Google Chrome ima ozbiljan problem, evo kako da se zaštitite

Tim računarskih eksperata, okupljenih u CERT-In organiztaciji, upozorio je korisnike Google Chrome-a na postojanje visokog rizika od bezbednosnih pretnji.

Izvor: B92, Kurir
Podeli
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Upozorenje ukazuje na neke ranjivosti, koje su otkrivene u desktop verziji Chrome-a, a mogu da se iskoriste kako bi napadači daljinski bili u prilici da menjaju kodove i manipulišu sistemima.

CERT-In ističe da otkrivene ranjivosti utiču na sve verzije Google Chrome-a pre v122.0.6261.57 a pogođene su Windows, Mac i Linux platforme, prenosi Kurir.

Gooogle je odmah objavio ažuriranje za Chrome, koje ispravlja 12 bezbednosnih problema, od kojih su dva klasifikovana kao visoka ozbiljnost. Istraživačima koji su otkrili ranjivosti, dodeljene su nagrade od 28.000 dolara.

Korisnicima se savetuje da bez odlaganja ažuriraju svoj Google Chrome internet pregledač, a ukoliko se to ne odradi automatski moguće je ažurirati ga i ručno:

U desktop verziji Google Chrome-a kliknite na tri vertikalne tačkice u gornjem desnom uglu. Otvoriće se padajući meni u okviru kojeg birate "Help/Pomoć".
U meniju koji se otvori izaberite "About Google Chrome", a potom će sistem aautomatski proveriti da li postoji novo ažuriranje i nadogradiće pregledač.
nakon što se ažuriranje završi, kliknite na "Relaunch" i pokrenite Chrome u najnovijoj i ažuriranoj verziji.

Korisnici se podstiču da poslušaju savete nadležnih za sajber bezbednost i preduzmu neophodne korake za poboljšanje stava u oblasti digitalne bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.