- Komentari -
  1. Horvat je mađarsko prezime a ne hrvatsko ne lupetaj....
    (Miki, 2. decembar 2023 09:14) # Link

    I znaci kackavalj na hazarskom jeziku.
    (Lola, 3. februar 2024 23:05)

    # Link komentara

  2. Jugoslavija je najveće dostignuće Srba u 20. stoleću. A svi koji ovu ideju osporavaju samo potvrđuju koliko su ispod nivoa svojih predaka. Ideja Jugoslavije je kao heteroseksualno opredeljenje, zbog dva razočarenja se ne menja tabor.
    (Herc 78, 3. decembar 2023 16:11)

    # Link komentara

  3. Kako se zove onaj koji se 2 puta saplice o isti kamen. Budala.
    (Petar, 2. decembar 2023 21:52)

    # Link komentara

  4. nakon isceljenja i oporavka na Krfu srpska vojska je zadala poslednji i smrtonosni udarac Centalnim silama na Solunskom frontu usmrtivši pri tom i Austro-Ugarsku i Nemačku imperiju, što je nažalost imalo i neke negativne posledice, kao na primer oslobađanje ustašije od hiljadugodišnjeg ropstva i njihov potonji smrad koji smo prinuđeni da trpimo čak i ovde na našim portalima.
    (Miloš Bg, 02. decembar 2023 16:00)

    odlučan udarac centralnim silama, pre svega nemačkoj, zadat je na zapadnom frontu, na primer bitka na marni 1918.
    ostatak komentara nije vredan komentara.
    (neutralni felš, 2. decembar 2023 18:41)

    # Link komentara

  5. Srpska vojska je jedina vojska u ljudskoj istoriji koja je u Prvom ratu, nakon šta je Srbiji objavljen rat od Austrougarske radi Gavrilovog atentata u Sarajevu, pobegla iz svoje zemlje i to sve do grčkog Krfa. Tamo se čak neverovatnih 3g kukavički skrivala i kukala, a posle se vratila u svoju zemlju sa Saveznicima. A glavni saveznik i francuski premijer George Clemencleau je izjavio posle rata: "Srbi su se dovukli na repovima naših konja, oni su strvinari savezničkih pobeda".
    (Giros, 2. decembar 2023 12:47)


    Još jedna od bezbrojnih genocidnih ustaških laži, inače je ta srpska vojska izborila prvih 4 pobeda sila Antante protiv agresorskih Centralnih sila iako je spram sebe imala Austro-Ugarsku, Nemačku i Bugarsku zajedno, koje su sve skupa imale preko 30 puta više stanovnika od Srbije, nakon isceljenja i oporavka na Krfu srpska vojska je zadala poslednji i smrtonosni udarac Centalnim silama na Solunskom frontu usmrtivši pri tom i Austro-Ugarsku i Nemačku imperiju, što je nažalost imalo i neke negativne posledice, kao na primer oslobađanje ustašije od hiljadugodišnjeg ropstva i njihov potonji smrad koji smo prinuđeni da trpimo čak i ovde na našim portalima.
    (Miloš Bg, 2. decembar 2023 16:00)

    # Link komentara

  6. Da su svi akteri stvaranja prve Jugoslavije živi i da mogu naknadnom pameću da vide šta se sve desilo, sigurno ne bi pristajali na njeneno stvaranje. Međutim, u kontekstu onog vremena, političkih i istorijskih odnosa,svi su oni bili ubeđeni da čine dobro. Kralj je bio izvršilac koga su najzad ubedili negde oko 1916. da je to dobra ideja, ali planeri i pobornici su postojali od kraja XIX veka, na žalost gotovo cela srpska inteligencija, masoni, srpski političari i najveći krivac Pašić.
    (NN_Lice, 2. decembar 2023 15:25)

    # Link komentara

  7. Citiram: "Dva najveca zla srpske istorije su Cincarin Pasic i A. Karadjordjevic. Najveci srpski vojskovodja ikad, Zivojin Misic je izricito bio protiv povlacenja preko Albanije. Srbiji je Nemacka nudila separatni mir jer su videli da su stvari otisle predaleko i da nece moci da izdrze veliki rat. Misic je predlagao ili predaju i primirje, ili da napadnemo, pa sta bude, a posle traziti primirje. To je prihvaceno od vrhovne komande, ali su Pasic i kralj izvrsili pritisak na oficire i odluceno je da se ide u propast. 180.000 civila i 70.000 vojnika je stradalo u toj golgoti."

    Odličan komentar, poštovani gospodine! Treba reći da su potpuno umobolnu odluku o povlačenju preko Albanije doneli Karađorđevići (otac i sin) na osnovu svog porekla (sa genetikom nema šale, krv nije voda a oni su poreklom Albanci, pleme Klimenti/Keljmendi) a protivno zdravom razumu. Ko god je planinario Prokletijama leti zna koliko je priroda lepa i NEGOSTOLJUBIVA a zimi je krajnje rizično ići besputnim vrletima. Povlačenje preko Prokletija i albanskih gudura je samoubilački potez umobolnika koje uopšte nije bilo briga za narod; poteze su vukli vođeni vlastitim nagonima koji nisu državotvorni već uskogrudi, gramzivi i kao takvi zaslužuju psihijatrijsku ekspertizu.
    (sturmmann, 2. decembar 2023 13:50)

    # Link komentara

  8. Srpska vojska je jedina vojska u ljudskoj istoriji koja je u Prvom ratu, nakon šta je Srbiji objavljen rat od Austrougarske radi Gavrilovog atentata u Sarajevu, pobegla iz svoje zemlje i to sve do grčkog Krfa. Tamo se čak neverovatnih 3g kukavički skrivala i kukala, a posle se vratila u svoju zemlju sa Saveznicima. A glavni saveznik i francuski premijer George Clemencleau je izjavio posle rata: "Srbi su se dovukli na repovima naših konja, oni su strvinari savezničkih pobeda".
    (Giros, 2. decembar 2023 12:47)

    # Link komentara

  9. u ovim komentarima se vid jad ,nemoć i bijeda poslije pušione u ratu u HR toliko pljuvanja i laži ali u redu svaki gubitnik ima pravo da se pjeni
    (ivo, 2. decembar 2023 10:53)

