- Komentari -
  1. @Zoran Spasovski Zorane, prijateljski savet: hvataj se bukvara, mani niklearnu fiziku...
    (CanCanLah, 7. oktobar 2019 01:22)

    # Link komentara

  2. Ali u geoloski institut Amerike. Pa dal su realni.
    (Dejan, 6. oktobar 2019 20:51)

    # Link komentara

  3. a ako je on budala i ludak,zasto bi ga cenzurisali?
    (Drug Ostoja, 6. oktobar 2019 13:28)

    Zato što u SAD postoji na milione tupih i glupih koji bi ovome postali verni sledbenici.

    Doduše, ako bi prema svima država bila ista, trebala bi da zabrani i sajentologiju i mnoge druge sekte, ali u tim krugovima ima moćnih ljudi i okreće se veliki novac pa ih još nisu "cenzurisali".
    (Veliki brat, 6. oktobar 2019 20:06)

    # Link komentara

  4. @Fidelio Jesi li možda čuo nekada za industrijski dijamant ili samo za dijamant ulje!?
    (Nikola, 6. oktobar 2019 19:38)

    # Link komentara

  5. Zemlja je stara 6000 godina. Srbi su stari 6000 godina. Stari srpski kalendar je poceo pre 6000 godina. I penzija ce da vam bude 6000, sve je to logicno...
    (D10S, 6. oktobar 2019 19:28)

    # Link komentara

  6. Drug Ostoja
    Sve si rekao o sebi kad si navodio da ti je izvor informacija youtube.Tu svaka budala nalupa sta hoce.Garant pomno pratis sve one likove na balkan infu ahahahha
    (Markos, 6. oktobar 2019 18:18)

    # Link komentara

  7. (Drug Ostoja, 6. oktobar 2019 14:03)

    Druze Ostoja, ti si za manastir, mada sve mislim da ni danasnji monasi vise ne veruju u te bajke. Mada ako te ne prime tamo, Laza je uvek tu da Vas sa trecim okom uvek otvorenih ruku prihvate. Inace, sto se zaustaviti samo na cifri? Sunce se okrece oko zemlje koja je ravna ploca. Zemlja je centar univerzuma, i Bog je stvorio Evu od Adamovog rebra...Samo, sta cemo sa milijardu i kusur Kineza koji ne misle tako? Milijardu i kusur indijaca koji ne misle tako? Nisi ti to dobro promislio druze Ostoja, rastrzan izmedju Marksa i Mojsija...Ni tamo ni vamo, u trecem oku si nasao odgovore. Kognitivna disonanca i Daning Kruger su opaki fenomeni.
    (neprobudjenjos, 6. oktobar 2019 17:53)

    # Link komentara

  8. Sto se tice dijamanta u dijamantu,pronadjeno je hiljade do sad,uopste nije unikat, senzacionalizam i nista vise, dijamanti se vagonima voze iz rudnika ,uopste nisu retki,samo odredjenog kvaliteta boje oblika i velicine su skupi, ponavljam vagonima se voze ,nije svaki dijamant vredan...
    (Marko, 6. oktobar 2019 14:58)

    Tačno je da nije svaki dijamant (mnogo) vredan, ali da se dijamanti voze vagonima iz rudnika, to nema nigde. Osim ako brkaš dijamante i šoder...
    (Fidelio, 6. oktobar 2019 15:58)

    # Link komentara

  9. bla, 6. oktobar 2019 14:00

    Sta mu onda ti vodeci naucnici nisu napravili granitnu stenu velicine sake u laboratorijskim uslovima sa oreolovim prstenovima od poloniuma?

