- Komentari -
  1. Da nije neka vest o kroatama ne bih znao da su toliko opsednuti time sta neki portali po Srbiji pisu o Hrvatskoj.
    Cisto iz znatizelje odem jednom u dve godine na njihove portale i NIKO iz Srbije ih ne ferma.
    (Bre!, 30. septembar 2022 12:57)

    # Link komentara

  2. Оставинска расправа: Италија, Мађарска и ми.
    (Јабучило, 30. septembar 2022 12:32)

    # Link komentara

  3. Gledajte šta se dešava danas, zapadna civilizacije se u licu svoje manipulativne i lažljive gadosti raspada, nakon 2600 godina od stvaranja Rimske imperije. A neki ovde i dalje žive u mislima u mantri o nekim kvazi i lažnim vrednostima i parama kojih više nema, jer ne može se za papiriće bez pokrića kupovati više nešto što ima vrednost. Apdejtujte se na istinu i realnost. Nije ovo više tumaranje u lažnim i nevidljivim hodnicima prevare. Sve se vidi sve se zna.
    (jasno je, 30. septembar 2022 12:04)

    # Link komentara

  4. Zabari, Dubrovnik je nas, za ostalo cemo se dogovoriti.
    (Against modern football, 29. septembar 2022 16:44)

    Vjerujem da se nisi dalje od Pančeva mako. Nemaš para ni stići do Dubrovnika, a kamoli jednu kavu tamo popit.
    (Maxi, 29. septembar 2022 17:29)

    Verujem da imaš 14 godina ili mozak osobe navedenog uzrasta, pa ne shvataš smisao i suštinu pošalice. A za moje materijalno stanje nemoj da se brineš. Troši svoje živce na druge stvari.
    (Against modern football, 30. septembar 2022 11:46)

    # Link komentara

  5. ajooj sto su se hrvati popalili...
    mislim, opusteno skroz komsije, nije to nista, tek pocinje.
    (Baba Yaga, 30. septembar 2022 10:46)

    # Link komentara

  6. Kako god,NDH2 nema nikakvu buducnost.
    (trig, 30. septembar 2022 10:18)

    # Link komentara

  7. Kako se ne uklapa u tradicionalizam, pa to su im osnovna obeležja: alkohol, kocka, raskalašno ponašanje i pretenzije na sve što im se svidi (npr.ženin život).
    (ana, 30. septembar 2022 10:14)

    # Link komentara

  8. Jedino što vam se može priznati je efikasnost u Mačvi, Jasenovcu, i drugim klanicama dece, žena i staraca.
    (Šturm, 30. septembar 2022 01:21)

    Daj jedan forenzički dokaz za ove tvrdnje.
    (?, 30. septembar 2022 10:10)

    # Link komentara

  9. Balkan ce sudeci po komentarima njegovih stanovnika (od Triglava do Gjevgjelije) biti uvek septicka jama.
    (minhen, 30. septembar 2022 10:08)

    # Link komentara

  10. becki konjusari znaju da nije bilo Srbije da bi istra i dalmacija pripali posle rata italiji , dva puta smo ih spasili iako je poznato kakve su genocide cinili nad Srbima , najveca greska je sto je posle drugog svetskog rata granica hrvatske trebala biti obrisana .
    (Ernesto ce, 30. septembar 2022 05:11)

    21 stoljeće, a vi i dalje živite u mitovima. Ajde da je to mit iz stare ere, nego Brozov mit.
    (?, 30. septembar 2022 10:05)

    # Link komentara

  11. Boze dragi, ludih li komentara...
    (Slobo, 30. septembar 2022 10:05)

    # Link komentara

  12. Istru ste oslobađali, Talijane likvidirali. Ća ne oslobodioci? Svaka fojba sa srpskom "overom"!
    (mauro - pula, 30. septembar 2022 10:01)

    # Link komentara

  13. Italija nama pretenzija na Dalmaciju i Istru, a italijanska demokratija je toliko jaka da da će I ovu vlada preziveti, kao I sve prethodne od rata naovamo.
    (J., 30. septembar 2022 09:59)

    # Link komentara

  14. Vera, ponovo izvrćeš činjenice. Ti se kao slažeš sa onim što sam napisao ali se ne slažeš. Kao prvo tih 150 ste robovali Turcima koliko i mi. Dakle 2/3 Hrvatske je imalo sudbinu Srba po Turskom. U onu 1/3 Hrvatske smo došli mi Srbi kao tampon zona da štitimo vas posle Mohačke bitke kada su Mađari potučeni. Mi smo štitili vaše kuće, mi! … (Vladimir, 29. septembar 2022 20:24)

    Vi niste bili nikakav tampon nego ste bjezali. Ta 1/3 Hrvatske su branili Hrvati, sebe i vas, i zato su dobili od pape titulu "Scutum saldissimum et antemurale Christianitatis".
    Bilo bi ti bolje da se bavis manje vasom mitomanijom, nikakvi niste vi bili borci protiv Turaka, vi ste im bili saveznici i vazali i onaj dio vas koji to nije bio je pobjego u Hrvatku i prema zapadu.
    Jedini pravi neprijatelj Osmana su bili Katolici, nikakvi pravoslavci, vas se nista nije pitalo a to sto sto vi gradite nebuloze i mitove da bi sebi pridodali na vaznosti je vas problem. Vi niste nikakav faktor bili niti je bilo ikakvih herojskih ustanaka, tek kada je Osmansko carstvo pocelo da slabi onda evo "velikih" heroja koji ustaju. Skoro sve privilegije ste imali, katolici su bili zadnji tu, te vase mucenicke i herojske price pricajte u kafanama dok se opijate. Da vam nije bilo Turske Bugari bi vas pojeli, mozete im samo zahvaliti jer su vam odrzali drzavu.
    (Ivar, 30. septembar 2022 09:57)

    # Link komentara

  15. Nemački arheolozi su 2015g našli jedan rimski mač, a pored njega kramp (pijuk), na tom krampu je pisalo SERVE. Nemci zato staviše senzacionalan naslov, o kojem i danas ćuti cela Srbija: NAŠLI SMO SRBE SA RIMLJANIMA U NEMAČKOJ! To samo potvrđuje da reč srbi dolazi od reči sluge - servantes, serve, serbe, serbus, sorabi, srbi...Rimski mač goni robove Serve sa krampom na mukotrpan rad...jer to su robovi Rimskog carstva, koje su Iliri(Hrvati) primili i prihvatili ko svoje i na svoje zlo, a koje je posle Vizantija iskoristila protiv njih. Hrvate sa tim imenom i tom istorijom je lako odvojila i popravoslavila i stvorila novi pravoslavni narod, Srbe. Osmanlije isto tako uradiše sa Bošnjacima...ali svi znamo i analiza gena nam to potvrđuje, da su svi Južni Sloveni zapravo Hrvati.
    (Servia, 30. septembar 2022 08:06
    --------
    Ne shvatate? Mi smo bili nemački grobari još u "predpovijesno" vreme, da bi im kasnije razj...li carstvo a sve sa ciljem da oslobodimo i iz nemačkih štala izvučemo braću Hrvate. Postoje i oni drugi slični "ZNANSTVENI" i arheološki nalazi koji kažu da ime Hrvati dolazi od one najstarije profesije. Shodno tome trebali ste se zvati "kurvati", što bi bila prava reč za vaš mentalni karakter.
    (Zoran Knezevic, 30. septembar 2022 09:52)

    # Link komentara

  16. Svi koji su išli protiv Dalmacije silom su izgubili rat,pa i stari Rimljani. Zato je sa ovih prostora i dolazio veliki broj careva jer su Rimljani opasno dobili po labrnji. Samo eto,neko je pisao knjige kako njemu štima.
    (vox, 30. septembar 2022 09:45)

    # Link komentara

  17. Da nije bilo Srba malo sutra bi Istra bila cija jeste danas.
    A da, ne valjamo im nikako, mozda smo nazadniji od njih ali obraz imamo. Eto meni npr nikad nija pali na pamet da udjem na neki Hr portal i citam vesti njihove, ama bas nikad a po komentarima izgleda da prate vise nase vesti nego svoje!
    (braki, 30. septembar 2022 09:41)

    # Link komentara

  18. Istru i Dalmaciju obavezno da prisajedini matici, tek tako da se Hrvati ne k...e najlepsim morem.
    (Zeljko, 30. septembar 2022 07:42)

    Pa opet se Hrvati mogu kurciti jer oni zive tamo na moru. Zastava i ime drzave su nebitni, stvar je da jos od pre-rimskih vremena vecinski dio populacije koji je bio na Jadranu su preci danansnjih ljudi koji tamo zive, a mogu se zvati i Marsovci sto se mene tice.
    (Ivar, 30. septembar 2022 09:38)

    # Link komentara

  19. Znaci po tvojoj logici Nikola Tesla koji se izjasnjavao kao Srbin, nema veze nije Srbin, vec neki tamo covek, nebitno … (Milos, 29. septembar 2022 21:40)

    Nacionalnost Tesle je nebitna za njegova dostignuca, roden u AU i napravio sve u Americi. Sistem stvara ljude a ne obrnuto, Ameri su mu dali sve i napravili od njega to sto je dakle ako ce ga nego svojatati to su oni, i imaju sva prava. Da je Tesla kojim slucajem roden i zivio u Srbiji nebi bilo nista od njega. A i da nema Tesle opet bi se nasao netko drugi ko bi izmislio ili otkrio iste stvari, zove se "multiple discoveries" u znanstvenom svijetu, i najbrzi dobie patent i prava. Nebi svijet stao da nema Einsteina, otkrile bi se iste stvari samo drugim tokom
    (Ivar, 30. septembar 2022 09:29)

    # Link komentara

  20. Dalmacija moze. Istru ne damo.
    (DEDA CVETKO, 30. septembar 2022 09:18)

    # Link komentara

  21. Onomad kad je jugokukavelj isla u trst onda je bilo pozeljno biti talijan u istri i dalmaciji. Danas biti talijan nije vise in jer je prepuna migranata, to oni i sami kazu zato su i izabrali ovu. Prije bi talijan jeo skampe, skrpine i kovace a sad su mu dobri i brancini iz uzgajalista… a dalmacije je mnogima trn u oku ali zivi stotinama boja dalmacija u mom oku!
    (Kapelica, 30. septembar 2022 08:50)

    # Link komentara

  22. Za ruski svet će da se pobrinu Ukrajinci, Putin već vrišti ko malo dete,jer mu gradovi samo padaju a vojska mu hrabra ko zečevi.Sa ruskim svetom pada i srpski svet jer to je prepisano od malog bolesnog Mongola pa se sada tako zove.Vaš prijatelj Orban bacio je oko na Vojvodinu a dolje pak iza leđa Albanci vide još nešto izvan Kosova a vidim naoružavaju se i to malo jače.Nema razloga za veselje mi smo znali sačuvati teritorij a vi brinite svoju brigu jer bratovi problemi i vaši su, ali sačekajmo da vam se precednik obrati 8. oktobra iako je prvo obećao za 72 časa.
    (omniameamecumporto, 30. septembar 2022 08:43)

    # Link komentara

  23. Nije Londonski ugovor ništa "obezveđivao" i Srbija nije tu imala šta da "prihvata", nije joj ništa nuđeno niti obećavano, to je bilo samo neobavezno brbljanje između nekoliko zemalja koje nikad nije zaživjelo.

    Da je Srbiji stvarno to tako bilo ponuđeno, Velika Srbija na teritoriju Bosne i više nego pola Hrvatske s velikim komadom hrvatske obale baš bi vi to odbili!
    (Magistra Vitae, 29. septembar 2022 14:21)

    Magistre, ti i vecina povjesnicara iz susjedstva ovde, kao da ste prespavali casove povijesti, ili se drzava Jugoslavija vise ne izucava u lijepoj nasoj. Da citiram tvoje "Da je Srbiji stvarno to tako bilo ponuđeno, Velika Srbija na teritoriju Bosne i više nego pola Hrvatske s velikim komadom hrvatske obale baš bi vi to odbili" i usporedim sa teritorijom koju je zahvatala Jugoslavija na teritoriji Bosne, Hrvatske, Slovenije sa celokupnim "komadom" Hrvatske obale, onda pitanje za Magistra zasto ne bi Karadjordjevici uzeli Jugoslaviju? Ako jos prelistas povijesne, ili ne bolje uzmi istorijske knjige, ili ako ni njima ne verujes, uzmi history books i pogledaj sa koliko muke su tu drzavu stvorili, jel su saveznici hteli da ispostuju Italiju a Britanci isto tako zeleli da zadrze Habsbursku monarhiju u nekom vidu, te su na jedvite jade uz veliku pomoc USA stvorili Jugoslaviju. Dakle da je Srbija zaustavila vojsku na granicama Londonskog ugovora niko joj ni rec ne bi rekao ju to sam ubedjen.
    (Iggy, 30. septembar 2022 08:36)

    # Link komentara

  24. Pa u cemu je problem ponasa se ko normalna osoba radi isto sto i sav svet
    (sale, 30. septembar 2022 08:10)

    # Link komentara

  25. Nemački arheolozi su 2015g našli jedan rimski mač, a pored njega kramp (pijuk), na tom krampu je pisalo SERVE. Nemci zato staviše senzacionalan naslov, o kojem i danas ćuti cela Srbija: NAŠLI SMO SRBE SA RIMLJANIMA U NEMAČKOJ! To samo potvrđuje da reč srbi dolazi od reči sluge - servantes, serve, serbe, serbus, sorabi, srbi...Rimski mač goni robove Serve sa krampom na mukotrpan rad...jer to su robovi Rimskog carstva, koje su Iliri(Hrvati) primili i prihvatili ko svoje i na svoje zlo, a koje je posle Vizantija iskoristila protiv njih. Hrvate sa tim imenom i tom istorijom je lako odvojila i popravoslavila i stvorila novi pravoslavni narod, Srbe. Osmanlije isto tako uradiše sa Bošnjacima...ali svi znamo i analiza gena nam to potvrđuje, da su svi Južni Sloveni zapravo Hrvati.
    (Servia, 30. septembar 2022 08:06)

    # Link komentara

  26. Niste se vi nista borili, vec ste ubijali i proterivali nevino stanovnistvo. Posebno ste bili okrutni prema deci i nemocnima, starcima... Uvek ste kukavicki koristili nepovoljne istorijske trenutke i prikljucivali se zlocinackim armijama, nacistima, posle opet nemackoj sa Nato i pod njihovim okriljem krijuci se ispod njihove suknje, "junacki" opet ubijali i proterivali nevine ljude. Vi ste sljam i nista vise.
    (Milos, 29. septembar 2022 23:24)
    Ne Milose, nismo mi sljam, nego vi koji ste zivjeli u Hrvatskoj i 90ih digli ruku na svoju zemlju, vi ste gori od sljama. A za one kolone 95 zahvali Beogradu, ja neznam sta vas uce i kako vam ispiru mozak, ali onop je bilo sve dogovoreno izmedu Beograda i Zagreba. Nije bilo protjertivanje nego bjezanje, a to vam dobro ide u zadnjih par stoljeca.
    (Ivar, 30. septembar 2022 08:02)

    # Link komentara

  27. Giorgia Meloni, kao i svaki politicar, treba da daje neke bombasticne izjave da bi zadovoljila jedan dio glasaca a to su oni stari fasisti koji svake godine idu na Mussolinijev grob i pozdravljaju ga. To je stara generacija koja pomalo izumire ali joj je bitna za glasove. Mlade generacije rat ne zanima, u nijednoj drzavi, tako da to su sve price. Mozete zamisliti danasnju generaciju tik toka, instagrama, influencera kako se ide boriti, pa ljudi, oni neznaju drzati ni noz u ruci kako treba a kamoli da idu nekoga ubiti ili nesto osvajati. Isto vazi i za Hrv i Srb, nitko ne zeli u rat, svi smo ovdje hrabri na kompu, eto vam Ruse koliko im se bori. A jos dodajmo da pola Italije niti nezna gdje je Rijeka i slicno, pogotovo na jugu, boli njih i za Istru i Dalmaciju. To ako nekoga zanima, i to ovui umirucu generaciju, je sjevero-istok, sve ovo ostalo nebi znalo da nade na karti ni Split ni Rijeku.
    (Ivar, 30. septembar 2022 07:57)

    # Link komentara

  28. Nisu svi Hrvati sljam oni pravi su casni a najveci pokvarenjaci su oni Srbi koji su zarad sitnog profita veru promenili.
    (Zeljko, 30. septembar 2022 07:44)

    # Link komentara

  29. Istru i Dalmaciju obavezno da prisajedini matici, tek tako da se Hrvati ne k...e najlepsim morem.
    (Zeljko, 30. septembar 2022 07:42)

    # Link komentara

  30. Puši, pije, tulumari, obožava skupe stvari...
    (Krvava Meri, 30. septembar 2022 07:41)

    # Link komentara

  31. Nek je uzmu...bila je nekada i njihova....
    (Mira, 30. septembar 2022 07:33)

    # Link komentara

  32. becki konjusari znaju da nije bilo Srbije da bi istra i dalmacija pripali posle rata italiji , dva puta smo ih spasili iako je poznato kakve su genocide cinili nad Srbima , najveca greska je sto je posle drugog svetskog rata granica hrvatske trebala biti obrisana .
    (Ernesto ce, 30. septembar 2022 05:11)

    # Link komentara

  33. ZAMARATE SE GRANICAMA PA GRANICE SU PROMENLJIVA KATEGORIJA KOLIKO SNAGE TOLIKE SU TI GRANICE UOSTALO CIJE JE BILO CIJE CE BITI
    (Boris, 30. septembar 2022 04:10)

    # Link komentara

  34. Napalişe se pravoslavi Turci ko hepo kockice. 🤣🤣
    Dragi moji, da bi Istra I Dalmacija bile u Italiji, na desetine tisuça hiljada Italijana mora ostaviti kosti u toj istoj Dalmaciji. Bice skuplja pita od tepsije
    (Vlado Çernozemski, 30. septembar 2022 04:10)

    # Link komentara

  35. Италији Истра, Србији Далмација. Може, договорено.
    (Милош, 30. septembar 2022 03:58)

    # Link komentara

  36. hrvati i srbi.
    dva iritantna plemena, ispunjena rasizmom, šovinizmom, homofobijom, mačoizmom bez pokrića.
    pod turcima i austrijom mirni kao bubice stolećima, a sada neko kurč.nje.
    imate države 25 godina, ništa napravili niste. pokralo vas, unazadilo…statistička greška u evropi i svetu. a ovde se kurč..te za neke žabarske fašiste. tuga bre i žalost. kakva istorija, kakvi bakrači…nebitni i jedni i drugi u današnjem svetu.
    niko vas ne doživljava kao nekakav faktor u bilo čemu…osim par sportista, koji su dobri ne zato što su srbi ili hrvati, nego što su jednostavno dobri sportisti.
    pamet u glavu ljudi.
    (dude, 30. septembar 2022 03:52)

    # Link komentara

  37. Drugu i meni se sviđa ideja da Vojvodina bude deo Mađarske kao vekovima pre. Mađari su top muškarci.
    (Micko i Vlade, 30. septembar 2022 03:22)

    # Link komentara

  38. KKK-666, ne moras da dokazujes da ste rasisti i djavolji podanici, to se zna, a tvoj potpis dovoljno govori. A svi ekonomski parametri govore da ste na zacelju u EU i da ljudi beze iz Hrvatske zbog lose situacije. Ako nisi obavesten u Srbiji se situacija mnogo promenila i to na bolje. Plate rastu munjevitom brzinom, dobro se zivi, gradi se, radi se, brze pruge, novi super moderni vozovi, auto-putevi ispresecali celu Srbiju, mostovi, velelepni Beograd na vodi, nove bolnice u svakom pa i manjem mestu, preko 200 novih fabrika i jako sigurna ekonomska situacija, svidelo se to nekome ili ne, ali na vrhu u Evropi, sa tendencijom daljeg rasta. Bice vama u Hrvatskoj ne kiselo mleko nego kiselo grozdje izgleda kako ste krenuli. Ali prvo vratite otete teritorije i da odgovarate za zlocine..
    (Vuk, 29. septembar 2022 23:10)

    wow tebra, zahebi hrvaćane, ali gde je ta gore opisana srbija? paralelni univerzum ?
    (dude, 30. septembar 2022 03:21)

    # Link komentara

  39. Nije to ni italijansko ni hrvatsko, sve je to Rotsildovo i od ostale ekipe, uostalom kao i EU i mnoge druge zemlje .
    (bosanac, 29. septembar 2022 23:17)

    hvala na podrški.
    sve je naše.
    inače mi se svi gadite, ali danas sam dobro raspoložen. ipak ste vi raja.
    tako da neću preduzeti nikakve korake i ostati cool.
    dakle bosanac, pazi šta pričaš.
    mi ne spavamo nikada.
    (dude rotšild, 30. septembar 2022 02:26)

    # Link komentara

  40. Hrvate sad nece spasti ni Papa ni Nato ni EU ni kozne caksire...
    (Doslo je novo vreme, 30. septembar 2022 02:16)

    # Link komentara

  41. Ne sramoti se. Činjenica je da su nas Hrvati prihvatili u zbegu pred Turcima i smestili u slabije naseljene krajeve.
    (Slavonac Jovo, 29. septembar 2022 21:21)

    Jovo, slabo barataš istorijskim činjenicama. Knjigu u šake.
    (Vladimir, 30. septembar 2022 01:53)

    # Link komentara

  42. @(Orban II, 29. septembar 2022 23:09)

    Orbane, nisi ti Orban, slobodno kaži šta si i ko si, jeste da nije za pohvalu ali ajde da se ne lažemo.
    A Pitaj vašeg Poćoreka šta misli o tvojim stavovima i kako ste prošli kad ste prelazili Drinu.
    Jedino što vam se može priznati je efikasnost u Mačvi, Jasenovcu, i drugim klanicama dece, žena i staraca.
    (Šturm, 30. septembar 2022 01:21)

    # Link komentara

  43. Smijete se stalno hrvatskim autohtonim riječima. Mi smo bar očuvali svoje maksimalno.
    (...., 29. septembar 2022 17:05)

    Ma do moga ste vi autohtoni. Vi ste jedan ozbiljno poremećen narod sa žestokom krizom identiteta...
    (Blaster, 30. septembar 2022 00:51)

    # Link komentara

  44. Kad Madjari povrate Vojvodinu ova gospodja ce povratiti Dalmaciju sto bi se reklo nikad pa ni tad.
    (Mile Jovanovic, 29. septembar 2022 20:49)
    NIKAD NE RECI NIKAD! STARA IZREKA!
    (Robert de Giro, 30. septembar 2022 00:33)

    # Link komentara

  45. Turci hvale srbe kso najbolje vojnike svog carstva i kao odlicne podanike. Pa imali ste dojlene, deckice turcima za zabavu. Placala ih je vasa srbija. A snahocenje tek...A ono kad ste do prije 200 god ubijali starce kad ne mogu doprinositi?
    Zato se vi ubiste progöasavajuci hrvate, crnogirce, bosnhake srbima. A ,samo u hrvatskoj, 18 000 pravoslavaca hrvata.Nece niko da bude srbin, sramota ih, sto li?
    (Igorsulic, 30. septembar 2022 00:10)

    # Link komentara

  46. Drugu i meni se sviđa ideja da Vojvodina bude deo Mađarske kao vekovima pre.Mađari su top muškarci.
    (Micko i Aca, 30. septembar 2022 00:09)

    # Link komentara

  47. Jos kad bi verovali Nato propagandi...zivela Djordja pocetak kraja Anglosaksonaca.... udri Putine jos malo i pukli su
    (vbbb, 30. septembar 2022 00:07)

    # Link komentara

  48. Nije to ni italijansko ni hrvatsko, sve je to Rotsildovo i od ostale ekipe, uostalom kao i EU i mnoge druge zemlje .
    (bosanac, 29. septembar 2022 23:17)

    Kog Rotsilda? Milorada Rotsilda?
    (EU, 30. septembar 2022 00:02)

    # Link komentara

  49. @... Mi smo se borili cijelu svoju povijest protiv hahara s istoka i zapada i znati ćemo je i sada obraniti.
    (zg232

    Niste se vi nista borili, vec ste ubijali i proterivali nevino stanovnistvo. Posebno ste bili okrutni prema deci i nemocnima, starcima... Uvek ste kukavicki koristili nepovoljne istorijske trenutke i prikljucivali se zlocinackim armijama, nacistima, posle opet nemackoj sa Nato i pod njihovim okriljem krijuci se ispod njihove suknje, "junacki" opet ubijali i proterivali nevine ljude. Vi ste sljam i nista vise.
    (Milos, 29. septembar 2022 23:24)

    # Link komentara

  50. S obzirom da je mafija svuda u svetu usko povezana sa političarima na vlasti nije ni čudo! To joj dođe kao slobodno vreme, relaksacija a nema trošak, sve plaćeno.
    (Nikola, 29. septembar 2022 23:21)

    # Link komentara

  51. Nije to ni italijansko ni hrvatsko, sve je to Rotsildovo i od ostale ekipe, uostalom kao i EU i mnoge druge zemlje .
    (bosanac, 29. septembar 2022 23:17)

    # Link komentara

  52. Dobro, sve je to ok i lepo zvuci za Istru i Dalmaciju,korektno, ali brate Dubrovnik i taj kraj mora se prepustiti srpskom svetu.
    (Dejan, 29. septembar 2022 23:14)

    # Link komentara

  53. @Mi prazno tjesto,a vi zasecereno mlijeko.
    (KKK-666

    KKK-666, ne moras da dokazujes da ste rasisti i djavolji podanici, to se zna, a tvoj potpis dovoljno govori. A svi ekonomski parametri govore da ste na zacelju u EU i da ljudi beze iz Hrvatske zbog lose situacije. Ako nisi obavesten u Srbiji se situacija mnogo promenila i to na bolje. Plate rastu munjevitom brzinom, dobro se zivi, gradi se, radi se, brze pruge, novi super moderni vozovi, auto-putevi ispresecali celu Srbiju, mostovi, velelepni Beograd na vodi, nove bolnice u svakom pa i manjem mestu, preko 200 novih fabrika i jako sigurna ekonomska situacija, svidelo se to nekome ili ne, ali na vrhu u Evropi, sa tendencijom daljeg rasta. Bice vama u Hrvatskoj ne kiselo mleko nego kiselo grozdje izgleda kako ste krenuli. Ali prvo vratite otete teritorije i da odgovarate za zlocine..
    (Vuk, 29. septembar 2022 23:10)

    # Link komentara

  54. Vidim prepucavanja u izobilju, pa hajde da i ja dam svoj doprinos “zabavi”.
    Ovi koji pišu dogodine ovdje ondje...
    Bolje da sjete onog “dogodine u Prizrenu”, ali moze to i gore da bude npr. dogodine u Novom Pazaru, ili dogodine u Novom Sadu, ili dogodine u Staroj Pazovi. Zato bolje je baviti se svojom avlijom nego tuđom.
    (Orban II, 29. septembar 2022 23:09)

    # Link komentara

  55. Đorđa to šta želi može da dobije jedino od Karađorđa.
    (Londoner, 29. septembar 2022 23:01)

    # Link komentara

  56. Da nije Srba ili, da budem precizniji hrvatske mržnje prema Srbimna oni ne bi imali razloga da postoje. Mržnja je njihov eksport i import. Najveća kazna za njih je to što smo im stvorili državu a, od ljudi kojima je zveket ropskih lanaca bio najumilnija muzika, pokušavali da stvorimo braću. Nikada nam to neće oprostiti. Na kraju, evo dva stiha čuvenog pesnika koji mogu da budu lična karta ili himna ove države;

    Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,
    На пољима родним, бранећи их часно
    Китио си цвеће сваког освајача,
    Певајућ' му химне, бестидно и гласно.

