- PR članak -

OC Jahorina obezbedila besplatno letovanje za vukovce srednjih škola u Republici Srpskoj

Maturanti svih srednjih škola u Republici Srpskoj, koji su završili srednju školu sa prosekom 5.0 biće krajem avgusta nagrađeni besplatnim, trodnevnim boravkom na olimpijskoj lepotici u okviru akcije „Odlične ocene za olimpijsko leto“, najavili su na današnjoj konferenciji za medije srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek.

Izvor: B92
Podeli
Foto:PR
Foto:PR

Srpski član predsedništva BiH gospodin Milorad Dodik čestitao je maturantima na izvanrednim rezultatima i izrazio zadovoljstvo zbog njihovog prisustva na olimpijskoj planini. „Zajedno sa Olimpijskim centrom Jahorina i ugostiteljskim servisom Republike Srpske smo odlučili da oko 100 mladih ljudi, maturanata iz srednjih škola, koji su nosioci Vukove diplome počastimo boravkom na Jahorini uz korištenje svih sadržaja Olimpijskog centra Jahorina. Mi želimo da kod mladih ljudi razvijemo osećaj pripadnosti društvu, da ih ohrabrimo da nastave sa izvanrednim rezultatima koji su do sada pokazali. Oni su budućnost i trebaju nam jer su najveći garant našeg opstanka ovde. Mi ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama i u toku skijaške sezone omogućiti najuspešnijima iz Republike Srpske boravak ovde. Jahorina sa svojim potencijalima koje daje postaje elitno mesto i ne želimo da ovo mesto otuđimo od naših mladih ljudi, momaka i devojaka. I upravo zbog toga ćemo im omogućiti da ovde nesmetano uživaju, druže se, uče skijati i da zavole i vole Republiku Srpsku. Preko 300 miliona KM je uloženo ovde, uključujući i rekonstrukciju puta koji ide od Pala do Jahorine, kružni tok koji sada pravimo tu i naravno sve ove sadržaje koje sada vidimo, koji su značajan potencijal privatnog investiranja a naravno što je veoma važno Jahorina ne sme da izgubi dušu i moramo da vodimo računa o tome. Pre samo 5 godina su mnogi smatrali da je Jahorina izgubljena šansa, danas vidimo da je Jahorina najveći pokretač turizma i svih privrednih grana“, dodao je Dodik

Predsednik Nadzornog odbora OC "Jahorina" Nedeljko Elek istakao je da današnja akcija pokazala da Republika Srpska kao država vodi račina o mladim ljudima, a naročito onim koji su se istakli uspesima i koji, kao i Olimpijski centar, beleže čiste petice.

„Mi smo prekjuče predali svoju đačku knjižicu, a to je naš polugodišnji obračun. Samo u prvih šest meseci ove godine ostvarili smo dobit od 5 miliona i 288 hiljada, što znači da smo posle Elektroprivrede RS najuspešnije preduzeće u javnom sektoru. Ta činjenica posledica je ogromnih ulaganja Vlade RS u OC Jahorina, koji je pokretač razvoja celog istoka RS. U ovom trenutku javne investicije Vlade RS iznose 170 miliona KM, dok su privatne nadmašile milijardu i po. Međutim, nigde se nije brže vratio novac Vlade kao na Jahorini, o čemu govore podaci o ogromnom broju turista koji dolaze, ali i ceni kvadrata, koja je sada ista kao u Beogradu. Ponosni smo što smo od Jahorine napravili petu destinaciju u svetu po broju poseta i mislim da ćemo dati dobar primer vukovcima i da će se lepo provesti na Jahorini“, poručio je Elek i uputio ogromnu zahvalnost predsedniku Dodiku na kontinuiranoj podršci Jahorini, ali i ovako značajnim akcijama.

U Republici Srpskoj ima više od 80 srednjih škola, i sve one su uključene u akciju "Odlične ocene za za olimpijsko ljeto". Kako bi vukovcima bilo omogućeno besplatno letovanje, potrebno je da direktori srednjih škola pošalju spisak đaka vukovaca na e-mail adresu direkcija@oc-jahorina.com najdalje do ponedeljka, 15. avgusta, nakon čega će ih Uprava OC Jahorina kontaktirati sa preciznim detaljima.

Vukovci od Trebinja do Bosanskog Šamca, na svom trodnevnom odmoru imaće priliku da potpuno besplatno isprobaju sve ljetnje sadržaje na Jahorini među kojima su OLIMP park koji obuhvata Panoramsko razgledanje gondolom Poljice, pedalinu, kajak, loptu, Zipline, zatim Adrenalin Park u kojem će moći da isprobaju NauticJet, Butterfly i SkyDive. Tu su i nezaobilazni Off Road Karting, tjubing letnje sankalište, biciklistička staza i Xraycer, kao i jedna od najpopularnijih jahorinskih atrakcija planinski bob.

strana 1 od 3 idi na stranu