Neograničene mogućnosti za Asusov laptop sa fleksibilnim ekranom

Asus je tokom ovogodišnjeg CES sajma prikazao mnogo više od svojih tradicionalnih laptopova.

Izvor: B92, Verge
Podeli
Foto: Edgar Daniel Yanchapaxi / Shutterstock.com
Foto: Edgar Daniel Yanchapaxi / Shutterstock.com

Kompanija Asus je poznata po tome što voli da kreira neobičan hardver, posebno ukoliko ti uređaji imaju ekran. Bilo je samo pitanje vremena kada će kompanija komercijalizovati svoj laptop sa fleksibilnim ekranom.

U pitanju je ZenBook 17 Fold, koji predstavlja OLED laptop/tablet punog ekrana. Uređaj stiže sa Bluetooth tastaturom, koja ima tačped.

Kada je ekran delimično otvoren, a tastatura je pozicionirana u donjoj polovini, efektivno se može koristiti kao 12.5-inčni tablet, sa Full HD rezolucijom.

Nakon što se potpuno rasklopi, displej nudi veličinu od 17,3 inča i 4:3 odnos stranica. U ovom formatu ima QHD rezoluciju (2560 x 1920 piksela), kontrast od milion naprema jedan, odziv od 0.2 ms i 90Hz stopu osvežavanja.

ZenBook 17 Fold nudi WiFi 6E i Bluetooth 5.2 konekciju, podržava sistem sa četiri Dolby Atmos zvučnika i ima Thunderbolt 4 USB-C port i 3.5mm priključak.

Na polju hardvera, laptop pokreće "najnoviji Intel CPU" sa integrisanom grafičkom kartom. Moguće je ubaciti do 16GB LPDDR5 memorije i do 1TB NVMe M.2 SSD skladište.

Asus nije objavio cenu za ZenBook 17 Fold, a laptop planira da na tržište plasira najverovatnije tokom maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.