    Слободу си вечно, закржљала расо,
    Чек'о да донесу туђи бајонети,
    По горама својим туђа стада пас'о,
    Јер достојно не знаш за слободу мрети.
    (Zoran Knezevic, 29. septembar 2022 22:52)

    # Link komentara

  57. (Dragan, 29. septembar 2022 21:23)
    на тему Македонаца прочитајте од Спиридона Гопчевића књигу. Македонци једнако Срби. И кроз стару српску племенску историју (Дарданија) и кроз новију историју, пошто је краљевина Србија, територију Македоније унела у први светски рат, "изгубила" латинским преварама кроз краљевину Југославију, и после кроз СФРЈ као република у оквиру федерације, која се распала по одлуци Бадинтерове комисије у авнојевским границама. Дакле фазни дугорочни пројекат разбијања Српског живља путем "ето може ми се" доктрине. Или се као и сви могу опредељивати како они желе, није ништа спорно...само ставиће их у позицију да су Бугари културолошки, тако да није препоручљиво да се дефинишу као анти Срби, што је врло популарно и перспективно са једне тачке гледишта.
    (Тројанске планине, 29. septembar 2022 22:32)

    # Link komentara

  58. Ajde ti razlaz. A to ko nema da jede a ko ima, diskutabilno. Dve stvari su sigurne. U Srbiji hrane i svega u izobilju. A sto se tice Hrvatske, izgleda da ce se uskoro jesti vise pica i paste, ali s obzirom na losu ekonomsku situaciju, bice samo prazno testo, ako i toga bude bilo. Ali nema veze, kupacete se u Italijanskom Jadranskom moru. Mare Adriatico.
    (Vuk, 29. septembar 2022 19:43)

    Mi prazno tjesto,a vi zasecereno mlijeko.
    (KKK-666, 29. septembar 2022 22:29)

    # Link komentara

  59. Hrvati su 500 godina prije vas imali državu, a vi ste bili nomadi do dvanaesto stoljeće.
    (?, 29. septembar 2022 21:05)
    Хахахаха постојала је та држава као и хрватски краљеви. Где су им гробови? Код нас се бар зна где је већина владара сахрањена. А код вас фалсификатора се не зна ништа, осим да лажете.
    (Комша, 29. septembar 2022 22:28)

    # Link komentara

  60. Vera je pacijent ludnice na Rabu. Uveli su im internet kao deo terapije,hehehehehe
    (Oliver, 29. septembar 2022 16:15)

    Zahvaljujemo se na glasu.

    ahahahhaa..bravo!
    (bgw, 29. septembar 2022 22:26)

    # Link komentara

  61. E Dejane, Dejane. Malo znaš, a puno lupetaš. Uzmi Dantea i čitaj, pa ćeš shvatit da su već 1250. god. Hrvati bili i katolici.
    (Trubač, 29. septembar 2022 22:21)

    # Link komentara

  62. Ne kaze se Istra, nego Istria. Capo Di Istria... Navikavajte se. Naravno da ima malo Italijana kada ste ih pobili sve. O tome i prica ova premijerka Đorđa. Zato i morate da platite kaznu. Nije ni oprosteno ni zaboravljeno ocigledno. Sta nije jasno. Mi samo prenosimo vest. Zalite sa Vatikanu. Mi znamo ko ste i kakvi ste. Ne morate ovde da se opet dokazujete. Evo vam vasa Eu, pa sa njima raspravite o novonastalom problemu. Ali...
    (Milos, 29. septembar 2022 18:10)

    Capo di Istrija znači istarsko polje i odnosi se na dolinu Mirne i puno je manji prostor nego Istarska županija, a ona je manja od poluotoka Istra. Giorgia Meloni ima priču za glupe desničarske glave. Ona je u biti US igračica. Njena stranka Talijanska braća je sada osvojila najmanje glasova od svih desničarskih Vlada so sada uključujuću 5 zvijezda, Ligu i Berluskonia. Trajati će max. 2 godine. Što se tiče Vatikana, mi smo, jedini uz Poljsku dobili tituli predziđa krišćanstva. Zna se tko je najomiljenija nacija EU, a uz to imamo pakt s Bogom (da nikada nikoga nećemo napadati i okupirati, već samo da ćemo se braniti) i zbog toga je naš pozdrav Bog i Hrvati.
    Pitam se kakvv propuh mora biti u glavi većine zluradih komentatora kada misli da će NATO i EU, uz to obje zemlje su u Schengenu i eurozoni, dozvoliti sranja među svojim članicama? Kada napominjem Schengen i eurozonu, to znači prvi krug država EU. Mi smo se borili cijelu svoju povijest protiv hahara s istoka i zapada i znati ćemo je i sada obraniti.
    (zg232, 29. septembar 2022 22:16)

    # Link komentara

  63. smrt fasizmu sloboda narodu
    (istina, 29. septembar 2022 22:15)

    # Link komentara

  64. (Dragan, 29. septembar 2022 21:23)
    staromakedonci su u celosti bili južno od današnje Makedonije, a današnji Makedonci su u potomci Aleksandra u istoj meri u kojoj su potomci proto Srba. Aleksandar je ušao u helensku kulturu onako ladno, nakon što je stvorio treći arijevski pohod na Indiju, pa je kroz istoriju postao cenjen i podoban. Samo tu se ne uklapa pisanje Demostena o tome kako je među Makedoncima prisustvovao jeziku koji ne razume, i ne uklapa se smrtna presuda u toku pohoda na istok vojskovođi kojije govorio grčki. Kažem ušao je zato što se "savremena istorija" pisala po principu - nekome majka a nekome Srbija.
    (Жбрц, 29. septembar 2022 22:12)

    # Link komentara

  65. Samo Austro Ugarska, kakva Italija.
    (Cuka x znanje, 29. septembar 2022 22:06)

    # Link komentara

  66. @ Maja
    Valjda ti je jasno da ti "hrvatski fašisti" koji su likvidirali istarske talijane i bacali ih u fojbe nisu bile nikakve ustaše nego tzv oslobodioci. Za tebe pak nema nikakve dileme tko su bili ti oslobodioci. Prema tome...
    (mauro - pula, 29. septembar 2022 21:55)

    # Link komentara

  67. Da, bili smo stitonose i konjusari onim izmisljenim hrvatskim kraljevima iza kojih nije ostao kamen na kamenu? De, saberite se malo sa svojim fantazijama.
    (cvxb, 29. septembar 2022 17:08)

    Da bili ste, bili ste društveni stalež robova i sluga kao što vam ime naroda i danas govori, kao što je i zapisano. Kraljevi dolaze poslije i kad smo već kod kamena, naši vladari i jesu u kamenu uklesavali svoje ime i zapise koji se čuvaju i postoje. Da znam, istina je bolna
    (Ne da mi se, 29. septembar 2022 21:46)

    # Link komentara

  68. @A i da su se svi Hrvati i izjasnjavali kao Srbi opet ne mjenja cinjenicu da su oni ti koji su uvijek zivjeli na Jadranu, nebitno kako su sebe zvali. Srbi iz Srbije i Bosne nemaju nikakvu vezu sa danasnjim stanovnicima Jadrana, tu su uvijek zivjeli preci danasnjih Hrvata, i nebitno je kako su sebe zvali.
    (Ivar

    Znaci po tvojoj logici Nikola Tesla koji se izjasnjavao kao Srbin, nema veze nije Srbin, vec neki tamo covek, nebitno. Bilo bi pozeljno da je Hrvat, nema veze sto ste mu pobili sve i spalili celo selo, Hrvati su to sve uradili, pa to je onda ok. Ma nemoj. Nece moci tako. Nisu se svi Hrvati izjasnjavali kao Srbi ali Nikola jeste, kao i mnogi drugi Srbi iz tih krajeva. Gde su sada?
    (Milos, 29. septembar 2022 21:40)

    # Link komentara

  69. Hrvati uzivaju u ovim srpskim frustracijama.Na hrvatski Jadran mozete samo doci raditi kod gazda Hrvata i posluzivati talijanske turiste.Opet dogodine.
    (eto, 29. septembar 2022 21:39)

    # Link komentara

  70. Ne morate da nam dokazujete vise kako su levicari savrseni, bez mane.
    (Zoran, 29. septembar 2022 21:31)

    # Link komentara

  71. Internet je fenomenalna stvar, inače kako bi mi saznali to da su se Hrvati razoružali pre rata, a ne da su ga pokrenuli? Razoružali ih njihovi komunisti, predvođeni Ivicom Račnom, sa pričom kako idu na miran i demokratski referendum, po Ustavu...
    Razoružanje Teritorijalne obrane SR Hrvatske 23.5.1990-wikipedia
    Oduzeto sve oružje Teritorijalne obrane Hrvatske-youtube
    (Mali Vuk, 29. septembar 2022 21:30)

    # Link komentara

  72. Rasna plavuša. uhhh
    (Kriger, 29. septembar 2022 21:27)

    # Link komentara

  73. Šta je iduči korak, ideja da vrati teritorij Rimskog carstva? Po takvom bi mogli i Makedonci tražit teritorije koje je imao Aleksander Veliki..
    (Aleksander, 29. septembar 2022 17:12)

    Aleksandar Makedonski nije imao veze s današnjom Makedonijom a još manje Makedoncima.

    Ako Aleksandar nije imao veze sa današnjom Makedonijom, kako je njegov otac osnovao grad Heraclea Lyncestis u današnjem Bitolju i napravio dva utvrdjenja u Ohridu (kod današnjeg manastira Sv.Erazmo i današnje Samuilove tvrdjave)? Dalje, odakle se samo kod Makedonaca Aleksandar javlja u usmenim predanjima a ne kod Grka? I tako dalje i tako dalje...
    (Dragan, 29. septembar 2022 21:23)

    # Link komentara

  74. @(Vladimir, 29. septembar 2022 20:24)

    Ne sramoti se. Činjenica je da su nas Hrvati prihvatili u zbegu pred Turcima i smestili u slabije naseljene krajeve.
    (Slavonac Jovo, 29. septembar 2022 21:21)

    # Link komentara

  75. Чекајте мало. Далмација је милион пута више српска него талијанска, а ви бисте јој то олако дали.
    (Ђука, 29. septembar 2022 21:21)

    # Link komentara

  76. Isti Dončić...
    (ja, 29. septembar 2022 21:21)

    # Link komentara

  77. Ova je kao stvorena da povede Italiju u propast!
    (Arch Enemy, 29. septembar 2022 21:20)

    # Link komentara

  78. U Italiji,kao ni u Srbiji,ne postoji zvanje premijer,samo predsednik vlade. Da lì ce ona biti predsednik vlade jos se ne zna.
    (Sremac, 29. septembar 2022 20:33)

    Tačno. Premijerski sistem je zastupljen u Ujedinjenom Kraljevstvu, kod nas i u Italiji ne.
    (Bojan B., 29. septembar 2022 21:15)

    # Link komentara

  79. Šta je bilo bre?!
    (Jumko u halterima, 29. septembar 2022 21:15)

    # Link komentara

  80. Hrvati se prvi put spominju u 17 veku…to je dokazano,a ranije pominjanje Hrvata ,je falsifikat,za koji nemaju dokaza.
    (Dejan, 29. septembar 2022 18:02)

    Hrvati su 500 godina prije vas imali državu, a vi ste bili nomadi do dvanaesto stoljeće.
    (?, 29. septembar 2022 21:05)

    # Link komentara

  81. Dogodine u Abbaziu na more.
    (Samo napred, 29. septembar 2022 20:58)

    # Link komentara

  82. Crna Gora, odnosno Montenegro je italijanski naziv iz 14-og vijeka. Dakle 1300 i neka, a ne 16-og vijeka. Prva crnogorska država je Duklja nastala 700 i neke. Dobila naziv po ilirsko-rimskom gradu Dioclea, koji je prije 2000 godina imao 10 000 stanovnika, čiji se ostaci nalaze na periferiji današnje Podgorice. Duklja je trajala duže nego što su Otomani bili prisutni u regiji, od 700 i neke, do 1200 i neke. 500 godina. U naponu svoje snage Duklja je obuhvatala cijelu današnju Crnu Goru, plus cijelu današnju južnu i zapadnu Srbiju, cijelu današnju Hercegovinu i Dalmaciju i cijelu današnju zapadnu Albaniju. Tamo izmedju 1000-te i 1050-te, u doba vrhunca Duklje, Raška je bila pod našom Dukljom. Osvojena, okupirana. Poslije Duklje došla su dva vijeka naše države Zete, nasljednice Duklje, da bi onda došlo doba Crne Gore od 14-og vijeka do danas. Naše 4 vladarske dinastije tokom 1300 godina istorije, Vojislavljević, Balšić, Crnojević, Petrović. Po dinastiji Balšić samo u Crnoj Gori postoji muško ime Balša, na prostoru cijele regije. Nadam se da sam malo pomogao istorijski neukim osobama.
    (PGCG_37, 29. septembar 2022 20:51)

    # Link komentara

  83. Kad Madjari povrate Vojvodinu ova gospodja ce povratiti Dalmaciju sto bi se reklo nikad pa ni tad.
    (Mile Jovanovic, 29. septembar 2022 20:49)

    # Link komentara

  84. U Italiji,kao ni u Srbiji,ne postoji zvanje premijer,samo predsednik vlade. Da lì ce ona biti predsednik vlade jos se ne zna.
    (Sremac, 29. septembar 2022 20:33)

    # Link komentara

  85. @A i da su se svi Hrvati i izjasnjavali kao Srbi opet ne mjenja cinjenicu da su oni ti koji su uvijek zivjeli na Jadranu, nebitno kako su sebe zvali. Srbi iz Srbije i Bosne nemaju nikakvu vezu sa danasnjim stanovnicima Jadrana, tu su uvijek zivjeli preci danasnjih Hrvata, i nebitno je kako su sebe zvali.
    (Ivar

    Pa da. Vi bi to kao sada da je nebitno. Ali ocigledno da je bitno. Evo pitajte Italijansku premijerku? Njoj je izgleda jako bitno. Prema tome ima tu da se raspravlja jos o mnogim drugim bitnim stvarima, naprimer sta je sa Srbima sa tih prostora? Pa ona sta je sa pobijenim i proteranim Italijanima. I tako sve su to bite stvari prijatelju...
    (Maja, 29. septembar 2022 20:28)

    # Link komentara

  86. I tata bi sine... samo što narod koji tamo živi, više sebe ne smatra ni Italijanima ni Srbima. To je samo realna slika.
    (Ogorčeni, 29. septembar 2022 20:25)

    # Link komentara

  87. Vladimir.....i ja kažem da je 2/3 Hrvatske bilo pod Turskom okupacijom, samo šta su se Hrvati 150g sustavno borili, padali, bili poraženi i opet se dgli i oslobodili svoje i tako vekovima borbe i nikad nisu robobali ko Srbi u Srbiju, to je ta razlika! Istine radi, njima je bilo lakše jer su imali pomoć svojih katolola, iz Italije i Austrougarse, ne baš veliku ali jesu.
    A njih nije bilo briga za Srbe šizmatike i pravoslavce.
    (Vera, 29. septembar 2022 18:18)

    Vera, ponovo izvrćeš činjenice. Ti se kao slažeš sa onim što sam napisao ali se ne slažeš. Kao prvo tih 150 ste robovali Turcima koliko i mi. Dakle 2/3 Hrvatske je imalo sudbinu Srba po Turskom. U onu 1/3 Hrvatske smo došli mi Srbi kao tampon zona da štitimo vas posle Mohačke bitke kada su Mađari potučeni. Mi smo štitili vaše kuće, mi! I time Evropu. Zato i govorimo da su Hrvati poreklom Srbi. Vi ste posle Mohačke bitke predali krunu Habzburškom caru, pošto ste raskinuli savez sa Mađarskom baš u trenutku kada je palo njeno kraljevstvo. Zanimljivo zar ne. Taj obrazac ste ponovili kada je palo Hazburško carstvo pa ste svoju "kraljevinu" predali u stvaranju Jugoslavije. Pa ste tu istu kraljevinu predali u Nemcima. Pa Josipu Brozu pa Evropi. Vaša borba nije naša borba. Vi ste koristili u svoju borbu isključivo prevaru i manipulaciju. To je vaša borba i prilično je bezčasna. Za sve imate argumente, ali ko vas dobro poznaje zna kakvi ste. Sad je jedino problem koga će te ponovo zavrnuti da vas spase. Nas sigurno više nećete.
    (Vladimir, 29. septembar 2022 20:24)

    # Link komentara

  88. Hrvatima je ne tako davno dati Italijanima Istru i Dalmaciju bilo jednostavno kao reći dobar dan. Čak su i italijanskog grofa postavili za kralja svih Hrvata. Gdje je puklo ne znam. Odrasla djeca, osamostalila se, pretpostavljam.
    (Obrad, 29. septembar 2022 20:19)

    # Link komentara

  89. (pope, 29. septembar 2022 18:25)
    zar zaista vjeruješ u to što si napisao?
    (etizop, 29. septembar 2022 20:08)

    # Link komentara

  90. Silna mi je želja da se Crna Gora graniči sa Italijom. Viva Italia!
    (Vlajko BG, 29. septembar 2022 18:54)

    I s Rumunjskom i Bugarskom… :)
    Svašta…
    A Istra i Dalmacija će biti talijanske malo morgen, kako bi rekao vaš veliki strateg i idol…
    Žena ima problem zdravog razuma, neće trajati duže od par mjeseci…
    Tako da će joj hrvatski Jadran ostati samo sanak pusti…
    (pola-pola ZG, 29. septembar 2022 20:01)

    # Link komentara

  91. Kakva žena ,alal Joj.....
    (sale, 29. septembar 2022 19:58)

    # Link komentara

  92. @Nisu ni Madjari zaboravili da su vecinski ziveli u Vojvodini pa su proterani i ubijanu u svetskom ratu koji su izazvali. Isto tako su i Italijanski fasisti vodili svetski rat pa izgubili i pocisceni.
    (Radoslav S,

    Da, ali sa tom razlikom sto su Madjari ubijali po Srbiji, dok su ovde Italijani pobijeni u Istri i Dalmaciji od strane drugih fasita Hrvata. O tome prica nova Italijanska premijerka. Pusti ti Madjare. Mi smo sa njima izgladili odnose. Ali hrvatski fasisti tek treba da objasne svoje zlocine. Polako Radoslave ili ko li si vec. Na kraju krajeva i Nemci su bili fasisti, pa im svi ljube dupe, posebno hrvati. Nista tu nije zagarantovano. Ipak Istru i Dalmaciju Italijanima. Tako ce i biti.
    (Maja, 29. septembar 2022 19:54)

    # Link komentara

  93. @Samo vas gledam majku vam božju. Nemate za jesti, ni za obući se, a cijeli dan na internetu. Aj razlaz.
    (TITO,

    Ajde ti razlaz. A to ko nema da jede a ko ima, diskutabilno. Dve stvari su sigurne. U Srbiji hrane i svega u izobilju. A sto se tice Hrvatske, izgleda da ce se uskoro jesti vise pica i paste, ali s obzirom na losu ekonomsku situaciju, bice samo prazno testo, ako i toga bude bilo. Ali nema veze, kupacete se u Italijanskom Jadranskom moru. Mare Adriatico.
    (Vuk, 29. septembar 2022 19:43)

    # Link komentara

  94. То је бре Српско! ЛОЛ!
    (ja neko, 29. septembar 2022 19:35)

    # Link komentara

  95. Sta je hrvati, panika? Nemojte nama ovde se zalite i kmecite, eno vam ga Papa tamo usred Italije sedi u Rimu, nazovi Vatikan. Od njega to i potice, nije sigurno od nas. Nasi su drugi delovi Hrvatske. O tome cemo da raspravimo drugi put. Prvo ovo. Polako ali sigurno vam se rasparcava vasa "lijepa". Tako to ide. Ima ona stara. Nemoj drugom da pozelis ono sto ne zelis samom sebi. Al eto desi se i vama.
    (Mile, 29. septembar 2022 19:34)

    # Link komentara

  96. (mir svoj braći, 29. septembar 2022 18:03) Vinčanska kultura je bila pionirska po nepretku i prostrana, tako da ti govoriš o Vučedolskoj i Vinkovcima, a to je ista genetska kultura kao i Vinčanska i Lepenski Vir...a što se tiče starosti čoveka čak se i najstariji ostaci nalaze u Šalitranskoj pećini kod Loznice, stariji nego u Africi. I1 (nordijska) jeste srodna sa I2, i ona se odvojila od I2 i otišla na sever, ali se potencira I2 kao nosilac kulture i pismenosti. Inače naziv Indo germanski jezici je nastao iz razloga da se prisvoji nešto što nije tvoje, a kasnije je preinačeno u Indo-evropski jezici, kao jezici koji su prvi nastali od sanskrita. Pa se onda odseče postojanje Slovena do VII veka, a aзбука (vinčanica) je pismo koje je koren svih pisama. Tim jezikom je pisano na obelisku u Sirbinu (ima komentar moj dole). Sloveni jesu R1a, a mi smo sada polu Sloveni polu Vinčanci jer imamo jednu i drugu podjednako još mnogo pre VII veka. A zapad Evrope jeste R1b. U prilog jeziku lingvista Keneth Nordtvedt je načao da je u V veku p.n.e. “srpski jezik” bio dominantan.
    (Cvijetin Karamfilo, 29. septembar 2022 19:25)

    # Link komentara

  97. Jadni Hrvati, prodali se zapadu, svi se preselili na taj isti zapad i tri čoveka koja su im ostala u državi komentarišu Srbe. E, da nisu gledali naša nego svoja posla možda ne bi dotle dogurali. A mi pametni učimo na njihovim greškama i nećemo njihovim putem.
    (Jelena, 29. septembar 2022 19:22)

    # Link komentara

  98. Šta je iduči korak, ideja da vrati teritorij Rimskog carstva? Po takvom bi mogli i Makedonci tražit teritorije koje je imao Aleksander Veliki..
    (Aleksander, 29. septembar 2022 17:12)

    Aleksandar Makedonski nije imao veze s današnjom Makedonijom a još manje Makedoncima.
    (knjige čitaj, 29. septembar 2022 19:22)

    # Link komentara

  99. Milica......zašto pišeš Hrvati, a ne recimo hrvatske Srpkinje? Nisu ti ovamo Srbi glupi ko 90ih. Mnogima je Oluja otvorila oči.
    (Vera, 29. septembar 2022 19:18)

    # Link komentara

  100. (Bratiša, 29. septembar 2022 18:29)

    Sine nije ni tebi lako, kada verujes u to sto si na pisao. Hrvatska nema istoriju, to se kod vas zove falsifikat. Zamisli velika franacka republika ne poznaje nikakve Hrvate , a ako si bar malo ucen, znao bi kuda se prostirala. Kada bih ti rekao da u XIX veku niste znali progovoriti neki od slovenskih jezika, jer jedini jezik koji ste znali je nemacki jezik. O tome najbolje govore popisi tog vremena. Ne kazem da niste postojali, vec ste bili minoran narod, ne bitan za svetsku istoriju.
    (Banja Luka, 29. septembar 2022 19:12)

    # Link komentara

  101. Bravo za oduzimanje Istre i Dalmacije. Hrvati to ne zaslužuju.
    (Dok, 29. septembar 2022 19:11)

    # Link komentara

  102. @Jeste, jeste.. sve na naplatu dolazi... u obliku da je Hrvatska dio EU, ulazi u šengenski prostor i uvodi euro, a vi gledate karavane kako prolaze... nikad niste propustili priliku da propustite priliku...
    (Pupin mali

    Nemoj da se ljutis mali Pupin iz jos manje Hrvatske, a izgleda bice jos manja. Vama Italijani traze svoju teritoriju nazad, sta nije jasno? Vazno je da ste vi vasu priliku uhvatili i evo toliko vam je dobro da ste na zacelju te EU, svi vam napustaju zemlju i drugi vam polako parcaju i traze nazad Istru i Dalmaciju. Popi nesto za smirenje, trebace ti kao i vecini hrvatskih drzavljana, jer Pandorina kutija je otvorena i djavo dolazi po svoje. Tako to ide. Nastavak sledi. Gledamo konforno iz slobodne i prosperitetne nam Srbije. Mi brzim vozom u Evropu a vi vasim u slepi kolosek. Uhhh, kakav maler.
    (Miki, 29. septembar 2022 19:06)

    # Link komentara

  103. Realno tvoj pradeda koga se stidis je bio cestit covek moguce Srbin i sigurno bi ti objasni lepo ko je tu bio kome sta .. istoriju i neke cinjenice je teze sakriti makar je i polupao kao i onu tablu u Splitu postavljana kralju Petru oslobodiocu.. verovatno jedna od nasih vecih gresaka je bila sto vam bilo sta pomogli.. srecan Vam put u italiju..
    (pera peric perolaka, 29. septembar 2022 16:38)

    Pradeda je mogo da bude sta hoce i to ne znaci da on mora biti isto sta i pradeda. Nacionalnost nije genetika i tada su se tek stvarale nacije pa nije bilo cudno da netko kaze da je A a poslije otkrije da ima vise slicnosti sa B i postane B. To je sve kulturolosko.

