- Komentari -

Sačuvaj vatru

Nedovršen krug. San koji se razbio u parčiće, veče koje je slomilo srca Novaka Đokovića i njegovih navijača. Velikog dela teniskog sveta.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. Nina i njena želja da preko Novaka dodje do medalje su sve upropasile.
    (pera ložač, 14. septembar 2021 12:56)

    # Link komentara

  2. Da li biste potpisali isto ovo za sledecu godinu, da uzme prva tri i izgubi bolno kalendarski? To znaci 23 slema ali za kalendarski izvisi? Da? Ne? Eto vidite kolika je to glupost nametnuta
    (Dobro, 14. septembar 2021 10:19)

    # Link komentara

  3. Cuj ovog, ispao je rano na Igrama, a igrao i polufinale i za trece mesto Hahaha I u dublu je stigao do polufinala, a stvarno nije mogao jos i to.
    (Pirotehnicar, 14. septembar 2021 09:54)

    # Link komentara

  4. Tesko je to prihvatiti, ali, cudo nije sto Novak nije podigao pehar.
    Cudo bi bilo da je Novak i ovo osvojio.

    Posle tolikih pobeda nad jakim protivnicima, mora doci i neki poraz.
    Zatim, vise je nego jasno koliko je velika greska bila umoran otici u Tokio.
    Ja sam se poradovao kada sam posle Vimbldona cuo njegovu izjavu da ce "preispitati" odluku da ide u Japan zbog losih uslova.
    Nazalost, nije promenio odluku, doziveo je, preumoran i prezeljan medalje dva teska poraza, i opet smogao snage da u Njujorku stigne do finala.
    Beretini, a narocito Zverev su bili ozbiljni protivnici.
    I onda ga je sacekao igrac broj dva, odmorni, mladi, sjajni teniser zeljan uspeha.
    Steta, ali, nista tako strasno.
    Nek nam je ziv i zdrav, mislim da cemo imati jos velikih pobeda, sve i da ih ne bude, covek je najbolji teniser svih vremena.
    (Ponosni poznanik, 14. septembar 2021 02:30)

    # Link komentara

  5. @Dzuvegia
    Tvoj ljubimac, veliki svajcerski folirant je vec jednom nogom u teniskom grobu svoje karijere jer ga je Novak tamo poslao na Wimbledonu 2019 i Melburnu 2020. Foliranta sponzori vestacki odrzavaju u Top 10, ali ni to mu ne pomaze da bilo sta znacajnije uradi na turnirima.
    Sujeta mu ne dozvoljava da zavrsi karijeru jer ce presvisnuti od muke kada ga budu i Rafa i Novak prestigli u broju GS.
    (tresnjojed, 13. septembar 2021 23:32)

    # Link komentara

  6. "Kada su Federer i Nadal povređeni i ko zna kakvi će ući u bitke u narednoj godini.

    Nekako je izvesnije da gledamo Novakov nastavak trke sa ovim dolazećim šampionima, koji napreduju rapidno, koji su iz turnira u turnir sve nezgodniji, sve opasniji."

    Upravo tako. Nole, samo ako ne padne psihicki, neka krene opet od OZI OPEN- a.

    Odmori se, pa ponovo pokusaj! IDEMOOOO!!!!
    (beograd_92, 13. septembar 2021 23:27)

    # Link komentara

  7. Новак је био и остао највећи, сад треба да то одржи што дуже, тако што може да буде још већи шампион за све који долазе после њега..
    (Бранко, 13. septembar 2021 23:02)

    # Link komentara

  8. Teniski ljubitelji, Novakovi navijaci, a posebno mi Srbi, treba da budemo zahvalni Bogu sto sinoc nije pobedio. Da jeste, Novak vise ne bi imao motiva da igra i osvaja titule. Popeo bi se na vrh, gledao bi oko sebe i pitao se 'Šta dalje?' Odgovor bi bio 'Nema dalje!'
    I to bi bio kraj jedne briljantne karijere. Ovako, Novak ce imati pregršt motiva da se dokazuje i osvaja titule barem jos 3-4 godine. Verovatno nece usperti da osvoji sve cetiri titule u istoj godini, ali za uzvaret ce osvojiti minimum jos 6-7 Gren slema.
    Dakle, ono sinoc je bila velika sreća za Novakove navijače, i nastavak agonije i patnje za Novakove mrzitelje. A moglo je da bude suprotno. Da je sinoc pobedio Novakovi hejteri su konacno mogli da odahnu i da gledaju penzionisanje najveceg u istoriji sa 21 titulom,i da konacno mirno spavaju. Novakovi navijači bi slavili ulazak u istoriju, nesvesni da to znači kraj jedne velike teniske ere. Hvala Bogu, nije se desila Novakova pobeda i svi ćemo biti svedoci jos mnogo velikih titula u narednim godinama.
    (Budimo realni iako smo Srbi, 13. septembar 2021 15:41)

    Apsolutno tacno, ja to pokusavam da objasnim ljudima ovo je dugorocno bolja opcija.
    (maki, 13. septembar 2021 22:54)

    # Link komentara

  9. Odigrao bojazljivo, kao protiv Federera na rolangarosu kad je trebao oboriri broj uzastopnih pobeda, pritisak nije mogao da savlada, kad igra svoj najbolji tenis nema mu ravna, to je rekao i Rafa
    (Vojvodjanin, 13. septembar 2021 22:52)

    # Link komentara

  10. Prokletstvo Olimpijskih igara: Novak nije osvojio US Open u godini kad su se igrale OI, tri puta je gubio finala i jednom polufinale ( 2008, 2012, 2016, 2021)
    A OI nikada nije osvojio trenutno prvi teniser na ATP listi.
    (maki, 13. septembar 2021 22:49)

    # Link komentara

  11. Novak vec ima 4 GS odjednom u rukama (u razmaku godinu dana). Na primer Lejver nema to sto ima Novak 4 GS , a da je niz poceo od Wimbledona-USO-AO-RG. Lejver ima niz AO-RG-Wb-USO, ali nema niz od 4 GS sto ima Djokovic kad se pocne od WB, i u cemu je sada tu poenta? Djokovic i Lejver su isti, imaju 4 GS u nizu, i oborice ih samo onaj ko bude imao 5 GS, pa posle toga 6 GS u nizu, i to je to. A to je samo sporedan rekord, najvaznije je broj nedelja Atp1 i ukupan broj GS, tu ce Nole jos da gazi napred.
    (Stonoteniser, 13. septembar 2021 22:39)

    # Link komentara

  12. Nema ovo veze sa godinama i umorom. Mnogo je lakše popeti se na vrh, nego se na vrhu održati!
    (Blaster, 13. septembar 2021 22:32)

    # Link komentara

  13. Ovo sto je Novak pokusao da uradi je uzasno tesko napraviti. Znaci dobiti 28 uzastopnih meceva na grand turnirima, a da tu nema ni povrede ni mentalnog lapsa je veoma tesko. Pa pogledajte Serenu, koja je bila prava sampionka, pa i ona je podlegla pritisku i cini mi se izgubila od neke dosta nepoznate teniserke na US Openu. Od svih mogucih vrsta poraza Novaka u ovoj situaciji, ovaj nekako najmanje boli. Dobio je sve meceve u kojima je bio favorit. Izgubio je od odlicnog i veoma korektnog tenisera koji ga je dobio veoma sigurno, koji je igrao odlcino (znaci nije bilo slucajno), ali ga ipak nije dobio na onaj nacin kao Nadal na RG-u 2020-e. Da je izgubio u petom setu, to bi nekako bilo jos gore. Nikad se ne zna kad je kraj, ali mislim da Novak nije svoje zavrsio, i da ce da ide na nove trofeje u 2022-oj. Srecno!
    (PimPong, 13. septembar 2021 21:53)

    # Link komentara

  14. Treba mu motiv, a to nije ovaj naš, navijački.
    (Cane, 13. septembar 2021 17:33)

    Јел се шалиш или? Мотив? Календарски слем, који нико није пола века успео није довољан мотив?
    (ссс, 13. septembar 2021 17:51)

