- Komentari -
  1. Da je ona radila na brenti pola godine ne bi se ovako zavodila dok hoda.
    Smjena traje 12h koliko tereta prebacim preko ruke ona to nije dozivjela za sve treninge u zivotu.Posle 12h rada onda natovarimo 50 kubika gradje na slepera e to je trening.Posao je toliko naporan da su do sada trojica umrla tokom rada. Ali posto je gazda toliko jak uspio je srediti da nisu bili zdravi i zato su umrli i tako njihove porodice nisu dobile nikakvo obestecenje.
    (Srbin, 28. jul 2021 18:54)

    # Link komentara

  2. Gde je sada onaj pametnjakovic da kaze da je neophodno da se osvajacima olimpijskih medalja sto pre oduzmu nacionalne penzije? Ko se nije ozbiljnije bavio sportom, ne zna kakva su odricanja neophodna za vrhinske rezultate, i kakva su tela tih sportista po zavrsetku njihovih karijera. Pogotovo ako se bave nekim nekomercijalnim sportom od kojeg ne mogu da zive.
    (Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 27. jul 2021 21:25)
    Pitanje je sta mi imamo od toga zaista kao nacijada ih izdrzavamo, ovo ce sve da se zaboravi za par dana. Mislim sto rudari nemaju nacionalne penzije, nemaju ni cetvrtinu i to ne od 40
    (Ok, 28. jul 2021 17:31)

    # Link komentara

  3. Moj sin treinira dzudo oko 12 godina i znam da nekad posle samo jedne borbe (obicno kad je golden score) bude potpuno znojav i iscrpljen. A nonstop trenira i u odlicnoj je formi. Pitam kako je moguce biti toliko iscrpljen, on objasni da kod dzudoa radi doslovno svaki misic najintenzivnije i to sve vreme. Retko u kojem sportu jos. A to ne mozes ni da improvizujes van borbe u teretani npr. Oboriti zivog coveka koji se krece, vuce, cima, izvlaci... jednostavno bori do svog maksimuma znaci aktivaciju 100% svih misica vrata, podlaktice, ramena, ruku, ledja, stomaka, listova, kvadricpepsa, zadnje loze, sake... Deset minuta takvog napora je strahovito puno.

    Drugo mislim da je ova nasa devojka i psihicki ispraznjena zbog poraza koji se nadovezao na fizicku isrcpljenost, otuda i ono kretanje. Kako god, bravo devojko, dala si svoj maksimum, ali je protivnica bila bolja.

    Za OI se zivi.
    (Beograd 011, 28. jul 2021 16:24)

    # Link komentara

  4. Ako si mlad i uspesan sportista mozes sa medaljom da dobijes i solidnu nacionalnu penziju koju mislim da primas prakticno i od 40tak godina zivota a mozes i da radis 40 godina za nekim strugom, ili u vunovlacari pa da sacekas 65 da ti ne umanje penziju.

    Precenjen je taj uticaj sportista u svetu jer 99te svi nasi sportisti su nosili one majce da se zaustavi bombardovanje ali oni ipak tukose dok ne zavrsise smisljeno.
    (Aleksa Pufta, 28. jul 2021 14:38)

    # Link komentara

  5. @lennox, 27. jul 2021 19:45

    Tako je, rekao si glavnu stvar. Tomas Edison je rekao da je genije 1% inspiracije i 99% perspiracije, a mi izgleda ne volimo da se oznojimo mnogo. I u sportovima u kojima smo nekada bili svetske sile nas sada prepišavaju nacije koje pre 20 ili 30 godina nisu postojale na mapi kada su te discipline u pitanju. Da ne pominjem fudbal gde su bukvalno svi brži od nas, uključujući vazda neugodne Azerbejdžane ili Gruzije, dok smo harali u košarci imali smo najjaču odbranu, primali najmanje koševa i igrali najbržu košarku. Sada smo videli kako su nas italijani odučili od basketa kada njihovi bekovi zuje pored naših, a ovi ne znaju gde su. Za druge reprezentacije rade čitavi biomedicinski timovi, poenta je na razvoju atleticizma, njihovi takmičari su jači, brži, izdržljiviji, a mi ovo malo para što imamo sipamo kriminalnim blizancima u bunar bez dna. Ovoj devojci svaka čast na borbenosti, ali na vrhunskim takmičenjima nemaš šta da tražiš ako nisi maksimalno fizički pripremljen.
    (Srednji bloker, 28. jul 2021 14:20)

    # Link komentara

  6. Naravno da je vredna.
    Samo onaj ko se nikada bije bavio sportom moze da misli da nije.
    (Gile, 28. jul 2021 12:46)

    # Link komentara

  7. Treba pogledati obe takmicarke. Jednostavno, Izraelka je spremnija, odradila je 11 minuta i pobedila.
    Nasa devojka nije dovoljno spremna, jos je i bila u podredjenom polozaju, vise se trosila...
    Trener je morao da joj pomogne, da je pridzi, zagrli... Mada, sto neko napisa, ko zna sta se tu desava. Mozda nije nesto ispostovala, mozda nije dovoljno trenirala kada joj je trazeno...
    Ja sam posle nekih suterskih vaterpolo treninga imao problem da drzim kasiku za supu u ruci zbog zapaljenja ramenog pojasa, pa sam jeo sa podlakticom oslonjenom na sto.
    (trening je mama, 28. jul 2021 12:41)

    # Link komentara

  8. Za tebe i ove što komentarišu okopavanje kukuruza i slično, niko vas ne tera da radite te poslove, naučite neki zanat pa radite gospodski...
    Ali, i za dobar zanat treba malo mozga, učenja, strpljenja... najlakše je nositi daske, oplate, blokove, malter, bezon, biti pomoćnik zidaru ili armirač.... Posao koji se radi uz pomoć 2 vijuge u glavi.
    (Veliki brat, 27. jul 2021 20:05)

    Zdravo pametni covece.. ocigledno nisi okusio zivota, kasika sa medom je uvek bila blizu..
    I ubedjen si da je to sve tvoja zasluga, jer ti si pametan i sposoban...
    Momce , imao sam zavrsenu skolu i studirao sam, ali rat je izbio, nigde posla osim na poljima. Okopavali smo kukuruz ceo dan za bednu nadnicu. Kao neko iz grada , tesko sam pratio ostale i za kratko vreme svi bi nestali iz vida. Sat kasnije neka tackica se priblizavala sa horizonta. Jedna od bakica se vratila mojim redom da mi pomogne. I tako danima dok nisam malo mogao da uhvatim ritam. Prsti su mi uvece bili ukoceni kao da jos drzim drzalo.
    Par godina nakon toga, radim u reklamnom svetu vani, moj sat se naplacuje 150 evra.
    Takav je zivot. Ali nikad necu pomisliti da su oni ljudi sto su godinama kopali bili neki glupaci.
    Bili su to sjajni ljudi, znam da nikad necu u radnom vijeku sresti takvo drugarstvo, solidarnost i spremnost da se pomogne radnom drugu. Naprotiv, sto vise novca to veca konkurencija i zavist.
    Postovanje svim radnicima koji savijaju svoja ledja svaki dan da bi ovaj svet mogao da se kotrlja!
    (Drndo Maroje, 28. jul 2021 12:40)

    # Link komentara

  9. Ma i na nosilima da je iznesu samo da osvoji medalju i nacionalnu penziju od 40 godine života i lagodan život. Ovako čeka je motanje kablova možda i do kraja života?
    (Pogled sa strane, 28. jul 2021 12:14)

    # Link komentara

  10. Nista ja ne kontam, tj nisam primetio na ovom snimku... Moze objasnjenje?
    (johnny, 28. jul 2021 11:52)

    # Link komentara

  11. Aleks
    Bez uvrede, ali aikido nije borilacka vestina (smatra se mozda i najvecom prevarom od sporta). Sensei Sigal je izgleda zeznuo celu Srbiju...
    (Kozuki Oden, 27. jul 2021 20:12)

    Aikido je jedna od najboljih borilačkih veština, a ti lupetaš!!!
    (Smuleco, 28. jul 2021 10:27)

    # Link komentara

  12. @Miki

    Dzudo, boks, kik-boks, karate itd, su borilacki sportovi, kod kojih vaze odredjena pravila. A UFC, mma i sl. je cista debilana. Ne kazem za sportiste koji se time bave da su losi, cak naprotiv, mozda i najbolje pripremljeni... Ali da ti nekog udaras u glavu, dok je u nesvesti i slicno, pa van svake pameti. Napravljeno iskljucivo za zgrtanje para i paljenje mase, a kao sto rekoh, kao sport cist debilizam.
    (Gde ja zivim, 28. jul 2021 09:57)

    # Link komentara

  13. Za sve one koji omalovažavaju Maricu i misle da je ovo neuspeh... proverite prvo godište osobe pre nego što lupite neku glupost. Ona je jedna od naših najvećih talenata u ovom sportu, izuzetno je mlada, praktično dete. Ima samo 21 godinu... šta rade druga deca od 21 godinu? Igraju igrice, ne ispuštaju telefon iz ruke, drndaju tastaturu i komentarišu na forumima...