    A i da su se svi Hrvati i izjasnjavali kao Srbi opet ne mjenja cinjenicu da su oni ti koji su uvijek zivjeli na Jadranu, nebitno kako su sebe zvali. Srbi iz Srbije i Bosne nemaju nikakvu vezu sa danasnjim stanovnicima Jadrana, tu su uvijek zivjeli preci danasnjih Hrvata, i nebitno je kako su sebe zvali.
    (Ivar, 29. septembar 2022 19:04)

    # Link komentara

  104. HRVATI NE SAMO DA ČITAJU NEGO I KOMENTARIŠU NAŠE VESTI. CEO SVET IM SE VRTI OKO SRBA. HVALA NA ZASLUŽENOJ PAŽNJI “SUSJEDI”. I JA DA SAM HRVATICA PUCAO BI ME KOMPLEKS ŠTO NISAM SRPKINJA I SAMO BIH PRIČALA O SRBIMA KAO SVI HRVATI. POZDRAV IZ NOVOG SADA, Milica(22)
    (Milica, 29. septembar 2022 19:01)

    # Link komentara

  105. Svaka joj cast! Volim je ko sestru.
    (tamo_daleko, 29. septembar 2022 18:59)

    # Link komentara

  106. Normal žena. Žena iz naroda
    (Roćevac, 29. septembar 2022 18:57)

    # Link komentara

  107. Silna mi je želja da se Crna Gora graniči sa Italijom. Viva Italia!
    (Vlajko BG, 29. septembar 2022 18:54)

    # Link komentara

  108. Da. No čiji si ti Marko i od kojih potičeš?
    Znas ti dobro porijeklo svoje i koju ti je krsnu slavu pravio prađed!
    Samo na to sebi odgovori , a za gradove cemo lako..
    (djuro, 29. septembar 2022 16:44)

    Nebitno od koga potice, nacija i pripadnost su kulturoloska stvar a ne genetska, samo dabe vama objasnjavati.
    (Ivar, 29. septembar 2022 18:52)

    # Link komentara

  109. Bilo kako bilo,vratite ljudima ono sto su drugi "oteli" za vas, pa da nastavimo.
    (OBRISANI, 29. septembar 2022 18:52)

    # Link komentara

  110. Samo vas gledam majku vam božju. Nemate za jesti, ni za obući se, a cijeli dan na internetu. Aj razlaz.
    (TITO, 29. septembar 2022 18:52)

    # Link komentara

  111. @ Vera
    To što pišeš možda se dešavalo u paralelnom univerzumu.

    Ustaše ubijale selektivno Srbe koji su ubijali Hrvate ?!

    Ovakva izjava je za zatvor.
    Kao kada bi neko izjavio da su Nemci ubijali samo Jevreje koji su napadali Nemce.
    Negiraš ratni zločin.
    NEČUVENO !
    Sram da te bude.
    (KadPorastemBićuKengur, 29. septembar 2022 18:51)

    # Link komentara

  112. Па да...сад ће опет да се позивају на Тита. Али Тито није био Хрват. Мали Јоже је био висок човек и црн, Динарац, стрељан је у Шпанском грађанском рату. Тито је био неко други,нижи и плав, који је био погодан да им уради Хрватску ствар на штету Срба, и додели онакву небулозну границу у оквору СРХ облика бумеранга, само да би се захватило море цело. Нема везе што је војна крајина (РСК) била српске новије баштине. Али није битно што није био Хрват. Битан је прагматизам и та мудрост, како ми одговара. Уосталом, можда ту нико није инструментализован, можда је све из љубави и дивњења њима заслугом. Па и требају да сеире.
    (шериф, 29. septembar 2022 18:51)

    # Link komentara

  113. Mnogo je jadno kada Hrvati navode činjenicu kako Italijana u Istri i Dalmaciji ima manje od 5% ?! Da li je to dokaz njihove evropske provenijencije ili, dokaz da se radi o genetskim zločincima, koji se po svom načinu ophodjenja prema drugim nacijama ništa ne razlikuju od šiptara. Umesto da izraze žaljenje što Italijana više nema, što ih ima samo 5%, oni to navode kao argument u svoju korist. Možda će sada biti jasnija i ona hrvatska formula koja se odnosila na Srbe. Pobiti, pokrstiti, proterati. Ni Srba danass nema na srpkim etničkim prostorima u Hrvatskoj. Gde su "iparili" ti Srbi i Italijani, da ne navodim druge nacije? Da im nije bilo Srba koji su ih izbavili iz bečkih štala i stvorili državu, još uvek bi riškali po konjskoj balegi. Možda nas zbog toga i mrze. izašli su na svetlost dana a naučili su na tamu..
    (Zoran Knezevic, 29. septembar 2022 18:48)

    # Link komentara

  114. @Dalmacija nije Talijanska
    (Brandon Falls, Delaware,

    Nije ni Krajina Hrvatska. Nije ni Kosovo Albanija. Pa eto, dodje loš ili u ovom slučaju Italija, kad vidi čuda i Istra i Dalmacija Italijanska. Pa ti posle razmišljaj!!
    (Lale, 29. septembar 2022 18:47)

    # Link komentara

  115. "Propagirajući tradicionalne porodične vrednosti, gospođa Malone vešto prenebegava činjenicu da ni sama nije u zakonitom braku, a najnoviji set fotografija, govori da je vrlo liberalna što se ponašanja tiče i u druigim segmentima života."

    Shvatite, samo licimeri propagiraju porodične vrednosti, u glavama i privatnim životima su veća sodoma i gomora od bilo kog od nas. Zato oni da bi se prali, osećaju potrebu da pljuju i sklanjaju sumnju sa sebe. Ne ložite se takodje ni na "grešne" litijaše što su na molitvi, jer su u mladosti i mislima "grešili", pa traže oprost. To je druga grupa. Sve ostale neutralne grupe su obični ljudi. Budite obični ljudi.
    (niko nije sasvim beo niti sasvim crn, 29. septembar 2022 18:45)

    # Link komentara

  116. Braću Hrvate molim da kad se ovo desi ne zovu nas u pomoć, stvarno ne možemo više.
    (Ms, 29. septembar 2022 17:25) Mirno spavaj.
    (Konfeder i EU a o 4 rata da ne govorimo, 29. septembar 2022 18:45)

    # Link komentara

  117. Jednom rečju idealna žena!
    (Milutin, 29. septembar 2022 18:41)

    # Link komentara

  118. Zasto hrvati pisu na Srpskom portalu? Kompleksi???
    (Sou Biznis, 29. septembar 2022 18:40)

    # Link komentara

  119. Takva nama treba
    (goxy, 29. septembar 2022 18:37)

    # Link komentara

  120. Jesta nekad Zadar bio Talijanski..stacu sin mi rodjen u Zadru i.letos sam bila u Zadru mnogo se razvio rasirio pun turista vencana u Zadru znaci po vencani lis i izvod iz knjige rodjeni moracu u Italiju..ko zna moxda dobijemo i talijansko drzavljanstvo..kako kod ja sam Dalmatinka pa sta bude..
    (Mara, 29. septembar 2022 18:33)

    # Link komentara

  121. Ne kaze se Istra, nego Istria. Capo Di Istria... Navikavajte se. Naravno da ima malo Italijana kada ste ih pobili sve. O tome i prica ova premijerka Đorđa. Zato i morate da platite kaznu. Nije ni oprosteno ni zaboravljeno ocigledno. Sta nije jasno. Mi samo prenosimo vest. Zalite sa Vatikanu. Mi znamo ko ste i kakvi ste. Ne morate ovde da se opet dokazujete. Evo vam vasa Eu, pa sa njima raspravite o novonastalom problemu. Ali...
    (Milos, 29. septembar 2022 18:10)
    Nisu ni Madjari zaboravili da su vecinski ziveli u Vojvodini pa su proterani i ubijanu u svetskom ratu koji su izazvali. Isto tako su i Italijanski fasisti vodili svetski rat pa izgubili i pocisceni.
    (Radoslav S, 29. septembar 2022 18:32)

    # Link komentara

  122. Kosovo je Srbija, Krim je ruski, a Istra je italijanska!
    (marko, 29. septembar 2022 18:31)

    # Link komentara

  123. Dejan......pominje ih baš rimski car za pokatoličavanje 680g. ....Vatikan je najveći hrvatski neprijatelj ali i razlog zašto Hrvati nikada u istoriji nisu nikoga napali i nikada nisu bili pokoreni! Vatikan je uništio Hrvate još 680g kad je sa njima potpisao ugovor da ne ratuju i napadaju druge a da će Bog da ih čuva i molitva Vatikana i da ih zato niko nikada neće poraziti. To je jedini takav ugovor u istoriji jer je tako od najvećih ratnika u Evropi u to vreme koji su pregazili i izbrisali Avare i sve osvajače taj Vatikan napravio seljake i sluge i svoje Vatikanske pse…Bizantinski car Konstantin Porfirogenet, koji je bio suvremenik hrvatskog kralja Tomislava u svome djelu „De administrando imperio“ piše: „Hrvati poslije krštenja postaviše vlastoručni ugovor te se tvrdom i nepokolebljivom vjerom zakleše sv. Petru(Papi) da nikada neće provaljivati u tuđe zemlje niti ondje ratovati, već da će radije živjeti u miru sa svima koji to budu htjeli. A od pape su za to dobili molitvu (obećanje) da će se za njih boriti i na pomoć im biti Bog Hrvata, kadgod drugi narodi provale u hrvatsku zemlju i ratom ih uznemire, a Petar, učenik Kristov, obdarit će ih pobjedom."
    (Bratiša, 29. septembar 2022 18:29)

    # Link komentara

  124. bilo je casno ziveti sa titom.
    (slabouman, 29. septembar 2022 18:29)

    # Link komentara

  125. Sta je Hrvati, opet vam Srbi krivi? Pa proterali ste i pobili sve i Srbe i Italijane i oteli teritorije, to je jasno kao dan. I sta sada hocete?? Niti vam je oprosteno niti zaboravljeno. Evo bogami ni Italijani ne oprastaju i ne zaboravljaju. Ko bi rekao. Ali eto. Sve se vraca, sve se placa. A te price vi ste kao junaci, pa mi se opekli, a vi ste sila. Vi ste NULA... Polako sa tim lazima i laznim samo izlivima hrabrosti i junacenja. Menja se narativ i odnos snaga u svetu. Dolazi i vama polako djavo po svoje.
    (Miki, 29. septembar 2022 17:46)

    Jeste, jeste.. sve na naplatu dolazi... u obliku da je Hrvatska dio EU, ulazi u šengenski prostor i uvodi euro, a vi gledate karavane kako prolaze... nikad niste propustili priliku da propustite priliku...
    (Pupin mali, 29. septembar 2022 18:27)

    # Link komentara

  126. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)

    Da stvari budu tragikomicnije po nas Srbe, Dalmacija istorijski i etnicki do 1.sv.rata nema blage veze sa Hrvatskom. Ne zato sto ni formalno nikad pre toga nije pripadala Hrvatskoj (koja uostalom ni sama nije postojala samostalno) nego ni etnicki.
    Dalmacija je dokumentovano po Austrougarskim i Mletackim popisima bila Srpska i Italijanska. Hrvata samo u tragovima. S tim sto su Srbi bili Pravoslavci ili Katolici (Dubrovnik Srbi Katolici). Vekovima se medjutim proces konverzije Pravoslavaca u Katolike odvijao na ovaj ili onaj nacin. (Emigracija takodje)
    Tek sa stvaranjem Kraljevine SHS i procesom Jugoslavizacije doslo se do tacke kada je Monarhija uvela unitarnog "Jugoslovena" i na popisima zabrinala nacionalno ali zadrzala religiozno izjasnjavanje. Tako su fakticki ostali Jugosloveni pravoslavci i Jugosloveni katolici ...a ovi drugi.automatski definisani kao Hrvati a sa Stvaranjem Hrvatske Banovine prvi put Dalmacija usla u sastav nekakve Hrvatske.
    (pope, 29. septembar 2022 18:25)

    # Link komentara

  127. Може да прича ко шта хоће, али Италијани су спасили Србе са обала Албаније и превезли их на Крф. Италијанска ратна морнарица је готово сама извела тај подухват, уз малу помоћ француске и мизерну моћне британске флоте. Ми смо им на то за рачун Хрвата и Словенаца отели њихове историјске територије. Чак и након тога Италијани су колико толико штитили Србе од усташа, иако су им ови били савезници. Ми прстом нисмо мрднули да их заштитимо од фоиба (многи ни не знају шта је то), додуше искрено након трагичне Титове победе Срби и нису били у позицији да било шта ураде. Тако смо изгубили природног пријатеља и савезника, а због тога нисмо прошли без последица. Оно што је најтужније је што на речи будуће италијанске премијерке неки Срби налазе за сходно да бране злочинца Броза који је много зла нанео Италијанима, а још много, неупоредиво више Србима. Не улазећи у политичку идеологију дотичне госпође, свака реч коју је на ову тему рекла је неспорна ИСТИНА, свиђала се некоме или не.
    (my way, 29. septembar 2022 18:25)

    # Link komentara

  128. Dalmacija nije Talijanska
    (Brandon Falls, Delaware, 29. septembar 2022 18:00)
    pa slažem se, nije. Ako se gleda davna istorija kao prapostojbina. Tada su postojali pleme Dalmati, isto kao i Tribali, Japodi, Dardanci i bili su plemena jednog naroda i jedne krvne grupe. Ali po novijoj istoriji Italijani sada tu nešto traže...isto kao što u novijoj istoriji postoji naziv "srpske zemlje i pomorske" pa se tu nalaye yemlji[ne knjige i tapije o zemlji koje obuhvataju i Skadar (prestonica stare Srbije više od 1000 godina) sve do Pelješca...nego mene zanima ko su bili Dalmati, ko su bili Iliri, Pelazgi...verovatno proto Hrvati pošto Hrvati baštine znamenje i tekovine prastare civilizacije. Recimo latinicu...
    (жбрц, 29. septembar 2022 18:24)

    # Link komentara

  129. Mislim da je srbiji u večem interesu da je to hrvatska
    (Crna Guja, 29. septembar 2022 18:23)

    # Link komentara

  130. Izdržaće kao Tramp. Jedan mandat, ako bude imala poverenje Vlade. Ovo su samo epizode u demokratkim društvima. Ovakve dovode beli listići. Dosta ljudi je jednostavno razočarano radom prethodne vlade i onda ovi desničari iskoriste to nezadovoljstvo i provuku se do vrha.
    (tob, 29. septembar 2022 18:23)

    # Link komentara

  131. Kasno Marko na kosovo stiže
    (Crna Guja, 29. septembar 2022 18:20)

    # Link komentara

  132. Vladimir.....i ja kažem da je 2/3 Hrvatske bilo pod Turskom okupacijom, samo šta su se Hrvati 150g sustavno borili, padali, bili poraženi i opet se dgli i oslobodili svoje i tako vekovima borbe i nikad nisu robobali ko Srbi u Srbiju, to je ta razlika! Istine radi, njima je bilo lakše jer su imali pomoć svojih katolola, iz Italije i Austrougarse, ne baš veliku ali jesu.
    A njih nije bilo briga za Srbe šizmatike i pravoslavce.
    (Vera, 29. septembar 2022 18:18)

    # Link komentara

  133. Crna Gora se prvi put pominje u 16 veku ,kao i Hrvati…Ribnica je bio Srpski grad,kao i svi gradovi do 1945 god….ti si Jožina škola…tako da knjigu u šake.

    Ljudi nepismeni načisto, preko onog iznad , neke Vere itd.
    Ima dokument vatikanski ne naš, da se šalje neki visoki kardinal na službu u današnji Bar i titula mu ni ma manje ni više "primas srpski"
    Sve sto u periodu oko 1000god. ili nešto malo pre. Ne crnogorski, ne albanski, ne hrvatski već srpski. Zašto srpski ako nema srpske države. Nemanja je samo ujedinio srpske zemlje koje su tu vekovima ali je zanimljivo što toga nema u istorijografiji. Da ne zalazimo u tu temu čija škola je to nametnula i kada i iz kojih interesa.
    (bVb, 29. septembar 2022 18:16)

    # Link komentara

  134. Nisu Italijani ludi... znaju šta je njihovo. A, vi kroasani, vidite kako ćete... nisu vam oni Srbi da se ljube sa vama.
    (Ikac Jagodinac, 29. septembar 2022 18:15)

    # Link komentara

  135. Mir svoj braći na balkanu.....papa Franjo isto pokušava da radi na ujedinjenju Crkve kako je bila do 1054g a taj ko da ne čita Bibliju. U njoj piše da će odvojena cekva, kurva i bludnica dočekati antihrista. Kad su se odbojili od njega, papa je rekao Vizantiji da su oni ta kurva i zato ga toliko mrze, znaju da to jesu. Mira će na Balkanu biti tek kad se ostvati ona karta ID da bude njen ili ako opet dođu gazde Turci, ovako SPC nikada neće dozvolit mir, jedino ratom može da izbije na more, hrvatsko ili crnogorsko, ovako ko Rusija....istinsko satanističko zlo.

    @
    Koliko znam to paoa nije rekao, a koliko znam to što pise u Apokalipsi se odnosi na politićki Rim. Jer Apokalipsu je pisao vjerovatno sv. Ivan appstol na otoku Patmosu i ktprsćani su bili progonjeni u to doba. I kao nije smio pisati izravno protiv Rima i okupatora pa je pisao malo zabašureno, kao i u komunizmu gdje je jaka cenzura vlast se ne napada direktno. Crkva je u ono vrijeme bila jedna i još 1054 godine iza toga je bila jedna, a onda se podjelila. Vatikan uvažava pravosljavlje a kritikuje samo lose pojave kojih ima i na istoku i na zapadu. Papa Franjo je rekao svi smo braća, svi ljudi bez obzira na religiju.
    (mir svoj braći, 29. septembar 2022 18:14)

    # Link komentara

  136. Lakomislenim Hrvatima sam uvek govorio da ce doci neka druga vremena, a ona uvek dodju, kada prosipanje njihove lazne istorije nece pomoci. Jaci ce lako dokazati, ko je u pravu.
    (Cane, 29. septembar 2022 18:13)

    # Link komentara

  137. Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko zemlje!
    Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.
    Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?
    (Velikaya Horvatiya, 29. septembar 2022 18:13)

    # Link komentara

  138. @Istra po popisu ima 5% italijana......
    (ALO,

    Ne kaze se Istra, nego Istria. Capo Di Istria... Navikavajte se. Naravno da ima malo Italijana kada ste ih pobili sve. O tome i prica ova premijerka Đorđa. Zato i morate da platite kaznu. Nije ni oprosteno ni zaboravljeno ocigledno. Sta nije jasno. Mi samo prenosimo vest. Zalite sa Vatikanu. Mi znamo ko ste i kakvi ste. Ne morate ovde da se opet dokazujete. Evo vam vasa Eu, pa sa njima raspravite o novonastalom problemu. Ali...
    (Milos, 29. septembar 2022 18:10)

    # Link komentara

  139. Vera, 29. septembar 2022 15:29)
    Da sam na tvom mestu ispisao bih neki novu trilogiju Gospodara prstenova…pišeš ,a na Boga ne misliš…Hrvati su bivši Srbi,i prvi put se spominju u 17 veku…za ranije ne postoje opipljivi dokazi….nema dokaza…ali nastavi da izučavao istoriju velikih i hrabrih Srba…mizda se i vratiš odakle si potekao.
    (Dejan, 29. septembar 2022 18:07)

    # Link komentara

  140. Биће ова врло брзо бивша. Лажни левичари којих је пуна Европа као и ови конзервативци или традиционалисти или националисти, су две стране исте медаље. Ово време тражи другачије људе и другачији приступ.
    (Влада, 29. septembar 2022 18:05)

    # Link komentara

  141. mir svoj braći na balkanu, 29. septembar 2022 16:56)
    Zna se da su prvu kulturu, jezik I metalurgiju civilizacije stvorili Vinčanci (I2a). Pod naletom horde primitivne mongoloidne civilizacije (R1b) koja je išla sa istoka na zapad,

    @
    Mene su učili u školi da smo svi mi u regionu Slaveni. I da su Slaveni bili naprednija civilizacija jer da su Slaveni došli kasnije i da su dinijeli znanje o zemljoradnji dok su se domaći stanovnici bavili stočarstvom. Sad ispada da su Slaveni ovi sa R1a a Germani i Romani sa R1b. A domaći ti koji su kso Iliri ili šta već da su I2 a Šveđani I1 (mada ne znam zašto smo mi I2 a Šveđani I1 ako su oni potomci od I2?). Vinčanska kultura je bila napredna definitivno ali to je isto što je u Hrvatskoj Vučedolska kultura. Vinkovci su najstarije naselje u Europi sa kontinuitetom od zivota više od 8300 godina. U Vinkovcima je nađen i najstariji kalendar. Ono što ne znam je kakvim su jezikom govorili ti Iliri i ti Vučedolci i Vinčanci? Da li neki oblik slavenskog ili neki drugi sasma razlićit? I šta znaći ovo R1a i R1b? Da li su inda Germani, Romani i Slaveni isti narod? A jezici razlićiti?
    (mir svoj braći, 29. septembar 2022 18:03)

    # Link komentara

  142. Ali hrvati, kapiram zašto hrvatice masovno dolaze kod srba i u Srbiju u "provod", žene znaju šta je dobro i kad to osete žele ga iznova i iznova, sve to razumem, to je sve prirodno, ali ne razumem zašto hrvati toliko posećuju medijske portale iz Srbije, čitaju vesti koje se ovde objavljuju i ono što me čudi najviše, zašto toliko komentarišu? Jel to sve zbog tih njihovih cura koje toliko dolaze ovde pa imaju viška vremena a manjak društva?
    (Liberty, 29. septembar 2022 17:21)

    hihihi, te su ženice raspuštenice koje smo mi iskoristili i bacili vama:D
    (?, 29. septembar 2022 18:03)

    # Link komentara

  143. Hrvati se prvi put spominju u 17 veku…to je dokazano,a ranije pominjanje Hrvata ,je falsifikat,za koji nemaju dokaza.
    (Dejan, 29. septembar 2022 18:02)

    # Link komentara

  144. Braću Hrvate molim da kad se ovo desi ne zovu nas u pomoć, stvarno ne možemo više.
    (Ms, 29. septembar 2022 17:25)

    Nećemo ne brinite, pomagali ste nam tako i u nogometnoj reprezentacji pa bolje igramo bez vas.
    (kiss, 29. septembar 2022 17:39)

    Pusti ti fudbal, da ne beše nas, ne bi ni imali repezentaciju u bilo čemu.
    (ferdinand, 29. septembar 2022 18:00)

    # Link komentara

  145. Dalmacija nije Talijanska
    (Brandon Falls, Delaware, 29. septembar 2022 18:00)

    # Link komentara

  146. Srbodin, 29. septembar 2022 17:18)
    Crna Gora se prvi put pominje u 16 veku ,kao i Hrvati…Ribnica je bio Srpski grad,kao i svi gradovi do 1945 god….ti si Jožina škola…tako da knjigu u šake.
    (Dejan, 29. septembar 2022 18:00)

    # Link komentara

  147. I ja pusim, kad kad popijem i opalim tablic sa surakom, pa ne mislim da zivim "raskalasno". Ili gresim...
    (vlajko jagodinac, 29. septembar 2022 17:58)

    # Link komentara

  148. Još jedna u nizu evropskih diletanata. Pridružuje se Olafu i Ursuli.
    (Već viđeno, 29. septembar 2022 17:56)

    # Link komentara

  149. I ja zelim Sofiju Vergaru, i da budemo svetski sampioni u Kataru.
    (Milojko, 29. septembar 2022 17:55)

    # Link komentara

  150. Krajnje je vreme da Italija vrati ono sto joj je oteto, pravda za bracu Italijane!
    (CND, 29. septembar 2022 17:49)

    # Link komentara

  151. (Vera, 29. septembar 2022 17:02)