    Pre oko 6.000 godina, Vladar Univerzuma ugravirao je nesumnjivi zapis stvaranja u stvorenim stenama iz 1. Knjige Mojsijeve, upravo kao što ih je kasnije napisao u Deset Zapovesti na kamenim pločama na planini Sinaj, uključujući i ove reči:

    "Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more, i što je god u njima..." (2.
    Knjiga Mojsijeva 20,8-11)
    (Zoran Spasovski, 6. oktobar 2019 15:18)

    # Link komentara

  10. Sto se tice dijamanta u dijamantu,pronadjeno je hiljade do sad,uopste nije unikat, senzacionalizam i nista vise, dijamanti se vagonima voze iz rudnika ,uopste nisu retki,samo odredjenog kvaliteta boje oblika i velicine su skupi, ponavljam vagonima se voze ,nije svaki dijamant vredan...
    (Marko, 6. oktobar 2019 14:58)

    # Link komentara

  11. Rusi ce poslati dijamant amerima, a ovi ce da im jave da je dijamant nestao i da se izgubio. I nikom nista.
    (Gorki, 6. oktobar 2019 14:35)

    # Link komentara

  12. E moji Rusi, šalju Amerima na ispitivanje...
    (ja, 06. oktobar 2019 09:54)
    Tamo ga šalju samo da bi dijamant dobio na vrednosti (marketing)
    (Adriano, 6. oktobar 2019 10:02)

    I na kraju ce to (od amerikanaca) da kupi neki ruski milijarder.
    (Mamer N'goj, 6. oktobar 2019 14:30)

    # Link komentara

  13. @Drug Ostoja

    Pretpostavljam i da smatraš da sateliti, optički kablovi, internet ne postoje, i da je to sve magija i globalna zavera, i da poruke koje kucaš na toj djavoljoj spravici(telefonu), prenosi golub pismonoša, koji svojim kljunom umočenim u mastilo, tu poruku ispiše na tvoju djavolju spravicu. To zvuči logičnije.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bla, 6. oktobar 2019 13:40)
    Komentar ti ne moze biti glu**i. Ja nisam rekao da internet ne postoji i da je kompijuter zlo,govorim samo da postoji dosta lazi i dosta manipulisanja u svetu,pogotovo po pitanju nauke. Cinizam ti je jadan. TI slepo veruj svemu sto vidis i cujes i nemoj slucajno svojom glavom da mislis. LEpse je kao i svaka ov** ici u grupi bleje**.
    (Drug Ostoja, 6. oktobar 2019 14:03)

    # Link komentara

  14. @Zoran Spasovski

    Naopako... Ovako...

    Dzentri nikada nije bio "vodeći svetski stručnjak iz područja radiohemije i geohemije". Jedino po čemu je poznat je tih par radova o oreolama polonijuma i nije uopšte geolog, već nuklearni fizičar. ... nije ništa vodio... već je bio spoljni saradnik... i otkazana mu je saradnja sa Ridge laboratorijom kada je počeo previše da ih blamira...

     On naravno nije otkrio da su "granitne stene stvorene za nekoliko minuta" već je otkrio oreole polonijuma u granitu... za onaj prvi
    zaključak je potrebno malo više dokaza od Dzentri-jeve vere...a inače se deklariše kao kreacionista i član je Adventističke crkve.

    Laički rečeno, njegovo rasudjivanje je ovakvo: Kad bi izvadio uzorak betona iz petospratnice, i ispitivo sastav i zaključio da se beton vezao u roku od nekoliko sati, to znači onda da je zgrada uradjena za nekoliko sati.
    (bla, 6. oktobar 2019 14:00)

    # Link komentara

  15. Znači jedan naučnik kaže nešto u suprotnosti sa onim što kaže hiljade njih i gomila teoretičara zavera od njega odmah naprave Mesiju... Odakle tako slepo verovanje u njihovu "nauku"?
    (Drakče, 6. oktobar 2019 13:46)

    # Link komentara

  16. @Psalmi
    "evo da probam ja da ti objasnim...vaša indoktriniranost je smešna...znači mogu da nalupaju šta god žele...vi verujete u to,niko da malo razmisli o tome i da istraži."

