- Komentari -
  1. Muškarci budućnosti će dobijati preparat (da ne kažem sedativ ili brom) koje će im sputavati libido i eliminisati silovanja. Svet će biti bolje mesto za život, a muškarci bez seksualnog poriva smireniji.
    (Neko sa strane, 24. februar 2020 18:08)

    Ne dao Bog da živim u svetu nezadovoljenih žena...
    (P-76ers, 25. februar 2020 11:15)

    # Link komentara

  2. Znaci kriv je, a nije kriv..
    (Protoss, 25. februar 2020 01:16)

    # Link komentara

  3. @Ljubi:

    Kod nas, u 45. bloku, kažu za analni seks da je "u drugu klasu". Ako se držimo toga, onda je lako zaključiti, šta je prva, a šta treća klasa. Stoga, pretpostavljam da u krivičnom zakoniku Kalifornije postoji neka gradacija, koja se bazira na sličnom principu.
    (Ahtung, 24. februar 2020 23:15)

    # Link komentara

  4. Znaci, kazes zenskoj da ces je voditi na more, ona rasiri noge a ti je ne odvedes na more. Posle upre u tebe prstom da si je iskoristio.
    (Cirkus, 24. februar 2020 23:00)

    # Link komentara

  5. Ne daj se Harvi, same su htele!
    (Ahtung, 24. februar 2020 22:55)

    # Link komentara

  6. Smejurija, silovao nekog u 60 godina, a u 67-moj jedva hoda posle operacije kičme.
    (Mister, 24. februar 2020 21:40)

    # Link komentara

  7. Јао јаднице, слаба су утеха милиони и слава, да могу... па добро неби све то вратиле али замислите хтеле су славе преко своје п.... и 20 година касније се сетиле да такође имају савест. Исто као и случај Јутке (замени славу за државни посао себи и услуге фамилији), то је дух овог времена. Хајде да се ј... али да не уђе али да се притом оките свом славом/звањем и свим новцем који се тако стиче. Омамљена маса тапше како су храбре. Буквално сваки разлог имају да се овако понашају.
    (Ђурађ Курјак, 24. februar 2020 21:19)

    # Link komentara

  8. Мене заиста занима како се 2020. доказује силовање из 2013.
    (Јабучило, 24. februar 2020 21:19)

    # Link komentara

  9. @(Oliver, 24. februar 2020 19:57)

    Nekako I dalje nije jasna pravna formulaciju. Kažeš da ih je ucenjivao, onda treba da bude osuđen za ucenu, a ne silivanje. Svaka od njih je imala izbor. Da je ovaj lik nemoralan, svinja, to stoji. Da su ove žene nemoralne, jer su pristale da spavaju sa njime zbog posla, i to stoji.

    Nisam vulgarna osoba, i ovo sto cu pitati zvuči odvratno, ali možda jasno ilustruje poentu:

    Da ih je učenio da pojedu produkt velike nužde na tanjiru, radi uloge, da li bi to uradile? I za šta bi mu onda sudili? Za jedenje istih?
    (ne. znam gde teram, 24. februar 2020 21:00)

    # Link komentara

  10. Kad ce i u Srbiji neki mocnik da padne zbog seksualnog uznemiravanja (znate na koga mislim i znate zasto nece biti osudjen)?
    (Apatrid, 24. februar 2020 20:59)

    # Link komentara

  11. Kriv je za silovanje u samoodbrani.
    (Pravni Fakultet Milutovac, 24. februar 2020 20:52)

    # Link komentara

  12. Zna se dobro kako se dobijaju uloge u Holivudu pa preko kreveta dobrovoljno, posle izokrenu priču uzmu malo novca i slave.
    Zašto vi Vajnstin silovao nekog kad su mu devojke dolazile same...pa on vam je kao onaj Pjer Vudman.
    (bg, 24. februar 2020 20:40)

    # Link komentara

  13. Jel zna neko da objasni šta je silovanje prvog, drugog stepena? Mislim uvek sam mislila da za silovanje kao čin postoji samo jedno objašnjenje.
    @ (Ljubi, 24. februar 2020 18:03)

