- Komentari -
  1. Ni jedan muskarac nije odlucio da se rodi dete. Zene abortiraju ili radjaju kad one hoce.
    Muskarci ne mogu da ubiju fetus kad pozele pa onda kad se ne pitaju da li ce se dete roditi vec to zena odlucuje, onda ne treba ni da placaju.
    21 vek, dosta ponizavanja
    Neka zene same snose troskove svojih odluka.
    (Miki, 15. jun 2021 08:39)

    # Link komentara

  2. Jao,jao! Tatica uvrijedjen sto mora platiti alimentaciju☹ U Danskoj je to lijepo rjeseno. Dijete dobija alimentaciju od opstine u kojoj zivi,a opstina automatski skida iznos sa tatinog racuna...
    (Cph, 13. jun 2021 07:01)

    Upravo zato što je u „u Danskoj to lepo rešeno“ danska vlada je bila primorana da pokrene reklamnu kampanju u kojoj bukvalno moli mlade Dance da se žene i dobijaju decu. Muškarci u Danskoj masovno odustaju od brakova, a čak i kad se žene često to rade sa ženama koje nisu iz Danske i koje nisu zatrovane idejama o "pravdi" po kojima je samo muškarac uvek dužan nešto da plaća dok mu se istovremeno popuje kako su sve žene podjednako sposobne kao on i mogu sve same da zarade i stvore.

    "Na primer ja plaćam alimentaciju dosta više od proseka u Srbiji i svašta drugo sam obezbedio (stan, troškove stanovanja, kupujem detetu patike, jakne, pantalon."
    Odmah pehar za ovog gospodina! Obezbjedio svojoj dijeci stan i odjecu, treba odmah orden da dobijes.
    (Otac godine, 13. jun 2021 22:05)

    Koji god muškarac i dalje veruje da ga žene poštuju kao ličnost i posmatraju ga kao nešto više od bankomata samo treba da pročita ovaj cinični komentar. Otac sve obezbeđuje i pored toga DODATNO plaća alimentaciju (koju velikim delom majka najverovatnije troši na sebe), a njegov postupak se ovako cinično komentariše. Mislim da bi žene koje se razvode ozbiljno trebalo da se zapitaju da li žele pravdu i ono što je najbolje za dete ili osvetu nad bivšim mužem.
    (Dragan, 14. jun 2021 23:37)

    # Link komentara

  3. Ima divnih očeva, ali oko mene ih je jako malo.
    Moj otac nikada nije bio u mom životu ni fizički, ni emotivno ni finansijski. Najmanje sam štete od njega imala, za razliku od loših očeva koji su povreme o bilo prisutni u životima mojih prijatelja, rodjaka i muža.
    Majko moja, to za početak nisu ljudi, kako vikenda tek mogli da budu očevi?
    Da se razumemo ima i loših majki, ale one jako retko napuštaju svoju decu ili se o njoj ne brinu barem za ono najosnovnije.
    Ovakav gest više govori o ocu nego o majci i kćeri.
    Za odnos sa detetom je uvek roditelj odgovoran.
    (Sanja, 14. jun 2021 22:07)

    # Link komentara

  4. Bravo za mamu i djecu i humani potez da se novac pokloni.
    (Cph,

    Aha.Poklonile su ga zato sto su javno izblamirane.
    (bez aplauza, 14. jun 2021 11:12)

    # Link komentara

  5. "Na primer ja plaćam alimentaciju dosta više od proseka u Srbiji i svašta drugo sam obezbedio (stan, troškove stanovanja, kupujem detetu patike, jakne, pantalon."


    Odmah pehar za ovog gospodina! Obezbjedio svojoj dijeci stan i odjecu, treba odmah orden da dobijes.
    (Otac godine, 13. jun 2021 22:05)

    # Link komentara

  6. Neka pregleda sve novčiće pod lupom, možda ima koji numizmatićki vredan.
    (kveker, 13. jun 2021 21:22)

    # Link komentara

  7. Umesto da su žene srećne što imaju čoveka koji je pošten,radan,vredan one još izvoljevaju e zato ste i same nažalost.A vi dragi muskarci lepo odete kod dame platite odradite posao i ne boli vas glava.
    (gile bg, 12. jun 2021 09:51)

    Ne na zalost nego na srecu smo same.
    A vi cim vam zene samo za praznjenje prostate trebaju red je da platite i ne zamajavate nikog.
    (Oket, 13. jun 2021 18:36)

    # Link komentara

  8. Panjevi ostaju panjevi
    (kad procitas tekst i komentar, jedino sto mozes da zakljucis je..., 13. jun 2021 18:11)

    # Link komentara

  9. Zaboravio sam da kažem da sam bio na dosta sahrana i niko nikad nije poneo nešto sa sobom,sve ostaje nekome iza nas tj deci!!!
    (Munem ti blavora, 13. jun 2021 15:22)

    # Link komentara

  10. Ja bih na rucak(ako zele)rešio obaveze i pitao da li mogu da pomognem dalje u odrastanju i da je moj broj telefona i moja adresa uvek dostupna....u međuvremenu našao sam zenu i počeo da živim svoj život,ko želi da me poseti,tu sam,s vremena na vreme obiđem, ocenim ako ima promena...to važi i za drugare i za rodbinu,pa i za bivše, ali deca su posebna, od njih ne odustajem,kakva god da se prica valja s druge strane;)
    (Munem ti blavora, 13. jun 2021 15:21)

    # Link komentara

  11. A da ja tebi vratim dug od hiljadu eura sve po dinar i 50 para i istresem ti na ulicu ispred kuce jel bi isto rekao "kakve veze ima, bravo za gospodina"?
    A zamisli kako je tek bravo za gospodina tako rodjenom detetu izbaciti pare koje je zakonski duzan. Mnogo lupetate tu. Ocigledno su se skupili razocarani razvedeni pa vicu bravo majstore,a da njima to neko tako uradi vadili satare i pretili.
    (@saja, 12. jun 2021 22:11)

    Nema problema, samo ti meni daj tih hiljadu. A to što je zakonski dužan ne znači da je i moralno. Ne voli oca, neće ništa sa njim? Ok, on je svoje obaveze ispunio, ako ništa ne znači rođenom deteu neka neko drugi brine o njoj dalje.
    (saja, 13. jun 2021 12:14)

    # Link komentara

  12. Ovo je poprilično komplikovano da bi se tek tako donosio sud. Otuđivanje dece od roditelja sa kojim ne živi je veoma prisutno, a ponekad se dešava i da roditelj kod koga dete živi nije ni svesan toga. On jednostavno deli svoje mišljenje o drugom roditelju i prenosi svoja osećanja. Verovatno ovom čoveku nije bilo lako da sa detetom nema nikakav kontakt, a iz obrazloženja njegove kćerke se vidi da ga ona krivi za odnose sa njenom majkom, što ne bi trebalo da bude tema za nju. Pretpostavljam da se osećao kao bankomat.
    (zok1, 13. jun 2021 11:59)

    # Link komentara

  13. Svi ostali ste u fazonu: seks je mnogo lep, pričao mi drug, kako je njegov ortak jednom gledao...
    (P76-er, 12. jun 2021 11:25) # Link komentara


    Znaci i u braku se seks zapravo placa, vi zapravo naplacujete legalno to sto pruzate suprugu seksualne usluge? Bravo.
    (magistar colovic, 13. jun 2021 11:32)

    # Link komentara

  14. Vidi oma se da su i jedni i drugi teska sirotinja
    (Igor, 13. jun 2021 11:04)

    # Link komentara

  15. Nikome od vas bisera što zastupate oca nije palo na pamet da je ćerka bila svedok očevog lošeg ponašanja prema majci, verovatno godinama dok su joj roditelji bili u braku? Svi vaši očevi su svi bili super prema vašim majkama, niste nikad videli ništa neprikladno? Niste čuli za maltretiranje, varanje, ponižavanje od strane muža? Ili ni toga nema kod nas, jer je raj na zemlji?

    I nije vam palo da ćerka ima pravo da shodno tome odredi svoj odnos prema ocu, da majka ne mora ni reč protiv njega da kaže, jer njegova (ne)dela već dovoljno o tome govore?