    Vera, nalupa se ti ko Mkasim po diviziji. Evo kako se istorija koristi u manipulacije. Kao prvo 2/3 današnje Hrvatske je bila pod Turcima od 1526-1699 godine. Sve o zavisnosti o kojoj je teritoriji reč. Dakle 2/3 Hrvatske su Turci njakali dobrih 170 godina. U onoj 1/3 Hrvatske što ste ga zvali Ostaci ostatka Hrvatske Kraljevine dovedeni su Srbi po nalogu Habzburškog cara, pošto vi niste imali snage za odbranu. Ta teritorija je poznata kao buduća Vojna Krajina. I te Srbe koji su vam branili teritoriju ste proterali 1995. godine. E sad Vera, možeš vi Hrvati ste po toj logici kojoj pričaš ili 2/3 Turci ili 1/3 Srba. A kada je o crkvi reč trebalo bi da znaš da kada je Hrišćanska crkva prvi put stvorena da je postojalo 5 episkopa koji su bili jednaki pred Rimskim carem a kasnije pod Vizantijskim carem. Tek se kasnije Rimski episkop postavio kao prvi među jednakima a potom poželeo biti jači i od Vizantiskog cara. Tako da je malo glupo pričati o tome ko se od koga osvojio i konje poznatim kad je očigledno to bio Rimski papa sa svojom politikom i konceptom.
    (Vladimir, 29. septembar 2022 17:49)

    # Link komentara

  152. Nije Rijeka nego Fiume,nije Umag nego Umago,nije Poreč nego Parenzo,nije Novigrad nego Cittanova i nije Brijuni nego italijanski Brioni. I veliki Igor Mandić je rekao da su "Brijuni" izmišljotina Tudjmana te da je ispravno samo Brioni. Italijanski nazivi govore da su to italijanski gradovi kao sto su bili pre drugog svetskog rata. To nikada u istoriji nije bila Hrvatska,sem u uzasnom komunizmu,cije tekovine,gle čuda,Hrvati uvazavaju kad im odgovara,hehehe
    (Oliver, 29. septembar 2022 17:49)

    # Link komentara

  153. Sta je Hrvati, opet vam Srbi krivi? Pa proterali ste i pobili sve i Srbe i Italijane i oteli teritorije, to je jasno kao dan. I sta sada hocete?? Niti vam je oprosteno niti zaboravljeno. Evo bogami ni Italijani ne oprastaju i ne zaboravljaju. Ko bi rekao. Ali eto. Sve se vraca, sve se placa. A te price vi ste kao junaci, pa mi se opekli, a vi ste sila. Vi ste NULA... Polako sa tim lazima i laznim samo izlivima hrabrosti i junacenja. Menja se narativ i odnos snaga u svetu. Dolazi i vama polako djavo po svoje.
    (Miki, 29. septembar 2022 17:46)

    # Link komentara

  154. Истра је била и биће италијанска територија као и Задар са свим острвима... Живело пријатељство Србије и Италије!
    (НЕНАД, 29. septembar 2022 17:43)

    # Link komentara

  155. Šta bi rekli stari Bosanci:nomen est omen.Ovoj će drugarici ostat samo prezime i njegovo značenje, samo u puno manjem obliku i veličini od početne.Život je često okrutan, ali i pravedan.
    (žungul, 29. septembar 2022 17:42)

    # Link komentara

  156. Podrzavamo
    (DaLanik, 29. septembar 2022 17:39)

    # Link komentara

  157. Braću Hrvate molim da kad se ovo desi ne zovu nas u pomoć, stvarno ne možemo više.
    (Ms, 29. septembar 2022 17:25)

    Nećemo ne brinite, pomagali ste nam tako i u nogometnoj reprezentacji pa bolje igramo bez vas.
    (kiss, 29. septembar 2022 17:39)

    # Link komentara

  158. Ta Srbijs iz 1217... To je crnogorska drzava. Nemanjici su crnogorsko plemstvo. Jer ono sto znamo je da je Stefan Nemanja rodjen u Ribnici, danasnjoj Podgorici. Izmisljotina je da je tamo rodjen igrom slucaja jer su prebjegli iz Raske. Te informacije realno niko nema a da su dokazive. Posle se ta familija seli u Rasku, koja je bila nerazvijenio dio Duklje... Ne znam na koju foru se doslo do zakljucaka da je Duklja prva srpska drzava. Ali ako se mogla koristiti ta neka iskrivljena logika da se Duklja proglasi srpskom drzavom, onda tek se za Nemanjice moze govoriti da su velika crnogorska dinastija.
    (Srbodin, 29. septembar 2022 17:18)

    Bulazlis, ne postoji precizniji opis ovoga sto si napisao.
    Pominje li se igde u istoriji odakle su dosli ti crnogorci ili su pali sa neba i propricali srpski? Pise li Porfirogenit o dolasku Srba ili Crnogoraca na Balkan?
    (fghcj, 29. septembar 2022 17:36)

    # Link komentara

  159. Ne cveta cveće ni u vaše preduzeće.
    (Vladimir, 29. septembar 2022 17:35)

    # Link komentara

  160. Duce se vraća
    (sarmica, 29. septembar 2022 17:03)

    Da da, on i Draža svako iz svog nepoznatog groba ustaju, u novom horor filmu o četničko-musolinijevskoj zombi alijansi.
    (SF!, 29. septembar 2022 17:34)

    # Link komentara

  161. Zabari, Dubrovnik je nas, za ostalo cemo se dogovoriti.
    (Against modern football, 29. septembar 2022 16:44)

    Vjerujem da se nisi dalje od Pančeva mako. Nemaš para ni stići do Dubrovnika, a kamoli jednu kavu tamo popit.
    (Maxi, 29. septembar 2022 17:29)

    # Link komentara

  162. Tko god je ikad bio u Istri mogao je da primeti da Istra nema veze s Hrvatskom. Druga klima, drugi mentalitet, drugi jezik, drugi ljudi. Istra je jedina županija u Hrvatskoj gde nikad nije vladao HDZ i gde desnica nikad nije bila ni u koaliciji s vladajućim. S druge strane, nema 1% šanse da se oni ikad odcepe od Hrvatske. A znate zašto? Zato što imaju najviše para i nema potrebe da išta menjaju. Kod njih je sve opušteno.
    (Che, 29. septembar 2022 17:27)

    # Link komentara

  163. Kako su zapadni susedi naivni. Oni stvarno misle da se istorija zavrsila 1995. sa olujom i da ratova više nikad nece biti. Hahahahaha,kakva naivnost,bice revanša dragi moji,kad-tad!
    (Oliver, 29. septembar 2022 16:03)

    Joj Olivere podsjetio si me na mog malog. On tako stavi lonac na glavu, od tastatura umisli da je mitraljez, a miša nam je jednom kao bombu bacio na kauč. Ljubi majka.
    (Hana, 29. septembar 2022 17:26)

    # Link komentara

  164. Braću Hrvate molim da kad se ovo desi ne zovu nas u pomoć, stvarno ne možemo više.
    (Ms, 29. septembar 2022 17:25)

    # Link komentara

  165. vera
    Kakva bolest, kakva mržnja, kakav lažov si ti. Za tebe leka nema, neka ti Bog oprosti ove pogane reči
    (pomozite joj doktore, 29. septembar 2022 17:24)

    # Link komentara

  166. Istra po popisu ima 5% italijana......
    (ALO, 29. septembar 2022 17:23)

    # Link komentara

  167. Vera, jedan od velikih nepravdi je sto Hrvatska posle drugog svetskog rata nije kaznjena i denacifiokovana kao nemacka. To ima daleko vise uticaja na danasnje stanje u regionu nego nekakva krbavska bitka. I ne pominji Srbiju, mi smo svoje zlocince poslali u Hag, za razliku od vasih o kojima pravite filmove. Mi ne zlavimo teroriste i ne nazivamo ulice po njima, kao sto vi slavite onog razbojnika Baresica
    (stevan, 29. septembar 2022 17:22)

    # Link komentara

  168. Mir svoj braći na balkanu.....papa Franjo isto pokušava da radi na ujedinjenju Crkve kako je bila do 1054g a taj ko da ne čita Bibliju. U njoj piše da će odvojena cekva, kurva i bludnica dočekati antihrista. Kad su se odbojili od njega, papa je rekao Vizantiji da su oni ta kurva i zato ga toliko mrze, znaju da to jesu. Mira će na Balkanu biti tek kad se ostvati ona karta ID da bude njen ili ako opet dođu gazde Turci, ovako SPC nikada neće dozvolit mir, jedino ratom može da izbije na more, hrvatsko ili crnogorsko, ovako ko Rusija....istinsko satanističko zlo.
    (Vera, 29. septembar 2022 17:22)

    # Link komentara

  169. Ali hrvati, kapiram zašto hrvatice masovno dolaze kod srba i u Srbiju u "provod", žene znaju šta je dobro i kad to osete žele ga iznova i iznova, sve to razumem, to je sve prirodno, ali ne razumem zašto hrvati toliko posećuju medijske portale iz Srbije, čitaju vesti koje se ovde objavljuju i ono što me čudi najviše, zašto toliko komentarišu? Jel to sve zbog tih njihovih cura koje toliko dolaze ovde pa imaju viška vremena a manjak društva?
    (Liberty, 29. septembar 2022 17:21)

    # Link komentara

  170. (mir svoj braći na balkanu, 29. septembar 2022 16:56)
    Zna se da su prvu kulturu, jezik I metalurgiju civilizacije stvorili Vinčanci (I2a). Pod naletom horde primitivne mongoloidne civilizacije (R1b) koja je išla sa istoka na zapad, gotovo da je uništena, a pre toga živela je nanaprednije na svetu u miru punih 2000 godina. Svaki 17i Vinčanac je preživeo, nalaze se smrskane lobanje muškaraca I dece. Opustošili su I pokrali što su mogli, naselili zapad Evrope. Uzeli su I žene koji sui m bile neodoljive, I postepeno popravili izgled u ono što je danas. Vinčanci su se milenijumima posle konsolidovali I naišli na prijateljski R1a gen, te je mešanjem nastalo danas stanovništvo koga možeš zvati I Slovenima. Imali su tri arijevska pohoda do Indije (Belov, Makeridov, Makedonski). Njima pripadaju I Etrurci koji su osnovali Rim. Latinski svet je tada došao sa zapada (R1b) I njih uništio I pokrao tekovine, formiravši Rimsku imperiju. Pacifikovali su koga su mogli. Očigledno I Hrvate. Pa ti vidi ko kome tu sada pripada I kome služi, a ko je ostao svoj.
    (Cvijetin Karamfilo, 29. septembar 2022 17:21)

    # Link komentara

  171. Ta Srbijs iz 1217... To je crnogorska drzava. Nemanjici su crnogorsko plemstvo. Jer ono sto znamo je da je Stefan Nemanja rodjen u Ribnici, danasnjoj Podgorici. Izmisljotina je da je tamo rodjen igrom slucaja jer su prebjegli iz Raske. Te informacije realno niko nema a da su dokazive. Posle se ta familija seli u Rasku, koja je bila nerazvijenio dio Duklje... Ne znam na koju foru se doslo do zakljucaka da je Duklja prva srpska drzava. Ali ako se mogla koristiti ta neka iskrivljena logika da se Duklja proglasi srpskom drzavom, onda tek se za Nemanjice moze govoriti da su velika crnogorska dinastija.
    (Srbodin, 29. septembar 2022 17:18)

    # Link komentara

  172. "da li si svestan da smo mogli da vas preoremo kao njivu, samo ali SAMO zbog stranog faktora ti se sada k**cis.. dvogledom smo gledali zagreb.."
    (miro spaletto, 29. septembar 2022 16:50)

    To je živa istina. I Washington i London ste mogli preorati ali vas je strani faktor spriječio. A dvogledom ste gledali Toronto ! Samo jbg. junačine, nikako da do Kosova stignete :-))))))
    (kerovođa, 29. septembar 2022 17:17)

    # Link komentara

  173. Srbi koji se raduju da Italija Hrvatskoj uzme Istru, treba da znaju da bi Hrvatska lakše bez Istre nego Srbija bez Kosova, Vojvodine, Sandzaka i Pirota. Skoplje bilo glavni grad Srbije. Dok su Hrvati imali svoju drzavu Beograd se zvao Singidinum, pa Alba Bulgarica, pa Fehervar, zatim Nandoralba, Fehervar, zatim Nandoralba, a nakon XIV veka se dva imena spajaju u Nandorfehervar. Dolazak Osmanlija u grad preobraća ga u Belgrat, u ozloglašenoj i daleko tužnijoj verziji - Dar Al Džihad, što u prevodu znači "kuća rata".
    Tako stižemo čak do Vuka, koji izdaje svoj rečnik 1818. godine i u njemu navodi grad Bijograd (kome će se j vremenom izgubiti). Ako bi Hrvati ostali bez Istre bez čeg bi sve ostala Srbija?
    (HajduK, 29. septembar 2022 17:15)

    # Link komentara

  174. Pastaima.....evo ima nešto, samo za tebe:
    Dnevnohr ZAKLETVA HRVATA NE ZABORAVIMO Obećanje pape Agatona Hrvatima koje se ostvarilo!
    (Bratiša, 29. septembar 2022 17:14)

    # Link komentara

  175. @ da li si svestan da smo mogli da vas preoremo kao njivu, samo ali SAMO zbog stranog faktora ti se sada k**cis.. dvogledom smo gledali zagreb..
    (miro spaletto, 29. septembar 2022 16:50)

    Milošević tisućama borbeno sposobnih Srba: šaka Hrvata branila Vukovar pola godine, a vi Knin ni 12 sati!
    (hahahahaha, 29. septembar 2022 17:12)

    # Link komentara

  176. Šta je iduči korak, ideja da vrati teritorij Rimskog carstva? Po takvom bi mogli i Makedonci tražit teritorije koje je imao Aleksander Veliki.. A ako ne idemo tako daleko u istoriju i pogledamo samo Istru.., onda bi več prije mogla Austrija tražit da se ji vrati Istra, Slovenija, Južni Tirol, Furlanija Julijska Krajina i Beneška krajina.
    (Aleksander, 29. septembar 2022 17:12)

    # Link komentara

  177. Da radi kako ocekuje brisel hvalili bi je na sva usta, ovako sve naj gore, a fasisti u Ukraini su borci za demokratiju i slobodu. Eto sta ti je eu.
    (Vatrogasac, 29. septembar 2022 17:12)

    # Link komentara

  178. Fašista se fašisti raduje. No ima leka i za jedne i za druge.
    (Luis, 29. septembar 2022 17:11)

    # Link komentara

  179. Da nije zavetnica?
    (libero, 29. septembar 2022 17:09)

    # Link komentara

  180. Ha...od stoljeća sedmog. Ta mitologija u Hrvata je već presmešna. Mislio sam da smo mi u Srbiji mitomani ali tek sad vidim da nas šiju susjedi. Od stoljeća sedmog...uuu jeee.
    (Milojko, 29. septembar 2022 15:43)

    Pa da, i vi ste došli zajedno sa nama. Bili ste nam konjušari i štitonoše, teglili nam prtljagu i tako... Servi braća naša :)
    (Ne da mi se, 29. septembar 2022 16:22)

    Da, bili smo stitonose i konjusari onim izmisljenim hrvatskim kraljevima iza kojih nije ostao kamen na kamenu? De, saberite se malo sa svojim fantazijama.
    (cvxb, 29. septembar 2022 17:08)

    # Link komentara

  181. Dovoljno je pogledati Istarsku i Dalmatinsku ahritekturu gradova od Kopra do Boke,
    gde se vidi italijanska ruka sto je izgradila...
    (Istoricar, 29. septembar 2022 15:30)

    A, brine te strani influence? Pa onda pogledaj svoja narodna jela. Sarma, Čorba, Ajvar, Kajmak, Burek, Ćevap, Sutlijaš, Pilav, Kačamak, Baklava, Tulumba, itd. Koristite preko tri tisuće raznih turcizama u svom jeziku: avlija, barjak, burazer, čarapa, ćuprija, ćilim, dugme, ekser, kapija, merdevine, pare, rakija, tavan, zejtin, hajduk, itd. itd. Mislim da bi se vi više trebali zabrinit da vam Turci ne traže njihovo nazad. Kod nas ima dijalekata po djelovima Dalmacije di se zadrzalo sporadičnih talijanskih izraza, koje prosjecni hrvat iz Zagorja ili Slavonije ne razumije. A vi u centru Beograda kad kažete buraz, kapija, česma, čarapa, kalemegdan - nema srbina od Beograda do Istambula da na razumije o cemu govorite. Smijete se stalno hrvatskim autohtonim riječima. Mi smo bar očuvali svoje maksimalno.
    (...., 29. septembar 2022 17:05)

    # Link komentara

  182. Duce se vraća
    (sarmica, 29. septembar 2022 17:03)

    # Link komentara

  183. (Ne da mi se, 29. septembar 2022 16:22)
    Ne znam kada su Srbi došli "zajedno sa vama", ali možda znam odakle su došli. Možda su došli iz Turske pošto se mogu naći informacije o obelisku iz Ksantosa (ex Sirbin) koji je sada u Turskoj. Tamo stoji da je tu ispisan srpski zakonik, prevedeno sa nekog jezika karakterističnom za Srbe. Datira iz VIII veka p.n.e.
    (Cvijetin Karamfilo, 29. septembar 2022 17:02)

    # Link komentara

  184. Kengur.....ne trolujem, samo pišem ono šta se ne sme posati i govoriti u Srbiji, a to ti je bar jasno?
    Turska vladavina je sama propala posle 500g, a Hrvati su 800g živeli u miru sa katoločkom braćom, a onda se morali oslobađati od pravoslavaca, koji se krenuli širit posle ropstva?
    Hrvatska je nastala 925g sa Tomislavom, a Srbija 1217g sa Stefanom, osnova istorije.
    Krbavsko polje znaš, a bitku kod Vrtila ne znaš, gde su Hrvati pregazili Turke nekoliko godina posle Krbavskog i oslobodili svoje, tako je bilo svih 500g dok su Srbi ronovali?
    Hrvati su ušli paktom Pakta Konventa u zajednicu s AU.
    Gavrilo i Crna ruka pokrenuli WW1 i vojska im pobegla iz države sve do grčkog Krfa i došli Rusi da spasavaju praboslablje da budu Novi Rim?
    Ustaše su radili zločine samo nad onim Srbima koji se dizali protiv Hrvatske države, četnike su jedino klali jer su oni klali Hrvate i Bošnjake, a i Srbe.
    Zato ti nemoj da lažeš sebe, dosta su ti SPC i četnici lagali Srbe i celu istoriju.
    (Vera, 29. septembar 2022 17:02)

    # Link komentara

  185. Pa šta?
    To radi 99 % stanovnika planete.
    (Otorinolaringolog, 29. septembar 2022 17:02)

    # Link komentara

  186. @Ma sigurno, sve su Ameri i Njemci branili Vukovar 87 dana od bradatih hordi iz Srbije. I sve su američki helikopteri upali u Knin s komandosima. Sram vas je priznat da vas je brojčano manja ali moralno jača vojska razbila, pa se skrivate iza silnih zavjera. A amerima i njemcima smo bitni otprilike ko i vi.

    Kako se vi hrvati zanosite i lazete ovde po Balkanu. Vi moralno jaca armija!? Pa vi ste zlikovci nevidjeni koji se vecno skrivaju iza suknje nemacke i vatikana i ameri su vas poducili svojim zlocinackim metodama. Nije to tajna. Niste vi nikakvi junaci, vec zlotvori i umobolnici. Ali evo, dolaze neka druga vremena i ta vasa prica polako ali sigurno gubi na sjaju i na kraju cete morati da platite za sve zlocine koje ste pocinili. Pocelo je, videvsi ovde po broju hrvatskih komentara, istina boli!! Sta je bilo? Pecnulo vas? E pa tako to ide..
    (Milos, 29. septembar 2022 17:01)

    # Link komentara

  187. Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! ...
    (Vera, 29. septembar 2022 15:29)

    Koliko god tu bilo sarkazma još je više istine. To znaju mnogi koji poznaju istoriju. Zna se da su Hrvati imali svoju drzavu mnogo prije Srba, još onimad kad su se Srbi zvali Rasi (Radi da li to Rusi?). Zna se da je prvi Nemanjić koji je i osnovao prvu srpsku državu ustvari katolik iz CG tj. Crvene Hrvatske. Zna se još mnogo toga. Znacse da je do raskola došlo 1054. zbog političkih razloga. Zna se da su se Nemanjići povezali sa Vizantijom iz političkih razloga jer su očekivali veću korist. Zna se da su pravoslavci posrbili Vlahe. Zna se još koješta. Zna se da su bh. Muslimani Hrvati. Zna se da su Ere u Srbiji Hrvati. Zna se da je Trebinje do nedavno bilo većinski katolićko itd., ali o mnogome se ne priča jer to ne odgovara politici. Mozda patrijarh Porfirije Srbiju vrati u Grkokatolike (unijate) i ispravi istorijske greške i vrati mir i dominaciju na Balkan?
    (mir svoj braći na balkanu, 29. septembar 2022 16:56)

    # Link komentara

  188. OD STOLJEĆA SEDMOG:

    Mislili su neki, već nas neće biti.
    Ni veselje svoje nisu znali kriti
    Raselit nas triba da nas manje ima,
    Nisu tu ni bili tad će reći svima.
    Nek tuđinu grizu, roda znati neće
    Bez jezika narod nema više sreće
    Djeca roda povist neće znati
    Potom svoj na svome neće bit Hrvati

    "Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
    Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
    Varaju se i ne misle tako
    Što se krvlju brani, ne pušta se lako.
    Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
    Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
    Mi smo tu odavna svi moraju znati
    To je naša zemlja, tu žive Hrvati"

    Kroz vrimena gruba i kroz ljute boje
    Branili smo časno mi ognjišće svoje
    Čuvaše nam pređi ovu rodnu grudu
    Nisu zbog slobode ginuli zaludu
    Al' sad evo opet nova zora rudi,
    Oslih dugih lita Hrvatska se budi,
    Tu na našoj zemlji naš se barjak vije,
    Crven bijeli plavi, više se ne krije.

    Na kamenu tvrdom o tom slova pišu,
    "Od stoljeća sedmog tu Hrvati dišu".
    (Dražen Žanko, 29. septembar 2022 15:28)

    Ma mozes ti da citiras Ante Pavelica do prekosutra, HRVATI NE POSTOJE, IZMISLILI STE SAMI SEBE!
    (pastaimapastaima@gmail.com, 29. septembar 2022 16:55)

    # Link komentara

  189. To se kod nas kaze nedo...na
    (Sima, 29. septembar 2022 16:55)

    # Link komentara

  190. Пије, пуши и шприцере руши
    (Marinko, 29. septembar 2022 16:53)

    # Link komentara

  191. Nisam očekivao od B92, ništa bolje… Pišete po diktatu Vašingtona .. Naravno, ovaj komentar neće biti objavljen … Medjutim, sudeći po drugim komentarima, većina je mog mišljenja , u vecini plasiranih vesti..Tako.. ne vredi sto lajete…
    (Dejan, 29. septembar 2022 16:53)

    # Link komentara

  192. Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
    (Vera, 29. septembar 2022 15:29)

    Au budale majko Bozija. Oprosti mu Isise oravoslavni, ne zna sta govori, pa pljuje po tebi.
    (pastaimapastaima@gmail.com, 29. septembar 2022 16:52)

    # Link komentara

  193. Da logički završim diskusiju...da se nekim slučajem raspiše referendum u Istri garantiram da bi 99% Istriana glasalo protiv pripojenja.Niz je razloga a kao 1.svijesni su da bi u Italiji bili zadnja rupa na svirali i da bi im standard pao kao što bi talijanskoj manjini bila ukinuta prava Istra je u Hrvatskoj jedna od najrazvijenijih županija.A da Talijani probaju silom napast članicu NATOa dajte najte
    (Zrakoplovac, 29. septembar 2022 16:51)

    # Link komentara

  194. Ha...od stoljeća sedmog. Ta mitologija u Hrvata je već presmešna. Mislio sam da smo mi u Srbiji mitomani ali tek sad vidim da nas šiju susjedi. Od stoljeća sedmog...uuu jeee.
    (Milojko, 29. septembar 2022 15:43)

    Pa da, i vi ste došli zajedno sa nama. Bili ste nam konjušari i štitonoše, teglili nam prtljagu i tako... Servi braća naša :)
    (Ne da mi se, 29. septembar 2022 16:22)

    Bukvalno isto ispiranje mozga... Nema veze sto se loše živi, bitno je ko je najstariji narod
    (Andjus, 29. septembar 2022 16:50)

    # Link komentara

  195. Da logički završim diskusiju...da se nekim slučajem raspiše referendum u Istri garantiram da bi 99% Istriana glasalo protiv pripojenja.Niz je razloga a kao 1.svijesni su da bi u Italiji bili zadnja rupa na svirali i da bi im standard pao kao što bi talijanskoj manjini bila ukinuta prava Istra je u Hrvatskoj jedna od najrazvijenijih županija.A da Talijani probaju silom napast članicu NATOa dajte najte
    (Zrakoplovac, 29. septembar 2022 16:50)

    # Link komentara

  196. vojska razbila, pa se skrivate iza silnih zavjera. A amerima i njemcima smo bitni otprilike ko i vi.
    (Ivo, 29. septembar 2022 16:11)

    da li si svestan da smo mogli da vas preoremo kao njivu, samo ali SAMO zbog stranog faktora ti se sada k**cis.. dvogledom smo gledali zagreb..
    (miro spaletto, 29. septembar 2022 16:50)

    # Link komentara

  197. Fratelli d'Italia,
    L'Italia s'? desta,
    Dell'elmo di Scipio
    S'? cinta la

    Dogodine u oblasti Istre i Dalmacije svi ce da slušaju u stavu mirno ..
    (Dejan CZ, 29. septembar 2022 16:49)

    # Link komentara

  198. Pije puši tulumari, obožava skupe stvari.
    (Miki, 29. septembar 2022 16:48)

    # Link komentara

  199. Hrvati sada nesme da zucnu,gde ste....? Ah da to su ye "eu/ropske vrednosti". Podrska Italiji da uzme sve nazat...
    (J.... EU, 29. septembar 2022 16:48)

    # Link komentara

  200. ne boj te se hrvatijanci nece vama dlaka faliti vas papa cuva, zato ste tako metiljavi..pravi ratnici i muskarci su VEKOVIMA ratovali njih danas mozete prepoznati kao jedan narod SRBI.. Sve vise hrvatijanki dolazi kod nas - jer u nama traze spas!
    (miro spaletto, 29. septembar 2022 16:47)

    # Link komentara

  201. Podrzavam za Istru i Dalmaciju. Realno skroz, sobzirom na ono sto se desava nama.
    (pastaimapastaima@gmail.com, 29. septembar 2022 16:46)

    # Link komentara

  202. Ha...od stoljeća sedmog. Ta mitologija u Hrvata je već presmešna. Mislio sam da smo mi u Srbiji mitomani ali tek sad vidim da nas šiju susjedi. Od stoljeća sedmog...uuu jeee.
    (Milojko, 29. septembar 2022 15:43)

    Kada se kaze od st. 7 se misli na dolazak nekih novih plemena na ovaj prostor ( Slaveni ), nije to nikakva legenda ni mitomanija nego migracije. Drevni nosioci imena Srbi i Hrvati vrlo vjerojatno nisu sa Balkana.
    (Ivar, 29. septembar 2022 16:46)

    # Link komentara

  203. Zabari, Dubrovnik je nas, za ostalo cemo se dogovoriti.
    (Against modern football, 29. septembar 2022 16:44)

    # Link komentara

  204. @vama je lako nema mora otoka mediterana nacionalnih parkova pa vas nitko nikad ne spominje gradova ko Dubrovnik Sibenik Zadar Split Rovinj itd
    (marko dalmatinac 46, 29. septembar 2022



    Da. No čiji si ti Marko i od kojih potičeš?
    Znas ti dobro porijeklo svoje i koju ti je krsnu slavu pravio prađed!
    Samo na to sebi odgovori , a za gradove cemo lako..
    (djuro, 29. septembar 2022 16:44)

    # Link komentara

  205. "Najsladji su ovi Hrvati sto bi da definisu srbe, a sami nedefinisani..."
    Uuuuu, a srbi su jako definirani. Ni nakon 5 sto ljetnog turskog hebanja njihovih majki, ne prihvaćaju da su Turci.
    (mučki provokator iz susjedstva, 29. septembar 2022 16:43)

    # Link komentara

  206. 106

    "Sve pohvale za premijeku Italije.Treba da uzmu Istru i Dalmaciju.Svakome po zasluzi."