    Ona je neuporedivo mlađa od svojih konkurentkinja na OI i za njen uzrast ovo što je napravila je senzacija a ova borba pokazuje o kakvoj se lavici radi. Njen nesumnjiv ogroman uspeh je što se uopšte i plasirala na OI. Na njoj je budućnost, njeno tek dolazi a mi treba da cenimo ovakve talnete i čuvamo kao kap vode na dlanu. Tako da Marice svaka ti čast i samo napred!
    (milan, 28. jul 2021 09:52)

    # Link komentara

  14. Nisu ,nažalost, svi jednako pripremljeni slično kao u skijaškom trčanju gde često "zalutaju" rekreativci u utakmici sa utreniranim profesionalcima,ali što se tiče želje za pobedom i borbenosti ona često nadilazi mogućnosti !
    (Superhik, 28. jul 2021 09:24)

    # Link komentara

  15. alo mekusci pa to je normalno da se vrhunski sportista iscrpi maksimalno.
    (Ivan, 28. jul 2021 09:23)

    # Link komentara

  16. Svaka čast devojci, borila se koliko je znala i umela i do svojih krajnjih fizičkih granica. Izgubila je od bolje, ali bolja je to morala da dokaže. Ponašanje trenera? Pa, ništa nenormalno. Nisam poznavalac džudoa, ali možda je i po malo ljut na takmičarku zbog nekih grešaka na koje joj je i ranije ukazivao. U svakom slučaju devojka je odličan borac i gledaćemo je ponovo na takmičenjima, nadam se, sa više uspeha.
    P.S. I ja sam juče iz noćne smene jedva došao do kreveta.
    (čika Boki, 28. jul 2021 09:16)

    # Link komentara

  17. Bože moj, kad bi današnja generacija samo znala kako su naše reprezentacije trenirale sedamdesetih i osamdesetih, posebno kada su se pripremale za velika takmičenja, npr. 3 puta po 2 sata treninga dnevno! Košarkaši, rukometaši itd.
    (mama77, 28. jul 2021 08:04)

    # Link komentara

  18. Nekoliko minuta se mučiš, dođeš do neke medalje i zaradiš nacionalnu penziju o kojoj mogu da sanjaju i najveći umovi ove zemlje. Razumem da nagradiš sportistu za medalju ali da mu daš zbog toga nacionalnu penziju je najveća glupost.
    (Gagi, 28. jul 2021 07:41)

    # Link komentara

  19. Bila je iscrpnjena posle borbe ali sam siguran da nije zelela da joj neko pomogne da izadje sa borilista.
    To je pitanje ponosa.
    (ns posmatrac, 28. jul 2021 07:34)

    # Link komentara

  20. Kup Srbije u karateu, momak 16 godina, iščašeno mu rame od jakog udarca nogom. Nestvarna scena, on bi u takvom stanju da nastavi borbu, a trener šizi ne zbog teške povrede nego što su sudije "povukle" poen, jer očigledno nije pogođena glava nego rame. Izgleda surovo, ali je već u tim uzrastima potpuno normalno i povređivanje i isrpljivanje do granice kolapsa i "spartansko" ponašanje trenera. Ne verujem da je išta drugačije u džudou ili tekvondou, vidi se i po ovom meču.
    (markus1975, 28. jul 2021 07:30)

    # Link komentara

  21. @koronarius

    Trenirao sam džudo godinama, ali nikad nisam išao na takmičenja. Niko iz mog kluba nije bio u tom fazonu, a bilo je stvarno izvanrednih boraca. Trebao si da vidiš doktore kako su tek treninzi izgledali. Ili kad mi organizujemo borbe sa drugim klubom. Prštalo je po tatamiju n sve strane. X puta sam došao sa "ogrlicom" od davljenja, masnicama, ugruvan...
    (Millennium, 28. jul 2021 06:23)

    # Link komentara

  22. @Floki
    Da ne bi planeta stala (?), mi dobri đaci smišljamo svašta nešto da ili vama fizikalcima olakšamo posao ili vas u potpunosti zamenimo.
    (pera ždera, 28. jul 2021 04:17)

    # Link komentara

  23. Respect!
    (Chicago Sarma, 28. jul 2021 04:12)

    # Link komentara

  24. Nisam gledao borbu, radio sam u bašti čitav dan. Sekao granje, ali uglavnom čupao korov. Kad sam završio, odnosno prekinuo (nisam završio, pa ni pobedio) nisam mogao da stojim, a sutra me čeka sledeći meč. Možda korov i pobedi, po onom "I fought the lawn, and lawn won".

    Sad sam zaboravio i šta sam ono teo time da kažem, ali poslaću komentar kad sam ga već napisao.
    (deda Panta, 27. jul 2021 20:49)

    Pa ko ti kriv kada nisi radio na vreme i redovno. Sve bi odradio za sat dva, nikada nije zatravljeno uvek čisto i uredno. Imao bi vremena i da odradiš još 5-6 drugih poslova i posle odmoran odgledaš meč.
    (La la iz Banata, 28. jul 2021 03:47)

    # Link komentara

  25. Premorila se devojka pa sta? Ne vidim nista strasno u ovome. Da je pobedila, skakutala bi.
    (Bojan, 28. jul 2021 02:36)

    # Link komentara

  26. Strasno
    (Milos, 28. jul 2021 02:16)

    # Link komentara

  27. Šta je ovde uznemirujuće??? Pa ovo je ljudi borilački sport, a ne balet!!! Dakle znoj, suze i krv!
    (Aki, 28. jul 2021 01:33)

    # Link komentara

  28. Jednom sam bio lekar na vrhunskom turniru u dzudou. Ljudi moji pa ja takve povrede ni u ratu nisam video. Prelomi vratnih prsljenova, bukvalno svih kostiju, ugusenja sa reanimacijom… stvarno surov sport. Boks je za dzudo balet.
    (koronarius, 27. jul 2021 19:06)

    Boks je za dzudo balet?? Guglaj boksera prichard colon pa mi onda reci da se radi o baletu. Sad znam barem zasto si "bio" lekar, sada hvala bogu vise nisi. Cuj stvari vidio koje ni u ratu ne vidis? Idi na plazu normandije ili u volgograd (staljingrad) i pricaj jednom s nekim veteranom koji je jos ziv
    (Mikilov, 28. jul 2021 00:38)

    # Link komentara

  29. Pojma vi nemate sta je judo.
    (Amos Dundee, 28. jul 2021 00:07)

    # Link komentara

  30. Svaka čast Marici na pokazanom. Više sreće ti želim na idućoj olimpijadi kao i jednu medalju da idući put dobiješ koju si itekako zaslužila svojim radom i trudom. Jokiću ovako se zaslužuje odmor, a ne po Somborskim kafanama... Kad daš sve od sebe za grb, ideš na zasluženi odmor bez kritika javnosti, jer se lako može videti da li je zasluženo ili ne. Pozdrav svim dobrim ljudima!
    (White hat commander, 27. jul 2021 23:56)

    # Link komentara

  31. Marice dijete, nisi trebala ni dolaziti onda... .. dugačak put do Japana....
    (nixko, 27. jul 2021 23:55)

    # Link komentara

  32. Trenirala sam džudo dok sam išla u osnovnu školu, više radi rekreacije, mada imam i nekoliko medalja sa raznih turnira. Mama je jednom prilikom došla da gleda trening, a potom izjavila - NIKAD VIŠE. Citiram: "Ne mogu da gledam kako se tamo vitlate i lomatate!" :)

    Šalu na stranu, deluje naporno zato što i jeste tako. Dešavalo se da po dolasku s treninga nemam snage ni da jedem - odgegam se nekako do kupatila na tuširanje i pravac u krevet. Za slučaj da ipak uspem da ostanem budna, čekala bi me porcija hrane s kojom bi se i ćale teško izborio, a ja bih je slistila za par minuta.

    Taj sport je izuzetno fizički zahtevan, sećam se da je dobar deo treninga odlazio samo na zagrevanje, treneri su stalno isticali koliko je ono važno. O povredama ne smem ni da govorim - nikada neću zaboraviti kada je drugarica na takmičenju slomila ključnu kost...

