- PR članak -

Snaga je ženskog roda: Crvena zvezda i Fondacija Mozzart u borbi protiv nasilja nad ženama

Podrška stigla i Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru.

Podeli
Foto:  Stefan Simonović
Foto: Stefan Simonović

One su snažne i hrabre jer snaga i hrabrost su ženskog roda! I zato o snazi i hrabrosti žena koje su pretrpele nasilje moramo da mislimo 366 dana u godini i glasno ih podržavamo u njihovoj borbi dok izgovaramo „Stop nasilju nad ženama“. Ovu snažnu poruku godinama unazad zajedno šalju FK Crvena zvezda i Fondacija Mozzart koji su i ovog Osmog marta posetili štićenice Sigurne kuće u Beogradu.

Trener crveno-belih Vladan Milojević i predstavnici Fondacije Mozzart uručili su poklone i cveće ženama o čijoj hrabrosti se nedovoljno govori.

„Nije život trka na sto metara, život je maraton. Svako iskušenje će proći, ali moramo zajedno da se borimo. Veoma mi je drago što moj klub i ja možemo da pomognemo i uvek ćemo biti tu“, poručio je Milojević.

Koliko je podrška institucija, ali i kompanija važna, potvrđuje i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu. Vesna je zahvalila Crvenoj zvezdi i Fondaciji Mozzart i dodala da ženama treba ukazivati pažnju svakog dana u godini, ali ne kupovinom cveća, već tako što ćemo im pokazati da su bitne, da niko nema pravo da ih vređa, napada, omalovažava ili tretira kao građane drugog reda.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena predstavnici Fondacije Mozzart podržali su i projekat „Oplemenimo Prihvatilište” i posetili Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru. Mali kućni aparati, kozmetički paketi, kao i simbolični buketi cveća samo su deo vrednih poklona koji će štićenicama ove ustanove olakšati svakodnevni život.

„Donacija Fondacije Mozzart nam je od izuzetnog značaja i nadamo se da će se naša saradnja nastaviti. Pružamo utočište ženama iz različitih krajeva Vojvodine, a za nas je specifično to da nam dolaze i žene koje su žrtve trgovine ljudima jer se nalazimo u blizini graničnih prelaza. Pored psihološke podrške i osnaživanja, obezbeđujemo im i kompletnu zdravstvenu zaštitu, pravnu pomoć i sve potrebne informacije kako bi ostvarile svoja prava. Važno je prepoznati nasilje, ne okretati glavu i prijaviti ga“, istakla je Jelena Stakić, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora.

Fondacija Mozzart, kao i njen osnivač kompanija Mozzart, godinama unazad verna su podrška Sigurnim kućama od severa do juga zemlje. Vredne donacije do sada su stigle na adrese ustanova u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kragujevcu, Vranju, Nišu, Priboju…

One mogu sve – igraju fudbal, prave pivo, čuvaju tradiciju...

Foto:  Stefan Simonović
Foto: Stefan Simonović

Dame su odavno pokazale da granice za njih ne postoje i da mogu da urade sve što požele – postižu golove, pokreću svoje biznise, prave pivo, izrađuju narodne nošnje... Važno je samo da veruju u sebe i jedna u drugu, a Mozzart već godinama veruje u njih i pruža im podršku na svakom polju – od sportskih terena do biznis planova.

Pod sloganom akcije Mozzarta i FSS-a „Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice“ globalno se pronela poruka da i devojčice igraju glavnu ulogu u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Na Mozzartovom konkursu „Budi pobednica, budi preduzetnica“ nezaposlene žene sa najboljim biznis idejama ostvarile su snove i pokrenule svoje poslove, a najvažnije poruke „Stop nasilju nad ženama“ i „Nemoj da ti obraz crveni, prijavi nasilje" već godinama odjekuju sa sportskih borilišta.

Foto:  Stefan Simonović
Foto: Stefan Simonović

strana 1 od 4 idi na stranu