- Komentari -
  1. Ако сада дају улогу неком њеном пријатељу биће све у реду.У, моје време се није то догађало,ско хоће хоће,ако неће неће и није било потребно да се пријави неко.ако би неко био баш досадан,попио би шљаку да му се заврти и све је решено за два минута.Ово сад,све за лову.
    (Александар, 27. januar 2022 12:29)

    # Link komentara

  2. Da pokusam da objasnim u cemu vidim problem u ovom slucaju. Pritom, ovo nije jedini takav slucaj.

    Stvar je u tome sto je dovoljno da zena prijavi muskarca za nasilje, pa da on bude momentalno kaznjen bez prava na odbranu, ili, ne daj Boze, sudjenje. Mediji ga odmah, unapred, osude.
    E, to je pravi problem.

    Gde su u celoj prici istraga, dokazivanje tvrdnje, iznosenje odbrane i, na kraju, sudjenje?
    Ne, nego: "Ona je rekla", i kraj - nema te, dok gomila "pravdoljubivih" iz pozadine glasno vice "nasilnik" i "silovatelj", bez ikakvih dokaza i odgovornosti…

    (Mirko, 25. januar 2022 11:57)

    - Pa piše u tekstu da je bila istraga i da su nakon završene istrage raskinuli ugovor sa glumcem. Odakle znate da je odluka doneta bez dokaza i odgovornosti na osnovu “rekla kazala”? Poslodavac je sproveo istragu i pravo je poslodavca da odluči šta sa zaposlenim. Ne može svaki spor u svakoj firmi da se rešava na sudu. E sad on ako je nezadovoljan odlukom poslodavca i misli da je neopravdano izbačen sa posla, on može da ih tuži na sudu. Može da tuži i nju zbog klevete. Ako ima osnova, naravno.
    (Zemljoradnik, 27. januar 2022 04:44)

    # Link komentara

  3. Hahahaha pa realno ovo je minimum, ali zasto da se zaustavite na tome? Treba da stoji u ugovoru da vam pere noge svako vece, vase roditelje zove "mama" i "tata", vi birate poslove, garderobu i drustvo za nju, a kuvanje i ostali kucni poslovi se podrazumeva da ona radi. Porodiljsko odsustvo je 100% njeno, vas prljave pelene ne zanimaju. Postavite je na njeno mesto, vi ste ipak muskarac i tako bog zapoveda.
    (Ja, 25. januar 2022 10:54)

    Ooo, pa evo nama jos jedne angazovane proleterke-udarnice!
    Mene zapravo fascinira kako se one jadne bore sa azdajom patrijarhata, i prave su heroine, niko im u tome ne pomaze, osim drzave, medija, internet zajednice i gomile simpova...oh wait.
    I pored svega toga, po njima, one nikada teze nisu zivele i manje prava nisu imale!
    Ne znam da li da posaljem ovaj komentar, ko zna, mozda za 10-15 godina bude podlozan zatvorskoj kazni zbog 'nedolicnog ponasanja'.
    (Aule, 25. januar 2022 17:04)

    # Link komentara

  4. @mirko
    Odličan komentar,sjajno si izvukao suštinu!
    @staoo
    A i tebi pohvale,crni humor izmedju ostalog pokazuje nečiji iq i uspeo si da me nasmeješ što mi se u poslednje vreme i ne dogadja često,hvala ti!
    Lično,protivnik sam nasilja,bilo kada i bilo gde!
    Ja sam ga doživeo od strane bivše supruge i to ono mnogo gore od fizičkog,psihičko verbalnim putem.Trebalo mi je vremena da shvatim da sam najvecim delom sam kriv jer sam neke stvari dozvolio u početku,a onda je uzelo maha i pretvorilo se u pakao,zaljubljena mlada glupava i neiskusna budala..
    Od nečeg za šta sam očekivao da ce biti prelepo,pretvorilo se u haos!I nikada mi nije na pamet palo da podignem ruku (samo nogom..,loša fora!) tj.jesam ali na sebe,da nekog izudaram a taj neko sam uvek bio ja,kada te neko dovede u taj stadijum i poznajem puno muškaraca koji su i koji i danas isto postupaju.Kada bih saznao da neko maltretira svoju izabranu,bez obzira na status,tog momenta bih sa njim u najmanju ruku prekinuo svaki kontakt,to je užasan način da frustraciju izbaciš iz sebe.
    Ali ovo što se dogadja poslednjih par godina pomalo mi bocka mozak,nešto tu debelo nije ok..
    A dame,devojke,supruge,koleginice,takodje zapitajte sebe da li ste,ako ste se nekad našle u neprijatnoj situaciji,možda bar u minimumu bile inicijator nečeg što je ružno!?
    Ili smo baš svi bahati isfrustrirani beta mužjaci koji nemaju drugog izbora sem nasilja!?
    Verujte mi,da sam mogao da biram izmedju fizičkog i psihičkog uvek bi bilo ovo prvo,mnogo manje boli.
    Ali meni je to iskustvo kasnije donelo korist,uspeo sam da izvučem pouku,bar još uvek..
    Teška je ovo tema,a prave je još težom.
    Samo medjusobno poštovanje i apsolutno ništa više sem toga.
    (ford, 25. januar 2022 15:24)