    I nije vam palo na pamet da, čak iako ćerka greši ili je pod uticajem majke, da bi trebalo da je otac i dalje odrasliji i zreliji od ćerke, pa samim tim da zna šta je dostojanstvo i ne gubi ga, te se tako i ponaša prema njoj, čak i ako je ćerka tvrdoglava i nepristupačna, jer on bi, kao odrasla osoba, trebalo da zna bolje (pa jednog dana kada ona odraste da shvati svoju lekciju)?
    (Hm, 13. jun 2021 10:26)

    # Link komentara

  16. Zadnja i prednja vrata.
    Prva i poslednja rata.
    (Znam da je uzaludno, 13. jun 2021 10:18)

    # Link komentara

  17. Jao,jao! Tatica uvrijedjen sto mora platiti alimentaciju☹ U Danskoj je to lijepo rjeseno. Dijete dobija alimentaciju od opstine u kojoj zivi,a opstina automatski skida iznos sa tatinog racuna.
    A on(tatica),neka se ljuti koliko hoce.
    Bravo za mamu i djecu i humani potez da se novac pokloni.
    (Cph, 13. jun 2021 07:01)

    # Link komentara

  18. Vidim da većina tvrdi da majke okreću decu protiv očeva jer su povređene. Verovatno i jeste tako, ali moje je iskustvo drugačije. Saznala sam tek u srednjoj školi da nam otac nije isplatio ni dinar alimentacije. Nikad. Majka nikada za njega nije rekla nijednu ružnu reč. Viđale smo ga sporadično, na raspustima, ali ta viđanja su bila mlaka i videle smo da mu smetamo. Krajem osnovne škole smo rekle majci da ne želimo da ga viđamo, nema poente. Nije insistirala, iako je sve prethodne godine ona inicirala odlaske kod njega. Za alimentaciju smo saznale kad smo upale u veliki finansijski problem, pa sam rekla da ću ocu tražiti zajam. Majka mi je tad rekla da nikada nije videla ni dinar od njega, pa neće ni sad. Kod mene je to zacementiralo odluku o prekidu kontakta. Ni on se ne buni, nije zvao, evo već 25 godina. Ne znam ni gde je. Imam svoju decu i ne mogu da zamislim da ne znam kako su i da li im nešto treba, a kamo li da im istovarim siću pred kućom.
    (Tt, 13. jun 2021 06:45)

    # Link komentara

  19. Ko nam je kriv kad smo nas svet i planetu dali njima,bez borbe.Hiljadama godina imali smo moc i pravdu a danas njihov sistem prilagodjen njima, terorise vladare ove planete i pretvara ih u ponizene robove.
    (Uzivajte, 13. jun 2021 00:53)

    # Link komentara

  20. Kako tata koji je svako vece citao pricu, poljubio dete za laku noc i mazio se sa detetom moze da postane stranac u roku od mesec dana!? Moze samo ako nije bio tata tom detetu ni u braku!
    (Sasa, 12. jun 2021 21:44)

    ocigledno pojma nemas o zivotu , barem ne o realnom zivotu.
    (Pex, 12. jun 2021 23:55)

    # Link komentara

  21. Tata je balvan. Takvih ima puno širom sveta.
    (49, 12. jun 2021 23:35)

    # Link komentara

  22. A došao sa najnovijim GLS...Kao ima neki princip, ponos, inat...
    (Aleksa78, 12. jun 2021 22:18)

    # Link komentara

  23. Ako je isplatio ceo iznos kakve veze ima da li je u kovanicama. Uostalom ako ćerka ne želi ništa sa njim onda i ne mora da brine šta će ona misliti o njemu nakon ovoga. Bravo za gospodina.
    (saja, 12. jun 2021 17:36
    A da ja tebi vratim dug od hiljadu eura sve po dinar i 50 para i istresem ti na ulicu ispred kuce jel bi isto rekao "kakve veze ima, bravo za gospodina"?
    A zamisli kako je tek bravo za gospodina tako rodjenom detetu izbaciti pare koje je zakonski duzan. Mnogo lupetate tu. Ocigledno su se skupili razocarani razvedeni pa vicu bravo majstore,a da njima to neko tako uradi vadili satare i pretili.
    (@saja, 12. jun 2021 22:11)

    # Link komentara

  24. Ovde ljudi ne znaju razliku izmedju alimentacije (sto je placanje zeni) i decijeg dodatka (sto je placanje za decu). U Americi se to zove alimony i child support.
    (Milos, 12. jun 2021 20:41)

    Ne znas ni ti. Mozda je tako u Americi. Ovde je alimentacija namenjena detetu, a naravno da se daje majci(ili ocu, redje) da ona rukovodi sta je potrebno tog meseca. A deciji dodatak nema veze sa bivsim supruznicima. To su nekada drzavne firme isplacivale. A nema ni sta bivsi suprug da placa svaki mesec bivsoj zeni. To mozda u Americi. Ovde to nije tako. Znaci daje svaki mesec za dete, a ne za bivsu zenu.
    (@Milos, 12. jun 2021 22:04)

    # Link komentara

  25. Opet u velikoj vecini komentara vidim opravdanje ovakvog poteza i bes zbog toga sto se placa alimentacija! Ako neko misli da je u redu da detetu, kao keru, istresete bilo sta na dvoriste, onda je potpuno jasno zasto su se zene razvele od vas! Drugo, dete starosti 10 godina moze da se izjasni sa kim zeli da zivi i da bude saslusano u postupku u kom se odlucuje o njegovim pravima. Budalastina tipa "dete je majka okrenula protiv mene" i sl. je bukvalno samo budalastina. Kako tata koji je svako vece citao pricu, poljubio dete za laku noc i mazio se sa detetom moze da postane stranac u roku od mesec dana!? Moze samo ako nije bio tata tom detetu ni u braku!
    (Sasa, 12. jun 2021 21:44)

    # Link komentara

  26. Sudija nije slučajno dodelio decu majci, otac je očigledno primitivac, ali je ipak čovek, jer se pokajao zbog svoje gluposti.
    Nije sramota razvesti se, nije sramota plaćati alimentaciju, samo treba zadržati dozu dostojanstva.
    (grgur, 12. jun 2021 21:11)

    # Link komentara

  27. Jel' covek prekrsio zakone kada je izabrao kovanice da plati?

    Jel' prekrsen zakon kada je covek stavljen u centar paznje putem drustvenih medija i okarakterisan kao losa osoba od strane sopstvene kceri?

    Ovo su pitanja zakona, morala i etike, i ovakvi istupi javnog poziva na "medijski linc" treba da bude zakonom zabranjeni. Pa ovo je ravno tome da ja pozovem narod na spaljivanje vestice jer mi komsinica nije rekla "dobar dan" kada sam je sreo a to je meni pogodilo zivac.
    (Titov Pionir, 12. jun 2021 20:41)

    # Link komentara

  28. Ovde ljudi ne znaju razliku izmedju alimentacije (sto je placanje zeni) i decijeg dodatka (sto je placanje za decu). U Americi se to zove alimony i child support.
    (Milos, 12. jun 2021 20:41)

    # Link komentara

  29. Opšte prihvaćena je predrasuda da su majke svetice a očevi krivi. U velikom broju slučajeva nije tako. Mnoge majke nisu dostojne da budu majke a i okreću decu protiv očeva a para im nikada nije dosta. Na primer ja plaćam alimentaciju dosta više od proseka u Srbiji i svašta drugo sam obezbedio (stan, troškove stanovanja, kupujem detetu patike, jakne, pantalone...) i opet sam joj stalno kriv za sve što ne valja u njenom životu. Stalno sprovodi nekakve ucene, optužbe, manipulacije. Razumem tog čoveka skroz.
    (Bane Bg, 12. jun 2021 19:39)

    # Link komentara

  30. Godinama zastupam ljude prilikom razvoda. Jedna stvar je primetna. Zene kad se razvode od muza cine SVE da dete odvoje emocionalno od oca. Najbolje da ga vise ne vidja a bonus poeni ako ga zamrzi valjda zato sto ga ona mrzi iz dna duse. E sad gubitnik je dete a pobednik niko. Molim vas da prilikom razvoda vodite racuna o INTERESU DETETA, a ne vasim osecanjima. Sa druge strane ocevi, pogotovu oni koji vec imaju novu zenu/ljubavnicu gledaju da posakrivaju svu imovinu i placaju sto manji doprinos izdrzavanju. Opet pogresno. Tuzno ali je tako.
    (advokat, 12. jun 2021 18:09)

