- Komentari -
  1. I kao što jedan komentator iz susjedstva reče da mi nemamo iste vrijednosti, pa hvala Bogu da nemamo jer ja bih se zabrinuo da imam sa njima išta zajedničko... Isto tako, svi ovi njihovi komentari su dokaz da oni nikada nisu prihvatali Srbe kao sebi ravnopravan narod i njihovu kulturu, običaje i tradiciju već su na njih uvijek gledali kao na ''strani faktor'' koga se trebaju ''riješiti'' po svaku cijenu i drago mi je da su se pojedini usudili priznati koje su im namjere prema Srbima oduvijek bile i ostale, te da je krivica isključivo u njima!
    Pri tom, nije mi samo jasno zbog čega onda prisvajaju Nikolu Teslu i mnoge druge srpske naučnike, sportiste i umjetnike kada već toliko preziru sve što ima veze sa Srbima?! U stvari, jasno mi je, pošto je u pitanju svjetski poznato ime (govorim konkretno u slučaju Tesle) od čijeg brenda bi mogli imati novčane koristi u svakom smislu i koga bi mogli iskoristiti radi promocije same zemlje, onda im ne smeta njegovo porijeklo te ''zaborave'' da je Srbin... Ukoliko su već toliko principijelni kao što se predstavljaju, onda trebaju biti dosljedni i istrajni u svojim stavovima do kraja!
    (Banjalučanin, 7. avgust 2021 23:50)

    # Link komentara

  2. Ohladi malo, da se po izjavama pojedinaca pa i grupa pa i lidera grupa definishe mentalno stanje nacije mi bismo svi bili u kolektivnoj ludnici...
    (cika steva, 06. avgust 2021 06:17)

    Ponovicu, moj izbor je da sa pripadnicima doticne nacije ne komuniciram, ne trosim ni dinara na bilo koji njihov proizvod i kroz tu zemlju nikada ne putujem.
    Nema sta da ohladim ili ne, ne zelim da se osecam kontaminiranim ikada, a oni mi izazivaju upravo taj osecaj. To je moj izbor.
    (Terzio, 7. avgust 2021 11:28)

    # Link komentara

  3. Pa da, a mi smo imali milosevica i klapu tj nesposobnih de.ila tako da oni moze biti toooliikooo ponosni na progon i ubijanje jednog dela svog pucanstva. Bravo za jedne i druge navedene. Hvala bogu neki od navedenih vise ne opterecuju ovu jadnu zemaljsku kuglu svojim prisustvom.
    (VojkanD, 5. avgust 2021 13:39) # Link komentara

    Vojkane, ako se ijedan narod ogriješio o svoje vođe, kao Srbi, sjeci me di sam najtanji, znači vrat.
    Vi ste svu odgovornost i krivicu prebacili na Miloševića, a istovremeno i dalje tvrdite isto, s istim argumentima kao i on. E pa gospodo, to znači da Sloba ništa nije pogriješio, nego je radio što mu je narod želio da radi. Uopče nečemo ko je u pravu, to nije crno bijelo, niti kronološki jedan događaj. Govorim o tome, da vam je vođa provodio politiku koju ste ŽELJELI, i gurao je koliko god je mogao, pod cijenu da se posvađa s cijelim svijetom.
    I zašto vam je on ustvari kriv? Jer nije odmah poklekao, ili provodio nešto što niste željeli? Jer nije uspio?
    Inače, netko drugi bi uspio?
    Tuđman je pobjednik, jer je ispunio ciljeve koje je zacrtao. Čak bez bolnih kompromisa, pa da danas RSK blokira Hrvatsku ko RS u BiH. Ali, čak se i Tuđman divio Slobi na čvrstoči i principima. Ja, kao Hrvat, mislim da je Milošević veliki državnik, ali, koji je na početku napravio ključne greške, kasnije nepopravljive, kasnije su stvari eskalirale bez njegove kontrole.
    Mislim da je učinio koliko je mogao.
    A vi i dalje želite isto ono što ste tražili od njega.
    (Ante, 7. avgust 2021 02:18)

    # Link komentara

  4. Stidis li se mame svoje?
    (Dacho, 6. avgust 2021 23:11)

    # Link komentara

  5. Ova izgleda dobila jedan sut u glavu previse ...
    (kTo, 6. avgust 2021 21:41)

    # Link komentara

  6. Ta izjava nema veze sa olimpizmom i treba joj opduzeti medalju.
    (Siniša Milosavljević, 6. avgust 2021 21:27)

    # Link komentara

  7. ne znaju oni bolje, oni su tako odgajani. moj bratić iz hr priča kako su ih u osnovnoj školi vodili u ekskurziju u vukovar i ratni muzej i tamo im pričali o "žrtvi vukovara". tu ekskurziju organizuju za sve učenike svake godine. njihove škole u najmlađoj dobi ispiraju djeci mozak i zadojavaju ih protiv srba. baziraju svoj nacionalni identitet na tom ratu.

    i onda dobijete ljude kao što je ta djevojka koja je bila premala da išta zna o tom ratu, ali veliča fašizam a da nije ni svjesna toga
    (nisam ja, 6. avgust 2021 17:26)

    # Link komentara

  8. Samo bolesni umovi Hrvatske mogu da slave proterivanje " sopstvenih građana" druge nacionalnosti.
    Dakle zamislite da iz svoje kuće isterate svoje dete i radujete se proslavljajući to i govoreći da ste oslobođeni ?
    Bolest !

    Na drugoj strani po njihovim potralima čitam i ne verujem da su ti Hrvati umislili da su se borili sa Srbijom :D
    Pa dal ste svesni šta bi od Hrvatske ostalo da je Milošević objavio rat Hrvatske i Srbije ? Pošto znate da smo vodili rat sa Nato paktom (i izgubili) i tada 19 najmoćnijih zemlja sveta -- ajde , ajde samo zamislite šta bi ostalo od Hrvatske da ste vodili rat sa Srbijom ?
    Ne bi vi danas pevali i padali u trans sa onim "Tumpsonom" što ne plaća porez i glumatali neku silu .
    Tako i ova praznoglava "šport"-ašica nebi lupetala gluposti i udvarala se Krade-ze lobiju .
    (BorG, 5. avgust 2021 23:26)
    hahahahahah,,,,kakav bedak!
    (ivanišević, 6. avgust 2021 17:02)

    # Link komentara

  9. Zivjeti u Hrvatskoj kao Srbin 90te i 91. je bilo neizdrzivo. U Slavonskom Brodu sam zivio, tada klinac od 14-15 godina. Prvi koji je dobio otkaz u svom odjelu je naravno bio moj otac-Srbin. Ljudima su minirali kuce po brodskim selima. Cisto onako-iz ljubavi. U skoli je pocelo „znamo mi ko si ti“ i slicne stvari. Odjednom nemas vise skolskih prijatelja a komsije koje su 10 godina dolazile nama a mi njima na kafu-vise nisu dolazile. Onda se zauzima garnizon, svi u kolektivnom ludilu, odjednom oni mladici, sjecam ih se ko dan danas iz makedonije, bosne, crne gore, uplaseni napustaju kasarnu, hrvati sa nekim povezima preko glave tipa rambo urlicu od srece. Zbog pucnjave u gradu sklonismo se u neki haustor, blizu centra. Neka zena nas pozva da se sakrijemo kod nje u stanu. Bolje da nismo.
    (mrcloppity, 5. avgust 2021 18:46)

    gdje ste zivjeli u Slavonskom Brodu? Ja na Koloniji. U svakom slucaju ste sve tocno opisali...svega sam se sjetila..ono kad prolaznici su Vojnike JNA gadjali kamenjem na Korzu pa poslije govorili da su im vojnici prijetili. A u nasem dvoristu je isto bilo onih rucnih bombi od eksera napravljenih. Na ulici sam gledala kako su na komsju bacili rucnu granatu a on na bicklu..ostali su samo djelovi rasuti na ulici. Ma joj bolje i da se ne sjecam vise..Veliki Pozdrav..mozda procitate ovaj komentar!
    (Sl. Brod- Kolonija, 6. avgust 2021 16:43)

    # Link komentara

  10. kako se zove njen tata?...zna li se koliko je srba pobio njen tata i njegova ekipa?
    (samopostovanje, 6. avgust 2021 16:35)

    # Link komentara

  11. Nahuškana balavica bez mozga i obraza.
    (WW, 6. avgust 2021 16:26)

    # Link komentara

  12. Zao mi deteta.Lupeta,a ne zna ko je i sta je.
    (Zoc, 6. avgust 2021 15:53)

    # Link komentara

  13. Upoznajući ljude iz krajine koji su došli kao "izbjeglice" u Staru Pazovu, shvatio sam da se radi o vrlo bezobraznim ljudima. Stoga me ne čude izjave Hrvata odande jer su to isti ljudi samo druge vere!
    (Sale grčko rimski, 6. avgust 2021 15:43)

    # Link komentara

  14. Ali, verovatno je sve to nebuloza, jer Wikipediu uredjuje ko god hoce, tako ja sada mogu da udjem i napisem moju verziju istine...
    (chupavi, 5. avgust 2021 23:20)

    Pa hajde udji pa promijeni ako mislis da objavljuju bez provjere tocnosti. Promijeni usput i na svim drugim jezicima koji postoje.
    (Nikola, 6. avgust 2021 15:35)

    # Link komentara

  15. JAKA EKIPA.FUJ.
    (Gordan, 6. avgust 2021 12:57)

    # Link komentara

  16. Jos da je pradeda bio upravnik u Jasenovcu, a sin joj bude svestenik, pa bude pompletna. Trecinu pobiti, trecinu proterati i trecinu pokrstiti...
    (Lemi, 6. avgust 2021 12:30)

    # Link komentara

  17. Cestitam za medalju.
    draga koleginice po sportu , zelim ti sve najbolje u zivotu i sportu u buducnosti ali ne bavi se politikom to nije tvoj nivo, daleko si iznad toga, ne prljaj svoje ime i svoj obraz sa ovako necim, ne podrzavaj ovako nesto ni na koji nacin, pred tobom je buducnost, vremena se menjaju politika je ljigava, a ti ces se stideti ovoga jednog dana.
    cestitam za medalju jos jednom i sve najbolje
    (crni pojas, 6. avgust 2021 11:45)

    # Link komentara

  18. Reci mi molim te da li znas svoje poeklo
    (Slobodan milenkovic, 6. avgust 2021 11:37)

    # Link komentara

  19. Draga Matea,
    Planiram da napišem knjigu o junacima ''vojne (srpske) krajine''. Uskoro planiram dolazak u Srpski Knin. Voleo bih da upoznam tvog tatu i porazgovaram sa njim o junačkim podvizima njega i njegove ekipice. Možda će naći mesto u knjizi. Molim te pošalji mi adresu. I ne moraš, naći ću je sam. Puno uspeha u svim narednim takmičenjima.
    Pozdrav iz Beograda
    (Nikola, 6. avgust 2021 11:22)

    # Link komentara

  20. Niko iz EU nema da im skrene paznju na takvu retoriku, slave etnicko ciscenje i genocid jednog naroda sa vekovnih ognjista a nama (Srbima) prete negiranjem genocida u Srebrenici ako mi ne slavimo taj dan (nema sta ni da se slavi) vec svi Mi (normalni Srbi) se stidimo tog dana.
    (srbin, 6. avgust 2021 10:46)

    # Link komentara

  21. Nek proveri poreklo prezimens Jelic
    To je cisto srpsko prezime i ne treba da se stidi porekla svoih predaka koji su verovatno silom morali da predju u katolicanstvo
    (Moka, 5. avgust 2021 20:14)

    Kako i jedno prezime u Hrvatskoj moze biti srpskog porijekla kad su Srbi prezimena dobili tek stoljecima nakon Hrvata. Do tad ste imali samo imena i nadimke.
    (Nikola, 6. avgust 2021 09:32)

    # Link komentara

  22. tata je sa ekipom palio srbske kuce,gonio srbe i lisavao ih zivota ako ih stigne
    (samopostovanje, 6. avgust 2021 09:29)

    # Link komentara

  23. Knin je oduvek bik srpski, pa ako je stolovao tamo onda je i on bio Srbin.

    Ali, verovatno je sve to nebuloza, jer Wikipediu uredjuje ko god hoce, tako ja sada mogu da udjem i napisem moju verziju istine...
    (chupavi, 5. avgust 2021 23:20)

    Pa hajde udji pa izmijeni ako moze da pise ko sta hoce bez provjere tacnosti. Uredi i na ostalim jezicima...
    (Nikola, 6. avgust 2021 09:19)

    # Link komentara

  24. Jadna li si ti dete.Neka ti Bog oprosti ovo sto si izjavila. Kao covek i kao sportista pre svega takovj izjavi nema mesta.
    (obican gradjanin, 6. avgust 2021 08:37)

    # Link komentara

  25. još da je to bila borba... vojska dobila naredbu da de povuče, a ljudi protetani
    (Baki, 6. avgust 2021 08:29)

    # Link komentara

  26. A sta je Djokovic izjavio povodom godisnjice Oluje? Jokic? Spanovicka?
    Hrvatica je ponosna na svoje, a gde su nasi sportisti da nesto kazu o svojima?
    (ok, 6. avgust 2021 08:26)

    # Link komentara

  27. a ponosiš li se što ti je tatin tata imao dobru ekipu u NDH? On, Ante...
    (Zmaj, 6. avgust 2021 08:25)

    # Link komentara

  28. Fina stvar je ne optuzivati ceo narod zbog jednog idiota ali realno gledano ta nacija deli isti sentiment sa ovom sportiskinjom.Njihov zlocin je za njih velika pobeda kao sto je Ausvic i progon Jevreja pobeda za Nemce.A mi sa nase strane treba da se zapitamo da li smo mogli bolje da resimo tu celu situaciju.
    (Drax, 6. avgust 2021 08:01)

    # Link komentara

  29. Ne dao Bog Jasenovac ponovo za Srbe iz Hrvatske, ne dao Bog.
    (Nikol Dž. Femija, 6. avgust 2021 06:30)

    # Link komentara

  30. Čitajući ove komentare moj zaključak je svatko onaj tko ikad pomisli na bilo kavu Jugoslaviju, bratstvo i jedinstvo ili bilo kakav suživot s vama treba biti streljane po hitnom postupku.
    (Zgubidan, 6. avgust 2021 06:23)

    # Link komentara

  31. Vidis, ovo dokazuje mentalno stanje vase nacije, zamisli sada da si Nemac i da danas ovako nesto napises o Jevrejima.
    Bilo bi ti sudjeno, a to je upravo ono sto dugujete istoriji celokupno, kao narod, ovo stanje svesti kod vas je ubedljivo najcesce.
    Stoga, kao sto neko napisa, sa njima ni na zdravo, zaista ne bih da sebi kontaminiram zivot.
    (Terzio)

    Ohladi malo, da se po izjavama pojedinaca pa i grupa pa i lidera grupa definishe mentalno stanje nacije mi bismo svi bili u kolektivnoj ludnici...
    (cika steva, 6. avgust 2021 06:17)

    # Link komentara

  32. Čega se pametan stidi, budala se ponosi! Koliko mržnje u jednoj mladoj osobi, ali nije kraj sveta, u svakom zitu ima kukolja.
    (Lena, 6. avgust 2021 05:04)

    # Link komentara

  33. Ne znam kada cemo mi u Srbiji shvatiti da onaj ko ima vrlo oskudnu povest i nikakav kulturno-istorijski identitet, kao sto je slucaj sa Hrvatima, mora konacno da pronadje "nesto" za sta ce se "uhvatiti" u nastojanju da se etnicki samoodredi. Shodno tome, ovu izjavu treba na taj nacin "citati", jer ona je upravo odraz sveukupnog nacina razmisljanja u danasnjoj Hrvatskoj. U korenu njihove danasnje drzave je "filozofija" Domovinskog rata, a u osnovi istog je izraziti antijugoslovenski i antisrpski sentiment, koji su i u osnovi starcevicevskog pravastva, a ono, dakle pravstvo je u osnovi ustastva. Znaci, krug je zatvoren i sta tu zapravo nije jasno? Prihvatimo cinjenicu da svako slavi i velica ono sto objektivno ima. Da li bi iko u Srbiji zeleo da se sa njima, tj. Hrvatima menja? Sigurna sam da ne!
    (ketiS, 6. avgust 2021 02:45)

    # Link komentara

  34. Sretan Dan žalosti svima koji slave!
    (dobronamjerni susjed, 5. avgust 2021 15:46)

    Dobronamjerni susjedu, vjeruj da je nama u Republici Srpskoj, posebno nama u Posavini svaki dan zapravo dan veselja i pobjede otkako smo vas se riješili, daleko vam lijepa kuća i što dalje od nas! :) Da još hoće neki zid iz Save niknuti sam od sebe, pa da vas više ni ne gledamo ni ne čujemo ali srediće se i to vremenom!
    Veliki pozdrav iz Srpskog Broda! ;)
    (Vedran, 5. avgust 2021 23:55)