    Da probamo ovako: da li si razumeo bar ono od Sidrana "Ko igra za raju, a zanemari taktiku...". Da si pročitao ceo moj komentar, upravo to objašnjava: Novak nije smeo da dozvoli da ga to motiviše. Trebalo je ono što je prethodno i govorio: da je to samo još jedan teniski meč, a euforiju, statistike i "stvaranje istorije" prepusti nama navijačima i privilegovanim navijačima zvanim "sportski komentatori".
    Umesto toga, igrao je protiv Lejvera, Federera, Nadala... svih i svakoga ko mu je padao na um ("You don't want to know") OSIM tog momka sa druge strane mreže. Izgubio je baš zato što je igrao "za večnost, istoriju, ultimativnu slavu i titulu". Puno bolje bi bilo da je igrao na primer za pare, što je smisao profesionalnog bavljenja tenisom. Ili bilo čime drugim, for that matter.
    (Cane, 13. septembar 2021 21:41)

    # Link komentara

  15. Svaka cast na svemu do sada Nole. Posle svako uspona ide pad, pa u krug. Dok hoces tako.

    Daj Boze da svi mi - ostali, budemo u svom pozivu upola uspesni kao ti.
    (iks, 13. septembar 2021 21:23)

    # Link komentara

  16. ma on ima cetiri slems vezana
    sta vise hocete ?
    Sve je osvojio I opet nije dovoljno dobar!
    Kakvi ste to ljudi sto kaze Flojd?
    Nole lave
    svi znamo ko je Jordan ili Bubka,
    Fellps ili Bolt u Tenisu
    Ziveo nam 10000god
    (eeeee.eeee, 13. septembar 2021 21:23)

    # Link komentara

  17. Ne maltretirajte mozak Novaku Đokoviću,nije on nikakav kralj,goat,legenda u večnosti,on je mlad porodičan čovek koji je već dosta žrtvovao za jednu sportsku igru.Novače,čoveče beži iz ovog ludila što pre,da ne bude prekasno Šta ti je ,
    osvesti se,postigao si super rezultate,zaradio si zasluženo dovoljno novca,ma čoveče živi život dosta gladijatorskog odricanja.Dosta,da sam ti roditelj to bih ti rekao još pre 5 godina ako ne i pre
    (Srki s, 13. septembar 2021 21:11)

    # Link komentara

  18. Novak Djokovic,ponos Srbije,ponos srpskog naroda,ponos svih dobronamernih ljudi,naroda i nacija.Volimo te i postujemo kao najveceg medju velikima.
    (Idemo dalje, 13. septembar 2021 21:02)

    # Link komentara

  19. @no1e
    Ako aludiras na Nadala, Nadal je uspesniji od Djokovica na USO, iako je Djokoviceva omiljena podloga, a Nadala smatraju limitiranim.
    (sasha, 13. septembar 2021 20:48)

    # Link komentara

  20. Sme li neko da kaže Srđanu?
    (Goran, 13. septembar 2021 20:48)

    # Link komentara

  21. Novak Djokovic,najveci,najbolji,najvoljeniji sportista svih vremena.
    (Idemo dalje, 13. septembar 2021 20:45)

    # Link komentara

  22. Novak Djokovic,najveci,najbolji,najvoljeniji sportista svih vremena.
    (Idemo dalje, 13. septembar 2021 20:45)

    # Link komentara

  23. ...razbijen i demontiran s nulom (US OPEN i RG),a on razmišlja o OI u Parizu.Ako bude nastavio da igra sa lakoćom će ga dobijati i rekreativci.
    (Lale, 13. septembar 2021 17:22) 


    Nije tebi lako, vidi se da si večiti gubitnik, promašena ličnost čim tvrdiš da čovek koji je ove godine osvojio 3 GSa nema šta da traži dalje...jadni tvoji roditelji kakvog su morona podigli.
    (Lik, 13. septembar 2021 20:35)

    # Link komentara

  24. Ma ajde čovek je toliko postigao u svojoj karijeri i nikome ništa ne duguje. Pa nije uspeo, možda će sledeće godine. Ako ne uspe, pa šta? Jedan je od najboljih i istoriji!
    (malina, 13. septembar 2021 20:15)

    # Link komentara

  25. Ti izgleda jos uvek nisi shvatio da je Novaku 34 godine. Koliko god ga mi voleli, to majku prirode apsolutno ne dotice, ona je nemilosrdna.
    (Ma daj, 13. septembar 2021 19:26)

    Reč je o tome da će igrati i sledeće sezone, a sledeća sezona nije za 5 godina, već za nekoliko meseci. Nema tešku povredu, još uvek je pun snage, nema ni par meseci kako je lagano otresao Cicipasa posle 4-5 sati tenisa na RG, posle 4 sata sa Nadalom. Pričaš to da nema šanse kao da će za par meseci napuniti 42, a ne 35.

    Ovo što je izgubio od Medvedeva je čisto zato što je poklekao pod pritiskom, jer je imao dvojicu od tri najbolja mlada igrača na putu do finala, dok se Danil trenirao sa nekim anonimusima. Da su se sastali u polufinalu Novak bi ga otresao kao slinu. A u finalu bi opet izgubio i od Zvereva ili Beretinija.
    (Lajavi krelac, 13. septembar 2021 20:13)

    # Link komentara

  26. Tesko je jer su ocekivanja bila velika cak i kod nas njegovih navijaca.Mogu zamisliti kako je njemu!? Ali verujem vratice se KRALJ ove igre.Godinama pratim igre Novaka i stoji definicija da ga protivnik moze pobediti jedino ako ima svoj dan (Danil ga je imao juce) ali potrebno je da ga Novak nema! I dok su "kacuse" sevale iz servisa Medvedeva,Novak je gubio svoju igru i sigurnost a vrhunac je dosao kad nije napravio brejk u drugom setu kod 40:0 pa se kraj naslutio!
    Idemo dalje sampione,poraz boli ali ponekad se izvuku pouke.Nesumnjam da ce doci dan do tvog ponovnog povratka a prizeljkujem da podignes trofej na AO za par meseci i pocnes trku ponovo u sportu koji volis.Boze zdravlja i dobar vetar u ledja majstore!
    (bmiles, 13. septembar 2021 20:01)

    # Link komentara

  27. Kakvi sveznalački komentatori ovde
    Koliko vas je očekivalo da Nole dobije 3 GS zaredom i pri tom dobije Nadala na RG, verovatno malo, ali zato ste znali da će sigurno vezati 4 GS, i to je sad neuspeh
    (g, 13. septembar 2021 19:54)

    # Link komentara

  28. ...MacArthur's Park is melting in the dark
    All the sweet, green icing flowing down
    Someone left the cake out in the rain
    I don't think that I can take it
    'Cause it took so long to bake it
    And I'll never have that recipe again...
    (Oh no!, 13. septembar 2021 19:41)

    # Link komentara

  29. (Lajavi krelac, 13. septembar 2021 15:11)


    Ti izgleda jos uvek nisi shvatio da je Novaku 34 godine. Koliko god ga mi voleli, to majku prirode apsolutno ne dotice, ona je nemilosrdna. Imao je Novak svoje prilike kada je imao 28, 29 godina. Dve godine se zamlacivao sa "transcendentalnom medicinom" i kojekakvim vracevima umesto da je odmah sredio lakat i osvojio bar jos dva-tri grand slema. Svi mi placamo svaku glupost koju napravimo u zivotu, pre ili kasnije. Ni Novak nije izuzetak.
    (Ma daj, 13. septembar 2021 19:26)

    # Link komentara

  30. Najprecenjenji sport na svetu..
    (Zapamtite to ime..., 13. septembar 2021 19:24)

    # Link komentara

  31. Pojavio se nespreman na najveci turnir karijere sto ce reci da nije uvideo znacaj trenutka iz kog razloga sada je manje vazno.
    (Kasno he sad, 13. septembar 2021 19:22)

    # Link komentara

  32. Pobijedio NIje Đoković i srpski svijet ali zato je pobijedio pravoslavni svijet.
    (u očekivanju ruskog desanta na Kosovo (i Metohiju) X ĆEBE, 13. septembar 2021 19:22)

    # Link komentara

  33. Opet nas Rusi pobede, čak i kad nisu bolji. Ni blizu bolji.
    (Brejk, 13. septembar 2021 19:19)

    # Link komentara

  34. Batali ti to lepo Nole. Ako sva 4 nisi osvojio sa 34 godine, neces ni sa 35, 36 ili 37. Uradio si sve sto si mogao, neko ne moze da ti zameri apsolutno nista, ipak je to do prirode koja je nemilosrdna. Posveti se porodici u uzivaj u zivotu kada ti je Bog dao takvu mogucnost.