    # Link komentara

  31. Ako je isplatio ceo iznos kakve veze ima da li je u kovanicama. Uostalom ako ćerka ne želi ništa sa njim onda i ne mora da brine šta će ona misliti o njemu nakon ovoga. Bravo za gospodina.
    (saja, 12. jun 2021 17:36)

    # Link komentara

  32. @ DaLanik
    U tom slučaju razvedene žene ne bi formalno sklapale brak s novim muškarcem, pa bi svejedno dobivale alimentaciju. U Hrvatskoj je svojevremeno snimljen zgodan film o udovicama iz prošlog rata koje su pronašle novog supruga, ali se nisu formalno preudavale samo da ne bi izgubile pravo na (visoku) penziju.
    (alimentacija, 12. jun 2021 17:11)

    # Link komentara

  33. Ovo je tipican primer situacije u kojoj mama svoj los odnos sa bivsim muzem projektuje na dete,pa i dete mora imati los odnos sa ocem.Kod 90% je tako.Zasto dete ne bi pricalo sa svojim ocem?Samo zato sto bi se zbog dobre komunikacije otac-kcerka,ljutila njena mama na nju.
    (Socijalni radnik, 12. jun 2021 13:18)

    Vi socijalni radnici ste se dovoljno pokazali u ovoj zemlji. Bojim se da niste kompetentni da bilo sta objasnjavate. Koliko povrsno pristupate problematici govori i Vas komentar.
    (@Socijalni radnik, 12. jun 2021 16:54)

    # Link komentara

  34. Razgovaram pre neki dan sa kumom, razveden je, a sin je kod majke. Kaže, kupio sam mu patike, pa dao 2000, pa još jednom 3000, pa opet 2000. Slušam ga i ne mogu da verujem šta čovek priča. Moja je ćerka udata, dan ne prođe da ne pitam, ćerko treba li ti nešto, imaš li para itd. Pa kome ću ako ne svom detetu? Kad sam bio mlad, sećam se da sam sedeo u društvu, hajde kao da uzmemo pljeske, a ja bez dinara u džepu, a jede mi se pljesak na oči ne vidim, bale mi cure. Neću rekoh nisam gladan. Tu pljeskavicu pamtim ceo život. Tada sam rekao sebi, neću da dozvolim da moja deca u bilo čemu oskudevaju.
    (Silvester, 12. jun 2021 16:21)

    # Link komentara

  35. Žene ako nećete da budete one koje su potčinjene, na nevulgaran način, u braku, lepo klinike za veštačku oplodnju i mirna Bačka.
    A muškarce koji su pijanice, preljubnici bukagije i tada će biti isto mirna Bosna.
    (zztop, 12. jun 2021 16:04)

    # Link komentara

  36. Svaka žena koja tvrdi kako poštuje muškarce i zalaže se za ravnopravnost, a nakon razvoda traži alimentaciju, kolika god ona bila je najobičniji lažov. Alimentacija je možda nekada mogla imati smisla kada žene nisu mogle da se školuju i zapošljavaju. U današnje vreme ona predstavljaja običnu prevaru, ko god da je plaća. Ukoliko dođe do razvoda oba roditelja treba da dobiju zajedničko starateljstvo, polovinu vremena provode sa detetom i niko nikome ne treba da plaća alimentaciju. Neka vrsta finansijske nadoknade možda može da postoji ukoliko jedan roditelj ne može iz opravdanih razloga da provede isto vreme sa detetom. On/ona to može da doplati bivšem supružniku. Ukratko ću opisati svoj slučaj. Bivša i ja imamo zajedničko starateljstvo, dete je otprilike pola-pola kod mene i nje, ona ima izuzetno dobra primanja, mnogo veća od proseka u Srbiji i sud je dosudio da ja njoj plaćam alimentaciju. Da li je to pravedno?
    (Dragan, 12. jun 2021 15:47)

    # Link komentara

  37. Kakav nedostojan covek. Tuzno
    (Petar, 12. jun 2021 15:19)

    # Link komentara

  38. @Sasa: napisao si istinu, ali promašio si temu. lik je plaćao alimentaciju što bi znao da si pročitao celi članak. postoji i u tome što si napisao jedno veliko ALI. A to je da se, većinom, ljudi posle razvoda ponovo ozene i udaju. I obično to završi tako da žena nadje novog muškarca koji se brine o njoj i detetu. plus dobija alimentaciju od bivšeg. a bivši mora da plaća alimentaciju i ako osnuje novu porodicu, da opet sve placa. po meni bi bilo pravedno da se alimentacija placa samo ako je žena SAMA a ako se ponovo uda, obavezu preuzima novi muž.
    (DaLanik, 12. jun 2021 15:18)

    # Link komentara

  39. Pusti video, pogledaj koji auto mama ima parkiran ispred kuce. To govori dosta, naravno ne sve.

    Zivim u Americi, razvodi obicno devastiraju finansije muskaraca.

    Dao sam dve cinjenice bez emocija.
    (Ludara udara, 12. jun 2021 14:17)

    # Link komentara

  40. Tako je to kad roditelji hoce svako na svoju stranu a niko nece kompromis znaci sa dve plate se ne moze ziveti ali sa deset hiljadarke alimentacije moze hahaha tuzna istina
    (vaga, 12. jun 2021 14:16)

    # Link komentara

  41. Neko je napisao u komentaru kako su obrazovane, kulturne, lepo odgojene devojke boginje, sa svojim stanom, e pa ja ih znam dosta takvih, samo bez stana i sve su neudate...
    (sara, 12. jun 2021 14:13)

    # Link komentara

  42. Aha, bivsi muz placa li placa… A gde to? U zemlji Srbiji gde gotovo niko ne placa alimentaciju preko 10k rsd, dakle ni 100€. Ako mislite da je 10k (u realnosti je manje od toga) dovoljno da se podmire potrebe skolskog deteta, onda zivite u velikoj zabludi. Shvatite da ste onog momenta kada ste napravili to dete, vi odgovorni za njega dok se redovno skoluje! Nije da vas je neko primorao da imate to dete, to je bila vasa odluka. Tu bivsa zena i samo dete nisu faktor koji treba da uticu na vase preuzimanje odgovornosti. To je valjda svakoj zreloj osobi jasno. U suprotnom, vrlo je jednostavno. Nemojte se zeniti i imati decu ako ne zelite odgovornost.
    (Amandine, 12. jun 2021 13:11)

    Pa naravno da treba da otac placa i pored toga koliko god moze da da za dete. Jer dete je divno i ono je najlrpsi deo oca i majke.

    Iz teksta se vidi da je majka izuzetno losa osoba koja je uspela cerku ubog svojih frustracija na oca da nahuska na oca i tako im vecno pokvati odnos. Na nacin da u jednom smislu cerka je ostecena jer nema oca, a otac jer delom nema cerku (u smislu ofnosa otac-cerka) ima samo obavrzu alimrntacije sto je ok. Ali ta majka je ucinila svima lose kada je izmanipulisala cerku i trajno da zamrzi oca.
    (Dušan R., 12. jun 2021 14:03)

    # Link komentara

  43. Današnji muškarci, čim udju u lovu, menjaju ženu novim modelom, tako da podržavam sve mlade žene koje svoju mladost hoće da unovce, jednom kad ih zamene da bar budu obezbeđene. Siromašni ništa nisu moralniji od bogatih oni samo nemaju puno prilika a sa njima je život težak i cemeran.
    (CucuBubu, 12. jun 2021 11:39)
    To su im upravo omogućile zene. Jer 95% žena jure 5% muškaraca koji imaju pare i njima se onda može da se ponašaju kako se ponašaju jer imaju nepresusni izvor žena (devojaka) na raspolaganju... Ne jure oni nikog već im se same 20-25 godišnje devojke bacaju pod noge. O da Leonardo Di Kaprio vam je slobodan dame... uslov da imate 22-23 godine i trajacete do 25-e
    (MGTOW, 12. jun 2021 13:57)