    # Link komentara

  35. Hrvatski kosarkasi kada su sisli sa postola devedeset i koje nisu se popeli na njega... koliko ono? Devojko, videcemo kako ces proci u svom sportu u buducmosti. Izazivas visu silu, Boga. Sta ako se ppvredis i zavrsis karijeru? Ne treba se zezati sa pravdom i Bogom.
    (Ana, 5. avgust 2021 23:55)

    # Link komentara

  36. @Aleksa
    Interesantno je da se vi uvijek hvatate tog famoznog Miloševićevog govora na Gazimestanu sa kojim nemate nikakve veze pošto ni u jednom kontekstu nije spomenuo ni Hrvate ni Hrvatsku već je govorio da rat nije isključen ukoliko se nastave verbalni i fizički napadi Albanaca na Srbe po Kosovu i Metohiji koji su već tada bili sve učestaliji kao i njihove velikoalbanske demonstracije i da će Srbija u svakom slučaju stati u zaštitu svog naroda... Znači i to vam je smetalo, vi možete da radite šta hoćete, da ''branite'' i ''oslobađate'' tuđe gradove i države od drugih naroda a Srbija ne smije ništa?!
    Da te podsjetim šta su vaši političari sve izjavljivali o Srbima i prije rata, poput Šime Đodana koji je izjavio da će se hrvatski barjak vioriti na gori Romaniji (nažalost, želja mu se nije ispunila), da su Srbi ovakvi i onakvi, Šešelj je bio ''mala maca'' za vaše ''intelektualce'' po pitanju govora mržnje... By the way, ''zaboravljate'' vaša ''Hrvatska proljeća'' i prva bujanja hrvatskog nacionalizma još početkom sedamdesetih, potom niz ustaških terorističkih napada po cijeloj Jugoslaviji a najviše po Srbiji, sve je to bilo godinama i decenijama prije pojave Miloševića na političkoj sceni, tako da on za vaše viševjekovne i megalomanske aspiracije i težnje ne može biti opravdanje!
    A vrhunac komentara je tvrdnja da su Hrvati počeli na Srbe gledati kao na neprijatelje 1991. godine lol, znači do tada ste ih voljeli i genocid u NDH je počinjen u ime ljubavi?! :O
    (Banjalučanin, 5. avgust 2021 23:40)

    # Link komentara

  37. Dragi susjedi / komsije, kako vam drago - pogledajte dokumentarac 'Pad Krajine'. Snimali su ga srbi, ne hrvati, pa mi objasnite - kako je to hrvatska vojska ili policija protjerala ikoga kada se u dokumentarcu jasno govori i pokazuje da su ljudi iz Krajine samovoljno otišli. O razlozima zašto su išli - da li iz straha da ih 'ustaše' ne ubiju ili zato što su i sami sudjelovali u zlodjelima protiv susjeda hrvata pa su se bojali osvete ili suda, sad nema smisla raspravljati. Činjenica je da Hrvatska vojska nije išla od kuće do kuće i tjerala ljude vani. Nije ni mogla uglavnom jer je većina pobjegla sama. Da je bilo zločina prema civilima nakon oluje, to je neosporno i za to nema opravdanja, ali ne izmisljate povijest koja se nije dogodila.
    (Splico, 5. avgust 2021 18:20) # Link komentara

    Druze da si procitao definiciju etnickog ciscenja znao bi da unistavanje imovine kako ljudi ne bi imali gde da zive takodje spada u etnicko ciscenje. U Hrvatskoj ni danas u srpskim selima nema ni vode ni struje al bitno da vi nikog niste prognali.
    Nije proganjanje samo ici od kuce do kuce vec i unistavanje napustenih sela da ti ljudi nemaju gde da se vrate a to ste itekako radili. Masa ljudi je izbegla u Srbiju nadajuci se da ce se vratiti kad se malo smiri a docekale su ih vesti o otetim i unistenim domovima. E pa vidis i to je progon. Plus ste gadjali kolonu izbeglica dok su bezale.
    (joj, 5. avgust 2021 23:28)

    # Link komentara

  38. Samo bolesni umovi Hrvatske mogu da slave proterivanje " sopstvenih građana" druge nacionalnosti.
    Dakle zamislite da iz svoje kuće isterate svoje dete i radujete se proslavljajući to i govoreći da ste oslobođeni ?
    Bolest !

    Na drugoj strani po njihovim potralima čitam i ne verujem da su ti Hrvati umislili da su se borili sa Srbijom :D
    Pa dal ste svesni šta bi od Hrvatske ostalo da je Milošević objavio rat Hrvatske i Srbije ? Pošto znate da smo vodili rat sa Nato paktom (i izgubili) i tada 19 najmoćnijih zemlja sveta -- ajde , ajde samo zamislite šta bi ostalo od Hrvatske da ste vodili rat sa Srbijom ?
    Ne bi vi danas pevali i padali u trans sa onim "Tumpsonom" što ne plaća porez i glumatali neku silu .
    Tako i ova praznoglava "šport"-ašica nebi lupetala gluposti i udvarala se Krade-ze lobiju .
    (BorG, 5. avgust 2021 23:26)

    # Link komentara

  39. @ Nikola, 05. avgust 2021 17:42

    Knin je oduvek bik srpski, pa ako je stolovao tamo onda je i on bio Srbin.

    Ali, verovatno je sve to nebuloza, jer Wikipediu uredjuje ko god hoce, tako ja sada mogu da udjem i napisem moju verziju istine...
    (chupavi, 5. avgust 2021 23:20)

    # Link komentara

  40. Cekaj, cak i da smo vas ocistili, a ne da ste pobjegli kao bijedne kukavice, sta u tome ima lose?
    Niste autohtoni na tom tlu, dosli ste tu s turcima, ne uklapate se u nas nacin zivota, nemamo iste vrijednosti i ciljeve... sta cete nam vi? Svakog gosta parsto godina dosta. Bolje vam je u srbiji a i nama je bolje bez vas.
    (Pijani zlotvor, 05. avgust 2021 18:31)

    Pa ni vi niste autohtoni na tom tlu soli ste zajedno sa nama u 7 veku. Kad cete da vratite obalu Italijanima ionako su oni sagradili sve sto imate.
    (hm, 5. avgust 2021 23:16)

    # Link komentara

  41. Ovi Hrvati nemaju ni obraza ni srama!!! Bilo koja nacija bi se stidela svoje istorije da je ista kao hrvatska, ali oni za sramotu ne znaju niti ih grize savest zbog ubijanja ljudi samo sto su druge vere, a onda jednog pravoslavca stavljaju na Evro!??! Ljigavo da nema kud!!!
    (Sasa KS, 5. avgust 2021 23:14)

    # Link komentara

  42. Pošto Jasenovac,Vukovar i Oluja nikada nisu objašnjeni i okvalifikovani kako treba, ovakvih ponosnih osoba će uvek biti.
    (56, 5. avgust 2021 23:09)

    # Link komentara

  43. Mala domoljubka se baš poigrala sa GOAT tenisačom !?!
    (NS, 5. avgust 2021 23:00)

    # Link komentara

  44. Prvi teniser će se javiti samo kad treba praviti selfije, grliti drveće,obilaziti piramide i jesti chia semenke..nije uredu da se zamera "susjedima",pogotovo zbog svog naroda ?!
    (Čedo, 5. avgust 2021 22:58)

    # Link komentara

  45. Što ste se uhvatili prezimena, pa u Srbiji su prezimena uvedena tek krajem 19.stoljeca i postala obavezna.
    (Majkl, 5. avgust 2021 22:32)

    # Link komentara

  46. Istina je da su zene i dijeca bijezale iz Knina a kako i nebi kad im muzevi utecese na tenkovima. Nismo ih mogli ni sustic s kojom brzinom odose.
    (Toni, 5. avgust 2021 22:31)

    # Link komentara

  47. Cekaj, cak i da smo vas ocistili, a ne da ste pobjegli kao bijedne kukavice, sta u tome ima lose?
    Niste autohtoni na tom tlu, dosli ste tu s turcima, ne uklapate se u nas nacin zivota, nemamo iste vrijednosti i ciljeve... sta cete nam vi? Svakog gosta parsto godina dosta. Bolje vam je u srbiji a i nama je bolje bez vas.
    (Pijani zlotvor, 05. avgust 2021 18:31)

    Vidis, ovo dokazuje mentalno stanje vase nacije, zamisli sada da si Nemac i da danas ovako nesto napises o Jevrejima.
    Bilo bi ti sudjeno, a to je upravo ono sto dugujete istoriji celokupno, kao narod, ovo stanje svesti kod vas je ubedljivo najcesce.
    Stoga, kao sto neko napisa, sa njima ni na zdravo, zaista ne bih da sebi kontaminiram zivot.
    (Terzio, 5. avgust 2021 22:16)

    # Link komentara

  48. @Pijani Zlotvor: "...ne uklapate se u nas nacin zivota, nemamo iste vrijednosti i ciljeve... sta cete nam vi?" A jel' zato svakog dana visiš po srpskom sajtu i ostavljaš komentare? Kompleksi te tresu dok tipkaš po tastaturi. Bolje da izađeš na svež vazduh ili još bolje da nađeš neki normalni hobi, kad već ne ide sa devojkama.
    (Zagor, 5. avgust 2021 22:03)

    # Link komentara

  49. ...обележено је протеривање више од 300.000 Срба, који су преостали након прве фазе у којој је и њен прадеда очигледно променио веру, и друге фазе у којој су страдали они који то нису учинили
    (G, 5. avgust 2021 21:55)

    # Link komentara

  50. Ziveti kao Srbin u Hrvatskoj je i danas jedan od najtezih poduhvata u miru. :)
    (Sasa, 5. avgust 2021 21:53)

    # Link komentara

  51. E ovako...kada se ta ``Oluja`` desila, bio sam jako mali, ziveo u Srbiji i nisam imamo ama bas nikakve veze sa time. Odgojen sam u porodici, gde se za vecerom govorilo nekoliko jezika, i nikada se nije uputio ni jedan ruzan komentar prema bilo kome ko je razlicite, vere, nacije, boje koze, izgleda, seksualnog opredeljenja ili cega kod hocete. I danas tako zivim, moja porodica ne mrzi nikoga.
    Medjutim, danas sam u braku sa osobom koja je bila u toj istoj koloni proteranih u ``Olujuji``, i slusao sam u medjuvremenu s vremena na vreme. Iako imamo divan zivot, dosta lepih godina iza nas daleko od Balkana, i nadam se i lepu buducnost, cinjenica je da apsolutno svakog 5. Avgusta ta osoba isplace na pomen oluje i ja mogu da osetim taj bol i gorcinu! Apsolutno svake godisnjice ista prica!
    Takodje, fascinantno je kako puno Hrvata ostavlja komentare u srpskim novinama, a ja kao Srbin recimo, u zivotu nisam video ni jedne Hrvatske novine, nisam bio u Hrvatsko, neznam nista o njihovoj geografiji (na praznoj karti nebih znao Zagreb da lociram), istoriji, niti me narocito interesuje, dok oni sve znaju o Srbima i Srbiji. Samo kazem...
    Anyway, OLUJA JE GENOCID!!!Najgori greh je ne osuditi zlo, sa bilo koje strane!
    (Box, 5. avgust 2021 20:56)

    # Link komentara

  52. E cim je tata imao super ekipu to znaci da tata rata nije video osim na tv-u.
    (Mirce, 5. avgust 2021 20:43)

    # Link komentara

  53. I nada se da ce i ona biti deo ekipe u buducnosti, jer tu i tamo ima jos Srba u NDH, a neki u Srbiji nikako da nauce...
    (Big Bang, 5. avgust 2021 20:42)

    # Link komentara

  54. Odakle vodi poreklo njeno prezime?
    (m, 5. avgust 2021 20:42)

    # Link komentara

  55. tako ih uce od malena

    dok se mi lozimo na bratsvo i jedinstvo
    (Doktor, 5. avgust 2021 20:35)

    # Link komentara

  56. А што се ти срамиш поријекла СРПСКОГ ? Јелићи су Срби из Херцеговине. Међутим, када Србин пређе у католичку вјеру...настаје хаос у глави и претвара се у Усташу.
    (Тања, 5. avgust 2021 20:32)

    # Link komentara

  57. Nek proveri poreklo prezimens Jelic
    To je cisto srpsko prezime i ne treba da se stidi porekla svoih predaka koji su verovatno silom morali da predju u katolicanstvo
    (Moka, 5. avgust 2021 20:14)

    # Link komentara

  58. Mlada djevojka je osvojila olimpijsku zlatnu medalju i ušla u istoriju sportskih besmrtnika pa zato može kako god hoće.
    (Nemanja, 05. avgust 2021 18:39)

    To sto je osvojila zlatnu medalju govori da je veliki sampion, ali ne i da je veliki covek. Na kraju je ipak samo to i bitno, zar ne??
    (Sremac, 5. avgust 2021 20:13)

    # Link komentara

  59. Sto da ne budu ponosni?
    Oni su dobili sve a mi srbi smo zahvaljujuci onom pokojnom smradu isterani sa svojih vekovnih ognjista!
    (Dragan, 5. avgust 2021 20:12)

    # Link komentara

  60. Pustite ove price, ja licno Krajisnike ne gotiv... Ali moglo je to drugacije sve da se zavrsi, a o Oluji i tome sto je Hrvati slave njihova pobeda, nas poraz to su cinjenice i uvek ce to da nam nabijaju na nos, dok im se lepo ne vrati. Zamislimo kada bi cela Republika Srbija ratoval protiv HR(mada to je nemoguce, to je u rangu epske fantastike) tesko da bi se tada ponosili zauzimanjem Knina kada bi granica bila negde kod Zagreba.
    (Srbin, 5. avgust 2021 20:11)

    # Link komentara

  61. tata je ustaša. Sve jasno
    (miki, 5. avgust 2021 20:07)

    # Link komentara

  62. Ovome se mogu ponositi samo oni koji kroz istoriju nemaju mnogo cime drugim da se ponose.
    (AlphaQ, 5. avgust 2021 19:59)

    # Link komentara

  63. ne znam sto se vi uopste ista cudite.
    to su hrvati, ko ih ne zna evo ukratko upoznavanje:
    -djon obraz
    -ljubitelj fasizma
    -prisvaja tudje
    -izuzetno prefrigani i dvolicni
    -loze se na nemce kolektivno
    (Keyser Soze, 5. avgust 2021 19:55)

    # Link komentara

  64. Vidim cale te je nadojio mrznjom i lazima. Ja ne mogu da verujem da neko slavi kao praznik dane kada su proterali ljude sa vekovnih ognjista, preko 250.000 ljudi, pobili blizu 2000 ljudi i granatirali kolone ljudi koji beze. Ne znam sta se cudim kad je taj isti narod, ustaski orujentisan, surovo ubio i proterao preko milion Srba, Roma i Jevreja u Drugom svetskom ratu. A dominirale su i ustaske jedinice u vojsci Austrougarske u Prvom svetskom ratu u klanju Srba u zapadnoj Srbiji, kad su konacno presli Drinu...
    (milan26, 5. avgust 2021 19:54)

    # Link komentara

  65. Hrvati su najhrabriji narod, ne zato što se ničega ne boje već zato što se ničega ne stide!
    (Agent Smith, 5. avgust 2021 19:54)

    # Link komentara

  66. Mislim da nigde nije bilo da zločinac, posle sprovedenog, nekažnjenog zločina i dalje mrzi svoju žrtvu. Vi ne znate kako e bilo biti Srbin u Hrvatskoj o koliko među njima ima patoloških mrzilaca Srba. Ima i kod nas svakakvih, svašta se radilo i u naše ime ali, kod njih je procenat veći, mnogo. Uz sve to i ogromna količina licemerstva.
    (Povampir, 5. avgust 2021 19:52)

    # Link komentara

  67. @ja90210, Nemci se gade njih i zovu ih" Verdammte Schweinehunde". Baš ovih dana njihova štampa piše o tome. I oni su videli ko su i šta su.
    Ali kasno su se i ono probudili.
    (To, 5. avgust 2021 19:47)

    # Link komentara

  68. Tata je imao super ekipu i sjajno su se zabavljali paleći srpske kuće i pucajući na civile, sve što bi jedan savremeni cro poželeo u životu!
    (Meda, 5. avgust 2021 19:47)

    # Link komentara

  69. Hrvati nisu Sloveni!Nemaju glagoljicu ni razvoj pisma kroz vekove kao ni paganske običaje J. Slovena..E sad pitanje za pravoslavne srbe.. Što vi dragi moji slavite katoličku Novu godinu?!? U čast genocida i etničkog čišćenja? Zabole me za njih.Гледајмо своје и чувајмо своје..
    (Народ, 5. avgust 2021 19:45)

    # Link komentara

  70. Imam osjecaj da je svakom srbinu u skoli najdrazi prednet istorija jer ocito svi do jednoga znaju sta se dogadalo u zadnjih 2000 godina i sasvim slucajno uvijek, ali apsolutno uvijek su srbi heroji u tim pricama i uvijek izlaze kao pobjednici.

