- PR članak -

5 sjajnih načina da unapredite kancelarski ili stambeni prostor pomoću pvc stolarije

Pvc stolarija postala je standard u građevinarstvu. Izgradnja novih stambenih i poslovnih objekata gotovo da podrazumeva da prozori i balkonska vrata budu od pvc-a. Razlog nije samo atraktivan izgled i povoljna cena, već kvalitet koji garantuje odličnu izolaciju i jednostavno održavanje. Ako razmišljate o renoviranju, evo nekoliko sjajnih ideja kako da pvc stolarijom transformišete kancelariju, stan ili kuću.

Izvor: PR
Podeli
Ilustracija Foto: Depositphotos/Dualshock
Ilustracija Foto: Depositphotos/Dualshock

1. Dopustite svetlosti da uđe u stan

Nova pvc stolarija ima mnogo prednosti, a jedna od njih je da se prozori i balkonska vrata mogu lako naći kod proizvođača i to u raznim nestandardnim dimenzijama. Koliko je osvetljen prostor u kom živite? Odgovor u velikoj meri zavisi od toga kakva je orijentacija stana. Ako prozori gledaju na jug ili zapad biće više sunčeve svetlosti tokom dana, ali ako su u pitanju sever ili istok, onda su te prostorije dosta mračnije. Veličina prozora takođe je važna. Stranu sveta ne možemo menjati, ali možemo uticati na to kolikih su dimenzija prozori. Staru drvenu stolariju treba zameniti novom od pvc-a. Ujedno, ideja je da se otvori na zidu prošire kako bi novi pvc prozori bili većih dimenzija. Vešti majstori koji se bave ugradnjom pvc stolarije najboljih proizvođača bez po muke mogu ovu zamisao da sprovedu u delo. Veliki pvc prozori ne samo da propuštaju više prirodne svetlosti, nego i čine da enterijer deluje otmenije i luksuznije. Naravno, pomoću roletni koje se kupuju zajedno sa pvc stolarijom i pomoću prikladnih zavesa imaćete potpunu kontrolu nad količinom prirodnog svetla koju puštate u stan.

2. Otvorite prizemlje kuće zidovima od stakla

Život u kući je velika obaveza ali istovremeno i blagoslov. Lepo uređeno dvorište puno zelenila ili bašta puna cveća trebalo bi da se vide i iznutra. Zašto ne biste uživali u pogledu i kad u prizemlju sedite na kauču u dnevnom boravku ili obedujete sa porodicom u trpezariji. Uz pomoć pvc stolarije svoju kuću možete pretvoriti u luksuzno zdanje, tako što ćete u prizemlju povećati otvore na spoljnim zidovima (ili bar jednom od njih) i tu postaviti pvc prozore koji su toliko veliki da praktično predstavljaju zidove od stakla. Proizvođači i prodavci pvc stolarije, koje ćete lako pronaći na sajtu mirandre u mogućnosti su da ovakav projekat osmisle i sprovedu u delo. Veoma je važno posao poveriti proverenim profesionalcima koji nude najkvalitetnije proizvode na tržištu.

3. Napravite zimsku baštu

Vlasnici kuća takođe mogu da razmisle o tome da deo verande ili bašte, uz pomoć pvc stolarije, pretvore u prostor koji nije aktuelan samo leti, tj. kad je lepo vreme. U zimskim baštama može se sprovesti i grejanje, tako da su funkcionalne i tokom najhladnijih dana. U njima se može sedeti i uživati sa porodicom i prijateljima, mogu se priređivati proslave, gajiti biljke … zastakljeni delovi po potrebi se otvaraju, tako da je, po želji, prostor potpuno otvoren. Sada Vas više loše vreme ne može sprečiti dok sedite u bašti.

Foto: shutterstock/Photographee.eu
Foto: shutterstock/Photographee.eu

4. Zastaklite terasu u stanu kliznim ili harmonika pvc sistemima

U zavisnosti od toga koliko balkona u stanu imate, može da se desi da poželite da jedan od njih zatvorite. Čak iako imate samo jednu terasu ili lođu, možda biste voleli da je malo bolje iskoristite, i da je učinite upotrebljivom tokom čitave godine. Lođe i balkoni ne bi trebalo da budu ostave i skladišta, već mesta na kojima se boravi i leti i zimi. Uz malo truda mogu se oplemeniti cvećem i biljkama. Međutim, letnji meseci brzo prođu. Na našem podneblju više je dana tokom godina kada se ne može sedeti napolju jer je temperatura suviše niska. Takođe, čak i leti, sedenje na terasi koja nije zaštićena nije moguće kad pada kiša. Sve se ovo jednostavno rešava zastakljivanjem pvc stolarijom. Postoje klizni i harmonika sistemi koji štede prostor i veoma su praktični. Oni omogućavaju da se lođa potpuno zatvori ili otvori, po potrebi i shodno vremenskim prilikama. Neka nova navika Vaše porodice bude okupljanje na kafi na Vašoj uređenoj terasi. Ukoliko je dovoljno prostrana, tu bi se moglo naći mesta i za trpezarijski sto. Izaberite biljke kojima pogoduje dosta svetlosti i koje nisu naročito osetljive. Stvorite svoj mali kutak za uživanje.

5. Pregradite kancelarijski prostor po svojoj meri

Kada birate kancelarijski prostor budite svesni da možete u velikoj meri uticati na raspored prostorija. Ukoliko iznajmljujete poslovni prostor koji ima veću površinu i nije podeljen na manje celine, veoma jednostavno uz panele od pvc stolarije možete naknadno pregraditi prostoriju baš po Vašoj meri. Ukoliko ste već u nekom prostoru duže vremena i ne želite da se selite, razmotrite na koji način bi Vam staklene pregrade sa okvirima od pvc-a mogle pomoći da bolje organizujete raspored u kancelarijama.

Bilo da je reč o potrebi da se unapredi kvalitet života u stambenom prostoru ili da se poslovni prostor učini funkcionalnijim i prijatnijim, pvc stolarija nudi puno jednostavnih i finansijski isplativih rešenja. Obratite se stručnjacima i svoje zamisli sprovedite u delo.

M.K.

strana 1 od 11 idi na stranu