    Džudo nije za slabiće, tu mislim i na fizički i na mentalni aspekt. Ja se u tom sportu nisam pronašla, ali mi je definitivno pomogao da od smotane i stidljive bucke postanem mnogo sigurnija i "čvršća" osoba koja razume značaj redovne fizičke aktivnosti, a ume i da se odbrani, zlu ne trebalo :)
    (Ja, 27. jul 2021 23:47)

    # Link komentara

  33. Mislite da je ovo cena? Da li ste svesni da ona je ona prethodne četiri godine barem jednom mesečno, ako ne i nedeljno imala treninge i sparinge posle kojih takodje nije mogla da hoda ovako. Nestvarno mi je kako ekipa Twitter i Facebook ratnika zapravo blage veze nema sa realnošću, a ponajmanje sa onim što komentarišu.
    (Reziel, 27. jul 2021 23:22)

    # Link komentara

  34. Gde je sada onaj pametnjakovic da kaze da je neophodno da se osvajacima olimpijskih medalja sto pre oduzmu nacionalne penzije? Ko se nije ozbiljnije bavio sportom, ne zna kakva su odricanja neophodna za vrhinske rezultate, i kakva su tela tih sportista po zavrsetku njihovih karijera. Pogotovo ako se bave nekim nekomercijalnim sportom od kojeg ne mogu da zive.
    (Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 27. jul 2021 21:25)

    Evo, ja mislim da te nacionalne penzije treba ukinuti. Em smo ekonomski slaba zemlja, em kroz nacionalnu penziju saljemo da vrednujemo sta - hleb i igre! Tj. dajemo silne novce pevacima i sportistima. Ovde se prozivaju ljudi koji pominju fizicke radnike, po principu "ko im je kriv sto su fizicki radnici". A ko je kriv ovima sto su sportisti? Sto ne nagrade nacionalnim penzijama ove sa matematickih olimpijada, nego se potucaju po svetu dok ne dodju do neke stipendije. I onda, naravno, emigriraju, a nama umesto znanja ostanu mladi penzioneri, ex zabavljaci sirokih narodnih masa. E, pa za takvu postavku sledi zivot na nivou rijalitija i nema mrdanja sa dna.
    (Mile, 27. jul 2021 23:14)

    # Link komentara

  35. Medalja je upravo to. Da nije, ne bi bila vredna. Bravo za obe devojke!!!
    (Mrgud, 27. jul 2021 23:11)

    # Link komentara

  36. Pa čekaj stani, onaj neki bokser dođe na OI i bude nokautiran, ne može da ustane, izađe iz ringa tek posle 5min...on se ne tetura, on ne može da ustane pobogu, i šta ćemo sad? Ako je to cena medalje onda ništa? Oni tipovi trče trke na 30km lipšu usput, padaju u nesvest i šta sad? Ako je to cena medalje onda ništa?
    Kakve nebulozne tviteraške foteljaške izjave. Ne postoji sportista koji u svom životu nije imao nadljudski napor, pa ti moraš da pomeraš svoje granice fizičke i psihičke spremnosti iz dana u dan. Ova devojka je dala sve od sebe, svaka čast, ali kačiti "ovakve poruke" to mogu samo ljudi koji sede u fotelji i u životu nisu videli i osetili sport...a po komentarima izgleda da nam se zemlja pretvorila u obilje takvih likova.
    (pazi stani vidi gledaj, 27. jul 2021 23:11)

    # Link komentara

  37. Kad imaš.problem kondicije to se jednostavno u borilačkom sportu zove "Loš Kardio" e sad koliko je to uticalo na našu Dzudiskinju nisam pratio ali zamislite da u UFC borci za pojas se tuku 25 minuta efektno onda ona jednostavno nije dobro spremljena za Olimpijadu?!
    (S, 27. jul 2021 23:04)

    # Link komentara

  38. Sport je surova i nehumana aktivnost orijentisana ka uspehu po svaku cenu. Odavno je izgubio svako moralno i ljudsko nacelo gde covek ne zali ni sebe ni zdravlje protivnika zarad novca i slave. Totalno divljastvo u kom su ljudi spremni na sve ne obazoruci se na posledice. Odvratne predstave za mase zeljne krvi potpuno isto kao u vreme gladijatora. Potpuni civilizacijski slom.
    (Prava mera, 27. jul 2021 23:03)

    # Link komentara

  39. Lako je komentarisati, teško je učestvovati.
    (56, 27. jul 2021 22:57)

    # Link komentara

  40. Gde je sada onaj pametnjakovic da kaze da je neophodno da se osvajacima olimpijskih medalja sto pre oduzmu nacionalne penzije? Ko se nije ozbiljnije bavio sportom, ne zna kakva su odricanja neophodna za vrhinske rezultate, i kakva su tela tih sportista po zavrsetku njihovih karijera. Pogotovo ako se bave nekim nekomercijalnim sportom od kojeg ne mogu da zive.
    (Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

    Ni ja nisam za to da im se oduzima penzija, ali gledaj to ovako, sta je ovo drustvo dobilo i kakvu je korist imalo od njene medalje? Sta nekoga briga kojim se ona sportom bavi i da li se bavi? Hoce li tebi danas u kucu doci dorucak, rucak i vecera zato sto je ona otisla na trening, dala sve od sebe i sto ce sutra medalju uzeti? Zasto ti i milijarde ljudi na ovoj planeti morate da radite do 70-te godine da bi dobili penziju, a ona za svoj gros osvoji neku medalju i boli je patka? Naravno, ne moze svako da osvoji tu medalju, potreban je rad i trud, odricanje i svasta nesto, ali opet kazem, od toga niko nema koristi nego iskljucivo taj sportista. Ali, ajde idi osvoji medalju, ili ja ili bilo ko od nas na ovom portalu, ocemo al u k...cu, i zato tim ljudima treba dati penziju i neka uzivaju u njoj.
    (ls, 27. jul 2021 22:55)

    # Link komentara

  41. Sta lupetas, pa ko ce da ti proizvodi hranu, gradi puteve, kuce i zgrade, cisti kanalizacije, kopa kanale itd? Planeta bi stala da nema fizikalaca. Bukvalno stala.
    (Floki, 27. jul 2021 21:28)
    Tako je.
    Dati im veću lopatu da planeti bude bolje.
    Podrzavam.
    (Komša, 27. jul 2021 22:38)

    # Link komentara

  42. Nista specijalno
    (alan ford, 27. jul 2021 22:29)

    # Link komentara

  43. Znaci sveta bitka izmedju "izabranog naroda" i "naroda nebeskog" pripala prvom navedenom? Cuj jedva hoda, mala ima crni pojas iza kojeg su godine i godine upornog rada i teskog treninga. Ovo je samo jeftina isprika za njen poraz. Jevrejkinja bila jaca i to je to.
    (Mossad, 27. jul 2021 22:22)

    # Link komentara

  44. Ne vidim da je Izraelki loše...
    (ja, 27. jul 2021 20:02)
    Jednog dana joj možda bude i gore.
    (Igor, 27. jul 2021 22:13)

    # Link komentara

  45. Jednom sam bio lekar na vrhunskom turniru u dzudou. Ljudi moji pa ja takve povrede ni u ratu nisam video. Prelomi vratnih prsljenova, bukvalno svih kostiju, ugusenja sa reanimacijom… stvarno surov sport. Boks je za dzudo balet.
    (koronarius, 27. jul 2021 19:06)

    jednom sam bio lekar…car si :)
    šta je bilo kad si se probudio?
    (dude, 27. jul 2021 21:22)

    Potrudi se bar da shvatiš šta je čovjek htjeo reći. Bio je angažovan kao ljekar na džudo turniru a podrazumjeva se da mu je to profesija. Nije mu to stalni posao ali ti to ne kontaš.
    (Nexus, 27. jul 2021 21:46)

    nexe, ti se potrudi buraz.
    čovek je lekar, kao što sam ja nuklearni fizičar.
    a dobar sam fizičar, baj d vej ;)
    (dude, 27. jul 2021 22:13)

    # Link komentara

  46. A da vidite tek kako je kada 10 sati rintate na gradjevini po ovom vremenu.
    (Back in Black, 27. jul 2021 18:46)

    Za tebe i ove što komentarišu okopavanje kukuruza i slično, niko vas ne tera da radite te poslove, naučite neki zanat pa radite gospodski. Eto, na primer, automehaničari naplaćuju 1000 dinara po satu pa naviše, zameniš nekome ulje, to ti je efektivno 10 minuta posla, 1000 dinara, danas uradiš na 5 auta mali servis, 5000 dinara.
    Ali, treba malo učiti, opremiti radionicu, treba ti i knjigovođa da ti vodi finansije, itd.

    Ili, recimo, električari, keramičari, vodoinstalateri, svi solidno zarađuju, posao je isto težak, ali ne mora da se radi 10 sati dnevno, može i 8, 6, 5, zavisi koliko ste dobar majstor. Možete i da radite 1 ili 2 dana, pa da 1 ili 2 odmorite, niko vas ne tera da radite 7 dana po 10 sati.

    Ali, i za dobar zanat treba malo mozga, učenja, strpljenja... najlakše je nositi daske, oplate, blokove, malter, bezon, biti pomoćnik zidaru ili armiraču, i onda kukati. Posao koji se radi uz pomoć 2 vijuge u glavi.
    (Veliki brat, 27. jul 2021 20:05)
    Ne znam što si se uopšte trudio jer ja decko preko 5 godina ne radim bukvalno nista verovao ili ne živim od kladionice.Verovatno mogu da te kupim i tebe i tu tvoju školu .Hahahahahaha.A da nema tih što kako ti kažeš nemaju mozga pa rade teške poslove ova zemaljska kugla bi stala.Kontaš tope.Tako da nemoj da vredjaš ljude.
    (Back in Black, 27. jul 2021 20:43)
    Zahvaljujemo se na glasu.

