Imate slab komp? Tu je LowSpecGamer da pomogne

Teško je u moru današnjih gejming YouTube kanala naći pravu nišu kako biste isplivali na površinu u došli do publike, ali je kanal LowSpecGamer to uspeo veoma uspešno da uradi, za manje od dve godine postojanja kanala.

Podeli

LowSpecGamer se na svom kanalu bavi jednom veoma jednostavnom tematikom – pokretanjem igre na što je moguće nižim podešavanjima. Naravno, tu ne mislimo samo na ona podešavanja koja se nalaze u igri, već i na sve ostalo što se može iskopati po konfiguracionim fajlovima. Njegov cilj je uvek da izvuče najniža moguća grafička podešavanja do granice raspoznavanja stvari u igri, taman toliko da možete da vidite šta igrate.

Kada on umeša prste, učini da igre iz prethodnih godinu-dve, poznate po vanserijskoj grafici, izgledaju kao nešto što je izašlo iste godine kada i PlayStation 2. Njegov najgledaniji video pokazuje kako razmontira The Witcher 3 do najsitnijih detalja i pokreće igru u “stabilnih” 30+ frejmova na laptopu gde se pre toga igra jedva palila.

U jednom od njegovih najnovijih videa je učinio da čuveni Half-Life 2 izgleda gore nego njegova replika pravljena u Minecraftu. Valve igre su generalno veoma pogodne za svakakvo eksperimentisanje zato što imaju lako pristupačnu komandnu tablu, gde je moguće menjati svakojake parametre i postavke, što je LowSpecGamer maksimalno iskoristio da bi od Half-life 2 napravio praktično izgled sličan originalnom Doom-u iz 1993. godine.

Izvor: Play.co.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.