    Prema tome Austrougarska uzima Vojvodinu
    (xxyyzz, 29. septembar 2022 16:42)

    # Link komentara

  207. Ovo je naša šansa - Istra je Italija! Forzza Italia!
    (sokol1389, 29. septembar 2022 16:42)

    # Link komentara

  208. Sve ok, samo to kartanje ne priliči jednoj dami .
    (Obrad, 29. septembar 2022 16:41)

    # Link komentara

  209. @Torcida
    Poznato je da su splićani veoma izdašni u davanju pre svega guze....američki vojnici su to "overili" ovoga leta....a ima i "divnih" snimaka....spremite sada "pozadinu" za Italijane
    (Vojvoda, 29. septembar 2022 16:40)

    # Link komentara

  210. Prema naslovu deluje kao savrsena zena.
    (Nebojsa, 29. septembar 2022 16:38)

    # Link komentara

  211. Pa da, i vi ste došli zajedno sa nama. Bili ste nam konjušari i štitonoše, teglili nam prtljagu i tako... Servi braća naša :)
    (Ne da mi se, 29. septembar 2022 16:22)

    Realno tvoj pradeda koga se stidis je bio cestit covek moguce Srbin i sigurno bi ti objasni lepo ko je tu bio kome sta .. istoriju i neke cinjenice je teze sakriti makar je i polupao kao i onu tablu u Splitu postavljana kralju Petru oslobodiocu.. verovatno jedna od nasih vecih gresaka je bila sto vam bilo sta pomogli.. srecan Vam put u italiju..
    (pera peric perolaka, 29. septembar 2022 16:38)

    # Link komentara

  212. Imam jedno pitanje za Srbe. Evo ovako, poznam puno srba, a imam ih i dosta prijatelja. Svakog od njih kad sam pitao za Kosovo, svi kazu to je Srbija. I nema tu rasprave s njima. A Kad ih pitam je li itko od njih bio na Kosovu, svi se nešto nepriajatno izvlače, a zapravo nisu bili niti ih zanima da idu. Lažem, jedan mi je rekao da je turistički obilazio manastire, i to je to. Zapravo nisam upoznao ni jednog srbina da ima neke dublje veze s Kosovom. Mi Hrvati, Dalmatinci, Istrijani, otočani itd zivimo na ovim podrucjima stotinama i stotinama godina. Ostalih naroda ima ili ih je bilo u manjim %. Nema covjeka iz Zagreba da ne ode bar jednom godisnje na primorje. To je naše i tako se prema tome odnosimo. A vi zapravo volite nekakvu filmsku ideju o Kosovu, a u stvari vas to čuveno Srpsko Kosovo zanima koliko i mene. Griješim li?
    (Marijan, 29. septembar 2022 16:37)

    # Link komentara

  213. Dalmaciju će morati da podeli sa nama
    (Slobodan, 29. septembar 2022 16:36)

    # Link komentara

  214. Moze Dalmacija, ali samo do Karlobaga.
    (Scols, 29. septembar 2022 16:36)

    # Link komentara

  215. Najčešće prezime među Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), a i hrvatsko prezime Novak, dok Srb ili Srbić nema niko, u Srbiji ga jedva ima.
    -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute.
    -Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz (16 vek), piše da je hrvatski jezik, (dalmatinska ikavica) materinjski jezik svih Slavena.
    -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske.
    -Konstanrin Porfirogenet piše da reč Hrvati znači "zemljovlasnici - oni koji imaju mnoge zemlje".
    -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
    (21VEK, 29. septembar 2022 16:36)

    # Link komentara

  216. Naši ljudi su oni koji su prihvatali rimsko carstvo kao takvo,ali smo i dalje bili svoji na svojemu i tako kroz istoriju do 2. Svetskog rata gde su Hrvati uz naciste osvojili i očistili teritoriju od Srba civila,uglavnom bez borbe i ta teritorija je od tada postala hrvatska gde se devedesetih sklapala nova istorija,Porfirogenitova i vatikanska.
    (S1pac, 29. septembar 2022 16:11)

    Preci danasnjih Hrvata su uvijek bili tu, preci pre - rimskih stanovnika Jadrana i obale su danasnji Hrvati, uvijek bili. Iliri su se stopili u Rimljane i onda pomjesali sa slavenima u 6-7 st. Vecina danansjih stanovnika obala i otoka imaju pretke koji su uvijek bili tu. Srbi nemaju nikakve veze sa morem i nikada nisu imali, to sto je nekolicina Srba zivjelo na moru ne mjenja cinjenicu da su Hrvati uvijek bili tu. a to sto su ti isprali mozak ili si iskompleksiran pa nemozes priznati, to je tvoj problem
    (Ivar, 29. septembar 2022 16:35)

    # Link komentara

  217. E moj narode!

    Od vremena još od Krista, nova lica, scena ista,
    vražje sile se trude, da nas ne bude.
    Antikristi i masoni, komunisti ovi, oni,
    šire sotonske fraze, da nas poraze.
    E, moj narode, e, moj narode!

    A mi gluhi, nijemi, slijepi, svatko u svom mraku strepi.
    Narod biran od Boga, guši nesloga.
    Iz povijesti naše slavne, a i ove ne baš davne.
    Sve smo što nam je vrijedno, stekli zajedno.
    E, moj narode, e, moj narode!

    "Uzmimo u ruke sudbinu i sreću,
    Ni ja više tako nemogu ni neću!
    Uzmimo u ruke sudbinu i sreću!
    E, moj narode, e, moj narode!"

    Generacije junaka, i pobjednička vojska jaka,
    još se brine i gine, zbog Domovine.
    S nebeskih tih visina, daj nam Bože opet sina,
    da nas vodi iz bijede, sve do pobjede...
    E, moj narode!
    (Marko Perković Thompson, 29. septembar 2022 16:32)

    # Link komentara

  218. Jel ste ovu vest prepisali sa nekog Briselskog portala?
    (Alexa, 29. septembar 2022 16:31)

    # Link komentara

  219. Idiotkinja...
    (nana, 29. septembar 2022 16:30)

    # Link komentara

  220. GT
    Isus: Ja sam put, ISTINA i život...Sotona je lažac, on je otac svih laži...
    Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes...
    Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista...
    Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone i to zna svaki Srbin.
    A ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!? Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?
    (Vera, 29. septembar 2022 16:30)

    # Link komentara

  221. Kako su zapadni susedi naivni. Oni stvarno misle da se istorija zavrsila 1995. sa olujom i da ratova više nikad nece biti. Hahahahaha,kakva naivnost,bice revanša dragi moji,kad-tad!
    (Oliver, 29. septembar 2022 16:03)

    Da kao kod Rusa, vidi se koliko njihovi mladi jedva cekaju da se bore.
    Vec vidim da ti netko pokuca na vrata i uzme ti sinove da se idu boriti...revans moze samo u tvojoj bolesnoj glavi, i tebi slicnima.
    (Ivar, 29. septembar 2022 16:27)

    # Link komentara

  222. Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE! Novinari HRT-a su bili u katedrali u Magdeburgu i ptali su sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo "čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata". On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako protiv nekog naroda, to je laž! Nemačke protestantske knjige pišu da su Hrvati ratovali protiv njih na strani Pape, u Tridesetogodišnjem ratu, u njima se dive hrvatskom ratništvu, a pišu da zločine nisu radili oni, nego njihovi plaćenici-sluge, verovali vi ili ne SRBI i Vlasi(Rumuni), pravoslavci, a zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav, isto protestant, zove "Novim plemićima đavola". Eto kako je Šešelj istinu samo izokrenuo i 1000puta ponavljao Srbima... Njemačka knjiga "CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu!
    Konjušnica je bila u hrvatskom ĐAKOVU, a ne u Beču i danas je tamo i najstarija je u Evropi, ima 515g a u njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti ĐOJLENI po muškim haremima u Beogradu, a i tu je Šešelj, po tradiciji, samo izokrenuo priču i 1000puta ponavljao Srbima da im postane "srpska istina" i bečki konjušari pored srpskog 500g ropstvo. Nije bilo samo pravilo prve bračne noći, o ovome se ćuti:
    JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.
    (Bratiša, 29. septembar 2022 16:24)

    # Link komentara

  223. Kakvi tukci! Taj Capo d'Istria, vam je Kopar, a to je Slovenija, a vi mislili
    što....?
    (cleo, 29. septembar 2022 16:23)

    # Link komentara

  224. Ha...od stoljeća sedmog. Ta mitologija u Hrvata je već presmešna. Mislio sam da smo mi u Srbiji mitomani ali tek sad vidim da nas šiju susjedi. Od stoljeća sedmog...uuu jeee.
    (Milojko, 29. septembar 2022 15:43)

    Pa da, i vi ste došli zajedno sa nama. Bili ste nam konjušari i štitonoše, teglili nam prtljagu i tako... Servi braća naša :)
    (Ne da mi se, 29. septembar 2022 16:22)

    # Link komentara

  225. @ Vera

    Molim te ne troluj.
    Kakve veze ima da li smo pravoslavci ili katolici?
    Mi smo se oslobodili turske vladavine , pre nego što smo vas Hrvate oslobodili Austrougarske.
    Priča o 5 vekova pod turskom vlašću je epski motiv, kako bi se naglasilo stradanje i mučeništvo.
    Srpska despotovina tj. država nestala je 1459. god. padom Smedereva.
    Praktično od 1804. g. počinje oslobođenje Srbije i postepeno prisajedinjavanje teritorija naseljenih Srbima. Definitivno potiskivanje Turaka sa Balkana izvedeno je 1912. godine Prvim balkanskim ratom.
    Za to vreme Hrvatska je bila od bitke na Krbavskom polju pod kratkotrajnom vlašću Turaka i viševekovnom vlašću Habzburga.
    U Prvom svetskom ratu niste postojali kao posebna država , niti vojska. Ratovali ste zajedno sa Hitlerom, tada kaplarom, u austrougarskoj vojsci, pod komandom Poćoreka, protiv braće Slovena. 1918. godine dobili ste državu na poklon.
    Po izbijanju Drugog svetskog rata i pada Kraljevine Jugoslavije 1941. god. brzo ste formirali NDH. Počinjen je genocid koji nikada nije osuđen kako je trebalo.
    Vaše legije učestvovale su na istočnom frontu, ponovo kao saveznik Nacista i njihovog vođe Hitlera. Rame uz rame sa fašistima i nacistima se klali, bacali u jame, streljali, pokrštavali.
    Zato nemoj da veličaš mnogo svoju istoriju. Nije baš za hvalu.
    (KadPorastemBićuKengur, 29. septembar 2022 16:21)

    # Link komentara

  226. Pocelo pljuvanje kao po Trampu.
    (Bob, 29. septembar 2022 16:21)

    # Link komentara

  227. @Ne zaboravi Majo Marsovce i Klingonce; svi su oni uprli da satru srpsku nejač... Imali ste priliku Majo, probali ste i dobili po piksi. Umjesto da pošteno priznate, sad je kmečanje i "deca i starci". Prave junačine !
    (kerovođa

    Ako Vatikan odluci ode vama i Istra i Dalmacija, nece vam pomoci ni Marsovci i Jupiterijanci. A evo Vucic vam poslao na sud te vase "junake" pilote koji su pobili decu i izbeglice. Sve jad do najjadnijeg ste vi.
    (Maja, 29. septembar 2022 16:20)

    # Link komentara

  228. Auuuu Vera koji je tvoj problem
    (Idn, 29. septembar 2022 16:20)

    # Link komentara

  229. U poređenju sa Angelom Merkl ova što voli da puši je top.
    (Vot iss yo nem, 29. septembar 2022 16:19)

    # Link komentara

  230. Ovo se već danima provlači da Italija želi da “vrati” Istru i Dalmaciju?!?! Pa čekajte bre, čije su to bile vekovne teritorije pre pojave Rimljana???? Fer bi bilo da se to “vrati” nama Srbima, i daće Bog tako će i biti u budućnosti.
    (Kontrasinusna flajferica, 29. septembar 2022 15:20)

    Prije Rimljana su tu bili Iliri ( Delmati, Liburni i slicno ) i vecina potomaka tih plemena na Jadranu su Hrvati tako da nemas kome povratiti, vec su tamo.
    (Ivar, 29. septembar 2022 16:18)

    # Link komentara

  231. Stvarno cudna neka zena… pije koktel, pusi i igra karte sa drugaricom na plazi.. Nesto nije uredu sa njom
    (Milos, 29. septembar 2022 16:18)

    # Link komentara

  232. I ja pusim, pijem, kartam i zelim monicu i pamelu u menage a trois ali ne ide.
    Koji talijani, oni ni u doba fasizma kad su raseljavali hrvate a kolonizirali talijanske fasisticke cinovnike iz calabrie i apulije nisu bili vecina u istri, a o dalmaciji je uopce smijesno pricati, bilo ih je par posto.
    S tim da to nisu bili nikakvi talijani nego romanizirano autohtono stanovnistvo koje doslovno nikad nije zivjelo u italiji. Ako su oni talijani onda su to i spanjolci ili katalonci, drugim rijecima vrhunaravna besmislica.
    Od te price nema nista, talijani su operetni redikuli i da vojno nesto pokusaju opet bi se ponovila soca jer prvo moraju proci sloveniju. Citao sam hemingwaya koji je u zbogom oruzje bas nahvalio hr vojnike koji su nagelirane dovodili do takvog stadija ocaja da su se sjetili prakse iz starog rima- 'desetak', ubijali su svakog svog vlastitog desetog vojnika da dignu moral. :D
    Oni da nas dobiju u ratu, nesto smijesnije nisam cuo.
    Ali do tog ni ne moze doci, nemaju stanovnistvo. Svi talijani koji zive u hr mogli bi napuniti pola poljuda. Toliko o tome.
    (Pijani zlotvor, 29. septembar 2022 16:17)

    # Link komentara

  233. vama je lako nema mora otoka mediterana nacionalnih parkova pa vas nitko nikad ne spominje gradova ko Dubrovnik Sibenik Zadar Split Rovinj itd
    (marko dalmatinac 46, 29. septembar 2022 16:17)

    # Link komentara

  234. Italijanska Istra Rijeka Dalmacija uvek pripadali Italiji.Bilo i bice.It's time to ritern to Italy.Forza Italia!
    (Dobrivoje, 29. septembar 2022 16:16)

    # Link komentara

  235. Italijanska Istra Rijeka Dalmacija uvek pripadali Italiji.Bilo i bice.It's time to ritern to Italy.
    (Dobrivoje, 29. septembar 2022 16:15)

    # Link komentara

  236. Najsladji su ovi hrvati sto bi da definisu Srbe, a sami nedefinisani...
    (Miki, 29. septembar 2022 16:15)

    # Link komentara

  237. Vera je pacijent ludnice na Rabu. Uveli su im internet kao deo terapije,hehehehehe
    (Oliver, 29. septembar 2022 16:15)

    # Link komentara

  238. Italijanska Istra Rijeka Dalmacija uvek pripadali Italiji.Bilo i bice.
    (Dobrivoje, 29. septembar 2022 16:14)

    # Link komentara

  239. Italijanska Istra Rijeka Dalmacija uvek pripadali Italiji.Bilo i bice.
    (Dobrivoje, 29. septembar 2022 16:14)

    # Link komentara

  240. Italija do Splita
    (zed, 29. septembar 2022 13:12)

    Do Skadra
    (italijooooo, 29. septembar 2022 16:13)

    # Link komentara

  241. Nema kačenja s nama, to ste i vi nedavno naučili..
    (TF, 29. septembar 2022 15:07)

    Dok vam ledja cuvaju nemci i ameri.
    Samo sto ce oni uskoro imati svojih problema.
    (Brzi, 29. septembar 2022 15:29)

    Ma sigurno, sve su Ameri i Njemci branili Vukovar 87 dana od bradatih hordi iz Srbije. I sve su američki helikopteri upali u Knin s komandosima. Sram vas je priznat da vas je brojčano manja ali moralno jača vojska razbila, pa se skrivate iza silnih zavjera. A amerima i njemcima smo bitni otprilike ko i vi.
    (Ivo, 29. septembar 2022 16:11)

    # Link komentara

  242. Ne razumem ni Italijane kao ni ove Hrvate. Kako da se vrati Italiji?! Pa oni su tamo bili okupatori. Jeste da je za vreme rimskog carstva cvetala gradnja umesto osvajačke destrukcije,ali ljudi to pogrešno shvataju. Naši ljudi su oni koji su prihvatali rimsko carstvo kao takvo,ali smo i dalje bili svoji na svojemu i tako kroz istoriju do 2. Svetskog rata gde su Hrvati uz naciste osvojili i očistili teritoriju od Srba civila,uglavnom bez borbe i ta teritorija je od tada postala hrvatska gde se devedesetih sklapala nova istorija,Porfirogenitova i vatikanska.
    (S1pac, 29. septembar 2022 16:11)

    # Link komentara

  243. Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
    (Vera, 29. septembar 2022 15:29)

    Boze mili!
    (GT, 29. septembar 2022 16:11)

    # Link komentara

  244. Sve pohvale za premijeku Italije.Treba da uzmu Istru i Dalmaciju.Svakome po zasluzi.
    (Dragance, 29. septembar 2022 16:10)

    # Link komentara

  245. Kada Italija okupira Dalmaciju mi Dalmatinci ćemo optirati za Srbiju. Nećemo valjda u mentalno daleku i pustu Slavoniju. Nadam se da ćete nas lipo primiti, jerbo smo i sami lipi i šesni, pa ćemo vas i genetski oplemeniti, pivati ćemo vam klapske pisme i naučiti kako se spravljaju gradele i pašticada. A kada dođe lito nema više daleke Grčke, svi na "stenčuge"!
    (ća je život vengo fantažija, 29. septembar 2022 16:09)

    # Link komentara

  246. I Srbija je svašta htjela, završila manja nego ikad!
    (Doprvak, 29. septembar 2022 16:09)

    # Link komentara

  247. @TF..Uskoro, kad Amerika, Nemacka i ostali budu imali problema sa velikom radijacijom na svojoj teritoriji, tada nastupamo, Mi, Madjari i Italijani i ispravljamo istorijske nepravde. Posle ce nestati nakaza od drzave koju svi susedi mrze.
    (Vladic, 29. septembar 2022 16:09)

    # Link komentara

  248. Vjerujem da će tako biti jer je Italija poznata po stabilnim vladama. Recimo 6 mjeseci će ova trajati 😁.
    (Tereza, 29. septembar 2022 16:07)

    # Link komentara

  249. NA OVOM POPOSU VAM ISTRA IMA SAMO 5% TALIJANA!
    Nema utehe četnicima i ogorčenim Srbima, još od 95g...
    (Dara iz Karlobaga, 29. septembar 2022 16:05)

    # Link komentara

  250. Ako je sudjeno i sa crnim vragom,samo ne sa srbima
    (STipe, 29. septembar 2022 13:44)

    Razumem. Bolje sa "il diavolo", nego sa crnim djavolom.
    (Niko kao mi, 29. septembar 2022 16:04)

    # Link komentara

  251. A da ti lepo precicom odes u nekom nepoznatom pravcu, recimo bas u Hrvatsku, evo sve im cvetaju ruze, a bogami kako im se sitacija razvija sa Italijom, moze da se dese i tamo bure i jaki vetrovi, oluje itd ali u suprotnom pravcu. Prvo, odlazi im stanovnistvo zbog jako lose sitacije u zemlji, a to je i povod da se neki delovi odcepe. Pa evo da krenemo od Istre i Dalmacije. Nije to tek samo neka naivna prica. Sve to ide svojim prirodnim tokom...
    (Lale, 29. septembar 2022 15:30)

    Ne brinem se ja za Istru, njih nisu s*ebali hrvatski fašisti pa neće ni italijanski. A smrdija će sama da uvene, ne mora niko ni da je osvaja, samo da zavede neko normalnu vlat na ovim teritorijama kad je više ne bude.
    (Bojan, 29. septembar 2022 16:03)

    # Link komentara

  252. Kako su zapadni susedi naivni. Oni stvarno misle da se istorija zavrsila 1995. sa olujom i da ratova više nikad nece biti. Hahahahaha,kakva naivnost,bice revanša dragi moji,kad-tad!
    (Oliver, 29. septembar 2022 16:03)

    # Link komentara

  253. Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
    Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?
    (21VEK, 29. septembar 2022 16:02)

    # Link komentara

  254. Srbi likuju a zna se da je Vojvodina 102 godine pod Srbijom a 1000 pod Madjarskom a kad pokucaju na vrata Madjari?
    (pomorac Kotor, 29. septembar 2022 16:02)

    # Link komentara

  255. Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.
    (Vera, 29. septembar 2022 16:01)

    # Link komentara

  256. Dovoljno je pogledati Istarsku i Dalmatinsku ahritekturu gradova od Kopra do Boke,
    gde se vidi italijanska ruka sto je izgradila...
    (Istoricar, 29. septembar 2022 15:30)

    Bahahaha. Dovoljno je pogledati arhitekturu po Srbiji, sve identično Istambulu i Ankari izgleda. Red bi bio da vratite Turskoj njihove predjele.
    (Ivan, 29. septembar 2022 16:01)

    # Link komentara

  257. Podrska gospođi, uz vas smo u vezi Istre i Dalmacije
    (mik, 29. septembar 2022 16:00)

    # Link komentara

  258. Loži radničke mase najjeftinjijim.petparačkim floskulama i frazetinama...
    (Hrvoje Ljakse, 29. septembar 2022 13:11)
    Ma, ajte, molim vas...gde si video da neko na vlasti moze da lozi radnicku masu najjeftinjijim petparačkim floskulama i frazetinama...ja u to ne verujem.
    (Pera Magic Mitic, 29. septembar 2022 15:59)

    # Link komentara

  259. Pa rekao bih da je normalna koliko je god pljuvali. Puši,pije,rađa,zalaže se za normalne stvari itd.
    (milutin, 29. septembar 2022 15:59)

    # Link komentara

  260. vratiti i sve
    ti ugovori su postpisani sa dve stare Jugoslavije
    one nepostoje
    (Yu, 29. septembar 2022 15:58)

    # Link komentara

  261. A sex nista
    (Zare, 29. septembar 2022 15:58)

    # Link komentara

  262. Bravo Giorgia Meloni. Forza andiamo avanti. Capo Di Istria = Italia!!!!!
    (Kiki, 29. septembar 2022 15:57)

    # Link komentara

  263. Pa evo da krenemo od Istre i Dalmacije. Nije to tek samo neka naivna prica. Sve to ide svojim prirodnim tokom...
    (Lale, 29. septembar 2022 15:30)
    Sve to bi imalo smisla da je vecinsko stanovnistvo ne hrvatsko, a to sada nije tako da nema sanse da se tako nesto desi sada. A sta ce biti za 100 godina nitko nezna, mozda opet Turci ili Bugari dodu u Beograd, mozda Talijani opet uzmu Istru.
    (Ivar, 29. septembar 2022 15:57)

    # Link komentara

  264. Bravo za Italiju.
    (Maja, 29. septembar 2022 15:21)

    Italijanska vojska nakon američke je glavna okupaciona sila na Kosovu, italijanski general je zamenik glavnog komandanta.

