- PR članak -

Od Mozzarta do sada 700.000 evra za zdravstvo Srbije u borbi protiv koronavirusa

U toku je akcija nabavke kreveta za intenzivnu negu, čime se proširuju kapaciteti u bolnicama, a donirani su i protokometri, medicinskih aspiratori, centrifuge za laboratoriju, EKG…

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Podrška državi i zdravstvenom sistemu Srbije od prvog dana epidemije koronavirusa bio je prioritet u društveno-odgovornom radu kompanije Mozzart. Regionalni lider u oblasti igara na sreću do sada je izdvojio više od 700.000 evra za opremanje bolnica širom Srbije, kako bi se lekarima omogućili još bolji uslovi rada u borbi za ljudske živote, a donacije se nastavljaju iz nedelje u nedelju.

Trenutno je u toku akcija nabavke kreveta za intenzivnu negu, čime se proširuju kapaciteti u bolnicama, a do sada su donirani Institutu za ortopediju Banjica, KBC Zemun i KBC Zvezdara. U prvom talasu odmah je izdvojeno 200.000 evra samo za nabavku respiratora, a potom i značajna sredstva za ostale najsavremenije aparate koji su bili preko potrebni u bolnicama širom zemlje: protokometri, medicinskih aspiratori, centrifuge za laboratoriju, EKG-a…

Foto: Promo
Foto: Promo

Značajna finansijska pomoć upućena je bolnicama u Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vranju, Užicu, Kikindi, Čačku, Novom Pazaru, Ćupriji, Kraljevu, Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, Klinici za tropske i infektivne bolesti KC Srbija, VMA u Beogradu, Kliničkom centru Niš.

Privremenoj kovid-bolnici u "Areni" donirani su paketi sa osveženjem za lekare, kao i pacijente zaražene virusom kojima je neophodna dodatna hidratacija. Lider u oblasti priređivanja igara na sreću obezbedio je i distribuirao ukupno 75 tona svežih namirnica, obroka i voća, najpre najstarijim građanima kojima je bilo zabranjeno kretanje, a onda i zdravstvenim radnicima širom zemlje.

"Posebna pažnja je usmerena ka bolnicama, u kojima u vanrednim okolnostima lekari, medicinske sestre i ostalo osoblje čine nadljudske napore kako bi spasili svaki život. Bitno je pokazati solidarnost u ovim teškim trenucima, a mi činimo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli državi i sugrađanima", poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

strana 1 od 7 idi na stranu