1. Mogu da se nađu na netu merenja kval. vazduha u Londonu na dan kada su zabranili automobile i bez zabrane. A TE na ugalj su najveći zagađivači, još nemamo više kvalitetnog uglja...
     (El Ćefa, 21. novembar 2019 06:09)

    # Link komentara

  2. IX3 za par meseci dolazi,pa ce cestitati on i Tesli i Mustangu
    (IX3, 19. novembar 2019 10:27)
    Mogu da izadju jos deset ali ne mogu da dosegnu naorednost sofwerske arhitekture koju tesla ima. Npr:
    Skoro je jag iPace imao sofwarski recall. Vlasnicima se na ekranu pojavila poruka da odu kod dilera da azuriraju sofware!?! Nisu uspeli da reliciraju Teslin over the air update koji je Tesla uveo 2012. godine.
    (achitwn, 20. novembar 2019 04:16)

    # Link komentara

  3. Nije da dramim, i jeste istina da neke naftne kompanije rade i na alternativama, ali je i dalje lobiranje za fosilna goriva ogromno, i to ne samo u USA, gde je iz predsednikovog ponašanja očigledno da je plaćen za negiranja klimatske nauke, skidanja ograničenja za zagađivače, lupetanje o vetrenjačama koje izazivaju rak itd. To ne može biti samo glupost, to je namera.
    (Laku, 19. novembar 2019 21:10)

    # Link komentara

  4. Tako to rade smekeri....
    (masinista, 19. novembar 2019 17:46)

    # Link komentara

  5. @Laku ajde ne drami. Stvari su krenule u pravom smeru. Ovako ste trebali da se zabrinete sezdesetih i sedamdestih. Danas nema mesta panici kad su automobili u pitanju. Norme za izduvne gasove su sve strozije i skuplje. U jednom trenutku ce postati mnogo jeftinije voziti EV nego vozilo sa SUS motorom i tas na vagi ce se naglo okrenuti na strani ciste tehnologije.
    (Coyote, 19. novembar 2019 16:49)

    # Link komentara

  6. Da su naftne kompanije i te kako spremne da uskoce u elektro voz, govori i primer nekada nase nacionalne naftne kompanije, koja nije vise nasa a niti samo naftna, posto proizvod el.enrgiju i trguje istom. A niste znali, ne cudi me. Naravno da su oni (novi vlasnic) imali sluha a i novca. da gas koji se spaljivao na bakljama pretvarju u el energiju. Bilo je napisa i da su bili ukljuceni u neke vetro-parkove, sada ne mogu da nadjem kuda je to otislo, aulagace u elektranu na gas. Verujte mi, ako i kada nestane nafte, naftne kompanije (mozda ne sve) ce biti te koje ce uskociti u elektricnu pricu, kao sto vec i sada rade, a oni koji su u blizini jadarita npr neka im je bog u pomoci....
    (Elektro kariola na loz ulje, 19. novembar 2019 16:44)

    # Link komentara

  7. @prvenac
    Posledica prekomerne eksplutacije svi neobnovljivih resursa na planeti vodi do narusavanja eko sistema (ako isti uopste i postoji vise) zagadjenosti planete i kao krajnjeg ishida unistavanje i nestanak ljudske vrste. Globalno zagrevanje je samo posledica i koristi se da se ne bi izazvala panika. Sta je alternativa i jedino resenje? Prelazak na odrzivu ekonomiju i na koriscenje jedino obnoxiously vljivih resursa sa nadom da cemo u nekoj buducnosti rudaruti u svemiru. Logicno zar ne?
    (Zeljko, 19. novembar 2019 13:21)

    # Link komentara

  8. Naivčine!
    (prvenac, 19. novembar 2019 10:54)

    tako je!
    kad sputnjik/RT kaže da je nafta najčistija, kako srbin da ne veruje u to.
    (jaretina, 19. novembar 2019 12:50)

    # Link komentara

  9. @prvenac, nisi u pravu. Ništa u proizvodnji baterija ne zagadjuje više nego proizvodnja SUS motora. I kakva je to besmislica da se organizacije za zaštitu sredine finansiraju od iste naftne industrije koja ulaže bilione u kampanje dokazivanja da u stvari nemamo problema sa zaštitom sredine i da je u redu koristiti njihova fosilna goriva.
    (Pepe, 19. novembar 2019 12:46)

    # Link komentara

  10. Naivčine! Prljava industrija proizvodnje baterija (finansirana iz istog džepa kao i trenutna auto-industrija), “menja” prljavu industriju eksploatacije fosilnih goriva, povećava potrošnju električne energije (koja se proizvodi uglavnom sagorevanjem uglja...oko 80% u svetu), a vi slušate organizacije za zaštitu životne sredine (koje su takođe finansirane iz istih izvora), koje praktično zamagljuju čitav problem. Dok se ne smanje zagađenja termoelektrana (a to neće skoro, jer je prestruktuiranje sporo i skupo...na nama je da vršimo pritisak) i tehnološki ne “pročisti” proizvodni proces baterija za električne automobile, te Tesle i Mustanzi će biti veći zagađivači od današnjih motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Samo se vi ložite na “0 emission”...ovce... Ostavićemo deci gas maske, zbog raznih “mesija” poput ovog Ilon Maska, i ovakvih “tehnoloških revolucija”.
    Zahtevajmo prvo filtere za Obrenovac! To je početak puta ka čistom snu!
    (prvenac, 19. novembar 2019 10:54)

    # Link komentara

  11. Ford!!!
    (pop, 19. novembar 2019 10:46)

    # Link komentara

  12. IX3 za par meseci dolazi,pa ce cestitati on i Tesli i Mustangu
    (IX3, 19. novembar 2019 10:27)

    # Link komentara

  13. Nažalost mnogima je bitnije da iscede još po neki dolar od prljavih tehnologija, nema veze što će i njihova deca i unuci morati da žive u paklu na zemlji, kad klima ode dodjavola.
     (Laku, 19. novembar 2019 09:38)

    # Link komentara