    # Link komentara

  10. ahahahhahha koga ste vi bijede oslobađale jer na KRFU ostavili ženu i djecu i zbrisali ,onda vas francuzi i talijani potrpaše u brodove i vrate bijedu nazad,ratnici u mp3
    (ivo, 2. decembar 2023 10:34)

    # Link komentara

  11. To je bila greška, i to katastrofalna, samo za srbe. Za slovence i hrvate to je bio glavni zgoditak. Sa gubitničke strane su prešli na pobedničku. Bez toga nikad ne bi imali državu.
    (Srb, 2. decembar 2023 10:24)

    # Link komentara

  12. Horvat je mađarsko prezime a ne hrvatsko ne lupetaj....
    (Miki, 2. decembar 2023 09:14)

    # Link komentara

  13. srbi već 30 godina ne žive u jugoslaviji i šta su postigli za to vreme? ratovali, ginuli, izgubili kosovo, ruinirali privredu, životni standard, unistili perspektivu države... i sad im kriva jugoslavija.
    (neutralni felš, 2. decembar 2023 02:55)

    # Link komentara

  14. Dva najveca zla srpske istorije su Cincarin Pasic i A. Karadjordjevic. Najveci srpski vojskovodja ikad, Zivojin Misic je izricito bio protiv povlacenja preko Albanije. Srbiji je Nemacka nudila separatni mir jer su videli da su stvari otisle predaleko i da nece moci da izdrze veliki rat. Misic je predlagao ili predaju i primirje, ili da napadnemo, pa sta bude, a posle traziti primirje. To je prihvaceno od vrhovne komande, ali su Pasic i kralj izvrsili pritisak na oficire i odluceno je da se ide u propast. 180.000 civila i 70.000 vojnika je stradalo u toj golgoti. Medju prezivelima je bio i moj deda Marko, dobrovoljac iz srpske Dalmacije. Ne postoji scenario po kome bi Austrijanci pobili toliki narod posle predaje. O stvaranje Jugoslavije posle I rata, u stvari stvaranju velike Hrvatske ne mogu da razmisljam jer previse znam.
    (kole, 1. decembar 2023 20:39)

    # Link komentara

  15. Bilo kako bilo poslednji hrvatski kralj je bio Srbin.
    Poslednji vizantijski kralj je takođe bio polusrbin.
    Prošla je Vizantija.
    Mi smo još tu.
    (sallas, 1. decembar 2023 17:07)

    # Link komentara

  16. Nikad se nismo pitali
    (Xman, 1. decembar 2023 17:01)

    # Link komentara

  17. Nikad se nismo pitali
    (Xman, 1. decembar 2023 17:01)

    # Link komentara

  18. I onda je došao Hrvat i sve nadmudrio...ha ha ha....!
    (Ram, 1. decembar 2023 16:52)

    # Link komentara

  19. Najčešće slavensko prezime među svim Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), dok Srbin ili Srbić nema niko i u Srbiji ga jedva ima.
    (21VEK, 01. decembar 2023 15:30)

    Horvath je madjarsko prezime i jedno od najcescih u toj drzavi, nije ni blizu kod vas po ucestalosti i to samo govori da je najcesce Marija Terezija naseljavala etnicke madjare na prostoru danasnje prazne Slavonije koja je zapravo bila oblast u AU carstvu i zvala se hr/slavonija, ostatak teritorija koje danas neopravdano drzite kao sto su Dalmacija ili Istra moete da zahvalite partizanima u cijim je redovima bilo 90% Srba.
    Ali, to je posledica tragicne srpske politike od 01.12.1918!
    I Dalmacija i Istra oduvek su bile IT prakticno od kada postoji pisana istoriografija to je bilo IT.
    To koje je prezime najcesce u hr je na Instragamu pravio vas decko koji se bavi izmisljanjima, dakle u hr nema ni 0.1% lica koja se prezivaju ovim madjarskim prezimenom.
    A da li ti je poznato prezime SRB ?
    Mi Srbi nemamo prezime "srbic" svakako ali imamo prezime Srb, a 1 od tvojih istomisljenika u hr i neko ko je poznat kao sledbenik ante pavelica upravo se tako preziva...?!
    Mnogo si se nalupetao tako da sto se srpskog korpusa tice vi ste stvarno nevazni, mali i jadni, 3 miliona ex podanika ( svaki vam je 2.stanovnik penzos ) kojima je zivotna filosofija da vredjaju svoje nekadasnje suplemenike ?
    Vi ste od Srba nastali, samo pogledaj prezimena kod vas i samo ce ti se kasti, nesrecnice...
    (SRB über alles, 1. decembar 2023 16:34)

    # Link komentara

  20. Србија није могла да добије шта је хтела, али је могла да добије оно што јој је обећано Лондонским уговором из 1915. Проблем је што су Хрвати у већини тражили то уједињење. Део њих није разумео да не може да се погађа. Део је схватао да нема времена, Италијани су надирали у Далмацији и Словенији. Србија је била заварана тим просрпским расположењем. А оно је било толиком јако да је чак и Чехословачка тражила да добије тзв. словенски коридор између Мађарске и Аустрије, како би се ујединила са Србијом. Већи је проблем што Србија није смогла снаге 1928. да одсече то болесно ткиво, када је видела да је Хрватска проблем, што Александар није извршио ампутацију Хрватске. То ће касније покушати Милан Стојадиновић, али је под британским притиском смењен. На крају је тзв. хрватско питање решено Бановином Хрватском, у ситуацији када Југославија није имала времена. Да није дошло до рата, та Југославија би вероватно била федерализована и опстала би дуже него што је опстала СФРЈ. Да је било мудрости, српски политичари би 1938. инсистирали да се границе Бановине Хрватске повуку у складу са границама из 1915. То је било пропуштено. Касније, АВНОЈ у коме није било представника Србије црта тзв. авнојевске границе комунистичке Југославије, на штету Срба и Србије - остављајући Србију без излаза на море.
    (зоки, 1. decembar 2023 16:28)

    # Link komentara

  21. Stravična greška!. Ovo Srbiji nikada nije trebalo!
    (nenad, 1. decembar 2023 15:53)

    # Link komentara

  22. Рече официр чије еполете су натопљене крвљу сопствених војника, потпуно непотребно.
    (Милан, 1. decembar 2023 15:33)