    Da se covjek zapita iz kakvih vi udzbenika ucite, a iz kakvih ostatak svijeta...
    (Zlatko, 5. avgust 2021 19:44)

    # Link komentara

  71. Класична неоусташкиња из Книна после Олује. Једва чекам да им Бог врати све како заслужују. Неће их остати ни за једно село, а камоли град.
    (Љиљана, 5. avgust 2021 19:40)

    # Link komentara

  72. @mrcloppity pozdrav od sugrađanina iz Savonskog. Broda. U to ratno vrijeme u Slavonskom Brodu je bila napeta situacija...većina naših sugrađana je normalna, ali dovoljna je bila jedna budala da ti zagorča život i tamo gdje zavlada rat zavlada i ljudska glupost. Moja obitelj i ja nismo spadali u te budale. Imao sam kao i ti 14/15 godina, gledali smo rat su svome dvorištu, mrtve ljude po cesti od granata i zajedno u skloništu sa susjedima Srbima smo živjeli od napada do napada....jedva sam čekao da završi. Imao sam prijatelja Srba i odgajan sam bio da stanem uz njih ako im se dogodi bilo kakva nepravda, da stanem uz svoje prijatelje..i ponosno nisam dao na njih. Moj otac je bio branitelj, jednom je doslovce "postrojio" susjeda u zgradi jer je nešto prijetio drugom susjedu (Srbinu) koji je nijemo i šokirano šutio, gledao sam to svojim očima i bila vrlo žalosna situacija jer do prije samo par mjeseci su se svi zajedno družili. Danas je to sve prošlo, budale su u mišijim rupama i Sl. Brod je super frendly grad (kakav je i bio oduvjek). E da, za kraj. Ima jedna smješna scena koje se sjetim i koja mi oslikava to ratno ludilo. Ljetno ratno predvečerje mama i ja šetamo "širokom" ulicom...na zidu zgrade jedne išarano 4C. Pitam mamu što je to išarano, ima na dosta mjesta. Mama mi odgovori "Ma nemam pojma, valjda neki ustaški znak :)". Živ bio *ebo rat imamo svi po jedan život i niti sekunde više. Treba tuđe živote živjeti kao da je tvoj jer su isto vrijedni :)
    (Susjed, 5. avgust 2021 19:36)

    # Link komentara

  73. Naš narod je vekovima unazad stradao zbog uvek najgorih mogućih vlasti koje su ga vodile kroz vekove. Najviše se stradalo 1914-1918 kad je 1/3 svih muškaraca izginula u 1 sv ratu. Takođe 1941-1945 pogotovo je stradao srpski živalj u Bosni Krajini Hrvatskoj gde su naši sunarodnici najviše stradali a i u samoj Srbiji gde je bio najkrvaviji bratoubilački rat. Stradanje 1991-1995 je bilo isključivo zbog katastrofalne politike tadašnjeg zločinačkog rukovodstva Srbije gde su ponovo naš narod preko Drine svesno i namerno gurnuli u krvave sukobe i gde su naši Srbi opet najviše od svih stradali.
    (Gojko Niš, 5. avgust 2021 19:32)

    # Link komentara

  74. Nije te sramota da tako pričaš, a slikala si se sa Đokovićem. Pitaj njega šta misli o bljesku i oluji. Sram te bilo.
    (joker, 5. avgust 2021 19:30)

    # Link komentara

  75. Tako se bori i voli svoje. Može jedan od nas da kaže ovako nešto za Srbiju ??? Srbija je postala bolesna od Zadruga i sl. Zatrovani i zemlja i važnih i voda i ljudi sve puno nekulture, primitivizma i mržnje prema svima narodima oko nas i čudimo se što nas sve komšije mrze.
    (Stefan, 5. avgust 2021 19:29)

    # Link komentara

  76. ova ni ne zna da je srpkinja, nema jelica hrvata osim pokrstenih
    (genijalac, 5. avgust 2021 19:29)

    # Link komentara

  77. Pobunjeni Srbi nisu htjeli zivjeti u Hrvatskoj. Oluja im je to konacno I omogucila
    (U cemu je problem?, 5. avgust 2021 19:23)

    # Link komentara

  78. Srki@Као и Милице Мандић,али њу си,претпостављам,случајно изоставио.
    (Милан, 5. avgust 2021 19:22)

    # Link komentara

  79. Hrvatima tek predstoji suočavanje sa prošlošću, a tamo ničega junačkog...
    Tu ništa nije oslobođeno nego okupirano, pošto su Srbi na referendumu kao konstitutivni narod rekli da ne žele živeti u Hrvatskoj i izašli iz nje, osnovali svoju republiku koju su Hrvati onda napali i okupirali.
    (Nova sreća, 5. avgust 2021 19:19)

    # Link komentara

  80. Nešto mi je tu sumnjivo...
    (dedza, 5. avgust 2021 19:15)

    # Link komentara

  81. Hrvati obilježavaju Jasenovac, i komemoriraju zločine nakon Oluje, što SRB komemorira, ima li komemoracija za hrvate u Srbiji igdje ? naravno da nema, jer su hrvatski komunisti ti koji upiru prstom samo u hrvate. za njih nitko nije kriv za zločine, osim hrvata. kao i za Srbe. zločin je zločin, ma tko ga počinio, ali 2ww je lijepo pokazao da nije isto počinit zločin kao poražen, i kao pobjednik. jer su saveznici rekli da su njihovi zločini opravdani, a nijedan zločin se ne može opravdat pobjedom. prema tome, oni su ti koji su nametnuli takvu percepciju i to je taj antifašizam. a u isto vrijeme se pokušava hrvatima, nametnut krivnja za to što su stvorili svoju državu, srećom nismo pitali ameriku i europu jel smijemo, jer je ne bi ni danas imali. a što se tiče jasenovca i općetnio zločina hrvata, oni su samo oružje i municija, kojom se želi cijelom narodu i državi nametnut krivnja, i zato to neće proći, jer ne postoji kolektivna već individualna krivnja. mogu amerikanci i europljani trubit koliko hoće o genocidima, ali oni sami su počinili bezbroj genocida, i nikada nisu za iste ne kažnjeni, nego ni optuženi, a nama će solit pamet o Oluji i jasenovcu. e pa neće, jer tko zna njihovu povijest, zna da su oni ti koji su prvi počinili genocide. a ne NDH ili RHrvatska, prema tome ja osuđujem svaki zločin, ali kolektivne krivnje biti neće. SRB ne obilježava zločine nad drugim, već samo nad svojim narodom, i to je vaše pravo. jedino smo mi budale, i obilježavamo sve, a to nitko ne radi.
    (Jadranko, 5. avgust 2021 19:12)

    # Link komentara

  82. Pogledajte današnje stanje u Hrvatskoj, priča se o izolovanim slučajevima, a svake godine zapale nekoliko srpskih automobila ili razbiju, a pojedini lakomisleni navijači kad su se vraćali iz Zadra pobrali su grdne batine tamo kod Ogulina još prije dosta godina kao i kada su razbili dva autobusa s kojima su Srbi išli tamo u Benkovac na izbore. Hrvati se ne stide ničega pa govore kako bi i on mogli pisati o zločinima druge strane. Nema pandama na drugoj strani ustaškoj žgadiji. Nismo mi imali koncetracione logore i pomorili milion Hrvata kao što su oni učinili Srbima. Ima dosta ljudi koji su rođeni prije II sv. rata i slučajno preživjeli ustaške pokolje. Do 1991. godine su živjeli u najvećem lučkom gradu, daleko od ratnih događanja i doživjeli neviđen progon. Dobivali su paket eksploziva u kuću i samo srećom niko nje smrtno stradao. Kada bih nabrajali prijatelje i znance koji su imali manje sreće bio bi to poveliki spisak. Jadna je nacija kojoj je otac rodonačelnik ustaštva Ante Starčević i koja ima tako dugačak spisak zlikovaca bez premca. Ne oni se ne znaju ničega stidjeti, a zna se kako je veliki Jovan Dučić o njima zborio.
    (Honda cbr, 5. avgust 2021 19:10)

    # Link komentara

  83. Tak vam je to dečeci mali
    Propast će te ali nećete ni trepnut, klinček moj,buš videl !
    (Arch Enemy, 5. avgust 2021 19:10)

    # Link komentara

  84. Zivjeti u Hrvatskoj kao Srbin 90te i 91. je bilo neizdrzivo. U Slavonskom Brodu sam zivio, tada klinac od 14-15 godina. Prvi koji je dobio otkaz u svom odjelu je naravno bio moj otac-Srbin. Ljudima su minirali kuce po brodskim selima. Cisto onako-iz ljubavi. U skoli je pocelo „znamo mi ko si ti“ i slicne stvari. Odjednom nemas vise skolskih prijatelja a komsije koje su 10 godina dolazile nama a mi njima na kafu-vise nisu dolazile. Onda se zauzima garnizon, svi u kolektivnom ludilu, odjednom oni mladici, sjecam ih se ko dan danas iz makedonije, bosne, crne gore, uplaseni napustaju kasarnu, hrvati sa nekim povezima preko glave tipa rambo urlicu od srece. Zbog pucnjave u gradu sklonismo se u neki haustor, blizu centra. Neka zena nas pozva da se sakrijemo kod nje u stanu. Bolje da nismo. Sve sto je 45 godina bilo zakopano, na regal se izlozilo. U-slovo preko pola dnevne, kape tipa mile budaka krase police, grme ustaske pjesme a domacini takodje-u transu. Tudjman na bsk-ovom stadionu drzi govor a masa zapjenila franjo franjo. Opste ludilo. Na kraju me proglasise nacionalnom manjinom, uzese tati auto, u stan usao neki njihov lik i nama nista drugo ne osta nego bijeg u Bosnu. Tako je odprilike bilo i u Krajini i Baranji. Kako god okrenes mi Srbi iz Hr bi stradali tako i tako. Hrvati su tada bili ko s lanca pusteni, 45 godina nisu smjeli orgijat uz jure i bobana, tomsona i ostalih intelektualaca. Sad je to ipak malo drugacije. Trans je pao, neke likove iz Broda sam sreo po minhenu, sljaka se po kanalima i zivi u jeftinim minhenskim potkrovljima i podrumima. A jede lidl salama, pola kile za 3 evra. Otisli smo i mi ali otice vremenom i oni. Trecina hrvatske je prazna a Knin sluzi za podsjecanje na trans iz 90ih. A ostalih 364 dana ni ker da tamo zaluta. Uostalom vidi se stanje na Baniji posle potresa, jad i bijeda svih tamo.
    (mrcloppity, 05. avgust 2021 18:46)

    Brate, ovo što si napisao izgleda i kao sjajna proza i kao sušta istina. Hvala sto si ovo podelio sa nama, od kojih su mnogi ovde, i naši i njihovi, čisto zbog dnevne porcije mržnje i izdr******. A drago mi je zbog Hrvata koji će ovo procitati, hteli ne hteli.
    Tebi svaka čast i svako dobro.
    (Baja Jr. Patak, 5. avgust 2021 19:09)

    # Link komentara

  85. ne vidim nista toliko lose u tome sta izjavljuje i kako se deklarise..pa i mi smo ponosni sto smo Srbi,ponosni smo na nase Srbe iz Bosne i Krajine ma sta oni za vreme tih ratova radili...ponosni na Srbe sa Kosova...tako je i ona ponosna sto je Hrvatica
    (sale009, 5. avgust 2021 19:09)

    # Link komentara

  86. Tvoj tata je mozda ubica.Da li si ga pitala.
    I pitaj ga kako su uspeli da se izbore sa starcima,babama i decom.
    Jaka ekipa.
    (popovic, 5. avgust 2021 19:01)

    # Link komentara

  87. Gledajući njene objave na Instagramu zaključio sam da je često u Beogradu, kod Milice i njene sestre, možda čak zajedno i treniraju. Posle ovih izjava ja bi joj zabranio ulazak u Srbiju.
    (objektivan, 5. avgust 2021 19:01)

    # Link komentara

  88. Jelic je bas cesto prezime u Srbiji, a kada bi neko rekao da se zove Zoran Milanovic sta bi prvo pomislili- odakle je ta osoba?! Pametnom dosta!
    Pozdrav od Milanovica
    (Zoran, 5. avgust 2021 19:01)

    # Link komentara

  89. Jadranko,

    Hrvatska se separatisala od matične države, neustavno odcijepila, protuzakonito proglasila jedan ustavan narod nacionalnom manjinom, naoružala mamlaze i ološ sa 8 razreda osnovne škole u redove mupovaca i zengi i cijevi uperila u jedinice federalne armije.

    U svim knjigama svijeta to se zove separatizam, terorizam i još koješta.
    Ponavljam, u svim knjigama osim u hrvatskim.

    Srpski narod je bio napadnut od 5 mjsc 1990, dakle pobjede hdza, i u hrvatskim gradovima gdje je bio manjina i u srpskim dijelovima SR Hrvatske gdje je bio većina zadnjih 300 godina, sve do tkz oluje. Srbi u gradovima se nisu mogli masovno suprostaviti novoj ustaškoj vlasti dok se narod u onim dijelovima Hrvatske gdje je bio većina, naravno, organizirao na otpor. Dakle tvoja teza da se jedni Srbi nisu bunili a drugi da, ne stoji. Iz Zagreba i ostalih gradova je protjeran ogroman broj Srba. Na početku rata Srba je bilo oko 12 do 15 %. Nakon tkz oluje oni su na 3% a ti pričaš da Srba i dalje ima u ozbiljnom broju. Danas ih je, kad bi se stvarno pogledalo ko od njih živi u Hrvatskoj, ispod 3%.
    (Petar, 5. avgust 2021 19:00)

    # Link komentara

  90. Citam komentare i primecujem koliko ima ljudi u Srbiji koji ce svaku priliku da iskoriste da pljuju po sopstvenoj zemlji, npr. davanjem minuseva osobama koje ostave komentar "da se treba stideti takve izjave i takve akcije"...

    Pitam se da li shvataju da je Srbija vise od politicara ili stranaka, i da samo zato sto trenutna situacija mozda nije zadovoljavajuca po njih, ne znaci da treba da se pljuje po celoj zemlji i narodu.

    Nadam se samo da ima mnogo vise ljudi koji vole svoju zemlju i koji zele da je nacine boljom! Kritika da, autosovinizam ne!
    (ZnakPitanja, 5. avgust 2021 18:53)

    # Link komentara

  91. Zivjeti u Hrvatskoj kao Srbin 90te i 91. je bilo neizdrzivo. U Slavonskom Brodu sam zivio, tada klinac od 14-15 godina. Prvi koji je dobio otkaz u svom odjelu je naravno bio moj otac-Srbin. Ljudima su minirali kuce po brodskim selima. Cisto onako-iz ljubavi. U skoli je pocelo „znamo mi ko si ti“ i slicne stvari. Odjednom nemas vise skolskih prijatelja a komsije koje su 10 godina dolazile nama a mi njima na kafu-vise nisu dolazile. Onda se zauzima garnizon, svi u kolektivnom ludilu, odjednom oni mladici, sjecam ih se ko dan danas iz makedonije, bosne, crne gore, uplaseni napustaju kasarnu, hrvati sa nekim povezima preko glave tipa rambo urlicu od srece. Zbog pucnjave u gradu sklonismo se u neki haustor, blizu centra. Neka zena nas pozva da se sakrijemo kod nje u stanu. Bolje da nismo. Sve sto je 45 godina bilo zakopano, na regal se izlozilo. U-slovo preko pola dnevne, kape tipa mile budaka krase police, grme ustaske pjesme a domacini takodje-u transu. Tudjman na bsk-ovom stadionu drzi govor a masa zapjenila franjo franjo. Opste ludilo. Na kraju me proglasise nacionalnom manjinom, uzese tati auto, u stan usao neki njihov lik i nama nista drugo ne osta nego bijeg u Bosnu. Tako je odprilike bilo i u Krajini i Baranji. Kako god okrenes mi Srbi iz Hr bi stradali tako i tako. Hrvati su tada bili ko s lanca pusteni, 45 godina nisu smjeli orgijat uz jure i bobana, tomsona i ostalih intelektualaca. Sad je to ipak malo drugacije. Trans je pao, neke likove iz Broda sam sreo po minhenu, sljaka se po kanalima i zivi u jeftinim minhenskim potkrovljima i podrumima. A jede lidl salama, pola kile za 3 evra. Otisli smo i mi ali otice vremenom i oni. Trecina hrvatske je prazna a Knin sluzi za podsjecanje na trans iz 90ih. A ostalih 364 dana ni ker da tamo zaluta. Uostalom vidi se stanje na Baniji posle potresa, jad i bijeda svih tamo.
    (mrcloppity, 5. avgust 2021 18:46)

    # Link komentara

  92. Koliko ja znam u pocetku su svi bili katolici, zajedno sa Nemanjicima, a onda su se Nemanjici odlucili prodati veru za veceru. Dakle, teoretski je nemoguce biti pokatolicen kad su svi u samom startu bili katolici...samo su neki prodalo veru za veceru, a ostali su nastavili biti ono sto su bili od pocetka, katolici.
    (Drugo ime, 5. avgust 2021 18:43)