    Kontam da bi trebalo da pročitamo pravu istinu u bibliji, ili tako nekoj bajci?
    Možda je prava istina skrivena u bajci o Ježevoj kućici?
    Mislim, od kud znaš da Ježeva kućica ne krije svu istinu o nastanku Zemlje i čoveka?
    (Pedu, 6. oktobar 2019 13:43)

    # Link komentara

  17. Да ли то значи да је ваздух ,који се налази унутар већег дијаманта ,стар осам стотина милиона година?
    (Рајко, 6. oktobar 2019 13:42)

    # Link komentara

  18. @Drug Ostoja

    Pretpostavljam i da smatraš da sateliti, optički kablovi, internet ne postoje, i da je to sve magija i globalna zavera, i da poruke koje kucaš na toj djavoljoj spravici(telefonu), prenosi golub pismonoša, koji svojim kljunom umočenim u mastilo, tu poruku ispiše na tvoju djavolju spravicu. To zvuči logičnije.
    (bla, 6. oktobar 2019 13:40)

    # Link komentara

  19. dvostruki dijamant star koliko trinki ima platu u kkp :)
    (Pant.LA, 6. oktobar 2019 13:38)

    # Link komentara

  20. Objasni, 6. oktobar 2019 12:20
    Pa evo ja da probam da ti objasnim:
    Postoji jedan americki doktor nauke koji se zove Robert Dzentri, koga su pokusali da pobiju svi najpoznatiji svtski naucnici arheolozi. Covek je dokazao eksperimentima da zemja nije starija vise od 6000 godina prema polonium 218 prstenove nagjeni u granitnim stenama, a koji polonium 218 je izotop pri raspadanje uranijuma. Znamo da se uranijum stvara samo u univerzumu i nikako se nemoze stvoriti na zemlji. E, ovaj nas naucnik Robert je ispitivao te poloniumove prstene u granitne stene ispod mikroskopa, i nasao da se polonium 218 stvara za 30tak sekunde od raspada uraniuma, koji raspadajuci se pravi prstenove koji su kao otisak prstiju. To znaci, da su se kontinentalne granitne stene stvrdnule za nekoliko sekundi nakon stvaranja, a ne za 4 do 6 milijardi godine kako tvrdi zvanicna nauka
    Pozdrav
    (Zoran Spasovski, 6. oktobar 2019 13:34)

    # Link komentara

  21. @ Drug Ostoja

    Druže Ostoja, postoje egzaktni naučni metodi kojima se može utvrditi starost nekog materijala. Da si išao u školu, znao bi makar na nivou informacije. Ne tvrdim da je dijamant star 800 M godina, možda je 700, možda 850. Daj svoju verziju i nečim je potkrepi, možda znaš bolje!
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Objasni, 6. oktobar 2019 12:20)


    Pa da budemo iskreni, ti metodi jesu egzaktni samo onoliko koliko su pretpostvke na kojima su zasnovani tačne, a to se u nauci neretko menja.

    Naravo, čak i to imajući u vidu, ti metodi daju mnogo tačniju sliku sveta od raznih mitološko - religioznih bajki.
    (dule, 6. oktobar 2019 13:32)

    # Link komentara

  22. Druže Ostoja, postoje egzaktni naučni metodi kojima se može utvrditi starost nekog materijala. Da si išao u školu, znao bi makar na nivou informacije. Ne tvrdim da je dijamant star 800 M godina, možda je 700, možda 850. Daj svoju verziju i nečim je potkrepi, možda znaš bolje!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Objasni, 6. oktobar 2019 12:20)