    Jedini top u ovoj priči si ti jer kobajagi živiš od kladionice i imaš para kao "jeff bezos" pa možeš da kupuješ ljude po svetu a u stvari nema kuče za sta da te uhvati. Znam takve dzabalebarose koji vise po kladionicama i "dobijaju" a posle se zajme od drugih i ne mogu da vrate pare. Eto mogu da stavim na kocku simbolicnih 500 eura za mene pošto hvala Bogu radim i imam svoju firmu, da si jedan od ovih nabrojanih u tekstu. Nema leba bez motike, mora čovek da se pomuci i posveti poslu da bi uživao u plodovima rada.
    (nn, 27. jul 2021 22:05)

    # Link komentara

  47. Ljudi moji znate li vi da je njoj tek 21 godina i da oni koji smatraju da je otišla nepripremljena nemaju pojma. To što je njena protivnica izgledala svježije ima veze što je ona u najboljim godinama za jednu džudistkinju (27). U svakom slučaju sve čestitke Marici za borbenost i srčanost. Može da bude primjer mnogima.
    (Nexus, 27. jul 2021 22:02)

    # Link komentara

  48. Podrška našoj Marici...definitivno je dala srce na terenu...
    (MatijaBg, 27. jul 2021 21:50)

    # Link komentara

  49. Jednom sam bio lekar na vrhunskom turniru u dzudou. Ljudi moji pa ja takve povrede ni u ratu nisam video. Prelomi vratnih prsljenova, bukvalno svih kostiju, ugusenja sa reanimacijom… stvarno surov sport. Boks je za dzudo balet.
    (koronarius, 27. jul 2021 19:06)

    jednom sam bio lekar…car si :)
    šta je bilo kad si se probudio?
    (dude, 27. jul 2021 21:22)

    Potrudi se bar da shvatiš šta je čovjek htjeo reći. Bio je angažovan kao ljekar na džudo turniru a podrazumjeva se da mu je to profesija. Nije mu to stalni posao ali ti to ne kontaš.
    (Nexus, 27. jul 2021 21:46)

    # Link komentara

  50. Cini mi se da je jedan albanac prvi komentarisao ovo, njenu pozrtvovanost i 'podrsku' njenog trenera
    (ne mogu da nadjem taj tekst, 27. jul 2021 20:24)

    Gledao danas dosta meceva u Dzudo, Ali stoi sam video posle meca Srbske Dzudiskinje Perisic stvarno to nije ni ljudski ni Pedagogski, mec trajao oko 11 minuta i srbska takmicarka posle mece jedva sisao stepenice,Hodao kao Zombi i nije mogao ni disati normalo, A Njegov trener pokazao je kakav je IDIOT I STOKA od coveka,nije ni glavu okrenuo ka Perisicu a ne DATI POMOC. Da je bilo u pitanje moje dete tom treneru bolje bi mu bilo da se ne vrati iz Tokija. Sa takvim trenerima nikada niko nece imati Uspeha u nijednom Sportu. Lep pozdrav iz Prishtine svim Ljubiteljima Sporta
    (PRISHTINA, 26. jul 2021 14:56) # Link komentara
    Preporučujem (+143)Ne preporučujem (-15)
    (evo ga, 27. jul 2021 21:45)

    # Link komentara

  51. Pa dobila cura batine, sta je cudno. I ova druga se borila 10 minuta pa skace kao prepelica. Mislim, ako cemo govoriti o tom sportu uopsteno... Nisi spreman za olimpijade, dosla si jer nema boljih u drzavi i to je to. Za sledeci put se bolje spremi, nije lako zaraditi nacionalnu penziju.
    (biz, 27. jul 2021 21:44)

    # Link komentara

  52. koliko ih je Nole ovako naredjao.. samo sto o i pomisle j tenis ako moram ovako da treniram i igram...
    (Guts, 27. jul 2021 21:29)

    # Link komentara

  53. Ни један спорт и медаља се не могу поредити са борилачким! И међу нама у борилачким има разлике. Медаља Мандићке није до колена медаљи у рвању, џудоу или боксу.
    (Рон Џереми, 27. jul 2021 18:58)


    Bitno da si se ti nasao pametan pa da rangiras sportove po tezini!
    (Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 27. jul 2021 21:28)

    # Link komentara

  54. Za tebe i ove što komentarišu okopavanje kukuruza i slično, niko vas ne tera da radite te poslove, naučite neki zanat pa radite gospodski. Eto, na primer, automehaničari naplaćuju 1000 dinara po satu pa naviše, zameniš nekome ulje, to ti je efektivno 10 minuta posla, 1000 dinara, danas uradiš na 5 auta mali servis, 5000 dinara.
    Ali, treba malo učiti, opremiti radionicu, treba ti i knjigovođa da ti vodi finansije, itd.

    Ili, recimo, električari, keramičari, vodoinstalateri, svi solidno zarađuju, posao je isto težak, ali ne mora da se radi 10 sati dnevno, može i 8, 6, 5, zavisi koliko ste dobar majstor. Možete i da radite 1 ili 2 dana, pa da 1 ili 2 odmorite, niko vas ne tera da radite 7 dana po 10 sati.

    Ali, i za dobar zanat treba malo mozga, učenja, strpljenja... najlakše je nositi daske, oplate, blokove, malter, bezon, biti pomoćnik zidaru ili armiraču, i onda kukati. Posao koji se radi uz pomoć 2 vijuge u glavi.
    (Veliki brat, 27. jul 2021 20:05)


    Sta lupetas, pa ko ce da ti proizvodi hranu, gradi puteve, kuce i zgrade, cisti kanalizacije, kopa kanale itd? Planeta bi stala da nema fizikalaca. Bukvalno stala.
    (Floki, 27. jul 2021 21:28)

    # Link komentara

  55. Gde je sada onaj pametnjakovic da kaze da je neophodno da se osvajacima olimpijskih medalja sto pre oduzmu nacionalne penzije? Ko se nije ozbiljnije bavio sportom, ne zna kakva su odricanja neophodna za vrhinske rezultate, i kakva su tela tih sportista po zavrsetku njihovih karijera. Pogotovo ako se bave nekim nekomercijalnim sportom od kojeg ne mogu da zive.
    (Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 27. jul 2021 21:25)

    # Link komentara

  56. Jednom sam bio lekar na vrhunskom turniru u dzudou. Ljudi moji pa ja takve povrede ni u ratu nisam video. Prelomi vratnih prsljenova, bukvalno svih kostiju, ugusenja sa reanimacijom… stvarno surov sport. Boks je za dzudo balet.
    (koronarius, 27. jul 2021 19:06)

    jednom sam bio lekar…car si :)
    šta je bilo kad si se probudio?
    (dude, 27. jul 2021 21:22)

    # Link komentara

  57. znate vi kada gubite da se fulirate kao evo smo umorni povredjeni itd ... jer da nije umora povreda mi bismo pobedili igrate zertvu
    (Kosova, 27. jul 2021 21:21)

    # Link komentara

  58. Зато је ова друга одскакутала!
    (Дингоспо, 27. jul 2021 21:20)

    # Link komentara

  59. @Ja stvarno skidam kapu našim ženama u sportu. Gledam kako na OI se bore odbojkašice, košarkašice, Milica Mandić i ostale devojke uz jedino Novaka od muškaraca… To je za svaku pohvalu i poštovanje. Ova devojka je ostavila srce na terenu. Nisu joj bitni konji i predsedničke inaguracije… Žene su ponos Srbije u sportu u 21 veku za razliku od muškaraca.
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 27. jul 2021 18:11)

    Koji li ti je te to muškarčić ostavio zbog drugog, a Gogi naš iz Loooznice?
    (jovan, 27. jul 2021 21:18)

    # Link komentara

  60. Ovo su komenari klasicnih lezilebovica koji svoju nesposobnost i lenjost lece na Tviteru trazenjem razlicitih ljudskih prava.
    (Losmi, 27. jul 2021 21:16)

    # Link komentara

  61. 'džudo' u prevodu znaci 'nezan nacin' ali je daleko od nežnog nacina. Onog trenutka kada protivnik padne na parter dolazi gomila tehnika gusenja i zakljucavanja sa ciljem da se protivnik preda (3 puta potapses suparnika u nogu ili ruku...) i to ako ti se desi, auuuuu.... Potrebna je ogromna snaga i tehnika da se izvuces iz partera,a da ne pricam kako je vrlo lako tada iscasiti rame, kuk ili koleno.
    (mile, 27. jul 2021 21:14)

    # Link komentara

  62. Ja sam ovako izlazio posle svakog treninga dok sam trenirao košarku. U tome je poenta - daješ sve od sebe i guraš do krajnjih granica...
    (ja, 27. jul 2021 21:12)

    # Link komentara

  63. Svi komplimenti Marici.

    Svi koji tvrde da nije kondiciono spremna lupaju gluposti. Izdrzala je cirka deset minuta neprekidne borbe (4 regularno plus 6 zlatni skor). Nemate predstavu sta to znaci i koliko treba biti spreman da bi se to izdrzalo.

    Poredjenja radi, ostali borilacki sportovi (boks, rvanje, takewondo, karate) imaju runde od po dva minuta, pa minut odmora izmedju.

