Hakovan nalog Čendlera iz "Prijatelja"

Nalog na X platformi, preminulog američkog glumca Metjua Perija, navodno se našao na meti hakera.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: s_bukley / Shutterstock.com
Foto: s_bukley / Shutterstock.com

Izgleda da je meta hakerskog napada bila fondacija, koja je osnovana u čast zvezde Prijatelja, jer je link za donacije, istaknuta na vrhu stranice te društvene mreže, preusmeravala donatore na lažnu stranicu koja prikuplja donacije pomoću kriptovalute.

Instagram profil "Fondacija Metju Peri" je objavio: "Dobili smo obaveštenje da je Metjuova zvanična X stranica hakovana i da usmerava korisnike na lažnu stranicu koja prikuplja donacije pomoću kriptovalute.

Molimo vas da ne donirate preko ove stranice i da ne delite lažne objave na društvenim mrežama. Jedina internet stranica povezana sa Fondacijom je MatthewPerryFoundation.org, što znači da donacije primamo samo preko nje."

"Ovo je jedini zvanični Instagram profil Fondacije Metju Peri i samo mi objavljujemo zvanične informacije Fondacije. Stoga vas molimo da prijavite sve lažne naloge i ne šaljete donacije putem bilo kojeg kanala osim MatthewPerryFoundation.org. #MatthewPerry", upozoreno je.

U decembru je Perijeva smrt proglašena nesrećnim slučajem zbog "akutnog učinka konzumiranja ketamina". Glumac, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u hit američkoj komediji Prijatelji, pronađen je mrtav u svom stanu 28. oktobra prošle godine.

Peri je otvoreno govorio o svojoj borbi sa zloupotrebom štetnih supstanci i o svojoj zavisnosti i osnovao je ustanovu za pomoć osobama sa sličnim problemima.

Nakon njegove smrti osnovana je fondacija koja nosi njegovo ime i pomaže svima koji se bore sa zavisnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.