- Komentari -
 1. Bla, bla, bla... Izmišljanje budalaština i teorija zavere samo prikriva frustrcije uskogrudnih nacionalista što im je najsposobniji vladar Srbije u poslednjih 150 godina bio Hrvat.
  (Srboljub, 3. februar 2022 22:18)

  # Link komentara

 2. Brozovi krediti vam ne smetaju?! A,Goli otok?! Blokirate auto put, i završite na Goli otok! To je bila demokratija! Bravo, Josipe, majstore! A, možda, da mu se zahvalimo, i za Kosovo?!
  (Goran, 16. januar 2022 16:56)

  # Link komentara

 3. Ruski ili engleski spijun terorista ratovao u 1 s r protiv srbije ubijao.srpsku decu zene starce sluzio.u ozloglasenoj vrazijoj diviziji ..posle rata zabranio.povratak.srba na kim a albancima dopustio nesmetan ulazak u zemlju sto nas danas skupo kosta.srbiju podelio na 2 pokrajine i to samo nju...hrvatsku spasao da bude proglasena kao genocidna i oteo teritoje tj.dalmaciju italijanima 1946 preselio 56 fabrika iz srbije u hrvatsku i sloveniju...goli otok formirao za nepislusne srbe....jedan hostapler ubica zlo od coveka...izvaditi ga sa dedinja i tamo nspraviti muzej stepi bojovicu misicu gsvrilovicu milunki...a ne ovom ustasi
  (Goran, 16. januar 2022 16:28)

  # Link komentara

 4. Још се срби нису национално освестили!? У Срибији и сада има ванземаљаца, "југословена" и потомака "другова". А ОНА држава је била толико добра и темељна ,да се распала у крви. А њен распад је почео одмах, 1918 године јер смо је ,ми срби, павили са фукаром (Војвода Мишић).
  (ЗБ, 16. januar 2022 13:51)

  # Link komentara

 5. "I tako, radeći novu ličnu kartu, dočekam 2021-ve godine da uvidom u evidenciju MUP-a, shvatim da su mi Srbi nasilno menjali nacionalni identitet i izjašnjavanje da sam Jugosloven.
  Do groba Jugosloven, kako sam se rodio i zakleo, tako i umirem i imam pravo na to.
  Od sada, statističari i popisivači više nemaju pristup mojoj kući."

  (JUGOSLOVEN, 15. januar 2022. 22:29 h )


  Ehh...druže, svi smo mi Jugosloveni, hteli da priznamo to ili ne...bio ti četnik, ustaša, balija, koji god k da si, ti ostaješ Jugosloven. Niko ne može promeniti činjenice; krv nije voda. Neka, nek beže Makedonci, Crnogorci, Crno-gorci, Montenegrini, Milogorci, Bosanci, Bošnjaci, Muslimani ili šta već od toga da su Srbi, nek beže i Slovenac i Hrvat, da im je prvi brat Srbin. Nek beže, pobeći neće....
  (Proleter, 16. januar 2022 11:59)

  # Link komentara

 6. Treba vratiti svu imovinu pravim vlasnicima koju su komunisti oteli posle drugog sv rata,isterati na ulicu unuke komunista a ako ima zivih strpati u zatvor.
  (Pravda, 16. januar 2022 10:01)

  # Link komentara

 7. i prosto je neverovatno da i u dugogodišnjem "ovom boljem sistemu" ni blizu ne možemo da dostignemo ni u čemu nivo te države. ni u proizvodnji ni u izvozu, ni u izgradnji ni u jačini institucija, ni u kvalitetu života i ponašanja. i dan danas, uglavnom sve što koristimo, zgrade, putevi, mostovi, škole, institucije su zaostavština tog vremena. od toga još uvek živimo i od još prodaje ostataka tih firmi živimo. ceo Novi Beograd (ej! ceo grad), 80% Beograda, da ne pričam o ostatku su oni digli. ko sa tim može da se meri?
  (koča, 15. januar 2022 21:01)

  Dosadni ste,cela evropa je bila u industriskom usponu tog vremena a ne samo bedna sfrj,jedna Svedska je do pre 35 godina proizvodila carape ajde dosta sa laznom komunistickom propagandom.Nije se zivelo bolje dokle vise te lazi pa na zapadu zivi 6 mil srba danas, stare dijaspore,prvo masovno iseljavanje ka kapitalistickim zemljama je pocelo 50 tih.
  (Banditen partizanen, 16. januar 2022 08:41)

  # Link komentara

 8. Neka ti je vecna slava i hvala Komandante!
  (Smrt fasizmu!, 16. januar 2022 05:26)

  # Link komentara

 9. 1945 године забранио искључиво Србима да се врате у своје куће,своја имања у Македонији и на Косову и Метохији.
  (Jovan, 14. januar 2022 22:35)

  On je samo pokusao da ispravi ono sto se desilo nakon Balkansog rata a to je proterivanje Albanaca sa KiM i masivno naseljavanja Srba u njihove kuce. Znao je da je to jedini put da sacuva KiM unutar FNRJ. Kosovo i Metohija je jako kompleksna tema i emotivna sa kojom mi nemamo snage da se suocimo vec samo vicemo naglas sta su oni nama uradili zanemarujuci sta smo mi njima takodje radili kad smo vojno jaci.
  (Remi, 16. januar 2022 00:17)

  # Link komentara

 10. Živeo Drug Tito i Komunistička Partija Jugoslavije!
  (Proleter, 15. januar 2022 23:58)

  # Link komentara

 11. I tako, radeći novu ličnu kartu, dočekam 2021-ve godine da uvidom u evidenciju MUP-a, shvatim da su mi Srbi nasilno menjali nacionalni identitet i izjašnjavanje da sam Jugosloven.
  Do groba Jugosloven, kako sam se rodio i zakleo, tako i umirem i imam pravo na to.
  Od sada, statističari i popisivači više nemaju pristup mojoj kući.
  (JUGOSLOVEN, 15. januar 2022 22:29)

  # Link komentara

 12. *Nadam se da će komentar biti objavljen, u celosti.
  (Low Key Lyesmith, 15. siječnja 2022. 11:31)
  Zašto to istu sliku vidim i u dan današnjoj Srbiji? Pitem se pitam!?
  (stranac 1952, 15. januar 2022 21:45)

  # Link komentara

 13. i prosto je neverovatno da i u dugogodišnjem "ovom boljem sistemu" ni blizu ne možemo da dostignemo ni u čemu nivo te države. ni u proizvodnji ni u izvozu, ni u izgradnji ni u jačini institucija, ni u kvalitetu života i ponašanja. i dan danas, uglavnom sve što koristimo, zgrade, putevi, mostovi, škole, institucije su zaostavština tog vremena. od toga još uvek živimo i od još prodaje ostataka tih firmi živimo. ceo Novi Beograd (ej! ceo grad), 80% Beograda, da ne pričam o ostatku su oni digli. ko sa tim može da se meri?
  (koča, 15. januar 2022 21:01)

  # Link komentara

 14. Gledajuci ga malo bolje u lice,izgleda kao da je Albanac.
  (Milan, 15. januar 2022 20:56)

  # Link komentara

 15. Najveći srpski vladar u istoriji!

  Večna mu slava i hvala!
  (Dušan, 15. januar 2022 20:04)

  # Link komentara

 16. Za sve ove komentatore koji su protiv Tita,dobro,pa i da ste u pravu ali šta mislite da neka sila zbriše sve ono šta je on napravio,naši gradovi bi bili na nivou kasaba,na Jadranu bi bilo samo stenje,bili bi na nivou turskog doba,ne tvrdim to jer sam kao njegov pristalica dobro ziveo,naprotiv,nisam imao ništa a imao sam sve,mozda vi sada imate sve a nemate ništa ili nemate ništa,ni pameti,ni savesti i uzivate sami sebe lazuci,ej,pa on je za vas bio u najmanju ruku Dzems Din !
  (cobo, 15. januar 2022 19:00)

  # Link komentara

 17. @Gotovo savršena socijalna politika. Besplatno školovanje i zdravstvo.
  (Savremenik Tita, 15. januar 2022 15:03)

  Savrsena socijalna politika koje je resavala problem nezaposlenosti tako sto je od polovine 60-ih do njegove smrti poslala najmanje milion stanovnika na Zapad, jer nije bilo posla za njih u njihovoj drzavi, zbog neefikasne ekonomije.

  I jos jednom ne postoji besplatno skolstvo i zdravstvo, sve to placas, a da li ce to biti placeno pre nego ti isplate platu ili ti isplate vecu platu pa placas sâm je druga prica.
  (Jovan, 15. januar 2022 17:54)

  # Link komentara

 18. Za sve ove luzere koji se tripuju da im je Jugoslavija nesto oduzela i da su svi srbomrzci jer jos uvek nema prosto-prosirene Srbije ni na vidiku i da je za to razlog Kralj i Tito...

  Jugoslavija mi nije nista uzela a komunjare jesu, pas im se mesa najeo.
  Isti oni koji su pjevali "Od Vardara pa do Triglava" a danas masu svojim
  zastavama do daljnjeg a onda kako bude.
  (prodane balkanske duse, 15. januar 2022 15:17)

  # Link komentara

 19. (Brle, 15. januar 2022 12:26)  Samo je trebalo da se prihvati Londonski ugovor iz 1915. godine i danas bi na Balkanu postojale samo Srbija, Austro-Ugarska i Grčka, nema hrvatijanaca, nema bošnjaka, nema makedonaca i ostalih lažnih nacija, samo Srbi, Austrijanci, Mađari i Grci, eto to nam je bila najveća greška u istoriji, što su naši preci poverovali u bratstvo sa večito iskompleksiranim konjušarima koji su gledali naše kraljeve, vojsku i državu u vreme dok su oni o tome mogli samo da maštaju u štalama svojih gospodara u kojima su kao bosonogi kmetovi gazili lajna.
  Zato NIKAD više Jugoslavija, ali nikad, nikad i NIKAD!
  (..., 15. januar 2022 15:09)

  # Link komentara

 20. Posle tita Haos!!!
  Nikada više jugoslavija.
  (Jovan. A, 14. januar 2022 19:56)

  Zar je bitno šta je bilo posle Tita? Šta god da je bilo mi smo to napravili, a ne on. Bitno je kako je bilo za vreme Tita. Zemlja napreduje, ljudi grade kuće, kupuju automobile, pasoš među najjačim na svetu. Gotovo savršena socijalna politika. Besplatno školovanje i zdravstvo.
  (Savremenik Tita, 15. januar 2022 15:03)

  # Link komentara

 21. Poštovani. Vama nijeni mesto a ni vreme da govorite o jednom čoveku koji je imao vizeje isto kao Kralj Aleksandar. A vi ga svrstavate u osobe koje ne postoje, iako taj čovek zaslužuje mnogo više od onog što domaći izdajnici žele da vide.
  Ja kao njegov pionir mogu da kažem kad sam postao odrastao čovek u vreme Ante markovića sam imao platu 2150 maraka i imali smo puno veće zarade negoli Nemačka. Zbog takvih koji i dalje razmišljaju naše Balkanske zemlje ostaju bez naroda .
  (Milinkovic Branimir, 15. januar 2022 14:59)

  # Link komentara

 22. Kakav bolestan tekst, kakvo muljevito dno, kao Tito mrzeo Srbe, a u stvarnosti oženio Srpkinju.
  (Istorija, 15. januar 2022 14:59)

  # Link komentara

 23. @Brle
  Nama Srbima je Titova Jugoslavije oduzela Kosovo, odnosno stvorila uslove da Kosovo izgubimo. To je sasvim dovoljno za zaključak da je Titova režim bio zasnovan na antisrpskim osnovama. Ili, kako su to drugovi komunisti govorili, na borbi protiv veliko srpske buržoazije (čitaj: srpske države). I mnoge druge činjenice i okolnosti govore o tome da bi mogla knjiga da se napiše.
  (Bora, 15. januar 2022 14:48)

  # Link komentara

 24. Partizani to jest komunisti nas uveli u drugi sv rat u kojem nismo imali sta da trazimo( ne razumem zbog cega i zbog koga smo ratovali).Trebali smo biti neutralni kako nam je i ponudjeno od strane Nemacke ili da smo stali na strani Nemacke.Ne vidim da su lose prosli cak cene svoje saveznike u danasnje vreme.Na kraju ispade da smo mi gubitnici a oni pobednici.
  (Bezveze, 15. januar 2022 10:17)

  Kako su nas komunisti uveli u II svetski rat kad su oni digli ustanak tek nakon što je Nemačka napala Sovjetski savez i time prekršila pakt o nenapadanju? Jugoslavija je tada već bila okupirana. Je l možete vi nju ejdž četnici da usaglasite istorijske činjenice da se ne blamirate u svakom komentaru?

  Trebalo je svi da budemo saradnici fašističkih okupatora kao Ljotić i Nedić, da izvodimo svoju decu na streljanje, da ignorišemo da se u NDH ubijaju Srbi, Jevreji, Romi i neposlušni Hrvati, komunisti u logirima, da se u okupiranoj Srbiji ubijaju Jevreji, Romi i Srbi i ostali komunisti? Čitav rat ste streljali i klali u trojkama samo Srbe i ostale partizane i sada se hvalite nekim američkim pilotima koje ste spasli pred kraj rata taktikom prevaranata iz Balkan Ekspresa, misleći da ćete tako spasti svoju gu..cu.
  (Pero, 15. januar 2022 14:31)

  # Link komentara

 25. Prezime Broz je nastalo od osobnog imena Ambroz, a njegovi preci su najvjerovatnije pobjegli pred Turcima iz okolice Bihaća, tj. Pounja, kao i masa predaka današnjih Zagoraca. Zato u kajkavskom Zagorju postoji i masa netipičnih prezimena poput Bišćan, Lacković, Iveković, Kovačić, Kramarić, Gregorić, Brozović, Broz, itd. Što se samog Tita tiče, tu su stvari nejasne. U crkvenoj matici krštenih dokazano fali list na kojem bi trebao biti njegov datum rođenja. Imao je 13 razlišitih datuma rođenja. Mom ocu je neki Kumrovčanin rekao da "ovoga novoga" u selu nitko ne poznaje. Postoje indicije da je bio sudetski Nijemac vrbovan od Kominterne. Možda otud čudan akcent i afinitet prema slavenskim jezicima. Sve je moguće...
  (djedmedjed, 15. januar 2022 13:59)

  # Link komentara

 26. Tito je bio samo covek, nacinio je mnoge greske i uradio mnoge dobre stvari. Jugoslavijom su vladale sluzbe bezbednosti koje su ga se bojale. Sacekali su da umre i onda od Jugoslavije napravili svoje prcije.
  Ziveo sam u desetak zemalja i sreo bar 50 raznih nacionalnosti. Sto je nacija manja i siromasnija, to su price o nekadasnjoj slavi, moci i bogatstvu dalje od istine. Srpski nacionalisti i njihove mantre o tome da je "Tito unistio srpstvo" nisu izuzetak, ali mapa Kraljevine Jugoslavije iz 1939 je redak primer koliko nacionalna "elita" moze da upropasti stvar.
  Na toj mapi nema Srbije, ali postoje banovine koje odgovaraju Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji, postoji OGROMNA Banovina Hrvatska koja obuhvata najveci deo BiH, skoro ceo Srem sa Zemunom i Petrovaradinom, postoje tri banovine (Dunavska, Moravska, Drinska) koje obuhvataju Srbiju i Podrinje kao i malecka Banovina Vrbaska koja obuhvata Banjaluku sa uzom okolinom.
  To je rezultat vladavine Karadjordjevica i njihovih stranih mentora, pre svega Engleza. Da je Tito stvarno bio anti-Srbin, trebao je samo ostaviti takvu teritorijalnu podelu. Umesto toga, on je stvorio novu Srbiju, ali nije mogao da promeni karakter srpskog naroda. Slovenci i Hrvati su uvek zdusno branili svoje kadrove u saveznim institucijama, a srpski komunisti su bili srecni kad je pao prvo Rankovic, pa liberali, jer je to Peri i Drazi otvaralo put ka vrhu.
  (samo kazem, 15. januar 2022 13:28)

  # Link komentara

 27. Kakav narod takva i istorija.
  (Dr, 15. januar 2022 13:28)

  # Link komentara

 28. Састанак у Дивцима био је састанак пуковника Михаиловића, вође четничких одреда, са представницима немачког Вермахта о обустављању непријатељства и заједничкој борби против партизана!!! Састанак је одржан у селу Дивци код Ваљева 11. новембра 1941. године.

