- Komentari -

Azdejković: Izrael, Palestina, navijači i posmatrači sa sigurne udaljenosti

Sukob na Bliskom istoku je na trenutke, po ko zna koji put, pauziran na neodređeno vreme. Možda je u međuvremenu, dok pišem ovaj tekst ponovo krenuo. Ništa me ne bi iznenadilo. Iskren da budem, ranije sam istraživao o čemu se tu radi, kako je sve krenulo, šta je ko kome uradio i moram priznati zabolela me je glava i onda sam digao ruke i rekao, ne tiče me se! Bliski istok mi ni malo nije blizak, tako da ne želim da se bavim korenima tog sukoba niti istorijatom! Ono što mene brine jesu razni navijači i posmatrači tog sukoba sa sigurne udaljenosti!

Izvor: B92, Predrag Azdejković
Pošaljite komentar
  1. Zasto su nam bitni autorski tekstovi Predraga Azdejkovica, koje su njegove kvalifikacije, i zasto u najbolju ruku nije samo komentator kao i mi ostali?

    Po njegovim sopstvenim recima, bolela ga je glava kad je pokusao da shvati sta se desava.
    (Ron Vizli, 25. maj 2021 10:24)


    lepo pise covek... osim kad ne gubi vreme u opis seksualne pripadnosti.
    (neutralni fe, 26. maj 2021 06:27)

    # Link komentara

  2. Situacija je veoma čista, ili ste za teroriste, koji u znak odmazde ispale 3000 raketa na civilne ciljeve - ili ste protiv njih. Najveći paradoks je da oni koji su bili protiv srpskog granatiranja Sarajeva sada pokazuju razumevanje za palestinsko raketiranje Izraela, mada je Mladićeva artiljerija oko Sarajeva bila Majka Tereza u odnosu na ove Hamasove rakete čiji je jedini cilj da padnu na Izrael i izazovu što veće žrtve. A što se tiče LGBTQ+ - činjenica je da se situacija u Izraelu ne može upoređivati sa palestinskim teritorijama i arapskim zemljama. Tu je još jedan paradoks, oni kojima su puna usta zaštite LGBTQ+ populacije u Rusiji (gde ih ipak ne bičuju i ne kamenuju) ćuti pred situacijom u kojoj se nalaze pripadnici te iste zajednice u zemljama gde se vlada po šerijatu (Hamas se u Gazi drži šerijata). Ne postoji opravdanje da se u znak odmazde gađaju civilni ciljevi. Tačka.
    (Zok1, 26. maj 2021 03:32)

    # Link komentara

  3. Bravo Pedja, super si sve napisao!
    (la caricature, 25. maj 2021 16:29)

    # Link komentara

  4. Anđelkoviću, ovde je pitanje hoćeš li podržati aparthejd ili žrtvu.
    (ns123, 25. maj 2021 13:54)

    # Link komentara

  5. ”Ron Vizli
    Проницљив је, писмен, и има нарочит поглед на ствари без длаке на језику. Радије читам њега него иког од израубованих аналитичара = неуспелих политичара. Упоредите са Јањићем или Басаром, итд.
    (Добродошло освежење, 25. maj 2021 12:53)

    # Link komentara

  6. žalosno da su ljudi često gori od životinja jedni prema drugima
    (seljadin, 25. maj 2021 10:30)

    # Link komentara

  7. Zasto su nam bitni autorski tekstovi Predraga Azdejkovica, koje su njegove kvalifikacije, i zasto u najbolju ruku nije samo komentator kao i mi ostali?

    Po njegovim sopstvenim recima, bolela ga je glava kad je pokusao da shvati sta se desava.
    (Ron Vizli, 25. maj 2021 10:24)

    # Link komentara