    Italijani su bili glavni kod bombardovanja Srbije, među najglavnijima kod otimanja i priznanja Kosova, i da ne nabrajam.

    I vi šupljoglavci tu sad navijate za Italijane da Hrvatima oduzimaju neku teritoriju, šta tačno imate od toga kad su oni ti koji su otimali srpsko?!
    (Zamenik pomoćnika sekretara, 29. septembar 2022 15:56)

    # Link komentara

  265. A da ti lepo precicom odes u nekom nepoznatom pravcu, recimo bas u Hrvatsku, evo sve im cvetaju ruze, a bogami kako im se sitacija razvija sa Italijom, moze da se dese i tamo bure i jaki vetrovi, oluje itd ali u suprotnom pravcu. Prvo, odlazi im stanovnistvo zbog jako lose sitacije u zemlji, a to je i povod da se neki delovi odcepe. Pa evo da krenemo od Istre i Dalmacije. Nije to tek samo neka naivna prica. Sve to ide svojim prirodnim tokom...
    (Lale, 29. septembar 2022 15:30)
    I što je bilo kad si se probudio?shvatio si da sve što si napisao su nebuloze.
    Sva sreća da je kod vas zlatno doba,pa vam ne odlazi stanovništvo jel da,a da ljepše je gledati preko plota,a u vlastitom dvorištu je još gore što će vam uskoro otkriti popis stanovništva kod vas.
    A ako to ide nekim tokom onda će vjerojatno Mađarska uzeti Vojvodinu,pa Bugarska neke dijelove Srbije itd itd jel tako!?
    Dakle u Istru i Dalmaciju talijani mogu doći kao turisti,a ako žele vojno,pa neka probaju.
    Ali to su sve priče sa kojima mediji pumpaju naivce u Srbiji.
    (mario, 29. septembar 2022 15:56)

    # Link komentara

  266. Es....ko izokreće?
    -Hrvati pokatoličeni, a zapravo su Srbi popravoslavljeni sa Savom i Vizantijom?
    -Srbi su najstariji, a analiza gena pokaže da su Hrvati najstariji i da imaju najviše u Evropi tog južnoslovenskog gena?
    -Hrvati bečki konjušari, a zapravo Srbi turski Đojleni?
    -41g ustaše krvavo branile svoje, a ne da su otimali tuđe?
    -91g vekovno srpsko more, a sada je italijansko?
    -Jrvazi genocidni, a ceo svet zna da su genocidnSrbi?
    KO IZOKREĆE ALO? To ti je celu istoriju modus operandi od SPC i njenih četnika, da istina izokrene i 1000 puta ponavlja sve dok ne postane srpska istina. Mora ti to biti jasno do sada?
    (Bratiša, 29. septembar 2022 15:56)

    # Link komentara

  267. HIMNA SLOBODI

    O lijepa, o draga,
    o slatka slobodo,
    dar u kom sva blaga,
    višnji nam Bog je d'o.
    Uzroče istini,
    od naše sve slave,
    uresu jedini,
    od ove Dubrave!
    Sva srebra, sva zlata,
    SVI LJUDSKI ŽIVOTI,
    ne mogu bit plata,
    tvoj čistoj ljepoti!
    U jedinstvu, u ljubavi,
    neka draži dan izlazi,
    ovdi našim skladnim glasi',
    SLOBODA SE DRAGA SLAVI!
    (Jovan Gundulić, 29. septembar 2022 15:30)
    Srpsku pisac i pesnik iz srednjeg veka.
    Napisao je i kolo sreće.Prikladno je da ga nakacim na ovo:

    Kolo od sreće uokoli
    vrteći se ne pristaje:
    tko bi gori, eto je doli,
    a tko doli gori ustaje.
    Sad vrh sablje kruna visi,
    sad vrh krune sablja pada,
    sad na carstvo rob se uzvisi,
    a tko car bi, rob je sada.
    Proz nesreće sreća iznosi,
    iz krvi se kruna crpe,
    a oni kijeh se boje mnozi
    strah od mnozijeh i oni trpe.
    Od izdajstva i od zasjeda
    ograđena je glava u cara,
    a u čas se zgoda ugleda……
    (Djed Gavrilo, 29. septembar 2022 15:56)

    # Link komentara

  268. Italijani su vam drzali i pola Kosova,takozvanu Metohiju.Ne zaboravite i to.
    (#OBJAVITE KOMENTAR#, 29. septembar 2022 15:28)

    Da se nesto ne bi zaboravilo to se prvo mora znati.
    (KKK-666, 29. septembar 2022 15:56)

    # Link komentara

  269. @(Vera, 29. septembar 2022 15:29)
    I vi tako snažni i jaki niste imali svoju državu sve do Jugoslavije, a onda i zvanično 90-ih uz pomoć nato-a i evrope. A naša država je na karti sveta stotinama i stotinama godina.
    A tek prezimena. U Srbiji su 90% prezimena na -IĆ i -VIĆ. A vaša imena i prezimena? Bianca Lupini, Duško Tatalović, Ivan Palatinus, Ivica Mateus, Aramis Rabadjija,... Pa to ni Bog ne zna da li su to austrijanci, madjari, grci, italijani, srbi... a svi hrvati (gle čuda)! Daj bre ženo, dođi sebi.
    (M2, 29. septembar 2022 15:56)

    # Link komentara

  270. Drugosrbijanci na infuzijama i aparatima. Pa ova zeli i Istru da im uzme. Neeee, pusti im bar "njihovu" Istru, sve ostalo uzimaj.
    (Niko kao mi, 29. septembar 2022 15:54)

    # Link komentara

  271. Dok vam ledja cuvaju nemci i ameri.
    Samo sto ce oni uskoro imati svojih problema.
    (Brzi, 29. septembar 2022 15:29)

    Kojih to, da ne mislis na ruse?
    (KKK-666, 29. septembar 2022 15:54)

    # Link komentara

  272. Istra je Italijanska. Moraće jednom da se vrati.
    (AS, 29. septembar 2022 15:53)

    # Link komentara

  273. Samo su svemir i glupost hrvatskih botova na b92 večni. Kako se pojavi neka vest o ovoj premijerki eto navale HDZ bot brigada u sastavu: vera, mario, ?, zlotvor, ustaše, prika iz susjedstva, fali im tesla, sulicigor i ostatak krda. Komentari uvek isti: Tesla hrvat, hrvatski evro, vekovno hrvatsko more, '95, nema ćirilice u Vukovaru itd...

    Hajde što su im komentari debilni, od koga je dobro je što kaže naš narod, nego što na srpskom sajtu leče komplekse niže vrednosti koje im nabija ova žabarka.

    Bolje gledajte svoje dupe umesto što komentarišete ovde, vidite kako su vaše gej plaže pored Splita postale popularne, ima čak vest i na b92 o tome hahahaha.
    (glineni golubovi, 29. septembar 2022 15:52)

    # Link komentara

  274. Dovoljno je pogledati Istarsku i Dalmatinsku ahritekturu gradova od Kopra do Boke,gde se vidi italijanska ruka sto je izgradila, a budale dali sve to ustasama da se hvile kako je to njihovo.
    (Istoricar, 29. septembar 2022 15:30)
    Pa sta onda, eto i Juzna Italija ima Grcku arhitekturu jer su tamo bile grcke kolonije, sjeverna Afrika ima Grcke i Rimske. To se zovie povijest, hrvatksa obala kao i sve obale sredozemlja su uvijek bile multikulturalne. Eto ti Marseille, i to su isto Grci prvi poceli graditi. Nebitno tko je gradio ali vecina potomaka danasnjih Hrvata sa obale su uvijek zivijeli tu tako da imaju sva prava da vole te stvari jer je dio njihove povijesti. To sto si ti iskompleksiran to je tvoj problem.
    (Ivar, 29. septembar 2022 15:52)

    # Link komentara

  275. Samo su svemir i glupost hrvatskih botova na b92 večni. Kako se pojavi neka vest o ovoj premijerki eto navale HDZ bot brigada u sastavu: vera, mario, ?, zlotvor, ustaše, prika iz susjedstva, fali im tesla, sulicigor i ostatak krda. Komentari uvek isti: Tesla hrvat, hrvatski evro, vekovno hrvatsko more, '95, nema ćirilice u Vukovaru itd...

    Hajde što su im komentari debilni, od koga je dobro je što kaže naš narod, nego što na srpskom sajtu leče komplekse niže vrednosti koje im nabija ova žabarka.

    Bolje gledajte svoje dupe umesto što komentarišete ovde, vidite kako su vaše gej plaže pored Splita postale popularne, ima čak vest i na b92 o tome hahahaha.
    (glineni golubovi, 29. septembar 2022 15:51)

    # Link komentara

  276. Da se iseli još 5 puta toliko, za vas naa ima dosta. I za žabare. Nije vam glupo stalno bajati onu “vidjet ćete vi kad dođe vrijeme”. Kao djeca, ali baš s posebnim potrebama…
    (prika iz susjedstva, 29. septembar 2022 15:51)

    # Link komentara

  277. U ovim komentarima na senzacionalistička trućanja o Đorđi Meloni najzabavnije je čitati izlive titoida, jugokomunista i kroatoustaša. Ovde malo ko pojmi da Kroati imaju levokrilne (Broz) i desnokrilne (Pavelić) igrače i spremno se potčinjavaju trenutno moćnijoj ideologiji ili strani. S tim što - pravilno - jedni druge ne istrebljuju jer znaju da će ona druga strana zatrebati kad dođe čas. Dočekaće oni spremni i novu svetsku raspodelu karata, ne treba se brinuti za kroatsku prilagodljvost. Ionako im se istorija svodi na "prinošenje svoga lončića tuđoj vatri, onoj na kojoj će voda brže da provri".
    Primera radi, kad Rusi izađu na Dunav, biće veći rusofili od nas. "Oduvijek".
    Jadni su i ovi koji veličaju 1995. "Pobijedili" protiv vojske koja se po dogovoru nije ni branila, zaposeli teritorije s američkim ambasadorom na čelnom tenku. Možeš misliti.
    Valjalo bi da dignu spomenike očevima svoje državnosti, Aleksandru I, knezu Pavlu i Miloševiću, a ne Tuđmanu.
    I, svakako: Istria, Dalmazia, ne Slovenia, ne Croazia.
    (Al, 29. septembar 2022 15:51)

    # Link komentara

  278. Bolje bi bilo da manje pije i pusi, a da se ozbiljnije pozabavi Istrom i Dalmacijom. Ima n a s koji bi se zajedno sa njom time ozbiljnije pozabavili.
    (Niko, 29. septembar 2022 15:50)

    # Link komentara

  279. Ajme ljudi pa vi niste normalni, napalili se na hrvatsko priznavanje Kosova, pa onda pravdate da bi tako isto Italija trebala da uzme Istru i Dalmaciju.

    Kakve veze ima šta je Hrvatska priznala Kosovo, priznali smo ih jer su tako svi, kud svi Turci tu i mali Mujo.

    Šta da Hrvatska nije priznala Kosovo onda bi to danas i dalje bila Srbija?!

    Šta mislite sad Hrvatska da povuče priznanje Kosova da bi ga vratili Srbiji?!

    Ajde šta ne lajete na Izraelce, ili Nijemce, Francuze, Britance, pa i Italiju, svi oni su priznali Kosovo, nego vam je hrvatsko priznanje Kosova tu najbitnije, čak ključno i najvažnije priznanje od svih!
    (Deep Throat, 29. septembar 2022 15:22)

    Što jest jest, realno me manje boli priznanje Crne Gore... da me pitaš zašto, ne znam da objasnim. :))) Možda je ono - kad te izda najrođeniji, to onda posebno boli, a opet - kud baš Hrvati da najviše bole, daleko od najrođenijih. :)
    (Valjevka, 29. septembar 2022 15:49)

    # Link komentara

  280. "Da vam nije bilo Nemaca, Vatikana, Nato-a i ko zna jos koga, ne bi ste se vi bas tako lako junacili nad decom i starcima Srbima."
    (Maja, 29. septembar 2022 15:21)

    Ne zaboravi Majo Marsovce i Klingonce; svi su oni uprli da satru srpsku nejač !
    Problem u tvojim lažanijama je to da je vrlo lako dokazati da su to lažanije. Kome je Majo zapovijedao Čedo Bulat; jesu li to bili "deca i starci" koji su se kompletno predali Stipetiću ? Jeste li "decu i starce" mobilizirali po Srbiji, jesu li "deca i starci" bili u tenkovima koji su išli na Vukovar a vi na njih bacali cvijeće ?
    Imali ste priliku Majo, probali ste i dobili po piksi. Umjesto da pošteno priznate, sad je kmečanje i "deca i starci". Prave junačine !
    (kerovođa, 29. septembar 2022 15:47)

    # Link komentara

  281. @... Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
    (Vera
    Ajde, ne pricaj gluposti, nego malo procitaj neku knjigu i svakoj pise da su hrvati sluge i zlocinci, nemoj sada ovde da se perete i izgravate nevinasca, kao vi ste tu nesto ispravno. Tesko za poverovati. Ali na stranu sta je bilo pre 500 godina. Italijani potrazuju sa pravom Istru i Dalmaciju, pa eto cak vas i ova zena proziva i daje tacne brojke koliko ste Italijana pobili. Samo to i znate, da ubijate, koljete i delite "pravdu" i lekcije drugima. Ali najvaznije je sta ce biti, a tu dolazi do naplate svih vasih zlocina i krvavih pirova. To ste vi, umobolne senke proslosti.
    (Milos, 29. septembar 2022 15:47)

    # Link komentara

  282. Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
    (Vera, 29. septembar 2022 15:29)

    Vera, dosadi nam sa tim jednim te istim, u Word dokumentu sačuvanim, tragikomičnim komentarom. Ako može nešto malo visprenije, inteligentnije, nešto što inspiriše... što nasmeje - bili bi ti možda i zahvalni.
    (Valjevka, 29. septembar 2022 15:45)

    # Link komentara

  283. Bitno je da voli da pusi ...
    (Ruzna navika, 29. septembar 2022 15:45)

    # Link komentara

  284. Što pije ajde al što voli da puši.
    (Helix7, 29. septembar 2022 15:45)

    # Link komentara

  285. @TF..Uskoro, kad Amerika, Nemacka i ostali budu imali problema sa velikom radijacijom na svojoj teritoriji, tada nastupamo, Mi, Madjari i Italijani i ispravljamo istorijske nepravde. Posle ce nestati nakaza od drzave koju svi susedi mrze.
    (Vladic, 29. septembar 2022 15:44)

    # Link komentara

  286. Neutralni felš je najveci luzer u istoriji,on je sinonim za gubitništvo. Zamislite sta je covek doziveo u nedelju dana: njegov Partizan pukao u kupu od Radnickog iz Sremske Mitrovice,njegova Ukrajina upravo ostaje bez cetiri velike oblasti i biva razorena od strane Rusije i jos njegovi nesrecni komunisti i levicari doziveli najveci poraz u italijanskoj istoriji,hahahahaha,kakav gubitnik majko mila,umrecu od smeha,hahahhsha
    (Oliver, 29. septembar 2022 15:44)

    # Link komentara

  287. @Vera

    Izgleda da potajno žudiš za pravoslavnom kur*onom da se smiriš malo i naučiš istoriju.
    (The Initiate, 29. septembar 2022 15:43)

    # Link komentara

  288. Ha...od stoljeća sedmog. Ta mitologija u Hrvata je već presmešna. Mislio sam da smo mi u Srbiji mitomani ali tek sad vidim da nas šiju susjedi. Od stoljeća sedmog...uuu jeee.
    (Milojko, 29. septembar 2022 15:43)

    # Link komentara

  289. изгледа ћемо опет ми Срби морати ослобађати наше вековне територије...само...овог пута без грешака из прошлости.
    (Sirmium, 29. septembar 2022 15:41)

    # Link komentara

  290. Vidi ti kak su se opančarsko-vlaški džukci na ovu ideju digli na zadnje noge i mašu repom. Tak krasan prizor.
    (Faust, 29. septembar 2022 15:39)

    # Link komentara

  291. Eh, sta bi dao da neka ozbiljna drzava zeli celu Srbiju, pa da i mi precicom stignemo na neko dobro mesto...
    (krugodvojkas, 29. septembar 2022 14:53)

    1941
    (Brzi, 29. septembar 2022 15:39)

    # Link komentara

  292. Partizanski mitovi. Srpska vojska nije mogla sama osloboditi Beograd bez crvene armije i to Ukrajinaca, a ne Dalmaciju.
    Zapamtite, Ukrajinci vam oslobodili Beograd, a ne Rusi:D
    (?, 29. septembar 2022 13:41)

    Neko je valjda mislio na oslobađanje na kraju Prvog svetskog rata. Da Srbija nije bila pobednica u tom ratu, Dalmacija bi bila italijanska. Drugo, Crvena Armija se piše velikim slovima.
    (hgfhg, 29. septembar 2022 15:39)

    # Link komentara

  293. Pije, pusi i karta se? Jel ste sigurni da nije Del Boj premijer Italije? :)
    (Sou Biznis, 29. septembar 2022 15:38)

    # Link komentara

  294. NIKAKO NIJE DOBRO! Ovaj novi popos je pokazao da se broj Italijana u Istri prepolovi, iseleše se!
    Možda znaju da kreće agresija...
    Skoro savrseno čista Hrvatska, sa čak 91% Hrvata u državi.
    (Vuk, 29. septembar 2022 15:38)

    # Link komentara

  295. Može i da ga popuši i da ga popije a ono i nije ničije pa neka ga uzme, ako može. Povijest je rastegljiva. Ničija nije do zore gorjela.
    (Siniša, 29. septembar 2022 15:37)

    # Link komentara

  296. @ ako bude Srbija treba medju prvima da prizna to !!! Da vrati milo za drago ( KIM )
    (joda, 29. septembar 2022 14:47)

    A vi ste neki jak faktor haha pa je vaše priznanje bitno nekome? Iskreno, ja ne bih znao Srbiju ni na mapi nać. Meni je sve istočno od Sarajeva Bugarska Turska Albanija, i tako te orijentalne zemlje s zavijajućom muzikom.
    (Grga, 29. septembar 2022 15:35)

    # Link komentara

  297. Hrvati jos ne kapiraju da mi imamo nuklearni kišobran Rusije i da imamo rusku vojnu bazu u Nišu te da se spremamo za treci svetski rat i konacni obracun sa bivsom "bracom". Hrvati su pametni k'o Matej Periš,heheheheh
    (Oliver, 29. septembar 2022 15:35)

    # Link komentara

  298. Da ne ide bosa, da ne preladi jajnike.
    (Kiki, 29. septembar 2022 15:34)

    # Link komentara

  299. Pa na taj isti naćin Kosovo nikad nije bio aljbanjski a sve jedno vam je ta pljaćka srpske teritorije ok?! Hrvojanski odvratni licemer..
    (HanSolo, 29. septembar 2022 14:56)

    Jeste Kosovo bilo albansko, 1212. su ga Srbi od Albanaca oteli, i onda opet 1912.
    U zadnjih 1000 godina Kosovo je bilo "srpsko" niti 300 godina, i oduvijek je drastično natprosječno bilo više naseljeno Albancima.

    A Talijana je u Istri i Dalmaciji bilo jedino onda kad su silom vladali, a i tada su bili manjina!
    (Magistra Vitae, 29. septembar 2022 15:33)

    # Link komentara

  300. Mora da stanu u red za Dalmaciju…Sada sledi period ,kada Hrvati pokazuju da li mogu da očuvaju granice…kroz istoriju nisu mogli,a sada in sledi gašenje države ,posle 30 godina postojanja….verovatno će opet 1000 godina čekati na novi državu.
    (Dejan, 29. septembar 2022 15:33)

    # Link komentara

  301. Gdje je u Dalmaciji stigla srpska vojska u I Svjetskom Ratu, to je pripalo Kraljevini SHS. Poslije su to Ustase dobrim dijelom dale Italiji. Medjutim, njihovi nasljednici, preobucene Ustase-hrvatski komunisti su na valu poraza Italije, uzeli te teritorije i Istru. Usput su pobili vecinu Italijana. Zatim, njihovi nasljednici, hrvatske demokrate-komunisti-neoustase su istjerali Srbe iz Dalmacije. U cijelom tom procesu je Aleksandar Karadjordjevic prokockao srpsku obalu, Dalmaciji i drzavnost Srbije i srpske Crne Gore. Srpski komunisti su dodatno rasturili srpski etnicki prostor i etnicitet.
    (Marlone, 29. septembar 2022 15:32)

    # Link komentara

  302. @(Mi smo pobjednici 2.w.w. Italija je porazena u 2.w.w. Mi smo prva liga. First class., 29. septembar 2022 13:39) au druze ala si me nasmejao :D :D Pa cega ste vi pobednici? Kada ste vi u proslosti imali drzavu, pre SFRJ? Pogledaj malo popise stanovnistva od pre 150-200 godina sa teritorija danasnje HR. Nemci su vas nagradili teritorijom zato sto ste im dobro sluzili u WW2, a nas preziru zato sto smo im pruzali jak otpor u tom periodu. Toliko da su brojne jedinice i mehanizacija ostala na nasoj teritoriji umesto da je otisla u napad na Rusiju. Moguce da je bas to promenilo ceo tok rata. Malo se pozabavi istorijom pa ces videti da vi nemate naciju i da ste vi miks srba, italijana, austrijanaca i madjara. Dovoljno je samo pogledati vasa imena i prezimena. Pa vas predsednik i premijer imaju srpska prezimena.
    (..., 29. septembar 2022 15:31)

    # Link komentara

  303. Bratiša
    vidis kako se sve izokrene.Vi kao najveci nacisti sve ste poubijali i proterali i sad pricate nema nikoga drugog u zemlji.ali zemlja nije vasa.Đavo ce doci po svoje
    (es, 29. septembar 2022 15:31)

    # Link komentara

  304. HIMNA SLOBODI

    O lijepa, o draga,
    o slatka slobodo,
    dar u kom sva blaga,
    višnji nam Bog je d'o.
    Uzroče istini,
    od naše sve slave,
    uresu jedini,
    od ove Dubrave!
    Sva srebra, sva zlata,
    SVI LJUDSKI ŽIVOTI,
    ne mogu bit plata,
    tvoj čistoj ljepoti!
    U jedinstvu, u ljubavi,
    neka draži dan izlazi,
    ovdi našim skladnim glasi',
    SLOBODA SE DRAGA SLAVI!
    (Jovan Gundulić, 29. septembar 2022 15:30)

    # Link komentara

  305. @Eh, sta bi dao da neka ozbiljna drzava zeli celu Srbiju, pa da i mi precicom stignemo na neko dobro mesto...
    (krugodvojkas,

    A da ti lepo precicom odes u nekom nepoznatom pravcu, recimo bas u Hrvatsku, evo sve im cvetaju ruze, a bogami kako im se sitacija razvija sa Italijom, moze da se dese i tamo bure i jaki vetrovi, oluje itd ali u suprotnom pravcu. Prvo, odlazi im stanovnistvo zbog jako lose sitacije u zemlji, a to je i povod da se neki delovi odcepe. Pa evo da krenemo od Istre i Dalmacije. Nije to tek samo neka naivna prica. Sve to ide svojim prirodnim tokom...
    (Lale, 29. septembar 2022 15:30)

    # Link komentara

  306. Dovoljno je pogledati Istarsku i Dalmatinsku ahritekturu gradova od Kopra do Boke,
    gde se vidi italijanska ruka sto je izgradila, a budale dali sve to ustasama da se hvile
    kako je to njihovo.
    (Istoricar, 29. septembar 2022 15:30)

    # Link komentara

  307. Nema kačenja s nama, to ste i vi nedavno naučili..
    (TF, 29. septembar 2022 15:07)

    Dok vam ledja cuvaju nemci i ameri.
    Samo sto ce oni uskoro imati svojih problema.
    (Brzi, 29. septembar 2022 15:29)

    # Link komentara

  308. Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
    (Vera, 29. septembar 2022 15:29)

    # Link komentara

  309. Italijani su vam drzali i pola Kosova,takozvanu Metohiju.Ne zaboravite i to.
    (#OBJAVITE KOMENTAR#, 29. septembar 2022 15:28)

    # Link komentara

  310. OD STOLJEĆA SEDMOG:

    Mislili su neki, već nas neće biti.
    Ni veselje svoje nisu znali kriti
    Raselit nas triba da nas manje ima,
    Nisu tu ni bili tad će reći svima.
    Nek tuđinu grizu, roda znati neće
    Bez jezika narod nema više sreće
    Djeca roda povist neće znati
    Potom svoj na svome neće bit Hrvati

    "Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
    Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
    Varaju se i ne misle tako
    Što se krvlju brani, ne pušta se lako.
    Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
    Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
    Mi smo tu odavna svi moraju znati
    To je naša zemlja, tu žive Hrvati"

    Kroz vrimena gruba i kroz ljute boje
    Branili smo časno mi ognjišće svoje
    Čuvaše nam pređi ovu rodnu grudu
    Nisu zbog slobode ginuli zaludu
    Al' sad evo opet nova zora rudi,
    Oslih dugih lita Hrvatska se budi,
    Tu na našoj zemlji naš se barjak vije,
    Crven bijeli plavi, više se ne krije.