    Naprotiv,silovanja se jako razlikuju. Klasifikacija se zasniva na karakteristikama zrtve,silovatelja i situacije. Silovanje prvog stepena se vrsi pod pretnjom smrtonosne sile(npr. pistolj),kidnapovanjem i kada zrtva ne moze da pruzi nikakav otpor(npr. paralisana ili onesvescena drogom ili mentalno hendikepirana) i kada postoje fizicke povrede zrtve. Silovanje drugog stepena podrazumeva da je zrtva mogla da pruzi otpor,da silovatelj ne primenjuje smrtonosnu silu,ali je zrtva izrazila protivljenje. U trecem stepenu je jos blaze u smislu da se pocinitelj i zrtva poznaju,da pocinitelj ima neku vrstu autoriteta,da ne primenjuje fizicku silu itd. Vajnstin je ispravno osudjen za treci stepen,jer nije koristio oruzje,nije naneo fizicke povrede,zrtve su same dosle u njegovu hotelsku sobu,nisu pruzale otpor,mogle su da se bore,da grebu,cupaju,vriste,strce u hotelski lobi,odmah pozovu policiju,nista od toga nisu uradile i tek posle mnogo godina su ga optuzile. Nikako nije isto kad manijak na ulici siluje nepoznatu zenu s nozem pod grlom ili ovo sto je radio Vajnstin. Zato imamo razlicite stepene. Silovanje se jako tesko dokazuje,jer obicno nema nikakvih dokaza,nego samo rec zene protiv reci muskarca. Zato moramo biti jako oprezni i voditi racuna o svakom detalju. Za prvi stepen je moguca dozivotna robija.
    (Oliver, 24. februar 2020 19:57)

    # Link komentara

  14. Sve ove što su pristale na seks su moralne nakaze u odnosu na Harvija.
    (Melita Sandić, 24. februar 2020 19:50)

    # Link komentara

  15. Још да га видимо у затвору... паз да не оде, јеша
    (т, 24. februar 2020 19:43)

    # Link komentara

  16. @Ljubi
    To je kada oboje pristanu svesno na odnos ali ne definišu dobro cenu odnosno muškarac ne plati dovoljno!
    (Alcale, 24. februar 2020 19:34)

    # Link komentara

  17. A sad da počne suđenje ovim damama što su prodavale telo za uloge,pare i slavu...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 24. februar 2020 18:15)
    To je nemoralno ali nije protivzakonito.
    Protivzakonit je pokusaj ucenjivanja seksom zbog posla a i silovanje.
    Sorry.
    (Muzjaci na aparatima, 24. februar 2020 19:24)

    # Link komentara

  18. "Jel zna neko da objasni šta je silovanje prvog, drugog stepena? Mislim uvek sam mislila da za silovanje kao čin postoji samo jedno objašnjenje."

    Ima neke razlike ukoliko manijak napastvuje nasumičnu žrtvu na ulici, ili ukoliko se silovanje dogodi na sastanku koji je krenuo po zlu. Zatim, ima razlike i u tome kakva prisila je u pitanju - nije isto pod pretnjom pištoljem ili otkazom. Dalje, nekad uz silovanje ide i premlaćivanje, nekad ne, itd. Tako da ima razlike i uopšte nisu nevažne, koliko god da je sam čin silovanja suštinski gnusan i vredan prezira.
    (Bbbb, 24. februar 2020 19:23)

    # Link komentara

  19. Харви издржи.Знамо да ти је све ово намештено.
    (Сава, 24. februar 2020 19:09)

    # Link komentara

  20. Jel zna neko da objasni šta je silovanje prvog, drugog stepena? Mislim uvek sam mislila da za silovanje kao čin postoji samo jedno objašnjenje.
    (Ljubi, 24. februar 2020 18:03)

    Silovanje prvog stepena je kad se zrtva prijavi 35 godina kasnije da je silovana, u medjuvremenu godinama pise ljubavne poruke svom mucitelju i zabavlja se sa njim.
    (objektivno, 24. februar 2020 19:07)