    # Link komentara

  5. Komentari odslikavaju koliko je nase drustvo toksicno i koliko je pogodno tle za nasilje prema zenama. Odvratni ste. Ne treba niko nikoga da maltretira, svaki drugi nacin razmisljanja je nemoralan. Tekst lepo kaze da su mu dali otkaz nakon sto je zavrsena nezavisna istraga, ali ne umete vi to ni da procitate, odmah ste se osetili ugrozenim i osuli paljbu.
    (Ja, 25. januar 2022 14:30)

    # Link komentara

  6. Evo jedne stvarnosti tj istinite price
    Covek radi elektriku po kuci, mehaniku, elektroniku, umrezavanje po kuci, postavlja izolaciju 12cm staklene vune, popravlja gasni bojler sam jer je sposoban a i nema vremena zvati servis jer ce se dotad svi smrznuti dok oni dodju, popravlja auto rastavljanje motora menjanje dihtunga glave pumpa vode sve kaseve svu elektriku elektroniku mehaniku na autu, gradjevinske poslove radi na kuci, osim postavljanje prozora je prepustio proizvodjacu, a kad dodje kuci sa posla kuva rucak i veceru za tri dana, a kad pere pod pere ga na kolenima jer stojeci sa mopom se nikad nista nece oprati

    Zena ode na posao oko 9 10 izjutra a vrati se oko 21 22 uvece, ode 2 3 sata na putovanje, uglavnom vrati se kuci na gotovs sve
    Znaci govorim istinitu pricu o zivotu jednog domacinstva

    I kako je sad zena tu zrtva?
    (Mita, 25. januar 2022 14:21)

    # Link komentara

  7. Amerikanci i njihovi liberali zajedno sa feminisričkim pokretima žele da unište ljubavne odnose. Cilj je da unište polove preko forsiranja dženderizma, da ima manje brakova, dece, da niko nikom ne prilazi.
    (trp, 25. januar 2022 13:40)

    # Link komentara

  8. @joja sve si u pravu...
    (bane, 25. januar 2022 13:39)

    # Link komentara

  9. U šta spada navedeno iz domena neverbalne komunikacije:
    - izlaganje bujnog poprsja,
    - izlaganje koljena & butina u ultrakratkoj suknji,
    - izlaganje fugure na uvid, zatim nagli okret i pogled ravno u oči.
    Molim logična objašnjenja.
    (gost, 25. januar 2022 13:02)

    # Link komentara

  10. Hahahaha pa realno ovo je minimum, ali zasto da se zaustavite na tome? Treba da stoji u ugovoru da vam pere noge svako vece, vase roditelje zove "mama" i "tata", vi birate poslove, garderobu i drustvo za nju, a kuvanje i ostali kucni poslovi se podrazumeva da ona radi. Porodiljsko odsustvo je 100% njeno, vas prljave pelene ne zanimaju. Postavite je na njeno mesto, vi ste ipak muskarac i tako bog zapoveda.
    (Ja, 25. januar 2022 10:54)

    Loše ste se pogodili, ali svakako izbor je bio vaš. Sledeći put pamet u glavu.

    Što se tiče teme, zbog kojekakvih debilki koje bi da isteraju neku sitnu korist ili im treba pažnje, prave žrtve trpe. Inflacija počinje i ovde da uzima danak.
    (maxy, 25. januar 2022 12:48)

    # Link komentara

  11. Da pokusam da objasnim u cemu vidim problem u ovom slucaju. Pritom, ovo nije jedini takav slucaj.

    Stvar je u tome sto je dovoljno da zena prijavi muskarca za nasilje, pa da on bude momentalno kaznjen bez prava na odbranu, ili, ne daj Boze, sudjenje. Mediji ga odmah, unapred, osude.
    E, to je pravi problem.