    Ja uvek volim da spomenem primer Bjorna Borga koji se povuka u svom vrhuncu, sa 25 godina. Gospodin covek, bez mnogo pompe i drame. Nole treba da uradi to isto, da ostane legeda, a ne da se klinci, 15-20 godina mladji od njega, ostre na njemu.
    (Jako Bitno, 13. septembar 2021 19:19)

    # Link komentara

  35. Koliko pritiska na jednog čoveka,istina to je on sam sebi nametnuo od 5 godine života.Samo da psihički ne pokida svoj mozak a nešto mi govori da nije to dobro kako ga pritiska tenis ,obična igra.
    (Srki s, 13. septembar 2021 19:08)

    # Link komentara

  36. Tesko je jer su ocekivanja bila velika cak i kod nas njegovih navijaca.Mogu zamisliti kako je njemu!? Ali verujem vratice se KRALJ ove igre.Godinama pratim igre Novaka i stoji definicija da ga protivnik moze pobediti jedino ako ima svoj dan (Danil ga je imao juce) ali potrebno je da ga Novak nema! I dok su "kacuse" sevale iz servisa Medvedeva,Novak je gubio svoju igru i sigurnost a vrhunac je dosao kad nije napravio brejk u drugom setu kod 40:0 pa se kraj naslutio!
    Idemo dalje sampione,poraz boli ali ponekad se izvuku pouke.Nesumnjam da ce doci dan do tvog ponovnog povratka a prizeljkujem da podignes trofej na AO za par meseci i pocnes trku ponovo u sportu koji volis.Boze zdravlja i dobar vetar u ledja majstore!
    (bmiles, 13. septembar 2021 18:59)

    # Link komentara

  37. Šta bi sa onima koji su tvrdili da je namešteno i da će ovaj pustiti Novaka?
    Sada ja tvrdim, ovaj će proći kao Marej, cipirupi i ostali!
    (innbecilo, 13. septembar 2021 18:57)

    # Link komentara

  38. Nije taj kalendarski slem najvažniji. Neka se sada koncentriše da osvoji što više slemova, da izbije i učvrsti se tu na 1. mestu, da mu slučajno Nadal, ako npr. osvoji sledeći RG, ne pomrsi konce. Takođe bi bilo super da osvoji još Wimbledona i US Opena, da i tu po mogućstvu skine sa trona RF-a, naročito. Guraj dalje Nole...
    (Vlada, 13. septembar 2021 18:54)

    # Link komentara

  39. Novak Đoković je duša Srbije.Namučena i napaćena, ali strpljiva i uvek sa verom i pravdom, dobra, nevina i čista, puna ljubavi.
    Čudo je pravo kako se Novak pojavio u vreme anatemisanja Srbije.
    To je Božji dar ovom svetu, svetu sporta.Zar je to teško razumeti.
    Kao što je i Medvedev prava ruska duša.Pogledajte mu samo prelepu i premilu Mašu.
    Kako njih dvojica govore iz srca posle meča, pa to je vrhunac i smisao sporta.
    Sve to ima nekog dubljeg smisla.Verujem čvrsto u to i uopšte mi nije žao što je Novak izgubio.
    Ponosan sam kao čovek i Srbin.
    I nemoj neko iznad u komentarima da mi postavlja pitanje šta će ti to.
    Treba mi i tačka.
    (Kolubara i Brda, 13. septembar 2021 18:52)

    # Link komentara

  40. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58)

    Kapiram da je po tebi bolje da umesto 6 finala ima 6 preskočenih turnira, da se ne blamira jer je finale na najvećim turnirima najveći neuspeh?
    (no1e, 13. septembar 2021 18:51)

    # Link komentara

  41. @cinjenica

    Edbergova igra dosadna??? Pa to je bila najlepsa igra za mene,covek je isao na mrežu svaki put i posle drugog servisa,a kamoli prvog. A voleji su najlepsi teniski udarci,uz smec. Kako moze biti dosadna ultraofanzivna igra,a ne defanzivna? Upravo je dosadna defanziva kao recimo Marejeva. To je isto kao u fudbalu- vecina ljudi voli napad,a ne odbranu. Takodje,poeni su kraci,mecevi su kraci,a upravo su dugo teniski mecevi dosadni,jer danas niko nece da gleda tenis od 6 sati. Kamo lepe sreće da danas neko igra servis-volej igru kao Edberg i Beker. Beker se bacao po travi Vimbldona kao golman da bi stigao volej,sta ima lepse od toga?
    (Oliver, 13. septembar 2021 18:48)

    # Link komentara

  42. Šta bi sa onom pretnjom Zvereva,da će prebiti Novaka ako izgubi?
    (Cipjonka, 13. septembar 2021 18:38)

    # Link komentara

  43. Biće to uredu. Nek igra još 3-4 godine i po jedan Grand Slam svake, i to je to :)
    (Paul, 13. septembar 2021 18:33)

    # Link komentara

  44. nije ovo ni lose, da je pobedio sinoc, to bi mu bio zadnji gren slem u karijeri jer bi nakon toga izgubio svaki moguci motiv, ovako, osvojice jos 4 do kraja karijere..
    (magla svuda oko nas, 13. septembar 2021 18:32)

    # Link komentara

  45. Ljudi, Novače, to je, ipak, samo sport!
    Učinićeš ti i više od ovog cilja!
    (Miroslav B., 13. septembar 2021 18:32)

    # Link komentara

  46. Novak se sjajno pripremio za ovu sezonu. Da je netko rekao da će ovako izgledati 2021. nakon poraza od Nadala na RG - nitko ne bi vjerovao.

    Najgluplja odluka koju je ove godine donio je igranje dublova na OI. Bilo bi dobro da je preskočio OI, uz katastrofalne uvjete za igru tamo singl bi bio maximum. Loše odluke se donose kada si umoran, potrošen i nemaš jasnoću. Problem kroz Novakovu karijeru je bio što je prečesto i preolako rasipao energiju. Nije znao odrediti prioritete, ponekad reći NE.

    Nakon OI je puno negativne energije stvoreno. Da ih je preskočio, ne bi se Zverev toliko razgoropadio i ne bi mu se morao svetiti. Sve bi bilo drugačije. Trebao je odigrati turnir prije US Opena da uhvati ritam.

    Stvarali su mu ogroman pritisak, a došao je u takvo mentalno i fizičko stanje da ga nije mogao podnijeti. Ždrijeb mu je bio nezgodan. Bili su teški mečevi protiv Zvereva, Berettinija, Nishikorija. Medvedev se prošetao do finala. Sjajan tenisač koji je iskoristio priliku koja mu se ukazala.

    Novak je doživio burn-out. Stariji je i svaki oporavak ide teže. Ovo je svakako početak kraja, a zaslužuje bolji kraj. Nadam se da ima još jedan GS u nogama. Možda nas iznenadi pa bude i koji više.

    Novače, da više ništa ne osvojiš - imao si sjajnu karijeru i veliki si šampion. Turnire koji su ti preostali igraj s užitkom, uživaj u treninzima. To je tvoj poziv i za koju godinu će ti sve nedostajati.

    Tvoji vjerni navijači su uvijek s tobom - i u pobjedi i porazu.
    (Mina, 13. septembar 2021 18:31)

    # Link komentara

  47. Propustena prva break lopta na pocetku 2. seta (imao 0:40) je bila jedina prava sansa da mozda okrene mec, ili bar da ga ucini neizvesnijim….
    (Canadaboy, 13. septembar 2021 18:26)

    # Link komentara

  48. @Činjenica
    Hvala za komentar, jer isto mislim. Tenis je mrav s takvim servisima. Servis-volej je prava blagodet naspram toga.
    (Bl, 13. septembar 2021 18:25)

