- Komentari -

Haos u Zabranjenom pušenju – Sejo Sakson podneo tužbu protiv Neleta: "Oštetio me je za milione"

"Poslednjih 30 godina me pitaju, pa dobro, ko je sada Zabranjeno pušenje. Saopštenje koje je Sekson izneo u javnost idealna je prilika da im konačno odgovorim...", napisao je Nele Karajlić nakon vesti da ga je član Zabranjenog pušenja Davor Sučić, alijas Sejo Sekson, tužio zbog, kako je naveo, krađe autorskih prava.

Izvor: Kurir.rs/Aleksandar Panić
Pošaljite komentar
  1. ni ime ne zaslužuješ da pomenem. sitna si duša.
    (mil, 23. maj 2023 18:28)

    # Link komentara

  2. kako ti ne vidiš ono što svi vide?
    (mil, 23. maj 2023 18:21)

    # Link komentara

  3. zabranjeno pušenje je samo jedno
    (mil, 23. maj 2023 18:19)

    # Link komentara

  4. Aleksander novinaru u pokušaju, nauči gramatku i padeže.

    Neli Karajliću nemože da bude ni u zemlji šešira.

    Na Neletu Karajliću po beogradski padeži nepismeni !!!

    Pozdrav od Bečanina

    P.S. Sramota za B02 da nema novac da plati čestitog lektora da ispravlja ove nepismene somove
    (Bečanin, 21. maj 2023 20:53)

    # Link komentara

  5. ja mislim da je sejo sakson u pravu. on ipak nije srbin pa je samim tim dobro za mir u regionu da on bude u pravu, a i emir hadzinesto bi bio zadovoljan
    (petar markovic, 21. maj 2023 10:18)

    # Link komentara

  6. Prema tome, najbolje je svirati sam i zvati se imenom kojim se i zoveš, u najgorem slučaju, roditelji će te tužiti, ako pesme ostvare finansijsku dobit...
    (Goran, 21. maj 2023 09:16)

    # Link komentara

  7. Pusenje i Nadrealisti su neizbrisivi dio moje mladosti. Sejo je u toj prici samo mali sporednjak. Meni lici da ga je nalozila sarajevska politika da pokusa da se naplati.
    (Sahbaz, 21. maj 2023 07:49)

    # Link komentara

  8. Ja sam stara generacija poštovalaca Pušenja,odrastao uz Haseta,Ibru,Selenu,Šekija,Abida,Pišonju i Žugu,Murgu,Fikretu,Đovanija i Katarinu i sve ostale živopisne likove iz njihovog opusa. Svi pravi ljubitelji znali su da je Sejo alfa i omega,ali su i svi doživljavali Neleta kao frontmena/vođu benda. Pušenje bez Seje ili bez Neleta nikad ne bi postalo onakva institucija,što se videlo i po razdvajanju ekipe. Neletovo Pušenje je negde bilo blizu onog starog šablona,Sejino u veoma bledim nijansama. Prvo i osnovno - kakvo je to Pušenje bez Neletovog vokala?!? Gotivim Neleta i sve što radi ili je radio,ali sa druge strane razumem Seju kao autora većine pesama što hoće svoj deo kolača/zaštitu svojih prava,šta god da je motiv. Da mi je neko u zlatnim danima Pušenja rekao da će ova dvojica jednog dana ovako…

    Inače,veliki sam fan Dire Straits,a i oni dele identičnu sudbinu,ista ovakva priča,a i epilog isti - nema pobednika,ama baš svi su na gubitku.
    (Nikola Kriza, 21. maj 2023 06:53)

    # Link komentara

  9. Kad je Nele sisao u Sarajevo da obidje svoj rodni grad, lokalni primitivci su se okupili da ga lincuju. Jedva je zivu glavu izvukao, kao da je pucao iz topa na grad. To vise nije multietnicki grad, ako je ikad i bio, mada je to bio iskljucivo zaslugom Srba koji su bili tolerantni i uzdrzani. Danas je to jedna primitivna kasaba u koju nikad nebih pozeleo da sidjem, mada idem na Jahorinu svake druge godine.
    (kolesar, 20. maj 2023 16:26)

    "ti ćeš s njime da ideš na jahorinu
    tamo je lijepo i zdravo štaviše..."
    (neutral felš, 21. maj 2023 04:42)

    # Link komentara

  10. (mostarac, 20. maj 2023 14:35)

    Ne razumem svrhu tvog komentara. Kakve veze ima Zenit Đozić sa Pušenjem? Čovek je lepo napisao da je Pušenje postalo vrlo popularno zahvaljujući učešću Neleta u Nadrealistima. Kakve veze ima kad je Top lista počela sa emitovanjem? Omašio si temu - tema je Zabranjeno pušenje, a ne TLN.
    (Dex 1, 20. maj 2023 16:34)

    milenijalci su nemači pojma.
    (neutral felš, 21. maj 2023 04:38)

    # Link komentara

  11. @zrtva rata
    Kažeš da je Nele poginuo pri izlasku iz Sarajeva, a od njega je ostalo je samo ono čega se ti gadiš, a to je srpsko ime i prezime. Od njega je bar to ostalo za razliku od Srba Sarajlija koji su naivno ostali u tom karakazanu. Od većine njih nije ostalo ništa osim zlocina njihovih komšija muslimana koji su ih izdali i ubijali i 1914 i 41. i 92. Sa vama ni u istu priču a kamoli drzavu.
    (Kole, 20. maj 2023 23:26)

    srbe sarajlije je rokala tzv. srpska vojska sa pala. koljević pričao "ko im je kriv kad nisu izašli".
    (neutral felš, 21. maj 2023 04:18)

    # Link komentara

  12. Nele Karajlic je prestao postojati 1992 odlaskom iz Sarajeva, od tada postoji samo Nenad Jankovic.
    (Edo, 20. maj 2023 16:49)

    Edo, Edo...
    ...a Sejo Saxon je nastavio da zivi odlaskom u Zagreb i nije vise Davor Sučić, nego je Sejo...
    Poslusaj bar jedan intervju sa Sejom, Neletom, Kusturicom ili Hadžihafizbegovićem prije 30 godina, a poslusaj neki od prije par dana...
    Nele i Kusturica pricaju isti jezik , a ova druga dva pricaju novo hrvatsku katasrofu naseg lijepog jezika Bosne i Hercegovine.
    (sweswe, 21. maj 2023 00:56)

    # Link komentara

  13. Preduzetnik! Ostao dužan za lovu a u kompenzaciji gitara !
    (Nikola, 20. maj 2023 23:58)

    # Link komentara

  14. I Bregović je zabranio Bebeku da na samostalnim koncertima pjeva pjesme Bijelog Dugmeta. Bebek je tvrdio da bez njega te pjesme ne bi bile to što jesu. Mislim da su Bregović i Šubić u pravu kao autori da su oni vlasnici svojih pjesama.
    (Avarski pešadinac, 20. maj 2023 17:38)