    # Link komentara

  93. Bravo djevojko. Poštuj svoje.
    (Tereza, 5. avgust 2021 18:43)

    # Link komentara

  94. Aleksa

    Te sto pominjes kasne za tvojima i za MASPOK-om dvadeset godina.
    (Yellow, 5. avgust 2021 18:42)

    # Link komentara

  95. @Nikola jel to kralj Zvonimir kome ste docrtali dva prsta, samo da vas ne bi pozdravljao sa tri ispruzena prsta. Pa, zaista je kompleks ogroman. Ali, ja vam iz Srbije saljem poruku ljubavi, bratske, istinske. Vratite se korenima i veri pradedova braco!
    (Butragenjo, 5. avgust 2021 18:40)

    # Link komentara

  96. A to ona Noletova prijateljica...
    (Dusan, 5. avgust 2021 18:39)

    # Link komentara

  97. (Jadranko, 5. avgust 2021 17:06)

    U Hrvatskoj danas zivi 400 hiljada Srba manje u odnosu na 1991g to mozes provjeriti nije tesko. Vecina protjeranih nije iz tzv Krajine nego iz djelova Hrvatske gdje nije bilo ratnih sukoba. Pametnom dosta.
    (uzzaaassss, 5. avgust 2021 18:39)

    # Link komentara

  98. Mlada djevojka je osvojila olimpijsku zlatnu medalju i ušla u istoriju sportskih besmrtnika pa zato može kako god hoće.
    (Nemanja, 5. avgust 2021 18:39)

    # Link komentara

  99. Hrvati i njihova propaganda da je njih neko napao, i okupirao. Udarili na ljude koji su vekovima tu živeli. Ne vredi raspravljati sa ljudima koji osporavaju Jasenovac i ndh.
    (mimi, 5. avgust 2021 18:37)

    # Link komentara

  100. Da li si ponosna što ti je tata oterao 250 000 civila, seljaka koji su tu živeli vekovima?
    (Zvonko, 5. avgust 2021 18:12)

    Druže nemoj preterivati jer oterano je samo 220.000, ali pitanje je potpuno legitimno.
    (Zoran, 5. avgust 2021 18:36)

    # Link komentara

  101. ako su hrvati samo "branili svoje", kako to da su odmah priznali kosovo, jer srbi su isto tako branili svoje?

    dozvoli i nama malo pakosti....
    nije morano ali dusu veseli... :)
    (pozz iz ZG, 5. avgust 2021 18:33)

    # Link komentara

  102. Cekaj, cak i da smo vas ocistili, a ne da ste pobjegli kao bijedne kukavice, sta u tome ima lose?
    Niste autohtoni na tom tlu, dosli ste tu s turcima, ne uklapate se u nas nacin zivota, nemamo iste vrijednosti i ciljeve... sta cete nam vi? Svakog gosta parsto godina dosta. Bolje vam je u srbiji a i nama je bolje bez vas.
    (Pijani zlotvor, 5. avgust 2021 18:31)

    # Link komentara

  103. A o kakvih 200 000 protjeranih Hrvata tokom rata iz RSK-a pojedinci pišu?! Kompletna Krajina koja je obuhvatala dijelove sjeverne Dalmacije, istočnu Liku, Kordun, Baniju i dijelove zapadne i istočne Slavonije sveukupno nije imala više od 200-tinjak hiljada stanovnika i to mahom Srba, Hrvata ukupno nije bilo ni par desetina hiljada na tom prostoru prije rata.
    Po pitanju Hrvata iz Republike Srpske, što se tiče Posavine Hrvati su još sa prvim puškaranjima u Brodu i Derventi evakuisali skoro sve svoje civile preko Save u Hrvatsku, tako da nakon vojnog poraza hrvatskih paravojnih formacija oslobodilačka Vojska Republike Srpske nije imala koga protjerati sve i da je htjela, dok su Hrvati sa prostora Banja Luke i Prijedora uglavnom dobrovoljno pristajali na zamjenu imovine sa protjeranim Srbima iz raznih dijelova Hrvatske, dakle, nikakvog organizovanog protjerivanja Hrvata nije bilo!
    Pri tom, ni Milošević ni Šešelj nisu bili živi '41-ve kada je osnovana NDH i kada su otpočeli sa prvim genocidom nad Srbima, tako da su to samo njihova opravdanja za sve što rade Srbima već vijekovima u cilju stvaranja etnički čiste ''velike Hrvatske''!
    Hrvatski nacionalizam je probudio srpski nacionalizam, prvi su krenuli sa provokacijama nošenjem HOS-ovskih crnih uniformi još i prije početka rata jer su znali da će to Srbe razbjesniti i da će se pobuniti a u cilju da Hrvati pred svijetom ispadnu žrtve, ali zapamtite da narod koji je imao logore za ubijanje djece nikada neće moći biti žrtva!
    (Banjalučanin, 5. avgust 2021 18:30)

    # Link komentara

  104. Ehhhh..,bili su to dani ponosa i slave.
    (Tak vam je to dečeci mali, 5. avgust 2021 18:30)

    # Link komentara

  105. izvini, ja da sam hrvat to ne bi baš ispoljavao. Niste popularni ni kod Nemaca. vaša bit su vaši političari, koji su vas zauvek izblamirali.
    (ja, 90210, 5. avgust 2021 18:26)

    # Link komentara

  106. O čem pričate ljudi??? 4 godine ste nam držali trećinu zemlje okupiranu, granatirali nam gradove od Šibenika, Zadra, Gospića, Siska, Slavonskog Broda, Vinkovaca itd....Potjerali sve nesrpsko stanovništvo s tih područja a ovdje u komentarima ronite suze i nas osuđujete??? A vi biste isto napravili na Kosovu...Samo da ste u mogućnosti al niste..
    (rusofilija bolest najmilija, 5. avgust 2021 14:2o
    Da posto ste cvileli Kao Pi..e Po svetu i uvlacili U dupe pesmama danke Deutschland onda Ste tako uplakani i dobili pomoc.da je bilo 1:1 ti bi svoj komnetrar na cirilici danas Pisao tako bez kenjaze molim.sa vama ovde U Frankfurtu Ni na zdravo nisam
    (DjoleNS, 5. avgust 2021 18:26)

    # Link komentara

  107. Jel bi smeli sada jedan na jedan, ili bi vam trebala pomoć zapadnih pi... a opet?
    (Raca, 5. avgust 2021 18:00)

    Danas ni Dunav ne bi prešli
    (ludi splico, 5. avgust 2021 18:25)

    # Link komentara

  108. @igor sulic, njima jos nitko nije rekao da se njih vise nista ne pita.



    Razlika je što ste vi proterali polovinu Srba iz Hrvatske dok Srbija nije proterala ni jednog: Hrvata, Albanca, Bošnjaka, Slovenca.
    (Edgar- Open Balkan, 5. avgust 2021 17:44)

    Pa NATO je reagovao jer ste pokusali proterat albance sa Kosova.
    Pogledaj popis hrvata iz 70ih, i pogledaj popis danas. Kako to da hrvati nestaju, i vase objasnjenje je da se aslimiliraju, a npr vi se ne asimilirate kroz vekove nego rastete. Zato sto posrbljujete i sve koji vam ne pasu vi terate. Pa meni je jedan madjar iz vojvodine pricao da ste u vrijeme rata terali hrvate.
    (Zidovi, 5. avgust 2021 18:23)

    # Link komentara

  109. Dragi susjedi / komsije, kako vam drago - pogledajte dokumentarac 'Pad Krajine'. Snimali su ga srbi, ne hrvati, pa mi objasnite - kako je to hrvatska vojska ili policija protjerala ikoga kada se u dokumentarcu jasno govori i pokazuje da su ljudi iz Krajine samovoljno otišli. O razlozima zašto su išli - da li iz straha da ih 'ustaše' ne ubiju ili zato što su i sami sudjelovali u zlodjelima protiv susjeda hrvata pa su se bojali osvete ili suda, sad nema smisla raspravljati. Činjenica je da Hrvatska vojska nije išla od kuće do kuće i tjerala ljude vani. Nije ni mogla uglavnom jer je većina pobjegla sama. Da je bilo zločina prema civilima nakon oluje, to je neosporno i za to nema opravdanja, ali ne izmisljate povijest koja se nije dogodila.
    (Splico, 5. avgust 2021 18:20)

    # Link komentara

  110. Čega se pametan stidi...
    (E moji drugovi i drugarice, 5. avgust 2021 18:16)

    # Link komentara

  111. Ima na yt 4.2.1990.miting istine ili dogadjanje naroda u karlovcu, koji pokazuje zasto su hrvati poceli na srbe gledati kao na neprijatelje, tj tko je prvi poceo. A 1989.gledati kako Sloba na Gazimestanu govori da rat nije iskljucen, niti jednoj drzavi u Jugoslaviji nije bio ugodan. Tako da ima mnogo dokaza tko je prvi poceo i vikao po hrvatskoj Ovo je Srbija...
    (Aleksa, 5. avgust 2021 18:15)

    # Link komentara

  112. Kažete vi meni, kad ste toliko " pisteni" zasto ste dobili preko 1000 godina zatvora za ratne zločine?
    (Zgubidan, 5. avgust 2021 18:14)

    # Link komentara

  113. ako su hrvati samo "branili svoje", kako to da su odmah priznali kosovo, jer srbi su isto tako branili svoje?

    (iako su obe zemlje potpisale ugovor o medjusobnom postovanju teritorialnog integriteta)
    (Ivan, 5. avgust 2021 18:12)

    # Link komentara

  114. Da li si ponosna što ti je tata oterao 250 000 civila, seljaka koji su tu živeli vekovima?
    (Zvonko, 5. avgust 2021 18:12)

    # Link komentara

  115. Pa Jelić... Samo prezime kaže da je pokatoličena! Zato taka ostrašćenost i Hrvatima nikada leka neće biti upravo zbog toga što su 2 trećine Hrvata pokatoličenjaci i veće Pape od samoga Pape!
    (veljko, 5. avgust 2021 18:11)

    # Link komentara

  116. @Igor Sulic
    Nije logicno ni moralno da negiras 250 000 proteranih Srba koji tu zive generacijama ni onih par hiljada ubijenih i masakriranih.To dokazuje koliko si jadan i smešan. Stvarno misliš da je ona kolona na traktorima "okupirala" Hrvatsku? Jel ti imas psihickih problema ili se samo pravis lud?
    (Mirko, 5. avgust 2021 18:10)

    # Link komentara

  117. Imali ste vi sreće što se tada Srbija nije umešala, a da se umešala i dan danas bi bila SRPSKA KRAINA, a tvoj tata ko zna gde bi bio.
    (joker, 5. avgust 2021 17:35) # Link komentara

    Čekaj je li ti pričas o vremenku kad je bilo" rado ide Srbin u vojnike, dva ga vuku a trojica tuku" Budi Big s tobom , šta jedan pošteni gedža ima sa kamenharom po Dalmaciji i sl.. to je Hrvatska
    (Maharadža, 5. avgust 2021 18:09)

    # Link komentara

  118. Tako je to veru za večeru i još je moraš hvaliti dok god živiš.
    (Sirius, 5. avgust 2021 18:08)

    # Link komentara

  119. Pogrešno je da neko slavi rat. Tužno je što su zadrti ljudi zatrovali i mlade generacije.
    (Hana, 5. avgust 2021 18:07)

    # Link komentara

  120. nadam se da će Matea opet slika sa Novakom, pitam se gde?
    (Zoram, 5. avgust 2021 16:28)

    Nije problem Matea, kapiram njenu potrebu da se slika s velikim Novakom, jednim od najvećih svih vremena, ali bio bi jako razočaran kada bi Novak pristao na reprizu. Matea je mlada i treba joj ljubaznim odbijanjem održati lekciju, a da li će Matea iz toga nešto naučiti pokazat će vreme.
    (POPovanje, 5. avgust 2021 18:04)

    # Link komentara

  121. (Jadranko, 5. avgust 2021 17:06)

    Odličan komentar ali uzalud se trudiš, Srbi, istina i činjenice ne idu jedno s drugim. Previše su zatrovani i osim "pogroma" i "protjerivanja" ništa drugo ne vide
    (SC, 5. avgust 2021 18:04)

    # Link komentara

  122. Srbi moraju shvatit, da ni oni na svojoj teritoriji ne žele etničku skupinu koja dovodi u pitanje Srbiju, i koja od nje želi napravit drugu državu. jel to tako, ili nije ? pa nisu se Hrvati okrenuli protiv Srba, jer su Srbi, već zato što je većina Srba, ne svi sudjelovala u tom ratu na način da je dovodila u pitanje Hrvatsku i radila na tome, da se naša zemlja uništi. i onda kada većina tih nije uspjela, oni su optužili Hrvate za svoj neuspjeh. hrvatski Srbi se mogu zahvalit Miloševiću i Srbima iz Srbije, što su prošli kako su prošli, nitko ih nije protjerivao, jer i danas živi preko 200.000 Srba u HR, najveća ste etnička skupina nakon Hrvata. tako da tu laž možete ponovit još tisuću puta neće postat istina, a ti Srbi tih 200.000 znate zašto su tu ? zato jer nisu bili na okupiranom području, dakle nisu podržali Miloševića i njegovu bolesnu politiku usmjerenu protiv svih koji nisu Srbi na ovim prostorima. dakle, da ste sljedili njihov primjer, i danas bi svi ti ljudi živjeli u HR. oni su masovno počeli bježat, zbog svog vodstva, koje je naredilo da se povuku, jer njihovo vodstvo je smatralo ako ne može opstat RSK ili VelikaSrbija, da oni tu ni ne trebaju živjet. dakle da se nekog htjelo prognat, nije se ni moglo jer je vlast iz SRB i Krajine već naredila povlačenje stanovništva. HV je došla u napušten teritorij, a civili se u pravilu nisu dirali, ona manjina što je stradala, stradala bi u svakom ratu jer je to nemoguće izbjeć. tako da, nije mi jasno što vi pričate ovdje ?
    (Jadranko, 05. avgust 2021 17:06)

    Molim te za pojasnjenje... Jel se to za nepriznavanje drzavnosti hrvatske odnosi i na Srbe neposredno pre Jasenovca, Jadovnog Kozare itd???
    Da li mislis i na porodicu Zec iz Zagreba kada kazes dovode u pitanje hrvatsku drzavu??? Ili vojnika u Splitu, kada niste bili "drzava", a davili ste ga (ima snimak na YT)???
    Vi hrvati ste stvarno najhrabriji narod na svetu, zar ne???
    (Sremac, 5. avgust 2021 18:01)

    # Link komentara

  123. Jel bi smeli sada jedan na jedan, ili bi vam trebala pomoć zapadnih pi... a opet?
    (Raca, 5. avgust 2021 18:00)

    # Link komentara

  124. Bice jos zemljotresa!!!
    (Djura, 5. avgust 2021 17:59)

    # Link komentara

  125. @Marko-Naravno da Nismo isti narod.!Srbi su Sloveni i imaju materijale dokaze za to sačuvane u svojoj veri, vi sa druge strane tvrdite da ste Sloveni a nemate materijale dokaze za to... Biće da ste drugi neki narod... Срдачан поздрав из БГД:)
    (Народ, 5. avgust 2021 17:58)

    # Link komentara

  126. Samo zato sto se bavi sportom ne znaci da je pametna.
    (Drax, 5. avgust 2021 17:55)

    # Link komentara

  127. Dragi Srbi morate konačno da shvatite da Hrvati NISU Sloveni.Oni su mutanti Latina i Germana jer narod koji se odriče svog pisma, jezika i kulture je narod koji PRESTAJE da postoji.. Jedini ko drži materijale dokaze J. SLOVENA u bivšoj nam državi su pravoslavni Srbi jer su glagoljica, staroslovenski i paganski običaji(sve ono što čini svaki narod) sačuvani u SPC...Nemojte pogrešno da me razumete tj. da srbin ne može da bude katolički, muslimam, budista itd.. Može naravno ALI morate da shvatite da religije ČUVAJU KULTURE NARODA. Rimokatolička crkva-latinski, Islam-arapski a Pravoslavlje-slovensko postojanje..Zato je bitno očuvanje SPC jer čuva postojanje Južnih Slovena živim i zdravim u 21 veku...Pozdrav od ateiste
    (Народ, 5. avgust 2021 17:54)

    # Link komentara

  128. Svi hrvati, bilo gdje u svijetu, slave danas slobodu svoje domovine. U mene 3 janjca i gosti medu kojima su i srbi..
    Inace, rasprava je jalova. Jeste li vi oroglasili cetnike za antifasiste?Jeste. Jesu li hrvatska, bih i cg imale negativan stav povodom toga?Jesu. Jel to utjecalo na stav srbije?Ne.
    Isto vam je s olujom-Imate li pravo na stav?Naravno. Imate li utjecaj na hrvatsku?Ne , naravno

    Razumijete zasto je prica bespredmetna ?
    Ni za q00 godina se nista promijeniti nece. Nije stvar u Matei i njenom ocu heroju. Ne znam niti jednog hrvata koji ne slavi slobodu domovine.
    Ovo je praznik koji se slavi obiteljski, i s prijateljima, uz rostilj. Pozdrav u srbiju
    (Igor Sulic, 5. avgust 2021 17:53)

    # Link komentara

  129. Krajnje je vreme da Srbija jer zločin genocida ne zastareva, otvori pitanje Jasenovca , Gradine i tuži Hrvatsku državu koja je u svakom smislu pravni sledbenik kvinsliške država NDH.
    (Markobg, 5. avgust 2021 17:51)

    # Link komentara

  130. U Oluji je proterano oko 250 000 Srba i oko 1000 ubijeno.
    U Srebrenici je proterano oko 20 000 Bošnjaka i oko 10 000 ubijeno...
    (Poređenje, 05. avgust 2021 16:52)

    Za pet godina ces ti i slicni tebi objaviti vest/komentar "U Oluji je proterano oko 1000 Srba i oko 10 ubijeno.
    U Srebrenici je proterano oko 320 000 Bošnjaka i oko 50.000 ubijeno..."