    # Link komentara

  44. Neodgovornost muškaraca koji prave decu i istu ostavljaju je uvek bio muški sport. Žene su bića koja praktično nemaju izbora u ovakvoj situaciji. Ne mogu da se ne iščuđavam ovakvim muškarcima, da pitam šta nije u redu s njima. Pa, alimentacija je za dete, za patike, odeću, hranu, školu... Nije za mamino zezanje. Kako čovek može da zaboravi činjenicu da se to dete nije rodilo i začelo sami, već njegovim delom. Pa makar i ne pričali godinama, ta činjenica ostaje.
    A vidim po komentarima i plusevima koliko je i kod nas ta svest na niskom nivou.
    (Bane, 12. jun 2021 13:53)

    # Link komentara

  45. Samo procitajte komentare. Ko jos ima sansu da pobegne od ovakvih likova negde napolje, bilo gde... neka se ne dvoumi.
    (Carevi, legende, majstori, bogovi, kraljevi, a u stvari pacenici, 12. jun 2021 13:45)

    # Link komentara

  46. Ma, garant(cim ti tako kazes).
    (@Migmig, 12. jun 2021 13:23)

    # Link komentara

  47. Ovo je tipican primer situacije u kojoj mama svoj los odnos sa bivsim muzem projektuje na dete,pa i dete mora imati los odnos sa ocem.Kod 90% je tako.Zasto dete ne bi pricalo sa svojim ocem?Samo zato sto bi se zbog dobre komunikacije otac-kcerka,ljutila njena mama na nju.
    (Socijalni radnik, 12. jun 2021 13:18)

    # Link komentara

  48. Uh, ala ih je zeznuo, bas je ispao kralj. Ustvari samo prikazao svu svoju jadnost na svetlu dana. Dobro je sto je poslednja alimentacija, da nemaju vise nikake potrebe da komuniciraju sa njim.
    (Ja, 12. jun 2021 13:15)

    # Link komentara

  49. Nznm sto ga branite, ako nece da placa za izdrzavanje svoje dece nek ne pravi decu
    (pero, 12. jun 2021 13:15)

    # Link komentara

  50. a, 12. jun 2021 11:10)

    pa bivsa zena mog druga je zabranila svojoj deci da idu kod oca kuci, vec da mogu da se vidjaju sa njim samo ako ih negde vodi i po njenim recima sin ju je pitao da li me mrzis zato sto licim na tatu? jel i do tog pitanja dosao sam sa deset godina ili je bilo malo podstrekivanja? ima losih oceva, ali ima i losih majki. mozda je ovaj stvarno los covek, a mozda i verovatnije mu je samo prekipelo. Jer da je los covek ne bi placao godinama vec bi samo nestao
    (ne bas, 12. jun 2021 13:14)

    # Link komentara

  51. Migmig, 12. jun 2021 11:59

    Aha, bivsi muz placa li placa… A gde to? U zemlji Srbiji gde gotovo niko ne placa alimentaciju preko 10k rsd, dakle ni 100€. Ako mislite da je 10k (u realnosti je manje od toga) dovoljno da se podmire potrebe skolskog deteta, onda zivite u velikoj zabludi. Shvatite da ste onog momenta kada ste napravili to dete, vi odgovorni za njega dok se redovno skoluje! Nije da vas je neko primorao da imate to dete, to je bila vasa odluka. Tu bivsa zena i samo dete nisu faktor koji treba da uticu na vase preuzimanje odgovornosti. To je valjda svakoj zreloj osobi jasno. U suprotnom, vrlo je jednostavno. Nemojte se zeniti i imati decu ako ne zelite odgovornost.
    (Amandine, 12. jun 2021 13:11)

    # Link komentara

  52. Svetlana, 12. jun 2021 11:56

    niste u pravu ima majki velikom vecinom, a ima i cudovista kojima deca sluze za razne ucene. iz porodicnog iskustva, zena nikada nije brinula o svom detetu ali je to dete koristila da izvlaci novac od muza pod stalnom pretnjom da ce traziti starateljstvo. i on znajuci da ce o detetu verovatno brinuti baba ili niko je placao. Sada kada ne moze vise da muze bivseg muza setila se da ima dete koje moze da muze ali tu bas nije prosla dobro...
    (ne bas, 12. jun 2021 13:05)

    # Link komentara

  53. Koja farsa, kao dali u dobrotvorne svrhe. Dali su zato što ih je mrzelo da skupljaju pa zvali nekog drugog da to uradi umesto njih.
    (Locutus, 12. jun 2021 12:54)

    # Link komentara

  54. Sredinger... Kako sve to znate?
    (Hose, 12. jun 2021 12:49)

    # Link komentara

  55. @Kiki

    Na zapadu se alimentacija bas tako i racuna: uzmu se prihodi muza i zene, saberu se i podele sa 2, pa ko vise zaradjuje doplaacuje onoliko koliko ovome drugom fali do polovine. Kod nas ako jedan supruznik radi za 300 evra, a drugi za 3000 evra, a nemaju decu, niko nikome ne duguje nista.
    (Oni i mi, 12. jun 2021 12:42)

    # Link komentara

  56. Misljenje je svih, a uglavnom su muskarci ti koji placaju alimentaciju, kako im toboze neko zavlaci ruku u dzep! Tih 7-10.000 dinara mesecno (govorim o Srbiji) treba vase dete da hrani, obuce, kupi im knjige, plati sport i neki jezik, kupi poklone za rodjendane drugarima, plati detetov rodjendan, ekskurziju i mogu da nabrajam do prekosutra! Sto se bunis? Sto si pravio dete!? Tvoja je obaveza da to dete ima sve uslove i da zivi normalan zivot. Ako si se razveo od zene, nisi se razveo od deteta! Dete je tvoje i tako ce biti dok ne umres! Obaveza ti je da mu budes uzor, da ga vaspitavas i da brines o njemu!
    (Sasa, 12. jun 2021 12:40)

    # Link komentara

  57. Čitam ove komentare i ne mogu da verujem koliko ima plitkih i sitničavih ljudi! Koga je briga zašto su se razveli, koga briga ko je kriv?! Napravio dete i ostavio majci na brigu! Ona nije spavala noću kad je dete bolesno, ona je radila domaće zadatke, ona uči dete da se brine o sebi, a on je znao samo da ga napravi i ostavi. On, očigledno, se nije potrudio ni da pokaže detetu da ume da bude dobar! Ovi što ostavljaju komentare o tome da ih je brak uništio su sebična bića koji nisu ni zaslužila božju dobrotu da umaju decu.
    (Šredinger, 12. jun 2021 11:59)

    Da je koeficijent inteligencije uslov za korišćenje interneta ti ga ne bi imao. Zašto nije dala starateljstvo ocu pa da on ne spava noću kada je dete bolesno, da radi domaće zadatke itd.?
    (pomoći ću ti ali uz novčanu nadoknadu, 12. jun 2021 12:39)

    # Link komentara

  58. Mozda ona njemu vraća milo za drago preko dece, a možda je otac idiot.
    Mi to ne znamo i možemo samo nagađati.

    Ali činjenica je da u današnjem društvu muškarcima je 5 puta teže uloviti u bračne vode nego.

    1. Neobrazovana i nezaposlena žena ima prevelike standarde i očekivanja. Dok isti takav muškarac može samo da se 'besi o lokalnu šljivu, jer ne može naći ni devojku a kamoli brak dosanjati.

    2. Neobrazovana i zaposlena žena ima još veća očekivanja od 1. primera. Muškarcu isto ostaje lokalna šljiva.

    3. Obrazovana i zaposlena žena može da bira muškarce na ulici. Muškarac ovde može neko zrno da ubode ko ćoravi peto.

    4. Devojka koja je lepo odgojena i ima divne kućne manire, obrazovana, zaposlena i ima rešeno stambeno pitanje je boginja. Takve su retke, ali možeš samo da im skineš kapu i diviš im se. Muškarac ima 50% šanse da uplovi u brak ali i dalje ima mane jer nema neku mašinu i ne leži na parama uprkos svim tim vrlinama.