    Gde su u celoj prici istraga, dokazivanje tvrdnje, iznosenje odbrane i, na kraju, sudjenje?
    Ne, nego: "Ona je rekla", i kraj - nema te, dok gomila "pravdoljubivih" iz pozadine glasno vice "nasilnik" i "silovatelj", bez ikakvih dokaza i odgovornosti.

    Da li iko ima obraza da tvrdi da lazno prijavljivanje u ovakvim slucajevima ne postoji?
    Nikada motiv nisu ljubomora, osveta ili interes, je l' da?

    Takodje, kada se na sudjenju ustanovi da ne postoji dovoljno dokaza za optuzbu, ili cak da je optuzeni nevin - to nije dovoljno, jer su tada "sudovi korumpirani", a optuzeni ostaje prokazan, obelezen i skrajnut za sva vremena!

    S druge strane, kada neka presuda odgovara politickom narativu koji se forsira - ta presuda postaje glavni argument koji nije dozvoljeno dovoditi u pitanje, i tada su isti ti sudovi "bastion pravde i demokratije".

    Potpuno je jasno da zapadna civilizacija jako brzo klizi u totalitarizam, a sve pod plastom "demokratije, ljudskih prava i borbe za jednakost". Kada to nije upotrebljivo, sledeci izgovor po redu "borba protiv terorizma", pa onda na red dolazi "bezbednost". Pandemija virusa kovid19 je odlicno to pokazala u praksi.
    (Mirko, 25. januar 2022 11:57)

    # Link komentara

  12. izvadio čarobni štapić i rekao da može da ga uzme?
    (@staoo, 25. januar 2022 11:55)

    # Link komentara

  13. Nisu to feministkinje.To su nove ženske generacije kojima su feministkinje napravile teren, da se iživljavaju kako hoće.
    Čak i kod nas je počela ista fora, ljubomorna koleginica na pametnijeg kolegu u administraciji ili neki programer,samo ga prijavi(naravno tad joj nije smetalo..) i ćao.
    Videćete da će ovoga biti sve više i kod nas.
    (Čije ovde njegova livada, 25. januar 2022 11:16)

    # Link komentara

  14. Zene su sve gore. Nema ovo veze vise sa feminizmom. Ali dobro balans u svetu uvek postoji zato lepo evropljani sve vise zene kineskinje i severnu afriku a ove opasne ostaju same.

    I tako i treba
    (Stefab, 25. januar 2022 11:04)

    # Link komentara

  15. Takođe nikako se ne ženite ako vas ne voli zaista - ili uzima vaše prezime ili predbračnim ugovorom sve pripada vama. Pustite sve bajke, i nikako se ne ženite bez ovog minimuma.
    (joja, 25. januar 2022 09:20)

    Hahahaha pa realno ovo je minimum, ali zasto da se zaustavite na tome? Treba da stoji u ugovoru da vam pere noge svako vece, vase roditelje zove "mama" i "tata", vi birate poslove, garderobu i drustvo za nju, a kuvanje i ostali kucni poslovi se podrazumeva da ona radi. Porodiljsko odsustvo je 100% njeno, vas prljave pelene ne zanimaju. Postavite je na njeno mesto, vi ste ipak muskarac i tako bog zapoveda.
    (Ja, 25. januar 2022 10:54)

    # Link komentara

  16. Jojo, smiri se, neces ti ni sa kakvom devojkom nista i nigde.
    (jednoga dana u zemlji snova, 25. januar 2022 10:16)

    # Link komentara

  17. Ove feministkinje puštene sa lanca, ujedaju koga stignu.
    (Zoran, 25. januar 2022 10:09)

    # Link komentara

  18. Momci, zaboravite na zene i devojke, ako im skuvate kafu vec ste u problemi i moze da vas po ovoj logici tuzi jer mozda po njenom tumacenj nesto dolazi iza te kafe. Cim vas neka devojka pogleda skrenite pogled negde drugde !!!
    (pun pronasaj, 25. januar 2022 10:00)

    # Link komentara

  19. Poruka je jasna: budi gej i nema glava da te boli.

    Potpuna dekadencija društva.
    (Torrente, 25. januar 2022 09:58)

    # Link komentara

  20. Procitala sam komentare I odvratni su!!! Sta je vama?!?! Ne razumem sta I kako zena da prijavi a da je muskarci poveruju?!?! Svima zelim cerke ?
    (bojana, 25. januar 2022 09:55)

    # Link komentara

  21. @joja

    "Takođe nikako se ne ženite ako vas ne voli zaista"