    E bas ti je poredjenje. Nemas pojma ili svesno lazes.
    Obim ucesca Neleta i Seje u autorstvu pesama Z. Pusenja je varirao od albuma do albuma. O kvalitetu rada jednog i drugog ne bih, to je ipak subjektivna stvar.
    Prvi album Das Ist Walter. 10 pesama (bez Introa). Sve tekstove napisao je Nele, a 90% muzike Sejo. Uz nesto malo ucesca drugih.
    Drugi album Dok cekas sabah sa sejtanom. Ovde je autorski personal nesto sareniji, ali drzacu se samo ove dvojice. Od 18 pesama Sejo je napisao tekst za 6, a kao potpisnici ostalih se javljaju Elvis J. Kurtovic, Neletov buraz Drale, sam Nele (1 tekst) itd. Muzika je 8:7 u korist Neleta.
    Treci album Pozdrav iz zemlje Safari 8:3 u korist Seje, a muzika 9:6 takodje Sejo. Aranzmane su mahom zajedno radili.
    Cervrti album Male price o velikoj ljubavi je, da ne ulazim u brojke, nesto vise Sejin ali ima i Neleta u dosta pesama.
    Tako da ove price o Seji autoru i Neletu otvaracu usta, te povlacenje paralele Bregovic - pevaci Belog Dugmeta mozete samo macku o rep da okacite.
    (pledoaje, 20. maj 2023 23:49)

    # Link komentara

  15. @zrtva rata
    Kažeš da je Nele poginuo pri izlasku iz Sarajeva, a od njega je ostalo je samo ono čega se ti gadiš, a to je srpsko ime i prezime. Od njega je bar to ostalo za razliku od Srba Sarajlija koji su naivno ostali u tom karakazanu. Od većine njih nije ostalo ništa osim zlocina njihovih komšija muslimana koji su ih izdali i ubijali i 1914 i 41. i 92. Sa vama ni u istu priču a kamoli drzavu.
    (Kole, 20. maj 2023 23:26)

    # Link komentara

  16. Da, Dr. Nele Karajlić je poginuo prilikom izlaska iz Sarajeva. Ovo što je preteklo je Nenad Janković. Nema ni Dr.
    (Žrtva rata, 20. maj 2023 19:42)

    Ako je to tacno, zasto nam ne rece ko ga je ubio?

    Delimicno si upravu. Jedan deo Neleta jeste mrtav, tacnije receno ubijen. Onaj deo sto je preziveo lepo je to opevao kroz Ja nisam odavle.

    Multietnicna metropola proterala sve sto vredi iz oblasti kulture za Srbiju.
    (pajo, 20. maj 2023 23:21)

    # Link komentara

  17. old balkan promitivizam :))))
    (nju primitivs, 20. maj 2023 22:09)

    # Link komentara

  18. hahaha ZP bez Nelete je, kao što bi rekao dotični, k'o usran bez papira..
    hrvati stvarno nemaju stida
    (goX, 20. maj 2023 21:39)

    # Link komentara

  19. Emisija na Radio Sarajevu2,pod imenom Primus,mogla je u to vrijeme da se sluša van BiH,u CG konkretno.Urednik,inače naš porodični prijatelj,Nikšićanin,Boro Kontić je pokrenuo priču,uz neki blagoslov višeg urednika,i kasnije Bilju Zurovac,TLN u radijskom formatu.Istina je da je Zenit bio jedan od prvih,ali uz Neleta,dr Arslanagića i Paru iz Crvene jabuke,Sejo Sexon nije bio te priče.Kasnije uleće Đuro i još neko na smjenu.Ali što se tiče autorskih prava,ne želim da ulazim,ali imate u Srbiji primjer Blockouta,Mita osnivač benda,ali Nikola Vranjković kao naknadni član,praktično ulazi sa svojim autorstvom,bend kreće uzlaznom linijom,razlaz sličan ovom,bijedno na kvadrat,ali on je u međuvremenu uspio da u zavodu za intelektualnu svojinu,sve pjesme prevede na sebe.Mita i ostatak benda doživjeli su poniženje neviđeno!
    (War Inside My Head, 20. maj 2023 21:00)

    Na koga N.V. da prevede pesme nego na sebe, kada je autor svih pesama (i tekstovi i muzika)? Zar za Mitu i ostatak benda ne bi bilo mnogo vise ponizavajuce da prigrle tudje pesme i izvode ih kao svoje? Uostalom publika je rekla svoje a ona je najbolji sudija. I vreme je takodje reklo svoje. Pogledaj ko je sta napravio za ovih 10 godina. BO prica nema veze sa Zabranjenim pusenjem.
    (Bukvar, 20. maj 2023 21:23)

    # Link komentara

  20. Hrvati su majstori krađe identiteta, a ovi iz kasabe su jedva dočekali da pljuju onog ko ih je "demaskirao".
    (najhrabriji, 20. maj 2023 21:21)

    # Link komentara

  21. Ja nisam odavle je izvanredan album, ništa lošiji od ostalih.
    (Maršal, 20. maj 2023 21:01)

    # Link komentara

  22. Emisija na Radio Sarajevu2,pod imenom Primus,mogla je u to vrijeme da se sluša van BiH,u CG konkretno.Urednik,inače naš porodični prijatelj,Nikšićanin,Boro Kontić je pokrenuo priču,uz neki blagoslov višeg urednika,i kasnije Bilju Zurovac,TLN u radijskom formatu.Istina je da je Zenit bio jedan od prvih,ali uz Neleta,dr Arslanagića i Paru iz Crvene jabuke,Sejo Sexon nije bio te priče.Kasnije uleće Đuro i još neko na smjenu.Ali što se tiče autorskih prava,ne želim da ulazim,ali imate u Srbiji primjer Blockouta,Mita osnivač benda,ali Nikola Vranjković kao naknadni član,praktično ulazi sa svojim autorstvom,bend kreće uzlaznom linijom,razlaz sličan ovom,bijedno na kvadrat,ali on je u međuvremenu uspio da u zavodu za intelektualnu svojinu,sve pjesme prevede na sebe.Mita i ostatak benda doživjeli su poniženje neviđeno!
    (War Inside My Head, 20. maj 2023 21:00)

    # Link komentara

  23. Nista gore od ovih eks ju narodnjaka.
    (dnevna doza prosecnog komentatora, 20. maj 2023 20:58)

    # Link komentara

  24. Ja nisam odavle je izvanredan album, ništa lošiji od ostalih.
    (Maršal, 20. maj 2023 20:53)

    # Link komentara

  25. Zlo ljudsko bi da prigrabi sve za sebe. Nele je dobar lik, licno sam ga upoznao jer je komsija mojoj deci. Za Neleta zna ceo svet, a ovog saksona ne zna ni komsiluk u kome zivi. Ovo je jos jedan dokaz da se ta monstrum drzava morala i trebala raspasti. Taman posla da zivis sa dusmanima koji ti rade o glavi.
    (kole, 20. maj 2023 15:22)

    Bas me zanima vas stav oko Crvena Zvezda vs Partizan i za koga vi navijate. Za koga god da navijate pretpostavljam da je ono drugo takodje isto ZLO pa ajde jos jednom da rasparcamo drzavu zbog zvezde i partizana. Nije smesno uopste, vas stav je kompletno iracionalno ostrascen iz pogresnog coska u kom vlada nedostatka zdravog razuma. Vasa mrznja je proizvod vase nemogucnosti da sagledate realno stanje vec ste upali u tabor ja jedini ispravan - svi ostali nevaljaju.