    Kada vam je dosta???
    Kada se zavrsava spin???
    Pa, za vas ni Jasenovac nije bio logor nego sabirni centar za lecenje...
    (Sremac, 5. avgust 2021 17:48)

    # Link komentara

  131. Jadranko sve što ste napisali pada u vodu jer je Tuđman zajedno sa ostalima osuđen za udruženi zločinački plan, kao i Milošević sa njegovim saradnicima.
    Razlika je što ste vi proterali polovinu Srba iz Hrvatske dok Srbija nije proterala ni jednog: Hrvata, Albanca, Bošnjaka, Slovenca.
    (Edgar- Open Balkan, 5. avgust 2021 17:44)

    # Link komentara

  132. Jako je ponosna što je podigla zastavu na mestu sa kojeg je proterano 250.000 ljudi. I kada sutra odete sa te proslave tom gradu i toj zemlji opet nedostaje 250.000 ljudi. E time se vi ponosite.
    (zoran987, 5. avgust 2021 17:44)

    # Link komentara

  133. Srbi ko Srbi, uvijek jedno te isto. Dok ste vi haračili po Hrvatskoj i BIH to je bilo u redu. I gle čuda, onda iz su genocidni Hrvati jednog dana, iz čista mira, odlučili potjerati srpsku "nejač". RTS iz devedesetih i kolektivna hipnoza, "ceo svet je protiv nas bre", EU, NATO, Vatikan, ustaše, šiptari, marsovci...
    (panzer general, 5. avgust 2021 17:42)

    # Link komentara

  134. Momak, ajde nam prvo pokazi jedan dvor gde su stolovali ti hrvatski kraljevi, a ako ne mozes onda bar jedan grob i pocecemo da ti verujemo.
    (chupavi, 5. avgust 2021 15:49)

    Kninska tvrdjava gdje je stolovao Dmitar Zvonimir. Cak i srpska wikipedija ti to kaze.
    (Nikola, 5. avgust 2021 17:42)

    # Link komentara

  135. Imali ste vi sreće što se tada Srbija nije umešala, a da se umešala i dan danas bi bila SRPSKA KRAINA, a tvoj tata ko zna gde bi bio.
    (joker, 5. avgust 2021 17:35)

    # Link komentara

  136. Naglasak na JAKO!
    (patty, 5. avgust 2021 17:30)

    # Link komentara

  137. Ne zna ona nista, nema si veze.
    (Deda Kreza, 5. avgust 2021 17:29)

    # Link komentara

  138. War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.
    (Bla, 5. avgust 2021 17:26)

    # Link komentara

  139. @ Marko, 5. avgust 2021 15:56

    Mesas pojmove.

    Prvo, crkve iz V veka ne nogu biti katolicke ni pravoslavne jer se podela desila teknu XI veku.

    Drigo, Dalmatija nikada nije bila deo Hrvatske, vec je uvek bila Dalmatija, ili Dalmacija kao sto je izgovaraju vasi mentori. Proveri lepo karte iz antike, pa iz srednjeg veka i sve do 1944 godine kada je Dalmatija prvi put usla u sastav Hrvatske koja je usput po prvi put postala drzava, a do tada je bila samo teritorija.

    Trece, kakvo sumadijsko kolo u primorju? Naravno da je sumadijsko kolo l jednostavno sumadijsko, dok je tamo blizu mora nesto drugacije.

    Cetvrto, pricas o prezimenima. Pa Italijani su tamo jos od doba rimske republike. Naravno da je doslo do mesanja naroda. I da, to je jos jedan dokaz onoga sto sam naveo pod brojem dva...
    (chupavi, 5. avgust 2021 17:22)

    # Link komentara

  140. Skroz nebitna ličnost,balavica time stiče jeftinu popularnost..jos se druži sa našim devojkama Milicom eto dokaza kakv licemerna osoba,Djokovic se slikao sa njom..takva veličina I kralj potrošio 1min sa ovom nistarijom
    (Istina, 5. avgust 2021 17:13)

    # Link komentara

  141. Matea da li je tata bio sa super ekipom u Varivodama, Gruborima ili Gošiću? E Matea, tako mlada, a tako indoktrinirana. Drži se ti treninga, i listaj romane o Brus Liju i Čak Norisu.
    (Vot iss yo nem, 5. avgust 2021 17:10)

    # Link komentara

  142. Jasenovac sram vas bilo bog sudi ne ljudi
    (Realno, 5. avgust 2021 17:10)

    # Link komentara

  143. @gavran
    Sram da te bude tako govoris o nasim ljudima, bez obzira odakle su, iznosis lazi. A sto se Kosova tice, idi ti na Kosovo ako ti je stalo do Kosova. Mozes i sada da odes da pomognes nasim ljudima dole.
    (Mile, 5. avgust 2021 17:09)

    # Link komentara

  144. Srbi moraju shvatit, da ni oni na svojoj teritoriji ne žele etničku skupinu koja dovodi u pitanje Srbiju, i koja od nje želi napravit drugu državu. jel to tako, ili nije ? pa nisu se Hrvati okrenuli protiv Srba, jer su Srbi, već zato što je većina Srba, ne svi sudjelovala u tom ratu na način da je dovodila u pitanje Hrvatsku i radila na tome, da se naša zemlja uništi. i onda kada većina tih nije uspjela, oni su optužili Hrvate za svoj neuspjeh. hrvatski Srbi se mogu zahvalit Miloševiću i Srbima iz Srbije, što su prošli kako su prošli, nitko ih nije protjerivao, jer i danas živi preko 200.000 Srba u HR, najveća ste etnička skupina nakon Hrvata. tako da tu laž možete ponovit još tisuću puta neće postat istina, a ti Srbi tih 200.000 znate zašto su tu ? zato jer nisu bili na okupiranom području, dakle nisu podržali Miloševića i njegovu bolesnu politiku usmjerenu protiv svih koji nisu Srbi na ovim prostorima. dakle, da ste sljedili njihov primjer, i danas bi svi ti ljudi živjeli u HR. oni su masovno počeli bježat, zbog svog vodstva, koje je naredilo da se povuku, jer njihovo vodstvo je smatralo ako ne može opstat RSK ili VelikaSrbija, da oni tu ni ne trebaju živjet. dakle da se nekog htjelo prognat, nije se ni moglo jer je vlast iz SRB i Krajine već naredila povlačenje stanovništva. HV je došla u napušten teritorij, a civili se u pravilu nisu dirali, ona manjina što je stradala, stradala bi u svakom ratu jer je to nemoguće izbjeć. tako da, nije mi jasno što vi pričate ovdje ?
    (Jadranko, 5. avgust 2021 17:06)

    # Link komentara

  145. O gluposti i bogu si teska
    (Mina, 5. avgust 2021 17:05)

    # Link komentara

  146. Kad ste pobegli u Srbiju pričali ste da ste tamo bolje živeli pet puta u odnosu na nas u Srbiji.Zašto to?Jel to hvala?Ponižavati ste onog ko vas je prihvatio.Promenili ste Novi Sad skroz i niste hteli na Kosovo,ostavite devojku na miru,Sremci dobro znaju kakvi ste.
    (gavran, 05. avgust 2021 16:06)

    Нису ни Сремци ништа бољи.
    Власт нас је дочекала боље да није, јер је одмах почела хапшења, јер се режим бојао народа да не би дигао неки устанак, јер није помогао да се опстане у Крајини. Народу како нас је примио великој већини свака част. А то што нисмо хтели на Косово, па нисмо луди из једног пакла ићи ратовати у други пакао. А и то је био договор хрвате са Косова и Метохије населити у хрватску, место Кистање. А Србе на Косово и Метохију да надјачамо Албанце. Договор Слободана и Фрање.
    (Кутловић, 5. avgust 2021 17:03)

    # Link komentara

  147. Neka mi jedan Krajišnik kaže da bi `91 prizna Hrvatsku ka svoju državu i šahovnicu. Danas ste tu di vas je srce vuklo. Razgovor završen.
    (Netijak, 05. avgust 2021 15:31)

    Bila jednom jedna Jugoslavija, a bila jednom i jedna NDH. Devojka samo pokazuje koliko su Hrvatstka i hrvatstvo nerazdvojivi i trajno zatrovani nacizmom i zlocinima. Razgovor zavrsen.
    (my way, 5. avgust 2021 17:02)

    # Link komentara

  148. @Nikola
    Da da pre cu tebi verovati o proterivanju, nego sebi koji sam sve to preziveo, sram da te bude, bombardovali ste kolonu civila, kao najvece kukavice, i javljas se ovde da osporavas proterivanje. Ali takvi ste vi hrvati, sramotu nemate.
    (Sale, 5. avgust 2021 17:02)

    # Link komentara

  149. Drago dijete umjesto da zivis zivot ti baljezgas glupisti
    (gevara, 5. avgust 2021 17:01)

    # Link komentara

  150. A otac joj, naravno, nije rekao da su svi Srbi iz Zadra bili protjerani prije nego što je ijednom Hrvatu u Kninu falila dlaka sa glave... Za one koji ne znaju, u Zadru se još prije početka pravog rata desila tzv. ''kristalna noć'', u kojoj su Hrvati krenuli minirati i paliti srpske kuće, pljačkati i razbijati trgovine koje su bile u vlasništvu Srba a srpske civile izbacivati iz stanova na ulicu. Izgovor za to je bilo navodno ubistvo hrvatskog mladića u nekoj šumi u blizini grada dok je bio u lovu i njegova porodica je namjerno bila optužila Srbe da su oni pucali što je bila laž, nego ga je iz nehata ubio njegov prijatelj (Hrvat) pošto su se bili napili, za ovo svi u Zadru znaju da je istina i prećutkuju je iz razloga što im je taj incident dobro poslužio kao opravdanje da otpočnu etničko čišćenje i zločine nad Srbima u gradu.
    Tek nakon progona zadarskih Srba koji su se naselili u obližnji Benkovac, Knin i Obrovac - mjesta sa srpskom većinom, dolazi do radikalizacije tamošnjih Srba koji su vidjeli šta im se sprema, čime su iz osvete uslijedila maltretiranja malobrojnih Hrvata i uništavanje njihove imovine, dobar dio njih je napustio prostor Krajine a dosta ih je i ostalo tako da organizovanog protjerivanja Hrvata nije bilo, skoro svi koji su ostali u Krajini dočekali su kraj rata živi a svi znamo kakva je bila sudbina Srba koji su u ''Oluji'' ostali u svojim kućama da dočekaju hrvatske ''oslobodioce'' - odavno ih više nema!
    (Banjalučanin, 5. avgust 2021 17:00)

    # Link komentara

  151. @Milan
    A jel se ti pitas zasto su padale te granate?? I zasto su se Srbi branili, to ti nije palo na pamet. Napadali ste Srbe u Krajini 4 godine sa svih strana, i sta si ocekivao da ce sedeti skrstenih ruku, da ce mirno cekati da ih ubijete. Posle 4 godine rata, 1995 godine, hrvatska je imala svu pomoc Amerike i Nemacke, dok Krajina nije imala pomoc ni od koga, izmoreni, i bez dovoljno opreme i zaliha, ovakav kraj se i mogao ocekivati, ali to ne umanjuje zlocine koje su hrvati pocinili i koji se nikada nece zaboraviti.
    (Sasa, 5. avgust 2021 16:59)

    # Link komentara

  152. Kad ste pobegli u Srbiju pričali ste da ste tamo bolje živeli pet puta u odnosu na nas u Srbiji.Zašto to?Jel to hvala?Ponižavati ste onog ko vas je prihvatio.Promenili ste Novi Sad skroz i niste hteli na Kosovo,ostavite devojku na miru,Sremci dobro znaju kakvi ste.
    (gavran, 05. avgust 2021 16:06)

    Novisadjanima, i ostalim lalama za sve uvek krivi dodjosi, zato im dajete jos vise energije, zato se i bore da ostanu i opstanu, da uspeju, a to vas boli, zato sto ste inertni i samozivi. Boli tudji uspeh!
    (novosadjanin dodjos, 5. avgust 2021 16:59)

    # Link komentara

  153. To sto Hrvati odusevljeno padaju u trans jer su proterali gotovo sve Srbe samo govori o tome kakvi su.

    SRETNI !!!!!
    (pozz iz ZG, 5. avgust 2021 16:58)

    # Link komentara

  154. Neki se ovde pitaju zasto prozivamo Novaka, prozivamo jer kada treba da se brane crnci u Americi onda su nase javne licnosti glasne i kace tagove BLM na svoje profile, a kada je nas narod u pitanju, onda ih nigde nema, boje se da se ne zamere hrvatima, to je ta dvolicnost. Novace javi se sada i podrzi svoj napaceni narod.
    (Deki, 5. avgust 2021 16:54)

    # Link komentara

  155. Kad je neko glup, istrajan u omiljenoj nacionalnoj disciplini -licemerju i nepriznavanju cinjenica- to je tako. Bruka bili, bruka ostali...
    (Milena, 5. avgust 2021 16:54)

    # Link komentara

  156. treba prestati vise sa tom olujom i da se svake godine pravi tenzija.30 godina je proslo od rata i svake godine se vracamo na isto.Da li mozemo sad da im zabranimo da slave to? ne. Zasto onda svake godine prepucavanje oko toga.Sad je ovaj sportista reko ovo onaj reko ono.
    (dejan, 5. avgust 2021 16:53)

    # Link komentara

  157. U Oluji je proterano oko 250 000 Srba i oko 1000 ubijeno.
    U Srebrenici je proterano oko 20 000 Bošnjaka i oko 10 000 ubijeno...
    (Poređenje, 5. avgust 2021 16:52)

    # Link komentara

  158. @Netijak
    A sto bi neki Srbin priznao Hrvatsku 91 godine? Krenuli ste 91 da maltretirate i ubijate Srbe, da minirate kuce i lokale i ti se pitas da li bi neki Srbin iz Krajine priznao Hrvatsku kao svoju drzavu 91 godine??? Vi hrvati imate ozbiljan problem.
    (Sale, 5. avgust 2021 16:50)

    # Link komentara

  159. Nije samo tata imao ekipu, već i deda tokom II sv. rata, i pradeda tokom prvog.
    (Pera, 5. avgust 2021 16:46)

    # Link komentara

  160. Molim Vas da me ne shvatite pogresno - Ne postoji ni jedan izbeglica iz Hrvatske koga ja poznam a da nema hrvatski pasos ! Vidite, taj ,,Pragmatizam,, meni nije Za Pohvalu - toliko nanetog Zla, Jasenovac, Oluja i sve i Pre i Posle - da je Mene neko toliko kinjio i zla mi naneo NIKADA se Ne Bih ponizio pa da uzmem Putovnicu ,,Zlocinacke ustaske tvorevine,, !! A od uvek je bilo - Nasi junaci njima su Zlikovci i Obratno ! Nadam se da ce mi komentar biti objavljen !
    (Stanko -obicaji su stariji od zakona !, 5. avgust 2021 16:45)

    # Link komentara

  161. Tu laž o proterivanju Hrvata mozes da pricas nekom drugom.
    (sale, 05. avgust 2021 15:19)
    Ma nemoj nam reći, a tko je očistito tzv "rsk" od hrvata?da nisu marsovci i da i marsovci nisu opljačkali,spalili i srušili kuće??
    (mario, 05. avgust 2021 15:40)

    Pravda je spora alo dostižna. Kad tad biće osvećeno svako dete, žena, starac ili statica koje ste ubili na kućnom pragu. Dok ima Srba za vas nema lakog sna.
    (Valdens, 5. avgust 2021 16:45)

    # Link komentara

  162. Stvarno nije sramota proterati babe , dede i decu a one koji ostanu poubijati ... Velika je to čast devojko
    (chox, 5. avgust 2021 16:43)

    # Link komentara

  163. da budete ponosni što ste proterali decu, starce i žene... a pobili one koji nesu mogli ili nisu hteli da beže....

    jadno da nemože biti jadnije....