    # Link komentara

  49. I Nole je čovek, ali ipak Čovek sa velikim Č. Pritisak je bio preveliki, nije hteo, nije mogao da se odupre Olimpijskim igrama a pogotovo igranju mix dubla. Prevelik napor. Spremio se za US open i onda su gaENERGETSKI VAMPIRI uzeli pod svoje i trebao bi da nauci da izbegava MEKINROE braću. Uleteo je u šemu gde je izgovorio negativne recenice i misli od toga da ce igrati kao da mu je poslednji meč u životu, preko priče KAKO BI VOLEO LJUDI DA GA PAMTE a vrhunac ke YCITIRANJE KOBI BRAJANTA TRAGIČNO STRADALE NBA zvezde. To ga je dokrajčilo, a sreca mu je okrenula leđa pocev od sudijske odluke NEC kada je imao napravljen BREJK.
    Sve u svemu naucice sve ovo nadam se i dogodine u inat svima osvojiti KALENDARSKI GRAND SLEM jer on to može. Kako god on je najbolji svih vremena i teniser i sportista i ČOVEK MEĐU SPORTISTIMA, HUMANISTA. Nole mi te volimo i kada dobijaš i kada gubiš jer uvek nađeš snage za pozitivno, čak i kada te ubace u masinu, gurnu u ponosr energetski vampiri. Nole glavu gore, dogodine je tvoj kalendarski GRAND SLEM.
    (Nebojša Berak, 13. septembar 2021 18:23)

    # Link komentara

  50. Bez obzira na ovaj meč,nešto se mora raditi u buduće oko pravila u tenisu (servisa). Npr. da ima samo jedna serva,a ne dve.
    Ovako,uništiše tenis ovi dvometraši.
    (u pomoć je dozivao Genšera i Moka, 13. septembar 2021 18:22)

    # Link komentara

  51. Malo manje pritiska javnosti koje stvaraju mediji, mnogo bi značilo Novaku. I sam je bio svestan trenutka, ali toliko nebuloznih tekstova (slavi se pre odigranog meča), umnogome stbaraju dodatni, nepotrebni pritisak. Neko bi to nazvao i baksuziranjem. Eto, gospodo novinari, za nauk i vama!
    (Legionar, 13. septembar 2021 17:19)

    Neke njegove izjave tokom US Opena: mladi vide auru oko mene, zato ih pobedjujem, vec vidim trofej u rukama, pripremam zurku u NY iza turnira itd, itd...
    I ti krivis novinare?
    (Vanja, 13. septembar 2021 18:16)

    # Link komentara

  52. Najveći neprijatelji Novaku su oni koji ga ubediše da je mentalna gromada, a hodinama pokazuje da je daleko od toga. Ljudi su pomešali njegovo tenisko umeće, fizikalije, sa mentalnim delom. Greška. Ogromna greška. Umesto da je godinama imao vrhunskog sporzskog psihoterapeuta, on se uhvatio onog nesretnika iz Španije. Onaj ga dotukao mentalno, jer Novak je usvojio da je nešto dosega, a nije ni video to u životu.
    On i dalje ima šanse za sva 4 GS, ali samo kroz ozbiljan rad na psihi. Čovek koji psuje sve po spisku, nedužnim ljudima u boksu, treba ozbiljnu pomoć. Ako to uradi uzeće sve, ako ne ovaj Rus će bukvalno da briše teren sa njim, a Zverev je tu.
    (Zoran, 13. septembar 2021 18:14)

    # Link komentara

  53. Procitah sacuvaj vutru…
    (no comment, 13. septembar 2021 18:12)

    # Link komentara

  54. Znao sam da ce Novak izgubiti posle 4. gema u prvom setu. Preslikana pobeda Mede iz Sinsinatija kada je Novaka sprecio da kompletira masterse prvi put. Preslikan recept.

    Posle izgubljenog polufinala Zverev je na konferenciji za stampu nabrojao statistiku Novaka kao da je cita pred spavanje i rekao "kako se takmiciti sa time?" i dodao "Novak je GOAT".

    Postavite sebi pitanje kako je moguce napraviti brejk coveku koji lupa svaki servis 210+km/h bez obzira dal je prvi ili drugi? Nalupa prva 4 u mrezu, 0-30 za Novaka, i onda lupi jos 4 zaredom u polje. Kada su ga pitali zasto toliki rizik, rekao je nije rizik, jednostavno znam da ce uci. I to sve (svoj gem) obavi za 60 sekundi, a neko se samo namesta na jedan servis 20-30 sekundi. Pa kako se takmiciti sa tim? Nema tu veze dal si odmoran fizicki ili ne, Novak ima reflekse, ima ubitacan ritern; 90% servisa nije ni dotakao reketom. Ne kazem da Medvedev nema igru, ali od AUS do USO izgleda kao da je trenirao samo servis i nista vise.

    Mislio sam da necu videti nista dosadnije od servis-volej igre kao Edberg nekada, ali Meda je ovim unistio tenis (kao sto je neko prokomentarisao pre par sati).

    Ali nema ljutis, Novak je izgubio od drugog reketa sveta i da je bio 100% fit izgubio bi od ovakvih servisa. Zato niti sam se nervirao niti mi je zao. Novak i dalje ostaje jedini igrac sa 4 uzastopnih GS na danasjim podlogama. Ko hoce da bude GOAT nek proba to da ponovi.
    (Cinjenica, 13. septembar 2021 18:06)

    # Link komentara

  55. ako si pametan a jesi odmori do Australije a onda ih opet cepaj
    (bob, 13. septembar 2021 18:04)

    # Link komentara

  56. Iskreno govoreći mislim da publika u Njujorku nije zaslužila da se pred njom ispiše teniska istorija, zbog svega onog kako su se ophodili prema njemu u toku Novakove karijere. Mislim da je ispisivanje istorije zaslužila publika u Melburnu i da tamo osvoji 21. GS kao i jubilarni 10. GS u Australiji...
    (Zagor, 13. septembar 2021 18:01)

    # Link komentara

  57. Bilo je suza i posle teskog poraza protiv Vavrinke na RG, i posle poraza od Delpa na OI, bilo je i sinoc. Svaki put je izasao jaci i snazniji, tako ce i ovaj put. Nisu ovo suze slabica, ovo su suze sampiona, coveka koji dise za ovaj sport, koji dise za tenis, za svaki poen, za svaki rekord. Tesko mu je zbog porodice, zeli da se vise posveti njima, da bude otac, muz, ali sa druge strane mu tinja vatra u grudima da sve rekorde porusi i to je jace od svega. To je taj mentalitet koji je imalo svega nekoliko ljudi u istoriji sporta. Nece stati dok sve rekorde ne porusi ili dok mu jednostavno noge ne otkazu.
    (hoodie, 13. septembar 2021 17:59)

    # Link komentara

  58. U najvažnijem se meču karijere ne plače nego grize...
    (Balkan brale, 13. septembar 2021 16:52)

    Ti si vidim sve izgrizo i imaš 200 mil eura na računu i 20 trofeja a? E jado jado, komentarises a mozda jedva plaćaš internet...svako daje sebi za pravo da ima mišljenje i da komentarise tuđa dostignuća a pritom on nije ništa postigao.
    (cia, 13. septembar 2021 17:35)

    Hoces li mu ti zabraniti da komentarise? Previse sebi dajes za pravo, jado. Sta si ti postigao? Kladio se sinoc na Djokovica pa si nervozan i nemas za burek i jogurt.
    (Darko, 13. septembar 2021 17:55)

    # Link komentara

  59. Dal srbi rade ista po citav dan osim sto racunaju ko je koga pobedio, ko koliko turnira ima osvojenih, itd...
    (Neki veliki dr, 13. septembar 2021 17:53)

    # Link komentara

  60. Uh i ovo prodje… Od masine koja se uvijek doceka na sve cetiri do tuzne princeze koja place i trazi empatiju po svijetu, korak je kratak: Medvedev. Na ceremoniji je samo trebao citirati Svarcenegera (uz Terminatora), vratiti se i ponovo ih sve staviti na svoje mjesto
    (Peki, 13. septembar 2021 17:53)

    # Link komentara

  61. Treba mu motiv, a to nije ovaj naš, navijački.
    (Cane, 13. septembar 2021 17:33)

    Јел се шалиш или? Мотив? Календарски слем, који нико није пола века успео није довољан мотив? Плус највише ГС трофеја у историји мушког тениса? Две огромне муве једним ударцем, и није имао мотив да покида до задње капи зноја? Људи овде пишу свашта, ваљда још под утиском болног пораза и емоција, али хтели или не, ово је био највећи и најважнији меч, не само за Новака, већ и уопште у тенису, па чак и у спорту уопште.
    (ссс, 13. septembar 2021 17:51)

    # Link komentara

  62. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58)

    Šta tebe muči Mondene? Ako ti smeta Djoković, zašto ga pratiš?
    Neverovatno koliko patetičnih ljudi ima…a što je najtužnije uvek će ih biti.
    Evo predlog, prati nešto što te čini srećnim
    (Milos USA, 13. septembar 2021 16:56)