    # Link komentara

  23. Najčešće slavensko prezime među svim Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), dok Srbin ili Srbić nema niko i u Srbiji ga jedva ima.
    -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto I2a - južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute?
    -Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz (16 vek) piše da je hrvatski jezik (dalmatinska ikavica) materinjski jezik svih Slavena.
    -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata, koji su došli iz Hrvatske.
    -Konstanrin Porfirogenet piše da reč H(o)rvati znači: "Oni koji imaju mnoge zemlje"! Ove od Jadrana do Sibira?
    -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat među Slavenskim narodima... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
    (21VEK, 1. decembar 2023 15:30)

    # Link komentara

  24. Тито и комуњаре су нанели ненадоместиву штету српскоме народу. Побили више Срба него сами Немци у ратовима. За оне које не знају Јосип Броз се борио за Аустро-угарску вражју дивизију против српског сељака и војника у I Светском рату. И Срби га дан-данас чувају на сликама. Само блесави људи. Онда је правио аутономне покрајине само у Србији и нигде другде. Зашто Хрв и Сло немају аутономне покрајине?
    (Вук, 1. decembar 2023 15:29)

    # Link komentara

  25. Bolesno, pa posle na traktor.
    (ero, 1. decembar 2023 15:26)

    # Link komentara

  26. Greska i to ogromna. Problem je sto mi konstantno pravimo skoro iste greske. Pametni narodi uce iz svojih i tudjih gresaka a mi ih uporno ponavljamo. Posle nam neko drugi kriv!!!
    (Gradjanin, 1. decembar 2023 15:22)

    # Link komentara

  27. Hrvati, Slovenci bolje da u svakom gradu imaju po jedan spomenik Kralju Aleksandru! Da nije njega bilo, imali bi državu na “Svetoga Živka”! Koji smo mi baksuzi kad Djordje ne dodje na presto, nego onaj debil, to je strasno! Saveznici nam nudili Srbiju sa Dalmacijom, Bosnom, Hercegovinom, deo Madjarske,, Slovenije sve do Horuske samo da ne pravimo Jugoslaviju, ne slepac mora, jer je on najpametniji! Opet nas Amerikanci zajbali (oni i kad su na našoj strani na zajebu) da nije bilo Vilsona, nebi bilo ni Jugoslavije.
    (Ja45, 1. decembar 2023 15:12)

    # Link komentara

  28. Stvarno je bila greska. 400 km morske obale, direktna granica sa Italijom i Austrijom. Ali Turska, Rumunija i Bugarska su najbolje. Bas super.
    (Milos, 1. decembar 2023 15:05)

    # Link komentara

  29. Austro ugarska je bila jedna od jačih i naprednijih industrijskih sila u svetu, nas Hrvate niste trebali "oslobađati"... prvi svetski rat se desio jer su Srbi pokušali opet stvoriti Veliku Srbiju na račun drugih....
    (Đoko, 1. decembar 2023 14:55)

    # Link komentara

  30. Ahahaha…haha
    Iznova i iznova se potvrdjuje da “hrvat” znaci dijagnoza!
    (@ej sloveni, 1. decembar 2023 14:55)

    # Link komentara

  31. Kralj se ugledao na Italiju i mislio je da moze da stvori mocnu drzavu koja ce da parira velikim silama. Italija je uspela u tome i ako i dan danas tamo postoji razlika izmedju severa i juga. Jugoslavija kao koncept, sta god sada mislili o njoj, tada je imalo smisla, jer jedna Srbija sama nije mogla da parira ostalim mocnim zemljama. Ipak je u velikom ratu dosta nastradalo. To je trebalo Jugoslavijom da se spreci za buducnost. Nazalost, hrvati su samo privremenu korist videli od nje i prevarili su nas dobro...
    (Balls of Steel, 1. decembar 2023 14:46)

    # Link komentara

  32. Prva greška je što su nam ubili Kralja Obrenovića i došli na čelo države militanti crna ruka koja je postavila Karađorđevića da im bude marioneta, pa su nas onda uvukli u prvi svetski rat, ubili hrvate u skupštini 1923 što je 15 godina kasnije doprinelo i stvaranju NDH. I ostalo se sve dešavalo kao posledica
    Što se krivo rodi vreme ne ispravi kako kažu pravnici
    (dial up, 1. decembar 2023 14:38)

    # Link komentara

  33. Ništa ,apsolutno ništa u Srbiji ne sme da nosi ime a.karađ. ni paşiçi - najveći izdajnici Srbije i Srba
    (Z, 1. decembar 2023 14:34)

    # Link komentara

  34. Само Срби могу да гину и ослободе "браћу" која им у знак захвалности забијају нож у леђа. Срби су тад створили монструма
    (Дрндоје, 1. decembar 2023 14:33)

    # Link komentara

  35. Ono što mogu uočiti je da većina onih koji 1.12.1918. smatraju greškom, polaze od dvije teze: prvo - da bi u suprotnom Srbija mogla crtati granice kakve hoće, i drugo - da bi takve granice uvećane Srbije bile održive. Ne ulazeći previše u dubinu stvari sada, ni jedan od tih teza nije točna. Jugoslavija je bila JEDINI način da svi Srbi žive u jednoj državi, to što nije opstala je druga stvar. Ne znači da je postojalo alternativno rješenje kojem je opstanak bio zajamčen.
    (drugačiji pogled, 1. decembar 2023 14:28)

    # Link komentara

  36. Posle Kosovskog boja to je najveca greska u istoriji Srbije!!!
    Ta lazna i nakaradna i nametnuta tvorevina nas je i dotukla jer niko nije hteo da preuzme odgovornost i da svoje ulizice uzme pod svoje skute- ni Nemci Hrvate ni Austrijanci Slovence i uvalili nam veliku.... khm khm.
    Ostalo je istorija, gde su danas oni, a gde smo mi. A i lepo su nam vratili za pomoc- hvala im.
    (Miki kveliki, 1. decembar 2023 14:28)

    # Link komentara

  37. Ko o čemu , Srbi o istoriji. Ljudi, 21-i je vijek, 100 i kusur godina od tada prošlo. Desilo se šta se desilo. Možete li kako uticati na to? Naravno da ne možete, jer ne postoji vremenska mašina. Okrenite se sadašnjosti, zaboravite na Aleksandra i ostale.
    (Mile dizna, 1. decembar 2023 14:27)

