- PR članak -

Kako do modernog izgleda stana

Trendovi u opremanju stambenog prostora se menjaju. Savremeni zahtevi prate opšti trend života – da sve bude funkcionalno a jednostavno, da lepo izgleda a da se lako uradi. Ovde vam dajemo preporuke kako da to ostvarite uz garantovan kvalitet, brzu izradu i povoljne cene.

Izvor: B92
Podeli
Foto: New Africa/Shutterstock
Foto: New Africa/Shutterstock

Tri zahtevne celine u stanu koji uređujete su podovi, zidovi i opremanje kupatila da bude funkcionalno iako nije veliko. Naša preporuka je - laminat za podove, sahara tehnika za dekorisanje zidova i tuš kada u kupatilu.

S obzirom da to podrazumeva radove u čitavom stanu napravite dobar plan za sve ovo, obezbedite majstore na vreme i naravno finansiranje koje neće biti preterano, jer odnosom cene i kvaliteta za ovo što vam predlažemo bićete više nego zadovoljni.

Još ako nešto uradite i sami, bez plaćanja majstoru, utoliko bolje. Na primer, ako imate iskustva sa molerisanjem, onda nanošenje dekorativnog premaza na zid neće za vas biti nikakav problem. Jednostavan je za rad, a daje vam mogućnost za kreativnost i dopadljiv efekat na kraju posla.

Cene laminata ne treba da vas plaše

Pre nego što bliže objasnimo cene laminata i ono što za njih dobijate, ističemo nekoliko prednosti koje vam donosi laminat na podu. Najpre, postavljanje laminata je jednostavno, tako da sa malo iskustva i veštine to možete uraditi i sami. Eto prilike da i tu uštedite.

Laminatni podovi se preporučuju zbog svoje izdržljivosti i otpornosti. Nećete imati problem i kada vam je stan prometan. Zato se često koristi u poslovnim prostorima gde svakako prolazi mnogo više ljudi. Otporan je i na vlagu. Uz to, lako se održava i čisti. Dovoljno je usisavanje i vlažno brisanje.

Laminat na podu zadovoljava i vaše estetske zahteve jer se izrađuje u širokom spektru dizajna i stilova. Ako volite prirodne materijale, kao što je drvo, kamen ili pločice, onda birajte takvu teksturu. Možete birati i omiljenu boju. A kada je reč o kvalitetu, onda to najviše ima veze sa cenom pa evo i za to nekoliko napomena.

Ako želite vrhunski kvalitet morate biti spremni i na više cene laminata. Sa kvalitetom dobijate i na izdržljivosti materijala, čemu doprinosi i debljina, odnosno višeslojnost laminata, tako da su oni generalno izdržljiviji i skuplji.

Na cene laminata utiče i završna obrada i dizajn, tako da su oni koji oponašaju prirodne materijale skuplji, a najskuplji su laminati sa specifičnim, jedinstvenim površinskim teksturama.

Povoljnije cene imaju laminati sa jednostavnijim načinom ugradnje „na klik” i bez lepka. To je pogodno za one „sam svoj majstor“. Ako ugradnja zahteva više profesionalnosti i dodatne materijale, kao što je lepak, to povećava i cenu.

Nisu nevažni ni proizvođači. Poznati brendovi više cene svoje proizvode, ali ponuda je takva da kvalitetne laminate možete naći i da ne plaćate taj „brend dodatak“. Još ako pratite prodajne kampanje, promotivne cene, rasprodaje, sve to može dodatno sniziti cene laminata, koji inače spadaju u najisplativija rešenja za vaš pod.

Prednosti tuš kade u vašem kupatilu

Zašto predlažemo tuš kade, a ne obične kade ili tuširanje na pločicama? Njihova prednost je u tome što su pristupačnije od klasičnih kada, naročito za starije i osobe sa otežanim kretanjem ili sa posebnim potrebama. Tuš kade omogućavaju brže tuširanje uz dovoljno uživanja, što pogoduje brzom ritmu življenja, naročito u jutarnjim satima kada žurite na posao. Na ovaj uštedećete na vremenu, ali i na količini potrošene vode.

Tuš kade štede i vaš prostor u kupatilu, što mnogo znači ako kupatilo nije veliko. To ćete naročito videti ako renovirate kupatilo i izbacite klasičnu kadu, a postavite tuš kadu. Kao da je kupatilo postalo mnogo veće i komfornije, takav je utisak.

Tuširanje je i pravo uživanje. Još ako izaberete neke posebne glave za tuš, pa mlaznice za masažu, a ima i digitalnih komandi kojima upravljate dok se tuširate. Tehnologija u službi uživanja!

Imajte u vidu i lakše održavanje tuš kade, koje se brže i lakše čiste od klasičnih kada ili od pločica, da ne pominjemo problem curenja vode ako pločice nisu kvalitetno izolovane i postavljene.

Sahara tehnika za zid – kreacija i dekorativni efekat

Šta je sahara tehnika za zid? Ako želite nešto sasvim moderno za novi izgled vašeg stana, onda predlažemo da to bude sahara tehnika za zid. To je jedna od dekorativnih tehnika koje inače postaju sve popularnije u osmišljavanju estetike vašeg svakodnevnog okruženja u stanu ili kući. Zidovi tako postaju mesto sa još boljim pogledom, za vaše uživanje i opuštanje.

Završne obrade zidova uvek su imale neku „modu“. Tapete, muralne slike, farbanja valjkom sa različitim teksturama, dekorativni paneli, sve je to činilo i čini vaš prostor prijatnijim. Nove dekorativne tehnike i njihova lakoća nanošenja omogućavaju vam da na još kreativniji način osmislite vaš prostor i postignete vama prijatnu atmosferu.

Dekorativne zidne tehnike svoju popularnost zasnivaju pre svega na vašoj potrebi i izazovu kreativnog izraza vaše ličnosti, ukusa za lepo, uzbudljivo. To je igra boja, svetla, linija. Vaši zidovi su slikarsko platno na kome pokazujete vaše estetske sklonosti. To ne mora biti samo vaš stan. Zašto ne i kancelarija, poslovni prostor, kafić, restoran...

U funkciji takve potrebe su inovativni materijali koji su laki za upotrebu, kupuju se gotovi, spremni za korišćenje. Nanose se na pripremljene zidove na kojima se po pravilu najpre uradi gletovanje i nanošenje odgovarajuće podloge. Na suvu i čistu površinu nanosi se vodoperivi premaz, odnosno boja odličnog kvaliteta.

Boju birate prema vašem ukusu i efektu koji želite da postignete na vašem zidu. Naša preporuka – sahara tehnika za zid biće novo uzbudljivo okruženje u kome ćete uživati izmešteni u novi prostor vaše mašte i opuštanja.

strana 1 od 5 idi na stranu