  Михаиловић је путем преговора са Немцима покушао да постигне више циљева:

  да склопи примирје са Немцима и тако обезбеди свој опстанак и опстанак свог покрета

  да обезбеди Немачку тајну подршку у борби против партизана и тако се реши супарника у борби за власт

  да заустави немачку офанзиву и тако поштеди народ немачких репресалија.

  Михаиловићеве снаге су 12 дана пре састанка раскинуле сарадњу са партизанима и повеле опши напад на Ужичку републику.

  Djubre izdajnicko! Pre toga je do nogu potucen i u Cacku i u Pozegi od strane Partizana, a kada se povlacila kukavica trazi pomoc od okupatora! Bogu hvala da mu se za vrov ne zna! Najveca kukavica i zlotvorski koljac roda svoga!
  (Hoody, 15. januar 2022 13:24)

  # Link komentara

 29. Tito je u kao austrogurski podoficir u prvom svjetskom ratu dobro uočio da su najveća snaga Srbije nepismeni seljaci kao vrhunski ratnici koji se odlično snalaze na terenu i hrabro ginu ne pitajući zašto. Zato je kad je došao na vlast Srbe obrazovao i urbanizirao, napravio divizije akademika, istoričara, analitičara i političara, nesposobne za ozbiljno ratovanje. U Hrvatskoj svi polako shvaćaju da će vječno imati granice koje im je Tito nacrtao.
  (Tugomir, 15. januar 2022 13:14)

  # Link komentara

 30. Bandit DŽUKELA I UBICA SRBIJE, DODUŠE VEĆE UBICE OD NJEGA SU KRCUN I RANKOVIĆ IZDAJNICI SRBIJE I RAZVRATNICI ...
  (Koki, 15. januar 2022 13:03)

  # Link komentara

 31. [link]

  Objasnio covek.
  (as, 15. januar 2022 12:54)

  # Link komentara

 32. SRBI SU NASLEDILI OD TURAKA DA IH VODI NEKO KO NIJE IZ SRBIJE TAKO DA SU SE KOD NAS POSLE MONARHIJE POJAVILI VLADARI KOJI SU IZ CRNE GORE BOSNE A ZA TITA NIKO NEZBA KO JE ZNAMO SAMO DA JE RADIO SVE PROTIV SRBIJE A OVI GA ČUVAJU U MAUZOLEJU KAO DIKTATORA VALJDA IZ STRAHA KOJI JE POSEJAO U SRBIMA ,..OVI DANAS ISTO RADE SVE PRIRIV SRBIJE PO RECEPTU KOMUNISTA,..UMESTO DA VRATIMO MONARHIJU PRE ĆEMO DA VRATIMO TURKE KAKO STOJE STVARI,..KADA NEKO RASPRODA DRŽAVU I NJENA BOGATSTVA PRIRODNA NA PRVOM MESTU RUDNIK ZLATA TAJ NE MISLI DOBRO SRBIJI,..TITO JE PRIČA KOJU BI TREBALO ŠTO PRE OBELODANITI ,ZA MENE JE ON OBIČAN PREVARANT I BANDIT...SVE JE JASNO KADA MILUNKA SAVIĆ I OSTALI POZNATI BORCI ZA SRBIJU I DANAS LEŽE U SENKI TITA KOJI JE RATIO PROTIV DOKAZANIH BORACA ZA SRBIJU....
  (Koki, 15. januar 2022 12:52)

  # Link komentara

 33. Za sve ove luzere koji se tripuju da im je Jugoslavija nesto oduzela i da su svi srbomrzci jer jos uvek nema prosto-prosirene Srbije ni na vidiku i da je za to razlog Kralj i Tito:

  1. Jugoslavija je bila JEDINA MOGUCA drzava gde bi svi Srbi ziveli u jednoj drzavi. Svi vasi mokri snovi o nekoj velikoj Srbiji koja obuhvata BiH, Hrvatsku i ono najsmesnije Makedoniju (koja je pod srpskom vlascu bila svega 40 godina od zadnjih 700) je samo to, vas mokar san. Apsolutno nemoguc u bilom kom scenariju svetskih igraca. Jedino su porazeni Italijani lobirali za tako nesto da bi sami sacuvali izgubljene teritorije u danasnjoj Hrvatskoj a vi se kao lude pozivate i dan danas na taj predlog koji dolazi sa porazene strane.

  2. Beograd ne bi bio jedna petina regionalnog centra predstavnistva i distribucije danas da nije bilo SHS i SFRJ. To bi sve otislo u Budimpestu da nije bilo zajednicke drzave.

  3. Srbija je imala dva AP da bi njen glas vredeo 3 a ne 1 u predsednistvu za razliku od ostalih republika. Guglajte zasto Vojvodina nije uvek glasala kao Beograd dok je Pristina uvek pratila Vojvodinu kako glasa. Znaci Srbi sami sebi opet uskocili u grlo i od prednosti napravili manu i od tada traje ta mantra da je to slabljenje Srbije unutar SFRJ kada je u sustini bila apsolutna prednost. Zamislite da je BiH imala 3 glasa takodje jer u njoj zive tri naroda. Ona prva je mogla da trazi to.

  Srbija posle blickriga 1918 je bila samo za tas na vagi u pregovorim a nikako kao neko final resenje.
  (Brle, 15. januar 2022 12:26)

  # Link komentara

 34. Idealna tema za srpske teorije zavere. Jedini koji je nacionalizmu i šovinizmu rekao ne.
  (Uključite mozak, 15. januar 2022 12:20)

  # Link komentara

 35. Samo bih izneo egzaktne istorijske činjenice, istinite i proverljive. Zaključke, mišljenje i stavove formirajte sami.
  Pravo ime Tita je Joshua Ambroz Meyer, sin poljskog industrijalca Franca Ambroza i Marije Jeveršek. Bečki arhivi su ovde neumitni. Što se svega ostalog tiče, nećemo nagađati ali pogledajmo samo ishode jer oni su evidentni, pred očima svakog.
  Dakle, od 1941. i zvanične pojave komunističkog pokreta, čiji je Tito bio nosioc, do danas imamo neke nove države, narode, jezike. Neki još uvek zvanično kreiraju reči, gramatiku itd. Neki narodi su nastali na prostorima odakle je proteran srpski narod(Makedonija, BiH) a neki su zauzeli te prostore(Krajina, KiM) Neki su čak postali nacija prema verskom opredeljenju, što je presedan i izuzetak u svetskim okvirima(Bošnjaci) iako su se izjašnjavali kao Srbi ili Hrvati...
  Što se tiče njegovih neprijatelja, kao što je Dragoljub Mihailović. Zapitajmo se zašto mu je neprijatelj neko ko brani srpski narod a koga su, naknadno odlikovali američki i francuski predsednik. Oni ne odlikuju nacističke saradnike. De Gol je čak i odbio da se sretne sa Titom nakon rata i objasnio zašto.
  Stradanja i počinjene strahote nema potrebe iznositi jer istorijski izvori jasno govore ko je najviše stradao, gde su bili i kakvi logori kao i na teritoriji koje tadašnje države a nema istorijskih izvora koji o zločinima najstradalnijeg naroda..
  Lično, bio i ne ponovio nam se, nikad više.
  Iznošenje istine, nije mržnja prema bilo kome
  (historia vita magistrae est, 15. januar 2022 12:07)

  # Link komentara

 36. @Dule

  Tvrdite da Tito nikad nije psoetio Jasenovac. Srbija je danas u kandžama auto-šovinista koj bi najradije zabranili svako pominjanje Jasenovca. Zavreme Tita je kroz Jasenovac prošlo nekoliko miliona đaka na ekskurzijama.Nije ništa skrivano u literaturi o ratnim zločinima. Ovi današnji auto-šovinisti bi u Titovo doba bili postati u ludnicu ili u zatvor zbog širenja mržnje na nacionalnoj osnovi.
  Da ilustrujem koliko danas vlada o ustaškog genocidu. Pre neki dan jedan neo-ustaša je na ovom portalu sakupio dosta plusića tvrdeći da popisi u BIH pokazuju da nije bilo ustaškog genocida. Ovom lajavcu niko nije na adekvatan način odgovorio na manipulantski post. NIKO.
  Na popisu 1931 stanovništvo se popisivalo po veroispovesti, a 1948 po nacionalnosti. Muslimanima kojima tada nije bila priznata nacionalnost ostavljena je mogućnost da se izjašnjavaju kao Srbi, Hrvati ili kao neopredeljeni. Kao Srbi se izjasnilo 71 991 muslimana u BIH. Stanovništvo BiH uvećalo otprilike za nekih 20 procenata od 1931 do 1941, a procene za kasniji period su sporne. Sporno je i koliko su predratni popisi pouzdani jer su mnoga planinska srpska sela ostala nepopisana. Zato su i proračuni demografa jako različiti. Po slovenačkom demografu Vogelniku ratni gubici Srba u BIH su preko pola miliona, a prema Kočoviću i Žerjaviću oko 200 000. Upravo je nekadašnji najugledniji demograf u Titovo doba Slovenac Vogelnik dao najveće procene srpskog stradanja u NDH.
  (gfdgf, 15. januar 2022 12:05)

  # Link komentara

 37. "Partizani to jest komunisti nas uveli u drugi sv rat u kojem nismo imali sta da trazimo( ne razumem zbog cega i zbog koga smo ratovali).Trebali smo biti neutralni kako nam je i ponudjeno od strane Nemacke ili da smo stali na strani Nemacke.Ne vidim da su lose prosli cak cene svoje saveznike u danasnje vreme.Na kraju ispade da smo mi gubitnici a oni pobednici."

  E moj @bezveze, ti bi na stranu nemaca fašista posle rata, nije ti dobro što si bio na pobedničkoj strani nego bi u miru da pređeš na poraženu ... Nije Tito dovoljno pobio domaćih fašista. A to ko koga ceni danas ima puno veze sa 90-tim godinama u kojima si ti opet sigurno bio na strani domaćih fašista koji su razbili Jugoslaviju.
  (Srbin Jugosloven, 15. januar 2022 11:35)

  # Link komentara

 38. Tita su podrzale tri saveznicke sile Britanija, SAD-e i SSSR. Da nije bilo Srba ne bi Tito pobedio, plus naravno i saveznici. Dok su svi ostali sa prostora Jugoslavije zavrsili na istoj strani, izmedju ostalog cetnici i ustase. Znaci ne zelim da izjednacim cetnike i ustase, ali je cinjenica da su rat zavrsili na istoj strani. Meni recimo nikad nije bilo jasno, zasto simpatizeri cetnika ne idu na spomen podrucje "Blajburg". Ipak su tamo streljane hiljade pripadnika cetnika. Danasnja Srbija ne zna ni da obelezi 9.Maj dan pobede, kao da se stidi sto je zavrsila rat na pobednickoj strani?. Hrvatska bolje obelezava dan pobede od Srbije, sto po meni nije normalno. Dakle na kojoj strani smo mi bili 45-te na pobednickoj ili porazenoj? Ja nemam dilemu a vi?
  (Redmi, 15. januar 2022 11:31)

  # Link komentara

 39. Jedno ozbiljno pitanje - koliko šizofren moraš biti, pa glorifikovati Josipa Broza Tita, i još ga smatrati pozitivnom istorijskom ličnošću!? FFS, tip je bio običan NKVD atentator, koji je doslovno jedini i isključivi krivac za to što su predratne vođe tzv. KPJ, koji su bili intelektualci i ljudi dostojni poštovanja bez obzira na to što su bili komunisti, pobijeni. Nakon čega je on sa svojim čankolizima zaseo na čelo tzv. KPJ i tu ostao do kraja. Bio je diktator, i svako ko ignoriše tu činjenicu je idiot. Stvari treba zvati pravim imenom. Za vreme njegove vlasti, u Jugoslaviji je postojao i koncentracioni logor, u koji su to đubre - ponavljam, stvari treba zvati pravim imenom - i njegovi čankolizi slali neistomišljenike. I trebamo li ignoristi tretman Volksdeutsche populacije - tj. Podunavskih Švaba - nakon WWII? U komentarima se, zanimljivo, pominju Četnici, ali niko se ne dotiče činjenice da su Četnici uglavnom pobijeni posle WWII, i to samo zato što su bili Četnici, dok su Ustaše - one koje nisu pobijene u Bleiburgu; štp je, btw, BIO ratni zločin - pomilovane i čak inkorporirane u ono što će kasnije postati JNA. To je činjenica, btw. U konačnici, imbecil je gradio kult ličnosti. Još jedna šizofrena činjenica je to da ogroman broj onih koji prosto obožavaju Tita, istodobno apsolutno preziru Vučića, i to iz istih razloga, ni manje ni više. Mislite o tome.

  *Nadam se da će komentar biti objavljen, u celosti.
  (Low Key Lyesmith, 15. januar 2022 11:31)

  # Link komentara

 40. @ Sremac, ako sam dobro shvatio, ti se ponosis dedom masovnim ubicom i po svoj prilici ratnim zlocincem? Smatras da to sto kao bivsi partizan nije izveden pred sud znaci kako je to njegovo zlodelo za pohvalu?! I onda se cudimo sto su dosle devedesete. Pa, nisu zbog nacionalista vec nalozenih oficira i oficirske dece koja su mislila da ce da uzmu pistolje u ruke i da pobiju neistomisljenike bez posledica(mladic, arkan, bobetko, tudjman, ceku, stipetic, dudakovic, boljkovac, manolic...svi oficiri jna ili deca onih koji su "delili pravdu").
  p.s. Sremac, upali svecu dedi i pomoli se da mu gresi budu oprosteni i duse nevinih koje je pobio da mu se ne pisu u rabos pred onim jedinim Sudijom...
  (Strasno, 15. januar 2022 00:47)

  Preponosan! Tog "sudiju" ćeš da sačekaš, tu su ti šanse pola - pola, da li ga ima ili nema, ali pre toga, svi su oni dobili šta su zaslužili. Iz ovog ugla - premalo, trebalo je to raditi daleko temeljnije.
  (Sremac, 15. januar 2022 11:27)

  # Link komentara

 41. Tito čovek koji je Srbe odvojio od Hrista.
  (Dragan, 15. januar 2022 11:20)

  # Link komentara

 42. Koga je briga odakle je najveći masovni zločinac u istoriji Balkana, bitne su stotine hiljada nevinih ljudi koje pobio, stotine današnjih milijardi koje su on i njegovi pokrali, i koje još uvek nisu vraćene, jer je ovaj zakon o restituciji samo još jedna.pljačka, i milioni života inteligentnih, produktivnih i odgovornih ljudi koji su upropašćeni.
  (EU Citizen, 15. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 43. Kakvi povampireni cetnici u komentarima. Ono sto me jos vise plasi je to sto su iste te srbajlije dobile veliki broj plusica. Sramota.
  (Srdjann, 15. januar 2022 09:27)

  A da ih sve staviš na gomilu, ne bi mogao kompletirati celu vilicu.
  (Danilo, 15. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 44. 1914. austrougarski podoficir u bici na Ceru i Kolubari. Vojvoda Mišić ih je sve oterao iz Srbije.