    Na kamenu tvrdom o tom slova pišu,
    "Od stoljeća sedmog tu Hrvati dišu".
    (Dražen Žanko, 29. septembar 2022 15:28)

    # Link komentara

  311. Mediteranski duh, prepustena svim zadovoljstvima
    (Namesnik, 29. septembar 2022 15:28)

    # Link komentara

  312. Srbi ne vole djelit svoje, ali bi rado da dijele tuđe. A ako ne mogu nešto imat, onda će to rušit. Nemojte reći da se ne sjećate tko je sustavno raketirao Zadar, Šibenik, Dubrovnik? Ali nema veze. Bilo pa prošlo. Fašisti, okupatori, i ostali agresori se nisu nikad dobro proveli u Dalmaciji. Prste k sebi.
    (Don, 29. septembar 2022 15:27)

    # Link komentara

  313. Pa na taj isti naćin Kosovo nikad nije bio aljbanjski a sve jedno vam je ta pljaćka srpske teritorije ok?! Hrvojanski odvratni licemer..
    (HanSolo, 29. septembar 2022 14:56)

    To nije nikakva pljacka, dopustili ste da budu vecina i to ne za 55-45 nego 95-5 i imaju sva prava da se odcijepe, svidalo se to vama ili ne. Trebali ste prije razmisljati o tome. U Istri ima 5% Talijana tako da usporedivati Kosovo i Istru moze samo tukac
    (Ivar, 29. septembar 2022 15:22)

    # Link komentara

  314. Ajme ljudi pa vi niste normalni, napalili se na hrvatsko priznavanje Kosova, pa onda pravdate da bi tako isto Italija trebala da uzme Istru i Dalmaciju.

    Kakve veze ima šta je Hrvatska priznala Kosovo, priznali smo ih jer su tako svi, kud svi Turci tu i mali Mujo.

    Šta da Hrvatska nije priznala Kosovo onda bi to danas i dalje bila Srbija?!

    Šta mislite sad Hrvatska da povuče priznanje Kosova da bi ga vratili Srbiji?!

    Ajde šta ne lajete na Izraelce, ili Nijemce, Francuze, Britance, pa i Italiju, svi oni su priznali Kosovo, nego vam je hrvatsko priznanje Kosova tu najbitnije, čak ključno i najvažnije priznanje od svih!
    (Deep Throat, 29. septembar 2022 15:22)

    # Link komentara

  315. Sve je to njihovo,da je Srpska
    teritorija onda bi bio problem.
    (dusan jichici, 29. septembar 2022 15:21)

    # Link komentara

  316. @Ih, tko sve nije želio Istru i Dalmaciju, al svi zube izlomili. Mislim da se Srbi jako dobro sjećaju kako su prošli kad su šapice pružili.
    (Dino,

    Da vam nije bilo Nemaca, Vatikana, Nato-a i ko zna jos koga, ne bi ste se vi bas tako lako junacili nad decom i starcima Srbima. Ali evo situacija se menja. Gde ima dima ima i vatre. Sve se vraca, sve se placa. Tako da ce doci vama splicanima i zadranima vreme za naplatu duga, nista se ti ne brini Dino, znamo ko ste i sta ste. Ali zasigurno niste to sto mislite da jeste. Ali da krenemo prvo ovo, Capo Di Istria i Dalmatia, odlazi polako. Seti se Dino. Pocinje od price, kao nije to nista, kad odjedanput, opa, odcepi se deo Hrvatske i ode u nepoznatom pravcu... Bravo za Italiju.
    (Maja, 29. septembar 2022 15:21)

    # Link komentara

  317. Broj autonomnih pokrajina Hrvatske = 0
    Broj autonomnih pokrajina Srbije = 2
    Toliko o Srpskoj hegemoniji itd...
    (logika, 29. septembar 2022 13:48
    ---------
    Oni koji nikada nisu imali svoju državu svim silama su se trudili da je stvore. Koristili su sve načine. Mi Srbi, koji smo uvek imali svoju državu, nastojali smo da je uništimo i da, umesto Srbi, budemo Jugosloveni. Valjda je to anacionalnim budalama izgledalo mnogo lepše i modernije. Glavni neprijatelji smo bili sami sebi. Naravno, pokrajine su posebna priča. Hrvatska je trebala da ima 4-5 autonomnih pokrajina ali ih je "Čeda" uz pomoć srpskih maioneta zaj..o pa je pokrajine dodelio Srbiji. Kako ono beše "Nije on kriv mi smo g.vna".,
    (Zoran Knezevic, 29. septembar 2022 15:20)

    # Link komentara

  318. Dino,odlično znaš da bi vas ta ista Srbija pregazila i tada a i sada.Sa vam nije bilo Amera i Nemaca i da je sukob bio samo između nas,ćirilicom bi vi piasali danas.....Uvek ste bili jaki kada uz sebe imate jake igrače.Kada ste sami ....Bežanija.
    (4S, 29. septembar 2022 15:20)

    # Link komentara

  319. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)

    Ovo se već danima provlači da Italija želi da “vrati” Istru i Dalmaciju?!?! Pa čekajte bre, čije su to bile vekovne teritorije pre pojave Rimljana???? Fer bi bilo da se to “vrati” nama Srbima, i daće Bog tako će i biti u budućnosti.
    (Kontrasinusna flajferica, 29. septembar 2022 15:20)

    # Link komentara

  320. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)

    Nije licemjerno jer na Kosovu zivi 90% Albanaca koji Srbiju ne smatraju svojom zemljom, a za to ste sami krivi, dok u Istri i Dalmaciji je 90% hrvatsko stanovnistvo. Da u Istri ima 90% Talijana onda bi imalo smisla pricati o necemu ovako dokazujes samo da pricas bezveze
    (Ivar, 29. septembar 2022 15:19)

    # Link komentara

  321. Je li to Šešeljeva kći haha?
    (Pitam za frenda, 29. septembar 2022 15:17)

    # Link komentara

  322. Istra nema ni 5%, a Dalmacija ni 3% italijana, šta tu mogu njihovi fašisti? Nema vama četnicima utehe od 95g i neće je biti dok ste živi, ko šta vam nema ni vekovnog srpskog mora, kojeg vam tako maestralo izbiše iz glave 95g da sada letujete na grčko i tursko ili albansko more.
    Sa predratnih 10% broj Srba u Hrvatskoj je pao na 3%! Srbi se iselili i iz Vukovara, broj im je sa potrebnih 33% za ćirilicu pao na 29% i ta je priča i mržnja oko tog prokletog vizantijskog pisma rešena! A šta reći na ovo, nego fala ti Bože pravde...
    POPIS STANOVNIŠTVA Broj Srba u Vukovaru pao ispod 30 posto, izgubili pravo na ćirilicu!
    Jedino dobro šta je Milošević uradio 90ih je bilo 95g kad je kritičarima rekao, da je već sva vojska i tehnika tamo i da neće još i sa prisilnom mobilizacijom slati neiskusne ljude, na onako dobro naoružane i motivisane i povampirene Ustaše.

    Srbi i Rusi su stvarno braća, lako ubijaju civile i razaraju gradove i sela ali kad na njih krene sila, onda beže ko najveće kukavice i ratni poklič im je: Za dom! Beži! Samo šta Rusi napraviše bez ikakvih zločina, ono za šta Srbi nisu bili sposobni ni sa genocidom, uzeli su skoro celu ukrajinsku obalu i more i morske luke i milijarde od turizma...
    Bežite ljudi, dolaze povampireni šiptari da vam vade organe, a od ostataka će da rade sapun pa da ga prodaju po Srbiji!
    (Bratiša, 29. septembar 2022 15:13)

    # Link komentara

  323. Nikad u Istri i Dalmaciji ni bija većinski narod, čak ni onda kad su naseljavali ognjem i mačem.
    (Fanat baštoni, 29. septembar 2022 15:13)

    # Link komentara

  324. Nikad u Istri i Dalmaciji ni bija većinski narod, čak ni onda kad su naseljavali ognjem i mačem.
    (Fanat baštoni, 29. septembar 2022 15:13)

    # Link komentara

  325. @logika

    Srbija ima 1 AP i to joj je ćopavi Zagorac tako odredio..
    (TG, 29. septembar 2022 15:12)

    # Link komentara

  326. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)

    @
    Hrvatska je vratila svoje ono šta je bilo pod okupacijom.
    Italija je bila fašistička i kapitulirala je. Šta da joj Hrvatska vrati?
    To je kao da Rusi vrate Kaljingradsku oblast Njemačkoj.
    Hrvati su završili DRS na pobjednićkoj strani a Italija na gubitnićkoj. I ćao bela.
    Hrvati pobijedili 45. i 95.
    (Ćao Bella, 29. septembar 2022 15:11)

    # Link komentara

  327. To su želje kao i vaša zavist a šta čemo onda sa slovenijom primorski dio jeste neuki.
    (Neutralan, 29. septembar 2022 15:11)

    # Link komentara

  328. U tekstu fali da je spominjala Albaniju sa kosovom i delove grčke.....
    Mussolini je onomad Kosovo pripoio Albaniji a sama Albanija je bila pod njihovom upravom....
    (Ajkula, 29. septembar 2022 15:11)

    # Link komentara

  329. To su želje kao i vaša zavist a šta čemo onda sa slovenijom primorski dio jeste neuki.
    (Neutralan, 29. septembar 2022 15:11)

    # Link komentara

  330. HanSolo.......Istru su italijanski fašisti vratili kad je Pavelić poništio Rimske ugovore 43g sa kojima im je dao, sve je to bio fašizam koji je poražen 45g. Poraženi četnici su svojatali sve od Karlobaga dole, a juče reče Šešelj kako je Zadar italijanski, a ne srpaki, tako ga naučili pameti Branitelji da ne svojata više vekovno hrvatsko more?
    Kosovo nikada nije bilo srpsko, jasno je to još od bitke na Kosovo polje, a Milošević mu uzeo jugoslovensku autonomiju 89g da lakše pokrene rat.
    (KiM, 29. septembar 2022 15:09)

    # Link komentara

  331. Dobice dalmatinsku kitu od Splicana !
    (Torcida, 29. septembar 2022 13:54)
    ------
    Zar nisu mnogi Slovenci i Hrvati primali penzije na ime "minulog rada", kao saradnici Italijana i učesnici na strani fašističke Italije? Ako je Hrvatska podržala i priznala lažnu državu na teritoriji Srbije, siguran sam da će, kao principijelna država, podržati i odvajanje Istre. Uostalom Istra nikada nije bila, i ne bi bila Hrvatska da nije bilo glupih Srba. Doduše, Možda smo vam samo natovarili bedu. Sada morate da branite ono što nikada nije bilo vaše.
    (Zoran Knezevic, 29. septembar 2022 15:09)

    # Link komentara

  332. Zanimljivo kako fašisti daju glas bednicima. Maloumnici se odma okuraže, zapevaju u glas pesmu propsati. Stoka fašistička je na nivou stepske horde, samo da se likuje na tuđoj nesrći a svoju bedu ne vide.
    (Nikola, 29. septembar 2022 15:08)

    # Link komentara

  333. Nema kačenja s nama, to ste i vi nedavno naučili..
    (TF, 29. septembar 2022 15:07)

    # Link komentara

  334. Nema kačenja s nama, to ste i vi nedavno naučili..
    (TF, 29. septembar 2022 15:06)

    # Link komentara

  335. Nakon šta je javno podržao Putina i agresiju na Ukrajinu, sulga sotone Patrijarh Kiril je poručio prisilno mobilisanim Rusima, da budu hrabri. Zato jer svi koji se bore za Rusiju i Putina, ako umru, dobivaju oprost greha i idu pravo u raj! Ko popovi Srbima 90ih, da idu u Nebesku Srbiju.
    (Karma, 29. septembar 2022 15:02)

    # Link komentara

  336. Kakvo vreme takvi i premijeri nemojte ništa da vas čudi .SLJAM JE ODAVNO ISPLIVAO NA POVRŠINU A I OPSTI RAT JE BLIZU TAKO DA KO PREŽIVI PREPRIČAĆE
    (Mandjup, 29. septembar 2022 15:02)

    # Link komentara

  337. Rezultati popisa stanovništva 2021g pokazuju da je Istri 5,1% Italijana i 0,3 Srba.
    (Ideeeeeeeeeeeš, 29. septembar 2022 15:01)

    # Link komentara

  338. Nastaviće ona da puši.Bice dobar primjer kako se "lomi kičma" u politici onima koji misle da mogu drugačije ili nešto revolucionarno.
    Bice ona ubrzo manja od makovog zrna kad je pod svoje uhvate VB i SAD..
    (Žorž, 29. septembar 2022 15:00)

    # Link komentara

  339. Puši, pije, karta se i želi Istru i Dalmaciju...

    Popušili su mnogi prije nje, može i ona
    (sorry, 29. septembar 2022 14:59)

    # Link komentara

  340. Kako se srbalji raduju
    (Tajar, 29. septembar 2022 14:58)

    # Link komentara

  341. Prosječna čak ispod toga kako po inteligenciji tako i po izgledu. Sreću potraži na drugom mjestu
    (Tajar, 29. septembar 2022 14:57)

    # Link komentara

  342. Da nije kojim slučajem Šešelj možda imao dete s Ćićolinom? Sunce tatino bi odmah Istvu i Davmaciju.
    (Dule, 29. septembar 2022 14:57)

    # Link komentara

  343. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)


    Nema Italija šta da "vrati" Istru i Dalmaciju, to nikad nije bilo njihovo, Istru su "imali" od 1918-1943, i malo kroz povijest/istoriju su Mlečani držali komade hrvatske obale, mnogo, mnogo ranije dok Italija još nije ni postojala!
    (Deep Throat, 29. septembar 2022 14:36)

    Pa na taj isti naćin Kosovo nikad nije bio aljbanjski a sve jedno vam je ta pljaćka srpske teritorije ok?! Hrvojanski odvratni licemer..
    (HanSolo, 29. septembar 2022 14:56)

    # Link komentara

  344. Eh, sta bi dao da neka ozbiljna drzava zeli celu Srbiju, pa da i mi precicom stignemo na neko dobro mesto...
    (krugodvojkas, 29. septembar 2022 14:53)

    # Link komentara

  345. Liberalna načela? hahaha
    Liberal/komunista koji živi u luksuzu je licemer.
    Fašista koji živi u luksuzu je dosledan.
    (Konstantin, 29. septembar 2022 14:52)

    # Link komentara

  346. Istra i Dalmacija su Italijanske.
    (Rđa, 29. septembar 2022 14:52)

    # Link komentara

  347. @Hrvoje Ljakse
    "practice what you preach" ? Misliš na Trampa, Buša Jr, Regana? Sve moralne gromade.
    (pera ždera, 29. septembar 2022 14:49)

    # Link komentara

  348. (Iggy, 29. septembar 2022 13:37)

    Aaa zlato maleno
    Kamo sreće da neki nisu prodali vjeru za večeru pa da svi budemo jedna velika katolička obitelj u kojoj je Hrvatska graničila sa Bugarskom a Srbija nije postojala ni kao imenica
    (Ne da mi se, 29. septembar 2022 14:48)

    # Link komentara

  349. Ih, tko sve nije želio Istru i Dalmaciju, al svi zube izlomili. Mislim da se Srbi jako dobro sjećaju kako su prošli kad su šapice pružili.
    (Dino, 29. septembar 2022 14:48)

    # Link komentara

  350. To za Istru i Dalmaciju ne verujem da ce ikada biti ali ako bude Srbija treba medju prvima da prizna to !!! Da vrati milo za drago ( KIM )
    (joda, 29. septembar 2022 14:47)

    # Link komentara

  351. Sve kao ja!
    (šokirani zastavnik Džemo, 29. septembar 2022 14:46)

    # Link komentara

  352. Koliko ostrašćenih neukih budala na hrpi...

    Nema ona šta da "vraća" Istru i Dalmaciju, to nikada nije bilo njihovo!

    Nego jedino ona može Južni Tirol da vrati Austriji.
    (In vino veritas, 29. septembar 2022 14:45)

    # Link komentara

  353. Zna li se njen stav o promaji?
    (Jezicar, 29. septembar 2022 14:44)

    # Link komentara

  354. Uzmite Dalmaciju do iza Splita obavezno.

    Mi pošteni Dalmatinci više od pedera u tom gradu ne možemo živjeti. Dobili su čak i svoju pedersku plažu, neka Talijanima taj dio.

    A i srpski Ajduk neka igra Seriu A i ovako Dinama ne možemo dobiti još sto godina. Dosta je igra tuđu, hrvatsku ligu. Kad ne može u srpsku neka igra talijansku ligu.
    (Torcida Spalato, 29. septembar 2022 14:43)

    # Link komentara

  355. Rijeka od sad isključivo u srpskim medijima da se naziva Fiume, a Zagreb Agram, a vremenska prognoza da bude na italijanskom i Nemačkom za te oblasti.
    (TV Manijak, 29. septembar 2022 13:54)

    Zagreb se nekada zvao Srbinovo.
    (zare, 29. septembar 2022 14:42)

    # Link komentara

  356. Puši, pije, karta se i želi Istru i Dalmaciju

    najvece zelje da joj se sve ovo ostvari
    (A hrvascinama kako doslo tako i otislo, 29. septembar 2022 14:41)

    # Link komentara

  357. Puši, pije, karta se i želi Istru i Dalmaciju

    najvece zelje da joj se sve ovo ostvari
    (A hrvascinama kako doslo tako i otislo, 29. septembar 2022 14:41)

    # Link komentara

  358. Neutralni je useful idiot Zapadnjaka i Hrvata,heheh
    (Oliver, 29. septembar 2022 14:39)

    # Link komentara

  359. Мањи су њени греси него ЕУ владајуће вртешке који кроз вид слобода бране наркомане, педере, лезбејке, педофиле, развратнике, сатанисте ....
    (Дрндоје, 29. septembar 2022 14:39)

    # Link komentara

  360. Ostaće zagrebački pašaluk.🙂
    Oni ne zaslužuju da imaju državu, samo im dajte gazdu i oni će biti mirni. Naviklo je to da bude sluga.
    (Dark, 29. septembar 2022 14:38)

    # Link komentara

  361. ...nije istina da karta...ona je iz one polovice sela gdje se ne znaju kartat....
    (pruđe, 29. septembar 2022 14:38)

    # Link komentara

  362. Ode Istra i Dalmacija. A bilo je i vreme, nije nikada ni bilo Hrvatsko. Taj neprirodni luk koji ima Hrvatska i uzima celu Jadransku obalu nije i nikako ne moze da pripada samo njima. Malo da se podeli Jadran svima zasluznima, a ponajmanje su to Hrvati. Sve se vraca, sve se placa.
    (Kiki, 29. septembar 2022 14:36)

    # Link komentara

  363. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)


    Nema Italija šta da "vrati" Istru i Dalmaciju, to nikad nije bilo njihovo, Istru su "imali" od 1918-1943, i malo kroz povijest/istoriju su Mlečani držali komade hrvatske obale, mnogo, mnogo ranije dok Italija još nije ni postojala!
    (Deep Throat, 29. septembar 2022 14:36)

    # Link komentara

  364. Ma to je sve ok samo da ne prestane da ga puši
    (Dejan, 29. septembar 2022 14:35)

    # Link komentara

  365. A što, drugi političsri su pa cvećke.
    (dejca, 29. septembar 2022 14:35)

    # Link komentara

  366. proradila državna bezbednost, tj. otela se kontroli ?
    (spahia nezir, 29. septembar 2022 14:32)

    # Link komentara

  367. Joj kad vidim ženu sa cigaretom u ustima,još tako zabodenu u ugao usta,medju zube,kao pravi ološ sa Ibarske magistrale.
    Katastrofa.
    A još kad ide ulicom i puši.....no comment.
    Dama se radja. Ne može da se postane.
    A da je sposoban političar to svakako. Hrvatima izaziva noćne more :-)
    (Kikilišur, 29. septembar 2022 14:29)

    # Link komentara

  368. Splićo, vi ste je dobili od srba odavno, i vaše splićanke tako lake i glupe a lepe!
    (Dokaz, 29. septembar 2022 14:26)

    # Link komentara

  369. Kod Hrvata to ne prolazi..
    (Duje balavac, 29. septembar 2022 14:26)

    # Link komentara

  370. Može doć u Dalmaciju ako puši, ne mora u Italiji.
    Mrzim desničare.
    (TedThüringen, 29. septembar 2022 14:26)

    # Link komentara

  371. Ali ko je autor(ka) teksta, da možemo klicati "bravo Aco!" ili "svaka čast Milice!"? Kakva patetika, neprocenjivo. Kako ispljuvati nekoga ko se ne dopada, a nema ni gram materija za to? Žena normalna, a šta radi u privatnom životu - šta se to koga smatra? Dal je vikendom sama, sa drugom polovinom, obilazi manastire ili ide na grupni sex - šta se to koga tiče? Đorđa pokazuje i zašto je Berluskoni bio zmaj - jer je procenjivao ljude u sekundi, nije je on tek tako kao mladu lansirao.
    Alex Wadel, heroina nemačke desnice, ima svoju prijateljicu sa Bliskog Istoka. Ali to smatra samo ličnom dimenzijom života, a protiv je ove sulude imigracije niti njoj treba brak, i voljeni je vođa AfD godinama. Jer ima normalan pogled na život, a ne "svi su mi krivi za sve, a oni normalni ima i da mi plate" woke patologiju. Tako je i ovo - daleko od ikakvog sukoba desnica-levica. Ne lupetajte, ovo je sukob normalnih i bolesnih, koji napadaju na normalne. Jer ti bolesni ne mogu da podnesu ni sebe same ni nas normalne. To je tema, a ne da li je npr. i ova Đorđa na raznorazne načine nedovoljna (a jeste) ili pogrešna (a to je još više).
    Poseban je fenomen navala hrvatijanaca-prvoligaša svezajedno sa tisućljećnom kulturom i histEorijom. Svi Hrvatski Kraljevi vas gledaju iz daljine vekova, nemojte da vam iko ugrozi spomenike HRVATSKE RENESANSE i potonje, to bi bila velika istorijska nepravda.
    (Helios, 29. septembar 2022 14:25)

    # Link komentara

  372. Пс и ми Срби смо такви.
    Верујемо у традицију, верујемо у Бога с живимо релативно либерално.

    Србин ће рађе да умре за Христа него да живи за њега
    (bivši, 29. septembar 2022 14:25)

    # Link komentara

  373. Partizanski mitovi. Srpska vojska nije mogla sama osloboditi Beograd bez crvene armije i to Ukrajinaca, a ne Dalmaciju.
    Zapamtite, Ukrajinci vam oslobodili Beograd, a ne Rusi:D

    Pogrešno! Beograd je oslobodila 2. bugarska armija...
    (Ilija Čvorović, 29. septembar 2022 14:24)

    # Link komentara

  374. Mi Bokelji bi da uzme i Boku
    (pomorac Kotor, 29. septembar 2022 14:24)

    # Link komentara

  375. Da vrati ono što je lopina Kralj Aleksandar prodao.
    (qw, 29. septembar 2022 13:32)

    prodao pavelić.
    (neutralni felš, 29. septembar 2022 13:42

    Prodao i tim novcem platio je tomos Carigradu i time počinio grijeh. Slavili ste 800 godina SPC koja postoji 100 godina:D
    (qw, 29. septembar 2022 14:22)

    # Link komentara

  376. Kamo srece da je Srbij aprihvatila Londonski ugovor iz 1915 koji nam je obezbedjivao ono sto se sad pezorativno zove Velika Srbija. Pola Dalmacije Italiji a pola Srbiji.
    A ne, megalomani Aleksandar Karadjordjevic i Pasic su slusali Dalmatince iz jugoslovenskog odbora koji su premirali od straha od tog ugovora, i time na sebe navukli bes Italije, koja je potpomagala hrvatske ustase. A sebi stvorili diskfunkcionalnu tvorevinu u kojoj nikad mira nije bilo a i samom Aleksandru je dosla glave.
    (Iggy, 29. septembar 2022 13:37)


    Nije Londonski ugovor ništa "obezveđivao" i Srbija nije tu imala šta da "prihvata", nije joj ništa nuđeno niti obećavano, to je bilo samo neobavezno brbljanje između nekoliko zemalja koje nikad nije zaživjelo.

    Da je Srbiji stvarno to tako bilo ponuđeno, Velika Srbija na teritoriju Bosne i više nego pola Hrvatske s velikim komadom hrvatske obale baš bi vi to odbili!
    (Magistra Vitae, 29. septembar 2022 14:21)

    # Link komentara

  377. "...van govornice, kampanje i javnih istupa je vrlo raskalašna.

    Sudeći po fotografijama, prisustvo paparaca, nije joj smetalo da maskimalno uživa u danu na plaži. Prošetala je u kupaćem. Naručila koktel, zapalila cigaretu i odigrala nekoliko partija karata."

