1. (Anonymous, 29. avgust 2019 07:53) Nije moguce vratiti ucesce, osim ako kupac odluci da kupi BMW automobil kod istog dilera ("staro za novo"). I u ovom slucaju, "vracanje" je uslovno, jer novac ne dobijate "u ruke", vec se obracunava vrijednost automobila koji ste kupili na lizing, a koja je priblizna ucescu i ratama koje ste isplatili. Naravno, kupljeni automobil mozete da prodate.
    (NATO, 29. avgust 2019 10:28)

    # Link komentara

  2. @ mozak jedne kokoške ..., 28. avgust 2019 18:35
    Ovaj auto se ne kupuje za pare. Nigde. Pa ni u Srbiji. Lizing 3-4 godine, potom vratiš dileru, uzmeš nazad svoje učešće, kupiš novi auto. Tako neko drugi brine o bateriji, kapacitetu, daljoj prodaji ...
    (Anonymous, 29. avgust 2019 07:53)
    To što predlažeš je ubedljivo najskuplji način pribavljanja upotrebe vozila za bilo koji period ( pa i na „3-4 godine“ ). Jer, ako neko normalno vozilo za npr. 4 godine ima amortizaciju 45% (npr. Katalog AMSS-a kaže da je toliki prosečan pad vrednosti ), ti ćeš kroz ( operativni ili finansijski lizing ) za ugovoreni period lizinga ( za te 4 godine ) kroz razne vrste ugovorenih naknada ( kako god se zvale: učešće, depozit, rate, otkup ... ) UVEK u zbiru platiti više od onih 45%. A ništa ti tu neće ekonomski pomoći ( nećeš proći jeftinije ) ako posle 4 godine to ( tek „otkupljeno“ ) vozilo daš kao učešće za novi lizing.

    A kod kola sa većim padom vrednosti ( hibrid, EV ), računica je još crnja, jer se tu (kod "preostale vrednosti" ) uzme u obzir i "polumrtva baterija".

    Veoma je lako sračunati na željeni period ( 20, 30 ... godina ) koliko te „na kraju balade“ UKUPNO košta ako budeš „menjao“ kola svake 4, 5 ili ... 8 godina, a kroz lizing/rent takva „balada“ je samo skuplja (posebno za hibrid i EV).
    (mozak jedne kokoške ..., 29. avgust 2019 10:12)

    # Link komentara

  3. @Joca
    U pravu si,to je bila notorna laž koju su svi ponavljali kao besni.Usput,EV se registruje kao da ima najmanji mogući SUS motor (valjda 700cm3),tako se obračunava i obavezno osiguranje.
    Ako se EV uvozi iz inostranstva kao polovno vozilo ima nekih momenata na koje treba obratiti pažnju.Kapacitet baterije se može proveriti pre kupovine,nešto kao što se proverava kilometraža kod "normalnog" automobila,takođe postoji i ona začkoljica sa zemljom iz koje se uvozi automobil.Logično je da će kapacitet baterije biti manji u zemlji koja ima mnogo ekstremno hladnih dana od zemlje sa umerenom klimom,pričamo o kapacitetu posle 4,5 godina upotrebe vozila.Što se tiče početnog kapaciteta baterije,kada je EV nov i tu ima par začkoljica.Proizvođači namerno deklarišu da baterija ima manji kapacitet nego što ima u startu da ne bi imali problem sa garancijom ako isti padne ispod nivoa koji piše u garanciji.Upotreba EV je mučenje ako ne postoji garaža sa utičnicom kod kuće,vozio sam par dana E golf i bio sam u konstantnom stresu.To je trenutna realnost u Srbiji,ali polako prave punjače,valjda će biti normalnija situacija.
    (batica, 29. avgust 2019 09:59)

    # Link komentara

  4. @ mozak jedne kokoške ..., 28. avgust 2019 18:35

    Ovaj auto se ne kupuje za pare. Nigde. Pa ni u Srbiji. Lizing 3-4 godine, potom vratiš dileru, uzmeš nazad svoje učešće, kupiš novi auto. Tako neko drugi brine o bateriji, kapacitetu, daljoj prodaji ...
    (Anonymous, 29. avgust 2019 07:53)

    # Link komentara

  5. @Rade

    ako je sivi Tesla, onda je vrv P85D....
    (Sub-Zero, 29. avgust 2019 07:14)

    # Link komentara

  6. fenomenalan autić!
    (Sub-Zero, 29. avgust 2019 02:01)

    # Link komentara

  7. Dobronameran komentar, dimenzije vozila i ostale podatke bi trebalo iznositi preciznije. Ako je duzina 4578 milimetara bezveze je reci "nesto preko 4.5 metra", dok bi 458cm bilo bas kako treba. Barem sam ja navikao na preciznije mere.