  1918. Karađorđević ukida Srbiju.

  1943. austrougarski podoficir postaje maršal, vraća Srbiju u granice pre 1912., izmišlja neke pokrajine kakve ne postoje nigde, i vlada Srbijom do smrti uz ogromnu podršku Britanije.
  (komentar, 14. januar 2022 23:39) Sve tacno. Sad mi jos samo objasni zasto bi visoki agent Kominterne, austrijski kaplar i hohstapler svetskog ranga, trebalo da vise voli Srbiju od njenih kraljeva, politicara i intelektualaca?
  (budibogsnama, 15. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 45. Jos tog copavog vi hrvati pominjete ovde u srbiju ja da se pitam odma bih vam tog cooavog preneo da nam ne zagadjuje vazduh u srbiji ziveo draza mihajlovic cica
  (Aca, 15. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 46. Kao neko ko je proveo ceo zivot u jednoj monarhiji na severu evrope imao sam prilike da vidim i uporedim razliku dva sistema.Jos uvek zivim na istoj adresi.
  (Scania, 15. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 47. Da bi se shvatilo ko je Tito,potrebno je pobrojati sve činjenice u smislu zastupljenosti Srba u raznim organima,
  zatim koliko je stradanja bilo i posle rata itd,itd.
  A ovako,vidimo lične stavove na koje,
  naravno svaki ima pravo.
  (Milan, 15. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 48. Lalala iz banata

  Vidi, dylan je nebitna papcina, koga briga? Razlika izmedju cetnika i ustasa je ta sto su ustase bili cisti i obrijani, imali cool uniforme i podsjecali na vojsku, dok su cetnici izgledali kao smrdljiva pijana banda. I jedni i drugi su klali, no ustase su kao organiziraniji fino gospodski napravili logore, dok su cetnici kao prljava primitivna rulja jednostavno klali po kucama. Ustase i cetnici bili su saveznici u ww2. Zajedno su ratovali protiv partizana na neretvi i zajedno su pobjegli na bleiburg.
  E sad, tu je jos nesto. Ustase su posljedica katastrofalnog ponizavanja hrvata u prvoj jugi (kradja novca, ukidanje sabora, prebijanje seljaka, ubojstvo radica i ostalih, macek na robiji, diktatura, ubojstvo sufflaya, cak ste i nogometni savez morali ukrasti- toliko ste nenormalni) dok je fasizam odnosno velikosrpstvo kulturoloska stvar kod vas koja se dobije s majcinim mlijekom i zato cete svi odreda negirati hr kraljeve/identitet/jezik dok hrvati nikad nece raditi obratno. I to je dokaz tko je tu zapravo tko. Srbima je potrebno lijecenje i budjenje iz matrixa ali bojim se da je kasno.
  Cak bih rekao i da ovo kmecanje oko titovog identiteta ima stvarno uporiste u tome da ne mozete prihvatit da je hrvat vladao beogradom 35 godina.
  (Lol, 15. januar 2022 10:45)

  # Link komentara

 49. Kakvi povampireni cetnici u komentarima. Ono sto me jos vise plasi je to sto su iste te srbajlije dobile veliki broj plusica. Sramota.
  (Srdjann, 15. januar 2022 09:27)

  Ти треба да знаш да је 21.век и да полако излази на све шта су радили ти злотвори после 44-те године. Треба да знаш да су само по евиденцијама које су они водили стрељали преко 80 хиљада људи у миру. Убијали су редом, од професора, инжењера, доктора. Сећам се приче једног нашег доктора који је када су му овде убили оца и све отели, после 10 година успео да се докопа прво Фрнацуске па је онда постао доктор у Немачкој. Постане му клијент једна жена, и то тако годинама и она после толико времена пита њега да ли зна ко је она, пошто претпоставља да је чуо јер је релативно мање место. Он каже нема појма и она му мртва ладна каже па ја сам ћерка доктора Менгелеа и то сви знају. И он човек шокиран пита њу па како ви живите овде зар вам нису све отели и протерали, а она мртва ладна, па не, а што би? Е сад ову причу врати на Тита и комунисте, убили човека јер је имао млин у току рата и једва радио, дођу они убију њега, све отму и поодицу истерају из куће. Не знам како да ти објасним да схватиш какве зликовце и зло подржаваш. Дакле убили су вероватно око 150 хиљада људи после рата ни криве ни дужне. Ти твоји партизани нису у току рата успели да убију ни 100 немаца, али су зато побили 150 хиљада Срба у миру, и ти трабуњаш о некаквим четницима. Тито је теме, зликовац Тито теби толико драг.
  (mr, 15. januar 2022 10:40)

  # Link komentara

 50. Imala sam mnogo manje materijalno, ali sam bila srecnija nego danas. Bilo je reda na svim poljima, bilo je bolje i zdravstvo i skolstvo i kultura i mnog vise se brinulo o deci i starima! Sad se samo prica kako je sve lepo, a u praksi je druga prica! Ovo sad je raspustena banda koja kao clan partije radi sta hoce i ne odgovara za to! Ovo ide u propast!!!
  (vera u Boga, 15. januar 2022 10:35)

  # Link komentara

 51. Sve receno


  Potomci zlocinackih monstruma se i dalje koprcaju po B92. Vidim da smo 1945 malo vise pauza pravili nego sto je trebalo. Bitno je samo da je najveci zlocinac i krvnik pored Pavelica, bradati Draza ostao u nekoj nepoznatoj rupi.
  (AVNOJ, 14. januar 2022 22:11)


  Opušteno austro-ugarski kaplari i konjušari, sve vas je manje, izbrisaćemo vas iz istorije kao da nikada niste bili!
  (Crna Ruka, 15. januar 2022 10:28)

  # Link komentara

 52. @narod: pa svi Slovrni smo bili pagani u osnovi. Znaci po tebi smo svi izdali svoj identitet? Da ne pominjem, da je bas vas najslavniji Dusan Silni presao iz katolicizma u pravoslavje. A sto se identiteta tice, vas trenutni je los vazduh, unistene reke i smece svugde gde god krenes.
  (Slovenac, 15. januar 2022 10:25)

  # Link komentara

 53. Ne mogu Srbi da prihvate da je najsposobniji vladar koje je ovaj prostor imao, bio bravar. Bravar, koji je bio posebno inteligentan, oštrouman, šarmantan... Pa se formiraju mitske priče o poreklu, agentu NKVD a, itd. Došao posle Gorkića na čelo KPJ, preživeo čistke zato što je bio sposoban da balansira i tad... Ako ćemo o "ubijanju", stradalo je mnogo više ustaša nego četnika... Bio je Jugosloven, nisu ga interesovanje nacionalnosti, samo da bude izbalansirano stanje u državi. Čak što kažu da je bio apsolutista,mnoge odluke uopšte nije donosio sam, već uz savetovanja sa najbližim saradnicima.
  (Roda, 15. januar 2022 10:25)

  # Link komentara

 54. @Srbin
  Svaka čast na komentaru, još odavno sam čuo od nekoh IB-ovaca da reći "ja sam komunista" ne znači ništa. Kada kažete "ja sam Staljinista", to govori više od svega, niko se ne može ni nazvati antifašistom a da se ne izražava pozitivno o Staljinu. Moj pokojni otac iz četničke familije nikada za "slom Draže" nije optuživao Ruse (Sovjete ili Staljina) već samo Engleze. Kralj Petar je iz Londona krajem 1943. dao naredbu i poslao depešu Draži, "da sve regularne snage JVO stave u službu Titovih jedinica". Jedina istinska ofanziva koju su Titove jedinice imale (izuzev Užičke Republike, koju su stvorili partizani i četnici zajedno) je bila ofanziva u proleće 1944. kada su Nedićeve snage slomile tu ofanzivu. Otud i savezničko bombardovanje srpskih gradova u proleće 1944. To je bio težak poraz, i da nije na jesen iste godine Crvena Armija prešla Dunav i ušla u Srbiju, Tito bi teško izašao iz "pećine". Draža je bio nesrećna ličnost (odlikovan čak i od Trumana, a Staljin je govorio "da Srbi jedini imaju dva antifašistička pokreta") i žrtva spleta okolnosti. Tito se "oteo" Staljinu da bi pravio svoju istoriju. Ipak, i pored svega Tito je dosta toga napravio u tadašnjoj Jugoslaviji. Dobro je odrađivao "posao" i za Istok i za Zapad, više za Zapad. Iako star i bolestan, išao je 1979. u Havanu da spreči Kastra da Nesvrstani Pokret okrene na stranu Sovjeta. Amerikanci su ga bogato nagradili, narod je imao korist od toga. Istoriju treba proučavati iz više različitih izvora. Pozdrav!
  (B.Živković, 15. januar 2022 10:21)

  # Link komentara

 55. #NAJVEĆE ZLO U ISTORIJI SRPSKOG NARODA!!!
  (Don Kihot, 15. januar 2022 09:21)

  Ne slazem se. Najvece zlo u istoriji srpskog naroda, su oni srbi koji su ga doveli i stitili na vlasti sve te godine. Njega i njegov sistem. Koji su cutali na razbijanje srbije i srpskog naroda. Koji su otimali stanove po dorcolu i kuce po dedinju, ubijali narod po beogradu i proterivali.
  (Utin, 15. januar 2022 10:18)

  # Link komentara

 56. Genocidaš!
  (Miloš Bg, 15. januar 2022 10:18)

  # Link komentara

 57. Partizani to jest komunisti nas uveli u drugi sv rat u kojem nismo imali sta da trazimo( ne razumem zbog cega i zbog koga smo ratovali).Trebali smo biti neutralni kako nam je i ponudjeno od strane Nemacke ili da smo stali na strani Nemacke.Ne vidim da su lose prosli cak cene svoje saveznike u danasnje vreme.Na kraju ispade da smo mi gubitnici a oni pobednici.
  (Bezveze, 15. januar 2022 10:17)

  # Link komentara

 58. А било вам је лепо док вам је ћопави загорац трпао у б&^% америчке доларе. Чувено братство и јединство, чувено југо васпитање које се видело 90их на делу!
  (Mare46, 15. januar 2022 10:16)

  # Link komentara

 59. 1914. austrougarski podoficir u bici na Ceru i Kolubari. Vojvoda Mišić ih je sve oterao iz Srbije.

  1918. Karađorđević ukida Srbiju.

  1943. austrougarski podoficir postaje maršal, vraća Srbiju u granice pre 1912., izmišlja neke pokrajine kakve ne postoje nigde, i vlada Srbijom do smrti uz ogromnu podršku Britanije.
  (komentar, 14. januar 2022 23:39) Sve tacno. Sad mi jos samo objasni zasto bi visoki agent Kominterne, austrijski kaplar i hohstapler svetskog ranga, trebalo da vise voli Srbiju od njenih kraljeva, politicara i intelektualaca?
  (budibogsnama, 15. januar 2022 10:06)

  # Link komentara

 60. Po svim danasnjim dokazima koji su prisutni vidimo da je tito unistio Srbiju i duh srpstva.Svest bi inace bila dovoljna u 2022 da se to vidi ,mislim 1+1=2 ali nekim kojima je zlikovacko kumunisticki sistem oprao mozak to nije dovoljno ili sedi u nekoj predivnoj kvalitetnoj kuci gradjenoj za vreme Kraljevine pa ne zeli da deili isto misljenje.Kada smo vec o gradnji koju komisti hvale mogu reci da je kvalitet 0 a o dizjnu kome se ceo svet smeje govori kakvo je to ruglo,zgrade se raspadaju nakon 50 godina dok kvalitet iz vremena Kraljevine sija kao da je juce nikla zgrada etoliko o laznoj gradnji i propagandi.
  (Bolesni komunizam i lazni tito, 15. januar 2022 10:03)

  # Link komentara

 61. najveca greška srpskog naroda. Sloboda ili Smrt
  (iskvarena verzija austrijskog, 15. januar 2022 09:48)

  # Link komentara

 62. Za ove koji pricaju da je Tito ukanalio Srbe. Jeste to je tacno, ali on je bio samo prirodni sled dogadjaja koji je nasledio od kralja Aleksandra Karadjordjevića. Istorijski gledamo Aleksandar je započeo istrebljenje Srba koje i dan danas traje. Umesto da stvori kraljevinu Srbiju kao pobednik u ratu on se uortačio sa narodima koji nas mrze i koji nas klali.
  (mason, 15. januar 2022 09:47)

  # Link komentara

 63. Vladao Srbima i Srbijom duže od bilo kojeg srpskog vladara u istoriji, čak duže i od bilo kojeg Turčina.
  (Rusin, 15. januar 2022 09:42)

  # Link komentara

 64. Vise mrzim tita,komuniste i teroriste partizane nego Hitlera !
  Moji su pobegli 60 tih od zla i zlikovca koji je unistio Srbiju tokom svoje vladavine koja se oseca i dan danas.Kucu cveca bi preorao buldozderom i napravio park za pse.
  (Kruna i Srpska Dijaspora, 15. januar 2022 09:40)

  # Link komentara

 65. Hrvat koji je vladao nad Srbima i ostalim Jugoslovenima. Držao sve nacionaliste na kratkom lancu. Živio ko lord a narodu prodavao marksizam i socijalizam. Muljao i Istok i Zapad. Osnovao Nesvrstane. Doživotni vladar. A tek sprovod, najveći ikad. GOAT mrtvak.
  (Bajbukana, 15. januar 2022 09:38)

  # Link komentara

 66. Tito nije bio savršen ali je činjenica da su narodi bivše Jugoslavije u njegovom vremenu dobili prvu pravu priliku da žive ko normalan svet. To što taj trenutak nismo znali da iskoristimo je naša greška! Danas nam je "bolje"!
  (Ljuba, 15. januar 2022 09:37)