    Ako grešim voleo bih da čujem konstruktivno objašnjenje? 🤔
    (Deca najvise ispastaju u braku, 12. jun 2021 12:39)

    # Link komentara

  59. svetlana@

    to sto si ti brizna majka i sto brines o svom detetu i mislis da su svi kao ti. veruj mi da nisu i da svakakvih roditelja ima.
    od toga da oni jedu najbolju hranu a deci sta ostane do toga da ih boli uvo gde su i sa kim su na ulici.

    ja sam se nagledao svega i svacega.
    pogledaj malo druge roditelje videces o cemu pricam
    (brate al je dobar ovaj kubanac, 12. jun 2021 12:38)

    # Link komentara

  60. Čitam ove komentare i ne mogu da verujem koliko ima plitkih i sitničavih ljudi! Koga je briga zašto su se razveli, koga briga ko je kriv?! Napravio dete i ostavio majci na brigu! Ona nije spavala noću kad je dete bolesno, ona je radila domaće zadatke, ona uči dete da se brine o sebi, a on je znao samo da ga napravi i ostavi. On, očigledno, se nije potrudio ni da pokaže detetu da ume da bude dobar! Ovi što ostavljaju komentare o tome da ih je brak uništio su sebična bića koji nisu ni zaslužila božju dobrotu da umaju decu.
    (Šredinger, 12. jun 2021 11:59)

    aj ne lupaj gluposti.
    od kud ti znas da on nije hteo da se brine o detetu to sto njega zena bivsa ne podnosi ne znaci da on nije voleo to dete.

    ko nije gledao razvedene parove ne zna koliko strajuci roditelj ima uticaj na misljenje deteta u ovom slucaju majka.

    ona prica detetu iz dana u dan kako joj otac ne valja kako je on los i dete ga sa vremenom zamrzi.

    necu dalje da komentarisem ali ovo sto je on uradio pokazuje da one nisu bas cvecke.
    a one ce to u dobrotvorne svrhe da daju da bi opet ispale zrtve.
    (brate al je dobar ovaj kubanac, 12. jun 2021 12:35)

    # Link komentara

  61. Ako zena odvede dete posle razvoda, otac mora da ulozi nadljudske napore da sacuva zdrav odnos sa detetom. Nacin na koji majke okrecu decu protiv oceva je neverovatan. Zasto to rade? Nikada mi nije bilo jasno. Da li je osveta ili nesto drugo. Zato i kada vidite da je razvod neminovan, probajte da to odlozite dok dete ne udje u neke zrelije godine. To je jedini nacin da ga sacuvate.
    (koronarius, 12. jun 2021 11:30)

    To se zove sindrom toksičnog roditelja.
    (sladoledsmesom, 12. jun 2021 12:22)

    # Link komentara

  62. vidim prepoznala se ekipa,
    sve jadni opljackani ocevi koji sastavljaju kraj sa krajem
    i sve jadne napustene samohrane majke..

    i svi bas dobro znaju situaciju ovog para,
    sve doktori socijalnih nauka,
    a da im doneses ogledalo,
    vec bi ga bacili u prvi kontejner
    (wer, 12. jun 2021 12:21)

    # Link komentara

  63. Ko se razvede u SAD završio je jer ostaje bez svega a stopa razvoda 50%. Da li bi vi skočili sa padobranom a da znate da su šanse da se ne otvori 50%?
    U toj Americi muškarci nemaju nikakva prava ceo sistem je u korist žena.
    (mare, 12. jun 2021 12:06)

    # Link komentara

  64. Ако имаш 150 кила и пун си к'о брод, ти си "слатки меда" , а ако немаш лову и имаш 150 кила онда си дебела свиња...
    (КНИЋ ИЗ ЖИЛЕТА, 12. jun 2021 12:04)

    # Link komentara

  65. Kako mogu da doniraju alimentaciju, sud presudio da covek mora da placa on placa a oni doniraju?
    Te pare moraju da idu na dete, dete ne odlucuje o tome a roditelj koji prima ta sredstva mora da ih koristi za svrhu koju je sud presudio.
    (pertinaks, 12. jun 2021 12:03)

    # Link komentara

  66. Nagledao dam se slucajeva gde bivsa zena i dete psuju muza/oca, mrze ga iz dna duse, a on nista nije lose uradio vec samo placa, li placa. I ovde je garant to u pitanju. Bravo za coveka, a ta zena i cerka ne treba da postoje vise za njega jer su nezahvalnice.
    (Migmig, 12. jun 2021 11:59)

    # Link komentara

  67. Čitam ove komentare i ne mogu da verujem koliko ima plitkih i sitničavih ljudi! Koga je briga zašto su se razveli, koga briga ko je kriv?! Napravio dete i ostavio majci na brigu! Ona nije spavala noću kad je dete bolesno, ona je radila domaće zadatke, ona uči dete da se brine o sebi, a on je znao samo da ga napravi i ostavi. On, očigledno, se nije potrudio ni da pokaže detetu da ume da bude dobar! Ovi što ostavljaju komentare o tome da ih je brak uništio su sebična bića koji nisu ni zaslužila božju dobrotu da umaju decu.
    (Šredinger, 12. jun 2021 11:59)

    # Link komentara

  68. Jao, sto se muski komentatori prave naivni! U startu potcenjuju inteligenciju cerke i njenu moc rasudjivanja, mozes misliti, majka joj napunila glavu pricama o ocu. Dete je zivelo s tim ocem i majkom i vrlo dobro zna KO JE KAKAV RODITELJ. A i ovaj bedan postupak s novcicima dovoljno govori da se ne radi bas o plemenitom katakteru. Tesite se vi samo da su im majke svasta napricale, verujte u tu laz, jer je svakoj majci pre svega dobrobit dece u prvom planu, i one su mnogo razumnije, spremnije na kompromis i saradnju s bivsim supruznicima. Ovo znam jer sam i sama dete razvedenih roditelja, a i radim u privatnoj skoli gde ocevi dece, iz hira, da bi ih ucenjivali, prestanu povremeno da placaju skolarinu i svoju decu dovode u neprijatan polozaj. Iako majke obavljaju sve ostale “poslove”, a bukvalno i jesu poslovi, vezane za decu. Ja s mojim ocem ne razgovaram, i nameravam da tako ostane - sve prema zasluzi. Majka mi nikad nijednu rec protiv njega nije rekla, to je iskljucivo moja odluka reciprocna tome kakav je otac bio.
    (Svetlana, 12. jun 2021 11:56)

    # Link komentara

  69. Ovako i i moj otac, samo nikad nista platio nije.
    (spijunka, 12. jun 2021 11:55)

    # Link komentara

  70. Huh, 12. jun 2021 09:11) 
    Kako nije? To su pare za dete, a on dodje i istovari ceo iznos u gvozdenjacima. Kao da joj je bacio kao psu neke ostatke. Pa imali sta jadnije?
    (@Huh, 12. jun 2021 09:46)

    Naravno da ima. Samo ako možeš da se postavis u kožu tih očeva koji su se odrekli mnogo čega zarad te dece a tako im se vraća. Tom čoveku treba pomoći jer sigurno prolazi kroz emotivni pakao i sigurno mu nije bilo lako sve ove godine čim se poneo tako.
    (MGTOW, 12. jun 2021 11:53)

    # Link komentara

  71. "Otac"
    (Štap i šargarepa, 12. jun 2021 09:12)

    Naravno OTAC sa velikim slovima, TATA nad TATAMA...

    TATA je ispunio svoju obavezu do zadnje pare...

    TATA je svoju obavezu ispunjavao godinama...

    TATA nije zaboravio svoje dete ili ga gurnuo na stranu zarad druge dece...

    A šta je TATA dobio zauzvrat...

    Ćerku koja ne razgovara sa TATOM zbog toga što???

    Maltretira, uznemirava, omalovažava, ignoriše ćerku...

    Neeeeee

    Nije dobar sa "mamom"

    Nemaš pojma o životu, skupo ćeš ti plaćati lekcije u životu...