    Sve najbolje :)
    (betmen, 28. avgust 2019 23:17)

    # Link komentara

  8. Odlican test, voditelj smekerski i odlicno uradio posao, dajte vise ovakvih testova. Jako kvalitetno, zanimljivo ni na sekund dosadno, bravo ;)
    (yoyo, 28. avgust 2019 22:31)

    # Link komentara

  9. Bila je neka priča da potpuno električna vozila kod nas ne mogu da se registruju jer nemaju zapreminu motora. Ako je ta priča tačna, kako je onda ovo vozilo registrovano? Da li se u međuvremenu nešto promenilo?
    (Neupućeni, 28. avgust 2019 17:15)
    Nije se ništa promenilo, a ni zakon nije promenjen. To je jednostavno bila glupost i onda kada je plasirana ta laž. Danas ti isti koji su onda pričali i pisali kako "ne može da se registruje" govore druge laži, kako elektromobili gore, da je struja "prljavija" od nafte, da neće biti struje dovoljno i slične takve budalaštine.
    Elektromobil je bilo moguće registrovati oduvek, samo što su nekada jedini električni automobili mogli da budu iz samogradnje i adaptacije, a takve je danas možda i teže registrovati negoli onda kada je bio dovoljan "samo" atest mašinskog fakulteta. kažem "samo" zato što je i tada samograditeljima bilo teško da ispune uslov odnosa težine i snage vozila.
    Sa fabričkim vozilima koja su prošla homologaciju nikad nije ni postojao nikakav problem za vlasnike. Bar od kada su se takvi automobili pojavili i na tržištu Srbije. To da ne mogu da se registruju "jer nemaju kubikažu" je prosto bio mit, ona "laž ponovljena hiljadu puta".

    Kako bi bile registrovane prikolice koje uopšte nemaju nikakav motor? I tada je bio neophodan atest, samo što su majstori imali jedan atest za sve prikolice koje izvare, ili je registrovano na divlje, bez ikakvih papira (kao i mnogi automobili uostalom).
    (Joca, 28. avgust 2019 21:28)

    # Link komentara

  10. Bila je neka priča da potpuno električna vozila kod nas ne mogu da se registruju jer nemaju zapreminu motora. Ako je ta priča tačna, kako je onda ovo vozilo registrovano? Da li se u međuvremenu nešto promenilo?
    (Neupućeni, 28. avgust 2019 17:15)


    Verovatno da se nešto promenilo, pošto sam danas video Tesla Model S P65D sa BG tablicama.
    (Rade, 28. avgust 2019 20:07)

    # Link komentara

  11. Lepo al preskupo.I nije za duzi put svakako ali za grad je extra.
    (C i n i k, 28. avgust 2019 19:41)

    # Link komentara

  12. Odlican test
    (zozo, 28. avgust 2019 19:24)

    # Link komentara

  13. I3 onako ali bmw i8 je najlepse dizajniran automobil danas...on je 10 godina ispred vremena, kada ga vidite uzivo kao da dolazi iz buducnosti
    (Jedan momak iz predgradja Stokholma, 28. avgust 2019 19:03)

    # Link komentara

  14. Najveća mana za mene je spomenuta u testu - zadnja vrata. Ukoliko imate decu i prevoziti ih, one ne mogu sama izaći i ući u vozilo. To svakodnevni „mama/tata” taksi čini znatno težim. Da nema toga, meni bi bio idealan kao drugi auto za grad. Naravno, izuzev cene, koja je dva ili tri puta veća od automobila B segmenta, koji imaju identičnu upotrebnu vrednost - mnogo goriva može da se kupi za tu razliku.
    (TNT, 28. avgust 2019 18:44)