    # Link komentara

  38. Odsad ubuduće samo Srbija(nikave federacije, zajednice itd.) pa makar bila svedena na Beogradski pašaluk.
    (ljusa, 1. decembar 2023 13:22)

    Slažem se ali neki opet pokušavaju da ponove istu priču propagirajući nekakav srpski svet što mu dođe nekakava restauracija Jugoslavije i ujedinjenje sa bosancima, a što je bio i uzrok prvog svetskog rata kad smo to isto pokušavali, zato sam protiv bilo kakvog ujedinjenja i podržavanja separatista iz Bosne, pa da li smo nešto naučili ili nismo?
    (drmr, 1. decembar 2023 14:26)

    # Link komentara

  39. Jugoslavija nikla je iz osmanskog i austrougarskog carstva oba carstva su propsla a Jugoslavija postala i funkcionisala vuse od 7o godina kako bilo da bilo zivelo se bolje nego danas / stvarali su je srbi i branili u dvim dvetdkim ratovima /da smo ko narod izigrani od suseda koje su srbi oslobodili od tudjine i okupatora to jesmo /
    (Istina, 1. decembar 2023 14:24)

    # Link komentara

  40. Umjesto da je Srbija izašla na more i uzela područja gde su Srbi bili većina, mi smo pravili Hrvatima i Slovencima državu...
    (Grunf..., 1. decembar 2023 14:22)

    # Link komentara

  41. Ne mala greska. Ogromna greska koja je Srbiiju kostala ljudskih zivota i teritorija.
    (NIkola, 1. decembar 2023 14:22)

    # Link komentara

  42. Nismo bili sposobni da održimo multinacionalnu državu naroda i narodnosti, a da li je bila greška pa jeste jer smo stradali u prvom svetskom ratu četvrtina stanovništva, u drugom koji je bio posledica prvog isto dosata, pa onda devedesetih.. Gde su sad srbi krajišnici koji su tamo živeli 300 godina i šta su dobili sa slobodom, samo patnju i zbegove, tako da ono bilo im je bolje u Austrougraskoj, bosancima isto, Vojvođanima takođe.
    Nije nam valjala Austrougraska a sad svi trče u Beč da rade...
    Možda da smo našli zajednički jezik sa drugim jugoslovenskim narodima ne bi bio ovakav fijasko, da smo uspeli da održimo bratsvo i jedinstvo ne bi krv koju su naši dedovi prolivali bila uzaludna. Sad smo tu gde smo svi nas mrze i u svađi sa svima, oterani kao okupatori.
    Ideja je bila dobra, realizacija katastrofa.
    (Dogodine u Beču, 1. decembar 2023 14:20)

    # Link komentara

  43. Odkada Srbi znaju za sebe njihova najveća istorijska greška 1.12.1918.
    (Jeremija Krstic, 1. decembar 2023 14:20)

    # Link komentara

  44. E, kako mi mislimo da smo se zeznuli, tako misle i ex braća da su se oni zeznuli. Pošto smo mi bili u Antanti, deluje da smo mi baš debelo zabrljali zašto nije pravljena velika država Srba. Svima bi bilo lepše, nama bez njih, a njima tek bez nas, ako bi išta ostalo.
    (Johan, 1. decembar 2023 14:19)

    # Link komentara

  45. Kraljevini Srbiji se krajem novembra 1918. pridružio i Srem, na svojoj narodnoj skupštini o ujedinjenju, a što se ne vidi na ovoj mapi. Takođe, uz Bačku i Banat (u širem obimu nego što je prikazano na ovoj mapi), pridružila se i Baranja (deo koji danas pripada Mađarskoj - Pečuj, ali i deo koji je u današnjoj Hrvatskoj).
    (Meroni, 1. decembar 2023 14:18)

    # Link komentara

  46. Velika srpska greska.
    SLO I HR bi bili deo ITA(60mil.st.).
    A Srbija bi bila+pola HR i pola zBiH.
    (ZORAN, 1. decembar 2023 14:12)

    # Link komentara

  47. Велика грешка србије.... За време тита пребациване фабрике у неразвијену словенију и хрватску..... Не поновило се.... И дан данас се осећају последице.... Од словенаца и хрвата смо створили размажено дериште
    (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 1. decembar 2023 14:09)

    # Link komentara

  48. >>Samo u Jugoslaviji su svi Srbi živeli u istoj državi. Tačka.
    Da li je život u jednoj državi neki glavni ideal modernog čoveka? Da li je državotvornost ideal običnog čoveka uopšte i šta time tačno dobija?
    (Kont, 1. decembar 2023 14:08)

    # Link komentara

  49. Srpski komunisti, ne 1918 i Kraljevina SHS, su najveca greska u istoriji Srbije i Srpskog naroda. Oni su dozvolili da, drzava, nastala od dve drzave, raspadne na sest drzava i sedmoj u pokusaju.
    Srpski komunisti su, direktni, tvorci SLO i CRO najmladjih drzava Evrope!
    (sin lovca na medvede, 1. decembar 2023 14:06)

    # Link komentara

  50. kako god da se zvali danas i ma koliko imaginarnih podela imali, nasi narodi suni zive i zivece na ovim teritorijama i u buducnosti. ne moramo se ujedinjavati, niko nas ne tera da budemo u braku ali cinjenica je da smo komsije i treba svestranog truda za rad fobrokomsijskih odnosa.
    (i sta cemo sad, 1. decembar 2023 14:05)

    # Link komentara

  51. Politička naivnost Srba je bezgranična...
    (VV, 1. decembar 2023 14:05)

    # Link komentara

  52. (Sasa, 01. decembar 2023 13:11)

    Tacno.
    Iz KSHS smo mogli u Kraljevinu Srbiju. Ni Slovencima ni Hrvatima nismo polagali racune.
    (ime, 1. decembar 2023 14:05)

    # Link komentara

  53. Па да. Данас би крајишки Срби имали Аустријске пасоше, а Далматинци, Италијанске.
    (Стојан, 1. decembar 2023 14:03)

    # Link komentara

  54. (Sasa, 01. decembar 2023 13:11)

