- PR članak -

Najbolja TV priča: Film "Kako smo zavoleli basket" dobio još jednu nagradu!

Sjajan dokumentarac u produkciji Videostroja, koji je sniman na inicijativu Fondacije Mozzart, dobio priznanje i od Udruženja sportskih novinara Srbije.

Podeli
Foto: Touch N Touch
Foto: Touch N Touch

I dalje odjekuju aplauzi za film „Kako smo zavoleli basket”! Priča o tome kako je košarka ušla u naš DNK-a izmamio je ovacije tokom premijere na RTS-u i na festivalima, a dobio je još jednu nagradu, ovoga puta od Udruženja sportskih novinara Srbije. Sjajan dokumentarac u produkciji Videostroja, koji je sniman na inicijativu Fondacije Mozzart, proglašen je za najbolju televizijsku priču. Priznanje je uručeno autoru Vladimiru Pajiću.

Dokumentarac je osvojio simpatije publike još tokom premijere na Međunarodnom festivalu sportsko-dokumentarnog filma na Zlatiboru, na kome dobio nagradu za najbolji srednjemetražni film.

„Ovo je oda košarkaškoj igri na našim prostorima, koja traje punih 100 godina”, navedeno je u obrazloženju žirija.

Dokumentarac je prikazan i na završnom festivalu „Sport movies&TV International FICTS Fest u Milanu” u novembru.

Film predstavlja omnibus od četiri priče koje su međusobno isprepletane, a kao centralnu nit imaju košarku, odnosno basket terene. Sale Đorđević je bio glavna inspiracija, a u ovom košarkaškom vremeplovu asistirali su mu Novica Veličković, Saša Obradović, Zoran Moka Slavnić… Sve one legende u čiju čast je Fondacija Mozzart obnavljala košarkaška igrališta u sklopu velike akcije „Sto terena za jednu igru”. Ideja o dokumentarcu rodila se tokom priprema za veliko otvaranje 97. renoviranog igrališta, čuvenog „Ranča”, posvećenog Aleksandru Đorđeviću.

FONDACIJI MOZZART NAGRADA OD KSS

Podsetimo, u godini kada je KSS obeležavao sto godina košarke u Srbiji, Fondacija Mozzart završila je akciju „Sto terena za jednu igru“ i dobila priznanje od Saveza za popularizaciju i razvoj igre pod obručima na ovim prostorima.

strana 1 od 5 idi na stranu