    a sad hiljafe hektara i stotine naselja gde su živeli Srbi je prazno.... i to vam treba.... eto zato će i ostala vaša naselja ostati prazna.... božja pravda....
    (drug sa fakulteta, 5. avgust 2021 16:43)

    # Link komentara

  164. @Faruk Hadžibegić
    Takvih primera je bilo na desetine ako ne i na stotine ali eto ti si odlucio da izvuces ono sto se tebi svidja i tako predstavis nerealnost kao tvoju realnost!
    I kakve veze ima jedno selo sa xxx drugih desavanja! i kako mozete opravdavat necije zlocine licne negde sa xxx drugih na drugom kraju

    Tacno znam sta se u krajni desavalo nije bilo zakona i svaka skot lopov je izvrsavao pravdu i zlocine na svim stranama aminovan prvo Mislosevicem i osle i tudjanom jer ne treba zaboraviti milosevic je STVORIO tudjamana i to mi totalni zaoboravljamo da tudjman pre milosevice nije imao nikakvu podrsku u narodu !
    (Rusofil_IQ0, 5. avgust 2021 16:40)

    # Link komentara

  165. Možda joj je tata od onih ponosnih što je spalio sve Teslino. Nikad ne znaš.
    (rebro, 5. avgust 2021 16:33)

    # Link komentara

  166. nadam se da će Matea opet slika sa Novakom, pitam se gde?
    (Zoram, 5. avgust 2021 16:28)

    # Link komentara

  167. Hajde više da pogledate istini u oči, Hrvati. Niste vi nas pobedili sami, imali ste pomoć veliku od zapadnih zemalja od početka planiranja i Oluje i Bljeska, plus sto je Krajina puštena niz vodu. Znaci, izgubili ste u WW2, napravili zločine nad kojima su se i Nemci zgrazavali, pa nekim čudom na kraju rata, kako samo vi znate, prešli na stranu pobednika, čast izuzecima. Onda vam poklonjena republika u sastavu SFRJ, umesto da budete kažnjeni.
    Da rezimiramo, klali nejac po logorima, 45 godina ćutali, sve stavljeno pod tepih. Razbucani od 1991. sve dok im najveće sile nisu obezbedile državu, pa sada se hvala junaštvom nad starima, ženama i decom. Sto puta izgovorena laž postaje istina, tako je i sa vašom istorijom i sascu!
    Kakav narod...
    (srdjank, 5. avgust 2021 16:28)

    # Link komentara

  168. U Hrvatskoj je 1999. vršeno jedno istraživanje među mladima i jedno od pitanja je bilo da li biste prihvatili brak sa Srbinom ili Srpkinjom. 22% je reklo da bi a 78% da ne bi. Slično istraživanje je izvršeno 2013. godine (mladi od 14 do 27 godina) i samo 7% je reklo da bi prihvatilo brak sa Srbima a 93% da ne bi. Znači, kako vreme prolazi, mržnja prema Srbima raste. Više mrze Srbe oni koji se i ne sećaju rata od onih koji se sećaju.
    (Iks, 5. avgust 2021 16:26)

    # Link komentara

  169. Sto ti je zivot. 90tih necemo sahivnicu, necemo ustaske kune, necemo Hrvatsku drzavu itd danas su dobre kune i putovnica. Kreces se sa hr tablicama i sahivnicim po cjeloj drzavi i europi. Ne kolju te niti ubijaju. Cak ides i u Srbiju kada hoces. Kako je strah od NDH 90tih izvukao najbolje od vas i sto se dogodilo. Na kraju price Srbija nikada manja.
    (Born, 5. avgust 2021 16:23)

    # Link komentara

  170. ponosna sto joj tata oterao 250,000 ljudi sa ognjista))
    (No3o, 5. avgust 2021 16:19)

    # Link komentara

  171. a sta tacno slavis,srece ti...?to sto su tvoj otac i njemu slicni upadali ljudima u kuce,ubijali civile,dede,babe,zene i decu i palili im kucu.....to slavis....e sunce drago,ne slave to junaci...
    (mrki, 5. avgust 2021 16:15)

    # Link komentara

  172. a neko se cudi i jednima i drugima i svoj toj ratnoj idolatriji.
    (Tesssla, 05. avgust 2021 15:19)

    Oni su tikva bez korena...ti koji najvise cude.
    (...., 5. avgust 2021 16:14)

    # Link komentara

  173. Šta će, zaluđena lažima kao i mnogi drugi, čak i stariji. Uostalom, nije bolje ni u Srbiji. Nikako se ne treba stideti porekla i nacije ali se treba sramiti nedela koja su neki počinili, navodno u naše ime. Tu je suština zašto se zločinci glorifikuju a pravi heroji netragom sakrivaju. Mitomanija je carsko voće za vladajuće a nesposobne 'ekipe' sa obe strane granice.
    (Snorke, 5. avgust 2021 16:10)

    # Link komentara

  174. Kao Vukovarcu zao mi sto nije moj grad zbog svega sto je prosao vracen u Hrvatske granice nekom Olujom
    (Vukovar, 5. avgust 2021 16:07)

    # Link komentara

  175. A Novak, je l' bio i on pozvan na proslavu? Steta bi bilo da nije, mogao bi inace sa ovom na vrhu Kninske tvrdjave da napravi jos jedan selfi dok mu ova iznad glava mase hrvatskom zastavom.
    (Eugen, 5. avgust 2021 16:06)

    # Link komentara

  176. Kad ste pobegli u Srbiju pričali ste da ste tamo bolje živeli pet puta u odnosu na nas u Srbiji.Zašto to?Jel to hvala?Ponižavati ste onog ko vas je prihvatio.Promenili ste Novi Sad skroz i niste hteli na Kosovo,ostavite devojku na miru,Sremci dobro znaju kakvi ste.
    (gavran, 5. avgust 2021 16:06)

    # Link komentara

  177. Uopšte ne nameravam da polemišem, samo da iznesem svoj stav. Mislim da su Srbi i Hrvati jedan narod, koji je kroz vekove podelila vera. Drugi narod, koji bi se mogao nazvati Hrvatima, su kajkavci i čakavci. Iz onoga što čitam o halpo grupama, to jeste tako. Nije previše skupo da svako proveri lično za sebe. Ne sporim ničije pravo da se oseća kako se oseća ( naravno ni Vaše, pogotovo zbog toga što ne izgleda da ste ostrašćeni), samo mislim da bi ove analize na većem broju ljudi dovele do smirivanja strasti na ovim prostorima. Śto se pisane istorije tiče, jasno Vam je da sve zavisi od odabira i dostupnosti izvora.
    (Istina, 5. avgust 2021 15:27)
    Manje misli a vise razmisljaj. Ako te zanima proslost informiraj se, nemoj misliti o onome sto neznas!
    (Bunge, 5. avgust 2021 16:02)

    # Link komentara

  178. Neverovatno koliko istih prezimena kao u Srbiji i sa Srbima generalno, jbg nisu se hrvati selili od zapada ka istoku zadnjih nekoliko vekova već Srbi od istoka ka zapadu pod najezdom turaka..klik, pali se lampica :)
    (Gjost, 5. avgust 2021 16:01)

    # Link komentara

  179. Ne slavi se protjrrivanje srba vec to da je nakon 5 godina se moglo na more normalno...da smo mogli ceste povezat...da svaki dan ne padaju granate po sibeniku zadru pakostanima sisku karlovcu itd...dakle da je rat prestao...zar stvarno mislite da je rat poceo 95 i jel se ikad pitate sta se desavalo zadnjih 5 godina pre 95??
    (Milan, 5. avgust 2021 16:00)

    # Link komentara

  180. @mozaks Bili su ponosni i podrzavali ga do poraza kod el-Alamejna, Staljingrada i dok nisu tvrdjave pocele da lete svaki dan preko njihovih glava. E onda je odusevljenje pocelo da opada, sve dok vojnici CA umarsirali u Berlin, onda su svi naprasno poceli da mrze soboslikara, mislim javno....
    (Istorija za ponavljace, 5. avgust 2021 16:00)

    # Link komentara

  181. Tu laž o proterivanju Hrvata mozes da pricas nekom drugom.
    (sale, 5. avgust 2021 15:19)

    A ti svoju laz o protjerivanju Srba pricaj onima koji te vole.
    (Nikola, 5. avgust 2021 15:57)

    # Link komentara

  182. najbolje teze su one kao hrvati su srbi...dakle tu u dalmaciji na hvaru bas gledam...sve crkve katolicke oduvijek iz 5 veka i prije i poslje...sve latinski hrvatski...prezimena hrv talijanska...nikakve veze sa srb...rijeci hrv i nesto talijanske...i to mi je najjace kad kazu jedan narod...svi turisti su dobrodosli i ima puno srba...ali ljudi shvatimo vise da neko iz cacka nema veze sa nekim iz obale hrvatske...ni genetski jezicno ni nikako...gdje to po dalmaciji i obali sve kao puno srpskih ostataka lol najveci...iliri hrvati talijani ali ne vidim neke ostatke sumadijskog kola
    (Marko, 5. avgust 2021 15:56)

    # Link komentara

  183. Nasi tekvondisti se druze sa hrvatskim, a ovima drago sto su im ocevi proterali srbe iz zemlje...sizofreni smo komplet.
    (krezavi a prave se pametni, 5. avgust 2021 15:53)

    # Link komentara

  184. @netijak a da li bi i jedan hrvat iskreno voleo da su krajisnici ostali pa i da su bili takvi kao sto kazes... i zapitaj se sta je prethodilo stvaranju sao krajine - dolazak hdz-a na vlast, anatemisanje srba, ukidanje prava, povampirenje ustasa, otkazi na poslu za srbe, maltretiranje na razne nacine, ubistva, pa kasnije blokade kasarni, davljenje u splitu... i to sve pre ratnih sukoba a plus jasenovac je bio samo 40 godina ranije i vecini krajisnika je neko stradao tamo ili u drugim logorima.. i onda ti meni reci da su trebali u toj antisrpskoj atmosferi da rade, da cekaju milostinju ili kamu? ja mislim da je sasvim logicno da su se organizovali, a sto se to nije zavrsilo onako kako su zamislili to je vec druga stvar... takodje sve ono sto je bilo kasnije, npr. vukovar to je posledica a nikako uzrok.
    (super-operater, 5. avgust 2021 15:51)

    # Link komentara

  185. Koliko medalja mi imamo, a koliko oni?
    (milan, 5. avgust 2021 15:50)

    # Link komentara

  186. Samo vi kmecite imate za čime, nikad vise u KrajinU.AMEN.
    (Zgubidan, 5. avgust 2021 15:49)

    # Link komentara

  187. @ (Antun, 05. avgust 2021 14:31)

    Momak, ajde nam prvo pokazi jedan dvor gde su stolovali ti hrvatski kraljevi, a ako ne mozes onda bar jedan grob i pocecemo da ti verujemo.
    (chupavi, 5. avgust 2021 15:49)

    # Link komentara

  188. Kako god. Bolje im je bez nas.
    (Realno, 5. avgust 2021 15:49)

    # Link komentara

  189. To sto Hrvati odusevljeno padaju u trans jer su proterali gotovo sve Srbe samo govori o tome kakvi su.
    (Perica, 5. avgust 2021 15:46)

    # Link komentara

  190. Sretan Dan žalosti svima koji slave!
    (dobronamjerni susjed, 5. avgust 2021 15:46)

    # Link komentara

  191. Neka mi jedan Krajišnik kaže da bi `91 prizna Hrvatsku ka svoju državu i šahovnicu. Danas ste tu di vas je srce vuklo. Razgovor završen.
    (Netijak, 05. avgust 2021 15:31)

    Niko normalan ko je prezivio satanisticko klanje i kome su najbestijalnije poklani najblizi ne bi priznao ponovo uspostavljenu drzavu. Borili su se koliko su mogli. Platit cete kad tad. Razgovor završen.
    (Дулее, 5. avgust 2021 15:45)

    # Link komentara

  192. Tu laž o proterivanju Hrvata mozes da pricas nekom drugom.
    (sale, 05. avgust 2021 15:19)
    Ma nemoj nam reći, a tko je očistito tzv "rsk" od hrvata?da nisu marsovci i da i marsovci nisu opljačkali,spalili i srušili kuće??
    (mario, 5. avgust 2021 15:40)

    # Link komentara

  193. E a sad trk u hrvatsku na more!
    (Miki, 5. avgust 2021 15:37)

    # Link komentara

  194. Koliko mrznje i nemoci kod pravoslavnih Hrvata.
    (nogomet, 5. avgust 2021 14:59)
    Samo katolik, uredno gladjen po glavi od fratra, ne raspoznajee prezir od mrznje.
    Prezir i nista vise…duboki prezir
    (Moler, 5. avgust 2021 15:36)

    # Link komentara

  195. pokatolicena nacija cela hrvatska...
    (da da, 5. avgust 2021 15:35)

    # Link komentara

  196. @Antun
    Sve sto si naveo je cista izmisljotina, to je ta vasa nova istorija koju ucite od 1990, i jos nam nudis link sa wikipedie. Hrvatski kraljevi nisu ni postojali, ne postoji ni jedan dokaz osim nekih kamenih ploca cija verodostojnost je upitna. Vasa nacija je vestacka, vecina Hrvata je nastala od konvertovanih Srba, istoriju svoju nemate, kulturu ste prisvojili od Srba, pismo i gramatiku ste uzeli od Srba, izmisljate svoju istoriju jer vam je vrhunac vase istorije NDH. Radite sta hocete, nazivajte se kako hocete, samo ne dirajte nase i ostavite nas na miru.
    (Damir, 5. avgust 2021 15:32)

    # Link komentara

  197. Neka mi jedan Krajišnik kaže da bi `91 prizna Hrvatsku ka svoju državu i šahovnicu. Danas ste tu di vas je srce vuklo. Razgovor završen.
    (Netijak, 5. avgust 2021 15:31)

    # Link komentara

  198. Ova je hrvatica isto koliko sam ja kinez,to joj tata nije rekao...
    (smeker, 5. avgust 2021 15:27)

    # Link komentara

  199. (Antun, 05. avgust 2021 14:31), Uopšte ne nameravam da polemišem, samo da iznesem svoj stav. Mislim da su Srbi i Hrvati jedan narod, koji je kroz vekove podelila vera. Drugi narod, koji bi se mogao nazvati Hrvatima, su kajkavci i čakavci. Iz onoga što čitam o halpo grupama, to jeste tako. Nije previše skupo da svako proveri lično za sebe. Ne sporim ničije pravo da se oseća kako se oseća ( naravno ni Vaše, pogotovo zbog toga što ne izgleda da ste ostrašćeni), samo mislim da bi ove analize na većem broju ljudi dovele do smirivanja strasti na ovim prostorima. Śto se pisane istorije tiče, jasno Vam je da sve zavisi od odabira i dostupnosti izvora.
    (Istina, 5. avgust 2021 15:27)

    # Link komentara

  200. E da, još nešto.. Hrvati nisi izmišljeni. Porijeklom smo iu današnje Ukrajine, Poljske i manjim dijelom Rusije..

    (Antun, 5. avgust 2021 14:31)

    Otkud sada to, kada je čuveni povijesničar dr. Franjo Tuđman tvrdio da su Hrvati narod iranskog porekla?
    (Gazda Spasoje, 5. avgust 2021 15:26)

    # Link komentara

  201. @Antun
    Lepo, lepo a kad ce drugi deo ove naucne fantastike? Tolkin je mala beba za tebe.
    (Liverpool Man, 5. avgust 2021 15:26)

    # Link komentara

  202. 963@
    Tebe očito ne boli proterivanje Srba. Da, vas ovce ne boli. Jedino sto vas plaši je moguci nestanak paše. A mozak, pa nikada ga niste ni imale.
    (Prolece, 5. avgust 2021 15:25)

    # Link komentara

  203. Koliko moraš biti glup da ti mozak ne dozvoljava širinu da shvatiš da su hrvati ubili nekoliko stotina hiljada Srba u endeha. Ubili bi i više da su imali gasne komore, ovako su morali klati, malo je sporije išlo. Toliko o uzroku i posledici.
    (wang, 5. avgust 2021 15:24)

    # Link komentara

  204. Неко слави Цер и Колубару, а неко етничко чишћење цивила.
    (комша, 5. avgust 2021 14:46)

    # Link komentara
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

    a neko se cudi i jednima i drugima i svoj toj ratnoj idolatriji.
    (Tesssla, 5. avgust 2021 15:19)

    # Link komentara

  205. @GOGO
    Tu laž o proterivanju Hrvata mozes da pricas nekom drugom.
    (sale, 5. avgust 2021 15:19)

    # Link komentara

  206. Branili su svoje teritorije i mogu da budu ponosni.
    (Maja, 5. avgust 2021 15:18)

    # Link komentara

  207. @Blagoje R
    Ne lupetaj molim te, niko joj oca nije proterao. Proveri koliko je Hrvata ubijeno u Kninu tokom rata, nijedan! A bilo je Hrvata.
    (mile, 5. avgust 2021 15:18)

