- Komentari -

Koliko često treba da hranimo mačku?

Imate mačku koja uvek deluje kao da je gladna? Novo istraživanje Univerziteta u Guelfu sugeriše da bi možda najbolje bilo da smanjite količinu hrane koju dajete vašoj ljubimici, a ne da je povećate.

Izvor: petmagazine
Pošaljite komentar
 1. Čitam i vidim neki hrane mačke krilima, kobasicama... Ma moji jedu sve. I meso i papriku, pasulj, đuveč, luk, kupus, pitu... Jednom sam zatekao mačka kako mi iz tanjira jede pancerotu.. Ne znam ni kako je ušao.. Čak je i kafu probao kad sam je ispijao u dvorištu.. Sve bi da proba. Ali nije mu se svidela.
  (kijevski inženjer, 11. decembar 2020 12:50)

  # Link komentara

 2. Moja jede koliko hoće,posuda sa granulicama je uvek puna jer neće da jede iz poluprazne a začudo i lovi po ceo dan tako što svaki ulov donese u dvorište a tu su miševi,vrapci,belouške u letnjem periodu,guštere vata ko dobar dan a kad prođe pored dva mešanaca sa kojim živi od malena obavezno im lupi šapicom po dva tri šamara da se zna koje gazda u dvorištu.
  (zoran, 3. decembar 2020 14:25)

  # Link komentara

 3. Objasnite vi to mojoj majci. Upropasti mi mačku. Ponaša se kao klasična baba koja tovi svoje unuce.
  Dobra stvar kod redjeg hranjenja, ili uslova u kojima mačka ne vidi hranu koja joj je dostupna i koju ne može namirisati, je ta što se ne luci želudacna kiselina bez potrebe, jer cim ugleda ili namirise hranu, kreće lučenje kiseline. Mačke koje redje jedu imaju manje zeludacnih tegoba, nećete ih videti da pasu travu cesto.
  Kad im je hrana stalno dostupna, u najgorem slučaju mogu zbog kiseline razviti gastritis.
  (nfs, 28. novembar 2020 10:16)

  # Link komentara

 4. Ako pitate mačke, onda UVEK!
  (Kit-Kat, 26. novembar 2020 14:32)

  # Link komentara

 5. Koliko cesto? Pustis je napolju da lovi miseve, pa neka se hrani koliko hoce!
  (Sasvim prirodno, 26. novembar 2020 13:47)

  # Link komentara

 6. Ne love one svakih pola sata, to je njihova priroda. Imam dvorisnu macku i hranim je jednom, retko kad dva puta dnevno. To joj je isto kao da je ulovila jednog ili dva misa. Doduse ja je hranim pilecim krilcima, kobasicama i virslama. Nekad sama ulovi goluba, to je macka ne zamerite joj. Srecna mi je maca, uvek dotrci da se mazi.
  Ako ste je hranili svaki sat, sad joj proredjujte obroke, nemojte odjednom da joj uskratite.
  (Dzo, 26. novembar 2020 13:45)

  # Link komentara

 7. ja joj dam 10 din pa nek kupi šta hoće
  (cheguevara rocevac, 26. novembar 2020 12:45)

  # Link komentara