- Komentari -
  1. Pravi junaci posade hrast, ako treba i svojim truplom. Lažni ih bez pardona seku.
    (..., 1. avgust 2021 16:30)

    # Link komentara

  2. Carica Milica nije postojala. Ako je od kneza ne može biti carica
    (Miodrag, 1. avgust 2021 12:56)

    # Link komentara

  3. Kneginja Milica je imala samo jednog brata. Nikolu. Nikola se nije ženio i posle boja na Kosovu, bio je velika podrška svojoj sestri na dvoru. Jugovići su bili vitezovi njenog oca, a ne braća. Sve ostalo je samo legenda.
    (vodonoša, 1. avgust 2021 12:01)

    # Link komentara

  4. Jugovići su mitske ličnosti. Za sada nema dokaza da su postojali osim u pesmi. Čak nemaju svi ni ima a Boško se pominje kao najmlađi.

    Ne znam da kim bi se poredila DNK analiza ali bi svakako bilo veoma interesantno da se utvrdi čiji posmrtni ostaci leže na tom mestu.

    Svaka informacija o našoj pravoj istoriji je zlata vredna. asa narodna predanja mahom nemaju veze sa pravom istorijom. Ona su više poslužila da se zadrži duh naroda. A pisanih zapisa baš nema puno
    (Radoje, 1. avgust 2021 10:38)

    # Link komentara

  5. opet mitomanija
    (ali, 1. avgust 2021 09:45)

    # Link komentara

  6. Lep tekst. Zamerka je jedino u jednoj reči. Srpska vojska se nije "povlačila" sa boja na Kosovu,nego se vraćala. To je velika razlika.
    (špaki, 1. avgust 2021 09:33)

    # Link komentara

  7. Zanimljivo je koliko mi danas toga pripisujemo hriscanstvu i pravimo od nasih srednjevekovnih vladara velike hristoljupce, a vidimo da je srpska vlastela zapravo i dalje postovala stare slovenske bogove. Devet hrastova a ne devet krstova za devetoro brace - hrast je drvo naseg nekadasnjeg vrhovnog boga Peruna, zato se (makar podsvesno) toliko i postuje do dana danasnjeg, iako je to crkva permutovala kasnije. Zapravo, nasi vladari su drzali do crkve samo kada su od toga imali direktnu korist i uzajamni odnos - kada se crkva osamostali njen arhiepiskop postaje dotadasnji princ, kada treba napraviti carstvo uzdigne se patrijarh, ali zapravo se postuju Perun, Veles, Vid, Vesna, najcesca slava je Jarilo i ratuje se na Vidovdan.
    (Zadrigo, 1. avgust 2021 09:19)

    # Link komentara

  8. Docice bager i odneti
    (Igor M, 1. avgust 2021 09:16)

    # Link komentara