- PR članak -

Birra Moretti i studenti Fakulteta primenjenih umetnosti otvorili izložbu "Birramo umetnost"

Autentično italijansko pivo, Birra Moretti, u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti priredilo je zanimljivu izložbu radova studenata grafičkog dizajna i fotografije u Galeriji “Štab” koja će trajati do 10. jula. Izložba u prostoru šoping centra Galerija u Beogradu predstavlja deo projekta podrške mladim umetnicima u Srbijii promocije njihovog stvaralaštva pod nazivom “Birramo umetnost”.

Izvor: promo
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Umetnički događajpruža mogućnost studentima da na atraktivnoj lokaciju imaju svoju završnu izložbu radova.Odabrano je nekoliko master radova studenata grafičkog dizajna, prikazanasu idejna rešenja o vizuelnom identitetu kulturnih ustanova i kompanija, ali i dizajnu ambalaža različitih domaćih proizvoda.

Foto: Promo
Foto: Promo

Posetioci izložbe,u kojoj je ulaz besplatan, biće ujedno u prilicida osete duh Italije zahvaljujućiizloženim originalnim umetničkim radovima inspirisanim vrednostima kojeBirra Moretti godinama neguje. Nadahnuti malim životnim zadovoljstvimastudenti su na organizovanoj dvodnevnoj radionici, kreirali zanimljive elemente i dali svoj doprinos očuvanjuBirra Moretti tradicije koja postoji od 1859. godine.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pored studenata i brojnih ljubitelja umetnosti, važno mesto na svečanoj ceremoniji otvaranja imao je i vanredni profesor fakulteta na odseku za grafički dizajn i saradnik za međunarodnu saradnju, Miloš Ilić, jedan od kreatora izložbe.

Foto: Promo
Foto: Promo

“Talentima su potrebni saborci i podrška.Ne zbog toga što su talenti krhki i nežni, nego zato što svi nivoi razvoja našeg društva zavise od toga kako se ophodimo prema talentima.Dizajn je artikulisana, strateška i inovativna delatnost.Kako će funkcionisati i izgledati naši proizvodi, buduće industrije i brendovi se može prepustiti slučaju… ili se može dizajnirati... baš kao i naša budućnost, i budućnost našeg društva, koja se može prepustiti slučaju ili se može dizajnirati.Upravo zbog toga je podrška talentima važna delatnost, koju, na sreću svih nas, nisu svi potpuno zapostavili i na tome smo zahvalni”, rekao je ovom prilikom Ilić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Ovom događaju prisustvovao je i group brand manager kompanije HEINEKEN Srbija, Darko Milovanović, koji je istakao važnost projekta “Birramo umetnost” i podrške mladima.

“Privilegija je što smo u prilici da sarađujemo sa Fakultetom primenjenih umetnosti, da podržimo mlade umetnike i inspirišemo njihovu kreativnost. Trudimo se da kroz akciju "Birramo umetnost" podstičemo autentičnost u stvaralaštvu studenata, što je i jedna od glavnih vrednosti brenda Birra Moretti. Rezultat je ova izložba, koja je pokazala raskoš njihovog talenta, ali i potrebu da nastavimo da prepoznajemo, podržavamo i ohrabrujemo razvoj umetnika na početku njihove karijere”, istakao je Milovanović.

Foto: Promo
Foto: Promo

Tokom svečanog otvaranja izložbe, svi prisutni su imali priliku da uživaju uz prepoznatljivu italijansku muziku, i u pravom umetničkom ambijentu koji im je priredio Birra Moretti.

strana 1 od 3 idi na stranu