    # Link komentara

  208. ne znam zasto se pridaje znacaj izjavama sportista, glumaca, pevaca idt. a koje se ne ticu njihovih struka ondosno zanimanja. to je tezina izjave u rangu stevice sto cevci pivo ispred dragstora
    (bionick, 5. avgust 2021 13:35)

    Ne znas jer nemas blage veze o zivotu. Sportisti su poznate licnosti za koje svako zna i cije izjave se prenose u celi svet.
    Koliko bi samo nama znacilo kada bi se jedan Djokovic setio da na IG ili FB podseti na patnju srpskog naroda u zadnjih 100 godina?! Ne bi morao ni da spomene hrvate, muslimani, albance. Ali ne - Nole vec ceka Pariz 2024. da se opet slika sa ovim povampirenim ustasama i da salje 'snazne poruke' bratstva i jedinstva da se slucajno ne bi nekome zamerio. Ipak hoce i dalje da se kupa u hrvatskoj i Crnoj Gori.
    Koliko god ga voleo i navijao za njega, on je Bregovic medju sportistima.
    Hrvati dobro znaju ko su i sta su - samo u Srbiji se jos objavljuju vesti tipa 'kako bi izgledala danasnja kosarkaska reprezentacija Jugoslavije' i slicne nebuloze...
    Tako Srbima nije ni strano da u kosarci navijaju za Janeze.
    (Philip Marlowe, 5. avgust 2021 15:17)

    # Link komentara

  209. @rusofilija bolest najmilija,
    O čemu ti pričaš, ko je okupirao "tvoju" zemlju? Kako mi koji smo živeli dole i svi naši preci pre bilo kakve Hrvatske države možemo da okupiramo zemlju na kojoj živimo pre hrvata? Nismo pali sa Marsa, vi ste okupirali našu zemlju i proterali i ubijali nas. I to ste radili kao najveće kukavice kako samo i znate.
    (mile, 5. avgust 2021 15:16)

    # Link komentara

  210. Koliko mrznje i nemoci kod pravoslavnih Hrvata.
    (nogomet, 05. avgust 2021 14:59)

    Jasenovac logor kojisu napravili Katolicki Hrvati
    (DrMr, 5. avgust 2021 15:12)

    # Link komentara

  211. dok ti je tata ratovo protiv nas a ko ti je mamu pazio?
    (Bokanegra, 5. avgust 2021 15:11)

    # Link komentara

  212. Proslavljajmo nase mucenike koji su u toj agresiji ostavili svoje zivote u krajini. Nemojmo ih zaboraviti.
    (Amos Dundee, 5. avgust 2021 15:11)

    # Link komentara

  213. imao je super ekipu

    nisu isli na fudbal,glupaco glupa.
    (DrMr, 5. avgust 2021 15:11)

    # Link komentara

  214. Jok, treba da stavi subaru i digne tri prstica… i treba bre da slavi, ne samo ona nego svaki hrvat. Odbranili se ljudi od agresora!!
    (dobiste po njonji gde god ste ratovali, 5. avgust 2021 15:09)

    # Link komentara

  215. Gledam ovo iz Britanije.. jedna rec uzas boziji. Ludilo nacizam.. ludo ludo ludo
    (Julius Caesar, 5. avgust 2021 13:30)

    Šta radiš u Britaniji, zemlji koja je bombardovala Srbiju i otela joj Kosovo? Zašto nisi odabrao Rusiju?
    (gulag, 5. avgust 2021 15:08)

    # Link komentara

  216. hrvatski fašisti i Đoković kome je to kul. Šta, opušteno...
    (Radovan III, 5. avgust 2021 15:07)

    # Link komentara

  217. Za sta se svabo stidi, hrvat se ponosi!
    (Vlado, 5. avgust 2021 15:07)

    # Link komentara

  218. "Moj tata je ponosan što se borio, imao je super ekipu, on je ponosan, ja sam ponosna na svoju zemlju".

    Sad se vratite na onu vest od pre dan-dva, kako su nasi ljudi hvalili ovu devojku...
    (Kozuki Oden, 05. avgust 2021 13:

    Pa ništa to nije čudno.. Mi smo narod sa teškom lobotomijom.. Nama je pamet i pamčenje hirurški sklonjen.. Odvratna je ovo osoba. A žao mi je što se Nole slikao sa njom..
    (HanSolo, 5. avgust 2021 15:06)

    # Link komentara

  219. Nova mlada Ustasica ,sta li ce biti kad poraste.
    (miki, 5. avgust 2021 15:05)

    # Link komentara

  220. Antun@
    pricaj na sprskom, nista te ne razumemo, a prevodilac ne prepoznaje ovaj jezik..
    (građanin opasnih namera, 5. avgust 2021 15:04)

    # Link komentara

  221. O Bože da li je moguće? Moguće je!!!! Sportiskinja mlada a stara ustašica(da negujemo rodnu ravnopravnost). Mora da ti je taj superrr tata sa superrr drugarima pričao kako je baš superrr ubijati decu samo zato što su Srbi. Jadnice.... I on je omao superrrr sport sa superrr drugarima!!!!
    (danče, 5. avgust 2021 15:01)

    # Link komentara

  222. Koliko mrznje i nemoci kod pravoslavnih Hrvata.
    (nogomet, 5. avgust 2021 14:59)

    # Link komentara

  223. Svaka cas na medalji , ali IQ upitan nikad se neraduje tudjoj muci !!!
    Onaj gore sve vidi , slava mu i milost!
    (rale, 5. avgust 2021 14:58)

    # Link komentara

  224. Iz centralne i zapadne Bosne su izbačeni Hrvati, to su "oslobodili" Srbi i delimično Bošnjaci i imali su super ekipe u ratu. Tako danas i Knin ima hrvatsku većinu, od naseljenih Hrvata iz BiH. Pa neka se ponose. Čega se jedan stidi, drugi se time ponosi...
    (pajero, 5. avgust 2021 14:57)

    # Link komentara

  225. Bravo Matea! Očekujem zlato i u Parizu, pa opet razvij najljepšu zastavu!
    U boj , u boj za narod svoj!
    (Dioptrija, 5. avgust 2021 14:57)

    # Link komentara

  226. Dobro mala. Pamtimo šta si uradila
    (Obican, 5. avgust 2021 14:53)

    # Link komentara

  227. Obzirom da smo njenog oca prognali iz Knina 1991 pa nam vratio 1995... oni to gledaju kao na pobedu sa njihove strane gledišta i legitiman potez.
    (Blagoje R., 05. avgust 2021 14:15)

    Tako je !
    Uzrok i posljedica
    (Panac, 5. avgust 2021 14:50)

    # Link komentara

  228. Jelici su Hrvati?
    Ima ih kod nas u Lajkovcu koliko hoces...Selo Lajkovac sve onda Hrvat do Hrvata.
    (Nikola, 5. avgust 2021 14:00)

    A vidis kod nas postoji selo Jelici pa vidi sad odakle ti Lajkovcani poticu.
    (Mario, 5. avgust 2021 14:46)

    # Link komentara

  229. Неко слави Цер и Колубару, а неко етничко чишћење цивила.
    (комша, 5. avgust 2021 14:46)

    # Link komentara

  230. Pa ko je nama kriv sto se mi ne busamo u grudi i nismo ponosni u javnosti sto smo pobedili osmanlije i tursko carstvo I da smo oslobodili pravoslavlje..
    (Trte Mrte, 5. avgust 2021 14:45)

    # Link komentara

  231. Ja sam izbegao iz Zadra. Oteran iz svoje kuće. Neka vam se dragi Bog smiluje i oprosti vam vaš greh. Ti koja se ponosiš time nemaš pojma kako je to ostati bez ičega samo zato što si Srbin. Ja vam opraštam ali sam ubeđen da Onaj gore neće.
    (Zoran M., 5. avgust 2021 14:39)

    # Link komentara

  232. Navijajte i dalje za njih ,Milica neka se pita sa kome se druži .
    (Deli, 5. avgust 2021 14:37)

    # Link komentara

  233. Koliko moras biti glup da ti mozak ne dozvoljava sirinu u kojoj bi shvatao da bi RSK bila organizovana prvo se proteralao vise od 200 000 Hrvata Na RSK terotoriji I oko 100 000 u Posavini. 1995 hrvati pobedili
    (GOGO, 5. avgust 2021 14:35)

    # Link komentara

  234. A za godinu, dvije će se javiti iz dojčlanda!
    (Brza Fotografija, 5. avgust 2021 14:35)

    # Link komentara

  235. Ето шта су ти западне вредности 500,000+ Срба у логорима ндх убијено, 180,000+ у олуји Срба протерано, и све то није геноцид али 8,000 муслимана у Сребреници јесте..
    (filip, 5. avgust 2021 14:33)

    # Link komentara

  236. Čudite se i osuđujete što jedna mlada devojka veliča njihovu borbu, ali za isto to vreme vam ne smeta veličanje četništva kod nas? Sada će neki reći nije to isto. Nije iz naše perspektive, ali iz njihove jeste.
    (mile @, 5. avgust 2021 14:33)

    # Link komentara

  237. @Rusofil_IQ0

    Aj ovako. Prvi zločin u BIH, selo Sijekovac. Prešla Hrvatska vojska i pobila Srbe. Nakon toga Hercegovina, pa dalje... Ništa drugo oni ni u BIH ne bi radili, nego što su radili i u HR, samo što nisu mogli. Bio im je to prekrupan zalogaj. Da im Slobo nije aminovao Krajinu, uz dogovor sa ovim tvojim sa zapada, još bi se i tamo zezali sa tih par sela... Toliko o tome da nisu zauzimali tuđe teritorije. Nije da nisu zauzimali, već nisu mogli...
    (Faruk Hadžibegić, 5. avgust 2021 14:33)

    # Link komentara

  238. Hrvati su uradili jednu veoma bitnu stvar za razliku od nas a to je podizanje nacionalne svijesti..
    Svi mi znamo ko su oni,prema tome necu ulaziti u detalje, ali mi srbi moramo mnogo vise da uradimo za svoj narod i svoju drzavu, da pocnemo od sebe..
    Prva stvar koja mi smeta kod nas je to kada covjek prodje sa srpskim obiljezjima, na prvu ga proglasavaju primitivcem i seljakom ( ne mislim na covjeka kojo zivi na selu, vec na malogradjana).
    Mediji su nas ubili u pojam da se stidimo zvog identiteta...
    Gdje je nestalo ono cojstvo i onaj ponos sto su ga nosili nasi solunci?
    Dolaskom komunista, potisnuta je ta vjerska pripadnost jednom narodu, ali zanimljivo, to je samo izrazeno kod srba...
    Moramo poceti da se mijenjamo u tom smislu, da promovisemo svoju drzavu, da se ne stidimo nacije koje pripadamo, da sa ponosom isticemo obiljezja svog naroda i nase drzave, da kupujemo domace, a ne strane proizvode i da ne duzim, mogao bih navoditi primjere do prekosutra.
    Pogledajte hrvate, otidjite na njihovo primorje, ne mozete kupiti peskir/kupaci,a da nije sa obiljezjima njihove zastave...
    Zamislite samo kada se jedan sportista ponasa ovako, koji treba da bude primjer u pomirenju, kako se tek ponasaju obicni ljudi.. ( nisu svi isti,ima i divnih ljudi, ne zelim da generalizujem, ali ih je vecina zadojena protiv srba i srpskog identiteta)
    Kada ste u Srbiji ili Republici Srpskoj vidjeli ubij hrvata?
    A to se cesto desava u Hrvatskoj i to bez bilo kakvih osuda..
    Ponovo ako bi se desila prilika,opet bi uradili istu stvar, ako ne i goru, jer su zadojeni od malena da tako razmisljaju..



    Nadam se da ce admin da objavi ovaj post.
    (AleksandarBL, 5. avgust 2021 14:33)

    # Link komentara

  239. Nemamo razloga za ljutnju,niko nam nije kriv što smo imali Slobu i Miru,crvenog vojvodu i njihovu pljačkašku hordu koja je igrala za Moskvu,Peking,Havanu i Pjong Jang.
    (Prebranac, 5. avgust 2021 14:32)

    # Link komentara

  240. Sumnjam da će administrator propustiti ovo ali hajde.. možda i pusti.
    Dakle, srpski povjesnicari koji su za svoju temu znanstvenog rada odabrali srpsko srednjevjekovlje, u svojim djelima pišu o izvornom podrijetlu Srba, koje je vezano za pripadanje prvotne Raške u državnom smislu tek kao hrvatske pokrajine u sklopu hrvatskog kraljevstva.
    Onda pohod Ljudevita Posavskog 822. godine u Rašku u pokušaju da državno tek odmetnuto hrvatsko pleme Rašana privoli zbog njihovog opstanka da se vrate pod okrilje Hrvatske i Hrvata od kojih i Rašani iliti Srbi potjecu. Potom vojna pomoci kralja Tomislava Rašanima, potucenim u vojnom okršaju s Bugarima. Hrvatski kralj Tomislav je spasio Rašane (Srbe) od još težih gubitaka, a sami srpski povjesnicari kao Ivan Božic, a i istrbljenja, jer su bugarske vojne pobjede nad Srbima bile upravo katastrofalne. I osim Ivana Božica, o tom govore i drugi srpski povjesnicari, specijalisti za srednjevjekovno doba. Dakle imena tih srpskih povjesnicara su Sima Cirkovic, Relja Novakovic, Jovanka Kalic, Božidar Ferjancic, Rade Mihaljcic i mnogi drugi.
    Dakle, imate imena.. Ni jedan nije Hrvat.. Svi su Srbi da sada ne bi pomislila da širim nekakvu hrvatsku propagandu.. Sve može provjeiti u Srbiji, od srbskih izvora u srbskim bibliotekama.
    E da, još nešto.. Hrvati nisi izmišljeni. Porijeklom smo iu današnje Ukrajine, Poljske i manjim dijelom Rusije..
    [link]
    (Antun, 5. avgust 2021 14:31)

    # Link komentara

  241. Dok se ne rasturi i modernizuje hrvatska crkva, biće ovako. Njih na misama popovi truju antisrpskom mržnjom, a onda se u kući pred decom priča o tome, pa se ta mržnja uvuče u nevina dečija srca koja tako otrovana lupetaju ovakve gluposti. Tamo gde je narod jako religiozan nema tolerancije prema drugim konfesijama.
    (Kole, 5. avgust 2021 14:30)

    # Link komentara

  242. Ajmo svi da se slikamo sa junačicom... Hrabra neka devojka što bi reko Dučić...
    (Dušica, 5. avgust 2021 14:28)

    # Link komentara

  243. Ne razumem zasto se zbog ove neobrazovane klinke proziva Novak? Pa sta ako se slikao sa njom? Slikao se sa pola olimpijskog sela ali ne znamo kakav je kod od njih. Za ovu se eto saznalo jer je dala onu jezivu izjavu. Meni vise bode oci to sto se druzila sa Milicom Mandic i bila kod nje kuci, spavala kod nje. I ti bez imalo obraza i blama onda popljujes pripadnike njenog naroda. Tvoj tata je imao super ekipu je l' da? Ko zna koliko su Srba ti iz ekipe pobili a i njen tata sa njima. Ali ona je ponosna na to! Strasno da strasnije ne moze biti.
    (hmm, 5. avgust 2021 14:28)

    # Link komentara

  244. tako je , šta da se lažemo, pravi si potomak krvata .( nije greška)
    (alex, 5. avgust 2021 14:28)

    # Link komentara

  245. Čuj ovo “zločinačka akcija Oluja”!!! Razbucali smo ideju Velike Srbije i na kraju smo zločinci … Patite !
    (Antraxxx, 5. avgust 2021 14:27)

    # Link komentara

  246. Pa zar nije ova trenirala sa Mandickom i nasima u Bg? Mi smo je doveli i do zlata i do Knina. Odakle au Jelici?
    (Kefalica, 5. avgust 2021 14:27)

    # Link komentara

  247. Sto tvoj tata nije bio tako hrabar 92 pa proterao tenkove umesto traktora? Onda bi mogli da pricamo o herojstvu, ovako prazne i bedne price o herojstvu i necemu cega nikad niste imali niti cete imati.
    (Amos Dundee, 5. avgust 2021 14:26)

    # Link komentara

  248. Jelici su Hrvati?
    Ima ih kod nas u Lajkovcu koliko hoces...Selo Lajkovac sve onda Hrvat do Hrvata.
    (Nikola, 5. avgust 2021 14:00)
    Ne, ti tvoji Jelići mogu biti samo Turci.
    (pero, 5. avgust 2021 14:23)

    # Link komentara

  249. tako je.

    Hrvati, ne stidite se svog SRPSKOG porekla.
    (Dušan, 5. avgust 2021 14:22)

    # Link komentara

  250. NDH


    Oduvek i zauvek zlo.

