- Vesti -

Hit u hrvatskim medijima: Srbin čita nazive meseci i "umire" od smeha VIDEO

Hrvatski mediji pozabavili su se video-snimkom koji je postao hit na internetu, a u kojem "glavnu ulogu", navodno, igra jedan Srbin.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, pressmaster
Foto: Depositphotos, pressmaster

Naime, radi se o video-snimku WhatsApp prepiske, gde nepoznati muškarac navodno srpskog porekla čita nazive meseca iz kalendara, ali onako kako se oni izgovaraju na hrvatskom jeziku.

U video-snimku objavljenom na Instagram profilu "Anksioznost", čuje se kako ih muški glas nabraja posle izgovorenog: "Joj, Bože", ali gotovo nijedan ne uspeva da pročita do kraja zbog toga što, iz nekog razloga, ne prestaje da se smeje. Istina je da se u celosti razlikuju od srpskog jezika, ali ostaje nejasno je šta je tačno bilo toliko šaljivo. Pa i neverovatno, ali i dosad neviđeno?

Da podsetimo, u hrvatskom jeziku se meseci kažu drugačije nego u srpskom, pa tako imamo sledeće nazive, uglavnom potekle iz staroslovenskog jezika:

Siječanj (januar), veljača (februar), ožujak (mart), travanj (april), svibanj (maj), lipanj (jun), srpanj (jul), kolovoz (avgust), rujan (septembar), listopad (oktobar), studeni (novembar) i prosinac (decembar).

strana 1 od 119 idi na stranu