    Samo zato sto su rekli da je egzaktno,ne znaci da je tako. Manipulisu podacima stalno,pogotovo naucnici jer su pod pritiskom mocnika. Nije prvi put da je dokazano da su naucni izvestaji lazni. Ne razumem se u nacine racunanja,ali imam zdrav razum i logicki razmisljam,pa poslusam i drugu stranu. Onu koja kaze i dokazuje da svi ovi milioni trilioni su izmisljotina. Poslusaj Dr. Terzin na youtube pa ces mozda i ti imati drugaciju sliku. Coveka cenzurisu po Americi upravo zbog svog naucnog istrazivanja i dokaza koje ima. Pa ako je on budala i ludak,zasto bi ga cenzurisali? Isao sam ja u skolu,ali nisam kao ti sve slepo prihvatao,jer znam da nas lazu i mazu. To je odavno dokazano. Ti brate veruj svemu sto je napisano i izreceno bez kritickog ispitivanja. Zivot u neznanju je blagoslov.
    (Drug Ostoja, 6. oktobar 2019 13:28)

    # Link komentara

  23. Iskopace tebe Bili ja kad ti kazem.
    (MarkoniNS, 6. oktobar 2019 13:23)

    # Link komentara

  24. moguće je da od amebe nastane čovek samo se dodaju milioni milijarde trilijarde godina. neverovatno da još uvek postoje ljudi koji veruju u takve stvari.
    (Baja, 6. oktobar 2019 13:07)

    # Link komentara

  25. Engleskoj kraljici dati za krunu, njoj treba podhitno!
    (Superoperater, 6. oktobar 2019 12:48)

    # Link komentara

  26. Prvo je nastao ovaj dijamant pre 800 miliona godina a onda se na njega lepila kosmicka prasina, puno prasine posto je veoma star, i tako je nastala planeta zemla pre jedno 6000 godina.
    (DEX, 6. oktobar 2019 12:44)

    # Link komentara

  27. @DMX Što kada imamo tebe da nam kažeš na "mejnstrim" način... Znaš, postoji srpska reč za to i knjiga da se informišeš van svakodnevnog života uglavnom dostupna u osnovnoj školi... Nema je na internetu.
    (Nikola, 6. oktobar 2019 12:43)

    # Link komentara

  28. Sto niste zaokruzili na milijardu
    (ja, 6. oktobar 2019 12:40)

    # Link komentara

  29. @ja

    tvoji preci su u Americi gledali prijateljsku zemlju a "tvoje" Ruse nisu mogli ocima ds vide
    (Mix, 6. oktobar 2019 12:30)

    # Link komentara

  30. Pink panteri gde ste?
    (Bane, 6. oktobar 2019 12:30)

    # Link komentara

  31. @ Drug Ostoja

    Druže Ostoja, postoje egzaktni naučni metodi kojima se može utvrditi starost nekog materijala. Da si išao u školu, znao bi makar na nivou informacije. Ne tvrdim da je dijamant star 800 M godina, možda je 700, možda 850. Daj svoju verziju i nečim je potkrepi, možda znaš bolje!
    (Objasni, 6. oktobar 2019 12:20)

    # Link komentara

  32. tih i običnih dijamanata ima kao pleva i nisu tako retki...na žalost su uglavnom svi u vlasništvu par ljudi i oni prave veštačku cenu za njih uz naravno dobru reklamu i eto ga Boom...svi bi da ga nose...da vere devojke i poklanjaju kao skupe poklone...propaganda.. raspitajte se malo i naučite ponešto što nije iz mejnstrim života.
    (DMX, 6. oktobar 2019 11:48)

    # Link komentara

  33. "hahahahahaaaahahaaahahaa 800 miliona godina 
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (haah, 6. oktobar 2019 10:45)" 

    Hoćeš li nam objasniti šta je toliko smešno?
    (Legionar, 06. oktobar 2019 10:55)

    evo da probam ja da ti objasnim...vaša indoktriniranost je smešna...znači mogu da nalupaju šta god žele...vi verujete u to,niko da malo razmisli o tome i da istraži.
    (Psalmi, 6. oktobar 2019 11:42)

    # Link komentara

  34. U moje vreme se ovakvo kamenje slalo u Luzern doktoru Edward Gübelinu na ruke.

    Sad tek primetih koliko sam ostario.