    Nema stida u naciji zlikovaca. I deca su im zlom zatrovana.
    (Ombre, 5. avgust 2021 14:21)

    # Link komentara

  251. O čem pričate ljudi??? 4 godine ste nam držali trećinu zemlje okupiranu, granatirali nam gradove od Šibenika, Zadra, Gospića, Siska, Slavonskog Broda, Vinkovaca itd....Potjerali sve nesrpsko stanovništvo s tih područja a ovdje u komentarima ronite suze i nas osuđujete??? A vi biste isto napravili na Kosovu...Samo da ste u mogućnosti al niste..
    (rusofilija bolest najmilija, 5. avgust 2021 14:20)

    # Link komentara

  252. Dete, nađi na internetu fotografije iz Jasenovca pošto na hrvatskoj TV to ne možeš ... dobro pogledaj zlo. I biće ti jasno i šta je tvoj tata i šta je tvoj narod.
    (O3on, 5. avgust 2021 14:18)

    # Link komentara

  253. Gledam ovo iz Britanije.. jedna rec uzas boziji. Ludilo nacizam.. ludo ludo ludo
    (Julius Caesar, 5. avgust 2021 13:30) 

    Поздрави нам Тонија Блера, обавезно.
    (Рибница, 5. avgust 2021 14:17)

    # Link komentara

  254. Mozete vi nju d amrzite koliko ocete ali hrvati 90tih su svoju teritoriju BRANILI nisu ko mi zauzimali tudje drzave i sirili cetnicki poklik o velikoj srbiji!
    Takodje su bili na strani koja je pobedila i to vuce posledice da se njihova zlodela manje vide
    Ova klinka samo zna sta joj je receno da joj je cale branio domovinu od horde zla i to je tacno jer su tada srbi bili agresori u vecini slucajeva
    (Rusofil_IQ0, 05. avgust 2021 13:50) Покриј се ушима и ћути. Унуци Црне легије су ратовали против унука Шесте личке. Срамота је што одмах по завршетку Других светског рата Србима у Хрватској није дата аутономија, каква јесте дата Косову и Војводини унутар Стбије. Заслужили су то страдањем у НДХ.
    (Pantagruel, 5. avgust 2021 14:16)

    # Link komentara

  255. Најјефтинија држава на свијету. Србија је коштала најмање два милиона живота а Хрватска пуких пар тисућа.
    (Zoran, 5. avgust 2021 14:15)

    # Link komentara

  256. Obzirom da smo njenog oca prognali iz Knina 1991 pa nam vratio 1995... oni to gledaju kao na pobedu sa njihove strane gledišta i legitiman potez.
    (Blagoje R., 5. avgust 2021 14:15)

    # Link komentara

  257. Šta kome nije jasno? NATO, USA su pomogle, organizovale, podržale raciju/vojno-policijsku akciju zvanu Oluja. Shodno tome ona je čista, časna, patriotska bez i jednog elementa ili segmenta koji treba preispitati ili osuditi. Vidimo da isto misli i Haški trubunal, glavni osumnjičeni/okrivljeni su oslobođeni.
    Dakle, to je oficijelna verzija pobednika, a pobednici pišu istoriju a Boga mi ti i sude.
    Apelovanje na sramotu, osećaj griže savesti, pravdu? Molim vas lepo...nemojte se blamirati.
    A Srbija? Pa, nismo u istom klubu gde i Hrvatska, Crna Gora itd...ali zato smo na potkivanju. Šta je potkivanje? Sistematsko usađivanje osećaja krivice, sramote, nemoći, nepravde, urpkos jasnoj istini i sve to jer nismo članovi elitnih klubova EU i NATO nego uporno šurujemo sa Rusijom!
    I tako će biti na dalje, kako reče POTUS Bajden onomad na skupu pred Albanskim dobrotvorima/lobistima "Over and over and over again, until..." znamo šta until.
    (Dnevna rutina, 5. avgust 2021 14:13)

    # Link komentara

  258. A mi smo ponosni na Srebrenicu, jelde? Imamo mi svoju Krajinu koju treba osloboditi, Kosovo. Lajanjem na zvezde neće se dogoditi.
    (Miodrag, 5. avgust 2021 14:12)

    # Link komentara

  259. Jednog dana ce biti ponosna i na Jasenovac.
    Srbi nikada nisu izjavili da su ponosni na zlocin u Srebrenici. Ali, mi se razlikujemo u mnogome, zar ne? Za sada, "napredni" zapadni svijet to ne vidi, ali nekako vjerujem da ce kad-tad progledati. Nase je samo da mi ne zaboravimo i da istrajavamo na plasiranju istine.
    (Olja, 5. avgust 2021 14:10)

    # Link komentara

  260. Što reče neko na sličnom članku: A za to vreme nam životne namirnice sve skuplje...
    Kako je ovce lako napasati, moj Bože al smo bez mozga!
    (963, 5. avgust 2021 14:10)

    # Link komentara

  261. Bivsi Srbi se najvise moraju dokazivati da su Hrvati!!!!!
    (ljusa, 5. avgust 2021 14:09)

    # Link komentara

  262. Sačuvaj nas bože kuge i Hrvata.
    (Čiča Miča, 5. avgust 2021 14:05)

    # Link komentara

  263. "Najveci" Hrvati su po pravilu srpskog porekla!!!
    (ljusa, 5. avgust 2021 14:05)

    # Link komentara

  264. ...super ekipu... Idi i igraj se tekvondoa. Nisi ni bila u planu kada je rat buktio. A tati i mami kazi da su mogli nešto lepo da ti usade u tu glavu a ne priču o ratu.
    (Kopirano sa tvitera, 5. avgust 2021 14:04)

    # Link komentara

  265. Ajde Novače, idi slikaj se…jesi sportista, ali nisi bas previše knjiga procitao…
    (Kopenhagen, 5. avgust 2021 14:04)

    # Link komentara

  266. Za ove sto pisu Novak Djokovic like this, samo lekcija da to nije tacno. Pravilno je Novak Djokovic likes this. Knjigu u sake braco. Naucite bar osnove engleskog pa mozda i budemo jednog dana ozbiljno shvaceni u svetu.
    (stranger, 5. avgust 2021 14:04)

    # Link komentara

  267. Vidite da je dete pogubljeno da ne zna sta da kaze a kao da ima pritisak da mora nesto ovako da kaze.
    (konjic, 5. avgust 2021 14:03)

    # Link komentara

  268. Novakova drugarica :)
    (Pelivan, 5. avgust 2021 14:03)

    # Link komentara

  269. Најбоља екипа у том рату су били Милошевић и Туђман...па је овај наш завршио овом вашем етнички чисту Хрватску...
    (Фрањо звани Вања, 5. avgust 2021 14:02)

    # Link komentara

  270. A njen cukundeda i pradeda bili Srbi ...
    Mora se dokazati
    (Vojo, 5. avgust 2021 14:01)

    # Link komentara

  271. Jelici su Hrvati?
    Ima ih kod nas u Lajkovcu koliko hoces...Selo Lajkovac sve onda Hrvat do Hrvata.
    (Nikola, 5. avgust 2021 14:00)

    # Link komentara

  272. Cestitam komsijama na novoj medalji
    - sto bi rekli nasi.
    (stokholmski sindrom, 5. avgust 2021 13:57)

    # Link komentara

  273. Da i ti isti mladi koji pored oluje velicaju ustastvo i ndhaziju na svakom koraku, prvociraju, sikaniraju, maltretiraju Srbe i lome cirilicne natpise, jel su to te vrednosti i standardi kojima se trebate ponositi, a toboz ste kao civilizovana drzava koja je u EU i koja postuje ljudska i manjinska prava, treba da vas je stid i sram!
    (Mikloš Salamander, 5. avgust 2021 13:56)

    # Link komentara

  274. Nolova “frendica”.
    (Srki, 5. avgust 2021 13:54)

    # Link komentara

  275. Ova lepotica će imati lepu političku karijeru u Hrvatskoj kad se povuče iz sporta.

    Ovakve parole kod njih u kampanji idu kao ćeten alva.
    (Sendviči su svuda oko nas, 5. avgust 2021 13:52)

    # Link komentara

  276. Jelic, a!?
    (Uteroti iz Italije, 5. avgust 2021 13:51)

    # Link komentara

  277. vatikanski srbi
    (sasa, 5. avgust 2021 13:50)

    # Link komentara

  278. (bionick, 05. avgust 2021 13:35)

    Bravo za komentar!
    (Johny, 5. avgust 2021 13:50)

    # Link komentara

  279. ..vrhunski sportisti i sportistkinje,osvajači olimpijskih medalja,a da ne kažem oni koji se bave tradicionalnim i drevnim borilačkim veštinama , moraju biti mudriji i pametniji kod davanja izjava i sl.
    Dakle ,njene izjave se moraju razlikovati od npr. izjava nekog n.kv. kopača kanala
    (Moltisanti, 5. avgust 2021 13:50)

    # Link komentara

  280. Mozete vi nju d amrzite koliko ocete ali hrvati 90tih su svoju teritoriju BRANILI nisu ko mi zauzimali tudje drzave i sirili cetnicki poklik o velikoj srbiji!
    Takodje su bili na strani koja je pobedila i to vuce posledice da se njihova zlodela manje vide
    Ova klinka samo zna sta joj je receno da joj je cale branio domovinu od horde zla i to je tacno jer su tada srbi bili agresori u vecini slucajeva
    (Rusofil_IQ0, 5. avgust 2021 13:50)

    # Link komentara

  281. e brabonjče baš si takav kakav se predstavljaš ,a što je po Vama sve trebala biti Srbija?Da projekt,haaaahahahah ,tipični predstavnik nebeskog naroda
    (LikSon, 5. avgust 2021 13:50)

    # Link komentara

  282. Ma da, oni su svi heroji jer su očistili svoju državu od onih koji su njihovim očima nepoželjni, a Srbi u Srpskoj su zločinci jer su isto tako svoje očistili od onih koji su za njih nepoželjni. Pa ne ide to baš tako...
    (Mihailo, 5. avgust 2021 13:49)

    # Link komentara

  283. Matea Jelic, iz Knina, majka Ljiljana....
    (Vlada, 5. avgust 2021 13:47)

    # Link komentara

  284. "Kada umres, ti ne znas da si umro i nije ti tesko. Tesko je drugima... Isto je i kad si glup." ZR
    (bozza, 5. avgust 2021 13:44)

    # Link komentara

  285. blago vama sa vama samim...
    klaro nacijo
    (bane, 5. avgust 2021 13:43)

    # Link komentara

  286. "Ljubinka sine, ide tata u rat, nećemo se videti jedno vreme.
    E ćale, ćale, opet se igrate."
    Ono kad imas super ekipu u ratu.
    (NekaTamo, 5. avgust 2021 13:40)

    # Link komentara

  287. "Sta reci ,kakvu poruku poslati..."
    (gosn.poltron, 5. avgust 2021 13:40)

    # Link komentara

  288. Poručujem im da ne treba da se srame ko su i odakle dolaze


    pa opšte poznato je da hrvati srama nemaju.
    (Bambuls, 5. avgust 2021 13:40)

    # Link komentara

  289. i narod u nemackoj je bio.ponosan na hitlera,dok.nije poceo da ratuje,da.ubija,proteruje,pa se sad stide i oriznaju krivicu za kao genocidni narod koji je poubijao nekoliko miliona jevreja,roma i ostalog sveta i naroda..
    (mozaks, 5. avgust 2021 13:40)

    # Link komentara

  290. Kad bi znala kog si porekla ne bi to slavila.
    (asahi, 5. avgust 2021 13:39)

    # Link komentara

  291. Naravno da se ponosi...niko nije imao da je nauči šta je stid...jedini narod na svetu koji nema taj osećaj...čudo od naroda.
    (Fenomen, 5. avgust 2021 13:39)

    # Link komentara

  292. Pa da, a mi smo imali milosevica i klapu tj nesposobnih de.ila tako da oni moze biti toooliikooo ponosni na progon i ubijanje jednog dela svog pucanstva. Bravo za jedne i druge navedene. Hvala bogu neki od navedenih vise ne opterecuju ovu jadnu zemaljsku kuglu svojim prisustvom.
    (VojkanD, 5. avgust 2021 13:39)

    # Link komentara

  293. Super ekipa?!
    I Pavelic je imao super ekipu.

    Nije vazno odakle potices vec u sta izrastes. A ti vidim izrastas u postovaoca zlocina.

    Dete, knjigu u sake, ne treba ti ovo.
    (CZBG, 5. avgust 2021 13:38)

    # Link komentara

  294. koliko je jasno da je Hrvatska porejak stranih sila isto kao i Bih, Makedonina pa evo i poslednja crna gora koja mozda i najbolji primjer kako to sve ide postepeno i kako se ispira mozak. nisu mogli da nas osvoje, al zato taktika zavadi pa vladaj uspjeva bez muke.
    (Zlatni Brabonjak, 5. avgust 2021 13:37)

    # Link komentara

  295. jelić je inače staro hrvatsko prezime.
    (ljubiša, 5. avgust 2021 13:37)

    # Link komentara

  296. Sramota kako je tako mlada odgajana da siri mrznju i da proslavlja genocid nad drugim narodom. Ali sta se drugo moglo i ocekivati od takvog naroda koji i za Jasenovac tvrdi da je bio "radni logor".
    (hmm, 5. avgust 2021 13:36)

    # Link komentara

  297. drago mi je da sto je tako ponosna
    (trk, 5. avgust 2021 13:36)

    # Link komentara

  298. Neznanje majka svih gluposti...plus negativan uticaj okoline...nista bolje nije bilo gde pa i kod nas...nikada se nece pomiriti ljudi pored danasnjih politicara...u ovo doba dostupnosti informacija SFRJ nikad ne bi zazivela...nazalost uz sve mane koje je imala za obican svet bolje drzave na ovim prostorima necemo doziveti ni mi niti nasa deca niti unuci....za dalje pa pitanje da li ce covecanstvo opstati
    (Jugosloven, 5. avgust 2021 13:36)

    # Link komentara

  299. Ponosni zlocin i zlocince mogu biti samo Hrvati...
    (Nikola, 5. avgust 2021 13:36)

    # Link komentara

  300. ne znam zasto se pridaje znacaj izjavama sportista, glumaca, pevaca idt. a koje se ne ticu njihovih struka ondosno zanimanja. to je tezina izjave u rangu stevice sto cevci pivo ispred dragstora
    (bionick, 5. avgust 2021 13:35)

    # Link komentara

  301. Sto bi Kolonija rekla svet voli pobednike...

    p.s. to sto su Srbi ovo prodali je za drugu pricu...
    (Poslednji samuraj, 5. avgust 2021 13:34)

    # Link komentara

  302. Jel ti tata pricao o NDH i koncetracionim logorima cak i za decu kao jedini na svetu.
    (Miki Hajnekenjaj, 5. avgust 2021 13:34)

    # Link komentara

  303. “Liseni slave nase u ponizenju velikom stojimo, vodjeni silom kuda necemo. “
    (Dejaan, 5. avgust 2021 13:34)

    # Link komentara

  304. Cale je imao super ekipu? Da, da, desnicara, simpatizera ustasa ili autovanih ustasa. Na drugoj strani smo imali slicnu ekipu. Na kraju je rezultat tih par stotina hiljada prognanih srpske nacionalnosti. Samo da napomenemo da je pre 1995., da bi se pocetkom devedesetih RSK uopste formirala, sa njene teritorije bilo "prognano" verovatno uportedivo toliko Hrvata!
    (Dženifer Aniston, 5. avgust 2021 13:33)

    # Link komentara

  305. Bolest ne bira...
    (GoranZ, 5. avgust 2021 13:31)

    # Link komentara

  306. E moje dete ni ti ni tvoj tata nista neznate.
    (rade, 5. avgust 2021 13:31)

    # Link komentara

  307. Oprosti joj Bože, ne zna šta čini.
    (Miloš, 5. avgust 2021 13:30)

    # Link komentara

  308. Gledam ovo iz Britanije.. jedna rec uzas boziji. Ludilo nacizam.. ludo ludo ludo
    (Julius Caesar, 5. avgust 2021 13:30)

    # Link komentara

  309. Cega se pametan stidi...
    (Arthur Dent, 5. avgust 2021 13:27)

    # Link komentara

  310. NDj like this.
    (Hercegovina, 5. avgust 2021 13:27)

    # Link komentara

  311. Kad bi imali i da smo imali vise ovakvih Oluje ne bi bilo.Sami smo krivi za Oluju.
    (Kaiser Roger, 5. avgust 2021 13:25)

    # Link komentara

  312. Novak djoković like this...
    (Z.Mamić:"AV me pitao, kad ćeš u moju zvezdu", 5. avgust 2021 13:25)

    # Link komentara

  313. On, Gotovina, Hitler i Fredi Kruger.
    (Mi smo ta ekipa, 5. avgust 2021 13:24)

    # Link komentara

  314. Ništa provokativno nisam pročitao.
    (bts, 5. avgust 2021 13:24)

    # Link komentara

  315. "Moj tata je ponosan što se borio, imao je super ekipu, on je ponosan, ja sam ponosna na svoju zemlju".

    Sad se vratite na onu vest od pre dan-dva, kako su nasi ljudi hvalili ovu devojku...
    (Kozuki Oden, 5. avgust 2021 13:23)

    # Link komentara

  316. Dalabu
    (Che, 5. avgust 2021 13:22)

    # Link komentara