- Komentari -
  1. A temperatura u Srbiji 1389 godine?
    Moze to neko da mi izmeri?
    (Digitalizacija i transcedentnost, 10. april 2020 21:00)

    # Link komentara

  2. Naucnici bi ko zna sta vec otkrili da su vise placeni. Nego fudbalerima 2 miliona evra godisnje, a naučnicima 800evra mesecno. Sramota
     (Nikola, 3. april 2020 20:40)

    # Link komentara

  3. E moj @Ekolog . Zašto pričaš o nečemu o čemu ne znaš? Da li znaš kako virus "radi". Da li znaš šta je sekvenciranje DNK (RNK)? Pitaj nekog molekularnog biologa ili farmakologa ili epidemiologa malo, pa ćeš saznati (ako možeš da shvatiš) zašto još nema leka protiv raka ili side.
    (Dule Astro, 3. april 2020 10:15)

    # Link komentara

  4. neka, neka, vec odavno ne verujem vise nikom nista osim sebi!
    (zjb, 2. april 2020 14:02)

    # Link komentara

  5. Odlicno!
    I, analizirajuci fosile, izotope i hemijski sastav, mi geolozi, ustanovili smo da zivimo u periodu klimatskih anomalija!
    Danasnja klima nije 'normalna', odnosno odstupa od klime pogodne za razvoj zivota, te ima razloga za zabrinutost!
    Pokazalo se da je trenutna klima HLADNIJA od preko 90% vremena u kojem se razvijao zivot.
    Posto je danasnja klima HLADNIJA i nepogodna za zivi svet, iz istog razloga je i kolicina CO2 u atmosferi drasticno NIZA od normalne!
    Podaci za zadnjih 11000 godina, od kako smo izasli iz Ledenog doba, su, naravno, najbolje poznati. I u ovom modernom periodu smo u vremenu koje je NAJHLADNIJE i ima NAJMANJU koncentraciju CO2 u atmosferi!
    Ovo je zabrinjavajuce jer zahladjenja dovode do lancane reakcije koja dovodi do masovnih izumiranja, sirenja pustinja, konstantnog pada temperature, opadanja kolicine CO2 u atmosferi i nestanka biljaka!
    Sa sadasnjom prosecnom temperaturom od 14C smo na granici potpunog zamrzavanja Zemlje i katastrofe kakva se desila nekoliko puta u davnoj proslosti Zemlje - tokom Prekambrijuma.
    Zakljucak:
    Temperature vise za 5, do 10C su optimalne, a i koncentracija CO2 treba da bude 5 do 10 puta visa.
    (Geolog, 2. april 2020 11:55)

    # Link komentara

  6. na Antarktiku se led počeo formirati i to veoma brzo usled velike kataklizme i promene polova(jer je na tom mestu nekada bila tropska klima,tačnije pre nešto više od 13 000 godina) tek pre trinest hiljada i šesto i kusur godina . Sve je više dokaza ,e sad ne veruju svi ,ali veruju dovoljno i dokaza ima dovoljno
     (Lemy L., 2. april 2020 10:43)

    # Link komentara

  7. Sve današnji naučnici znaju. I koliko je stepeni bilo pre skoro milion godina, i koliki je prečnik crne rupe na udaljenosti par stotina svetlosnih godina, i da svemir čini više od 80% tamne materije i kako vidi mrav. Ali jedno izgleda ne mogu. Ni posle 4 meseca da naprave lek protiv virusa. Kakva ironija u svetu nanotehnologije. Drugim rečima za ono što ne ubija i nije opasno vazda imamo teorija trista. Za ono što pobi grdan narod jok. O leku za rak i da ne pričam. Razlog: opušteno i iz fotelje uljuljkano fantaziranje oko stvari koje niko ne može da proveri. Za ono što je proverljivo znanja izgleda da manjka.
     (Ekolog, 2. april 2020 10:24)

    # Link komentara

  8. Šta kaže Greta na ovo sve?
    (Kanada, 2. april 2020 10:17)

    # Link komentara