    Takodje ste i promasili poentu. Uopste nije bitno ko je frontmen za koga se vezuje bend u pricama ispred radnje sa pivom u ruci kada se prepricavaju stari dozivljaji vec sta pise ispod pesme. I to je jedina istina. Sta god da pise Nele ili ovaj drugi to je na njima da rese.
    (Mirko svirac, 20. maj 2023 20:47)

    # Link komentara

  26. Nele je napravio sigurno veliku lovu dok je kod Seje sve to veoma skromno i lokalnog karaktera. Potpisan je na mnogim pjesmama, ali on nije kapacitet da to digne na nivo kako je Nele radio i kako sada radi. Omladina koja je slušala Zabranjeno pušenje je ostarila i te izvorne pjesme vraćaju nostalgiju, ali preuređene u konceptu sa Kusturicom i Milenkovićem dobijaju novu svježinu i energiju. I to ljudi prepoznaju vole i zato dolaze na koncerte

    (Milet, 20. maj 2023 18:45)

    Pa u tome i jeste stvar. Taj nesretni Sejo koji zapravo krade brand i reputaciju nekadašnjeg Zabranjenog pušenja nema love, svestan je da Neletu mnogo bolje ide nakon razlaza, te ovako pokušava da se namiri i dodatno izreklamira blateći čoveka bez kojeg bi bio anonimus. Pri tom se ponaša kao da je autor svega iako je većina hitova Zabranjenog pušenja potpisana zajednički ili je bez negovog potpisa uopšte.
    (lova, 20. maj 2023 20:05)

    # Link komentara

  27. Nele care , pusti Selju Saksona.
    (naše će sene ..., 20. maj 2023 20:03)

    # Link komentara

  28. Nele je pravio razliku, inače bi bili samo još jedan dosadan provincijski bend!
    (Mane, 20. maj 2023 20:01)

    # Link komentara

  29. i opet haos hmmm
    (rino, 20. maj 2023 19:53)

    # Link komentara

  30. @Igor.sulic

    Hahaha, samo potvrđuješ koliko je u pravu Dr Nele kada priča o tom i takvom Sarajevu koje više on ne oseća kao svoje. Vidiš, vaš najveći problem je što vi u BiH žudite i potajno se nadate da će vam se svi proterani Srbi koji su nešto značili i činili vas prepoznatljivim vrate, kako bi potvrdili vašu navodnu ispravnost i opravdali vas za sve loše što ste uradili. Ali, ne ide kako želite i onda imate jadnu strategiju stalnog napadanja tih ljudi i to tako da svako ima svog flastera. Nele Seju, Kusturica Hadžihafizbegovića... A ovo za Bregovića i Čolića, pa neka vam ih. Nadam se da će sve pare što vam uzmu, potrošiti u Srbiji.

    Zahvaljujemo
    (ne budimo licemerni, 20. maj 2023 19:53)

    # Link komentara

  31. Da, Dr. Nele Karajlić je poginuo prilikom izlaska iz Sarajeva. Ovo što je preteklo je Nenad Janković. Nema ni Dr.
    (Žrtva rata, 20. maj 2023 19:42)

    # Link komentara

  32. Све је просто - свака песма има аутора или ауторе музике и текста.
    Е, сад, коме од ове двојице више одговара да се прави блесав и прича приче.
    Није тешко да се погоди.
    (Вукота, 20. maj 2023 19:32)

    # Link komentara

  33. Ne razumem svrhu tvog komentara. Kakve veze ima Zenit Đozić sa Pušenjem? Čovek je lepo napisao da je Pušenje postalo vrlo popularno zahvaljujući učešću Neleta u Nadrealistima. Kakve veze ima kad je Top lista počela sa emitovanjem? Omašio si temu - tema je Zabranjeno pušenje, a ne TLN.
    (Dex 1, 20. maj 2023 16:34)

    Zenit Djozic Zena, il' ti Fu-Do je prvi bubnjar ZP-a.
    (Sa, 20. maj 2023 18:35)

    Druže, ne razumeš. Popularnost Pušenja počinje sa pojavom Neleta u Top Listi Nadrealista. A ne sa radom njihovog bubnjara na radiju. Kada sam napisao kakve veze ima Zenit sa Pušenjem, mislio sam na popularnost. Pušenje se vezuje za Neleta, Kerber za Galeta, Stonsi za Džegera, Čorba za Boru, Dugme za Bregu ... Kome je bubnjar doneo popularnost? Svakako da ima zasluge, ali uspon kreće sa pojavom Karajlića u TLN.
    (Dex 1, 20. maj 2023 19:31)

    # Link komentara

  34. A bili jarani...
    Pa kao u skecu, aj na Drinu, aj ti na Triglav...
    (B, 20. maj 2023 18:57)

    # Link komentara

  35. Turcin je turcin, kad tad to izadje.
    Nele je osnovao bend ti si podvala.
    (Eskalibur, 20. maj 2023 11:59)

    Sejo Sexon je umjetničko ime, čovjek se zove Davor Sučić neznalico. Ako je Davor Turčin, onda je i Nenad.
    (posve_nepodoban, 20. maj 2023 13:35)

    Primetio sam da pojedini komentatori misle da je Sejo pravo ime čoveka :) Isti se zove Davor Sučić. Klinci, ne lupajte ako ne znate. To se sve izdogađalo dok još niste bili u planu.
    (Milenijalci neznalice, 20. maj 2023 18:55)

    # Link komentara

  36. Zašto neki uporno ponavljaju laž da je taj Sejo bukvalno autor svega, svih pesama, i muzike i tekstova. Veliki hitovi Zabranjenog pušenja u kojima je on autor i muzike i teksta ne postoje. Nele bi se snašao i bez njega, a on bi bio nula bez Neleta.
    (kp, 20. maj 2023 18:49)

    # Link komentara

  37. Bio sam na koncerima i jednog i drugog. Sejino Zabranjeno Pušenje dosta dobro svira, sviraju stare i nove hitove, ali su poprilično monotona ekipa i nemaju energiju ovih Neletovih. Okupili su tada pun jedan prostor koji prima do 500 ljudi. Na pola svirke se osećao umor publike, zasićenje i to bez Neleta nije ta grupa, niti su to pesme naše mladosti. Sinonim za grupu, pjesme i sav šmek Zabranjenog Pušenja je Nele Karajlić. Emiri Kusturica i No Smoking Orkestar su imali turneju po sportskim dvoranama koje su bile pune i tražila se karta više. Preko 6000 hiljads posjetilaca. Preko dva sata odlične muzike, Neletovih vratolomija, cjelo vrjeme je trajala razmjena energije Nele-publika. Šou program sa violinom, akrobacije, cijela dvorana refrene pjeva u glas, ludilo. Ta priča o njihovom razlazu je politička. Udružili bi se oni opet, ali Neleta ne žele da vide u Federaciji BiH, i njemu je tamo život ugrožen. Seju bi u tom slučaju stavili u isti koš. I on se jednostavno boji za sebe. Nele je napravio sigurno veliku lovu dok je kod Seje sve to veoma skromno i lokalnog karaktera. Potpisan je na mnogim pjesmama, ali on nije kapacitet da to digne na nivo kako je Nele radio i kako sada radi. Omladina koja je
    slušala Zabranjeno pušenje je ostarila i te izvorne pjesme vraćaju nostalgiju, ali preuređene u konceptu sa Kusturicom i Milenkovićem dobijaju novu svježinu i energiju. I to ljudi prepoznaju vole i zato dolaze na koncerte
    (Milet, 20. maj 2023 18:45)

    # Link komentara

  38. jedan od zanimljivijih i čini se najgospodskijih razlaza su imali i imaju Morrissey i Johnny Marr. Zajedno su stvarali, a sad svakom svoje, a prošlost dele. Za razliku do ovog, velika lova je u igri.
    (popola, 20. maj 2023 18:45)

    # Link komentara

  39. Неле је оснивач Пушења и фронтмен.Шта су Стонси без Џегера?Ништа.Од 5 чланова Пушења четворица су отишла за БГ.А Сејо може да дува Саксон.За њега осим касабалија сарајевских(Андрићев термин),нико не би ни чуо.Мали људи увијек су жељни пажње.
    (Шунто Златиборац, 20. maj 2023 18:44)