    Mozda i nije bas tako. Pored osvojenih titula ima i 6 finala. Neko to posmatra kao poraze a neko ucesce u finalima i pehar-tacna. Ipak je uspeh igrati u finalima. Ako neces osvojiti turnir, onda najbolje da ga ne osvojis u finalu.
    (Floki, 13. septembar 2021 17:50)

    # Link komentara

  63. Jedva cekam Aus Open ,tu je Nole svoj na svome kao Nadal u Parizu.
    AJMO NOLE
    Nikaragva ceka 21 GS
    (DnK (°~°), 13. septembar 2021 17:40)

    # Link komentara

  64. Ja stvarno ne znam sta se potencira taj kalendar slem kad Novak vec ima 4 vezana slema... mislim, koja je razlika. Idemo Nole dalje, po jos 1-2 slema pa mozes polako u Marbelju i tvoj BG na zasluzeni odmor.
    (Johny Grobar, 13. septembar 2021 17:38)

    # Link komentara

  65. Ljudi,nađite živote...
    (Patetik bata, 13. septembar 2021 16:47)

    Hteli bi oni ali ne znaju kako?
    (cia, 13. septembar 2021 17:37)

    # Link komentara

  66. U najvažnijem se meču karijere ne plače nego grize...
    (Balkan brale, 13. septembar 2021 16:52)

    Ti si vidim sve izgrizo i imaš 200 mil eura na računu i 20 trofeja a? E jado jado, komentarises a mozda jedva plaćaš internet...svako daje sebi za pravo da ima mišljenje i da komentarise tuđa dostignuća a pritom on nije ništa postigao.
    (cia, 13. septembar 2021 17:35)

    # Link komentara

  67. Podrška Velikom Gospodinu Novaku Djokovicu, sve sto je napravio je fenomenalno, a biti će još trenutaka za veselje i cestitke … Veliki pozdrav iz HR
    (Tomislav, 13. septembar 2021 17:33)

    # Link komentara

  68. Još pre meča sa Zverevim sam upozoravao da najblaže rečeno neće biti lako, da Đoković nije mašina. Verovatno je i sam taj meč u polufinalu potrošio sve Novakove (pre svega emocionalne i mentalne) rezerve. Da pobedi u dva takva meča uzastopno bilo bi ravno čudu, ali njegovi navijači takva čuda od njega očekuju redovno i sa nekakvim "pravom". Đoković tokom celog turnira nije bio izmožden toliko fizički koliko mentalno, a znakova je bilo dosta; na primer gubljenje prvog seta od dečurlije od koje bi u normalnim okolnostima teško izgubio i gem. Takve signale zasićenja su i navijači i neobjektivni "stručnjaci" uredno ignorisali, zapravo je samo uvek trezveni Muratoglu jasno prepoznavao.
    Sad se "krivica za neuspeh" prebacuje u Tokio, na Tokio i Novakovo učešće na olimpijskim igrama. Pa i tamo je Novak već pokazivao iste znake. Tokio nije uzrok ničega, nego je i sam posledica istog uzroka. Pretpostavljam da je taj uzrok zasićenje. Posle povrede, operacije i bolnog povratka na vrh, jedno vreme ga je nosila samo ta želja da se ponovo dokaže. Kada je to tako trijumfalno uspeo, nestalo je ličnih motiva, a Novak je to pokušao da nadomesti motivima navijača i medija. To uspeva manje nego da grli drveće. Čini mi se da je Novak sit tenisa, a polako postaje sit i onih koji ga ubeđuju da je još uvek gladan. Novak nije mašina, nije ni švajcarski kalkulator ni pomalo autistični španski aparat koji mehanički ponavlja autohipnotičke rituale. Treba mu motiv, a to nije ovaj naš, navijački.
    (Cane, 13. septembar 2021 17:33)

    # Link komentara

  69. Bozza
    Bravo za komentar!
    (saša, 13. septembar 2021 17:30)

    # Link komentara

  70. to su takve gluposti zlatni slem i ta cuda, to vam je kao da navijaci nekog fudbalskog kluba zele vise da njihov klub osvoji sve u jednoij godini i vise nikad nista da osvoje, djokovic ima jos 5 sansi minimum za 21 grend slem.
    (marko, 13. septembar 2021 17:29)

    # Link komentara

  71. Nema tu vatre.. za clanove novakove sekte nastupa duga mracna noc. Winter is coming.. pozdrav od zakletog navijača Federera
    (Džuvegija, 13. septembar 2021 17:27)

    # Link komentara

  72. Zašto se toliko priča o kalendarskom slemu? To je meni najmanje bitna stvar. Pa valjda je bitnija 21GS titula, nego da li si osvojio 4 titule u nekom vremenakom periodu.
    (neshKO, 13. septembar 2021 17:04)

    i jedno i drugo je vrhunsko dostignuce ... stvar je marketinga ..

    Novak je imao sva 4 GS u jednom trenutku ... sad bi ih imao u istoj godini samo, kozmeticka razlika ...

    inace, steta je sto na US openu nema bar 4-5 titula ... Podloga koja je njegova, na kojoj je uzeo dosta titula ... Ali eto, ne da mu se tamo u finalima ...
    (neko ko zna, 13. septembar 2021 17:25)

    # Link komentara

  73. Volim ga ko dete svoje, ali se bojim da 2022 ne bude 2016....Nole,brate,SRBENDO,LJUDINO, idi kući medju svoje. Nadiši se ljubavi svoje porodice, znamo da boli, ali znamo koga najviše( SVE DJOKOVIĆE), pomozite mu da se vrati pa da im sve vrati, ali ne kao OSVETU već kao POBEDU.... Po ko zna koji put gledam kako loptica pleše po mreži i pada na NAŠU stranu
    (delije, 13. septembar 2021 17:23)

    # Link komentara

  74. Jedino je Rafa istinski Goat.Nakon blamaže u Tokiju i sinoćnjeg odučavanja uz dodjelu krompira najbolje bi bilo da Nolo završi karijeru.U posljednjih godinu dana je u dva finala razbijen i demontiran s nulom (US OPEN i RG),a on razmišlja o OI u Parizu.Ako bude nastavio da igra sa lakoćom će ga dobijati i rekreativci.
    (Lale, 13. septembar 2021 17:22)

    # Link komentara

  75. Za Novaka jos ima vremena, ne verujem da moze iduce godine da uzme sa cetiri GS-a, ali ce barem jos neku godinu da zadaje glavobolju ovim "mladim" momcima. Garantovano jedan GS godisnje, mozda i dva ako mu zred bude naklonjen.
    Osvojio je skoro sve sto se moglo osvojiti i pruzio nam je vanzemaljski tenis u poslednjih 14 godina, cast mi je da sam imao priliku da ga gledam sve ove godina i uzivam. Ne samo njega vec i Rodju i Rafu.
    Kada se sva trojica povuku tenis nece biti isti, ali dobro, godine idu, generacije se menjaju, ima ovih novih klinaca koji dolaze, nadam se da ce par njih pokazati barem neki kontinuitet.
    Siguran sam da dok sam ja ziv niko nece prici ni blizu trojici velicanstvenih.
    Ziv nam bio Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe, u pobedi i u porazu.
    (Milosav, 13. septembar 2021 17:20)

    # Link komentara

  76. Ocekujemo Srdjana sa Covicem na pinku..
    (moralni gmizavac, 13. septembar 2021 17:19)

    # Link komentara

  77. Malo manje pritiska javnosti koje stvaraju mediji, mnogo bi značilo Novaku. I sam je bio svestan trenutka, ali toliko nebuloznih tekstova (slavi se pre odigranog meča), umnogome stbaraju dodatni, nepotrebni pritisak. Neko bi to nazvao i baksuziranjem. Eto, gospodo novinari, za nauk i vama!
    (Legionar, 13. septembar 2021 17:19)

    # Link komentara

  78. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58)

    Kakav je ovo bedan lik.
    (X men, 13. septembar 2021 17:18)

    # Link komentara

  79. Hvala Zorane.
    (Borivoje Jovanović, 13. septembar 2021 17:18)

    # Link komentara

  80. Pa kako je on broj jedan a ima teži raspored?Novak je mogao i pet setova ali ko bi rekao da Novak ne može da odgovori na drugi servis i da toliko bude mentalno slab tj da dozvoli tako lako brejk u prvom gemu i ne iskoristi tri brejk lopte u drugom setu.Nekad ti Bog da tako malo mogućnosti u meču ali ti ipak da šansu da se izvučeš. Nažalost Novaku ništa nije išlo od ruke. Nema veze Nole glava gore ti si GOAT sledece godine taman novi izazov I neka se GS titule nižu.
    (Nele, 13. septembar 2021 17:17)