    Na olimpijske igre Marica je otisla jer je ispunila normu, relativno nedavno.
    (srba_the_judoka_u_penziji, 27. jul 2021 21:12)

    # Link komentara

  64. U bre...tako je u bilo kom sportuna visokom nivou. Svasta
    (majstor, 27. jul 2021 21:11)

    # Link komentara

  65. @Veliki brat: U Nemačkoj bi ti muda otkinuli, kada bi za posao, u servisu, koji po normativu traje 10 minuta, uzeo ceo sat rada. Toliko o tvojoj predstavi rada
    (Rynchinoi, 27. jul 2021 21:06)

    # Link komentara

  66. Ja se svaki drugi dan vracam sa posla mrtav umoran, nesiguran da li sam ili nisam rucao, otisao cesto u 9 krenuo kuci u 22h. A vise puta sam i nocio na poslu. Kuca, tus, spavanje pa sutra ispocetka i tako do penzije (ako je bude). Ali znam svoje ciljeve i obaveze i nikada nisam posumnjao ili ustuknuo. Tezak mec ali i treba da bude, nije za prestiz vec za olimpisku medalju.
    (xed, 27. jul 2021 20:55)

    # Link komentara

  67. Uz duzno postovanje prema svim kolektivnim sportovima, ali induvidualni sportisti ipak imaju tezi posao. Dok se kod ekipe mogu naci dosta njih koji ce 'zabusavati' ili dati minimim (dok drugi crknu i zapnu da pobede) kod ovih sto se bore i koji se uzdaju u 'use i svoje kljuse' nema kalkulacija. Zato vise cenim kada se borci (i borkinje) tipa Mandic, ona mala iz HR, pa i sve one zlatne cure iz Kosova domognu medalje nego kosarkasi, vaterpolsiti ili odbojkasi.
    (Amaterski Olimpijac, 27. jul 2021 20:53)

    # Link komentara

  68. Bavim se dzudom dosta dugo. Imam crni pojas i trenirao sam i zaradio taj pojas pod japancem koji je 80tih vodio olimpiski tim jedne od velikih drzava. Kod njega se pojas zaradjivao borbom ("shiai") i takozvanim "batsugan"om - znaci niz uzastopnih borbi bez predaha protiv drugih gdje moras da ih (bez da izgubis borbu ili bude nerjeseno) bacis na pun poen (ippon) 3 ili vise protivnika, da bi uopste mogao da radis katu i tehnike pred njim i komisijom.

    Dzudo je jako fizicki zahtjevan sport. "Hrvajte" se onako laicki sa nekim 3 minute pa cete vidjeti i sami. 10minutne borbe u dzudu su rijetkost i jako trose i najbolje pripremljene. Dalje, ko zna koliko I kakvih botbi je ova sjajna djevojka iz Srbije imala prije ove borbe. Ona se pokazala kao Lavaca.

    Dzudosti su veliki "ovisnici" o dzudu. Mi volimo taj napor, preljepe tehnike, I taj "gambare" (daj sve od sebe) duh.

    Imao sam takmicenje gdje sam nakon borbi sjedio u autu da se malo odmorim i odremam prije voznje kuci, pa se probudim 5-6 sari poslje jer sam bio iscrpljen.

    Mala je lavica i moj duboki "Rei" (naklon) njoj I njenom borbenom duh.
    (Dzudista74, 27. jul 2021 20:50)

    # Link komentara

  69. Cini mi se da je jedan albanac prvi komentarisao ovo, njenu pozrtvovanost i 'podrsku' njenog trenera
    (ne mogu da nadjem taj tekst, 27. jul 2021 20:24)

    Evo ti danasnji komentar: 

    Juce sam vec ostavio ovaj komentar i utiske. Neverovatno kako se ponasao ono ljudsko bice koji je trebao da joj bude trener. Ta devojka je dala sve, nisam mogao da gledam vise, bio sam ljut sto ne prekidaju barem na minut ili dva da se odmore. Ali kad sam je onda video kako hoda i kako se ponasa taj trener toliko sam bio ljut i toliko me je bolelo da sam u tim momentima zaista nekako potpuno saosecao s’njom. Fujjjjjj, kakav retko odvratni lik, neverovatno ponasanje. Svaka cast devojci.
    Pozdrav iz Pristine.
    (Alban, 27. jul 2021 18:35) 
    (Harry, 27. jul 2021 20:49)

    # Link komentara

  70. Nisam gledao borbu, radio sam u bašti čitav dan. Sekao granje, ali uglavnom čupao korov. Kad sam završio, odnosno prekinuo (nisam završio, pa ni pobedio) nisam mogao da stojim, a sutra me čeka sledeći meč. Možda korov i pobedi, po onom "I fought the lawn, and lawn won".

    Sad sam zaboravio i šta sam ono teo time da kažem, ali poslaću komentar kad sam ga već napisao.
    (deda Panta, 27. jul 2021 20:49)

    # Link komentara

  71. Videla sam ovo, uživo....da te ni trener pridrži i uputi pozitivnost, klatila se posle borbe....Joj
    (Bojana, 27. jul 2021 20:48)

    # Link komentara

  72. A da vidite tek kako je kada 10 sati rintate na gradjevini po ovom vremenu.
    (Back in Black, 27. jul 2021 18:46)

    Za tebe i ove što komentarišu okopavanje kukuruza i slično, niko vas ne tera da radite te poslove, naučite neki zanat pa radite gospodski. Eto, na primer, automehaničari naplaćuju 1000 dinara po satu pa naviše, zameniš nekome ulje, to ti je efektivno 10 minuta posla, 1000 dinara, danas uradiš na 5 auta mali servis, 5000 dinara.
    Ali, treba malo učiti, opremiti radionicu, treba ti i knjigovođa da ti vodi finansije, itd.

    Ili, recimo, električari, keramičari, vodoinstalateri, svi solidno zarađuju, posao je isto težak, ali ne mora da se radi 10 sati dnevno, može i 8, 6, 5, zavisi koliko ste dobar majstor. Možete i da radite 1 ili 2 dana, pa da 1 ili 2 odmorite, niko vas ne tera da radite 7 dana po 10 sati.

    Ali, i za dobar zanat treba malo mozga, učenja, strpljenja... najlakše je nositi daske, oplate, blokove, malter, bezon, biti pomoćnik zidaru ili armiraču, i onda kukati. Posao koji se radi uz pomoć 2 vijuge u glavi.
    (Veliki brat, 27. jul 2021 20:05)
    Ne znam što si se uopšte trudio jer ja decko preko 5 godina ne radim bukvalno nista verovao ili ne živim od kladionice.Verovatno mogu da te kupim i tebe i tu tvoju školu .Hahahahahaha.A da nema tih što kako ti kažeš nemaju mozga pa rade teške poslove ova zemaljska kugla bi stala.Kontaš tope.Tako da nemoj da vredjaš ljude.
    (Back in Black, 27. jul 2021 20:43)

    # Link komentara

  73. Cini mi se da je jedan albanac prvi komentarisao ovo, njenu pozrtvovanost i 'podrsku' njenog trenera
    (ne mogu da nadjem taj tekst, 27. jul 2021 20:24)

    Jeste, potpisao se kao @Alban. Pljuvao je s pravom Maricinog trenera bezdusnika.
    (Eugen, 27. jul 2021 20:42)

    # Link komentara

  74. ovi sto pricaju da posle njive ovako izgledas, ne secam se da je okopavanje njive ovako intenzivno bilo. Ali sam se ovako osecao posle basketa u kraju krajem devedesetih na Konjarniku. gde od 17:17 do 21 partija moze da traje i tri sata.
    (mare, 27. jul 2021 20:36)

    # Link komentara

  75. To joj poso, to je odabrala...jednom u 4 godine ima ovakav mec, jaka stvar. Svaka cast al pravite od misa slona!
    (zale, 27. jul 2021 20:34)

    # Link komentara

  76. Kao da je u nokautu ? Kao da je dobila udarac u glavu a koliko znam u džudou nema udaraca u glavu jer bila bi neka kaciga na glavi ? Devojka je grogi potpuno.

    Surov sport. Mislila sam da je rukomet najsuroviji ali verovatno i jeste od grupnih, a evo od pojedinačnih izgleda džuto, gori od boksa i tekvondoa.
    (Nikol Dž. Femija, 27. jul 2021 20:33)

    # Link komentara

  77. Ja stvarno skidam kapu našim ženama u sportu. Gledam kako na OI se bore odbojkašice, košarkašice, Milica Mandić i ostale devojke uz jedino Novaka od muškaraca… To je za svaku pohvalu i poštovanje. Ova devojka je ostavila srce na terenu. Nisu joj bitni konji i predsedničke inaguracije… Žene su ponos Srbije u sportu u 21 veku za razliku od muškaraca.
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 27. jul 2021 18:11)

    Sta fali basketasima?!
    (Mrzim generalizaciju, 27. jul 2021 20:32)

    # Link komentara

  78. Brate dragi, u tim godinama znali smo igrati basket na 35+ stepeni, zavsrsimo posle par sati, savijeni do zemlje, ne mozemo da disemo, pijemo vodu i povracamo... ne da ne mozemo da hodamo nego hoce starci, kad se dovucemo nekako kuci, da nas voze na urgentni. Sutra dan opet. Svaka cast ovoj devojcici ostavila je sve sto je imala na terenu.
    (Vlado, 27. jul 2021 20:28)

    # Link komentara

  79. Cini mi se da je jedan albanac prvi komentarisao ovo, njenu pozrtvovanost i 'podrsku' njenog trenera
    (ne mogu da nadjem taj tekst, 27. jul 2021 20:24)

    # Link komentara

  80. Aleks
    Bez uvrede, ali aikido nije borilacka vestina (smatra se mozda i najvecom prevarom od sporta). Sensei Sigal je izgleda zeznuo celu Srbiju...
    (Kozuki Oden, 27. jul 2021 20:12)

    # Link komentara

  81. Ovo i sljakera sa gradilista i njiva. Motika i cekic kad nista drugo ne umete :)
    (krezavi a prave se pametni, 27. jul 2021 20:09)

    # Link komentara

  82. ...a sada uporedite ovu hrabru zenu sa fudbalerima Zvezde i Partizana.
    (Kobaja Grande, 27. jul 2021 20:08)

    # Link komentara

  83. A da vidite tek kako je kada 10 sati rintate na gradjevini po ovom vremenu.
    (Back in Black, 27. jul 2021 18:46)

    Za tebe i ove što komentarišu okopavanje kukuruza i slično, niko vas ne tera da radite te poslove, naučite neki zanat pa radite gospodski. Eto, na primer, automehaničari naplaćuju 1000 dinara po satu pa naviše, zameniš nekome ulje, to ti je efektivno 10 minuta posla, 1000 dinara, danas uradiš na 5 auta mali servis, 5000 dinara.
    Ali, treba malo učiti, opremiti radionicu, treba ti i knjigovođa da ti vodi finansije, itd.