  # Link komentara

 67. Мучнина ми крене кад се спомене овај лик.Од1945. до данас траје окупација Србије баш тако су се понашали комунисти,имате изјаве Моше Пијаде на седницама Авноја да Србија нема чему добром да се нада.Коча Поповић наводи бомбардовање цивила у БГ,Нишу,Лесковцу од стране савезника,Тито на Сремски фронт шаље 250.000 Српске омладине,слабо наоуружане где масовно страдају од Немаца,приликом уласка у БГ Партизани стрељају 10.000 људи.Црвена армија силује,доста и са смртним исходом више хиљада жена у Србији,жене,сестре,мајке се крију у подрумима од њих.Озна са Пенезићем Крцуном на челу у првих пар година стреља око 60.000 Срба,Милован Ђилас бесомучно убија Србе по Црној Гори,труди се да створи црногорску нацију,на крају кад заврши на суђењу и сам се поново изјасни као Србин.Комунисти се усељавају у виле по БГ,ствара се нова српска комунистичка елита,данашњи аутошовинисти из круга двојке,људи који не осећају ову земљу.Сви битни политичари који су водили ову земљу су деца и потомци горе поменутих.Није ни Краљ Александар био најсретнији лик ал је бар био наш,био је жртва своје промашене јусгословенске политике која га је коштала живота.Комунизам је највеће зло српског народа.Наша интелигенција је преко у САД,Аустралији,Канади и баш то је разлог што Србија не користи огроман потенцијал српске дијаспоре а најјачи смо били управо захваљујући њој после Првог св.рата,кад су Николај Велимировић и Михајло Пупин лобирали ко Вудри Вилсона и организовали наше људе у САД.
  (нс бој, 15. januar 2022 09:35)

  # Link komentara

 68. Draza Mihajlovic se zalagao za Veliku Srbiju. Nista bolji nije bio od fasista, samo je bio "nas". Velika Srbija bi neminovno zahtevala etnicko ciscenje i genocid. Cetnici su sa ustasama 1945. godine branili Vukovar. Pre toga sa fasistima masakrirali civile koji su pomagali komunistima. Pet miliona ljudi je bilo u partizanskom pokretu...
  (deeeeer, 15. januar 2022 09:34)

  # Link komentara

 69. I da je dosao kao strani spijun (u sta cisto sumnjam) ni jednim svojim gestom nikada nije uradio nista protiv tadasnje drzave. Sve nacionaliste koji si potpirivali mrznju je bez izuzetaka slao na Goli Otok. Sto je medju njima bilo i dosta Srba, nije njegova greska. Posle njegove smrti, nije bilo Golog Otoka za nacionaliste i vidite gde smo svi zavrsili?
  Kazu bio zapadni spijun? A on uveo komunizam, rak-ranu zapada. Ruski spijun? Okrenuo ledja i Rusiji, godinama su pokusavali da ga ubiju. Radio je samo i iskljucivo u ime tadasnje drzave.
  Srbija jeste nezasluzeno platila cenu u fabrikama koje su izmestene na zapad u Slo i HR. Osim sto Tito na to nije gledao kao na oduzimanje od Srbije i davanje Slo i HR jer je za njega sve to bila Juga. A razlog za izmestanje je u to vreme bio opravdan. Postojala je velika i ozbiljna pretnja od invazije Rusije iz pravca Bugarske i normalno je da u tim uslovima se spremis za eventualni rat koji bi mogao da potraje a to je predvidjalo da ce se najveci deo borbi odvijati na tlu Srbije i samim tim je logicno da fabrike premestis odatle.
  Unazadio je i Varsavski i NATO pakt svojim Pokretom Nesvrstanih tako da nema govora da je bio ni Ruski ni Zapadni spijun. Da podsetim da je tadasnja Jugoslavija bila 5ta ekonomska sila Evrope! A u svetu je bio vise postovan od bilo kog politicara, racunajuci tu i Ruske i Americke predsednike..
  (nele, 15. januar 2022 09:34)

  # Link komentara

 70. Kakvi povampireni cetnici u komentarima. Ono sto me jos vise plasi je to sto su iste te srbajlije dobile veliki broj plusica. Sramota.
  (Srdjann, 15. januar 2022 09:27)

  # Link komentara

 71. ŠPIJUN,DIKTATOR,BELOSVETSKA BITANGA,BARABA,SRBOŽDER I SRBOMRZAC,UBICA,LAŽOV,KURVAR,SAMOŽIV....,DA LI SAM NEŠTO ZABORAVIO!?
  NAJVEĆE ZLO U ISTORIJI SRPSKOG NARODA!!!
  (Don Kihot, 15. januar 2022 09:21)

  # Link komentara

 72. Spijzn jbt je odlicno odigrao ulogu...
  Naivno devojce , zasenjena luksuzom je rekla ,, dve sedmice nisam znala gde je ...onda se pojavio i bio je drugi covek...
  Zdenku su ubili da ne bi otkrila ko je jbt.
  Kad je doslo do grla izmislili zakon pa zucni ako ti je zivot mio.
  Radnik Postenjacina koji mu je spasavao zivot 66 smenjen a ,, radnici ,, ga i dalje vole...???
  Stigle pare odPrekoBare za pluvace i fukare i nadjose se i ,,Srbi,,ljubitelji tita tj titoisti ...
  Da je Veliku bandit videlo se ko ga je sve ,,ispratio,,...da se uvere da su se oslibodili zla.
  (KojadinKo, 15. januar 2022 09:20)

  # Link komentara

 73. Zločinac, koji nas upropastio zauvek jer je postavio ovakav sistem koji nas ugnjetava vec 80 godina. Koga zanima ko je Tito bio, nek procita Titovu kletvu, malo ce mu pribliziti.
  (znalac, 15. januar 2022 09:06)

  # Link komentara

 74. Moje misljenje je da se Srbija najvise razvila u svakom pogledu u svojoj istoriji baš tokom vreme Tita. Takodje mislim da u poslednjih 150 godina Srbija se ponasala civilizacijski samo tokom Titine Yuge i to iskljucivo samo od 1966 do 1980. Fakat.

  Pozdrav iz Kosove.
  (Alban, 15. januar 2022 09:05)

  # Link komentara

 75. Ma koga vise briga. Bilo, ne ponovilo se!
  (as, 15. januar 2022 09:04)

  # Link komentara

 76. Tito,Stari(nadimak)hrvatski nacionalist,navijao za Hajduk i Vatrene,obožavao Thompsona (najviše mu je bilo žao što ga nikad nije upoznao), volio je hmmm,Srbe,zato je i oženio Jovanku, Beograd nije podnosio, zato je u njemu i živio,itd.Imate priliku zaoštriti glogov kolac,ipak počiva na svetoj hrvatskoj zemlji,na Djedinju.Živila Paranoja , svetica svih naroda i narodnosti!
  (žungul, 15. januar 2022 08:50)

  # Link komentara

 77. Brawo!
  Istrulela ljudska zver u smrdljivoj jami. Zlocinacki monstrum koji je bio najveci saveznik fasistima u borbi protiv Antifasistickih brigada i divizija. Koljac. Njegovi se bogme lepo sprijateljise sa ujkama na putu za Blajburg! Potuceni do nogu! Razbijeni. Draza je bio krvolicna zver i sramota srpskog roda!
  (Hentreal, 14. januar 2022 21:56)

  Džaba pokušavate već više od 80 godina da izjednačite četnike i ustaše, zaudaranje sramne prošlosti ne možete oprati. I nobelovac Bob Dilan vam je to lepo objasnio.
  (La la iz Banata, 15. januar 2022 08:45)

  # Link komentara

 78. Za ovog grobara naseg naroda se zna da nista se ne zna. Napisite sada tekst o Dragoljubu Mihajlovicu o njemu znamo sve!
  @Vojvoda Vuk
  Ne bi ti se svidjalo to sto procitas o Drazi. Mada bi bilo dobro, da i vi klinci shvatite da je bio ubica Srba i izdajnik. Poklao je cela srpska sela u okolini Valjeva. U pomoravlju je otvoreno saradjivao sa nemcima i imao je njihovu zastitu.
  (Nele, 15. januar 2022 08:40)

  # Link komentara

 79. Tito je uradio više za Srbiju (i sve ostale jugoslovenske narode) nego ijedan drugi državnik prije i poslije njega. Od jedne siromašne i zaostale zemlje napravio je silu koju su poštovali i istok i zapad. Činjenice sve govore.
  (Commentator, 15. januar 2022 00:37)

  Da ,da jel i taj isti svojom voljom dodade Srbiji 1974 u čuvenom ustavu ,dve autonomne pokrajine SAP Vojvodina i SAP Kosovo ?
  Kuću smeća bi inače odavno trebali da izmestimo u kumrovec pošto joj je tamo mesto ,ionako se tamo nalazi kamenje svi već odavno znaju da njegovi ostaci ne leže tamo !
  (Goran, 15. januar 2022 08:39)

  # Link komentara

 80. @Slovenac-Да смо као ви кукавице па постали католици или муслимани под окупацијом не би било материјалних доказа постојања Јужних Словена.. Постојање значи живот. Ви сте зомби народи.. Јер сте се одрекли сопственог постојања.. Вама идентитет ништа не значи..
  (Народ, 15. januar 2022 08:34)

  # Link komentara

 81. Ja to gledam iz drugog ugla, ta Jugoslavija je bila zemlja dok je vodila ta jedna garnitura ljudi sa kojom niko (pa cak i Staljin odustao) nije smeo da se kaci. Pasos nam je bio jedan od najcenjenijih. Imali smo svoje brendove svih mogucih proizvoda koji su bili kvalitetniji i dugotrajniji od onoga sto danas mozemo da kupimo za mnogo vece pare iz uvoza. To vazi i za zdraviju i kvalitetniju hranu, odecu i obucu, namestaj, ... (gorenje, elan, simpo, yumco, tigar, ei nis, ...). Proizvodnja struje do 80-tih kada je krenula kriza i pocetak raspada je bila na nivou najjacih Evropskih zemalja, Naftna industrija u to doba takodje, auto industrija sa zastavom i imt-om jeste malo kaskala ali opet da nije pocelo 80-ih to sto je pocelo i nova garnitura pocela da vodi zemlju u drugom pravcu i tu bi drzali korak. Cuvena mantra o dugovima te zemlje, pokazala se danas kao smesna, posto kada se saberu ex ju zemlje danas su zaduzanije dva i nesto puta vise od najveceg duga Jugoslavije. Da li je bilo mana, naravno, nadjite jednu savrsenu zemlju. Medjutim bilo je nade da mozemo i bolje i da smo mi upravo primer kako moze jedan pravedniji i socijalni sistem ipak da funkcionise. Cak je pola Eu zemalja tokom godina pocelo da primenjuje odredjene socijalisticke aspekte drzave po ugledu na Jugoslaviju. Danas imamo male drzave, zaduzene i otkupljenje skroz, korporacije i kod nad kupuju politicare, neku vecu ponudu proizvoda zapravo i nemamo, sve se svelo na par jakih svetskih brendova koji samo cenu imaju i nista vise da ponude, duzni i pojedinacno istim stranim bankama i plus imamo mrznju medju sobom.
  (voodoo, 15. januar 2022 08:31)

  # Link komentara

 82. u komentarima su se izgleda udruzili hrvati,slovenci,'bosnjaci' i ostal bratija da lupaju pluseva za broza a protiv svega srpskog...ocekivano i vec vidjeno
  (furio giunta, 15. januar 2022 08:31)

  # Link komentara

 83. Antikomunista sam ceo život i uvek mi je bilo smešno to jednopartijsko mučenje i njihove sulude ideje, ali nikada u sledećih petsto godina narodi iz ex yu neće živeti kao u vreme tita, ta sloboda, to druženje, ta bezbednost i bezbrižnost, ta širina, nikada više!
  (Brana, 15. januar 2022 08:26)

  # Link komentara

 84. Za nas je veoma važno da se potpuno istraži i obelodani istina o JBT. Nije bitna samo njegov život već je za nas najvažnije da se istraže ciljevi njegovog rada i rezultati koje je uspeo da ostvari. To je jako važno za nas kako bismo bolje razumeli sve ono što nam se dešava i da bi smo mogli da razumemo kako ići dalje u budućnosti.
  (Bane, 15. januar 2022 08:07)

  # Link komentara

 85. @Јабучило
  Da li je moguće da veruješ u laži koje su plasirali komunisti ? Toliko toga su snimili i napisali kao laž iz drugog svetskog rata.
  Dovoljno je samo reći da je za vreme komunizma je bilo dovoljno da komšija kaže da si pričao loše o vlasti ili Titu i ode ti na goli otok, bez ikakvih dokaza.
  Šta misliš da nije bilo partizana koji su silovali i klali? Ko je oduzeo imovinu Srbima koju su stekli pre rata itd itd Istoriju pišu pobednici ali ne mora da znači da je istinita !
  (Taurunum, 15. januar 2022 08:06)

  # Link komentara

 86. "Srecom, streljana je gamad, ili proterana. Kukavice izdajnicke. Idi gledaj Radosa Bajica i cepaj sljivu."
  (Hentreal, 14. januar 2022 23:55)
  Znaš kad bi se "šumski" dočepali vlasti u Srbiji da nije bilo Crvene armije?!
  Nikad. Narod nije bio za partizane i Tita ili ko ih je već predvodio. E sad što su pojedine familije u Nedićevoj Srbiji imale problema sa tajnom pilicijom Dragog Jovanovića a po selima sa letećim četničkim trojkama problem je druge vrste. Bio je građanski rat. I na kraju za tebe pitanje šta misliš o žrtvama partizanskog terora, ubijanjima bez suđenja, masovnim egzekucijama širom Srbije?! Pošto savetuješ da gledamo Radoša Bajića da ti kažem i ovo: preci su ti pričali bajke o Titu, partizanima, bratstvu i jedinstvu... Ti si svaki put slatko zaspao posle pričanja.
  (judd trump, 15. januar 2022 07:58)

  # Link komentara

 87. Neko ko o kome i danas niko ne sme da kaze nijednu losu rec u medijima. Evo ja cu da kazem ćopava kukavica podmetnuta od strane zapada. Do 85’ su belezili ko slavi slavu i Bozic a vi ga volite i dalje…
  (nix, 15. januar 2022 07:31)

  # Link komentara

 88. Opet je tema Jospi Broz, a pominjanje njegovog imena kod nasih dragih nacionalista izaziva srcani udar, he, he, he. Srecom da Jospi vec odavno „ore nebeske njive“, inace bi ovi nasi junaci bili u misijim rupama i pevali pionirske pesmice. Posto je umro, napravili su rat i sve porusili, pokrali, silovali i jos uvek pokusavaju izmeniti istoriju svoju korist. Zameraju Brozu da namerno nije hteo da oslobodi Jasenovac, a mene interesuje zasto to nije uradio Draza, jer on je Srbin?. Odgovor znaju svi koji nisu nacionalisti i ciji su dedovi, ujaci i ocevi nosili drugacije kape. Pozdrav svim ljudima koje virus nacionalizma nije zarazio.
  (Nostradamus, 15. januar 2022 07:29)

  # Link komentara

 89. Jednu stvar treba da znate da istoriju i ono sto je bilo pisu pobednici
  I nikad necete znati pravu istinu koje i kakav bio i koje ko bio,jer zivimo u takvoj zemlji samo toliko da kazem i netreba se prepirati staje i ko bio nego treba da zivimo sa tim da ce tako biti i ostati, a mi da se slozi jer smo mi Srbi i da branimo srpsku cast slozni ostavimo proslost gledajte danasnjost i buducnost
  (Marko, 15. januar 2022 07:05)