    Kolege gemolozi ce znati o kome ja ovde.
    Carstvo mu nebesko.
    (mito, 6. oktobar 2019 11:38)

    # Link komentara

  35. 800miliona godina?
    (ahahahaha, 6. oktobar 2019 11:37)

    # Link komentara

  36. Ovo je prirodno i kukturno naslijedje čitave planete i kao takvo treba da pripadne Vašingtonu (po Olbrajtovoj)... Buhahahaha!
    (gloria, 6. oktobar 2019 11:36)

    # Link komentara

  37. Осамсто милиона милијарди година што би рекао Др мали :)) .
    (пајке, 6. oktobar 2019 11:24)

    # Link komentara

  38. A ja se sve vreme pitam gde mi ispade...
    (marko, 6. oktobar 2019 11:24)

    # Link komentara

  39. "Jedini", dok se ne pronađe drugi...
    (Alexis, 6. oktobar 2019 11:23)

    # Link komentara

  40. Srbin ekspert i za dijamante....kao margarin. U sve se meša
    (Bgd, 6. oktobar 2019 11:23)

    # Link komentara

  41. @ko je ovde lud
    u pravu si da je to nabolja laboratorija dijamante ali nemaju kurseve za fasovanje niti za satove, vec samo za gemologe i za dizajn.
    pozdrav
    (Miha, 6. oktobar 2019 11:15)

    # Link komentara

  42. Malo je 800,hajdemo na 1800...A ovi sto veruju svakoj objavi,pa lupaju minuse na komentare koji se ne slazu sa objavom su tek posebni panjevi.
    (Drug Ostoja, 6. oktobar 2019 11:12)

    # Link komentara

  43. Kako 800 miliona godina? Kada je dobro poznato da je zemlja stara šest hiljada godina
    (UltraMegaAntiBot, 6. oktobar 2019 11:08)

    # Link komentara

  44. Zemlja je stara oko 6000 godina, tako da ovaj dijamant nije sa nase planete.
    (Milan SK, 6. oktobar 2019 11:07)

    # Link komentara

  45. Ako niste znali ali GIA (Geological institute of America) je referenca na svetu i jedina institucija kojoj možete da pošaljete takav kamen. Postoje i naši stručnjaci koji imaju završene škole licencirane od strane GIA i oni su top stručnjaci, imate različite smerove od fasovanja preko kamenja do satova.
    (ko je ovde lud, 6. oktobar 2019 11:00)

    # Link komentara

  46. "hahahahahaaaahahaaahahaa 800 miliona godina
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (haah, 6. oktobar 2019 10:45)"

    Hoćeš li nam objasniti šta je toliko smešno?
    (Legionar, 6. oktobar 2019 10:55)

    # Link komentara

  47. hahahahahaaaahahaaahahaa 800 miliona godina
    (haah, 6. oktobar 2019 10:45)

    # Link komentara

  48. Hahaha pa ostace u Americi :-)
    (Nikola82, 6. oktobar 2019 10:26)

    # Link komentara

  49. @ja

    Nije isto kad Rusi posalju nešto Amerima i, recimo, mi kad bi poslali
    (koča, 6. oktobar 2019 10:14)

    # Link komentara

  50. E moji Rusi, šalju Amerima na ispitivanje...
    (ja, 06. oktobar 2019 09:54) Tamo ga šalju samo da bi dijamant dobio na vrednosti (marketing)
    (Adriano, 6. oktobar 2019 10:02)

    # Link komentara

  51. ma ruska prevara
    (haisenberg, 6. oktobar 2019 09:58)

    # Link komentara

  52. E moji Rusi, šalju Amerima na ispitivanje...
    (ja, 6. oktobar 2019 09:54)

    # Link komentara

  53. Okačiće njega Kardašijanka oko vrata ja kad vam kažem hahahaha
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 6. oktobar 2019 09:25)

    # Link komentara