    Ili, recimo, električari, keramičari, vodoinstalateri, svi solidno zarađuju, posao je isto težak, ali ne mora da se radi 10 sati dnevno, može i 8, 6, 5, zavisi koliko ste dobar majstor. Možete i da radite 1 ili 2 dana, pa da 1 ili 2 odmorite, niko vas ne tera da radite 7 dana po 10 sati.

    Ali, i za dobar zanat treba malo mozga, učenja, strpljenja... najlakše je nositi daske, oplate, blokove, malter, bezon, biti pomoćnik zidaru ili armiraču, i onda kukati. Posao koji se radi uz pomoć 2 vijuge u glavi.
    (Veliki brat, 27. jul 2021 20:05)

    # Link komentara

  84. Ma sjajne su sve. Zaista ogromno, ogromno poštovanje za nju i što se mene tiče, kao da je uzela medalju. Divim im se svima! Samo da nastavi da radi i rezultati će doći. Borila se kao lavica!
    (Dubioza, 27. jul 2021 20:05)

    # Link komentara

  85. Ma zaboravio sam da kažem najvažnije.
    Bravo Marice. Nemaš čega da se stidiš. Dala si sve. Više nije moglo.
    A vi političari nastavite da sipate pare šakom i kapom muškim selekcijama u fudbalu, košarci i drugim sportovima gde ima para. Nije važno što fudbaleri nikada ništa nisu uradili i što su svi poprilično opareni a sport im pliva u kriminalu. A za žene nemojte dati ništa. One Krka kidaju i neka uvek ostave srce za Srbiju na terenu a posle 600 evra i pali. Čuvaj decu idi na pijacu.
    Ma muka mi je od vas iz koje god da ste partije svi ste isti.
    (Radoje, 27. jul 2021 20:02)

    # Link komentara

  86. A da vidite tek kako je kada 10 sati rintate na gradjevini po ovom vremenu.
    (Back in Black, 27. jul 2021 18:46)

    pa ti kreni za dzudo...
    (m, 27. jul 2021 19:34)

    jes,svi odite na dzudo i nba,a hleba da jedete ce vam pravi moj pokojni deda.
    (nablesnotesni, 27. jul 2021 20:02)

    # Link komentara

  87. To je cena loše fizičke spreme. Ne vidim da je Izraelki loše...
    (ja, 27. jul 2021 20:02)

    # Link komentara

  88. Sasvim normalna stvar u borilackim sportovima. Koliko sam samo puta bio na ivici da povratim od umora ali onda prelomis u glavi, nastavis borbu i otkrijes neke nove kapacitete ljudskog tela, duha i uma za koje nisi ni znao da postoje dok nisi probio granicu. Svilene generacije to ocigledno ne razumeju, a i kako bi kada im zivot prolazi ispred ekrana mobilnog telefona...
    (Milan, 27. jul 2021 20:02)

    # Link komentara

  89. nisu mi jasni ovi komentari, pa dzudo je borilacka vestina, nije takmicenje u sminkanju
    (z, 27. jul 2021 19:56)

    # Link komentara

  90. Kako njena protivnica nije bila tako iscrpljena? Očigledno da nije došla turistički...
    (Fenomen, 27. jul 2021 19:55)

    # Link komentara

  91. Iskreno koji su kriterijumi bili da je pošalju na OI? Ona jednostavno nije spremna, kondicija nula.Neko sam ko je 30god u borilačkim sportovima i ovo je nedopustivo. Sramota za džudo savez.
    (Bobi, 27. jul 2021 19:55)

    # Link komentara

  92. Neverujem kako ima plitkih ljudi koji porede tezak fizicki rad i rad profi sportista... Verovatno nisu ni fizicki radnici a vrlo verovatno da od sporta nisu ni macku sa praga sutnuli...
    (aleks, 27. jul 2021 19:55)

    # Link komentara

  93. Duša moja lepa. Čuvaj se devojčice. Mnogo veliki napor.
    (Baki, 27. jul 2021 19:51)

    # Link komentara

  94. Treba sa ovim sa Kosova da trenira
    (čiča, 27. jul 2021 19:50)

    # Link komentara

  95. Verovatno je zaista šok za ove Tviter generacije. Najnormalnija stvar na svetu, nevezano za sport koji treniraš. Ponekad je uspeh da otvoriš flašu vode jer ti ruke i prsti otkazuju, ponekad ispovraćaš dušu i nastaviš s treningom. To su zapravo i najkorisniji momenti u pripremi jednog sportiste.
    (Mojo, 27. jul 2021 19:47)

    # Link komentara

  96. A šta ste mislili???
    Ta devojka trenira 15 - 20 godina da bi u 25oj u punoj snazi probala da se bori za medalju ili samo da časno predstavi svoju zemlju.
    A da ne pričamo da neki rade ili bar rade u klubovima da bi se izdržavali i treniraju da bi jednom u životu ili par puta probali.
    (Radoje, 27. jul 2021 19:47)

    # Link komentara

  97. Slazem se sa komentatorima koji kao moguci uzrok za ovakvu iscrpljenost navode nedostatak kondicije ili zdravstveni problem. Nadajmo se da je ovo prvo u pitanju pa bih ja dodao da nasi sportisti generalno kubure sa kondicijom u sportskim granama u kojima bas od kondicije mnogo zavisi. Videli smo jutros Milicu Mandic koja je osvojila zlaznu medalju, ali je skoro od sredine meca bila na rubu da je ne osvoji, jer je vidno gubila kako na snazi tako i na kondiciji. Nase fudbalere recimo i da ne pominjem, jer ne pamtim da su ikada bili u stanju duze od 20 min. da trce. Covek ima utisak da se kod nas generalno pitanju kondicione spreme ne posvecuje dovoljna paznja nego se uglavnom oslanjamo na „bogom dani“ talent, tehniku, dok nam je „nabijanje“ kondicije nekako mrsko i to trcanje i vezbanje dozivljavamo kao mucenje, kao glupo i nepotrebno. Nadam se da je nasa Marica zdrava (iskreno joj to zelim), i bude li se to ispostavilo, onda nema opravdanja da posle zavrsene borbe ovako lose izgleda. Ovo je bilo bolno i mucno gledati. Oci su mi se suzama napunile dok sam je gledao, a u grlu se napravila knedla velicine pesnice.
    (lennox, 27. jul 2021 19:45)

    # Link komentara

  98. @(Loznica, Gučevo, Cer…

    Ipak ima nesto jadnije - nedostatak samopostovanja kod muskaraca, to je ono kad postanu potpune gliste i uzdizu zene u nebesa a sebe spustaju. Ako si zensko, trebalo bi kod psihologa pa da razgovarate zasto mrzis muskarce i sta su ti skrivili u zivotu.
    (pera, 27. jul 2021 19:37)

    # Link komentara

  99. Ako joj je tesko da se rita 10 minuta, nek ide u Beograd Put da asvaltira ulice na 40 stepeni od jutra do mraka za 60.000.
    (kole, 27. jul 2021 19:37)

    # Link komentara

  100. Jaooo kako su ovi u komentarima pametni,sve pametan do pametnog...cove poredi gradjevinu,njivu,itd sa ovim..ja sam majstor u Aikidou,i posle svakog treninga sam bila mrtva,...dzudo i realni aikido sam probala i nazalost polomila koleno i zavrsila sam bilo kakvog sportskom karijerom..iako sam izuzetno talentovana za borilacke vestine,ali jbg sudbina..no,ako nikada niste trenirali neki od borilackih sportova mislim da ne treba ni da komentarisete na taj nacin,devojka je stvarmo dala sve od sebe,protivnica je bila bolja,ali da je naporno jeste,..ali izgubila je od bolje,devojka je bolje utrenirana,ima vise kodicije,to je cinjenica..mislim da je trener ove nase devojke kreten,a ona ce verujem sl. put odneti medalju..
    (Aleks, 27. jul 2021 19:37)