  # Link komentara

 90. A zašto se ne skloni kuća cveća iz Beograda? Neka se sruši ili proda bivšoj braći pa neka je nose gde god pozele. To bi za početak bio prvi korak da razčistimo sa tom nesrećom.
  (Pedro, 15. januar 2022 07:04)

  # Link komentara

 91. Evo malo poslastica... kuca u kojoj zivim sada je nova izgradjena na mestu stare u kojoj je ziveo hrvat Franja koji je rodjen 1892 u Kumrovcu...kad se gledala tv tada i bio navodno Broz na njoj deda ga je obavestio da mu je skolski drug na tv... Franja je uvek odmahivao rukom uz reci :taj nije iz naseg sela...Koliko je djaka 1892 moglo da bude u tom malom mestu i da li su se svi znali?
  (joe, 15. januar 2022 06:51)

  # Link komentara

 92. Zlocinac
  (AcA, 14. januar 2022 19:54)

  Sloba je bio vec?i zločinac.
  (Mario, 14. januar 2022 20:23)

  Zlocinac? da je odmah vas opalio 90te kada je i trebao, kamen na kamenu vam ne bi tamo ostao...
  (drmr, 15. januar 2022 06:47)

  # Link komentara

 93. Kamion stajskog gjubriva istovariti u kuću cveća.
  (sremac, 15. januar 2022 06:45)

  # Link komentara

 94. Jaoo.... Kad čujem ove o "prvom gerilcu Evrope", odmah me na wc potjera...
  Četnici su bili "gerilci" otprilike isto, koliko je NDH bila "nezavisna".
  Na što je spalo današnje obrazovanje ljudi..
  (Ante, 15. januar 2022 06:38)

  # Link komentara

 95. Кад су Сремци кренули са те Фрушке горе
  па одоше за Босну тамо да се боре.
  Кад су стигли до Босне, до те реке Саве,
  угледаше Мајевицу, брда јој се плаве.
  Ој, ти Босно, поносна, високих брегова,
  ето теби у помоћ Сремачких синова.
  Да бијемо фашисте, да их истерамо,
  а кад Буде готово кући се враћамо.
  На Босну су, на Босну, ударили Немци,
  а не знају, а не знају, да су тамо Сремци !
  (emmilia, 15. januar 2022 06:20)

  # Link komentara

 96. kazu bilo lepo ja kazem beda nisam imao hrane odece sve je bilo siromasno jedino smo imali strah od clanova kpj koji su se bahatili imali sve ma isto kao danas clanovi sns bar danas imamo svi modernu tehnicku robu hranu juzno voce to juzno voce nisam ni video a kamoli jeo za vreme bravara i tako mogu da pisem roman o bedi stare jugoslavije danas samo da se istrebi mafija i lopovi drzavni i privatni i bilo bi blagostanje ali za to treba doci pravì covek i povesti zemlju u tom pravcu i sve bi bilo ok ali nikad toga nece biti ako nisi uz vlast i novog tita bice bede kao kod starog
  (pukovnik, 15. januar 2022 06:14)

  # Link komentara

 97. (al' vas volim ..., 14. januar 2022 23:24)

  Kazi ti nama Satrape gde su se to bradonje borile sa nemcima od 1942 do kraja rata? Na cijoj su se strani borili na Neretvi? Ni jednu jedinu bitku protiv Partizana nisu izvojevali, cak i uz nemacke fasiste, ciji je coravi zlikovac bio najveci saveznik u Srbiji. Uz Italijane takodje. Pobijali su civile, tacnije klali, tu su hrabri bili. Istrebljivali su cela sela Satrape! Kukavicki su bezali i cvillili kao macici kada su doziveli konacan poraz. Na kolenima su preklinjali za zivot! Srecom, streljana je gamad, ili proterana. Kukavice izdajnicke. Idi gledaj Radosa Bajica i cepaj sljivu.
  (Hentreal, 14. januar 2022 23:55)

  A gde si ti ucio istoriju? U filmovima Veljka Bulajica.
  (centrisi, 15. januar 2022 04:28)

  # Link komentara

 98. Cuj ovo 'misterij i tajna njegovog porijekla nikad nije otkrivena'. :D
  Nema nikakvih tajni, intriga, zamjena identiteta i slicnih gluposti- tito je bio hrvat a to se vidi po jeziku. Hrvati, pa cak i oni koji ga mrze, nece nikad dovesti u pitanje titov identitet a tajna i razlog leze u jeziku odnosno izuzetno specificnom nacinu na koji zagorci izgovaraju slovo L. Tito upravo tako izgovara to slovo. Slicno kao sanader (dalmatinci isto izgovaraju L na svoj nacin, drugacije od kajkavaca i stokavaca), prica savrsen knjizevni hrvatski ali da nikad u zivotu nisam cuo za njega i da mi puste bilo koji njegov govor vec u drugoj recenici znao bih da je dalmatinac. Jednostavno ne mozes sakriti neke stvari.
  Hrvatski lingvisti su se prije par godina bavili tim problemom i unisoni zakljucak bio je da je tito hrvat, neke stvari koje je on izgovarao doslovno bi bilo nemoguce nauciti nekom stranom govorniku no kao sto rekoh ovaj izgivor slova L toliko strsi i toliko je zagorski da svako pokretanje pitanja titovog porijekla vec u startu djeluje kao redikulozna ideja.
  (Protujevrej Staford, 15. januar 2022 02:15)

  # Link komentara

 99. Da smo isli svojim putem, vi biste sada pricali i pisali nemackim jezikom. Ovako, slusate i nase narodnjake.
  (gonzo, 14. januar 2022 23:38)

  bas ste (smo) im spasili jezik sa srpskohrvatskim :)
  (Antisha, 15. januar 2022 02:05)

  # Link komentara

 100. @Hentreal,visedecenijska propaganda komunista je kod tebe formirala takvo misljenje, ali postoje srecom po nas dosta dokumenata koji govore o velikoj hrabrosti djenerala Mihailovica i njegovih cetnika...
  (Skeptik, 15. januar 2022 02:00)

  # Link komentara

 101. Pseto…
  (jone, 15. januar 2022 01:56)

  # Link komentara

 102. Ovaj mi je dio komentara zaparao uši - "nepismeni komunisti"... Hahahahahaha.... Majku ti božiju...
  (Brza Fotografija, 15. januar 2022 01:45)

  # Link komentara

 103. U to vreme moj ćale sa srednjom školom napravio kuću, deda sa osnovnom čak i stan uspeo da dobije. Ja sa fakultetom imam auto od 1.100 eura.
  (mend, 15. januar 2022 01:18)

  # Link komentara

 104. Dragoljub Mihailovic je bio Srbin, najodlikovaniji srpski vojnik, prosao golgotu srpske vojske u Velikom ratu, probio Solunski front, kasnije 11 maja postao prvi gerilac Evrope, e takvog coveka istinskog patriotu je ovaj zlocinac Tito ubio i proglasio za narodnog neprijatelja.
  1945 smo okupirani od crvenih terorista i nikad se necemo osloboditi tog zla
  (cetnik, 14. januar 2022 20:25)

  А већ од '41/42. се сврстао уз Немце. Џаба му и биографија и патриотизам.
  (Јабучило, 14. januar 2022 23:50)

  А 43/44 спашавао Савезничке пилоте, бранио од Немаца који су их јурили, и слао назад у Бари. У том истом Барију је био и човек из његовог штаба и учествовао у преговорима око даљих савезничких корака. Ти си мало гледао комунистиче филмове где су сви од Недића, Љотића, Пећанца исти. Вероватно никад и ниси чуо да је Гестапо као и Недићева полиција јурила по Београду његове илегалце, као и што не знаш да су његови људи убили једног од главних полицајаца те специјалне полиције као освету за једног његовог важног поручника. Неке од тих главних илегалаца је ухапсио Гестапо 43, а неки се једва спасили 44. Није баш све ко на филму, мислим онај део са диозањем магацина из Отписаних јесте, али нису Прле и Тихи, већ они горе наведени.
  (mr, 15. januar 2022 01:01)

  # Link komentara

 105. TROLL HUNTER you lost in the end. Never again communism is dead, tito stinks.
  (svetizar savic, 15. januar 2022 00:49)

  # Link komentara

 106. @ Sremac, ako sam dobro shvatio, ti se ponosis dedom masovnim ubicom i po svoj prilici ratnim zlocincem? Smatras da to sto kao bivsi partizan nije izveden pred sud znaci kako je to njegovo zlodelo za pohvalu?! I onda se cudimo sto su dosle devedesete. Pa, nisu zbog nacionalista vec nalozenih oficira i oficirske dece koja su mislila da ce da uzmu pistolje u ruke i da pobiju neistomisljenike bez posledica(mladic, arkan, bobetko, tudjman, ceku, stipetic, dudakovic, boljkovac, manolic...svi oficiri jna ili deca onih koji su "delili pravdu").
  p.s. Sremac, upali svecu dedi i pomoli se da mu gresi budu oprosteni i duse nevinih koje je pobio da mu se ne pisu u rabos pred onim jedinim Sudijom...
  (Strasno, 15. januar 2022 00:47)

  # Link komentara

 107. Нисам титоиста, Стаљиниста сам. Тито и наши Другови и Преци Партизани изборили су се за Слободу на томе свака част. Проблем је економски модел и ревизионизам југословенских Другова. Једини пут у Комунизам је кроз Марксизам-Лењинизам или НЕП Друга Лењина, а не неко радничко самоуправљање!

  Тито је велика личност, знаменита и способна он је створио Србију 1945.(државу која је била у оквиру федерације ФНРЈ, а касније СФРЈ) коју је Краљ укинуо унитарном Југославијом. Али је исто тако и ревизиониста, заиграо се са нашим Стаљином!
  (Srbin, 15. januar 2022 00:41)

  # Link komentara

 108. Хабзбург, син Франц Јозефа и непознате даме, која је за ту услугу добила титулу грофице.
  (Боске, 15. januar 2022 00:40)

  # Link komentara

 109. Tito je uradio više za Srbiju (i sve ostale jugoslovenske narode) nego ijedan drugi državnik prije i poslije njega. Od jedne siromašne i zaostale zemlje napravio je silu koju su poštovali i istok i zapad. Činjenice sve govore.
  (Commentator, 15. januar 2022 00:37)

  # Link komentara

 110. Veliki Tito, jedan jedini. mislio sam da ste barem vi Srbi bolji od nas ostalih po tom pitanju. sto ga onda niste rusili s ustasama u bugojnu? niste jer znate kako bi prosli.
  (Antisha, 15. januar 2022 00:30)

  # Link komentara

 111. I po ovoj temi trpanje na gomilu. Postaje monotono.
  (V5, 15. januar 2022 00:03)

  # Link komentara

 112. Tito je bio i ostao gospodin.
  (Titov pionir, 14. januar 2022 23:55)

  # Link komentara

 113. (al' vas volim ..., 14. januar 2022 23:24)

  Kazi ti nama Satrape gde su se to bradonje borile sa nemcima od 1942 do kraja rata? Na cijoj su se strani borili na Neretvi? Ni jednu jedinu bitku protiv Partizana nisu izvojevali, cak i uz nemacke fasiste, ciji je coravi zlikovac bio najveci saveznik u Srbiji. Uz Italijane takodje. Pobijali su civile, tacnije klali, tu su hrabri bili. Istrebljivali su cela sela Satrape! Kukavicki su bezali i cvillili kao macici kada su doziveli konacan poraz. Na kolenima su preklinjali za zivot! Srecom, streljana je gamad, ili proterana. Kukavice izdajnicke. Idi gledaj Radosa Bajica i cepaj sljivu.
  (Hentreal, 14. januar 2022 23:55)

  # Link komentara

 114. Dosadni ste već jako sa tom temom...Sve da je bio Eskim bio je Jedan jedini..a to je bila prava zemlja...
  (IZNOGUD, 14. januar 2022 23:54)

  # Link komentara

 115. Dragoljub Mihailovic je bio Srbin, najodlikovaniji srpski vojnik, prosao golgotu srpske vojske u Velikom ratu, probio Solunski front, kasnije 11 maja postao prvi gerilac Evrope, e takvog coveka istinskog patriotu je ovaj zlocinac Tito ubio i proglasio za narodnog neprijatelja.
  1945 smo okupirani od crvenih terorista i nikad se necemo osloboditi tog zla
  (cetnik, 14. januar 2022 20:25)

  А већ од '41/42. се сврстао уз Немце. Џаба му и биографија и патриотизам.
  (Јабучило, 14. januar 2022 23:50)

  # Link komentara

 116. 1914. austrougarski podoficir u bici na Ceru i Kolubari. Vojvoda Mišić ih je sve oterao iz Srbije.

  1918. Karađorđević ukida Srbiju.

  1943. austrougarski podoficir postaje maršal, vraća Srbiju u granice pre 1912., izmišlja neke pokrajine kakve ne postoje nigde, i vlada Srbijom do smrti uz ogromnu podršku Britanije.
  (komentar, 14. januar 2022 23:39)

  # Link komentara

 117. @gonzo: sta god pricali mi, ili bilo tko drugi, do vas ne dopire nista. Uvek idete nekim svojim putom, neprilagodjeni, detinjasto buntovni i autodestruktivni. Stvarno, nikako svet da shvati da "ne moze vam niko nista, jaci ste od sudbine", a?
  (Slovenac, 14. januar 2022 22:44)

  Da smo isli svojim putem, vi biste sada pricali i pisali nemackim jezikom. Ovako, slusate i nase narodnjake.
  (gonzo, 14. januar 2022 23:38)

  # Link komentara

 118. Pogledajte samo to lice. Proklet bio.
  (šarenilo, 14. januar 2022 22:25)

  Pogledaj lica Karađorđevića, Mihajlovića, Miloševića, Adžića, Mladića, Karadžića, Ražnatovića, ....... Pitaš li se koji put ko je ubio Karađorđa, Krcuna, Stambolića, Ćuruviju, Ivanovića ........?
  (Viktor, 14. januar 2022 23:31)

  # Link komentara

 119. Naneo je zla Srbima više nego svi zajedno.
  (Mare, 14. januar 2022 20:41)

  On i kralj Aleksandar Karađorđević su egal. Zlotvori srpskog naroda. Svaki na svoj način i iz svojih razloga, ali suština ostaje ista.
  (al' vas volim ..., 14. januar 2022 23:29)

  # Link komentara

 120. Jugoslaviju i prvu i drugu, stvarali su najbolji među nama, a rasturili su je oni najgori!
  (AX, 14. januar 2022 23:28)

  # Link komentara

 121. @Jovan-Комунистима смета ИДЕНТИТЕТ и ПОРОДИЦА јер ту нема места за партију..
  (Народ, 14. januar 2022 23:25)

  # Link komentara

 122. Taj tvoj gerilac je klao sve nesrpsko, velicamo ga kao Hrvati svoje zlocince.
  (pravo na smetiliste istorije, 14. januar 2022 21:08)

  Čemu laži? U štabu generala Draže Mihailovića je bilo više muslimana nego u postrojenoj 1. proleterskoj brigadi u Rudom. Draža je bio komandant JVuO, kojoj su prišli oficiri i podoficiri kraljevske vojske koji su bili časni i odani zakletvi koju su dali otadžbini. Njegovi su ubijali uglavnom ustaše i Nemce, a u Srbiji su ubijali Titove satrape koji su ih denuncirali Nemcima i Nedićevoj tajnoj policiji. Ali, tebe su u Omladonskoj političkoj školi u Kumrovecu naučili da lažeš i to ti ostalo do danas.
  (al' vas volim ..., 14. januar 2022 23:24)

  # Link komentara

 123. Uz maršala Tita,
  junačkoga sina,
  nas neće ni pakao smest'!

  Mi dižemo čelo,
  Mi kročimo smjelo
  i čvrsto stiskamo pest!

