Šveđani kažu da je RAV4 pao na "testu severnog jelena", Toyota tvrdi suprotno VIDEO

Švedski magazin Teknikens Värld (Svet tehnike), koji duže vreme sprovodi ovaj test na novim modelima automobila, nije bio zadovoljan sa ponašanjem Toyotinog SUV-a.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Teknikens Värld već decenijama sprovodi specifičnan test bezbednosti kojim se ispituju manevarske sposobnosti vozila u ekstremnim uslovima. Široj automobilskoj javnosti napoznatiji je slučaj iz 1997. godine kada su Šveđani prilikom izvođenja testa prevrnuli tada novu Mercedesovu A klasu, što je nateralo nemačku kompaniju da izvrši izmene na tom modelu.

Inače, test se sastoji iz manevra nagle promene pravca, pri određenim brzinama, čime se simulira izbegavanje određene prepreke na putu (poput severnog jelena, čije prirodne pravce kretanja u toj zemlji presecaju putevi). Na taj način utvrđuje se koliko je određeni model stabilan i samim tim bezbedan u datim okolnostima.

Kada je reč o novoj Toyoti RAV4, Šveđani su naveli da prilikom oštrog manervra vozilo "ima tendenciju da se izdigne na spoljna dva točka" i da ESP sistem ne kotroliše ponašanje automobila na testu na zadovoljavajući način, što uzrokuje preveliko zanošenje zadnjeg dela i prelazak preko graničnih čunjeva.

Teknikens Värld dalje tvrdi da je RAV4 zadovoljio uslove testa samo do brzine od 68 km/h, dok je minimalna brzina koja je postavljena kao standard testa 70 km/h. Poređenja radi, Šveđani su naveli da je Nissan Qashqai prlikom testiranja uspešno izveo manevar pri brzini od čak 84 km/h, dok je znatno teži Kia Sorrento bio uspešan pri 78 km/h. Teknikens Värld ističe da je (da bi se otklonila sumnja da je reč samo o izolovanom slučaju), test sproveo na dva identična primerka modela RAV4, koja su se razlikovala samo po boji spoljašnjosti.

Pogledajte video snimak ovog testa:

Sa druge strane, u Toyoti opovrgavaju ove navode uz tvrdnju da se RAV4 na njihovim interno sprovedenim testovima severnog jelena ponašao zadovoljavajuće.

"Za nas u Toyoti bezbednost naših kupaca je prioritet broj jedan", kažu u japanskom proizvođaču.

"Da bismo bili sigurni u to, ovakve testove sprovodimo još tokom razvoja svih naših novih modela. Naši interni testovi zadovoljavaju svetski priznate standarde kada je reč o manevru za izbegavanje prepreke, a od 2016. smo unapredili taj proces upravo na osnovu procedura koje sprovodi Teknikens Värld."

Podsećamo, te 2016. godine švedski magazin je na testu severnog jelena skoro prevrnuo Toyotin pik-ap Hilux

strana 1 od 9 idi na stranu