    # Link komentara

  101. Kako su ljudi postali meki to je neverovatno. Baš u tom iscrpljenom hodanju je i suština sporta i ne samo sporta već i života. Kada izgubiš a ovako se osećaš posle meča, znaš da si dao sve što si mogao da daš i da je u tom trenutku bolji pobedio ali te to gura da sledeći put izađeš još spremniji. Ne poznajem devojku ali sam siguran da se mnogo puta baš ovako "vukla" do kuće posle treninga da bi zaslužila svoje mesto na Olimpijskim igrama sa najboljim sportistima na svetu. Nije to za žaljenje to je za poštovanje.
    (kxk, 27. jul 2021 19:36)

    # Link komentara

  102. jbg ne mogu svi do 70k€, a to je cilj svima sem Novaku.
    (Van der muelen, 27. jul 2021 19:35)

    # Link komentara

  103. A da vidite tek kako je kada 10 sati rintate na gradjevini po ovom vremenu.
    (Back in Black, 27. jul 2021 18:46)

    pa ti kreni za dzudo...
    (m, 27. jul 2021 19:34)

    # Link komentara

  104. Bavio sam se sportom preko 20 godina. Ovako draga gospodo izgleda jedan sportista kada da sve od sebe. Nema se Marici sta zameriti nego joj samo odati priznanje za pozrtvovanje i zelju za pobedom. Ovoga puta pobedila je mozda ne bolja ali spremnija takmicarka. Nadam se da nasa devojka nece odustati jer pravom sportisti ovo treba da bude samo stimulans da se narednog puta, a njega ce sigurno biti,jos bolje pripremi. Zato Marice glavu gore. Nazalost za lika koji se predstavlja kao trener mogu reci samo da se tako ne ponasa jedan pedagog, sto trener svakako, pored strucnosti, mora da bude. Umesto sto joj je okrenuo ledja, trebao joj je stisnuti ruku, zagrliti, cestitati na pozrtvovanju, utesiti ali i uliti optimizam da ce sledeci put biti bolje. Tako se stvaraju sampioni.
    (Totti, 27. jul 2021 19:33)

    # Link komentara

  105. Samo devojka neka nastavi bice sve ok bice i medalje ipak je džudo barem 10 tak puta tezi i popularniji od tikvandoa, bagmintona, streljastva itd
    (posmatrac, 27. jul 2021 19:33)

    # Link komentara

  106. A da vidite tek kako je kada 10 sati rintate na gradjevini po ovom vremenu.
    (Back in Black, 27. jul 2021 18:46)

    E smorili ste vise sa ovakvim komentarima. Da li vas neko tera da radite na gradjevini? Ucinite sebe konkurentnijima. Ulazite u znanje i vestine. Nisu vam krive osobe koje zive od svog talenta. Oni (sportisti) ne govore obicnom svetu - nije nam jasno zasto radite na gradjevini za male pare, oni ljudi samo rade ono u cemu su dobri. Ne vidim kako je to uvreda za vas antlogore i ostale fizikalce. Zar svi trebamo sad da se mucimo i da radimo najteze fizicke poslove, da biste se vi dobro osecali. Svi mi imamo nekakve talente, pitanje je da li cemo ih razviti i unovciti. Problem je sto vecina radi bilo sta samo da zarade, a cak i kad dodjete do para, ne ulazete u znanje i talente, vec nastavljate po istom sablonu. Ponavljam, niko ne vredja vas koji radite teske fizicke poslove, ali smarate sa tom pricom kako je vama na gradjevini tesko - i sta sad niko ne sme vise da kaze da mu je/joj tesko u zivotu, jer eto, vama fizikalcima je teze. Svakome je svoja muka najteza. Okreni se sebi, a pusti druge da rade kako znaju i zele.
    (Pljuvac svih stilova, 27. jul 2021 19:32)

    # Link komentara

  107. Гледао сам тај меч и морам рећи да је било брутално, Марица је оставила све и борила се до задњег даха. Невероватно је како се борила, лавовски, иако је противница била јача она није хтела да одустане. Пустила је крв за своју земљу, да је среће па да се и неки мушкарци угледају на њу. Желим тој девојци сву срећу и здравље, желим да јој се врати резултатски ова борбеност на следећој Олимпијади и освојиће медаљу сигурно.
    (срле, 27. jul 2021 19:28)

    # Link komentara

  108. Svaka cast devojci za trud, ali ne preterujte, ljudi moji. Koliko ima teskih fizickih zanimanja, koliko ljudi ima takve momente barem jednom dnevno na poslu: gradjevina, njiva, selidba namestaja, selidba kosnica... i to po najvecem suncu i kisi tegliti neke sulude terete...
    Pa i u amaterskom sportu kada se igra protiv nekoga na krv i noz i rekreativci umeju da ostave svaki atom energije za pobedu.

    Jos jednom svaka cast devojci, ali stvarno...
    (RX, 27. jul 2021 19:26)

    # Link komentara

  109. Svaka čast iskusio ovako nesto posle 100 metra mešovito pred ispit. Strašno.
    Još bih voleo samo da na komentarima kad pohvalimo nekog ne moramo da uvredimo nekog drugog, kao u velikom broju komentara ovde, muške sportiste. Ne znam što ne možemo reći svaka čast našim sportistkinjama, već moramo da omalovažavamo muške sportiste kako su mladi ili se ne trude. Zapamtite da je svako od ovih koje gledamo na tv-u, pa makar bio i poslednji na takmičenju, 100 puta krvario i 20 ak puta "umro" na treningu da bi bio tu gde jeste. I ne zaboravite da kad neko dođe da igra za reprezentaciju rizikuje milione da bi u svojoj zemlji radio prekovremebno za džabe. Mnogo manje primam, ali kad mi poslodavac predloži tako nešto dođe mi da mu iskopam oko, ako ne i oba.
    (Pedja78, 27. jul 2021 19:24)

    # Link komentara

  110. Moj neverovatno duhoviti kum kaže "sada bi trebao da po kazni sparingujem sa Tajsonomm (posle teškog pijanstva)", e, tako bih ja sve koji potcenjivački, cinično, komentarišu, poslao da sparingujem Majklu Tajsonu, koji je u svoje vreme posle teških batina, dokrajčio protivnika sa brutalnim nokautom u prvoj rundi i to između 10 i 30 sekunde.
    (Dragan, 27. jul 2021 19:23)

    # Link komentara

  111. Šta vam je, ona je čak stala da nastavi meč. Svaka joj čast, veće je muško od svih nas. Lavica!
    (vredno je, 27. jul 2021 19:16)

    # Link komentara

  112. Mislim da je džudo jedan on najzahtevnijih sportova. Moj sin je trenirao džudo 7-8 godina, generacija Anje Obradović, puno puta sam ga video da ovakav napušta borbu ili trening, svejedno, potpuno bez atoma snage. A sam trening je kombinacija borenja i gimnastike. Naravno na ovom olimpijskom nivou je sve još više izraženo.Marica je ostavila srce na tatamiju i svaka joj čast, za mene je ravna osvajačima medalja, za razliku od nekih koji nisu bili ni blizu svojih najboljih rezultata.
    (objektivan, 27. jul 2021 19:15)

    # Link komentara

  113. @Alban
    U potpunosti se slažem. Uzgred, srpski ti je bolji nego mnogima od nas. Svako dobro!
    (Lav Lazo, 27. jul 2021 19:12)

    # Link komentara

  114. Svaka tebi čast devojko!!! Ovde nije u pitanju samo fizički umor, psihološki su to takođe teški momenti, sve se pomeša. Glavu gore, ovo je bio dostojan poraz od bolje protivnice.
    (Simon, 27. jul 2021 19:09)

    # Link komentara

  115. Treba da se radi na kondiciji vise. Ovo izgleda ko da se rekreativno bavi, pa malo dosla na olimpijadu. Realno nas obruka. Treba je poslati u juznu pokrajnu , oni su dobri u dzudou.
    (Dr Batkovski, 27. jul 2021 19:08)

    # Link komentara

  116. Loznica, Gučevo, Cer…, 27. jul 2021 18:11)

    A sta je sa momcima u basketu 3x3 , vaterpolistima ... ? Radis li ti covece ista u zivotu sem sto ostavljas dnevno brdo komentara ?
    (chox, 27. jul 2021 18:42)Osoba pod tim nikom ostavi 3-4 komentara za 24 h ostalo SNS botovi koji vidimo rade i nocnu smenu?
    (onako usput, 27. jul 2021 19:07)

    # Link komentara

  117. Jednom sam bio lekar na vrhunskom turniru u dzudou. Ljudi moji pa ja takve povrede ni u ratu nisam video. Prelomi vratnih prsljenova, bukvalno svih kostiju, ugusenja sa reanimacijom… stvarno surov sport. Boks je za dzudo balet.
    (koronarius, 27. jul 2021 19:06)

    # Link komentara

  118. Treba da vidite zene u 17h koje se vracaju iz njive pose 10 sati rada po nesnosnoj vrućini.
    (Aleksandar, 27. jul 2021 19:05)

    # Link komentara

  119. Slazem se. Vecina zena ima taj takmicarski duh i nadmetanje istinsko dok su nazalost muskarci pokazali da to nemaju u vecini izuzev vatrepolista i naravno No1eta sto opet nazalost pokazuje dublje probleme sa njihovom ulogom u drustvu. Nekako su postali sta ja znam mlaki
    (Dušan R., 27. jul 2021 18:22)