  Rod prastari svi smo,
  a Goti mi nismo.
  Slavenstva smo drevnoga čest.

  Tko drukčije kaže,
  kleveće i laže,
  našu će osjetit pest!

  Sve prste na ruci,
  u jadu i muci,
  partizanska složila je svijest.

  Pa sad, kad i treba,
  do sunca do neba,
  visoko mi dižemo pest!
  (Istra, 14. januar 2022 23:22)

  # Link komentara

 124. Hrvat koji je ugnjetavao najviše Srbe. A isti ti Hrvati ga, sad toliko mrze, a pomogao im na neki način da stvore državu. Sve je rađeno ispod žita što se kaže.
  (NikolaBg, 14. januar 2022 23:18)

  # Link komentara

 125. Čitajući komentare da se naslutiti zašto i dalje vučemo pogrešne političke poteze,lobotomija komunističkom propagandom i mitomanijom je bila veoma uspješna!!! Slovenija prvi put dobila državnost,Hrvatska takođe i kao bonus teritorije koje joj zbog zlodjela nikako nisu smjele pripasti,u Bosni stvorena nova nacija,Makedoniji takođe...Milijarde uložene u vojsku i "bratstvo i jedinstvo",mitomaniju,ekonomski sistem koji nije bilo moguće uklopiti u kapitalističku Evropu itd. Sjeverna Koreja Evrope u pokušaju...I da razumijemo zašto ga drugi vole(a uglavnom ne vole),Srbi ga jedini vole(a ne bi nikako smjeli)! Srbi više vole Austrougarskog agresora nego više puta dokazanog pukovnika kroz mnoge oslobodilačke ratove...Nekog ko je dao AP Kosovo,AP Vojvodina...a Srbima u Krajini i Bosni gdje su bili žrtve genocida nije dao Autonomnu pokrajinu? Zašto? To je davno prošlo vrijeme iz koga nismo izvukli pouke zato bi mnogi komentatori ovdje naivno napravili site greške!!!
  (Logikus, 14. januar 2022 23:18)

  # Link komentara

 126. @Jovan,
  Pa nije Tito napravio Jugoslaviju nego Srpski Kralj Aleksandar! I to Srpskom vojskom. U Srbiji ljudi nemaju hrabrosti da prihvate sopstvenu istoriju.
  (Shilja, 14. januar 2022 22:20)

  Kraljevina je stvorena u Versaju, Republika u Jajcu. Razlika drasticna.
  (razboj, 14. januar 2022 23:18)

  # Link komentara

 127. @dtegaq62: da ste pametni, kao sto niste, mogli bi imati mnooooooooogo od toga. Najvise, sto je moglo da se postigne za sve Jugoslovene, postignuto je sa YU. I za Srbe, naravno. Veoma retka situacija, da skoro svi pripadnici neke nacije zive u jednoj homogenoj zemlji. Nas je preko grane ostalo skoro preko 50%. I nestali skoro zbog toga na tim podrucjima. Kao sto vi nestajete van SRB.
  (Slovenac, 14. januar 2022 23:17)

  # Link komentara

 128. Ratovao za Austrougarsku protiv Srba. Ubio Generala Mihajlovica da mu se ni grob ne zna. Da je Srbin, sudilo bi mu se za veleizdaju. Ovako, najveci sin naroda i narodnosti. Strasno.
  (zonbi, 14. januar 2022 23:17)

  # Link komentara

 129. Tita je rodila majka Slovenka u Austriji znaci maternji Slovenacki a otac Zagorac vrsta Hrvata mnogo drugacija od Hercegovca na primer Zagorci su slicni Slovencima i po govoru, on je ziveo od malih nogu po Nemackom i Madjarskom govornom podrucju a nankraju i po Ruskom te se vratio vec u 40tim i 50tim u Srpsko-Hrvatsko podrucje pa je cak i radio u Smedevskoj Palanci pa nek.vas ne cudi naglasak
  (seljadin, 14. januar 2022 23:03)

  # Link komentara

 130. Bravar i hohštapler.
  (Smuleco, 14. januar 2022 23:02)

  # Link komentara

 131. Nema te vojske koja se vise osramotila, unizila, koja je izgubila kredibilitet kao sto su cetnici u sukobima sa Partizanima. Stali uz Nemacke trupe, zatim uz Italijanske kako bi unistili Partizane. Nakon svih poraza, klali civile tj cela sela, a nakon poslednje klape i oslobodjenja Beograda, zajedno sa ustasama trcali iz zemlje. TZV Djeneral ovih zlikovaca ubijen je kao psetance zaboravljen od ostalih izdajnika. Svi oni koji su surovali sa ovim nemackim saveznikom s pravom su pobijeni i dobili su sto su zasluzili. Koliko vidim po komentarima jos ima zivih potomaka, ali nije im lako da kazu da su im djedovi hranili nemacku vojsku.
  (Helgur, 14. januar 2022 22:19)
  Meni je smešno kako ovi zapadni Srbi dođu na srpski portal i spočitavaju ko smo, šta smo i kakva zlodela mi činimo ili smo činili.Stalno nam nabaciju neku krivicu da smo to i to radili a i kao dalje radimo.Vidite komšije, ma niste bre u pravu.Mi smo najjači narod i najveći na Balkanu i sa razlogom nas se plašite.To što vi radite,radite zbog straha od nas.Da vam nije bilo Natoa i celog zapadnog sveta mi bi vas satrali.Bolje ćutite nego što nas čačkate bez razloga.Mi vas uopšte ne diramo niti mislimo o vama a vi samo se**te bez razloga.Zato TIŠINA i marš!!!
  (Trollhunter, 14. januar 2022 22:55)

  # Link komentara

 132. @Jovan,
  Pa nije Tito napravio Jugoslaviju nego Srpski Kralj Aleksandar! I to Srpskom vojskom. U Srbiji ljudi nemaju hrabrosti da prihvate sopstvenu istoriju.
  (Shilja, 14. januar 2022 22:20)

  Не прави се паметан. Краљ је био Краљ Краљевина СХС, а после преименоване у Краљевина Југославија. Та Краљевина нема буквално ништа слично са СФРЈ, и то је скроз друга држава. Ти ако већ желиш да ушиш историју онда мораш да научиш да псотоје разна државна уређења, што даље диктира много ствари. Теби је то исто, али тако само показујеш сопствено незнање и не разумевање одређених појава.

  Но да се вратимо теми. Тито није био тај неки мали рођен у том Загорју. Сведока је било више него довољно. Питање Тита се не псотавља да се не би отварала нека друга питања, тј тачније комплетно све се покушава гурнути под тепих. Једино ми у Србији имамо интерес да разоткријемо тог зликовца и његове творце и налогодавце.
  (mr, 14. januar 2022 22:52)

  # Link komentara

 133. Obožavam ove bespomoćne komentatore, znajući kako je moj deda njihove pretke (pošto ovde ispadoše svi četnici) tamanio po Bosni, a još mi je draže što znam koliko ih je potamanio u prvim posleratnim godinama kao oficir OZNE. Broje se u desetinama. :)
  (Sremac, 14. januar 2022 22:44)

  # Link komentara

 134. @gonzo: sta god pricali mi, ili bilo tko drugi, do vas ne dopire nista. Uvek idete nekim svojim putom, neprilagodjeni, detinjasto buntovni i autodestruktivni. Stvarno, nikako svet da shvati da "ne moze vam niko nista, jaci ste od sudbine", a?
  (Slovenac, 14. januar 2022 22:44)

  # Link komentara

 135. Najveci srbomrzac
  (Bale, 14. januar 2022 22:36)

  # Link komentara

 136. 1945 године забранио искључиво Србима да се врате у своје куће,своја имања у Македонији и на Косову и Метохији.Од тада је увезао око 400 хиљада Албанаца-муслимана.Образложење за идиоте-беже од диктатуре једног Енвера Хоџе у демократију тита и Фадиља Хоџе.Хоџе су рођаци.Како међу тих наводно пребеглих 400 хиљада нема ни једног Србина из Албаније да пребегне?Исељавао је српска села,куће у градовима и селима отимао од Срба власника,имања такође.И у ту србску имовину насељавао Албанце из Албаније.А тек отимање земљишта од власника,прво на 20 хектара максимума,па онда на 10 хектара максимума,нормално без надокнаде.Отимана је стока,житарице,све врсте хране,али само у Србији,Црној Гори,Македонији (не знам за БиХ) да се даје Хрватској и Словенији,наводно за туризам.Нема краја неделима.Ја сам очекивао да ће Јованка бар потсхумно објавити ко је,шта је и одакле је тито.Али,комуниста нема нацију,основно је да мрзи Србе и Српство,тако да је Јованка показала сву суштину антисрпства.
  (Jovan, 14. januar 2022 22:35)

  # Link komentara

 137. Neka govore što hoće Tito bio i ostao Jugosloven rođ u Kumrovcu od majke Marije i oca Franje, veliki vojskovođa 20 veka pobednik sa saveznicima u drugom svetskom ratu vođa nesvrstanih zemalja oženjen ličankom partizanskom i snjom do smrti bio 1980.Cijeli svoj život proveo u Beogradu, i maršal Jugoslavije neka mu je laka zemlja i njegovoj drugarici Jovanki. Slava im i hvala za moje djetinjstvo.
  (Jasmin Kanazir, 14. januar 2022 22:34)

  # Link komentara

 138. Pogledajte samo to lice. Proklet bio.
  (šarenilo, 14. januar 2022 22:25)

  # Link komentara

 139. Druže Tito, počivaj u miru i oprosti nam što nismo sačuvali bratstvo i jedinstvo kao zenicu svoga oka...
  (Jugosloven, 14. januar 2022 22:25)

  # Link komentara

 140. Zapravo dr Ivan Ribar je bio predsednik prezidijuma Narodne Skupštine FNRJ od usvajanja novog Ustava FNRJ 31. januara 1946 do januara 1953. Pre toga je bio predsednik AVNOJ-a i Privremene Ustavotvorne skupštine. Pošto funkcija predsednika FNRJ nije postojala do 1953, tu titulu je samo ceremonijalno i nominalno nosio kao predsednik narodne skupštine, odnosno kao zvanični šef države. Josip Broz je bio predsednik Vlada DFJ, FNRJ i ministar narodne odbrane od 1944-1963, po Ustavu je imao veću vlast od predsednika prezidijuma narodne skupštine i predstavljao je državu u svetu a uvođenjem ustavnog zakona iz 1953, uvedena je i funkcija predsednika za koju je naravno izabran Josip Broz koji je bio i predsednik vlade (Saveznog izvršnog veća) do 1963. Tito je svakako imao punu vlast u republici i bio je glavni šef u spoljnoj i unutrašnjoj politici od oslobođenja Beograda oktobra 1944 bez obzira na to što funkcija predsednika republike nije postojala do 1953.
  (Istoričar, 14. januar 2022 22:24)

  # Link komentara

 141. @Jovan,
  Pa nije Tito napravio Jugoslaviju nego Srpski Kralj Aleksandar! I to Srpskom vojskom. U Srbiji ljudi nemaju hrabrosti da prihvate sopstvenu istoriju.
  (Shilja, 14. januar 2022 22:20)

  # Link komentara

 142. Nema te vojske koja se vise osramotila, unizila, koja je izgubila kredibilitet kao sto su cetnici u sukobima sa Partizanima. Stali uz Nemacke trupe, zatim uz Italijanske kako bi unistili Partizane. Nakon svih poraza, klali civile tj cela sela, a nakon poslednje klape i oslobodjenja Beograda, zajedno sa ustasama trcali iz zemlje. TZV Djeneral ovih zlikovaca ubijen je kao psetance zaboravljen od ostalih izdajnika. Svi oni koji su surovali sa ovim nemackim saveznikom s pravom su pobijeni i dobili su sto su zasluzili. Koliko vidim po komentarima jos ima zivih potomaka, ali nije im lako da kazu da su im djedovi hranili nemacku vojsku.
  (Helgur, 14. januar 2022 22:19)

  # Link komentara

 143. Dragoljub Mihailovic je bio Srbin, najodlikovaniji srpski vojnik, prosao golgotu srpske vojske u Velikom ratu, probio Solunski front, kasnije 11 maja postao prvi gerilac Evrope, e takvog coveka istinskog patriotu je ovaj zlocinac Tito ubio i proglasio za narodnog neprijatelja.
  1945 smo okupirani od crvenih terorista i nikad se necemo osloboditi tog zla
  (cetnik, 14. januar 2022 20:25)
  Koji prvi gerilac Evrope, kakav vam je to mit!? Nije drugi svetski rat poceo 6 aprila 41,da bi on postao prvi gerilac 11 maja! Rat je poceo 1 septembra 39,vise od godinu i po od pojavljivanja vaseg "prvog gerilca"! Mislis da se niko nije pobunio za to vreme!? Smeju vam se ljudi zbog nepoznavanja istorije!
  (sir oliver, 14. januar 2022 22:17)

  # Link komentara

 144. Najveća sahrana u 20-om veku. Ceo svet je došao da mu se pokloni.Pametnom dovoljno.
  (Predrag, 14. januar 2022 21:22)

  Ceo svet mu se popišao po grobu, i tebi tako pametnom! Je li ti dovoljno?
  (al' vas volim ..., 14. januar 2022 22:13)

  # Link komentara

 145. Ћопава смрадина, аустроугарски каплар и убица Срба у првом, између првог и другог, у другом, а нарочито после другог светског рада.
  Надам се да гори у најдубљем делу пакла са својим ватиканским покровитељима.
  (JFK17, 14. januar 2022 22:11)

  # Link komentara

 146. Jednom se otac moj sa posla kući vratio pre,
  odenuo mi praznično sve i poveo me na trg.
  Bio sam klinac još i bilo mi je tek oko pet,
  al' dobro pamtim nasmejan svet i svečan i sretan grad.

  Nisam razumeo zastave, gužvu, znao sam tek,
  nešto je važno, jer otac me tad prigrli snažno,
  reče mi: Sine , gledaj i pamti.
  I ja sam video Tita Maršala, legendu tu,
  slobodotvorca, čoveka tog, druga i borca,
  tada sam ja video Tita prvi put.

  U školskim danima o njemu su nas učili sve,
  al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
  Bio sam momak već, kroz muziku sam tražio reč,
  pred jedan koncert prostruja vest da doći će možda on.

  I ja sam stajao malen s gitarom, predamnom sve,
  moje detinjstvo, sloboda, mir, bratstvo, jedinstvo,
  predamnom on, nasmejan, večan.
  I ja sam video Tita Maršala, legendu tu,
  slobodotvorca, coveka tog, druga i borca,
  tada sam ja video Tita drugi put.