    Pa… zasto bi nekoga u Meksiku bolelo uvo za KSHS??
    (realista, 1. decembar 2023 14:02)

    # Link komentara

  55. Која неправда. Па де је ту ЦГ и БиХ? Па треба одмах послати и Србе и Хрвате и Словенце у хаг ?
    (jala, 1. decembar 2023 14:00)

    # Link komentara

  56. ? Ko je pobjegao,a to su manje više svi,spasio se...
    (Konfeder i EU o pokrajinama da ne govorimo, 1. decembar 2023 13:58)

    # Link komentara

  57. Па нема неки сматрају, ево нас где смо. Чињенице показују, није то мишљење.
    Хрвати завршили у ЕУ са неприродно великим морем а ми смо ту где смо.
    (Милан, 1. decembar 2023 13:58)

    # Link komentara

  58. najveca ikada!!!
    (?, 1. decembar 2023 13:57)

    # Link komentara

  59. A gdje su bile granice Srbije prije 105 godina..
    (Karlobag blues, 1. decembar 2023 13:56)

    # Link komentara

  60. Srbija izgubila Severnu Makedoniju, KiM i Bosnu. Vojvodina izgubila svoje prave granice i sa Crnom Gorom imamo lose odnose. E, moji mazohisticni Srbi.
    (Samo jako i snazno, 1. decembar 2023 13:54)

    # Link komentara

  61. Ne znam , a da pitamo ove sto su glavom platili tu jugu ima ih preko mil.I kralj licno je platio glavom. Totalna katastrofa i raspadanje Srbije koja nezalost jos traje
    (Miki pezos, 1. decembar 2023 13:53)

    # Link komentara

  62. Наравно да се испоставило да је на крају испало по Србе онако како нико од тих тадашњих људи то није планирао. Али треба имати у виду да су Срби маштали о томе током целог 19. века и раније. То је реализација Гарашаниновог Начертанија и жеље коју си сви Срби у и ван Србије желели, а то је заједничка држава у којој ће сви они живети. Та прилика се најзад указала након Првог светског рата. Ако томе додамо и чињеницу да су 14. тачака Вудроа Вилсона диктирале да сваки народ има право на самосталну државу, онда је тадашња идеја о Интегралном југословенству била најлогичнија идеја. У супротном, да је формирана Велика Србија, Срби би у њој били мањина.
    (Homer, 1. decembar 2023 13:53)

    # Link komentara

  63. Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009-2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom. "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
    Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće? Vređa li nekoga istina ili je se neko srami?
    (21VEK, 1. decembar 2023 13:53)

    # Link komentara

  64. Naravno sa je greska napravis narode koje nikada nisu postojali i das im legitimitet da te gaze kasnije...
    (Stefan, 1. decembar 2023 13:53)

    # Link komentara

  65. Bjelgrad, Bijograd, Beograd.
    Znamo da je prvo zapisano slovensko ime grada Beograda iz 9 veka bilo Bjelgrad, a otkrilo se da ga je i Vuk Karadžić u svom rečniku nazvao isto po hrvatskom, Bijograd! A SPC je ta koja ga nazvala Beograd! Nismo to smeli znati do sada jer sve srpsko je lažno i prokleto i od tog zla SPC... Nportalrs IME MENJANO ČAK 15 PUTA: Kako se Beograd zvao kroz istoriju?
    (Zime, 1. decembar 2023 13:52)

    # Link komentara

  66. Cim se drzava zvala Kraljevina tri naroda, moglo se misliti da tu nema celine i jedinstva, nego da ce svako vući na svoju stranu
    (vukica, 1. decembar 2023 13:50)

    # Link komentara

  67. Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE!
    Novinari HRT-a došli u katedrali u Magdeburgu i ptali sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo, "Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata"? On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako, protiv nekog naroda? To je laž! Kopanjem dalje su našli protestantske knjige u kojima piše da su Hrvati, na papinoj strani, ratovali protiv njih u Tridesetogodišnjem ratu. Dive se hrvatskom ratništvu (Isto ko i Napoleon), a pišu da su zločine radili njihove sluge, verovali vi ili ne, SRBI i Vlasi (Rumuni), PRAVOSLAVCI! Zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav zove, "Novim plemićima đavola", a Šešelj istinu samo izokrenuo:
    Njemačka knjiga "CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu!
    Isto tako i za "Bečke konjušare", a konjušnica je bila u hrvatskom Đakovu, još je tu i najstarija je u Evropi, ima 515g (Hrvatska državna ergela). U njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti Đojleni po muškim haremima u Beogradu. Šešelj je po tradiciji istinu samo izokrenuo i 1000 puta ponavljao Srbima da im postane "srpska istina", pored njihovog 500g ropstva, gde nije bilo samo pravilo prve bračne noći:
    JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.
    (Milezg, 1. decembar 2023 13:49)

    # Link komentara

  68. A šta ti misliš koliko se Srba popravoslavilo sa Savom i Vizantijom i prodalo veru za večeru, jeste lepa je to večera bila carstvo Srbije na tri mora ali je Božja kazna na kraju bila 500g ropstva i evo ni kap mora, a ta Vizantija je sada Turska?
    @
    SPC nije tvoja, autokefisala je Vizantija i odvojila od pape i braće Hrvata još 1219g i sada tu Vizantiju menja Rusija, a ti si sada samo pravoslavni rob, nakon šta su ti preci 500g bili muslimanski robovi! Samo nećeš ti to da vidiš i da si priznaš.
    @
    Braćo Srbi, pitajte svije babe da vam kažu ko ste i šta ste i vidite imate li na tavanu ćilime za klanjanje, preci su vam 500g bili muslimani. Samo Beograd i okolica je do ww1 imala 217 džamija, a najveća u Evropi je bila Batal džamija na mestu sadašnje Skupštine... svoju istoriju i veru zaboravljate. Srbina samo laž spasava, zato jer mu je istina i istorija za suicid!
    (Borjan, 1. decembar 2023 13:48)

