- Komentari -

Jedinstvo protiv Bratstva

Prvom polovinom sedamdesetih još su nas kažnjavali batinama i kod kuće i u školi, milicioneri su pendrečili pijanice, siledžijstvo je bilo lepo utkano u svakodnevicu. Pa i u tadašnji nižerazredni fudbal.

Izvor: DW / Dragoslav Dedović
Pošaljite komentar
  1. da, nema srece dok raja ne sudi;)
    (prokleta raja, 5. februar 2023 07:02)

    # Link komentara

  2. vau ne gledam nižerazredne lige iako mi je teren odmah pored kuće. danas mogu da se setim svake utakmice mog lokalnog kluba. kakve su sve vedete igrale i koje su im bile mane i koje vrline. od dve hiljade stanovnika nedeljom se okupljalo bar hiljadu navijača.tvoja priča je vrhunska i nije za vesti nego za jednu knjigu. fudbal odavno nije na tom nivou i daleko je od sporta.kod nas je centarhalf na poluvremenu iz šorca vadio cigare i dok dve ne omlati ne ulazi u svlačionicu. momci koji su jedva cekali kada će vikend dolazili bi mamurni na utakmicu pa bi se sudarali sa sudijom a tek u drugom poluvremenu bi shvatali gde su.
    (nebitan srbin, 4. februar 2023 21:14)

    # Link komentara

  3. Predivan, nostalgičan tekst. Odlično opisuje narav našeg nebeskog naroda. Naročito ono kada čovek koji pomaže sudiji da pobegne od razjarene rulje, ispali suduju, udari ga mučki i prepusti toj istoj rulji da ga izgazi od batina i hospitalizuje. Kao da je sam Viktor Igo napisao.
    (Da se ne lažemo, 4. februar 2023 15:22)

    # Link komentara