    # Link komentara

  81. Ceo svet gleda kako psuje publiku usred New Yorka, publica placa karte i 10 hiljade $ da im Novak Majku psuje.👎👎👎
    (Boki, 13. septembar 2021 17:16)

    # Link komentara

  82. da li je slučajno ili namerno Novak uvek igra drugi polufinalni meč a Medvedev,Nadal, Federer obrnuto malo je to sve čudno??? zašto ne uvedu pravilo na GS da se polufinala igraju u isto vreme jer imaju mogućnost tj terene???
    (super, 13. septembar 2021 17:01)
    CIA, snajka. CIA.
    (M, 13. septembar 2021 17:14)

    # Link komentara

  83. A koji Rojd Lejver...pa to nije za poredjenje...ne znam zasto se to uopste forsira i spominje...
    Pa to nema veze sa sadasnjim tenisom...to su dve dimenzije...
    Novak ce osvojiti ovaj niz...osvojice i zlato na seldecoj Olimpijadi...
    Postavice rekorde, koje niko nece uspeti da obori...zato sto je on najveci sportista modernog doba...
    Da se kladite???????
    (djuro, 13. septembar 2021 17:14)

    # Link komentara

  84. Ostavite coveka na miru osvojio je 3GS ove godine i dosao do finala cetvrtog i to u 34. godini! Ni Federer nije osvojio, a vecina tenisera nema ni jedan GS. Djokovic je u dobroj formi, sigurno moze jos da igra, a sta god da odluci i kako god da bude - postigao je mnogo i dovoljno.
    (A, 13. septembar 2021 17:14)

    # Link komentara

  85. Novak je iskljucivi krivac za poraz u finalu godine.
    Nesvesno je potcenio konkurenciju na turniru na kojem inace ima najvise poraza u finalima. Pripremama za turnir karijere postupio je skroz neprofesionalno moglo bi se reci amaterski i naivno. Svi njegovi sadasnji veliki rivali su veliki serveri i u tom segment igre su bolji od njega. Tu njihovu prednost on jos uvek moze da neutralise samo besprekornom fizickom spremom, iskustvom i mentalnom snagom. Od toga svega sinoc nista nismo videli dapace videli smo da je fizicki nespreman i iscrpljen a kao posledica toga su onda dosli nesigurnost i totalni mentalni slom. Rezultat od 3:0 u finalu nad finalima je porazavajuci ali ne znaci kraj jedne velike karijere jer fizicki spreman Novak Djokovic je jos uvek najbolji teniser danasnjice.
    (pesadinac, 13. septembar 2021 17:12)

    # Link komentara

  86. Stanislave preteramo ser...
    (Negovan Glavic, 13. septembar 2021 17:08)

    # Link komentara

  87. Novak ima najjaču psihu kada je underdog ili kada ga publika provocira.
    Sinoc je publika imala taj efekat da je uništila njegovu snagu i inat.
    Novak je i sam kriv, jer vapi za tim.
    Eto dobio je “ljubav” ali izgubio najvažniji meč karijere.
    Ja znam šta bi bilo bolje, a i on…
    (Kopenhagen, 13. septembar 2021 17:08)

    # Link komentara

  88. @monden pametnjakovicu, veruj da bi vecina igraca volela da ucestvuje u 6 finala US Opena pa makar i izgubila a nas sampion ima 20GS.Za sada..... Idemooooo!!!
    (mokisa, 13. septembar 2021 17:05)

    # Link komentara

  89. Zašto se toliko priča o kalendarskom slemu? To je meni najmanje bitna stvar. Pa valjda je bitnija 21GS titula, nego da li si osvojio 4 titule u nekom vremenakom periodu.
    (neshKO, 13. septembar 2021 17:04)

    # Link komentara

  90. Nije ovo jedina izgubljena titula, bice jos izgubljenih titula za Novaka!
    Tresnuo si na patos i to jako. Samo zato sto si se popeo toliko visoko. Najvise od svih.
    Sa visine nemas odakle ici vise, sad mozes opet.
    Bice jos titula! Bices gladan titula! Vuk!
    Glavu gore samipone!
    (Floki, 13. septembar 2021 15:30)
    (Floki, 13. septembar 2021 17:03)

    # Link komentara

  91. Meni ništa nije jasno. Znači, kad neko (Lejver) osvoji titule u januaru, maju, junu i septembru više vredi nego ako ih (Novak) osvoji u junu, septembru, januaru i maju?
    (iks, 13. septembar 2021 17:02)

    # Link komentara

  92. Pocepao ga Medvedev kao poziv za vojsku.
    (moralni gmizavac, 13. septembar 2021 17:01)

    # Link komentara

  93. Izgubio je zssluženo, navijači ga ne vole takođe zasluženo. Jednostavno nešto je nedostajalo, nije bio simpatičan i igrao je užasno dosadan tenis. Sve u svemu drago mi je da je izgubio.
    (Westman, 13. septembar 2021 17:01)

    # Link komentara

  94. da li je slučajno ili namerno Novak uvek igra drugi polufinalni meč a Medvedev,Nadal, Federer obrnuto malo je to sve čudno??? zašto ne uvedu pravilo na GS da se polufinala igraju u isto vreme jer imaju mogućnost tj terene???
    (super, 13. septembar 2021 17:01)

    # Link komentara

  95. На Новаковом мјесту не бих играо никада више преко Атлантика !
    (Драган КНН, 13. septembar 2021 16:59)

    # Link komentara

  96. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58)

    Šta tebe muči Mondene? Ako ti smeta Djoković, zašto ga pratiš?
    Neverovatno koliko patetičnih ljudi ima…a što je najtužnije uvek će ih biti.
    Evo predlog, prati nešto što te čini srećnim
    (Milos USA, 13. septembar 2021 16:56)

    # Link komentara

  97. Ne znam za vas ali ceo dan kad vidim konferenciju za medije ja se rasplačem. Kako li je tek Novaku?Jedno je sigurno postoje samo dva puta. Izbrisaće sve i naći novi motiv, ili više nikada na ovom nivou neće igrati.Otpisivasmo ga 2016/2017,pa opet posle diskvalifikacije prošle godine.Vratiće se nadajmo se
    (Mimi, 13. septembar 2021 16:56)

    # Link komentara

  98. Gospodo Novak ima 35 godina. Novak je veteran, to su zakoni prirode. Vreme ne stoji, Zverev, Cicipas, Medvedev, Siner, Cicipas su svakim danom jači a ova trojica RF, Rafa i Nole slabiji... Manite se planiranja u budućnosti. Noćas je imao šansu života, nije je iskoristio. Bilo ko od njih trojice ako uzme još neki Grend slem to će biti čudo. Mladi su stigli!
    (Bg, 13. septembar 2021 16:56)

    # Link komentara

  99. Čeka se osvrt Srđana Đokovića...
    (CroFed, 13. septembar 2021 16:54)

    # Link komentara

  100. U najvažnijem se meču karijere ne plače nego grize...
    (Balkan brale, 13. septembar 2021 16:52)

    # Link komentara

  101. Pise sacuvaj vatru...ja procitah sacuvaj jetru?
    (a u Mordoru suncano s naoblakom, 13. septembar 2021 16:52)

    # Link komentara

  102. da podsetimo sa Nole ima sva 4 GS u jednom trenutku samo nisu u istoj godini osvojeni ,msm kakve veze ima ,zašto moraju da budu iste kalendarske godine
    (dr, 13. septembar 2021 16:49)

    # Link komentara

  103. Medvedev osvaja AO, Nadal RG, Beretini VIMBLEDON, a Zverev US Open sledeće godine i to bi bilo to.
    (Delija poreklom iz Radzastana, 13. septembar 2021 16:48)

    # Link komentara

  104. Ljudi,nađite živote...
    (Patetik bata, 13. septembar 2021 16:47)

    # Link komentara

  105. Novak je osvojio kalendarski slem 2015/16. Ima isto slemova kao Federer i Nadal i jedini od njih trojice šansu da osvoji još koji. I najduže je bio na vrhu ATP. Prema tome, najveći je ikad.
    (expert, 13. septembar 2021 16:46)

