- PR članak -

Par saveta kada vam beba stigne u dom

Rođenje bebe je najradosniji trenutak u životu roditelja. To je događaj i dan kome se radujete, za koji se pripremate, koji se pamti. Beba unosi novi smisao u postojanje vaše i sveta oko vas. To je okruženje u kome će ono rasti, formirati se kao ličnost i prenositi iskonsku tajnu rađanja i življenja.

Izvor: PR
Podeli
Foto: Olga Sapegina/Shutterstock
Foto: Olga Sapegina/Shutterstock

Želite da od početka omogućite zdrav i lep život vašeg deteta. Period dok je beba ispunjen je brojnim pitanjima, dilemama, brigom da li radite sve kako treba, savetima iskusnijih… I radostima odgajanja, prvim koracima, rečima, igrama sa tim malim stvorenjem, kome ste podarili život i sebi najveći dar života.

Svakodnevno pitanje je šta vam sve treba da bi vaša beba bila zdrava, napredna. Pa da počnete da je iznosite napolje, u park, na vaše omiljeno mesto, da se vidite sa prijateljima. Da živite aktivno, uživajući u roditeljstvu i svim onim dobrim navikama kojih se ne biste odrekli. Ali tako da vaš stalni pratilac bude vaša beba. I sve ono što njoj i tada treba. Zato su vam neophodna kvalitetna kolica za bebe, za udobnost i sigurnost vašeg mališana i za vašu komforniju organizaciju izlazaka u šetnju i boravak van kuće.

Kako izabrati moderna i kvalitetna kolica za bebe

Ovo je pitanje o kome se razmišlja i pre rođenja bebe, a naročito kada odlučujete o kupovini. Osim ako vas neko od bližnjih ne obraduje poklonom za vas i vašu bebu, jer, zvuči paradoksalno, ali pitanje je kome su potrebnija, vama ili bebi!

Zaista nije nevažno u čemu ćete narednih par godina, pa i više, voziti vaše dete. Funkcionalnost i praktičnost su najvažnije, ali i estetika, mogućnost zamene nekog dela, ugradnje dodatne opreme. Najmanji problem je ponuda, proizvođači nude širok izbor, ali to vas dodatno stavlja u dilemu jer nije lako izabrati najbolje kad je sve dobro.

Zato vodite računa i preporuka je da izaberete kvalitetna kolica koja će biti u funkciji vaših sklonosti, navika, organizovanja. Vi najbolje znate gde ćete ih najviše koristiti, u parku, prirodi, po kaldrmi ili na ulici. Koliko često ćete ih rasklapati i stavljati u auto. Ne zaboravite na veličinu gepeka vašeg auta, da kolica mogu da stanu bez mnogo petljanja. Gde ćete držati kolica, da li mogu stati u lift ili ih morate nositi uz stepenice? Nije nevažna ni estetika, pa izaberite lepa moderna kolica i uživajte u šetnji sa vašom bebom.

Sve su ovo pitanja na koja odgovore treba da uskladite sa vašim okolnostima života. Vašoj bebi će svakako biti udobno, o tome brinu proizvođači i u to najmanje treba sumnjati. Zato imajte u vidu i sebe i svoje potrebe kada je izbor kolica za bebe u putanju.

Kolica 3 u 1

Tri u jedan, kako ih popularno zovu, su moderna i kvalitetna kolica za bebe koja imaju uobičajeno sedište koje može da se spušta u položaj za spavanje, ali i mogućnost postavljanja autosedišta za bebu ili korpe. Možete se odučiti i samo za jedno, da uz uobičajeno sedište izaberete ili autosedište ili korpu.

Prednost autosedišta i korpe je što se mogu koristiti i u kući, ali ipak je krevetac nezamenjiv! Korpa je više za prve šetnje, posetu pedijatru, autosedište kasnije za prevoz do vrtića, ali krevetac je nešto što prosto ide uz bebu.

I onda dolazi izbor dodatne opreme koja može imati svoju funkciju, ali nije neophodna. Za zaštitu od kiše, od komaraca, pa držač za flašicu, torba za stvari, muf za bebine noge kad je hladno, suncobran za letnje šetnje. Bebin svet potreba i stvari je širok, da ne pominjemo kad dođe vreme za igračke. Ali kozmetika je neizbežna od samog početka.

Neka kozmetika za bebe bude pre svega zdrava

U širokoj paleti kozmetike za bebe povedite računa da uzmete samo ono što neće škoditi bebinoj osetljivoj koži. I to koži vaše bebe, jer drugim bebama nešto neće smetati ali vašoj može da zasmeta. Kao uostalom i odraslima.

Zato je osnovna preporuka da kozmetika za bebe bude zdrava i da prija koži vašeg mališana.

Sapun za bebe je prvi i najvažniji izbor jer ga koristite takoreći od početka. Preporuka je da tek rođenu bebu kupate u čistoj vodi, sa tek po kojom kapi maslinovog ili bademovog ulja. A tek kasnije da koristite dečji sapun, blagog mirisa i neutralne Ph vrednosti. Ipak se o ovome konsultujte sa pedijatrom.

Vaša beba će lepo mirisati i taj miris vam ostaje kao nešto najlepše i najlekovitije što ste ikad osetili. Kasnije sapun možete zameniti kupkom, namenjenom samo za bebe i za njihovu osetljivu kožu.

Šamponi su obavezni deo kozmetike za bebe. Konačno imaju formulu da ako i dođi u dodir sa očima neće izazvati peckanje, plač i suze. Neutralni su, blagih mirisa, a na njima obično piše da su bez suza “no tears”.

Kozmetika za bebe podrazumeva i kreme. Možete koristitite više vrsta, ali je dovoljna ona univerzalna, nežna, hidrirajuća, predviđena za svakodnevnu upotrebu. Možda ipak da uzmete i neku samo za lice, koja je još nežnija.

Treba obratiti pažnju da zdrava kozmetika za bebe ne sme sadržati šretne materije, kao što su alkohol ili parfem. Zato su proizvodi na prirodnoj bazi siguran izbor. A medicinsku kozmetiku za bebe smete da koristite samo uz preporuku lekara. Tako ćete najbolje zaštiti kožu i zdravlje vaše bebe.

strana 1 od 4 idi na stranu