    # Link komentara

  69. Legenda o ČEHU, LEHU I MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci, Poljaci, Ukrajinci i Rusi nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske! Neverovatno, kakav dokaz o tome ko su Sloveni, a to ime je izmislio Konstantin Porfirogenet, samo da ih ne zove Horvatima! Ta legenda postoji u 28 zapisa (neki imaju izmenjena imena), a u jednom iz 13 veka, baš Srbi, na srpskom jeziku, govore istoričaru da su ta trojica došla iz zemlje tu pored njih, Horvatska se zove! Ta je legenda dokaz da su svi Sloveni zapravo Hrvati, a što dokazuje i šahovnica iz Vučedola sa najstarijeg indoevropskog kalendara Orion, to dokazuje i hrvatski jezik koji ima sva slovenska narečja (od kojih je najstarija ikavica), to dokazuje i prezime Horvat kod svih Slovenskih naroda, to dokazuje i analiza gena koja je pokazala da Hrvati imaju južnoslovenski gen u najveći odsto u Evropi... Zato Hrvatima treba izbrisati svaki trag jer su sa tom istorijom i imenom previše opasni za ostale Evropljane, u slučaju da se pod tom istinom svi Sloveni ujedine, od Jadrana do Sibira.
    (Ej Sloveni, 01. decembar 2023 12:53)

    A jel znaš zašto su Hrvati od pamtiveka igrali šah? I ti iz Vučedola i ovi ostali?

    Pa jedino tako mogu da vide kralja! HAHAHA…HAHA !!!
    (onako, 1. decembar 2023 13:47)

    # Link komentara

  70. Kako se zavrsilo, greska što se pocinjalo
    (vukica, 1. decembar 2023 13:47)

    # Link komentara

  71. totalna greska,i dan danas bi slovenci hrvati i nazovi bosnjaci bili pod austrougarsku ili koju vec drzavu. a mi smo podnelinogromne zrtve zarad njih
    (markedjani, 1. decembar 2023 13:47)

    # Link komentara

  72. Da nije napravljena Kraljevina SHS, i da je istorija otišla u drugom smeru, tada bi danas kukali nad "propuštenom istorijskom šansom" da se stvori tako sjajna država.
    (Nebojša, 1. decembar 2023 13:46)

    # Link komentara

  73. Na karti se lepo vidi da je Zemun trebalo da pripadne NR Hrvatskoj. Šteta, sada bismo bili u EU.
    (Milan Zemun, 01. decembar 2023 12:38)

    Izvoli Milane u lijepu njihovu, takve oni jedva čekaju.
    (onako, 1. decembar 2023 13:43)

    # Link komentara

  74. najveca greska srpskog naroda sto je to dozvolio. mi smo trebali njima da ih zastitimo od italijana i austrije a oni nama da pokazemo zube bugarima. na kraju hrvati i slovenci ostase celi a srbima otkinuse i kosovo i makedoniju i crnu goru. u ono vreme smo imali vece sanse da se izborimo sami nego sada!
    (milord, 1. decembar 2023 13:41)

    # Link komentara

  75. Čista greška!
    (skeva, 1. decembar 2023 13:35)

    # Link komentara

  76. Tito i komunjare su bila najveća greska
    (Milokim, 1. decembar 2023 13:28)

    # Link komentara

  77. Za Srbe greška od koje se nikada nećemo oporaviti, ni za 250 godina, kada će se po optimističkim prognozama roditi poslednji Srbin. E moj Regentu Aleksandru, koji si ti papak bio!!!
    (Supermarin Spiffajer, 1. decembar 2023 13:23)

    # Link komentara

  78. @Neša

    Nemoj tako, pa živeli su svi zajedno i u periodu 1941-45, u Nemačkom Rajhu (isto mu dođe).
    (Goran, 1. decembar 2023 13:23)

    # Link komentara

  79. Odsad ubuduće samo Srbija(nikave federacije, zajednice itd.) pa makar bila svedena na Beogradski pašaluk.
    (ljusa, 1. decembar 2023 13:22)

    # Link komentara

  80. Izgleda da svi narodi iz Juge misle da je bila greska a svi profitirali. Da li bi bilo bolje da nije stvarana ta kraljevina? Ne znam. Al znam da se zivelo dobro. Pre 1.sv. rata Beograd je bio manji od Subotice. Novi Beograd mocvara (isto kao i novi Zagreb), pola naroda nije umelo da se potpise. Itd, itd. Lako je iz jednog ugla gledati al mozda se nisu ni pitali narodi na Balkanu sta hoce vec im ponudjeno ili ovo ili vas ostavljamo na Krf-u.
    (Petar, 1. decembar 2023 13:21)

    # Link komentara

  81. Pa naravno da je bila greška i to tragična greška sa nesagledivim posledicama a sve zbog blentavog kralja tj. Regenta Aleksandra koji je bio toliko alav na tuđe zemlje i tuđe narode da ih je hteo, maltene primorao da uđu u KRALJEVINU SHS. ZATO JE I POPIO METAK U MARSELJU. E da je bilo sreće da je poslušao Vojvodu Mišića, naše bi granice bile gde bi mi, Srbija odlučila a Latine i Janeze bi predali Italijanima pa bi bilo mira naredniš 105 godina i dalje
    (Oblast 51, 1. decembar 2023 13:21)

    # Link komentara

  82. Svi smatramo da je to katastrofalna greška.
    Kraljevina je trebala da bude samo gde Srbi žive i ništa drugo.
    Bez pola Hrvatske bez pola BIH bez Makedonije i CG.
    Onaj Karađorđević mason je upropastio Srbe.
    (Ljuba rakun, 1. decembar 2023 13:19)

    # Link komentara

  83. Danas svi znaju da je bila greška. Srbi među trebali nekadašnjim Srbima da poklanjaju slobodu i državu
    (On, 1. decembar 2023 13:16)

    # Link komentara

  84. Danas bi to bila Srbija jer niko nije pitao za bilo sta ove ostale koji i nisu imale drzave..
    (dzoni, 1. decembar 2023 13:14)

    # Link komentara

  85. Sem kod nas u Srbiji to niko vise i ne pominje
    (Sasa, 1. decembar 2023 13:11)

    # Link komentara

  86. I bila je greška.I to velika.Vođena željom jednog narcisoidnog kralja,Srbija kao pobednik iz rata se odrekla svoje državnosti i ušla u nekakvu veštačku tvorevinu pod imenom Kraljevina SHS,a kasnije i Kraljevina Jugoslavija.Ako je i sa srpske strane postojala iskrena želja za nekakvom zajedničkom državom,našim komšijama na severu to iz današnje perspektive to očigledno nije bila želja,već prilika i put do sopstvene države.Umesto ponuđenog Londonskog ugovora iz 1915.godine, povlačenja jasnih granica,predali smo sopstvenu državu a zauzvrat dobili Jasenovac,Jadovno,Veliku Gradišku i NDH.
    (Big bang, 1. decembar 2023 13:10)

    # Link komentara

  87. @Zoran Pavić

    Savez sa Bugarima je uvek bio nemoguć iz više razloga. Prvi je taj što smo i mi i oni želeli da imamo punu kontrolu nad Moravsko-Vardarskom dolinom (koja je jedna od ključnih tačaka na Balkanu), zatim i jedni i drugi smo hteli da za sebe zadobijemo što veći deo Makedonije i, konačno, nikada se međusobno nismo podnosili. Niti su Srbi hteli u uniju i savez sa Bugarima niti Bugari sa Srbima.

