- Komentari -
  1. hmmmm .... ni za medicinu ne treba da bude dodeljena nobelova nagrada .... medicina nije nauka već skup pojedinačnih naučnih disciplina ... šta će da radi lekar ako nema rezultate biohemije/UZ snimak/rentgen ili šta sve ne .... jednostavno medicina nije nauka

    jel pravnik naučnik? ... ili koristi fotografije/izjave/snimke/razne analize ... dakle kao i lekar sublimira rezultate raznih profesije da bi doneo zaključak .... apsolutno kao i lekar ...
    (nindza.postar, 18. oktobar 2019 08:32)

    # Link komentara

  2. Matematika nije nauka. Matematika je univerzalni jezik najstrožije sintakse kojim se (kompjuterskim žargonom) "lossless" opisuju, tumače i nedvosmisleno dokazuju pre svega fizički događaji, ali i štošta još drugo što ima potrebe za takvim lossless kodekom. Na primer eto i u programiranju, mada se opet za samo programiranje koriste drugačiji jezici.

    I ovo što sam gore napisao umesto srpskim, moglo bi se napisati matematičkim jezikom, matematičkom sintaksom i matematičkim slovima. Matematika je "nauka" utoliko koliko je to i lingvistika, ali matematika nije otkrivanje prirodnih fenomena kako je u Nobelovo vreme shvatana nauka.

    Matematika je u fizici ono što je latinski u medicini. Svi znaju po neku matematičku ili latinsku reč, ali samo profesionalci znaju dovoljno da se njima sporazumevaju.

    Rekoh, možda bih još kraće i jasnije to objasnio matematičkim nego srpskim, ali bi me još manje ljudi i teže razumelo.
    (CATAPA, 12. oktobar 2019 11:27)

    # Link komentara

  3. A dodelili nagradu A.Ajnštajnu za teoriju, jedini put. Nikad dokazana, osporavana. Ali, ko ste vi, a ko A.A.? Nagrada za mir je kao i Oskar, deli se na osnovu trenutne potrebe, dobije ko plati. Mislim da se Nobel vrti u grobu i kaje zbog poklonjenih para i laži koje se nagrađuju.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (weiss67, 7. oktobar 2019 13:58)


    Ajnštajn nije dobio Nobelovu nagradu za Teoriju relativiteta, već za pronalazak pojave koja je poznata kao Ajnštajnov efekat: fotoni tačno određenih energija (talasnih dužina) imaju osobinu da iz metala izbijaju određene elektrone (koji su dobili naziv Ajnštajnovi) i na taj način stvaraju elektič napon koji se može iskoristiti za stvaranje struje.

    Taj efekat je u osnovi svih današnjih foto-električnih ćelija i ima neverovatnu praktičnu primenu i na zemlji i u kosmosu i nije nikakva nepotvrđena abrakadabra!
    (Ced, 8. oktobar 2019 13:33)

    # Link komentara

  4. U korenu svega je matematika.
    (Smuleco, 8. oktobar 2019 10:01)

    # Link komentara

  5. Nagrada za doprinos miru u svetu koja je dodeljena bivšem i jedinom crnom USA predsedniku Obami je najveća planetarna gluposti tako da je značaj ove istitucije potpuno otrcan i obesmišljen!
    (zoran, 7. oktobar 2019 22:33)

    # Link komentara

  6. A dodelili nagradu A.Ajnštajnu za teoriju, jedini put. Nikad dokazana, osporavana. Ali, ko ste vi, a ko A.A.? Nagrada za mir je kao i Oskar, deli se na osnovu trenutne potrebe, dobije ko plati. Mislim da se Nobel vrti u grobu i kaje zbog poklonjenih para i laži koje se nagrađuju.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (weiss67, 7. oktobar 2019 13:58)

    Pa hajde se malo informiši, pročitaj kada je AA objavio svoju teoriju i kao je došlo do toga da dobije Nobelovu nagradu petnaestak godina kasnije
    (Sale, 7. oktobar 2019 16:29)

    # Link komentara

  7. Dakle, dva "realnija" razloga su toliko glupava i nevesta, da je u stvari izgleda tacan onaj trac.
    (Nix, 7. oktobar 2019 14:54)

    # Link komentara

  8. kao i mnoge stvari i ovo je izgubilo smisao
    (H, 7. oktobar 2019 14:24)

    # Link komentara

  9. A dodelili nagradu A.Ajnštajnu za teoriju, jedini put. Nikad dokazana, osporavana. Ali, ko ste vi, a ko A.A.? Nagrada za mir je kao i Oskar, deli se na osnovu trenutne potrebe, dobije ko plati. Mislim da se Nobel vrti u grobu i kaje zbog poklonjenih para i laži koje se nagrađuju.
    (weiss67, 7. oktobar 2019 13:58)

    # Link komentara