  Bio je peti maj, iz Skopja me je vodio put.
  Na stanicama duž pruge svud, tišina i nema bol.
  Bitola, Maribor, Rijeka, Nikšić, Zenica, Bor,
  i svaki čovek i svaki dom je žalio dušom svom.

  Al' ja sam video visoke peći, fabrike dim, široke njive,
  Gradove što slobodni zive, decu i mir i jato ptica.
  I opet sam video Tita Maršala, legendu tu, slobodotvorca,
  čoveka tog, druga i borca, opet sam svud video Tita.

  I ja sam video visoke peći, fabrike dim, široke njive,
  Gradove što slobodni žive, decu i mir i jato ptica.
  I opet sam video Tita Maršala, legendu tu, slobodotvorca,
  čoveka tog, druga i borca, opet sam svud video Tita

  Sve receno


  Potomci zlocinackih monstruma se i dalje koprcaju po B92. Vidim da smo 1945 malo vise pauza pravili nego sto je trebalo. Bitno je samo da je najveci zlocinac i krvnik pored Pavelica, bradati Draza ostao u nekoj nepoznatoj rupi.
  (AVNOJ, 14. januar 2022 22:11)

  # Link komentara

 147. Nema ništa sporno sa Titom. Međutim,ima puno toga spornoga sa srpskim novinama i cenzurom u komentarima. Toliko spornoga da možemo govoriti o patologiji.
  (Douglas Bader, 14. januar 2022 22:09)

  # Link komentara

 148. Tada su svi Srbi zaista živeli u jednoj državi. A vi sada pljujte i psujte.
  (Bili d Kid, 14. januar 2022 20:17)

  Šta mi imamo od toga ?
  (dtegaq62, 14. januar 2022 22:04)

  # Link komentara

 149. Srbi govore da je srbomorzac, Hrvati da je hrvatomrzac, Bosanci bosanomrzac.. a kada spojis sve te likove koje to govore ne mozes jednu celu vilicu kompletirati... Bio je covek antionacionalista, nije bilo vazno dali si pravoslavac, musliman, katolik... lepa vremena , steta sto je zbog par budala sa svih strana vecina normalnog naroda ispastala.
  (Če ge vara, 14. januar 2022 22:02)

  # Link komentara

 150. Забранио ослобађање Јасеновца...

  A ko je četnicima branio da oslobode Jasenovac? Ko im je branio da bar onaj konzulat NDH u samom centru Beograda, koji je radio od 1941. do 1944. a na koji ni kamen nije bačen, bar išaraju nečim? A? Ko? Tito možda?
  (Danilo, 14. januar 2022 22:01)

  # Link komentara

 151. To sto su neki Tito nostalgicni, svako ima pravo da ima nostalgiju. Tito licnost koja je unistavala srebe i Srbiju, licnost koja je preko Vatikana spasavao mnoge ustase iako je znao gdje zive, licnost koja nikada nije otisla na srpsko stratiste u Jasenovac, a da ne spominjemo Gradisku, Jadovno itd, licnost koji je Grudama i Prozoru u BiH dao neki znacaj, a to su cistokrvna ustaska mjesta, licnost koja je ustase i domobrane doselila na podrucje Baranje u bivsa nemacka sela, licnost koja nikada nije naucio srpski jezik, a ziveo 40 godina u Beogradu, licnost koja nas je zaduzila da i danas otplacujemo njegove bunkere, krstarenja, safari i jos mnogo toga. O kojem socijalistickom raju pricamo, preko sindikata na more, o nepismenim komunistima pa i samome njemu. Poslusajte njegove govore pa to su takve gluposti i nebuloze.
  Znam da ne mozemo izbrisati taj deo nese jadne istorije, sto se mene tice treba ga negdje sahraniti i da to vise zaboravimo.
  (Dule, 14. januar 2022 21:58)

  # Link komentara

 152. Zlocincu je presudjeno 46-te, ne zna mu se ni grob...
  (Redmi, 14. januar 2022 20:17)

  Brawo!
  Istrulela ljudska zver u smrdljivoj jami. Zlocinacki monstrum koji je bio najveci saveznik fasistima u borbi protiv Antifasistickih brigada i divizija. Koljac. Njegovi se bogme lepo sprijateljise sa ujkama na putu za Blajburg! Potuceni do nogu! Razbijeni. Draza je bio krvolicna zver i sramota srpskog roda!
  (Hentreal, 14. januar 2022 21:56)

  # Link komentara

 153. @west
  I sve to sam, onako sa 10 prstiju, i u svoje slobodno vreme između Briona i Dedinja.
  Ništa mu nijedan Srbin nije pomogao, nikakvi Krcuni, Rankovići, Stambolići, Dapčevići, itd.
  (pera ždera, 14. januar 2022 21:53)

  # Link komentara

 154. Znaci po vama nije pola Hrvat, jer su njegovi 300 godina pre nejgovog rodjenja dosli od daleka? Tvrdite, da su sledecih 300 godina i dalje razmnozavali iskljucivo sa nekim isto pridoslicama, sa nijednim Hrvatom? A sto se tice "antisrpstva", znao je sa kim ima posla, pa vam je posvecivao "malo vise paznje". Znao je, da su radikali najveci remetilacki faktor bili u YU, pa je morao da se resi njih, ako je YU htela i dalje da postoji. Hvala mu na tome. Steta, sto nije uspeo da taj faktor ubije u genu, jer je i kraj 80ih, pa i danas to najveci remetilacki faktor na ovom prostoru. Koji je ubio YU, a zbog svoje samodestruktivne naravi ubice na kraju i samu Srbiju.
  (Slovenac, 14. januar 2022 21:08)

  Kekec, Jugoslavije nema 30 godina, odmorite malo s tim vasim floskulama o Srbima koje ste do besvesti pricali od 1945, ljube vas Kardelj i Dolanc.
  (gonzo, 14. januar 2022 21:52)

  # Link komentara

 155. e da u predhodnom komentaru zaboravio sam da nas pitam sve


  Toliko se u YU borilo protiv komunizma a kako bi VI objasnili stanje u danasnjoj politici???
  (dzomba, 14. januar 2022 21:52)

  # Link komentara

 156. Srbi uporno periodično nameću pitanje Titovog porijekla. Crni vrag samo da nije Hrvat. Dajte ohanite više. Nakon Njemca, Rusa, Poljaka, Židova evo sad je Talijan. Hrvat, Zagorac maršal Jugoslavije. Neka pati koga smeta...
  (Tvrtko, 14. januar 2022 21:50)

  # Link komentara

 157. Covek koji nije govorio nas jezik, nike lako savladati slovenake jezike ako nisi sloven i on je to jos jednom potvrdio.
  (box, 14. januar 2022 21:50)

  # Link komentara

 158. To je najveci drzavnik 20 veka. Covek koji je proterao i porokao mnoge cetnicke izdajnike, ustase i sve koji su saradjivali sa ovim zverskim zlocincima. Podsecam da su se cetnicke protuve u mnogim ofanzivama borile zajedno sa fasistickom Nemackom protiv Narodno oslobodilackih trupa, a na Neretvi zajedno uz Italijane i fasisticku Nemacku. Klali su cela sela po Bosni i Srbiji. Klali su porodice ciji su clanovi u partizanskim jedinicama. Mnogi su cak tokom rata presli u redove Partizana kada su videli za sta se zalaze Cetnicki pokret. Skoro pa i nema bitke izmedju cetnika i Nemacke od 1942 do kraja rata. Na kraju su bezali za Blajburg ruku pod ruku sa ustasama, a srecom, bradatom zlocincu se ni danas za grob ne zna. Krvave brade, monstrum trunuo u nepoznatoj rupi.
  Tito je kasnije napravio 3 najvecu silu u Evropi i jednu id najjacih drzava sveta. Osnivaca nesvrstanih zemalja i drzavu sa jednom od najuticajnijih ekonomija u svetu. Drzavu ciji je pasos bio vredniji od francuskog, ili italijanskog. Nakon Marsalove smrti opet se ispilise potomci zlocinaca y svim republikama i danas uzivaju u Lepoj nasoj i Boze pravde. Mali, tuzni, bedni, pognute glave glume narode. Narodi koje niko nista ne pita. Rupe u Evropi sa izrazenim nacionalizmom. Istorija se ne moze promeniti nikada. Dzaba ustasama u cetnicima nove knjige. Sce se zna!!
  (Hilgur, 14. januar 2022 21:50)

  # Link komentara

 159. (cetnik, 14. januar 2022 20:25)
  Taj tvoj gerilac je klao sve nesrpsko, velicamo ga kao Hrvati svoje zlocince.
  (pravo na smetiliste istorije, 14. januar 2022 21:08)

  Istorija pisana u Berlinu, Becu i Kumrovecu.
  (rizibizi, 14. januar 2022 21:48)

  # Link komentara

 160. Нема никакве везе са Загорјем и Кумровцем по пореклу.Био вишеструки агент разних страних обавештајних служби.Ратовао у Подрињу и оклини у првом светском рату као аустијски војник.Склапао договоре са Павелићем током другог светског рата.Дизао побуне међу угроженим Србима,никако у загорју и Словенији.Никад није отишао у Јасеновац.Забранио ослобађање Јасеновца,а одобрио рушење свих објеката и доказа геноцида над Србима,Јеврејима и Циганима,и Хрватима који нису хтели у усташе.Само Србији направио 2 покрајине са супремацијом над Србијом.Усташке официре "превео" у партизане са чином или 2 унапређења.Скупљао само српски олош око себе који су мрзели српство,своје порекло.Честите Србе слао на Голи Оток или ликвидирао кад им дође мало српства у главу.Највећи дугогодишњи пријатељ му био Курт Валдхајм,осуђени нацистички официр,који је пре тога био дугогодишњи шеф УН.Направио Устав из 1974 године,по коме су се од 1990 године уз организацију са запада десили ужасни грађански,верски ратови и злочини.Ко га толико воли,нека иде што пре да легне поред њега,да буду заједно.Можда највећи србомрзац икада.
  (Милан, 14. januar 2022 21:47)

  # Link komentara

 161. Sve što je izgradio ovi posle. njegove smrti su srušili,prisvojili,zapalili i još koješta.
  (Kompa, 14. januar 2022 21:47)

  # Link komentara

 162. Dade Zagorje dobrih političara..
  (TF, 14. januar 2022 21:45)

  # Link komentara

 163. Jedini koji je shvatio da je Bosna kljuc pobede u ratu,za razliku od ustasa i cetnika.Zamislite da USA okrenu politiku na Kosovu i stanu na stranu Srbije,to se desilo Titu i partizanima.
  (Clash, 14. januar 2022 21:43)

  # Link komentara

 164. Pripadnik Habsburške dinastije! Vuku korene od Isusa! Vladaju svetom više od 2000 godina!
  Ceo svet je došao da mu se pokloni na njegovoj sahrani! Zašto??? Ako je bio komunisticki diktator jedne male Jugoslavije,Hrvat iz Zagorja ili neki Ruski general itd. Zašto bi mu se klanjao celi svet???
  Znao je da svira klavir,da mačuje,da jaše konja,imao ljubav prema modi,umetnosti itd…da to mozda nije naučio u Ruskim zatvorima ili u školi za bravara??? Sve je znao i mogao ali samo jedno nije,nije mogao da savlada “maternji” jezik! ?
  (vuk, 14. januar 2022 21:40)

  # Link komentara

 165. Druze Tito mi ti se kunemo.
  (IvoLolaRibar, 14. januar 2022 21:32)

  # Link komentara

 166. Kada je Beograd "oslobadjan" rekao je: mi se u Srbiji ne smemo ponašati kao oslobodioci već kao okupatori. Onda je po njegovom naredjenju streljano više desetina hiljada domaćina u Srbiji. Zatim je oduzeo svu imovinu svim domaćinima u Srbiji. Onda je napravio republičke granice po kojima se od komunista devastirana jugoslavija raspala. Jel treba dalje?
  (misko, 14. januar 2022 21:32)

  # Link komentara

 167. E taj je bio TATA za sve....
  (Alex, 14. januar 2022 21:31)

  # Link komentara

 168. Usput, mogli ste to i Jovanku da pitate, bez da pitamo one od kojih taj odgovor nećemo dobiti. A da, ona nije nikog primala u kuću.
  (neznalica, 14. januar 2022 21:27)

  # Link komentara

 169. @Majketika

  Pa dobro, ali nije on ceo život bio zagorski seljak - imao je prilike da uči, želeo je da se izgradi u tom stilu, pa je to i postigao.
  (pukovnik Bjelajac, 14. januar 2022 21:27)

  # Link komentara

 170. Sama činjenica da do dana današnjeg ne znamo njegovo poreklo,ko je,odakle je,znači da ga je neka moćna sila tu postavila a ona je i sakrila njegov pravi identitet. Obzirom da je najveće jade zadao Srbima,napravio 2 pokrajine,ubio Dražu i sakrio njegov grob,nikad posetio Jasenovac,raselio Srpske fabrike po Sloveniji i Hrvatskoj,zabranio Srbima povratak na Kosovo a Šiptarima dozvolio naseljavanje i šta sve ne,da ne nabrajam,predpostavljam da je bio Engleski agent. Imao je gospodske manire i svirao klavir,živeo bolje od mnogih kraljeva i careva,što neki tamo bravar iz Kumrovca ne bi baš umeo da izvede. I da. Na kraju i da kažem da sam siguran da njegov pravi identitet nikada nećemo saznati,barem ne na zvaničan i verodostajan način potkrepljen istinitim činjenicama. Malo sam odužio komentar. Hvala
  (brainstorm, 14. januar 2022 21:25)

  # Link komentara

 171. Totalno nas upropastio, od njegove vladavine nećemo se oporaviti 100 godina!!!
  (Dragan, 14. januar 2022 21:24)

  # Link komentara

 172. @Da je bilo sreće, da se nikada nismo ujedinili.
  Da je bilo sreće, da ga Nikada nismo "izabrali" dobili.
  Posle tita Haos!!!
  Nikada više jugoslavija.

  Samo su zaboravio da pomeneš da Jugoslavinu nije stvorio Tito nego Karađorđevići. Jugoslavija je odlična ideja samo što su vođe naroda bile podle i glupe.
  (Pop, 14. januar 2022 21:24)

  # Link komentara

 173. tito ili pavelić? Mrka kapa!!
  (neznalica, 14. januar 2022 21:23)

  # Link komentara

 174. Najveća sahrana u 20-om veku. Ceo svet je došao da mu se pokloni.Pametnom dovoljno.
  (Predrag, 14. januar 2022 21:22)

  # Link komentara

 175. Tito je, pre svega, bio najinteligentniji i najsposobniji političar koji se ikada pojavio na ovim prostorima. Uspešno je balansirao između istoka i zapada, odigrao važnu ulogu u procesu dekolonizacije u Aziji i Africi, bio jedan od najpoštovanijih vođa u svetu i od jedne bedne i siromašne zemlje je napravio ekonomski i industrijski jaku zemlju. Da, jeste ubio mnogo ljudi (i to mnogo nedužnih ljudi), ali zapitajte se jednu stvar: a ko nije? Kom su učesniku Drugog svetskog rata ruke ostale čiste nakon 1945? Odgovor je - nijednom. Da li mislite da ne bi došlo do pokolja civila i "nepodobnih" da su monarhisti pobedili u ratu? Ako zaista tako mislite, onda nemate veze sa životom.