    # Link komentara

  21. Ma sta je sa ovim komentarima?
    Ako zene kukaju na internetu, pljujete ih da lazu i izmisljaju sve.
    Kada odu na sud i dobiju presudu, opet komentari protiv njih.
    Iako sigurno medju optuzbama na internetu ima dosta laznih, ne verujem da ovoliki broj zena laze, plus dosta poznatih je reklo da je imalo neprijatna iskustva sa njim. Nije osudjen bez razloga sigurno.
    (noname, 24. februar 2020 19:03)

    # Link komentara

  22. @dnevna doza prosečnog srbende
    Ti poredis silovanje i prostituciju (nemam adekvatan naziv za napredovanje na poslu na taj nacin). Prostitucija je najstariji zanat, svuda po se to nekome ili ne, biće ga uvek. A niko nema pravo da ženu ili muškarca, protiv svoje volje napdne i seksualno napastvuje. Tačka!
    (vanzemaljac, 24. februar 2020 18:56)

    # Link komentara

  23. Sta ovde pojedinim komentatorima nije jasno? Mislite da je Weinstein nevin? Razumite te zene su silovane! Neke su proganjane i unistena im je karijera. Zasto bi jedna Gwyneth Paltrow, i sama holivudska princeza lagala? Ili Mira Sorvino, glumica sa diplomom Harvarda? Te koje su se prodale za uloge cute, ove kojima je karijera unistena, a nisu silovane, kao Sorvino i Ashley Judd su se oglasile. I Sorvino i Judd i Paltrow ne dolaze iz obicnih porodica, zasto bi se brukale? Tu su i one koje su, nazalost, silovane kao Rose McGowan ili Asia Argento. Ne prijavljuju se uvek ni slucajevi silovanja kad vas manijak zaskoci na ulici, dokazivanje je izuzetno tesko i neprijatno, a prijavice se neko mocan, sa jakom politickim vezama. Postoji I snimak Cortney Law iz 2005. sa nekog crvenog tepiha gde ona pola u sali, pola u zbilji kaze da “ako vas Harvey Weinstein pozove u svoju hotelsku sobu, nemojte da idete”. Sve se znalo, samo se cutalo. I sad se neko prodaje za uloge?! Pa u kojim su to Miramaxovim megahitovima McGowan i Argento igrale? Kao sto se znalo i za onog Epsteina.
    (Koridor 10, 24. februar 2020 18:48)

    # Link komentara

  24. Holivud se oduvek temeljio na ovakvim stvarima.
    (Dr, 24. februar 2020 18:47)

    # Link komentara

  25. Jel zna neko da objasni šta je silovanje prvog, drugog stepena? Mislim uvek sam mislila da za silovanje kao čin postoji samo jedno objašnjenje.
    (Ljubi, 24. februar 2020 18:03)
    То је оно кад пребројиш паре па схватиш да ниси довољно плаћена. Онда дигнеш галаму, а како то иначе бива довољно је да жена упре прст уз негативну сексуалну конотацију, и твоја каријера је готова, чак и да те прогласе невиним. Блато кроз које те провуку зацементира се за цео живот.

    Јасно је мени да је он користио положај шаком и капом и да је доводио жене у незгодну позицију, са друге стране оне су прихватале. Велико је питање да ли би 90% њих ишта постигло у том свету да није ишло преко кревета. Талента има у изобиљу. Неке су остале карактерне и остале без славе, за коју се ионако не би прогурале.

    Ето зато су смислили степене, да назову то силовањем а да ли је запитај се и сама.
    (Урке, 24. februar 2020 18:46)

    # Link komentara

  26. Sve tema do teme. Ova se skinula, ovaj se obnažio, ovaj seksualno napastvovao....
    Nije vam niko šapnuo da se u Londonu sudi svetskom zatočeniku br 1. Džulijanu Asanžu, koga u zatvoru sistematski izlažu psihološkoj torturi, pošto može dnevno da provede samo jedan čas van ćelije. A sve zato jer je svetu obeladanio američke ratne zločine.
    (Mali Hijavata, 24. februar 2020 18:40)