    # Link komentara

  40. zajednički uglavnom potpisani ispod pesama, bez te zajednice ne bi nijedna pesma ni ugledala svetlo dana. od novpg zp sexonovog prvi album mi je dobar, a i tu je bitna saradnja sa elvisom bila. ovo posle uglavnom mlaka voda kako se stari. neletove nove avanture me uglavnom ne zanimaju. što bi neki rekli dede ratove započinju a omladina se loži, umesto svi da mirno pevaju
    (kiki, 20. maj 2023 18:41)

    # Link komentara

  41. Bubreg.. autor 80 % pjesama.. a Nele je obično go...
    (Laktašenko, 20. maj 2023 17:53)

    Nele je 100 puta odgovorio da niko nije zastitio ime benda i da svako moze da ga koristi, a tom u Sarajevu srecno. A taj iz Sarajeva poteze tuzbe. Dakle jasno se vidi ko go... ovde
    (mile, 20. maj 2023 18:38)

    # Link komentara

  42. Ne razumem svrhu tvog komentara. Kakve veze ima Zenit Đozić sa Pušenjem? Čovek je lepo napisao da je Pušenje postalo vrlo popularno zahvaljujući učešću Neleta u Nadrealistima. Kakve veze ima kad je Top lista počela sa emitovanjem? Omašio si temu - tema je Zabranjeno pušenje, a ne TLN.
    (Dex 1, 20. maj 2023 16:34)

    Zenit Djozic Zena, il' ti Fu-Do je prvi bubnjar ZP-a.
    (Sa, 20. maj 2023 18:35)

    # Link komentara

  43. Tscno 84% pjesama je Autor Sejo Sexon !Ostalih 16% ima Elvis J Kurtovic (Mirko Srdic) , Nele i jos 2 osobe !
    Znaci Cola , Brega , su dosli iz Sarajeva u Beograd i sada , bez problema , idu u Sarajevo , cak je Brega i firmu vratio tamo .Nele ne smije doci u.svoj rodni grad , sto govori o kakvom karakteru se radi! Onakve lazi i gadosti iznositi kao on , da bi se dodvorio najnizem sloju ljudi u srbiji , ne moze nego necovjek!
    (Igor.sulic, 20. maj 2023 18:35)

    # Link komentara

  44. Prave jarane para kupit ne može...
    (Netijak, 20. maj 2023 18:30)

    # Link komentara

  45. ne zelim da citam komentare,samo bih se iznervirao voleo bih da se izmirite i da kao dva brata odrzite koncerte sirom nase juge.Pozdrav iz Zrenjanina.
    (peca, 20. maj 2023 18:26)

    # Link komentara

  46. Najjače pesme napisali kad su se odvojili: Fildžan viška i Tri ratna havera.
    (vlajko jagodinac, 20. maj 2023 18:25)

    # Link komentara

  47. A i vas dvojica po stare dane…pih
    (Zokara, 20. maj 2023 18:15)

    # Link komentara

  48. Svaka čast Nele na rezonu i odgovoru. Realno ZP Sejo Sexson je miljama daleko od onog ZP-a.
    (Vlada, 20. maj 2023 17:55)

    # Link komentara

  49. Bubreg.. autor 80 % pjesama.. a Nele je obično go...
    (Laktašenko, 20. maj 2023 17:53)

    # Link komentara

  50. kole. Never je pljuvao po gradu koji ga je stvorio . obično djubre
    (Laktašenko, 20. maj 2023 17:53)

    # Link komentara

  51. kolesar Sarajevo je Neleta stvorilo...a ti si vjerojatno iz Beograda...šta ti znaš šta je kasaba
    (Laktašenko, 20. maj 2023 17:51)

    # Link komentara

  52. Prele...majstore .. za 80% pjesama autor je Sejo Sexon..
    (Laktašenko, 20. maj 2023 17:50)

    # Link komentara

  53. Nele može samo da traži nadoknadu za korištenje lika na omotima albuma, ali i da nadoknadi Davora kada izvodi pjesme Zabranjenog Pušenja. Iste su pravno Davorova intelektualna svojina i to je to.
    (Ko, 20. maj 2023 17:50)

    # Link komentara

  54. Ako je zabranjeno pušenje - zabranjeno, da li onda postaje "dozvoljeno pušenje"?
    (Kont, 20. maj 2023 17:48)

    # Link komentara

  55. I Bregović je zabranio Bebeku da na samostalnim koncertima pjeva pjesme Bijelog Dugmeta. Bebek je tvrdio da bez njega te pjesme ne bi bile to što jesu. Mislim da su Bregović i Šubić u pravu kao autori da su oni vlasnici svojih pjesama.
    (Avarski pešadinac, 20. maj 2023 17:38)

    # Link komentara

  56. Kao malo stariji, "Primus" je išao subotom ujutro. Priča i muzika subotom.
    (Ramo Kajtaz, 20. maj 2023 17:37)

    # Link komentara

  57. da, da nije bilo Neleta ZP ne bi bio tako i toliko popularan bend, uzeći u obzir da je udarnu promociju izvršio upravo pred početak rata u popularnoj sarajevskoj tv seriji Top Lista Nadrealista. od tada kreće stmoglavi uspeh benda ZP jer smo Neleta kao glavnu figuru uvek povezivali sa bendom, a i otpevao je sve pesme ZP. sa druge strane neke od najvećih hitova je napisao Sejo Sekson pa bi i bilo napravednije da vlasnici imena ZP budu 50-50. kad izgovoriš Zabranjeno Pušenje uvek pomisliš na Neleta, a ne na Seju... što jes jes ali..
    (n6, 20. maj 2023 11:42)

    Kao malo stariji a ujedno i kao starosjedilac i živi svjedok, da te upoznam sa činjenicama. "Top lista nadrealista" je nastala početkom osamdesetih na radio Sarajevo u sklopu emisije "Primus" koja je emitovana nedjeljom ujutro. Mislim da i sada kući imam neke kasete sa tim emisijama. Oko 10 ujutro su imali svoj termin sa svojim zezancijama. I glavni lik je bio Zenit Đozić. Zabranjeno pušenje i Nele su se pojavili bar dvije godine kasnije


    jbg, nije nedeljom nego subotom....
    (kaligula, 20. maj 2023 17:28)

    # Link komentara

  58. Sejo je seljo!
    (Duki, 20. maj 2023 17:27)

    # Link komentara

  59. Opet se posvađali vrhunski umetnici iz bivše SFRJ.
    (Štasad, 20. maj 2023 17:19)

    # Link komentara

  60. Nema haosa, samo Nele treba tužiti njega.Dobro Nele kaže da to nije trebalo ići na sud, nego se trebalo dogoviriti. Medjutim kad neko hoće sve, onda nastaju sukobi, mržnja, ratovi...Nele je to oćito sve marketinški bolje koristio i Seji to smeta.Trebao je i Sejo za Beograd da se prebaci i ima više prilika, ali mržnja je problem kod njega.Provincija kao Sarajevo ne može dobiti sve, mora se djeliti ono što je naslijedjeno i u svakom slučaju, Sejo kao Zabranjeno pušenje, NIJE SVE.Neko ga nagovorio na sud i tužakanje, da mu UZME PARE.Naletio kao potrčko na dolar.
    (Prele, 20. maj 2023 17:09)

    # Link komentara

  61. Kao malo stariji a ujedno i kao starosjedilac i živi svjedok, da te upoznam sa činjenicama. "Top lista nadrealista" je nastala početkom osamdesetih na radio Sarajevo u sklopu emisije "Primus" koja je emitovana nedjeljom ujutro. Mislim da i sada kući imam neke kasete sa tim emisijama. Oko 10 ujutro su imali svoj termin sa svojim zezancijama. I glavni lik je bio Zenit Đozić. Zabranjeno pušenje i Nele su se pojavili bar dvije godine kasnije

