- Komentari -

Izdržljivi, neustrašivi i društveni

Pas je, oduvek, čovekov najverniji prijatelj, ali i najbolji saveznik u potrazi za hranom. Vekovi druženja čoveka i životinje nisu ovo mnogo promenili, pa su i danas ove rase među najpopularnijima.

Izvor: petmagazine
Pošaljite komentar
  1. Lovačkim psima je isključivo mesto u dvorištu. Ne uzimajte ih ako živite u stanu, samo ćete da im naškodite. To su životinje koje vole veliki prostor i slobodu kretanja. Da ne pominjem to što njihov prodoran lavež sigurno smeta ostalim stanarima.

    Pozdrav.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 7. novembar 2020 22:26)

    # Link komentara

  2. Imali davno jednog, davio divljac po sumi kad god pobegne iz dvorista, morali ga uspavati. Verovali ili ne odraslu srnu je hvatao od sale, ne na brzinu nego na izdrzljivost. Ograda od 2 metra nije pomagala, a na lancu je venuo i zavijao od tuge. Kad oseti divljac pocinje da ludi, goni i po 2 dana po sumi dok ne uhvati. Sveti Petar ga ne bi zaustavio. Neverovatna izdrzljivost i upornost. Da je bio u 18. veku, lepo bismo se iznajeli divljaci, zajedno sa njim, ovako je morao na vecna lovista. :( Ovi danasnji lovacki psi nisu ni blizu starima, srecom.
    (Marko, 7. novembar 2020 17:38)

    # Link komentara