    TERASA RAZMIŠLJANJE
    (P76-er, 12. jun 2021 11:43)

    # Link komentara

  72. Današnji muškarci, čim udju u lovu, menjaju ženu novim modelom, tako da podržavam sve mlade žene koje svoju mladost hoće da unovce, jednom kad ih zamene da bar budu obezbeđene. Siromašni ništa nisu moralniji od bogatih oni samo nemaju puno prilika a sa njima je život težak i cemeran.
    (CucuBubu, 12. jun 2021 11:39)

    # Link komentara

  73. Današnje devojke,žene(svaka čast izuzecima) gledaju samo dali imaš para a ako imas para tu su,čim se nadješ u problemu i bez para onda je taj muškarac djubre,lopov,neradnik,slepac a one jadne neutešne,bez para za bacanje na 2 letovanja ,2 zimovanja, brdo odeće,obuće,najboljih telefona itd.Onda ide razvod i nalazi se drugi muskarac(bankomat).Umesto da su žene srećne što imaju čoveka koji je pošten,radan,vredan one još izvoljevaju e zato ste i same nažalost.A vi dragi muskarci lepo odete kod dame platite odradite posao i ne boli vas glava.
    (gile bg, 12. jun 2021 09:51)

    A gde se nalaze ti muskarci puni para koji bi da zene razvedene zene? U zemlji sa prosecnom platom od 400e? Mislim postoji nepresusan izvor istih?
    (Straight Outta München, 12. jun 2021 11:36)

    # Link komentara

  74. Neka ti je sretno! Ostatak zivota da prozivis bez okova. Mogu samo da zamislim kroz sta je prosao kada je bio prinudjen na ovako nesto.
    (Straight Outta München, 12. jun 2021 11:34)

    # Link komentara

  75. Ako zena odvede dete posle razvoda, otac mora da ulozi nadljudske napore da sacuva zdrav odnos sa detetom. Nacin na koji majke okrecu decu protiv oceva je neverovatan. Zasto to rade? Nikada mi nije bilo jasno. Da li je osveta ili nesto drugo. Zato i kada vidite da je razvod neminovan, probajte da to odlozite dok dete ne udje u neke zrelije godine. To je jedini nacin da ga sacuvate.
    (koronarius, 12. jun 2021 11:30)

    # Link komentara

  76. Otac mora da je poreklom iz Srbije ili neke takve zemlje.
    (Zika., 12. jun 2021 09:32)

    Po tvom poznavanju ljudi u Srbiji koliki je odnos plaća/ne plaća alimentaciju...

    Nalupao si se za sva slova...

    Na stranu što majkama nikad dovoljno...
    (P76-er, 12. jun 2021 11:29)

    # Link komentara

  77. @Štap i šargarepa

    Majka i ćerka. Udružene.

    U porodičnom zakonu RS, reč "otac" se ne pominje nijednom, recimo, a pojam "samohrana majka" je upotrebljiv SAMO ako je otac preminuo, a ako je živ, pa da i ne plaća ništa kao alimentaciju - žena nije samohrana. Ali lepo zvuči, nešto kao "usamljeni ratnik".

    Zloupotreba braka je najčešća pojava i majke (99%) ratuju sa bivšim preko dece, dakle deca su žrtve - UVEK - ali zavedena zauzimaju stranu i čak i mrze ili sude. A teško je biti objektivan i znati prave razloge i ko je kriv za rat. Najčešće su muškarci krivi jer, ako je razlog novac, nemaju onoliko koliko bi "žene imale da su na njegovom mestu".

    Suština problema je teško licemjerje: kad bi alimentacija bila ravnopravno dosuđivana, dakle 50:50 (nije tačno da se sve žene posvećuju deci i zapostavljaju "karijeru"), onda bi ravnopravnost polova bila potpuna i niko se time ne bi bavio jer bi bilo prirodno. I svi bi se više bavili decom.
    (Kiki, 12. jun 2021 11:29)

    # Link komentara

  78. Ja bi se pomirio sa ženom i zbog sebe i zbog dece !
    (BG, 12. jun 2021 11:28)

    # Link komentara

  79. A šta ako je neki novčić upao u šahtu?
    (STRUČNI KONSULTANT, 12. jun 2021 11:28)

    # Link komentara

  80. Živim u Holandiji. Ovdje je donedavno važilo da muškarac ženu izdržava doživotno nakon razvoda (osim ako žena nađe drugog). Sada se žena izdržava do 5 godina,ili dok najmlađe dete ne napuni 12 god. Pazite, ovo nije alimentacija za decu već izdržavanje žene. Iznos alimentacije i izdržavanja se obračunavaju da se zadrži standard. Npr ako ste imali veliku platu i žena navikla na dobar standard, mora joj se to omogućiti i nakon razvoda,posebno ako nije radila u braku. Upravo se nalazim u takvoj situaciji s tim što još nisam pokrenuo razvod.
    (Luka, 12. jun 2021 11:28)

    # Link komentara

  81. Moj prijatelj je u slicnoj situaciji. Cerka se naljutila na njega upravo zbog toga sto nije bio u mogucnosti da joj ranije da novac predvidjen alimentacijom jer mu je kasnila plata. Od tada ne prica s njim. Majka trovac tezak dete cak majkinog decka naziva ocem a sa svojim prekinula svaki odnos. Uzgred, studira pa se alimentacija placa do 26 godine. Uzas su bre zene postale sramota.
    (magistar colovic, 12. jun 2021 11:27)

    # Link komentara

  82. Na zadatu temu treba da komentarišu oni koji plaćaju alimentaciju i oni kojima nije i jeste plaćena...

    Svi ostali ste u fazonu: seks je mnogo lep, pričao mi drug, kako je njegov ortak jednom gledao...
    (P76-er, 12. jun 2021 11:25)

    # Link komentara

  83. Legenda!
    (zakonodavac, 12. jun 2021 11:14)

    # Link komentara

  84. Jednostrana priča, kao po običaju. Kako je došlo do ovoga, To objasnite, pa će mo onda da dajemo komentare i mišljenja.
    (Milos Radunkovic, 12. jun 2021 11:11)

    # Link komentara

  85. A muskarci koji misle da su deca nesposobna da vide sta se izmedju roditelja desava nego mora majka da im kaze, ne da misle lose o zenama nego i o deci.
    (a, 12. jun 2021 11:10)

    # Link komentara

  86. Cerka ne razgovara sa ocem zbog njegovog odnosa prema majci?A za taj odnos je saznala normalno samo od majke.Zene se u velikom broju svete bivsim muzevima preko dece.Truju decu godinama.
    (Ivan78bg, 12. jun 2021 09:49)

    A da cerka mozda nije mogla sama da vidi kako se otac ponasao prema majci dok su bili u braku nije vam palo na pamet?
    (e, 12. jun 2021 11:04)

    # Link komentara

  87. Neodgovornost muškaraca koji prave decu i istu ostavljaju je uvek bio muški sport. Žene su bića koja praktično nemaju izbora u ovakvoj situaciji. Ne mogu da se ne iščuđavam ovakvim muškarcima, da pitam šta nije u redu s njima. Pa, alimentacija je za dete, za patike, odeću, hranu, školu... Nije za mamino zezanje. Kako čovek može da zaboravi činjenicu da se to dete nije rodilo i začelo sami, već njegovim delom. Pa makar i ne pričali godinama, ta činjenica ostaje.
    A vidim po komentarima i plusevima koliko je i kod nas ta svest na niskom nivou.
    (Bane, 12. jun 2021 11:04)

    # Link komentara

  88. Sto kaze Bill Burr - Zaljubis je, zavolis je, ozenis je - radis vredno ides redovno na posao, dodjes jedan dan ranije kuci ona pod komsijom. Razvedete se, onda dobije kucu, decu, psa i vise od pola sto ti posedujes, ti zavrsis na nekom duseku. Ona postane motivacioni govornik.
    (Pljuvac svih stilova, 12. jun 2021 11:02)

    # Link komentara

  89. Kako nije? To su pare za dete, a on dodje i istovari ceo iznos u gvozdenjacima. Kao da joj je bacio kao psu neke ostatke. Pa imali sta jadnije?
    (@Huh, 12. jun 2021 09:46)

    Ne nisu pare za dete, samo se tako zovu. To je harac koji je sud dodelio zeni, uz dete, siguran sam da otac ne bi imao nista protiv da tim novcem kupuje cerci i hranu i odecu i telefon... Ovako da daje majci koja mu je to dete otela je ponizenje za muskarca i nadam se da ce nekom normalnom pasti na pamet da ovome stane na put, jer su pojedine zene napravile biznis od braka.
    (Maks, 12. jun 2021 10:53)