    Лепо си рекао, "Забрањено пушење и Неле!", Сеју нико није познавао, напросто је Неле био заштитни знак оригиналног бенда и целе филозофије око Пушења... Сматрам да је чак био синоним за Топ листу... Ђура, Зенит, Минка и остали су се савршено уклопили у своје улоге, али, без Нелета, све би то било незамисливо!
    (sALE, 20. maj 2023 17:05)

    # Link komentara

  62. Nele Karajlic je prestao postojati 1992 odlaskom iz Sarajeva, od tada postoji samo Nenad Jankovic.
    (Edo, 20. maj 2023 16:49)

    # Link komentara

  63. Зашта? За обраде песама Џонија Кеша? Њега сте обојица највише оштетили. St Quinten Johnny Cash, или како се то већ пише по њиховом?
    (Pera, 20. maj 2023 14:11)

    Ma šta se nerviraš, pusti Keša da sam reši stvar
    (Marija, 20. maj 2023 16:44)

    # Link komentara

  64. da, da nije bilo Neleta ZP ne bi bio tako i toliko popularan bend, uzeći u obzir da je udarnu promociju izvršio upravo pred početak rata u popularnoj sarajevskoj tv seriji Top Lista Nadrealista. od tada kreće stmoglavi uspeh benda ZP jer smo Neleta kao glavnu figuru uvek povezivali sa bendom, a i otpevao je sve pesme ZP. sa druge strane neke od najvećih hitova je napisao Sejo Sekson pa bi i bilo napravednije da vlasnici imena ZP budu 50-50. kad izgovoriš Zabranjeno Pušenje uvek pomisliš na Neleta, a ne na Seju... što jes jes ali..
    (n6, 20. maj 2023 11:42)

    Kao malo stariji a ujedno i kao starosjedilac i živi svjedok, da te upoznam sa činjenicama. "Top lista nadrealista" je nastala početkom osamdesetih na radio Sarajevo u sklopu emisije "Primus" koja je emitovana nedjeljom ujutro. Mislim da i sada kući imam neke kasete sa tim emisijama. Oko 10 ujutro su imali svoj termin sa svojim zezancijama. I glavni lik je bio Zenit Đozić. Zabranjeno pušenje i Nele su se pojavili bar dvije godine kasnije
    (mostarac, 20. maj 2023 14:35)

    Ne razumem svrhu tvog komentara. Kakve veze ima Zenit Đozić sa Pušenjem? Čovek je lepo napisao da je Pušenje postalo vrlo popularno zahvaljujući učešću Neleta u Nadrealistima. Kakve veze ima kad je Top lista počela sa emitovanjem? Omašio si temu - tema je Zabranjeno pušenje, a ne TLN.
    (Dex 1, 20. maj 2023 16:34)

    # Link komentara

  65. Meni je kao Srbinu iz Srbije apsolutno svejedno ko je u pravu.Ta grupa je iz Sarajeva i nema ništa sa Srbijom i Beogradom.Nenad Janković se kao i mnogi drugi setio da voli Srbiju kad mu je dogorelo do nokata i kad mu je rodni grad dao šut kartu.Lično volim muziku izvornog Zabranjenog pušenja a za sve posle toga me baš briga.
    (To bi bilo to, 20. maj 2023 16:28)

    # Link komentara

  66. kao i %95 ljudi ovde morao sam na google search da vidim kako izgleda sejo sexson.
    (genijalac, 20. maj 2023 13:37)

    Ne znam sta se onda javljas!!!
    (ljuba, 20. maj 2023 16:27)

    # Link komentara

  67. Aauuh,udarili bivši jarani jedan na drugog,sad već skoro đedovi,dno!Mislima da je Davor Sučić-Sula,alias Sejo Sexon pisac makar 70% tekstova Zabranjenog pušenja,mada su mi ploče u podrumu,nisam siguran ni da li ima autorskog potpisa,a Nele je prepoznatljivo lice,ultra frontmen bio,čista energija na bini.Trenutno,nakon svega ovoga,a traje to već duže vrijeme,ne znam ko mi je odvratniji,možda Sejo za nijansu,što zbog alavosti na lovu,što zbog lažnog predstavljanja Sarajlije,a Zagreb mu je baza,dok Nele isto ne zna đe udara,hodajuća kontroverza,čas je Sarajlija,čas Beograđanin,čas Jugosloven,čas Srbin.Sujeta ih jede,godine gaze,meni iz PG sve izgleda da Neletu ne opraštaju odlazak u BG,sviranje sa Kusturicom,pa se i tu svađa desila,ali to je okidač bjesa ostalih
    (War Inside My Head, 20. maj 2023 16:27)

    # Link komentara

  68. nele je obicni sarlatan, a sejo sekson je neko ko je zasluzan za sav uspeh ZP.
    (sula, 20. maj 2023 12:52)
    Ovde treba sami sebi da odgovorite i napišete "Je li znao neko van Koševa ko je taj Sejo pre 1997. kada se javio iz Zagreba sa klincima Hrvatima i albumom "Филџан вишка"?"
    (oputny, 20. maj 2023 16:26)

    # Link komentara

  69. (mostarac, 20. maj 2023 14:35)

    i? sta je poenta?
    da Nele nije prepoznatljiv lik zbog TLN? da njegova prepoznatljivost nije pomogla da i ZP postane popularno?
    (neko ko zna, 20. maj 2023 16:26)

    # Link komentara

  70. Kad je Nele sisao u Sarajevo da obidje svoj rodni grad, lokalni primitivci su se okupili da ga lincuju. Jedva je zivu glavu izvukao, kao da je pucao iz topa na grad. To vise nije multietnicki grad, ako je ikad i bio, mada je to bio iskljucivo zaslugom Srba koji su bili tolerantni i uzdrzani. Danas je to jedna primitivna kasaba u koju nikad nebih pozeleo da sidjem, mada idem na Jahorinu svake druge godine.
    (kolesar, 20. maj 2023 16:26)

    # Link komentara

  71. Sejo Sexon je bio autor najviše pesama, ali nije jedini. ZP je od prvog dana, iz ugla publike, bio bend "Nele i ostali", a ne "Brega i pjevači". Sexon nije ni moralno ni pravno imao ptavo da jedini prisvaja bend. Sejo ima harizmu kao Dobrivoje Topalović na sterodima. Kao i Nele, zapalio je iz Sarajeva. Nele u Beograd, on u Zagreb. Nele nastavlja sa "Pušenjem, ali sa trojicom članova, a Davor Sejo sa dečkima iz zagrebačkoh predgrađa. Posle rata, pojavljuje se u Sarajevu na 48 sati da se slika, i kaže kako je on sarajevsko "Pušenje" iako se radi o bendu iz Zaprešića ili Dubrave... Okreni obrni, pošto se nisu dogovorili da obojica izvode sve pesme iz zajedničke firme, neka odluče sudovi.
    (blok, 20. maj 2023 16:21)

    # Link komentara

  72. Najpoštenije bi bilo da ni jedan ni drugi nemaju pravo na originalno ime. Originalno "Pušenje" je bilo to što jeste baš zbog kombinacije Sejinih tekstova i Neletove interpretacije. Ni jedan ni drugi nisu kasnije uspeli da dostignu taj kvalitet. "Ja nisam odavle" i "Fildžan viška" su urađeni na inerciji prethodnih hitova i posle toga sledi stvaralački pad obeju grupa. Sejo pokušava da živi svirajući stare hitove i budeći nostalgiju, a Nele je pravio sintezu Bregovića i Kusturice jer mu je u tom trenutku taj pristup pravio pare. Ako već pričamo o predratnom "Pušenju" greh je ne spomenuti (nažalost pokojnog) Farisa Arapovića.
    (Biserko, 20. maj 2023 16:19)