    Neke zemlje su jednostavno prirodni neprijatelji. 1912-a je bila izuzetak.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 1. decembar 2023 13:08)

    # Link komentara

  88. За Србе је била грешка, а за Хрвате и Словенце спас. Желео је тада Краљ Александар да реши питање Срба у Хрватској и свих јужних Словена, али је са данашње перспективе после 100 година, ова идеја била погубна по Србију. Срби из Хрватске су пребегли у Србију, а делови тадашње "Велике Србије", ЦГ, БиХ, МКД, па чак и Косово су независне државе без великог Српског утицаја
    (Maximus, 1. decembar 2023 12:56)

    # Link komentara

  89. Samo u Jugoslaviji su svi Srbi živeli u istoj državi. Tačka.
    (Neša, 1. decembar 2023 12:56)

    # Link komentara

  90. Neki smatraju!? Nisam siguran da postoje “neki” koji misle da to nije bila greska.
    (whitefield, 1. decembar 2023 12:56)

    # Link komentara

  91. Najveca greska je stvaranje Kraljevine Jugoslavije. Za to je pored Srpskog naroda koji je najvise stradao, poginuo i sam Kralj. I od tada nam sve nedace i poticu, pa sve do danasnjih dana. Zato pamet u glavu i nikad vise udruzenje u istu drzavu, ni sa kim ko nije Srbin i Srpskog roda.
    (Bob, 1. decembar 2023 12:55)

    # Link komentara

  92. Kako greška? Da se nije uspostavila bila bi NDH jer posle ustaše nisu ubijale da otimaju tuđe, nego da krvavo zaštite svoje.
    (Mali Vuk, 1. decembar 2023 12:55)

    # Link komentara

  93. Сваки прави Србин зна да је то била грешка, а сви знамо и какве су последице такве државе, милиони мртвих Срба и ништа друго. Ови што имају шизофрена цепања и што не знају своје порекло, не желим ни да коментаришем.
    (zi, 1. decembar 2023 12:53)

    # Link komentara

  94. Legenda o ČEHU, LEHU I MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci, Poljaci, Ukrajinci i Rusi nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske! Neverovatno, kakav dokaz o tome ko su Sloveni, a to ime je izmislio Konstantin Porfirogenet, samo da ih ne zove Horvatima! Ta legenda postoji u 28 zapisa (neki imaju izmenjena imena), a u jednom iz 13 veka, baš Srbi, na srpskom jeziku, govore istoričaru da su ta trojica došla iz zemlje tu pored njih, Horvatska se zove! Ta je legenda dokaz da su svi Sloveni zapravo Hrvati, a što dokazuje i šahovnica iz Vučedola sa najstarijeg indoevropskog kalendara Orion, to dokazuje i hrvatski jezik koji ima sva slovenska narečja (od kojih je najstarija ikavica), to dokazuje i prezime Horvat kod svih Slovenskih naroda, to dokazuje i analiza gena koja je pokazala da Hrvati imaju južnoslovenski gen u najveći odsto u Evropi... Zato Hrvatima treba izbrisati svaki trag jer su sa tom istorijom i imenom previše opasni za ostale Evropljane, u slučaju da se pod tom istinom svi Sloveni ujedine, od Jadrana do Sibira.
    (Ej Sloveni, 1. decembar 2023 12:53)

    # Link komentara

  95. Za sve je kriv kralj Petar, umesto da crta granice Srbije kako je hteo posle I svetskog rata, on hoce KSHS. Zato Srbija danas izmedju istalog nema izlaz na more.
    (BojanNS, 1. decembar 2023 12:53)

    # Link komentara

  96. Omiljena srpska disciplina:
    Trazenje pogresnog skretanja u istoriji.
    I dok gledaju u retrovizor prave pogresna skretanja danas.

    Narod koji iz nekog razloga obozava da P uz vetar
    (a, 1. decembar 2023 12:52)

    # Link komentara

  97. Sve što je srpski narod vekovima trpeo, sve što smo sanjali, sve ono čemu se vekovima težilo, svaka bitka, svaki rat, sve ono u 19 veku što smo postigli, sve što su hrabri naši preci u teškim vremenima ostvarili,sve snove svakog Srbina vekovima unazad, izbrisali smo i bacili u ambis, tuđih ambicija i tuđih interesa.
    Svoje smo poništili a drugima ostvarili.
    I samostalnost i državu i prava koja do tada nikad nisu imali, bilo kod Habzurgovaca bilo pod nekim drugim.
    Naše elite su i pod uticajem stranih moćnih krugova i geopolitičkih igara visoke evropske i svetske politike,prelomile da udele srpsku nezavisnost i tako rastope svoju samostalnost na korist Slovenaca i Hrvata smatrajući to bratskom žrtvom, koja će ojačati i podebljati temelje srpske državnosti. Uvećati je naposletku.
    Oslepljenost jugoslovenstvom je kao kakva karma nedugo i ubrzo stiglo srpski narod, ni krivog ni dužnog kao posledica katastrofalne procene rukovodstva koje je napravilo tu grešku.
    Svuda gde se moglo srpski interes se smanjivao i cepkao.
    Posledica toga je sve manji broj Srba od Kosova i Metohije i Hrvatske između ratova do masovnih izbeglištava i nestajanja i sa tih teritorija i sa mnogih drugih pre tokom i nakon 2-og svetskog rata, jedva dvadeset punih godina nakon istorijske greške koja ima posledice po Srbe i Srbiju do dan danas.
    (predrag, 1. decembar 2023 12:52)

