- Komentari -

Priča o tunelima: Teslin naučni centar u SAD otkriva naučnikove misterije

Teslin naučni centar (TWSC) sa Long Ajlenda saopštio je danas da će tokom epidemije koronavirusa, kada je ljudima širom sveta preporučeno da ostanu u domovima, poštovaocima Teslinog dela ponuditi bogat virtuelni program kroz koji će moći da otkriju i najveće misterije te Tesline poslednje laboratorije - Vordenklif.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. @Nostradamus
    Ne bi da branim Teslu, to je nepotrebno, ali bi da malo šikaniram Nostradamusa. Nostradamus je bio klasični prevarant, u vreme kada su ostali imali manje znanje i tehnologiju za uspešne prevare, ovaj je bio car svih prevaranata.
    A Tesla? Tesla je eksperimentisao sa POLIFAZNIM strujama, a ne trofaznim.
    Svakako naučnik, jer se bavio naukom, nije se bavio prodajom pilića na Bajlonijevoj pijaci, npr.
    (Uskok, 7. april 2020 07:57)

    # Link komentara

  2. Zamislite naučnika koji pronađe vatru i objasni je ali ne zna šta će s njom?!
    E, zato je Tesla iznad naučnika!
    (Primena ima svrhu, 5. april 2020 14:26)

    # Link komentara

  3. Ovi komentatori iz regiona treba da lece KOMPLEKSE negde drugo a ne da po cele dane vise na nasim portalima.
    (U NEDOSTATAKU STE VLASTITE INTELIGENCIJE, 4. april 2020 13:42)

    # Link komentara

  4. Iz meni nepoznatog razloga Teslu stalno guraju u naucnike iako je bio inzenjer i pronalazac.
    (Nostradamus, 28. mart 2020 08:59)

    Većina onih koji su fakultet videli samo u prolazu, misle da je bio naučnik. Većina onih koji u Srbiji imaju naučna znanja takođe misle da je Tesla bio naučnik, jer oni pojma nemaju šta znači biti naučnik.


    U SAD najpoznatiji naučnik srpskog porekla bio je Pupin i uživao je daleko veći ugled i imao veći uticaj od Tesle, posebno kod američkih vlasti.

    Tesla je bio odličan inženjer, ali osobenjak i zanesenjak, i vrlo nerealan kad je u pitanju tuđi novac, novac onih koji su ga finansirali.
    Tako je spiskao novac koji je dobio za realizovanje bežične telegrafije za komunikaciju preko između Evrope i SAD, i to na projekat bežičnog prenosa električne energije, više puta lagao investitora, da bi mu ovaj na kraju, kad je ukapirao da ga Tesla "zavlači", okrenuo leđa.
    To je za posledicu imalo to da su mu i svi ostali okrenuli leđa, samo je Vestinghaus nastavio Tesli da plaća hotelsku sobu, jer je u vreme krize njegove kompanije Tesla pocepao ugovor po kome je ovaj morao da mu plaća deo cene od svakog prodatog kilovatčasa.


    Da Tesla nije realizovao i patentirao neke od ideja, to bi uradio neko drugi. Obrtno magnetno polje je u isto vreme otkrio italijan Galileo Ferraris.

    To je bilo vreme velikih pronalazaka u tehnici, a ko je imao dovoljno finansijera i čopor laboranata, kao i dobre ideje, mogao da mnogo toga da napravi i patentira.
    (Veliki brat, 31. mart 2020 00:01)

    # Link komentara

  5. Iz meni nepoznatog razloga Teslu stalno guraju u naucnike iako je bio inzenjer i pronalazac. Naucnici objasnjavaju osnovne prirodne probleme i zakone a inzenjeri primenjuju ta znanja i konstruisu prakticna stvari. Magnetizam je naucni objasnio Maxwell a Tesla se samo bavio tom oblasti i das veliki doprinos u oblasti trofaznih sistema. To su dve razlicite oblasti i Tesla bi bio genijalan inzenjer.
    (Nostradamus, 28. mart 2020 08:59)

    # Link komentara

  6. Malo je poznato, ali kompletna Zemljina kora je premrezena tunelima drevnih civilizacija...
    (Diskutant, 27. mart 2020 15:32)

    # Link komentara

  7. On nas i doveo.. Do.. Ovde
    (Milos, 27. mart 2020 14:49)

    # Link komentara

  8. Nije Tesla jedan od najvecih umova, on jeste NAJVECI. Navedite mi jedan proizvod koji je izumeo Ajnstajn ili Hawking ili bilo ko od ovih sto ih stavljaju u isti kos? Teoreticari koji nemaju nikakav dokaz za svoje tvrtnje osim "zato sto ja tako kazem"...
    (SkyMaster, 27. mart 2020 13:27)

    # Link komentara

  9. sajt je težak krš
    (dalje, 27. mart 2020 11:21)

    # Link komentara