    # Link komentara

  106. Da je samo izdržao Nole i osvojio jedan set, razbio bi Medu koji na kraju više nije mogao da se kreće. Šta je tu je, više sreće sledeće godine. Sad bar zna kako mora da se igra sa Medom da bi ga pobedio.
    (proleter, 13. septembar 2021 16:46)

    # Link komentara

  107. Za koga navijaju Mel Gibson, Klint Istvud i Kurt Rasel, taj pobedjuje.
    (U tenisu vazi takvo pravilo, 13. septembar 2021 16:43)

    # Link komentara

  108. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58) # Link komentara

    treba doči do tih finala...
    (dare slovenac, 13. septembar 2021 16:43)

    # Link komentara

  109. Volim Đokovića kao brata rođenog, ali odigrati istorijski meč bez seta, ma kakvog seta, bez brejka, meni to ne ide u glavu nikako, apsolutno nikako. Igrač koga sam do juče branio, gledao ga kao najvećeg u istoriji izađe da odigra najveći meč u istoriji i ne napravi jedan jedini brejk? Uz svo poštovanje to se ne prašta, to GOAT sebi ne može i ne sme da dozvoli.
    (propeler zviz, 13. septembar 2021 16:42)

    # Link komentara

  110. Ma,kakvi.Nema sanse.Ovo je,nazalost,kraj.
    (Ana, 13. septembar 2021 16:42)

    # Link komentara

  111. GOAT tenis list je od jutros skinuo 1 poen Djokovicu. Koliko mogu da primetim, Novak uopste ne moze da se odlepi od Federera, stalno Federer dobija neke poene koliko i Djokovic.
    (Floki, 13. septembar 2021 16:33)

    # Link komentara

  112. Ocekivao sam pobjedu. Tesku pobjedu, ali ipak Noletovu pobjedu. Ali Djole je jednostavno bio nemocan protiv Medvedeva. Sto sam navikao da gledam noleta kako melje protivnike, jucer sam gledao kako Danil melje Novaka.

    Mozemo sada pricati o umoru i stresu, ali kapa dole Danilu na odlicnom turniru i fantasticnoj igri u finalu.

    Sramota sto ga je publika provocirala na servama, ali ok, da sam platio tolike pare da gledam finale i ja bi navijao za 5. set i krv.

    Huja i srklet koju Nole pokaze pri razbijanju reketa mi se nikada nije svidjela kod njegove igre.

    Haj recimo da ce igrati do 40, komotno moze zavrsiti na 25 - 28 kao i rafa.
    (Mile, 13. septembar 2021 16:31)

    # Link komentara

  113. Covek je osvojio 3 GS-a ove godine i to po koji put? To je nesto sto Medvedev jos uvek ne dostize. Tako da je kalendarski slem cist luksuz i Djokovicevo emotivno ponasanje je malo preterano. Ja bih voleo da osvoji jos 2-3 i zacementira poziciju i to je to.
    (Neutrin, 13. septembar 2021 16:31)

    # Link komentara

  114. Tezak poraz, noge nisu radile, ogromna podrska sa tribina i onda tuga i ocaj jer na tu podrsku ne mozes da uzvratis svojom prepoznatljivom igrom. Naravno da je najveci svih vremena, ali mu to u ovoj situaciji samo otezava dusi. Pobedjivace Novak ponovo. A velicinu pokazuje i to sto se u celom svetu vise govori o njemu nego o pobedniku, koji je sasvim zasluzeno pobedio.
    (garda, 13. septembar 2021 16:30)

    # Link komentara

  115. Ako se za najvazniji ispit spremas u Crnoj Gori gde je oko tebe svadbarska atmosfera rezultat tesko moze da bude trijumf. Tim pre sto tvoj najveci rival trenira poput Rokija i igra odlicno uvodne turnire.
    Unekoliko uzimajuci u obzir Novakov format to se je tedko prihvatiti.
    (M., 13. septembar 2021 16:29)

    # Link komentara

  116. Na moju veliku žalost misli da se on ugasio sinoć za sva vremena i da mu nema povratka, tako misli i svi ovdeuloznici sa kojima sam god pričao.
    (legolas, 13. septembar 2021 15:24)

    Не брини, бићете демантовани.
    (питам за друга, 13. septembar 2021 16:29)

    # Link komentara

  117. Novak je još uvek toliko dobar da sa 30 neiznudjenim greškama na set, poklanjanjem poena i toplo/hladnim servisom, igra GS finale...Generalno svoj cilj je više nego postigao, izjednačio rekord GS titula (bio je na -3 prije nekoliko meseci) i srušio rekord po broju sedmica kao broj 1. Ako odluči da se maksimalno angažuje, sad kad nema tolikog pritiska, kada i publika okreče ploču, mogli bi gledati još jednu uzbudljivu sezonu...Čak mi se čini največi favorit na pesku i travi, a AO je ipak njegova kuča...pa da vidimo...
    (dare slovenac, 13. septembar 2021 16:28)

    # Link komentara

  118. Ovo je bolan poraz za Đokovića jer nema više puno vremena. S ovakvim fizički zahtjevnim stilom igre neće moći još dugo igrati na ovom nivou, a Medvedev pobjeđuje upravo na taj način, a uz to ima i jak servis. Sad će i ovi drugi kao Tsitsipas i Zverev imati više vjere da mogu dobiti Đokovića.
    (Topnik, 13. septembar 2021 15:59)

    Tako ste pričali i pre par godina, kad je bio povređen 2017. godine. Kakav fizički zahtevan stil igra Novak? Igra ravnopravno sa 10 godina mlađim igračima, nanizao je Beretinija i Zvereva bez problema, a za to vreme Medvedev nije igrao protiv TOP 10 igrača. Uz to Meda odigrao fenomenalno finale i zasluženo pobedio. Ne lupajte gluposti, Đoković je fizički spremniji od mnogih igrača iz mlađe generacije.
    (optimus prime, 13. septembar 2021 16:27)

    # Link komentara

  119. Sve je ovo posledica odlaska u Japan na najbesmisleniju Olimpijadu ikada. Plus. da bude gore, igrao i dubl. Onda se mentalno RASPAO nakon poraza od Zvereva i Bautiste. Ono bacanje reketa u publiku je bila njegova katarza. Toliko da nije ni igrao za bronzu sa Ninom. Rekao je da ne ide u Tokio, onda zadnji minut se predomislio. Trebao je da igra Sinsinati, Kanadu, da se sprema za US Open a ne da se slika u olimpijskom selu sa svima redom. Da je to uradio, razvalio bi Medvedeva. Ono nije tenis, ono je silovanje tenisa. Raspali po loptici, raspali po oba servisa, i stoj 5 metara iza linije i soliraj ko besan. Takve je Novak uvek znao da ukroti i odma stavi do znanja ko je tata. Ali pod uslovom da nije prosuo svu mentalnu snagu mesec dana pre toga i da 5 nedelja nije uzeo reket u ruke.
    (M, 13. septembar 2021 16:25)

    # Link komentara

  120. Никада нећу заборавити онај дочек после првог освојеног Вимблдона. Хвала му...а оно синоћ? Нема тога ко не би попустио над оноликом буком, дреком па и хајком, такорећи ултиматумом да узме годишњи слем. Он је већ највећи. Сад, док лиже ране, све изгледа далеко и страно, али устаће он и наставити свој поход.

    Уосталом, да није било тог фамозног годишњег слема, све би синоћ било другачије.
    (Dragi Ivić, 13. septembar 2021 16:25)

    # Link komentara

  121. Jako lepo sastavljen tekst, sve pohvale novinaru.
    (Slobodanka, 13. septembar 2021 16:23)

    # Link komentara

  122. ako je neko morao da uzme slem a da nije Nole onda neka je Medvedev. skroman, zanimljiv, pametan, predivan je Danil.
    (anica velickovic, 13. septembar 2021 16:21)

    # Link komentara

  123. Kecmanova dupla greška!
    (Goran, 13. septembar 2021 16:21)

    # Link komentara

  124. Samo jos da dodam. Pricali ste svi kako Beker nema pojma sto govori Novaku da ne ide na OI.
    (Floki, 13. septembar 2021 16:20)

    # Link komentara

  125. Zasto si nas Kecmane lozio ovih dana, let ka beskonacnosti i istorija se pise, i tako te fraze... Napunio si nam lobanje tim hvlaospevovima i sad ovaj Noletov poraz bas puno boli... Sad neki tekst opet, sa patetikom i tuznim prizvukom je samo so na ranu koju nam je Nole zadao.. Razocaran sam i tuzan a tome si mnogo doprineo ti sa tvojim tekstovima.