    Vrlo raskalasna? Sta je ovde vrlo raskalasno, ne razumem?
    (Ja, 29. septembar 2022 14:20)

    # Link komentara

  378. meni nije jasno zasto se hrvati bune. pa oni su ratovali da bi izgubili nezavisnost i usli u eu, a sada ce iz eu da im uzmu teritorije bez rata. nikada se nisu borili za nezavisnost i uvek su trazili ko ce im sledeci biti gospodar. italija ako hoce te teritorije nece imati nikakvog otpora sa druge strane.
    (bla, 29. septembar 2022 14:20)

    # Link komentara

  379. Eto vidite moji Srbi, koja ste vi truba. I vi ste imali Istru i Dalmaciju 73 godine ste bili gazde nad tim podrucjima, a onda ste pozelili i sluzbeno ta podrucja pripojiti Srbijici, pa ste dobili nokaut od koga se niste oporavili do danasnjeg dana, i za vijeke vijekova odbaceni s tih podrucja. Bas kao i Talijanski fasisti koji su nas dosli porobiti od 1921' do 1943' kada je vas kralj predao Istru, Rijeku, Cres i Losinj, Zadar i Lastovo fasistima s druge strane Jadrana, a onda su u 2.w.w. Istarski i prije svega Dalmatinski partizani fasiste iz Italije poslsli nazad u Italiju, tako da maloj Meloni preostaje jedino pogled ka pucini i mastanje o Istri i Dalmaciji. Usput su racun platili Talijani iz Istre i Dalmacije, kao i Srbi iz kamenite Zagore 50 tak godina kasnije. Mi smo jedini pobjednici, a svi ostali nam zavide i stenju te mastaju o nama. Ima jedan i na sjeveru koji stenje i masta o Jadranu. Mali zdepasti fasista. Nas mnogi zele, mnogi su nam zavidni i mnogi stenju za nama, za nasim morem i za nasom kulturnom bastinom, ali ona nije na prodaju, a svi ti mogu slobodno doci kao gosti i diviti se nasoj kulturi i nasim prirodnim ljepotama po kojima nas citavi svijet zna i dolazi k nama. Citavi svjetski ( USA I EU ) dzet set boravi kod nas. Mi smo prva liga, a Italija s ovim malim fasistima postaje druga liga. Tko bi to rekao dok smo bili u SFRJ ili prije samo 15/20 godina ? :)
    (Mi smo pobjednici 2.w.w. Italija je porazena u 2.w.w. Mi smo prva liga. First class., 29. septembar 2022 13:39)

    Vi pobednici? U oba rata ste dočekivali okupatora sa cvećem! To što si opisao da imate je rezultat svetske viševekovne zavere protiv srba a ne zasluga.
    Država vam je natopljena krvlju milion nevinih, najviše muškaraca i dece i mislite da imate budućnost? Za sve dobro što imate zaslužni su drugi, a za sve loše što ste uradili krivi ste VI! Kada bude i mrve pravde i kada svako bude uzeo ono što mu pripada, vama će kako i dolikuje ostati Zagreb sa Pantovčakom!
    (objavite kom, 29. septembar 2022 14:18)

    # Link komentara

  380. Samo da se obratim svima koji su za Istru i Dalmaciju u Italiji. Čitajte, ljudi, ne internet nego knjige. Shvatićete da su pred Prvi svetski rat svi vodeći srpski intelektualci, uključujući i mladobosance, smatrali Istru i primorje hrvatskim zemljama. Skerlić, Cvijić, svi odreda.Naravno, sa idejom da i Srbi imaju određena istorijska i kulturna prava na tim teritorijama. Razlike u projugoslovenskom taboru su se odnosile na tip nopve države - federalizam ili unitarizam, na pitanja kulturnog jedinstva, religije, aggrarnih reformi, itd. Ali svi su bili za ujedinjenje, kao i krvatski Jugoslovenski odbor, slovenački Preporod, Crnogorci (podeljeni na bjelaše i zelenaše, federaliste i unitariste, ali i jedni drugi su bili za ujedinjenje!). Mi ovih dana previše pljujemo po Aleksandru karađorđeviću, i sam smatram da je država koju je napravio greška, ali tih dana sve što je obrazovano i progresivno bilo je za tu ideju. Čisto da imamo jasnu sliku.
    (budiboksnama, 29. septembar 2022 14:18)

    # Link komentara

  381. Форце Италија.
    Динарска Дивизија.
    (Книн, 29. septembar 2022 14:16)

    # Link komentara

  382. o 15/20 godina ? :)
    (Mi smo pobjednici 2.w.w. Italija je porazena u 2.w.w. Mi smo prva liga. First class., 29. septembar 2022 13:39)

    dala sam ti + samo zato sto si toliko vremena potrosio na slova!
    (martina, 29. septembar 2022 14:16)

    # Link komentara

  383. Pajac obican.
    (bwin, 29. septembar 2022 14:16)

    # Link komentara

  384. Ovo Berluskoni cara
    (Firga, 29. septembar 2022 14:16)

    # Link komentara

  385. Prvo što čovek pomisli jeste da ljudi glasaju ovako jer su nezadovoljni, a onda kada vidiš na šta se fokusiraju liberalni mediji shvatiš da su ovi izglasani da se ne bi pričalo o problemima nego o glasanju i o izglasanom a kada pogledaš i rezultate i promenu shvatiš da su im oni i dali novac i verovetno i vodili kampanju.
    (nema vode nema leba nema struje daj populistu pa će on biti tema, 29. septembar 2022 14:16)

    # Link komentara

  386. bice premijerka 6 meseci. to je to.
    (zigi, 29. septembar 2022 14:15)

    # Link komentara

  387. Znaci ovog puta dobijamo i Trst. Jedino sa Slovencima da se dogovorimo kome ce.
    (Nikola, 29. septembar 2022 14:11)

    # Link komentara

  388. Ko god je pozelio zube je polomio. Neki i visestruko i opet ce. Neka ce. Zabavni su koliko su priglupi.
    (Mario, 29. septembar 2022 14:09)

    # Link komentara

  389. Rijeka od sad isključivo u srpskim medijima da se naziva Fiume, a Zagreb Agram, a vremenska prognoza da bude na italijanskom i Nemačkom za te oblasti.
    (TV Manijak, 29. septembar 2022 13:54)

    Ne brini ti za Rijeku i Zagreb, nego brini za Suboticu i Beograd. Orban kreće odozgo, a Erdogan odozdo.
    (?, 29. septembar 2022 14:08)

    # Link komentara

  390. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)

    Svako brani svoje i gleda lične interese. Većina će na kasi zadržati pogrešno vraćen kusur od koju stotinu dinara, kada su dobili više, ali će se odmah buniti pa čak i vraćati koji sat kasnije, kada shvate da im je vraćeno 100-200 dinara manje. Onaj ko jednom zadrži višak, kada ga nekom drugom prilikom zakinu, sigurno neće reći "jbg, i ja sam njih zeznuo neki put", već će odmah tražiti svoj novac. Licemerje? Pa, po definiciji jeste, ali je toliko rasprostranjeno i normalno da to više i nije.
    (Robert, 29. septembar 2022 14:07)

    # Link komentara

  391. jel sedi na ladnom betonu..
    (tompus, 29. septembar 2022 14:07)

    # Link komentara

  392. Vestica
    (Milos, 29. septembar 2022 14:07)

    # Link komentara

  393. Pije pusi drogira se, hvala Bogu popravlja se
    (Kr, 29. septembar 2022 14:06)

    # Link komentara

  394. Italija do Splita 
    (zed, 29. septembar 2022 13:12) 

    Šta je, odustalo se od velike Srbije?
    (qw, 29. septembar

    ma mrzi nas više...
    (tompus, 29. septembar 2022 14:06)

    # Link komentara

  395. Đorđa, u Beograd po savet kako se želi Istra i Dalmacija, ako se ne varam italijani rade jos uvek odlične Goldoni i Lombardini traktor mašine
    (Deni, 29. septembar 2022 13:30)

    Trebali bi te mašine Talijani ugraditi u barke:D
    (?, 29. septembar 2022 14:03)

    # Link komentara

  396. Čekaj, ne može tako, srpska vojska je oslobodila Dalmaciju i Split. To mora da podelimo. 
    (zare, 29. septembar 2022 13:26) 

    Partizanski mitovi. Srpska vojska nije mogla sama osloboditi Beograd bez crvene armije i to Ukrajinaca, a ne Dalmaciju. 
    Zapamtite, Ukrajinci vam oslobodili Beograd, a ne Rusi:D
    (?, 29. septembar 2022 13:41)

    20

    u prvom svetskom ratu,koliko vi nemate pojma,i naravno srbi vas zezaju malo,mislim da niko ne misli to ozbiljno,nego vas lože malo...ha,ha
    pozdrav hrvatima...šta se palite bre!
    (tompus, 29. septembar 2022 14:02)

    # Link komentara

  397. A ne ne gospodjo,Istra može Al Dalmacija Srbiji.
    (Boki, 29. septembar 2022 14:02)

    # Link komentara

  398. Čekaj, ne može tako, srpska vojska je oslobodila Dalmaciju i Split. To mora da podelimo.
    (zare, 29. septembar 2022 13:26)

    Partizanski mitovi. Srpska vojska nije mogla sama osloboditi Beograd bez crvene armije i to Ukrajinaca, a ne Dalmaciju.
    Zapamtite, Ukrajinci vam oslobodili Beograd, a ne Rusi:D
    (?, 29. septembar 2022 13:41)

    Ti “Ukrajinci” su tad u velikoj vecini bili Rusi, posle je ih je komunizam uzeo pod svoje i decenijama pravio od njih nešto drugo. Slično se radilo kad nas u Crnoj Gori,BiH i u Makedoniji. Pogledaj malo popise iz tog vremena na teritoriji danasnje Ukrajine pa ćeš videti koji je procenat Rusa bio.
    (bddnn, 29. septembar 2022 14:02)

    # Link komentara

  399. Istra Italiji, Dalmacija Srbiji !!!
    (TOR3NT3, 29. septembar 2022 14:01)

    # Link komentara

  400. ... puši


    redovno

    bre
    (drug sa fakulteta, 29. septembar 2022 14:01)

    # Link komentara

  401. To sto ne krije svoje "mane" je velika prednost.Manja je mogucnost da je ucenjuju,sto je inace pod obavezno u politici.
    (Petar, 29. septembar 2022 14:00)

    # Link komentara

  402. samo da pozdravim neutralnog felša
    tex viler!
    (tompus, 29. septembar 2022 14:00)

    # Link komentara

  403. Koje sve probisvete postavljau na cela drzava, sve lici na zakuvavanje politicke scene kao pred II svetski rat. Narodne mase se same loze, ko hepo kockice.
    (imajuci u vidu, 29. septembar 2022 14:00)

    # Link komentara

  404. da li voli giči-giči ? ili samo pušit i pit
    (vlatko hrvoje, 29. septembar 2022 13:58)

    # Link komentara

  405. @ ? Прво нису Украјинци, него Руси. Украјинци су били сарадници нациста као и ви или су се борили на страни Руса. Али они нису ослободили Београд. Назив армије јесте имао везе са Украјином. Армија Трећег украјинског фронта. Питај твоје ревизионисти како су се твоји провели на том фронту.
    А Срби су НАМ ослободили Далмацију, дали вама из неког непознатог разлога, а ви сте нам вратили знамо како. Да Бог да вас сви сатрли и да нам долазили у возовима као Словенци.
    (DJ KRMAK, 29. septembar 2022 13:57)

    # Link komentara

  406. I da se doda da podržava NATO pakt i Zelenskog u UKR.
    (Miloš Ilić, 29. septembar 2022 13:57)

    # Link komentara

  407. Odlika svih "radikala"...to vam je frustrirajuci sljam svake drzave.
    (#OBJAVITE KOMENTAR#, 29. septembar 2022 13:55)

    # Link komentara

  408. Rijeka od sad isključivo u srpskim medijima da se naziva Fiume, a Zagreb Agram, a vremenska prognoza da bude na italijanskom i Nemačkom za te oblasti.
    (TV Manijak, 29. septembar 2022 13:54)

    # Link komentara

  409. Dobice dalmatinsku kitu od Splicana !
    (Torcida, 29. septembar 2022 13:54)

    # Link komentara

  410. Neću da kažem svi ali većina koji javno zastupaju tvrde stavove sami iste ne poštuju privatno to pogotovo važi za političare.
    (Nebojša, 29. septembar 2022 13:53)

    # Link komentara

  411. zeli istru i dalmaciju u kojoj zivi mozda 3% italijana hahahh, pa zelimo mi Cikago ako nije problem?
    (doktorbg, 29. septembar 2022 13:53)

    # Link komentara

  412. Zabuna, ne pušiti i ne piti je vrlo liberalno-progresivni-feministički ''lifestyle''.
    (Konstantin, 29. septembar 2022 13:53)

    # Link komentara

  413. Nek uzme sve sto im pripada. Ja se ovim putem izvinjavam Italijanima za naše glupe odluke i sto smo nas kapital u ratovima stečen zalagali da bi od njih zemlju uzimali i davali Hrvatima, koji su nam zahvali genocidom, etničkim čišćenjem i otvorenom mržnjom.
    (bddnn, 29. septembar 2022 13:51)

    # Link komentara

  414. Bitno je da puši, to što pije je manje bitno.
    (Spasoje Krkić, 29. septembar 2022 13:50)

    # Link komentara

  415. Super lik, zanimljiva, dinamicna, jedinstvo suprotnosti u stavovima i ponasanju, da malo uzdrma ucmalu birokratiju IT i EU
    (ludilobezgranicno, 29. septembar 2022 13:49)

    # Link komentara

  416. Broj autonomnih pokrajina Hrvatske = 0
    Broj autonomnih pokrajina Srbije = 2
    Toliko o Srpskoj hegemoniji itd...
    (logika, 29. septembar 2022 13:48)

    # Link komentara

  417. Puna podrška Melanijevoj da povrati otetu Istru i Dalmaciju matičnoj žemlji Italiji!
    (Samo napred, 29. septembar 2022 13:45)

    # Link komentara

  418. Ako je sudjeno i sa crnim vragom,samo ne sa srbima
    (STipe, 29. septembar 2022 13:44)

    # Link komentara

  419. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)

    Da vrati ono što je lopina Kralj Aleksandar prodao.
    (qw, 29. septembar 2022 13:32)

    prodao pavelić.
    (neutralni felš, 29. septembar 2022 13:42)

    # Link komentara

  420. Puši, pije, tulumari, zavlači ruke u gaćice, zvali su je krvava Meri nikom nije dala olako...
    (Dok, 29. septembar 2022 13:42)

    # Link komentara

  421. Čekaj, ne može tako, srpska vojska je oslobodila Dalmaciju i Split. To mora da podelimo.
    (zare, 29. septembar 2022 13:26)

    Partizanski mitovi. Srpska vojska nije mogla sama osloboditi Beograd bez crvene armije i to Ukrajinaca, a ne Dalmaciju.
    Zapamtite, Ukrajinci vam oslobodili Beograd, a ne Rusi:D
    (?, 29. septembar 2022 13:41)

    # Link komentara

  422. Da li je ovo cudno posto je zena? Da je muskarac nikoga ne bi bilo briga.
    (Cccc, 29. septembar 2022 13:40)

    # Link komentara

  423. Carica, samo napred, far right wing rulez!
    (Panzer, 29. septembar 2022 13:40)

    # Link komentara

  424. Eto vidite moji Srbi, koja ste vi truba. I vi ste imali Istru i Dalmaciju 73 godine ste bili gazde nad tim podrucjima, a onda ste pozelili i sluzbeno ta podrucja pripojiti Srbijici, pa ste dobili nokaut od koga se niste oporavili do danasnjeg dana, i za vijeke vijekova odbaceni s tih podrucja. Bas kao i Talijanski fasisti koji su nas dosli porobiti od 1921' do 1943' kada je vas kralj predao Istru, Rijeku, Cres i Losinj, Zadar i Lastovo fasistima s druge strane Jadrana, a onda su u 2.w.w. Istarski i prije svega Dalmatinski partizani fasiste iz Italije poslsli nazad u Italiju, tako da maloj Meloni preostaje jedino pogled ka pucini i mastanje o Istri i Dalmaciji. Usput su racun platili Talijani iz Istre i Dalmacije, kao i Srbi iz kamenite Zagore 50 tak godina kasnije. Mi smo jedini pobjednici, a svi ostali nam zavide i stenju te mastaju o nama. Ima jedan i na sjeveru koji stenje i masta o Jadranu. Mali zdepasti fasista. Nas mnogi zele, mnogi su nam zavidni i mnogi stenju za nama, za nasim morem i za nasom kulturnom bastinom, ali ona nije na prodaju, a svi ti mogu slobodno doci kao gosti i diviti se nasoj kulturi i nasim prirodnim ljepotama po kojima nas citavi svijet zna i dolazi k nama. Citavi svjetski ( USA I EU ) dzet set boravi kod nas. Mi smo prva liga, a Italija s ovim malim fasistima postaje druga liga. Tko bi to rekao dok smo bili u SFRJ ili prije samo 15/20 godina ? :)
    (Mi smo pobjednici 2.w.w. Italija je porazena u 2.w.w. Mi smo prva liga. First class., 29. septembar 2022 13:39)

    # Link komentara

  425. I Srbija želi Istru i Dalmaciju.
    (Nemanja, 29. septembar 2022 13:38)

    # Link komentara

  426. Kamo srece da je Srbij aprihvatila Londonski ugovor iz 1915 koji nam je obezbedjivao ono sto se sad pezorativno zove Velika Srbija. Pola Dalmacije Italiji a pola Srbiji.
    A ne, megalomani Aleksandar Karadjordjevic i Pasic su slusali Dalmatince iz jugoslovenskog odbora koji su premirali od straha od tog ugovora, i time na sebe navukli bes Italije, koja je potpomagala hrvatske ustase. A sebi stvorili diskfunkcionalnu tvorevinu u kojoj nikad mira nije bilo a i samom Aleksandru je dosla glave.
    (Iggy, 29. septembar 2022 13:37)

    # Link komentara

  427. Bravo,bice to najjaca politicarka Evrope! Istra ionako nema nikakve veze sa Hrvatskom,to zna svako ko je bio tamo- totalno razlicit mentalitet,jezik,kultura, geografija..
    to blage veze nema s Hrvatskom. Iz aviona se vidi da je to cista Italija. I bice opet Italija!! Srbija da odmah prizna teritorijalne aspiracije Italije i nezavisnu Istru kad do tog momenta dodje!
    (Oliver, 29. septembar 2022 13:37)

    # Link komentara

  428. naše od skadra do zadra
    (konjo, 29. septembar 2022 13:36)

    # Link komentara

  429. Istra joj materina!
    (ZliZo, 29. septembar 2022 13:36)

    # Link komentara

  430. Italija do Splita
    (zed, 29. septembar 2022 13:12)

    Šta je, odustalo se od velike Srbije?
    (qw, 29. septembar 2022 13:35)

    # Link komentara

  431. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)

    Da vrati ono što je lopina Kralj Aleksandar prodao.
    (qw, 29. septembar 2022 13:32)

    # Link komentara

  432. Sta fali sto karta, pusi i jos da popije koju... A Istra je zna se cija i tu je u pravu. Samo udri dona.
    (Sara, 29. septembar 2022 13:32)

    # Link komentara

  433. Kladim se da navija za Lacio
    (cinik ovdašnji, 29. septembar 2022 13:32)

    # Link komentara

  434. Ali što igra karte, pomislio sam u nekom kazinu...
    (123, 29. septembar 2022 13:32)

    # Link komentara

  435. Zaboravili ste da napisete da kaze da posle preuzimanja Istre i Dalmacine Hrvatsku treba da podele Srbija i Madjarska!
    (zoran, 29. septembar 2022 13:31)

    # Link komentara

  436. Onda treba da je podrzimo
    (Borivoje Surdilovic, 29. septembar 2022 13:31)

    # Link komentara

  437. To što želi Istru to je u redu, nego što pije i puši, još da sedi na ladnom betonu i kraj.
    (Beograd-janin, 29. septembar 2022 13:14)

    Želi i teritorije Rimskog carstva.
    (qw, 29. septembar 2022 13:31)

    # Link komentara

  438. Đorđa, u Beograd po savet kako se želi Istra i Dalmacija, ako se ne varam italijani rade jos uvek odlične Goldoni i Lombardini traktor mašine
    (Deni, 29. septembar 2022 13:30)

    # Link komentara

  439. I pije koktele! Kako ste to zaboravili ...?
    (Dragon, 29. septembar 2022 13:29)

    # Link komentara

  440. "Zeli Istru i Dalmaciju".

    Sto volite da potpaljujete masu, vise nego 'leba da jedete. Genijalno.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 29. septembar 2022 13:28)

    # Link komentara

  441. Eto i Šešelj pvovocira i govovi da su Dalmacija i Istva talijanske....
    (Felix, 29. septembar 2022 13:28)

    # Link komentara

  442. Južno od Splita neće moći, to je stara Srbija.
    (Ser, 29. septembar 2022 13:27)

    # Link komentara

  443. Karta saha.
    (Slobodan, 29. septembar 2022 13:27)

    # Link komentara

  444. Sjajna je, bog je poživeo, da ostvari sve svoje zamisli!
    (Deda, 29. septembar 2022 13:27)

    # Link komentara

  445. Sram je bilo puši i igra karte....
    (Jumbo, 29. septembar 2022 13:26)

    # Link komentara

  446. Čekaj, ne može tako, srpska vojska je oslobodila Dalmaciju i Split. To mora da podelimo.
    (zare, 29. septembar 2022 13:26)

    # Link komentara

  447. Htvatska je priznala nezavosnost Kosova , tako da je logicno da ce se u buducnoati sama odreci Istre i Dalmacije i vratiti ih Italiji.
    (Mika BG, 29. septembar 2022 13:24)

    # Link komentara

  448. pusi, pije i pomalo bije
    (olja nevolja, 29. septembar 2022 13:23)

    # Link komentara

  449. pola Italije je za ekstremnu desnicu, pola za ekstremnu levicu. Zajednički im je hleb, ako može sa što manje motike.
    (Lasciatemi cantare, 29. septembar 2022 13:22)

    # Link komentara

  450. Pusi, pije koktel, igra karte na plaži. Kakav liberalni shok!
    (Zx, 29. septembar 2022 13:22)

    # Link komentara

  451. Zadar, vekovni Hrvatski grad!
    (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 29. septembar 2022 13:20)

    # Link komentara

  452. Hrvatska priznala Kosovo a smeta im što bi Italija da vrati Istru i Dalmaciju, kako licemerno
    (Ns, 29. septembar 2022 13:20)

    # Link komentara

  453. Ne brinite, svako ko dodje na vlast promeni se..
    (VJ, 29. septembar 2022 13:19)

    # Link komentara

  454. Istrijani ionako jedva čekaju da se probude kao Italijani.
    (Spale, 29. septembar 2022 13:19)

    # Link komentara

  455. Пуна подршка!
    (kimikg, 29. septembar 2022 13:19)

    # Link komentara

  456. Pa i naš je pop popovao...
    Umro od alkohola.
    (Moram da kažem, 29. septembar 2022 13:18)

    # Link komentara

  457. Gospodja pre svega, zivi ga.
    (dritto, 29. septembar 2022 13:18)

    # Link komentara

  458. Pametna zena i zna sta radi.
    (milivoje, 29. septembar 2022 13:18)

    # Link komentara

  459. ... izgleda popravlja se. Bitno je da ne sedi na hladno.
    (Brza Fotografija, 29. septembar 2022 13:18)

    # Link komentara

  460. Tako je. Putin kolje i ubija.
    (xyz, 29. septembar 2022 13:17)

    # Link komentara

  461. Kraljica
    (Bx, 29. septembar 2022 13:17)

    # Link komentara

  462. Fasista na platnom spisku Kremlja.
    (Xman, 29. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  463. Domacica pre svega
    (Naivni_Gavran, 29. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  464. Forza Giogia!
    (self, 29. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  465. Pirgava po celom telu.
    (Pokondirena Tikvica, 29. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  466. Sto da ne pusi
    (Dapace, 29. septembar 2022 13:14)

    # Link komentara

  467. To što želi Istru to je u redu, nego što pije i puši, još da sedi na ladnom betonu i kraj.
    (Beograd-janin, 29. septembar 2022 13:14)

    # Link komentara

  468. Vodimo ljubav, a ne rat.
    (i, 29. septembar 2022 13:13)

    # Link komentara

  469. BRAVOOO za nju!
    (Ivan Milanovic, 29. septembar 2022 13:13)

    # Link komentara

  470. Hahha kakav naslov..
    (duci nis, 29. septembar 2022 13:12)

    # Link komentara

  471. Italija do Splita
    (zed, 29. septembar 2022 13:12)

    # Link komentara

  472. velika katolkinja sa vanbračnim djetetom i nezakonitim mužem hahaha....zanministricu ju postavio Berlusconi (pametnom dosta). Loži radničke mase najjeftinjijim.petparačkim floskulama i frazetinama. Njen izbor za prwmijerku Italije više govori o razini biračkog tijela neho o njoj samoj. Jer, što.bi rekli.Ameri : practice what you preach!
    (Hrvoje Ljakse, 29. septembar 2022 13:11)

    # Link komentara

  473. Sada će hrvatske neoustaše
    da se pozivaju na Tita & SFRJ.
    Prajsles.
    (gost, 29. septembar 2022 13:09)

    # Link komentara

  474. Ružna curica ima pravo maštati...
    (Francuski Hrvat_Les Halles, 29. septembar 2022 13:09)

    # Link komentara

  475. Svaka čast za Istru i Dalnaciju!!! Svoje je svoje!!!
    (Kizo, 29. septembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  476. Svaka cast,prava zena
    (Euro, 29. septembar 2022 13:07)

    # Link komentara

  477. Prava žena
    (spalle, 29. septembar 2022 13:07)

    # Link komentara

  478. Bravo, isto kao i ja.
    (pilgrim, 29. septembar 2022 13:06)

    # Link komentara

  479. Dok ne sedi na ladnom betonu sve ok.
    (raja krezava, priprosta zasluzuje da gladuje !, 29. septembar 2022 13:03)

    # Link komentara