- PR članak -

Pažnja: Ne kupujte za Crni Petak pre nego što proverite ovo!

Sada je prava prilika da se uverite da li su popusti za "Black friday" stvarni ili su deo samo reklame. Kupovine za tzv. "Crni petak" znaju da budu veoma primamljive.

Izvor: eponuda.com
Podeli
Foto: eponuda.com
Foto: eponuda.com

Međutim, postavlja se nekoliko pitanja. Da li ste izabrali pravu stvar? Da li ste je našli po najboljoj ceni? Da li će taj dan zaista biti najbolja cena? Kao i to da li željenu stvar treba kupiti uživo ili online kupovinom? Jedan sajt može da vam veoma pomogne u odgovoru na ova pitanja.

Ušteda uz jednostavnu pripremu

Pre nego što se odlučite da kročite u neku prodavnicu, bilo fizički ili virtuelno, obavezno proverite cene na ePonuda.com, najvećem sajtu za upoređivanje cena i proizvoda u Srbiji, koji poseduju cene za 700.000 artikala iz 200 prodavnica. Ne samo da ćete na ovaj način moći da nađete najbolju moguću cenu, nego će ovaj vid pripreme za kupovinu omogućiti da vidite neke prozivode koje ne biste primetili u samoj prodavnici.

Na internetu se bolje vidi

Kovid je učinio da puno ljudi ne želi da ide u prodavnice, a i oni koji idu, zadržavaju se znatno manje. Pa tako nisu retke situacije kada kupite nešto što nije najbolji izbor, samo zato što niste imali najbolji pregled šta se sve nudi. Na ePonuda.com možete veoma pregledno da vidite kategorije proizvoda, a kada se odlučite za neki, aktuelne cene svih prodavnica izlistane su na jednom mestu.

Foto: eponuda.com
Foto: eponuda.com

Moguće da ste za neki proizvod i ranije bili zainteresovani, pa ste putem ePonuda.com proveravali cenu i sada je prava prilika da se uverite da li su popusti za “Black friday” stvarni. Nikako ne zaboravite da će mnogi proizvodi na ovaj dan biti ponuđeni samo zato što prodavci imaju veće zalihe i ne mogu lako da prodaju, a ako se proizvod ne prodaje lako, da li za to možda postoji neki opravdan razlog? Uvek je bolje sami da uradite “domaći zadatak” i odlučite šta želite da kupite, nego da uzimate ono što vam se nudi na reklamam, flajerima i izlozima za “Crni petak.” Možda je za vas najbolji neki proizvod koji ima istu cene cele godine, nije posebno istaknut, a to možete najbolje da saznate čitanjem nezavisnih članaka i opisa na interentu.

Novije nije uvek bolje

To znači da ne morate po svaku cenu da tražite poslednju generaciju telefona, televizora ili laptopa. Neretko jednu ili dve generacije stariji proizvodi, pogotovo iz više klase, imaju bolje ili iste performanse, po značajno umanjenoj ceni. Ovi proizvodi će možda biti “zaboravljeni” od akcija za “Crni petak,” ali tu u pomoć ponovo stiže eponuda.com sa čak 700.000 ponuda na jednom mestu, kako biste kupili ono što vam zaista služi, a ne ono što prodavcima odgovara da rasprodaju po svaku cenu.

Ako spadate u one koji vole da stvari kupuju uživo, ništa vas ne košta da pre odlaska u prodavnicu proverite online cenu. Moguće je da je ova cena niža i nju možete da zahtevate u prodavnici. Možda će biti potrebno da izvršite kupovinu online, ali prodavnice imaju opciju preuzimanja lično, samo je bitno sa njima da proverite da li je proizvod spreman pre nego što odete po njega.

Iskoristite online prodavnicu za rezervaciju

Online kupovina može biti od pomoći ukoliko neka prodavnica za taj dan planira popust. Prednost je u tome što će nova cena na sajtu biti ponuđena moguće već od ponoći, a uživo tek kad se prodavnica otvori ujutru. Online kupovina može da znači da ćete vaš primerak rezervisati na vreme, bez rizika da zalihe nestanu ukoliko planirate odlazak u prodavnicu. Međutim, niža cena u nekoj prodavnici može da bude redovna cena u nekoj drugoj. Pa tako kad ste već za telefonom ili kompjuterom, a mislite da vaša omiljena prodavnica daje lep popust, pogledajte na ePonuda.com koliko isti proizvod košta na drugim mestima. Može da se desi da neka vama pristupačnija lokacija pod boljim uslovima prodaje taj uređaj svakog dana, bez popusta.

Budite strpljivi i spremni na alternativu

Ukoliko niste potpuno zainteresovani za neki proizvod, nije loša ideja da sačekate da prođe “Crni petak.” Može se desiti da popust bude čak i veći u ponedeljak ili da taj dan na popustu budu ponuđeni neki proizvodi koji nisu bili sniženi tri dan ranije. Na kraju krajeva, prestoji ceo decembar i prva nedelja januara, tradicionalna sezona kupovine, a kako više nema pravila da li veća potražnja smanjuje ili povećava cenu, pogotovo sa trenutnom nestašicom čipova, nije loša ideja da pratite cene na ePonuda.com tokom celog decembra, gde ujedno možete da pronađete i neke alternative, jer lako može da se desi da će nestašica vašeg prvog izbora trajati i nekoliko meseci. Ili će on imati nerealnu cenu. Sve u svemu, bilo da planirate da kupujete online ili uživo, jedan laka priprema za kupovinu na ePonuda.com vam može pomoći da izaberete bolju stvar ili prođete još jeftinije od reklamiranih popusta.

strana 1 od 6 idi na stranu