    # Link komentara

  15. Bmw je rekao da ce auto raditi sve dok ne krenu spoljni paneli da otpadaju sa njega, u klasi najbolji izbor, tesla tri nije ta klasa nego golf e koji je obican golf samo sa elektro motorom tako da je i3 korak ispred. Vw ga je iskopirao sa modelom iD3 pa ce to biti malo jeftinija verzija slicnog izgleda
    (Dečko sa asfalta, 28. avgust 2019 16:56)
    ma auto ce raditi, problem je sto baterije imaju "ogranicen" vek trajanja, vec posle 5 6 godina su na 80% pocetnog kapaciteta, mogu da se zamene ali je to preveliki trosak, tako da ovakva kola nisu bas najbolja kupovina kao polovna. Ko moze da ih kupi nova i planira da ih vozi 5 6 god on o baterijama i ne razmislja
    (neca, 28. avgust 2019 17:39)

    Boga mi, ja bih kao kupac novih kola pri eventualnom razmatranju kupovine ovog i3 razmišljao kome ću posle 5-6 godina prodati taj EV i za koje pare. Pogledaj "na oglasima" kod nas kako drže cene toyota hibridi (pri čemu se "na oglasima" često pojave upravo u toku pete godine). Imaju procentualno veći pad vrednosti od Toyota nehibrida.
    A pogledaj na netu i pošto su baterije za hibride. Na ino sajtovima ima dosta oko toga, pa i zamenskih baterija (za razne hibride). Može da se desi da je zamenska baterija (dakle, ne originalna) čak i za hibrid star 8-10 godina (što je smešan kapacitet baterije u odnosu na bilo koji EV, obično hibrid jedva da ima oko 1,5 kWh) i po 2-3.000 evra ili više.
    (mozak jedne kokoške ..., 28. avgust 2019 18:35)

    # Link komentara

  16. Bmw je rekao da ce auto raditi sve dok ne krenu spoljni paneli da otpadaju sa njega, u klasi najbolji izbor, tesla tri nije ta klasa nego golf e koji je obican golf samo sa elektro motorom tako da je i3 korak ispred. Vw ga je iskopirao sa modelom iD3 pa ce to biti malo jeftinija verzija slicnog izgleda
    (Dečko sa asfalta, 28. avgust 2019 16:56)
    ma auto ce raditi, problem je sto baterije imaju "ogranicen" vek trajanja, vec posle 5 6 godina su na 80% pocetnog kapaciteta, mogu da se zamene ali je to preveliki trosak, tako da ovakva kola nisu bas najbolja kupovina kao polovna. Ko moze da ih kupi nova i planira da ih vozi 5 6 god on o baterijama i ne razmislja
    (neca, 28. avgust 2019 17:39)

    # Link komentara

  17. Bila je neka priča da potpuno električna vozila kod nas ne mogu da se registruju jer nemaju zapreminu motora. Ako je ta priča tačna, kako je onda ovo vozilo registrovano? Da li se u međuvremenu nešto promenilo?
    (Neupućeni, 28. avgust 2019 17:15)

    # Link komentara

  18. Bmw je rekao da ce auto raditi sve dok ne krenu spoljni paneli da otpadaju sa njega, u klasi najbolji izbor, tesla tri nije ta klasa nego golf e koji je obican golf samo sa elektro motorom tako da je i3 korak ispred. Vw ga je iskopirao sa modelom iD3 pa ce to biti malo jeftinija verzija slicnog izgleda
    (Dečko sa asfalta, 28. avgust 2019 16:56)

    # Link komentara

  19. Koliko je ružan ljudi...
    (Poz iz BG-a, 28. avgust 2019 16:31)

    # Link komentara

  20. zasto i3 elektricni hečbek
    košta više nego najjeftiniji Tesla kupe
    (Jan Vertongen, 28. avgust 2019 16:21)

    # Link komentara

  21. Kupovanje "starijeg" polovnog EV je kao kupovina konvencionalnog vozila bez motora...
    (Džej, 28. avgust 2019 15:44)

    # Link komentara