    Za njihovu ljubav nema garancije ich. Za cas se to kod njih promeni, iz sopstvenog iskustva govorim. Pogotovo su problematicne posle 40-te e tad ako ti kaze da te ne voli vise a ti je gledas i ne mozes da verujes u kakvom se tripu nalazi, ma cirkus su uopste uzevsi ali ajde, trazili smo... Ovo za predbracni ugovor potpisujem, inace sve sto je tvoje deli se a ono sto je njeno je samo njeno.
    (magistar colovic, 25. januar 2022 09:51)

    # Link komentara

  22. Evo je još jedna... Ovo zaista ide u drugu krajnost i upravo demorališe one prave žrtve seksualnog nasilja.
    (NikolaBg, 25. januar 2022 09:46)

    # Link komentara

  23. Bas,trebala je ko prava srBkinja da pusti da je maltretira,ipak je on musko,gazda.Jel to tvoja logika ili "garant laze feministkinja,sve je to zavera protiv muskaraca"
    (Markos, 25. januar 2022 09:12)

    Nego sta. I da joj laska sto je on pohotno odmerava, mozda nehotice dodiruje tu i tamo itd. Zaboga, pa nije je silovao, samo pokazao da bi zeleo da se opsti s njom. A njoj kao da ne godi muska paznja. Da, Markose, tako razmislja vecina i zato top komentari kakve danas imamo.
    (Robert, 25. januar 2022 09:44)

    # Link komentara

  24. Naučite već jednom: odmah prvi prijavite. Svoju ženu, koleginicu ili bilo koju žensku osobu sa kojom dolazite u kontakt. Nema čekanja jer je posle kasno. Ako se sa nekom devojkom upoznajete na žurci na koju odlazite u 9 uveče, i tamo ćete prvi put u životu da je vidite, nemojte čekati da se iza ponoći vratite. U 8 sati napišite prijavu i ostavite skript, da se na društvenoj mreži vaša prijava njenog napada na vas pojavi u 9 i 15, dok još igrate na neku muziku. Pre nego što je ona imala šanse ne da se vrati kući i prijavi vas, nego i pre nego što je došla do mobilnog u 9 i 30.
    Ovo "čim je prijavljen suspendovali smo ga", to već presuđivanje osudom i oštećujućom akcijom po automatizmu znači da je takvim državama efektivno ukinut sudski sistem! A naravno jednom kad ga suspenduju oni nikad, ali nikad neće ići unazad i reći "jao, pogrešili smo, evo ti nazad i uoga i novčana odšteta". Shvatite već jednom: ako ste muško biće vreme iluzije ravnopravnosti je prošlo. Radili ste teže, opasnije i praljavije poslove, živeli kraće, imali neki stepen džentlmenskog ponašanja i bili u svetu kako-tako razumne povlašćenosti ženskog roda. Ili kako-tako podnošljive. Gotovo je, novo doba ima sistem zakona i države koji rade protiv vas i nikad za vas. Preemptivno prijavljivanje je minimalna ali neophodna odbrana. Takođe nikako se ne ženite ako vas ne voli zaista - ili uzima vaše prezime ili predbračnim ugovorom sve pripada vama. Pustite sve bajke, i nikako se ne ženite bez ovog minimuma.
    (joja, 25. januar 2022 09:20)

    # Link komentara

  25. Petar Markovic
    Bas,trebala je ko prava srBkinja da pusti da je maltretira,ipak je on musko,gazda.Jel to tvoja logika ili "garant laze feministkinja,sve je to zavera protiv muskaraca"
    (Markos, 25. januar 2022 09:12)

    # Link komentara

  26. Zamisli svidela mu se zena, umesto da bude gej i njen bff
    (Lola, 25. januar 2022 09:11)

    # Link komentara

  27. Treba da pokuša u Hairy Proteru...
    (Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 25. januar 2022 08:07)

    Proterali su ga :(
    (magistar colovic, 25. januar 2022 09:10)

    # Link komentara

  28. bednica
    (petar markovic, 25. januar 2022 08:31)

    # Link komentara

  29. - A sto Cile kinji Ljubicu?
    - Pa zato sto mu ne da...
    - Sta...?
    (prcko, 25. januar 2022 08:29)

    # Link komentara

  30. Previse usao u ulogu...
    (neno, 25. januar 2022 08:20)

    # Link komentara

  31. Treba da pokuša u Hairy Proteru...
    (Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 25. januar 2022 08:07)

    # Link komentara