Galerija nedelje: Električni Volkswagen ID.3

U sedmici koja je za nama Volkswagen je predstavio, kako kažu u nemačkom auto-gigantu, treći najvažniji model u istoriji ove kompanije, posle "Bube" i Golfa.

Podeli
Foto: Volkswagen promo
Foto: Volkswagen promo

Automobil koji treba da odigra ulogu "Golfa među električnim vozilima" nosi oznaku ID.3, a predstavljen je na aktuelnom frankfurtskom auto-salonu. Kako najavljuju iz Volkswagena biće to prvi u nizu električnih modela koje ova kompanija namerava da ponudi kupcima u godinama koje dolaze.

Foto: Volkswagen promo
Foto: Volkswagen promo

Kupcima će biti na raspolaganju tri verzije modela ID.3, koje će se, između ostalog, razlikovati po kapacitetu pogonskih baterija i autonomiji u vožnji.

Bazična varijanta ima baterije od 45 kWh, koje omogućavaju da se automobil vozi i do 330 km bez zaustavljanja. Sledeći po redu je model sa baterijama kapaciteta 58 kWh i maksimalnom autonomijom koja iznosi 420 km, a u vrhu ponude je vozilo sa baterijama od 77 kWh i radijusom kretanja do 550 km.

Foto: Volkswagen promo
Foto: Volkswagen promo

Volkswagen je još ranije obećao da cena osnovne varijante modela ID.3 u Nemačkoj neće premašiti 30.000 evra.

Ostale tehničke detalje možete pronaći u posebnom tekstu na našem sajtu, a više fotografija VW ID.3 pogledajte u našoj Galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu