- Komentari -
  1. A da je krenuo da prosi muškarca to bi bilo sasvim ok za Evroviziju...
    (soviak, 25. februar 2020 20:24)

    # Link komentara

  2. УМетнуте УМетничке слобод(н)е . . ., речи, "тонови" . . . ?!
    (ДАДАист, 25. februar 2020 08:28)

    # Link komentara

  3. E žene i prava, pa kad već hoće ravnopravnost neka cepaju drva, unose ugalj plaćaju ručkove po restoranima i splavovima.. Avve nevladine organizacije treba poslati na neki rad prinudni, npr. Kod nekog domačina seljaka da muzu ovce i čuvaju prasiće, a kasnije u rudnik
    (Krba, 23. februar 2020 01:31)

    # Link komentara

  4. Pevač kao i glumac ne predstavlja sebe privatno. U umetnosti jeste legitimno da centralno mesto, narativac, bude i negativac. Ako se zabrani ova pesma mozemo da tražimo zabranu Čorbine - Avionu slomiću ti krila ili Azrine - Usne vrele višnje. Od književnih dela treba zabraniti Kamijevog Stranca (ubica u prvom licu) ili Arsenik i stare čipke. Breda Pita i Toma Kruza optužiti da promovišu vampirizam. Zabrana obesmišljava art kao distancu od privatnog. Umesto toga treba na kraju pesme staviti neki štos. Recimo da devokka kaže ne, a pevač joj odgovori: - Ma nema veze.Setio sam se jedne lepše. Ili da aktivira bombu ali samo on da strada.
    (Bronhitis, 22. februar 2020 15:57)

    # Link komentara

  5. 1986 se pojavio singl velikih Smitsa, "Ask". Strofa u pesmi ide ovako:
    If it's not love
    Then it's the bomb
    That will bring us together

    Odrastao sam slušajući Smitse, ali mi nikad nije palo na pamet da ponesem bombu kad idem da se vidim sa nekom devojkom. Dakle, mentolu nije potrebna pesma, film ili knjiga, već je razlog to što je mentol!
    (Lorimer against misuse of political correctness, 22. februar 2020 04:07)

    # Link komentara

  6. još smo mi u srednjem veku...
    (1389, 21. februar 2020 22:38)

    # Link komentara

  7. kad ce vise prestati da bude popularan taj fazon, da se zenska osoba privlaci i zadrzava sa silom, pretnjom, batinama...lupi sakom o sto itd, itd...puni su zatvori takvih "muskarcina"...i kod nas i u Svedskoj...
    (jedan momak iz predgradja Stokholma, 21. februar 2020 21:40)

    # Link komentara

  8. Znači pesma je problem ali Parovi, Farma, svinjac i kompanija nisu?
    (Vladimir, 21. februar 2020 21:11)

    # Link komentara

  9. Kupio sam prsten, kupio sam pusku, jedno od ta dva bacicu u reku.
    Svi vi koji se bunite slusate partibrejkerse jel da?

    Bolesno vreme, bolesni ljudi. Isfolirana misljenja, svima plitka materica, sve se shvata preozbiljno. Najbolesniji ste vi kojima ovo smeta
    (Bolesno vreme, 21. februar 2020 20:38)

    # Link komentara

  10. Ako je neko samo malo inteligentan jasno je da je potpuno pogresno obracati paznju na zene u bilo kom smislu. I posle 35 godina bez obzira sto je zastarelo tuzice te zbog necega. E sad sta cemo onda zene koje su ostale bez odvratne nasrtljive mudke paznje mogu da se tuze medjusobno.
    (objektivno, 21. februar 2020 14:16) # Link komentara

    Naprotiv.Mušku decu bi trebalo vaspitavati da budu posebno pažljivi prema drugaricama,čak i kada iz nekog razloga misle da one to ne zaslužuju.
    Zašto?
    Pa da se ne bi osećale manje vredne,odbačene itd. i onda se učlanjivale u ovakva udruženja kada porastu.

    Zene u svetu kad im porastu brkovi rešavaju to depilacijom a kod nas kad neka pusti brkove odmah postaje Staljin.I da hoceš ne mož' da je voliš.To bre naroguseno,agresivno - ' oće da cenzuriše,prosto poželiš da nisi u blizini.

    Samo pažnja,lepa reč i sve ce biti ok.
    (Komša, 21. februar 2020 16:00)

    # Link komentara

  11. U spornom tekstu kaže se da je mladić koji dolazi da prosi devojku poneo bombu, a ako ga ona odbije i kaže ne, on će razneti sve.


    Nije čak ni kao u strofi onog narodnjaka popularnog u željama slušalaca i na svadbama (,,ubiću tebe, pa sebe''), već je strašnije: ako ga odbije, baciće bobmu i tako razneti i sebe, i devojku, i njene i svoje roditelje i sve ostale koji su došli zbog prosidbe (prosidba - to znači da poštuje običaje a poznato je ko sve treba da prisustvuje kad momak prosi devojku).
    (Samosvesna građanka, 21. februar 2020 15:42)

    # Link komentara

  12. Nije bolest sve što boli.
     (KOSINGAS, 21. februar 2020 15:01)

    # Link komentara

  13. Možda je pesma šaljiva ako je peva Šveđanin ili Finac, ali kod nas nije.
    (nako, 21. februar 2020 13:04)

    Švedska je zemlja sa najvećom stopom silovanja po glavi stanovnika u Evropi.
     (budi dobra ženiću te, ne varaj me..., 21. februar 2020 14:42)

    # Link komentara

  14. Pesma je očajna i glupa. Cela beovizija je glupa i odvratna. Evrovizija je tek priča za sebe. Pre mesec dana žandarm razneo bombom i sebe i ženu. Sad ovakva pesma, strašno. Divlji i necivilizovani narod generalno. Nema ovo nikakve veze sa "političkom korektnošću" ovo je čisto glupa pesma
    (Selenvelen, 21. februar 2020 14:25)

    # Link komentara

  15. What's a man without a woman?
    A woman without a man?

    I šta sad ako se neki Autonomni LGBT Centar pobuni? Da ova kvazi-država odma poslušno ukine Vaya Con Dios sa radija? Ovo je put u zlo i glupost, u Totalni Mrak. Kakav autonomni ženski centar kukavci sinji?
    Očita je strahota i mora se zabraniti... iskaz "Bog ne postoji" ili "religija je opijum za narod". Mora - u teokratiji. I jer "poziva na bezbožnost" blablabla. Ili mora u zatvor svako ko kaže "crvena bužoazija". Mora - u boljševičkoj diktaturi. I jer "poziva" da to više ne bude. Šta reći o nacističkom uklanjanju "izopačene umetnosti", danas zvane Moderna? Cenzura je dakle zlo, osveta ubogih nad normalnima, invalida nad živopisnima, način da nikoji unište nekakve te ne samo izjednače nego i da zavladaju.
    Pesma je idiotska - koliko i uopšte naše učešće u idiotizmu LGBTsonga. Ali je ovaj čizmaNGO čisto zlo a od akcije militant-feminskinja još je gore povlađivanje njima. I za onog ali i onima koje ova pesma "poziva na nasilje"?! već je kasno; normalne ne poziva ni na šta. Jedini da tu ne samo poziva već i zahteva nasilje je Autonomni Ženski Centar ("srpski": womenngo.org) - još jedno nasilje nad slobodom govora.
    Sve, apsolutno sve što je nešto - je nekakvo. I samim time što je nekakvo ono je Politički Nekorektno. Samo je Politički Korektno nešto što je svakakvo i pre svega nešto što je nikakvo. Još je Platon maštajući o Utopiji uveo zlo Cenzure, i muzičke, uveo antiUtopiju. Uskoro smeće i biće samo muzika za liftove!
    (Helios, 21. februar 2020 14:24)

    # Link komentara

  16. "...sekirom po glavi, na zelenoj travi..."
     (Pera, 21. februar 2020 14:20)

    # Link komentara

  17. Ako je neko samo malo inteligentan jasno je da je potpuno pogresno obracati paznju na zene u bilo kom smislu. I posle 35 godina bez obzira sto je zastarelo tuzice te zbog necega. E sad sta cemo onda zene koje su ostale bez odvratne nasrtljive mudke paznje mogu da se tuze medjusobno.
    (objektivno, 21. februar 2020 14:16)

    # Link komentara

  18. Baš da vidim da li bi ovoj dvojici bilo šaljivo i duhovito kad mu došao napaljeni moron na vrata jer ga je njegova kćerka ostavila npr. i baci neku bombu.
    (šarena veverica, 21. februar 2020 13:57)

    # Link komentara

  19. Nasilje nad ženama? Pa gde u tekstu pesme stoji "razneću tebe, ženo"?

    Ako stoji "razneću sve", znači radi se o nasilju prema svima, i ženama i muškarcima i svima u okolini. Znači radi se o nasilju kao nasilju, te je pesma uvredljiva prema svima.

    A vidim, žene odmah da ga etiketiraju kao svoje vlasništvo, pošto je to ipak modernije.

    Na kraju krajeva, nije on taj koji treba da menja tekst pesme, to je njegovo šta će da bude u njoj. Nego je vaše da ga prihvatite ili ne prihvatite na takmičenju bez da se zamajavate cenzurom na koju ni nemate pravo, a na žiriju da ga ne izabere da nas reprezentuje ako je pesma neadekvatna; a ne da insinuirate da je njegova pesma već pobednik pa samo malo da je ispolira da bi bila politički korektna.
    (..., 21. februar 2020 13:37)

    # Link komentara

  20. Dovedite mecku da igra, imacete vecu gledanost nego kad nebitni likovi drobe o nebitnim stvarima.
    (ha ha, 21. februar 2020 13:36)

    # Link komentara

  21. шта рећи за бичарке на трави онда...
     (spijunka, 21. februar 2020 13:27)

    # Link komentara

  22. ove zene smaraju sa pravima. vise ne smes curi na ulici da pridjes a tek ne daj boze da joj kazes kako je lepa odma te optuzi za seksizam.
    sa ovim ispade da je svaki muskarac nasilnik.
    a zena sada moze da tuče muza muz ne sme da se brani jer ako ga samo prijavi policiji ode u zatvor odma i uze mu svu imovinu. a haj dokazi da je nisi tukao dovoljno je sama sebe da ogrebe po licu i da jedan komsija posvedoci i cao.



    jos malo pa ce svi miskarci radije biti sa muskarcen nego sa zenom.
     (cuvajte zene muskarce trebace vam, 21. februar 2020 13:23)

    # Link komentara

  23. Ubiće nas politička korektnost.
     (Maja, 21. februar 2020 13:15)

    # Link komentara

  24. Površnosti! pevljivo, ali površno.
     (Vojvođanski, 21. februar 2020 13:13)

    # Link komentara

  25. Ne promoviše nailje nad ženama, već nasilje uopšteno, što je podjednako pogrešno, s obzirom da se ovakve situacije kod nas zaista i dešavaju.

    Možda je pesma šaljiva ako je peva Šveđanin ili Finac, ali kod nas nije.
    (nako, 21. februar 2020 13:04)

    # Link komentara

  26. Primera radi Rasta koji imenom a ne samo pesmama promoviše baštu i čist vazduh kao i ostale ispravne vrednosti... Takvih je malo više, imate Baku na bilbordu u centru grada i zadrugu na televiziji. Sve u svemu daleko je to otišlo da više nema povratka...
     (Nikola, 21. februar 2020 13:03)

    # Link komentara

  27. kupio sam prsten, kupio sam pusku,
    jedno od ta dva bacicu u reku
    (Braker, 21. februar 2020 12:52)

    # Link komentara

  28. Очајан текст у очајној песми прављеној за очајно такмичење.
    (Рејџ Агенст, 21. februar 2020 12:50)

    # Link komentara