    # Link komentara

  27. Zbunjujuće je to silovanje drugog, trećeg.... desetog stepena, jednostavno objašnjenje bi bilo seksualna obmana, muškarac laže o svom statusu kako bi privoleo ženu na seksualni čin. Drugim rečima, ona da zna pravu istinu o njemu ne bi pristala na seks. Na primer, laže da nije oženjen, laže da je bogat... itd. Silovanje prvog stepena je klasično silovanje ili predatorsko kako ga u teksu nazivaju, gde ne postoji pristanak od samog početka i gde se koristi brutalna sila zarad seksualnog čina.
    (Samo da kažem, 24. februar 2020 18:34)

    # Link komentara

  28. ~~~
    Jel zna neko da objasni šta je silovanje prvog, drugog stepena? Mislim uvek sam mislila da za silovanje kao čin postoji samo jedno objašnjenje.
    ~~~


    Mislim da ima veze sa planiranjem. To jest da li je planirao seksualni napad ili se odjednom "uspalio" kod susreta po počinio.
    (12, 24. februar 2020 18:31)

    # Link komentara

  29. Uvreda za stvarne žrtve silovanja..
    (dare, 24. februar 2020 18:10)

    A ove žrtve nisu stvarne nego zamišljene jel?
    (Krkan, 24. februar 2020 18:28)

    # Link komentara

  30. A sad da počne suđenje ovim damama što su prodavale telo za uloge,pare i slavu...
    (dnevna doza prosecnog Srbende)

    A zašto bi njima počinjalo suđenje?ako su to radile dobrovoljno nema nikakve potrebe za frkom
    (Ciic, 24. februar 2020 18:26)

    # Link komentara

  31. Muškarci budućnosti će dobijati preparat (da ne kažem sedativ ili brom) koje će im sputavati libido i eliminisati silovanja. Svet će biti bolje mesto za život, a muškarci bez seksualnog poriva smireniji.
    (Neko sa strane, 24. februar 2020 18:08)

    Silovanje nema nikakve veze sa seksualnim porivom nego čisto sa izopašćenošću osobe i nekom patološkom potrebom za nasiljem i kontrolom.
    (Saša, 24. februar 2020 18:24)

    # Link komentara

  32. A Jutki sude 2 god vec?
    (C i n i k, 24. februar 2020 18:22)

    # Link komentara

  33. Kakav prljavi svet. On je u najmanju ruku seksualni eksploatator, a dobar deo žrtava, ima talenta za glumu, kao i ja. Putem seksa su uzele posao, slavu i novac talentovanijim a manje promiskuitetnim ženama. Na kraju se sve farba nekakvim glamurom i svešću.
    (nehumani tip, 24. februar 2020 18:22)

    # Link komentara

  34. Drugar Klintonivih, Epstajna i Obame. Ništa čudno baš
    (Leo, 24. februar 2020 18:18)

    # Link komentara

  35. A sad da počne suđenje ovim damama što su prodavale telo za uloge,pare i slavu...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 24. februar 2020 18:15)

    # Link komentara

  36. Kažem ja, nemoguće je laže svaka žena koja ga je optužila. Što se nisu nakačile na nekog drugog režisera nego baš na njega. Vidi mu se na faci da je neki manijak
    (Leo, 24. februar 2020 18:14)

    # Link komentara

  37. Uvreda za stvarne žrtve silovanja..
    (dare, 24. februar 2020 18:10)

    # Link komentara

  38. Proći će i ovo ludilo, biće to kratkog daha, bez budućnosti
    (lulubela, 24. februar 2020 18:09)

    # Link komentara

  39. holivuđani...
    (mare, 24. februar 2020 18:08)

    # Link komentara

  40. Muškarci budućnosti će dobijati preparat (da ne kažem sedativ ili brom) koje će im sputavati libido i eliminisati silovanja. Svet će biti bolje mesto za život, a muškarci bez seksualnog poriva smireniji.
    (Neko sa strane, 24. februar 2020 18:08)

    # Link komentara

  41. Jel zna neko da objasni šta je silovanje prvog, drugog stepena? Mislim uvek sam mislila da za silovanje kao čin postoji samo jedno objašnjenje.
    (Ljubi, 24. februar 2020 18:03)

    # Link komentara