда. А и закон им налаже да пре уласка на асфалтни коловоз морају очистити гуме од блата.
    (милан, 20. februar 2020 10:22)

    # Link komentara

  30. Ih, kamo srece da bahatih nema na po par meseci godisnje ...
    (4 migavaca, 20. februar 2020 09:58)

    # Link komentara

  31. Najveći problem je što im je dozvoljeno, odnosno primorani su na korišćenje puteva koji treba da budu za saobraćaj motornih vozila. Traktori na opterećenim putevima kao ibarska, NS - Šabac, BG- Zrenjanin i sl su prava katastrofa. Njima na tim putevima nije mesto ali bi morali pored imati saobraćajnice za sopstvene potrebe, a to najčešće nije slučaj. U zapadnoj evropi vrlo često pored puta ima održavani put sa tucanikom za poljoprivrednike.
    U vojvodini je situacija mnogo poboljšana poslednjih godina sa rotacijama koje koriste na putu i verujem da je tako spašeno dosta života ali problem nanošenja blata, pravljenja gužve na putu i neopreznog ponašanja u saobraćaju ostaje.
    (Milan, 20. februar 2020 09:42)

    # Link komentara

  32. Ne sankcionise se ni najmanje, svi su iz manjih mesta i svi se znaju tako da tvoja tvrdja pada u vodu. A za ovo blato ih treba terati da pojedu isto koje izvuku na put. Moze stati pre izlaska i skinuti obicnim stapom 90% tog blata koje iznese na put i ti prolazeci preko tog istog blata i na kocku stavljas zivot svoje porodice.
    (Zvrk, 19. februar 2020 20:23)
    Greška. Ne sankcionišu pijane lokalne funkcionere i budžovane sumnjivog kapitala dok seljaka više vole da klepe, nego bilo šta. To ti postane jasno kad odeš kod sudije za prekršaje u ranim jutarnjim satima pa vidiš koji je tamo profil ljudi.
    (bm, 20. februar 2020 09:03)

    # Link komentara

  33. Blato i okriviti tamo i ono malo seljaka i vrednih ljudi koji se bore za život u ovoj jadnoj državi gde sve propada i vene. Kako bi bilo da malo stavite prst na čelo i zapitate se ko je zadužen za održavanje puteva, bezbednost, signalizaciju, čistoću...
    (Nikola, 20. februar 2020 08:29)

    # Link komentara

  34. Traktoristi su najvece zlo u saobracaju. Pored toga sto su najvecim delom tehnicki neispravni, mladji traktoristi u 99% slucajeva voze bez odgovarajuce kategorije, nemaju ni svetla, ne ciste gume pred izlazak na asvalt pa ostavljaju blato za sobom, koce saobracaj, voze uglavnom pod alhoholom, pored alhohola vozaci uvece kada se vracaju kuci posle rada u njivi su premoreni, a to je isto kao i drogirani. Njih nikada niko ne kontrolise dok narod placa kaznu za 51kmh ako vozi u gradu.
    (Aca, 20. februar 2020 01:57)

    # Link komentara

  35. Minut ćutanja za sve poginule od strane nemarnih traktorista koji nisu nikad odgovarali.
    (Vozač, 19. februar 2020 23:06)

    # Link komentara

  36. Aco malo si preterao. Mi pijemo kad se vratimo sa njive a ne dok smo u polju. Nismo svi registrovani i to je tačno, priključci su takvi kakvi jesu i svuda u svetu se kače na isti i to bezbedan način tako da si to stvarno morao da izbegneš kad se već me razumeš. Ako se ne zakače bezbedno oni spadnu još dok si u dvorištu. Nema potrebe za mržnjom, daj da govorimo realno. I mi imamo hiljadu primedbi na vas građane i malograđane pa ne govorimo to na taj način.
    (Mile, 19. februar 2020 21:58)

    # Link komentara

  37. povika na traktoriste je donekle opravdana ali kad vidim kako se ponasaju profesionalni vozaci i kako se ponasaju vozaci koji voze porsea i nekoh skupuh kola mislim da je manja opasnost traktor sa 35 km h nego auto sa 180 km h na ibarskoj
    (ziko, 19. februar 2020 21:32)

    # Link komentara

  38. Lako cu sa traktoristima, ali vracaju se i motoristi, mnogo veci problem.
    (mile rizik, 19. februar 2020 21:17)

    # Link komentara

  39. u svakoj normalnoj drzavi ne bi stajao ovakav naslov. Zasto vozaci oprez?? Zasto se ne vrse kontrole traktorista. Svako ko se vozi putevima od Simanovaca do Sapca se moze uveriti koliko se blata iznese na put a o tome da traktori uglavnom nemaju ni najosnovniju signalizaciju da ne pricam
    (mile, 19. februar 2020 20:50)

    # Link komentara

  40. Preko 90% traktorista su pijani, njih niko ne kontrolise, kao da nisu ucesnici u saobracaju, o signalizaciji i neregistrovanim i primitivnim priljucima da i ne govorim, a tek iznosenje blata na kolovoz...
    (aco, 19. februar 2020 19:23)

    Od svega sto si naveo jedino ovo poslednje stoji, ostalo se sankcioniše
    (VP, 19. februar 2020 19:48)

    Ne sankcionise se ni najmanje, svi su iz manjih mesta i svi se znaju tako da tvoja tvrdja pada u vodu. A za ovo blato ih treba terati da pojedu isto koje izvuku na put. Moze stati pre izlaska i skinuti obicnim stapom 90% tog blata koje iznese na put i ti prolazeci preko tog istog blata i na kocku stavljas zivot svoje porodice.
    (Zvrk, 19. februar 2020 20:23)

    # Link komentara

  41. @aco i najgore od svega, voze nocu bez svetala. Nevidljivi kao fantom. Vise su ljudi pobili nego NATO ‘99
    (Coyote, 19. februar 2020 19:48)

    # Link komentara

  42. Preko 90% traktorista su pijani, njih niko ne kontrolise, kao da nisu ucesnici u saobracaju, o signalizaciji i neregistrovanim i primitivnim priljucima da i ne govorim, a tek iznosenje blata na kolovoz...
    (aco, 19. februar 2020 19:23)

    Od svega sto si naveo jedino ovo poslednje stoji, ostalo se sankcioniše
    (VP, 19. februar 2020 19:48)

    # Link komentara

  43. Preko 90% traktorista su pijani, njih niko ne kontrolise, kao da nisu ucesnici u saobracaju, o signalizaciji i neregistrovanim i primitivnim priljucima da i ne govorim, a tek iznosenje blata na kolovoz...
    (aco, 19. februar 2020 19:23)

    # Link komentara