    # Link komentara

  73. Mnogi komentatori pokazuju potpuno neznanje. Autor velike većine tekstova za najpoznatije pjesme ZP je Davor Sučić. Nele je bio pjevač, frontmen, prepoznatljivo lice, ali njegov autorski doprinos je mali.
    (Srdjan, 20. maj 2023 14:08)

    Izvini, ali to što si ispisao je laž. Lako je danas na neti proveriti diskografiju i autore. Ogromna većina najvećih hitova je potpisana zajednički Janković-Sučić. Janković je pravo prezime Neleta. Znači da je jedan pisao tekst, drugi muziku. Jedan od najvećih hitova Nedelja kad je otišao Hase je kompletno delo Neleta, dakle i muzika i tekst. Zenica blues je obrada stranog hita, kao i još neke pesme. Taj Sejo je imao nekoliko kompletnih svojih uradaka (i muzika i tekst) ali za zaista beznačajne pesme. Uostalom, samostalno nakon razlaza sa Neletom ništa bitno nije stvorio ni napisao. Pa zašto kad je toliki hitmejker. Nele je bio idejni tvorac i pogonska mašina Zabranjenog pušenja.
    (.............., 20. maj 2023 16:08)

    # Link komentara

  74. Neka nele izvodi i prodaje svoje pjesme. Taj koncert bi trajao 15 minuta.
    (Mario, 20. maj 2023 16:04)

    # Link komentara

  75. Ako se malo udje u sustinu... prilicno je jednostavno. Postoje autorska prava. Autor ili autori muzike, autor ili autori teksta i autor ili autori aranzmana. Ukoliko su pesme pravljene u bendu, jasno je da su svi ucestvovali makar u aranzmanu. Obicno je tako u rok bendovima,aranzmani se rade zajednicki. A tu se dolazi i do prava interpretatora. Svi koji ucestvuju u snimanju pesme, pravljenju aranzmana , tj. svirackih deonica pesme imaju i prava interpretatora. Nemoguce je ovde izdvojiti vokal. Sto zbog nacina pevanja, specificnosti i boje glasa,... U svakom slucaju jasno je da je nemoguce da glavni vokal ne poseduje prava interpretatora. Sto mu daje za pravo izvodjenje tih numera... cak i ako nije autor teksta... ucestvovao je u aranzmanu i ,ocigledno, kao izvodjac.
    Nemoguce je oduzeti pravo na koriscenje dela nekome ko je ucestvovao u stvaranju tog konkretnog dela.
    Da li je Kornelije Kovac mogao da zabrani Colicu da peva pesme koje je on komponovao a Colic otpevao?
    Ne. Jasno je da je ima prava na tantijeme emitovanja kao autor muzike i teksta... ali Colic ima prava interpretatora, drugim recima moze da peva svoje pesme.
    (Ivan, 20. maj 2023 15:57)

    # Link komentara

  76. Me kapiram zasto je Sejo Sakson? Zar nije logicnije Sejo Anadolijac?
    (life in a narcissistic bubble, 20. maj 2023 15:50)

    # Link komentara

  77. @Srdjan, Imam sve ploče Zabranjenog pušenja do 1991. Na njima piše ispod svake pesme ko je autor. 90% pesma je potisano s Sexon/Karajlić. Ostale pesme Sexon/Elvis J Kurtović,a npr. Guzonjin sin,Sexon/Ostojić. Iako nije navedeno, u pravilu prvopotpisani je onaj ko je uradio muziku,a drugopotpisani tekst. Ne znam zašto se svađaju. Da je pameti,okupili bi se i napravili bi dar-mar!
    (Che, 20. maj 2023 15:49)

    # Link komentara

  78. Apsolutna je istina ovo što kaže Nele. Svako ima pravo da izvodi bilo čiju pesmu, ko god da je autor. To nijedan sud ne može i nema razloga da zabranjuje. Niko ne može da zabrani ni meni npr. kad bih hteo da izvodim pesme Zabranjenog Pušenja koji nemam veze sa njima ama baš nikakve a kamoli nekom ko možda baš i nije 100% autor ali ipak itekako ima veze sa istorijom tog benda!
    Glupost neverovatna!
    Drugo je pitanje autorskih i izvođačkih prava. Na njih imaju pravo autori i izvođači i to je regulisano zakonom!
    (Dejan, 20. maj 2023 15:45)

    # Link komentara

  79. Nele je celo "zp" prepustio Seji, cak je zbog njega i prestao da koristi ime "No smoking orchestra".
    Sa druge strane Sejo koji nije i priblizno poznat kao Nele, koristi ime benda i prave ne bas toliko uspesne projekte.
    Sa jedne strane je Nele kome posao lepo ide od ruke i koji jos uvek ima kreativnosti u sebi, a sa druge strane je zavidan brat Sejo, koji bi sada da napakosti svom uspesnom bratu.

    To je generalno prokletsvo nasih podnevlja.
    (bob, 20. maj 2023 15:43)

    # Link komentara

  80. U celom teksu je ubedljivo najznačajnija rečenica da je Sejo u sred SA početko rata saopštio Neletu da više sa njim ne može da saradjuje. Da Nele nije izašao na slobodnu teritoriju danas bi ga iskopavali na Kazanima ili na nekoj drugoj masovnoj grobnici u koju su bacani sarajevski Srbi.
    (Leti Vreme, 20. maj 2023 15:35)

    # Link komentara

  81. Seja znaju samo u BiH i nešto malo u Hrvatskoj. Ostala tržišta ne poznaju tog autora, koji jeste mnoge pesme on napravio, ali im je Nele dao poseban šmek.
    Ono što sad Sejovo Zabranjeno pušenje predstavlja, to nema veze sa onim pre rata. Niti ko zna njihove pesme šire, sem u BiH.
    Muslimani iz BiH Neleta mrze, vredjaju ga, nazivaju izdajicom, pa je nastavak saradnje njih dvojice bio potpuno nemoguć.
    A ovo tužakanje samo dokazuje da je Nele bio vodja tog projekta i da je Beograd kao i uvek bio centar muzike na Balkanu. Uspeš u Bg-u, uspeo si na celom Balkanu!
    (Neo@, 20. maj 2023 15:33)

    # Link komentara

  82. Kamo sreće da su svi oni ostali tamo odakle su došli
    (D, 20. maj 2023 15:32)

    # Link komentara

  83. nele je obicni sarlatan, a sejo sekson je neko ko je zasluzan za sav uspeh ZP.
    (sula, 20. maj 2023 12:52)

    Narod cim cuje Z.P. odmah pomisli na Seju.. Neleta ne mogu ni glas prepoznati.. Hahahahhaa pa pogledaj koncert Seje Saksona pa sam utvrdi ima li to veze sa Z.P. Tekst pijesmi je isti ali niti je to ta interpretacija, niti ima onu energiju Neletovu, niti ima ista slicno sa starim prvobitnim Z.P.
    (japanac na skijanju, 20. maj 2023 15:31)

    # Link komentara

  84. Samo poslušajte pesmu FIKRETA na YT,izvođenje Neleta i Seja....nebo i zemlja.
    Recitovati zna svako!
    Od Seje jedino pozdravljam spot i samu prsmu KARABAJA ????
    Inače,Nele je IKONA Zabranjenog pušenja!!!
    ????
    (ŽoC = BOG otac!!!)