    # Link komentara

  90. Површно коментаришете на ову тему јер очигледно не знате како функционише алиментација у Америци и већини западних земаља уопште. То тамо није Србија, где суд нешто ко бајаги одлучи, а онда баја пребаци сву имовину на нпр. свог брата или родитеље, да отказ на послу и крене да ради нешто на црно. И онда када му суд пошаље извршитеље он каже како нема имовину и нема посао. И суд закључи да је дужник несолвентан и ту је тој причи крај. У Америци закидање на алиментацији је кривично дело и подлеже кривичној, а не парничној тужби. Кривичну тужбу покреће јавни тужилац, а казне могу да буду и затворске. Ако немаш пара то је твој проблем. Заради паре. Судију није брига да ли ћеш радити на црно или бело, за рад на црно или мутне радње одговараш посебно, ако те ухвате. Али алиментацију мораш да платиш. Ако завршиш у затвору, тамо мораш да радиш да би зарадио ... и део тих пара иде жени и деци. Развод на западу мушкарцу упропасти живот и многи након свега тога психички пукну и никада се не извуку с дна. Опстају само они који су на време размишљали о свему, заштитили себе предбрачним уговорима, улагали са стране, активно радили на себи и свом образовању да могу лако да се престроје у било коју нову професију ... и оно најважније - да имају неко велико наследство, па не брину сувише око пара. Али колико је таквих?
    (Зоки, 12. jun 2021 10:50)

    # Link komentara

  91. Pa ako im novac nije bio potreban zasto nisu rekle ocu da nemora da plati alimentaciju za taj mesec, nego ovde izigravaju dobrotvore sa tudjim parama. Strasno! Pravda za muskarce!
    (Vlada, 12. jun 2021 10:42)

    # Link komentara

  92. Prikolica sa kipom? Genijalno!
    (Marko, 12. jun 2021 10:40)

    # Link komentara

  93. Znaci otac nije povredio dete ali dete je odlucilo da ne razgovara sa ocem.
    (Huh, 12. jun 2021 09:11)

    Nije povredio dete time što mu je povredio majku?!
    Uuu, brate...
    (gde je onaj što beše najači, 12. jun 2021 10:39)

    # Link komentara

  94. Najprirodnije je da čovek živi sam. Ja planiram razvod samo zato. Žena mi je super inače i volim je, ali...
    (Hodač, 12. jun 2021 10:36)

    # Link komentara

  95. Otac mora da je poreklom iz Srbije ili neke takve zemlje.
    (Zika., 12. jun 2021 09:32)
    Nadam se da je tako, barem nu je ostalo srca, karaktera i m..da. Volje i upornosti da izjavi da je on čovek, živo biće, kojeg su gazili i preko kojeg su iživljavali svoje frustracije. Podržavam prava svih ugroženih kako žena tako i muškaraca.
    (drajver, 12. jun 2021 10:27)

    # Link komentara

  96. Jbt, koliko su naši muškarci u ravni sa mentalitetom u Saudijskoj Arabiji!

    Apsolutno ništa se ne može zaključiti o njihovom braku u članku, al' nema veze, skoro svi su zaključili da je majka gad, kćerka izmanipulisana, a otac "kralj"!!

    Niste normalni uopšte, želim vam svima kćerke i nadobude, nadmene i nabijeđene zetove!

    Čovjek koji uloži toliko truda da ponizi svoje kćerke nije dobar sa glavom, bez obzira koliko je bilo zatrovanosti među njima.
    (Trt, 12. jun 2021 10:27)

    # Link komentara

  97. Alimentacija od 800 dolara u Americi ravna je 8k dinara u Srbiji i ako mu je to bila toliko velika obaveza prema SVOM detetu kakvo god da je treba da ga je sramota. A sigurno nije bio divan tata.Deca ne pricaju sa roditeljima samo iz jednog razloga jer se taj roditelj ne trudi da prica sa njim. Koliko god da je majka punila glavu toj cerci kao sto ovde muskarci navode. Da je tata pozvao na rucak i rekao hajde da ti i ja popricamo i rekao to sto ti i tvoja mama ne razgovaramo i sto sam se prema njoj poneo lose u proslosti ne treba da utice na nas odnos bla bla.Ne postoji teoretska sansa da ta drvojcica ne bi zelela da ima bar pristojan odnos. Jer znate odrastanje bez jednog roditelja iako moguce nije bas najdivnija stvar i deca kad znate kako da se ponasate vrlo lako prastaju. A ukoliko ste prosecan Srbin koji ne zna da sklopi prosto prosirenu racenicu i emotivno ste osakaceni tesko cete prici mladim ljudima koji mnogo bolje vladaju recima i emocijama za svoje godine.Ali izgleda da prosecan Srbin znaci i prosecan Amerikanac nista tamo nije bolji slucaj.
    (pa ovo nije avokado, 12. jun 2021 10:27)

    # Link komentara

  98. Sta je ovo sa komentarima 99% podrzaca oca, sta nije u redu sa vama ljudi. Nista jadnije u zivotu nisam video ni cuo od njegovog gesta. Ja sam inace razvedeni otac sto placam alimnetaciju al rec nikad ne bih rekao protiv te zene pred klincem a kamo li da mislim da njoh placam ili nesto tako. To su pare za odrastanje malog, vrtic, jelo. To ako ona i ja ne zivimo vise zajedno moramo zajedno da nastavimo da brinemo o njemu i da dajemo pare.
    (igor, 12. jun 2021 10:26)

    # Link komentara

  99. Svako od nas ko je u braku ili je bio, tačno zna kako se oseća ovaj čovek.
    (Valdens, 12. jun 2021 10:23)

    # Link komentara

  100. Otac mora da je poreklom iz Srbije ili neke takve zemlje.
    (Zika., 12. jun 2021 09:32)

    A majka mora da je poreklom iz Amerike ili neke takve zemlje... zar ne?
    (Mr. Bojangles, 12. jun 2021 10:22)

    # Link komentara

  101. Alan Harper likes this.
    (Toxic, 12. jun 2021 10:17)

    # Link komentara

  102. Šta je ovde koren sukoba niti znamo niti je važno, u suštini. Stvar je u tome da bi, da je pameti, rađanje bilo pod kontrolom države. Ne može svako da pravi decu kako hoće, prvo testovi ličnosti, inteligencije, fizičke provere i pretrage, pa tek onda dozvola za širenje gena. Uostalom, i kod prvoklasnih gajenih životinja se vrši selekcija i brusi potomstvo kroz generacije.

    Ako ikada budemo naseljavali neke druge planete, valjda će biti normalnih ljudi koji će razmišljati na pravi način i uvideti da ovo do sada nikako nije bilo dobro... Da se razumemo, ja prvi ne BiH prošao sve te potrebne rigorozne provere...
    (Stef, 12. jun 2021 10:11)

    # Link komentara

  103. Prava muskaraca u dobrom delu zapadne Evrope a i u Americi su toliko jadana da to nije normalno. Politicari snose odgovornost. Od sedamdesetih su se nadmetaki za zenske glasove na izborima dajuci zenama sve moguce prednosti u bracnim zivotu i porodici. Umrsto ravnopravnosti sad je tu debela dominacija zene. Naravno da je masa normalnih zena kije to ne koriste ali je takodje masa onih koji manipulisu, udaju se samo da bi dobile dete koje zele, ekspresno otkace muskarca, optuze ga za sve i svasta. Tako dobiju starateljstvo, novac izdrzavanje.. Ako je muskarac sretan dokazace da je to laz, ali zena ne biva kaznjena jer je to kao lose za dete. Takodje dete ostaje sa majkom jer je “izgubilo cvrstu vezu sa ocem”. U najboljem slucaju otac ako izbegne zatvor ostaje mu da vidja dete svaki drugi vikend i placa izdrzavanje deteta koje vidi dva vikenda medecno. Ova tortura je toliko uzela maha da sad postoje grupe zena koje se bire protiv ovih idiotskih zakona i zloupotreba.
    (Maskulinisti feministi, 12. jun 2021 10:10)

    # Link komentara

  104. Kako me ne cude ovdasnje reakcije. Svi zabrinuti bog zna kako za osecanja oca. Opet zenska glava kriva naravno.
    (Muskarcine, 12. jun 2021 10:08)