    Nema to veze sa mlakošću nego samo sa parama. Cim su usli u pare odma su poceli kao fudbaleri. Sva sreca nema toliko novca u drugim sportovima inace bi svi postali mlaki. Cast sve redjim izuzecima.
    (realno, 27. jul 2021 19:04)

    # Link komentara

  120. Da je kojim slucajem procenila da ne treba da ide na OI jer joj telo to govori, bila bi izdajnik.
    (nesto mi je poznato, 27. jul 2021 19:01)

    # Link komentara

  121. Loznica, Gučevo, Cer…, 27. jul 2021 18:11)

    A sta je sa momcima u basketu 3x3 , vaterpolistima ... ? Radis li ti covece ista u zivotu sem sto ostavljas dnevno brdo komentara ?
    (chox, 27. jul 2021 18:42)u pauzama meceva. Kako onda ne radi?
    (pajebetisestru, 27. jul 2021 18:58)

    # Link komentara

  122. Ни један спорт и медаља се не могу поредити са борилачким! И међу нама у борилачким има разлике. Медаља Мандићке није до колена медаљи у рвању, џудоу или боксу.
    (Рон Џереми, 27. jul 2021 18:58)

    # Link komentara

  123. Izasla je na mejdan znatno jacoj i spremnijoj, da brani boje svoje domovine.
    Hrabro, svaka cast.
    Nema veze, na narednoj Olimpijadi bice bolje. Samo napred!
    (Kobaja Grande, 27. jul 2021 18:53)

    # Link komentara

  124. A da vidite tek kako je kada 10 sati rintate na gradjevini po ovom vremenu.
    (Back in Black, 27. jul 2021 18:46)

    # Link komentara

  125. Tako izgleda kad se ostavi srce na terenu(na tatamiju)Steta sto se to vice samo nasim fudbalerima(koji ga nikada ne ostave) a ne ostalim junacima kao sto je ova devojka koje sto zaista i ostvare
    (StigoNinja, 27. jul 2021 18:45)

    # Link komentara

  126. Ja stvarno skidam kapu našim ženama u sportu. Gledam kako na OI se bore odbojkašice, košarkašice, Milica Mandić i ostale devojke uz jedino Novaka od muškaraca… To je za svaku pohvalu i poštovanje. Ova devojka je ostavila srce na terenu. Nisu joj bitni konji i predsedničke inaguracije… Žene su ponos Srbije u sportu u 21 veku za razliku od muškaraca.
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 27. jul 2021 18:11

    Jaoj bre a kada isti ti kosarkasi i ostali muskarci budu doneli medalju na sledecim OI bice odmah kako i oni ginu za Srbiju.

    Neverovatan si samo pises kako vetar dune tj kom koji ti dobije 1000+!
    (Stark, 27. jul 2021 18:45)

    # Link komentara

  127. Ja stvarno skidam kapu našim ženama u sportu. Gledam kako na OI se bore odbojkašice, košarkašice, Milica Mandić i ostale devojke uz jedino Novaka od muškaraca… To je za svaku pohvalu i poštovanje. Ova devojka je ostavila srce na terenu. Nisu joj bitni konji i predsedničke inaguracije… Žene su ponos Srbije u sportu u 21 veku za razliku od muškaraca.
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 27. jul 2021 18:11)

    A sta je sa momcima u basketu 3x3 , vaterpolistima ... ? Radis li ti covece ista u zivotu sem sto ostavljas dnevno brdo komentara ?
    (chox, 27. jul 2021 18:42)

    # Link komentara

  128. sta mislite da li bi jedva docekala da joj kazu da sutra ima drugu sansu ili bi bila umorna?!?
    (lal, 27. jul 2021 18:42)

    # Link komentara

  129. Tezak je dzudo, ali tek rvanje....
    Na kraju dana, nije Olimpijada za sve, valjda je to jasno.
    (Marko, 27. jul 2021 18:39)

    # Link komentara

  130. Neko se takmiči, a neko komentariše. Kako kome grah pao :-)
    (Mladen, 27. jul 2021 18:38)

    # Link komentara

  131. Juce sam vec ostavio ovaj komentar i utiske. Neverovatno kako se ponasao ono ljudsko bice koji je trebao da joj bude trener. Ta devojka je dala sve, nisam mogao da gledam vise, bio sam ljut sto ne prekidaju barem na minut ili dva da se odmore. Ali kad sam je onda video kako hoda i kako se ponasa taj trener toliko sam bio ljut i toliko me je bolelo da sam u tim momentima zaista nekako potpuno saosecao s’njom. Fujjjjjj, kakav retko odvratni lik, neverovatno ponasanje. Svaka cast devojci.
    Pozdrav iz Pristine.
    (Alban, 27. jul 2021 18:35)

    # Link komentara

  132. Srce na terenu!! Bravo!! Za mene je pobedila!!
    (al, 27. jul 2021 18:33)

    # Link komentara

  133. Ili nije bila dovoljno spremna za VRHUNSKO takmicenje ili ima zdravstvenih problema, inace, svaka joj cast i podrska za sve sto je dala tokom ove borbe, tako i treba, na olimpijadi i za svoju zemlju mora tako, poljubac za Maricu. P.S. Kakva nam je buducnost kao naroda vidi se po ovim komentarima "ako je ovo cena za medalju" itd
    (David, 27. jul 2021 18:33)

    # Link komentara

  134. Ovde je po sredi ipak nenormalno umaranje, koje može biti i posledica neke prikrivene bolesti. Trebalo bi da posle svega, ode na detaljne zdravstvene pretrage.
    (Smuleco, 27. jul 2021 18:33)

    # Link komentara

  135. Ovo su laici kojima je i kasiku dici tesko. Pogledajte jedan od UFC meceva n.p. Ovo je samo cist primer koliko je ustvari bilo kakav uspeh na Olimpijadi ogroman! Puno srece za Maricu!
    (Miki, 27. jul 2021 18:30)

    # Link komentara

  136. Tako se bori
    (Julius Caesar, 27. jul 2021 18:30)

    # Link komentara

  137. Današnje generacije ne razumeju da bez muke nema uspeha. Najlepše bi bilo da svi možemo da sedimo na kauču i da jedemo gumene bombone ali neki ljudi žele malo više od života. Za mene lično ništa ne može da zameni osećaj potpune iscrpljenosti i saznanja da sam dao sve od sebe. Na žalost sve više ljudi beži od ovog osećaja u neki hedonizam a to nikako nije dobro.
    (Sloba, 27. jul 2021 18:28)

    # Link komentara

  138. Ne bi bila tu gdje jeste da na treninzima ne daje sve od sebe.
    sigurno joj nije prvi put da ovako hoda.
    To su ljudi kojima mozak radi drugacije, zato i budu među najboljima na svijetu.
    (jojufff, 27. jul 2021 18:25)

    # Link komentara

  139. Добридошли у живот. Није то само у спорту. Тако се излази из ноћне смене у неким фирмама и установама. Виђено бар 50 пута
    (Жеља, 27. jul 2021 18:23)

    # Link komentara

  140. Ja stvarno skidam kapu našim ženama u sportu. Gledam kako na OI se bore odbojkašice, košarkašice, Milica Mandić i ostale devojke uz jedino Novaka od muškaraca… To je za svaku pohvalu i poštovanje. Ova devojka je ostavila srce na terenu. Nisu joj bitni konji i predsedničke inaguracije… Žene su ponos Srbije u sportu u 21 veku za razliku od muškaraca.
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 27. jul 2021 18:11)

    Slazem se. Vecina zena ima taj takmicarski duh i nadmetanje istinsko dok su nazalost muskarci pokazali da to nemaju u vecini izuzev vatrepolista i naravno No1eta sto opet nazalost pokazuje dublje probleme sa njihovom ulogom u drustvu. Nekako su postali sta ja znam mlaki
    (Dušan R., 27. jul 2021 18:22)

    # Link komentara

  141. Jednostavno, nedovoljno dobra kondicija.
    (ljimenkaczv, 27. jul 2021 18:20)

    # Link komentara

  142. Ova protivnica ne izgleda tako.
    (turnir, 27. jul 2021 18:18)

    # Link komentara

  143. Ne svidja mi se takav nacin razmisljanja. Igrao sam folklor bas dugo. U Egiptu (1987) na kraju koncerta smo igrali igre iz Crne Gore. Stojim na "kuli", leva noga mi se trese od napora (sto prenosim na saigrace koji nas drze), znoj mi klizi niz tu nogu dok publika trazi bis. Pomislim:"Bolje me ubijte, umesto da ponovo igram!" Srecom, pauza je pomogla da dodjemo sebi i bis je jos bolje ispao. Niko nije pomislio jeb.s publiku i trud.
    (Trovach, 27. jul 2021 18:14)

    # Link komentara

  144. Ja stvarno skidam kapu našim ženama u sportu. Gledam kako na OI se bore odbojkašice, košarkašice, Milica Mandić i ostale devojke uz jedino Novaka od muškaraca… To je za svaku pohvalu i poštovanje. Ova devojka je ostavila srce na terenu. Nisu joj bitni konji i predsedničke inaguracije… Žene su ponos Srbije u sportu u 21 veku za razliku od muškaraca.
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 27. jul 2021 18:11)

    # Link komentara