  Pozdrav i jednima i drugima.
  (Ser Kokeza od FSS-a, 14. januar 2022 21:19)

  # Link komentara

 176. Tito je bio visokosofisticirani srbozder.
  (konfeder i eu a o maspoku da ne govorimo, 14. januar 2022 21:15)

  # Link komentara

 177. Zlocinac
  (AcA, 14. januar 2022 19:54)

  Sloba je bio veći zločinac.
  (Mario, 14. januar 2022 20:23)

  Malo dete za Hrvate.
  (poglavnik, 14. januar 2022 21:12)

  # Link komentara

 178. Nikad nije naredio da se napadne Jasenovac, nikad nije posetio Jasenovac, ratovao po Srbiji i ubijao Nemce, pa oni posle streljali 100 za 1, u Srbiji pravio Uzicku republiku da Srbi ginu od Nemaca, zabranio povratak proteranih Srba sa Kosmeta nakon II sv. rata, prikljucio Kosovu od Srbije opstinu Leposavic, pobio svu beogradsku elitu nakon oslobodjenja 44, od Srbije odvojio Baranju i prikljucio je Hrvatskoj, samo Srbiji uveo cak 2 autonomne pokrajine koje su Ustavom iz 1974 imale sve elemente republika, dok u Hrvatskoj nije bilo autonomije za Srbe. Sve fabrike pod plastom invazije SSSR prebacio iz Vojvodine u Sloveniju i Hrvatsku..I onda mi kazu bilo dobro svugde smo putovali?!
  (west, 14. januar 2022 21:11)

  # Link komentara

 179. Cetnik
  Jel bi znao bez gugla da navedes neku bitku Dragoslava Mihailovica i koje je on to gerilske borbe vodio.Ja znam samo da su oni pricali da su partizani zlocinci zato sto se bore protiv Nemaca,jer onda Nemci ubijaju 100 Srba za jednog Nemca.Kako su se onda borili protiv Nemaca ako nisu ubijali Nemce,da ne bi Srbi stradali.Kakva je to gerila bila?
  (Markos, 14. januar 2022 21:10)

  # Link komentara

 180. Dragoljub Mihailovic je bio Srbin, najodlikovaniji srpski vojnik, prosao golgotu srpske vojske u Velikom ratu, probio Solunski front, kasnije 11 maja postao prvi gerilac Evrope, e takvog coveka istinskog patriotu je ovaj zlocinac Tito ubio i proglasio za narodnog neprijatelja.
  1945 smo okupirani od crvenih terorista i nikad se necemo osloboditi tog zla
  (cetnik, 14. januar 2022 20:25)
  Taj tvoj gerilac je klao sve nesrpsko, velicamo ga kao Hrvati svoje zlocince.
  (pravo na smetiliste istorije, 14. januar 2022 21:08)

  # Link komentara

 181. Znaci po vama nije pola Hrvat, jer su njegovi 300 godina pre nejgovog rodjenja dosli od daleka? Tvrdite, da su sledecih 300 godina i dalje razmnozavali iskljucivo sa nekim isto pridoslicama, sa nijednim Hrvatom? A sto se tice "antisrpstva", znao je sa kim ima posla, pa vam je posvecivao "malo vise paznje". Znao je, da su radikali najveci remetilacki faktor bili u YU, pa je morao da se resi njih, ako je YU htela i dalje da postoji. Hvala mu na tome. Steta, sto nije uspeo da taj faktor ubije u genu, jer je i kraj 80ih, pa i danas to najveci remetilacki faktor na ovom prostoru. Koji je ubio YU, a zbog svoje samodestruktivne naravi ubice na kraju i samu Srbiju.
  (Slovenac, 14. januar 2022 21:08)

  # Link komentara

 182. sad su svi pametni,a u njegovo vreme ni prdnut. nisu smeli..pocev od velikih cia,kgb agenata do nasih politicara ,intelektualaca,koje su njihovi narodi proglasili bogovima,herojima..za njihova dela..koja su cinilibnakon njegove smrti
  (mozaks, 14. januar 2022 21:06)

  # Link komentara

 183. Odličan članak! Mnogo vam ovo bolje stoji nego oni klik bejtovi. Inace, procitao sam mnogo knjiga o liku i delu Josipa Broza raznih autora, doduse najvise od Pere Simica. Posle godina izucavanja nisam stekao bas neki utisak da je "srbomrzac". Hrvati isto tako misle da je najvece zlo koje je strefilo hrvate ikada. Covek je jednostavno bio antinacionalista. Odrzavanje Jugoslavije je bilo prilicno kompleksno i na duze staze gotovo nemoguce, sto je istorija i dokazala. Ima tu svacega nije to bas tako jednostavno reci good or bad guy sto ameri vole. Mnogo je tu nijansi sive. Jedno je sigurno, bio je ozbiljna njuška. Kalibar najvecih drzavnika sveta.
  (Dr. Zohan, 14. januar 2022 21:06)

  # Link komentara

 184. Za ovog grobara naseg naroda se zna da nista se ne zna. Napisite sada tekst o Dragoljubu Mihajlovicu o njemu znamo sve!
  (Vojvoda Vuk, 14. januar 2022 21:06)

  # Link komentara

 185. Zasedao u Jajcu i zabranio kralju povratak u Beograd, usput i kralja i Drazu proglasio za izdajnike, samo ne znam sta ili koga su izdali.
  (gestapov agent, 14. januar 2022 20:56)

  # Link komentara

 186. Ko je? Covek koji je preporodio drzave Istocnog Balkana. Dobili jaku industriju, visok standard,jaku i priznatu samostalnu drzavu koja je stajala rame uz rame sa svetskim silama. Ono sto je u tih 35, 40 godina sazidano ovi danasnji ne mogu ni da okrece. Posle smrti sve sto je taj covek koristio (vile, lovista, imetak) ostalo drzavi, njegovi potomci zive bez ikakvih privilegija dok Karadjordjevici potrazuju prilicnu imovinu kao i deo zlata koje je u 2sv. ratu sklonjeno u Ameriku.
  (Aleksandar, 14. januar 2022 20:54)

  # Link komentara

 187. Ko god da je bio on bio je streptomicin za pojedine.
  (Ilija Toljaga, 14. januar 2022 20:49)

  # Link komentara

 188. Neki kazu da je Rus.
  Neki kazu da je ruski Jevrejin.
  Neki kazu da je Hrvat.
  Trebalo bi uzet DNK i dat na analizu. Ako ima živih rođaka u Zagorju mora da ima srodnosti sa njima ako je Hrvat. A Zagorci su većinom R1a haplogrupa, a to je isto kao Poljaci, dobar deo Ukrajinaca i nešto manji deo Rusa.
  Čudno je da siromašni zagorski sin izučeni bravar ima tako profinjene manir, da zna strane jezike, da svira klavir, da je tako dobro znao politiku, da je imao sklonost luksuzu i da je imao toliko stila i sposobnosti vođe, da je umeo da vlada i masama i konkurencijom, da je inteligentno manevrisao između Istoka i Zapada.
  (Majketiga, 14. januar 2022 20:42)

  # Link komentara

 189. Naneo je zla Srbima više nego svi zajedno.
  (Mare, 14. januar 2022 20:41)

  # Link komentara

 190. Ma sada nam je bolje mnogo
  (Haris, 14. januar 2022 20:35)

  # Link komentara

 191. Oslobodio Beograd od Beogradjana.
  (arm, 14. januar 2022 20:31)

  # Link komentara

 192. Nas lider, nas ratni komandant. Poslednji ratnik-kralj koga je srpski narod imao na celu. Vratio narodu njegovu imovinu, od dvorova gradjenih njegovim novcem, preko fabrika gradjenih njegovim budzetom, do zemlje koju su dobili od Obrenovica pa im je potom raznim marifetlucima otimana za vlade Karadjordjevica. Tvorac pobede nad vise stranih vojski i domacih pobornika okupacije. Petokraka nasa dika. Njegov duh ce uvek biti medju nama kad budemo isterivali Amerikance iz generalstaba, Engleze iz vlade, Nato sa Kosova, i kada budemo vracali nase zemlje u nase okrilje, jednu po jednu. Ovaj put da mi vladamo nekakvim Crnim Gorama, Makedonijama, Bosnama, a ne da ih oslobadjamo. Da Srbi budu direktori po tim nedodjijama, da mi imamo vikendice po morima, da nas domaci Crnogorohrvati dvore po jeftinim cenama, a mi da izvlacimo profite odande i dovlacimo ovde. Karadjordje, Milos, Josip. Dole paravan-demokratija!
  (Zadrigo, 14. januar 2022 20:30)

  # Link komentara

 193. Najveći Srbožder posle pavelića.
  (PILGRIM, 14. januar 2022 20:28)

  # Link komentara

 194. Dragoljub Mihailovic je bio Srbin, najodlikovaniji srpski vojnik, prosao golgotu srpske vojske u Velikom ratu, probio Solunski front, kasnije 11 maja postao prvi gerilac Evrope, e takvog coveka istinskog patriotu je ovaj zlocinac Tito ubio i proglasio za narodnog neprijatelja.
  1945 smo okupirani od crvenih terorista i nikad se necemo osloboditi tog zla
  (cetnik, 14. januar 2022 20:25)

  # Link komentara

 195. Odgovor na pitanje ko je bio covek koji se predstavljao kao Tito treba traziti u moskovskim arhivima koji su i dalje zatvoreni. Kljucni deo biografije je velika praznina u periodu izmedju spanskog gradjanskog rata i pocetka Drugog svetskog rata, kada se o Titu uglavnom nista ne zna, osim da je bio u Moskvi. Posto je to period najgorih staljinistickih cistki svih drugova koje je Kominterna mobilisala i koji su bili ucesnici spanskog gradjanskog rata, velika je misterija kako je Josip Broz preziveo cistke. Postoji vise verzija, da je postao agent NKVD, da je bio dovoljno mocan u Kominterni da ni sam Staljin nije hteo obracun sa njim i na kraju da je od strane Kominterne poslat kao agent da na teritoriji Kraljevine Jugoslavije podigne ustanak… Dete iz hrvatskog Zagorja koje je postalo bravar definitivno nije bio, sto je najbolje pokazano u dokumetarnoj seriji koja je prikazivana na hrvatskoj TV pre par godina. Josip Broz se tridesetih godina proslog veka kretao po Evropi, mobilisao clanove komunistickog pokreta, govorio vise jezika, prikupljao novcane priloge za partiju, raspolagao bankarskim racunima po Svajcarskoj odakle je kupovano oruzije za borce u Spaniji…. Sto je sve daleko od biografije jednog bravara.
  (hm?, 14. januar 2022 20:24)

  # Link komentara

 196. Jedno nije tacno. Da se 43e videlo da ce partizani pobediti. Naprotiv, to je bila rulja koja je organzovana, obucavana i naoruzavana spolja (pre svega od saveznika), da bi tas prevagnuo kad su Sovjeti usli u Srbiju… Na zalost.
  (ipak, 14. januar 2022 20:24)

  # Link komentara

 197. Zlocinac
  (AcA, 14. januar 2022 19:54)

  Sloba je bio veći zločinac.
  (Mario, 14. januar 2022 20:23)

  # Link komentara

 198. Masovni ubica i veliki srpski neprijatelj
  (cetnik, 14. januar 2022 20:22)

  # Link komentara

 199. Bio je srbomrzac
  Ratovao i cinio zlocine po Macvi i Podrinju, kasnije postavljen na celo Jugoslavije da dokrajci Srbe
  (tajko, 14. januar 2022 20:22)

  # Link komentara

 200. Tada su svi Srbi zaista živeli u jednoj državi. A vi sada pljujte i psujte.
  (Bili d Kid, 14. januar 2022 20:17)

  # Link komentara

 201. Zlocincu je presudjeno 46-te, ne zna mu se ni grob...
  (Redmi, 14. januar 2022 20:17)

  # Link komentara

 202. Legenda,
  (aca, 14. januar 2022 20:17)

  # Link komentara

 203. Nije to strasno.
  Strasno je sto od 45e vladaju komunisti i njihovi potomci.
  Jos uvek smo pod okupacijom. U mraku. U lancima.
  (bravo, 14. januar 2022 20:16)

  # Link komentara

 204. Bio je hrvat, kaki nemac i italijan. I bio je bolji od svih, i svi žele da ga glume ali ne umeju.
  (Milorad, 14. januar 2022 20:15)

  # Link komentara

 205. Najveći satrap srpstva!
  (ja pa ja, 14. januar 2022 20:11)

  # Link komentara

 206. Faca dvadesetog veka.
  (dzigi, 14. januar 2022 20:10)

  # Link komentara

 207. sta je ovo, malo malo pa se komunisti uzmuvaju...
  treba braniti stanove i vile i imovinu stecenu otimanjem posle rata, treba odrzati sliku i u 21 veku o najvecem sinu naroda i narodnosti....
  zemlja mu kosti isturila dabogda....

  pozdrav iz Dragaceva
  (dragacevac, 14. januar 2022 20:06)

  # Link komentara

 208. Tito Heroj covek!
  (George, 14. januar 2022 20:06)

  # Link komentara

 209. Antifašista, ratni heroj, dokazani državnik,
  u svakom pogledu veliki igrač.
  (bobo mk, 14. januar 2022 20:05)

  # Link komentara

 210. Nekoliko meseci posle zavrsetka rata na mitingu u Mariboru Tito kaze: "Sto se tice ovih izdajnika cetnika i ustasa oni su proslost".
  (Redmi, 14. januar 2022 20:05)

  # Link komentara

 211. Sada pocinje pljuvanje povampirenih saradnika nacista. Tito je bio jedini dobar vladar koji su ovi prostori imali i to je cinjenica, a ova sacica ljudi koji ce pisati da je zlocinac nisu mu ni do kolena. Dobro je sto vecina naroda ima lepo misljenje o njemu i to par budala nikada nece promeniti ;)
  (Če ge vara, 14. januar 2022 20:03)

  # Link komentara

 212. Za spoljnu politiku je bio velemajstor-dok za unutrasnju,videli smo 90-te.
  (Darko, 14. januar 2022 20:00)

  # Link komentara

 213. Taman ste se bili primirili neko vreme, ali izgleda da se prevarih.
  (Dnevna doza jugonostalgina, 14. januar 2022 20:00)

  # Link komentara

 214. Manipulator ali visokog nivoa , ne ko ovi naši danas.
  Takvi se uvek dočekaju na noge.
  (Kritična masa, 14. januar 2022 19:59)

  # Link komentara

 215. Da je bilo sreće, da se nikada nismo ujedinili.
  Da je bilo sreće, da ga Nikada nismo "izabrali" dobili.
  Posle tita Haos!!!
  Nikada više jugoslavija.
  (Jovan. A, 14. januar 2022 19:56)

  # Link komentara

 216. Zlocinac
  (AcA, 14. januar 2022 19:54)

  # Link komentara