    # Link komentara

  98. Naravno da je greska, izgubili smo Crnu Goru, Bosnu i Makedoniju zbog tog ujedinjenja nakon 1. Svetskog rata.
    (Aca29, 1. decembar 2023 12:52)

    # Link komentara

  99. Komunizam je greška.
    (Srbija, 1. decembar 2023 12:49)

    # Link komentara

  100. Naravno da je bila greška.
    Izmišljene instat nacije su unapređene a mi mnogo izgubili.
    (Ana, 1. decembar 2023 12:49)

    # Link komentara

  101. Želja svih političkih činilaca pretočena kroz "Nišku deklaraciju", je pre svega, gramzivošću, halapljivošću i kratkovidošću jednog vladara sprovedena traljavo, stvaranjem jedne nefunkcionalne države, a kasnije i osnove za pogrom srpskog življa! Umesto na federalnom principu, država je napravljena unitaristički, sa željom i snom o apsolutnoj vladavini jednog čoveka (dinastije). Od 1918. godine su nestale jedine dve slobodne države južnih Slovena - Srbija i Crna Gora, a krajem tridesetih je formirana Banovina Hrvatska koja je poslužila kao osnova za NDH!
    (prosečno antiprotivan, 1. decembar 2023 12:49)

    # Link komentara

  102. 01.12.1918, najveca i najtragicnija greska srpske politike ikada !
    (100, 1. decembar 2023 12:46)

    # Link komentara

  103. Mislim da je stvaranje Kraljevine SHS najveca istorijska greska Srbije. Srbi su oslobodili ostale od stranog jarma i jos im oprostili sto su bili na drugoj strani, a ovi im kasnije zabili noz u ledja. Srbi su cestit i slobodarski narod, pomagali su drugima na svoju stetu. Ispravite ako gresim, ja to ovako vidim. Inace, nisam Srpkinja, pa posmatram to sa strane, meni cela ova prica tako deluje kako sam napisala
    (Ana, 1. decembar 2023 12:46)

    # Link komentara

  104. Prvo je greška stalna konfrontacija sa Bugarima a 6 Srpskih kraljeva sahranjeno u Sofiji , trebalo je da se ujedinimo i pre oslobodjenja od Turaka.
    (Zoran Pavić, 1. decembar 2023 12:46)

    # Link komentara

  105. Jedini i pravi oslobodioci su Srbi!
    (lmLuka, 1. decembar 2023 12:46)

    # Link komentara

  106. Naravno to je greška koju plaćamo sve ove godine. Slovenci i Hrvati ne bi dobili ovakve države koje imaju sad da nisu ušli u Jugoslaviju. Znači oni su gledali čist interes, a mi ispali naivni ili ti budale. Mi kao zemlja pobednica smo trebali da sa Italijom i Mađarskom dogovorimo granice i Slovenija i Hrvatska bi bile minijaturne države. Ovako smo napravili grešku, oni sačvali teritorije koje smo mogli mi, Italijani i Mađari da izdogovaramo. Vratili nam 1941 sa Jasenovcem i sličnim stvarima. Od 1945 Tito odradio ono što se desilo posle 1991 godine donošenjem ustava iz 1974 godine kada je SFRJ na papiru prestala da postoji, a onda 1991 godine sprovedeno u delo.
    (VR, 1. decembar 2023 12:45)

    # Link komentara

  107. Katastrofalna greška, u najmanju ruku.

    Za nju su pre svega odgovorni "skromni" Pašić i Karađorđevići, "čika Pera" i "Aca budaletina" (ova dvojica su poreklom Albanci, pleme Klimenti/Keljmendi).
    (sturmmann, 1. decembar 2023 12:45)

    # Link komentara

  108. Zanimljiva mapa!
    (šumadinac, 1. decembar 2023 12:45)

    # Link komentara

  109. Glavni pogrešan narativ : Ni Hrvati ni Slovenci se većinski nisu smatrali oslobođenima nego da im je nametnut novi jaram ppd novom krunom Karađorđevića - da, Hrvati i Slovenci au bili na gubitničkoj strani rata za koji ih niko nije pitao niti su ga potaknuli. Polupismeno i nepismeno seosko stanovnistvo dobilo auatrougarski zeleni poziv za mobilizaciju i otišlo u rat. Kao da su Hrvati imali nekakvu auper moćnu političku elitu koju se za nešto pitalo u AU Monarhiji. Da ne pričamo o kursu po kojem se menjao di ar 1:4 za krunu - nije imalo veze s mozgom. Poslušajte i drugu stranu
    (Proleter, 1. decembar 2023 12:43)

    # Link komentara

  110. I DA DODATE DA SU SRBI NAJVISE PRETRPELI STETU
    (sudija, 1. decembar 2023 12:40)

    # Link komentara

  111. Najveća istorijska greška Srbije. Hvala kralju idiotu,masonima i Pašiću.
    (Balkan ekspres, 1. decembar 2023 12:40)

    # Link komentara

  112. Apsolutno, velika greška za Srbe i to kažem kao pripadnik nacionalne manjine. Kralj se pohalavio za teritorijom, ali bolje da gledao da sačuva to što ima, bolje bismo prošli.
    (Locutus, 1. decembar 2023 12:39)

    # Link komentara

  113. Idealizam dobrih uvijek
    bude zloupotrebljen od loših.
    I završi katastrofom.

    Dokazano.
    I važi uvijek i za sve.
    (gost, 1. decembar 2023 12:38)

    # Link komentara

  114. Na karti se lepo vidi da je Zemun trebalo da pripadne NR Hrvatskoj. Šteta, sada bismo bili u EU.
    (Milan Zemun, 1. decembar 2023 12:38)

    # Link komentara

  115. Naša najveca greška zbog koje cemo ispastati jos,jedini narod koji je bio na pobednickoj strani a da nista dobio nije nakon toga,i ostao raštrkan po raznim vestackim tvorevinama!
    (danijel, 1. decembar 2023 12:37)

    # Link komentara

  116. Uvek smo imali mudre ljude za vodje
    (Ezekiel 25:17, 1. decembar 2023 12:35)

    # Link komentara