    # Link komentara

  105. "donirale dobijeni iznos onima kojma je potrebniji"
    a 18 godina ga je drala. kako neko ovde rece one tamo ne rade nista a pare koje uzimaju daj Boze da upotrebe stvarno za dete. i nase su pocele da kopiraju. Gledam te nek majke koje dobij udete pa se razvode. do prodavnice ne izadj uda se ne nasminkaju i srede kao da izlaze u nocni provod a dete kad zatrazi sladoled ona vice na dete kao da joj je dete krivo. sebi kupuje nove cipele i garderobu a dete moze i staro. takvim majkama bi oduzeo decu. gledam te rasc svak idan sede puse i pricaju a decu ne paze deca ima padaj usa penjalica i ljuljaski a one se jos deru na decu i biju ih. a one nisu pazile na jadnu decu. dodje m ida im viknem sa terase neku psovku da paze na svoju decu a ne da razglabaju.
    (hm, 12. jun 2021 10:03)

    # Link komentara

  106. u doba polne ravnopravnosti, nisam cuo da neka majka placa alimentaciju...!?
    (bambus koala, 12. jun 2021 10:03)

    # Link komentara

  107. Kad moje dete ne bi razgovaralo samnom godinama, ne znam sta bih, ali jedno znam iz procitanog, trazi postovanje, a ne daje ga, mogla je kad je vec tako ponosita i zrela da se odrekne novca od onda kad je resila da ga izbaci iz svog zivota...
    (ma kako da ne, 12. jun 2021 10:01)

    # Link komentara

  108. Obozavam sto svi odmah zauzimaju zensku stranu kao da muskarci ne mogu da budu zlostavljani u braku, ponizavani, gurani sa strane. CErka ne razgova sa ocem zbog njegovog ponasanja prema majci? Kakve to veze ima sa odnosom dete-otac? Znaci otac nije povredio dete ali dete je odlucilo da ne razgovara sa ocem.
    (Huh, 12. jun 2021 09:11)
    Kako nije? To su pare za dete, a on dodje i istovari ceo iznos u gvozdenjacima. Kao da joj je bacio kao psu neke ostatke. Pa imali sta jadnije?
    (@Huh, 12. jun 2021 09:46)

    Bacio ostatke kao psu kazes? A sta je dovelo do toga, to te ne zanima? Zasto njegovo dete ne govori sa njim godinama i zasto majka truje dete protiv oca, to te ne zanima? Da li majka tretira bivseg muza kao psa, to te ne zanima... Sa takvima i treba kao sa psima jer za bolje nisu...
    (sofronije, 12. jun 2021 10:01)

    # Link komentara

  109. Nisi ti to bas razumeo. Alimentacija nije za bivsu suprugu, nego za podelu troskova oko deteta. Znaci za dete. Ko to kako dozivljava je dtuga stvar, ali zakonski otac daje te pare detetu, a ovde se uvek to predstavlja tako kao sto si ti to predstavio.
    (@only fools and horses, 12. jun 2021 10:00)

    # Link komentara

  110. Sad ne prihvatiti novac, nego ga tuziti za bacanje djubreta i jos traziti jednu ratu!
    (anon, 12. jun 2021 09:53)

    # Link komentara

  111. Брак, најстарији занат на свету....
    (ЖИЛЕ ИЗ КНИЋА, 12. jun 2021 09:51)

    # Link komentara

  112. Današnje devojke,žene(svaka čast izuzecima) gledaju samo dali imaš para a ako imas para tu su,čim se nadješ u problemu i bez para onda je taj muškarac djubre,lopov,neradnik,slepac a one jadne neutešne,bez para za bacanje na 2 letovanja ,2 zimovanja, brdo odeće,obuće,najboljih telefona itd.Onda ide razvod i nalazi se drugi muskarac(bankomat).Umesto da su žene srećne što imaju čoveka koji je pošten,radan,vredan one još izvoljevaju e zato ste i same nažalost.A vi dragi muskarci lepo odete kod dame platite odradite posao i ne boli vas glava.
    (gile bg, 12. jun 2021 09:51)

    # Link komentara

  113. Cerka ne razgovara sa ocem zbog njegovog odnosa prema majci?A za taj odnos je saznala normalno samo od majke.Zene se u velikom broju svete bivsim muzevima preko dece.Truju decu godinama.
    (Ivan78bg, 12. jun 2021 09:49)

    # Link komentara

  114. Zamisli, otac ne razmislja o osecanjima deteta jer je istovario poslednju ratu alimentacije u novcicima a ne u krupnim apoenima, a dete se bas jako brine o osecanjima svog oca pa ne razgovara godinama sa njim zbog majke, dakle nije problem odnosa oca prema detetu nego joj je majka svasta napricala o ocu... No, kakva majka takva kcerka, tesko onom kome ona bude zena...
    (sofronije, 12. jun 2021 09:46)

    # Link komentara

  115. Obozavam sto svi odmah zauzimaju zensku stranu kao da muskarci ne mogu da budu zlostavljani u braku, ponizavani, gurani sa strane. CErka ne razgova sa ocem zbog njegovog ponasanja prema majci? Kakve to veze ima sa odnosom dete-otac? Znaci otac nije povredio dete ali dete je odlucilo da ne razgovara sa ocem.
    (Huh, 12. jun 2021 09:11)
    Kako nije? To su pare za dete, a on dodje i istovari ceo iznos u gvozdenjacima. Kao da joj je bacio kao psu neke ostatke. Pa imali sta jadnije?
    (@Huh, 12. jun 2021 09:46)

    # Link komentara

  116. Mama kaze tata maltretira mamu tata plati ako ovako onda neprica sa ocem jer mama kaze da je dzubre ako je ovo bila zadnja rata čovek uradi to da ih malo zaposli
    (joca, 12. jun 2021 09:41)

    # Link komentara

  117. U sad-u su prava žena nakon razvoda braka tolika da muškarci mogu da ostanu bez ičega pa dosta žena pribegava time da svoju egzistenciju obezbede razvodom braka a muškarac bude taj koji izvlači deblji kraj.To mu dodje kao biznis za pojedine žene...
    (aleksa, 12. jun 2021 09:36)

    # Link komentara

  118. Sud dodeli ženi dete a muškarcu novčanu obavezu da ih izdržava. I te majke onda napune glavu te dece mržnjom prema ocu, ne žele da ga vide, ne žele nikakav kontakt sa njim ali pare žele.
    I naravno da je iritiran i da jedva čeka da se oslobodi obaveze.
    Mada ima svakakvih slučajeva, može ona, majka da bude gad, ali može i otac da bude, ne treba olako suditi o nečemu sa čim nismo dovoljno upućeni.
    (only fools and horses, 12. jun 2021 09:34)

    # Link komentara

  119. Otac mora da je poreklom iz Srbije ili neke takve zemlje.
    (Zika., 12. jun 2021 09:32)

    # Link komentara

  120. Deadbeat i loser, sto bi Ameri rekli!
    (Gil, 12. jun 2021 09:31)

    # Link komentara

  121. Kakva nezahvalnost majke i ćerke!!??? Čovek sam utovario, sam vozio i sam istovario "gomilu" novca ispred njihove kuće. A koliko li mu je vremena trebalo da sakupi 80.000 novčića od po jednog penija? :=)
    (Tužno, 12. jun 2021 09:29)

    # Link komentara

  122. Otac je legenda! Mozete da pricate sta hocete covek se sprdao malo
    (Alhambra, 12. jun 2021 09:28)

    # Link komentara

  123. Oslobođen. Nazdravlje!
    (Milutin, 12. jun 2021 09:25)

    # Link komentara

  124. Žene se svete muževima preko dece.
    (jejo100, 12. jun 2021 09:15)

    # Link komentara

  125. Koliko li ga je samo bivsa zena iritirala kad je ovo uradio....
    (abb, 12. jun 2021 09:14)

    # Link komentara

  126. "Otac"
    (Štap i šargarepa, 12. jun 2021 09:12)

    # Link komentara

  127. Obozavam sto svi odmah zauzimaju zensku stranu kao da muskarci ne mogu da budu zlostavljani u braku, ponizavani, gurani sa strane. CErka ne razgova sa ocem zbog njegovog ponasanja prema majci? Kakve to veze ima sa odnosom dete-otac? Znaci otac nije povredio dete ali dete je odlucilo da ne razgovara sa ocem.
    (Huh, 12. jun 2021 09:11)

    # Link komentara