    Ja upravo preslusao tu pesmu, i pogledam na originalnom albumu da je za istoimenu pesmu Fikreta (U losoj formi sam) autor muzike, teksta i aranzmana Sejo Sexon. A to je najbitnije kada se delo autora nadje na sudu javnosti i eventualno sudskog spora - ko je autor? Pevac je samo izvodjac radova.
    (gigi, 20. maj 2023 15:29)

    # Link komentara

  85. stefan milenkovic i kic....
    (mile, 20. maj 2023 15:26)

    # Link komentara

  86. Četiri bivša člana ZP nema pravo da izvodi kompozicije ZP ali na to ima pravo jedan koji je to zaštito...meni je ovo isto kao što je Slovenija zaštitila šljivovicu...odakle šljiva?? Sa Triglava?? U Bosni i Srbiji ima bar dvadeset toponima tipa Šljivno, Šljivovo, Šljivovica u Sloveniji nijedan...šta je sledeće??...da Grenland zaštiti tekilu??
    (Top top topčina, 20. maj 2023 15:26)

    # Link komentara

  87. Zlo ljudsko bi da prigrabi sve za sebe. Nele je dobar lik, licno sam ga upoznao jer je komsija mojoj deci. Za Neleta zna ceo svet, a ovog saksona ne zna ni komsiluk u kome zivi. Ovo je jos jedan dokaz da se ta monstrum drzava morala i trebala raspasti. Taman posla da zivis sa dusmanima koji ti rade o glavi.
    (kole, 20. maj 2023 15:22)

    # Link komentara

  88. Slusao pusenje od 15e godine nikad cuo nisam za Seju, jesam procitao ime na kaseti ali kad bi vidio grupu na TVeu rekao bi Nele leganda i joj vidi Minke! Znas sta bi Doktor Habanabdic rekao?
    (dejanmi, 20. maj 2023 15:21)

    # Link komentara

  89. Мени ово звучи као свађа супружника око родитељских ("ауторских") права на дијете. Укратко - бесмислено!
    А неко је изгледа и мало завидан, јер је стваралаштво оног другог отишла мало даље од бенда који и даље гари сличним путевима...
    Договорите се о некој "кохабитацији", умјесто што пуните својим смећем ионако загађен медијски простор. Па да сви уживамо у вашој музици, ово мање више времена што нам је свима преостало.
    (Дедарого, 20. maj 2023 15:20)

    # Link komentara

  90. Nele je original... a konvertit hoće da se naplati.
    (Ideš za Kanadu, 20. maj 2023 15:04)

    # Link komentara

  91. Nikad čuo za tog Seju!
    (Bubreg, 20. maj 2023 15:00)

    # Link komentara

  92. Može Neleta samo da povuče...
    (Pera, 20. maj 2023 14:38)

    # Link komentara

  93. da, da nije bilo Neleta ZP ne bi bio tako i toliko popularan bend, uzeći u obzir da je udarnu promociju izvršio upravo pred početak rata u popularnoj sarajevskoj tv seriji Top Lista Nadrealista. od tada kreće stmoglavi uspeh benda ZP jer smo Neleta kao glavnu figuru uvek povezivali sa bendom, a i otpevao je sve pesme ZP. sa druge strane neke od najvećih hitova je napisao Sejo Sekson pa bi i bilo napravednije da vlasnici imena ZP budu 50-50. kad izgovoriš Zabranjeno Pušenje uvek pomisliš na Neleta, a ne na Seju... što jes jes ali..
    (n6, 20. maj 2023 11:42)

    Kao malo stariji a ujedno i kao starosjedilac i živi svjedok, da te upoznam sa činjenicama. "Top lista nadrealista" je nastala početkom osamdesetih na radio Sarajevo u sklopu emisije "Primus" koja je emitovana nedjeljom ujutro. Mislim da i sada kući imam neke kasete sa tim emisijama. Oko 10 ujutro su imali svoj termin sa svojim zezancijama. I glavni lik je bio Zenit Đozić. Zabranjeno pušenje i Nele su se pojavili bar dvije godine kasnije
    (mostarac, 20. maj 2023 14:35)

    # Link komentara

  94. Ko zna priču oko Spanday Ballet, zna koliko je na sudu bitan potpisani autor, ali ovakve rasprave i pitanja “koliki je moj deo” ostavljaju jako gorak utisak svima nama koji slušamo i volimo muziku. Verovatno su prošli u pričama preko tačke bez povratka, zaista šteta.
    (A da se pomire?, 20. maj 2023 14:33)

    # Link komentara

  95. Nele je alfa i omega pušenja, svi se sećamo koncerata po njegovim vratolomijama, verbalnim i bukvalnim a sejo običan izvođač radova!
    (Nesta, 20. maj 2023 14:33)

    # Link komentara

  96. ...примитивци...
    (Сад већ стари..., 20. maj 2023 14:26)

    # Link komentara

  97. Nele je ikona Zabranjenog pušenja. Kad kažeš Zabranjeno Pušenje misliš na Nela.
    (Realno, 20. maj 2023 14:24)

    # Link komentara

  98. davor (sejo) je na kulturnom radaru na nivou statističke greške dok je nele (nenad) ostvareni umetnik u više umetničkih disciplina (iako njegov rad ne pratim previše)
    (dalje, 20. maj 2023 14:22)

    # Link komentara

  99. Zabranjeno Pušenje je Nele, a Sejo obična dvorska luda.
    (S1pac, 20. maj 2023 14:18)

    # Link komentara

  100. Зашта? За обраде песама Џонија Кеша? Њега сте обојица највише оштетили. St Quinten Johnny Cash, или како се то већ пише по њиховом?
    (Pera, 20. maj 2023 14:11)

    # Link komentara

  101. Mnogi komentatori pokazuju potpuno neznanje. Autor velike većine tekstova za najpoznatije pjesme ZP je Davor Sučić. Nele je bio pjevač, frontmen, prepoznatljivo lice, ali njegov autorski doprinos je mali. Uostalom, Sula je i kasnije napravio veliki broj dobrih pjesama, a Nele ima jedan slab album (Ja nisam odavle) poslije koga se preorijentisao na polunarodnjake i romsku muziku sa Kusturicom.
    Onaj ko i dalje nosi baklju Zabranjenog pušenja je Sula.
    (Srdjan, 20. maj 2023 14:08)

    # Link komentara

  102. nele je obicni sarlatan, a sejo sekson je neko ko je zasluzan za sav uspeh ZP.
    (sula, 20. maj 2023 12:52)

    Kažeš malo i glupo!
    (Blaster, 20. maj 2023 13:41)

    # Link komentara

  103. nadrealno...
    (Brandon Falls, Delaware, 20. maj 2023 13:41)

    # Link komentara

  104. kao i %95 ljudi ovde morao sam na google search da vidim kako izgleda sejo sexson.
    (genijalac, 20. maj 2023 13:37)

    # Link komentara

  105. Sta reci o coveku koji sebi nadenuo nadimak Sexon?
    (beogradski, 20. maj 2023 13:37)

    # Link komentara

  106. Turcin je turcin, kad tad to izadje.
    Nele je osnovao bend ti si podvala.
    (Eskalibur, 20. maj 2023 11:59)

    Sejo Sexon je umjetničko ime, čovjek se zove Davor Sučić neznalico. Ako je Davor Turčin, onda je i Nenad.
    (posve_nepodoban, 20. maj 2023 13:35)

    # Link komentara

  107. Najbolje da se zabrani totalno zabranjeno pusenje dok se ne dogovore ( jedno 10-15 godina). A za to vreme nek Stefan milenkovic svira sto I ranije, za one kojima je ZP deo mentalnog sklopa. Mozda se smanji gledanost zadruge I farme
    (Misko genija, 20. maj 2023 13:35)

    # Link komentara

  108. Ko god je slusao Zabranjeno pusenje do pocetka devedesetih i kaze da je znao ko je Sejo Sexon ili debelo laze ili je radio kao snimatelj njihovih albuma u studiju. Jedina identifikacija je bila preko Neleta... Ajde, recimo znali su ljudi i basistu, ali pre svega kao Minku iz Nadrealista.
    Takodje ko god je imao albume Pusenja mogao je da procita autore pesama, a to je u ogomnoj vecini bio Sejo sexon. Gde smo se smejali goblenu na kom se nalazi portret Safeta Susica Pape-a, i smejali se kako je opiceno skroz ime Sejo Sexon.
    Ni jedna njihova pesma ne bi bila to sto jeste bez autorskog izraza bilo koga od njih dvojice. Ne moze dete da bude samo od jednog roditelja. Zamislite Kkada bi recimo Zdravko Colic pokusao da otpeva Fikretu, Bos ili hadzija, Ibru dirku... pa to bi bio totalni fjasko. Isto kao kada bi Nele otpevao Kristinu. Nele je jedini mogao vokalno da izrazi tu socijalnu studiju koju je tako perfektno radio Sejo.
    Za nas koji smo odrasli uz Pusenje savrseno je jasno da Pusenja vise nema. To sto su solo karijere clanova Pusenja nastavljene pozivajuci se stalno na Pusenje je pre svega njihovo gubljenje vremena i zivaca. Realno su neuporedive sa Pusenjem. Niti je Vukota nesto sto je do kolena bilo kojij stvari od Pusenja, niti je Sejino izvodjenje hitova od Pusenja slusljivo.
    Mozda sam jako kritican, moza je to sto : u losij formi sam...
    (Zbunjen, 20. maj 2023 13:26)

    # Link komentara

  109. Nele je dr.!!!! Ostali su pokušaji...
    (Gresnik, 20. maj 2023 13:17)

    # Link komentara

  110. Ovde će bar sudiji biti lako da donese presudu,ako niko nije zaštitio ime benda i upisao na svoje ime onda svakome od njih pripada isti deo i isto pravo,svako svačiju pesmu može da izvodi (do raspadabenda) osim ako je ovaj nije otpevao kao solista bez učešća ostalih članova benda!
    (cobo, 20. maj 2023 13:04)

    # Link komentara

  111. sejo duplo golo no name
    (pero, 20. maj 2023 13:02)

    # Link komentara

  112. nele je obicni sarlatan, a sejo sekson je neko ko je zasluzan za sav uspeh ZP.
    (sula, 20. maj 2023 12:52)

    # Link komentara

  113. godinama slusam i neletovo i sejino pusinje. za mene je to tip muzike koji volim isto kao sto volim balasevica, hladno pivo, riblju corbu, metaliku i red hot chilli pepers. iskren da budem svidja mi se sejin nacin izvodjenja muzike zabranjenog pusenja a nele je original i obojca su mi ok. tako da bi ih ja nazvao izvodjacima pesama grupe zabranjeno pusenje.
    (Đokara, 20. maj 2023 12:51)

    # Link komentara

  114. sve sto smo slusali, sto i dan danas slusamo je delo seja seksona...
    (johnny, 20. maj 2023 12:51)

    # Link komentara

  115. Најбоље да се Неле зове "Забрањено", а Сејо "Пушење". :)
    (Боске, 20. maj 2023 12:48)

    # Link komentara

  116. Samo poslušajte pesmu FIKRETA na YT,izvođenje Neleta i Seja....nebo i zemlja.
    Recitovati zna svako!
    Od Seje jedino pozdravljam spot i samu prsmu KARABAJA ????
    Inače,Nele je IKONA Zabranjenog pušenja!!!
    ????
    (ŽoC = BOG otac!!!, 20. maj 2023 12:40)

    # Link komentara

  117. Turcin je turcin, kad tad to izadje.
    Nele je osnovao bend ti si podvala.
    (Eskalibur, 20. maj 2023 11:59)
    O čemu ti patrijoto?Sejo Sexon(Davor Sučić) je kako mi se čini Hrvat.
    (Bench, 20. maj 2023 12:21)

    # Link komentara

  118. Sejo žestoki nacionslista. Samo po Srbima udara.
    Malo mu para pa tuži Neleta.
    (soll, 20. maj 2023 12:18)

    # Link komentara

  119. Sad neka pita Nele Dina Merlina da izvodi njegove pesme. hahahahaha
    (The Bosniak, 20. maj 2023 12:17)

    # Link komentara

  120. Nele je bio njihov zaštitni znak.
    Luckasti tekstovi i vezivanje Top liste nadrealista za Zabranjeno pušenje je najviše doprinelo popularnosti te grupe osamdesetih. Inače bi bili totalno nezanimljivi. Doduše, meni su bili ionako nezanimljivi. Top lista nadrealista je druga stvar. Bilo je duhovitih skečeva. Koliko vidim, skečeve za Top listu nadrealista, kao i tekstove Zabranjenog pušenja je uglavnom pisao Nele. Muziku je uglavnom radio taj drugi, kako li se zove... Niko za njega nije čuo u trenucima najveće popularnosti Zabranjenog pušenja. Izgleda da lik sada hoće sebe da potvrdi napadima na Neleta, a njegovi sledbenici jedino što umeju je da istresaju ostrašćene ispolitizovane i idiotske floskule o "izdaji Sarajeva". Tobože si "izdao" Sarajevo ako se nisi stavio u službu Izetbegovićeve ratne propagande.
    (o pušenju, 20. maj 2023 12:05)

    # Link komentara

  121. Oderi ga Sejo do poslednjeg dinara, dosta je njegove šuplje bilo.
    (Bench, 20. maj 2023 12:04)

    # Link komentara

  122. Ja iskreno ni ne znam kako izgleda Sejo Sakson.
    Nele je umetnost, Nele je muzika, Nele je ljubav, Nele je jedan od nas i svako od nas!
    (Djanluka Paljuka, 20. maj 2023 12:01)

    # Link komentara

  123. Turcin je turcin, kad tad to izadje.
    Nele je osnovao bend ti si podvala.
    (Eskalibur, 20. maj 2023 11:59)

    # Link komentara

  124. Ciganska posla
    (joks, 20. maj 2023 11:57)

    # Link komentara

  125. da, da nije bilo Neleta ZP ne bi bio tako i toliko popularan bend, uzeći u obzir da je udarnu promociju izvršio upravo pred početak rata u popularnoj sarajevskoj tv seriji Top Lista Nadrealista. od tada kreće stmoglavi uspeh benda ZP jer smo Neleta kao glavnu figuru uvek povezivali sa bendom, a i otpevao je sve pesme ZP. sa druge strane neke od najvećih hitova je napisao Sejo Sekson pa bi i bilo napravednije da vlasnici imena ZP budu 50-50. kad izgovoriš Zabranjeno Pušenje uvek pomisliš na Neleta, a ne na Seju... što jes jes ali..
    (n6, 20. maj 2023 11:42)

    # Link komentara

  126. Da je sreće svirali bi zajedno jer obojica i dalje dobro zvuče, a mi uživali. Punili bi sve i svuda. Ali sve je naopako na Balkanu, pa i ovo.
    (sixpack, 20. maj 2023 11:37)

    # Link komentara