    Svako dobro
    (Dejan Zarkovic, 13. septembar 2021 16:19)

    # Link komentara

  126. А добро да је победио могао би једино да се пензионише, не би имао где више да се попне. Овако остаје мотивација за новим успесима.
    (ivan, 13. septembar 2021 16:19)

    # Link komentara

  127. Kecmane vrhunski tekst. Svaka ti čast.
    Molim se Bogu da Novak ovo prebrodi. Po meni on je i iduće godine favorit i na AO i na Wimbldonu a bome i na RG. A US Open mu nikad nije bio lak. Zato i ima toliko poraza na ovom GS.
    NOLE hvala ti za sve.
    (ran, 13. septembar 2021 16:18)

    # Link komentara

  128. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58)

    sve zavisi kako gledas na ulazak u finale i poraz u istom. Da bilo kom teniseru ponidis da udje u finale bilo kog GSa 9 puta i osvoji ga SAMO 3 puta, prihvatio bi tu opciju sa odusevljenjem iste sekunde. Osim toga, to bi za vecinu tenisera znacilo da bi svake godine u svojoj katijeri bio "pretplacen" na igranje u finalu, cime bi sigurno postao legenda tog turnira, pa cak i kao gubitnik. Evo jedne zanimljive cinjenice za tebe... Kad god pokusas da neciji uspeh omalovazavas naglasavanjem njegovih neuspeha, istog trenutka svima otkrivas svoju velicinu kao osobe... razmisli o tome pre nego sto sledeci put "otkrijes karte"
    (bozza, 13. septembar 2021 16:17)

    # Link komentara

  129. Djokovic je izgubio zbog toga sto je bio iscrpljen dugotrajnim borbama i sa manje vaznim teniserima iz prvog dela US opena. Ovi mladji od njega su taj deo manje vise protutnjali kao voz narocito Medvedev. Osim toga pobediti zaredom Beretinija, Zvereva pa Medvedeva je ipak malo mnogo cak i za svetskog broja jedan. Zamislite sta bij bilo da je Medvedev morao prethodno da pobedjuje Zvereva i Beretinija pa tek onda da ide na Djokovica.
    (kaucuk strateg, 13. septembar 2021 16:15)

    # Link komentara

  130. Da je Novak bio u istoj situaciji kao ovaj pomenuti druga pesma bi se svirala a ne ovaj odmoran i pun energije protiv istrosenog čoveka dobro da je Novak i onako odigrao s obzirom na umor. I to ništa nije bolno a ovaj rus može da uzme još max jedan gs jer je prosek igrača koja sutra može da pobedi neki anonimus. Novak nema za čime da žali istoriju je već ispisao samo mu fali jos jedan gs a to će nadoknaditi sledeće godine da se odlepi od ove dvojice itd a osvojiće više od jednog sigurno. Tako da sad je zablostao ovaj tzv rus i to je. A ovi govnari amerikanci što nameštaju žreb su druga priča. Smradovi.
    (cia, 13. septembar 2021 16:14)

    # Link komentara

  131. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58)

    Evo još jednog rekorda za Frauderovu fan bazu, Đoković ima sve grend slemove osvojene bar dva puta, sve masterse 1000 osvojeni isto bar dva puta, 338 nedelja na vrhu ATP liste. Nezamislivo, nedostižno za Rođu i Fafaela.
    (optimus prime, 13. septembar 2021 16:14)

    # Link komentara

  132. Jednostavno nije bio spreman..Upropastile ga OI
    (donatelo, 13. septembar 2021 15:26)
    Ma koje igre ispao je rano. Baškario se po CG ceo mesec.
    (FocusBg, 13. septembar 2021 16:13)

    # Link komentara

  133. Слупо га ко стару канту
    (милан, 13. septembar 2021 16:13)

    # Link komentara

  134. Kme,kme,kme...
    ha,ha,ha...
    (Zoran, 13. septembar 2021 16:11)

    # Link komentara

  135. Tesko će biti 2022. Mladi lavovi kidaju.
    (kecmankvazinivinar, 13. septembar 2021 16:09)

    # Link komentara

  136. Videlo se da nije to to. Jedini meč koji je Novak zaista izgubio jer je protivnik u tom trenutku bio bolji (ne računam naravno Federera i Nadala) je protiv Vavrinke na Rolan Garosu.

    Od početka jednostavno nije bio u ritmu, ukočenost, teške noge, udarao se non stop po njima, prevelik pritisak, preopteretio je sebe do tačke pucanja. Mogu samo da zamislim kakav je cunami u glavi, posle odigranih 31 GS finala. Samo finale GS-a je pritisak samo po sebi, a ovo je bilo potpuno nešto novo, očigledno nesvakidašnje i za samog Novaka.

    Nek si nam ti živ i zdrav šampione! Biće još pobeda, a ako Bog dâ i novih pomeranja granica, bar si nas ti tome naučio i na tvoju žalost i na našu sreću pomalo razmazio.
    (Frank Underwood, 13. septembar 2021 16:08)

    # Link komentara

  137. @Ovo je bolan poraz za Đokovića jer nema više puno vremena. S ovakvim fizički zahtjevnim stilom igre neće moći još dugo igrati na ovom nivou, a Medvedev pobjeđuje upravo na taj način, a uz to ima i jak servis. Sad će i ovi drugi kao Tsitsipas i Zverev imati više vjere da mogu dobiti Đokovića.
    (Topnik, 13. septembar 2021 15:59)

    Da se je igralo u svim drugim okolnostima, da nije bila "istorija" tenisa u pitanju, Nole bi odrao Medvedeva kao u Melburnu.
    Ovo nije bila demonstracijama sile, jačine servisa ili fizičke spreme... Jednostavno nije ljudski da psihički ne utiče na Noleta težina meča koja je bila.
    Noleta nisu noge, servis, udarci...slusali zbog psihičkog tereta i pritiska, a ne fizičke iscrpljenosti.
    Ne brinem ja za njegovu dominaciju sa ovim novim, još uvek je za koplje ispred. Nadam se samo da će imati motivaciju za još slemova.
    (samo onako kažem, 13. septembar 2021 16:08)

    # Link komentara

  138. Ko zna za sto je to dobro. Imam neki osecaj da bi se ponovila 2016. posle osvajanja RG, kad je konacno kompletirao sve slemove i ujedno ih sve drzao u istom trenutku. Bio je puko nacisto i posle mu je trebalo vise od godinu ipo da se oporavi. Ovako, misija i dalje traje. Nije uzeo kalendaraki GS, pa sta? I onako je imao vec sva 4 u nizu, jedini u Open eri.
    Ova godina je stvarno i onako uspesna. 3 GS, jedno finale, obaranje rekorda po broji nedelja na prvom mestu i osvajanje svakog GSa barem dva puta, pretekao Rodzera na svakoj GOAT listi. I to nije kraj sezone. Ima dobru priliku da i godinu zavrsi kao No1 i tu obori jos jedan rekord. Pa malo li je rodjaci?
    Samo neka se odmori sad, lagano pripremi, a taj 21. moze da bude ujedno i La Decima na AO. Covek je dosao do nivoa kada mnogi teniski i licni rekordi mogu da padnu sa svakom novom titulom. Uzivajmo jer nece jos dugo trajati.
    (Lazarus, 13. septembar 2021 16:07)

    # Link komentara

  139. Iskreno verujem da bi Novak sigurno, da je pobedio sinoć, uzeo 21. titulu i kalendarski slem, rekao zbogom teniskoj karijeri. Ovako je ostao na 20 kao i njegovi najveći rivali i moraće da nastavi. Vidi se da mu je cilj da se povuče kao GOAT, ali sa 20 titula još ne može to da se kaže
    (Joker, 13. septembar 2021 16:06)

    # Link komentara

  140. Predivno napisano. Ništa da se doda.
    (Myrthos, 13. septembar 2021 16:06)

    # Link komentara

  141. Kalendarski GS bi donekle popunio nedostatak titule sa Olimpijskih igara.
    Sada je i to propalo i Novak je potpuno nam GOAT trke.

    Ostaje još pokušaj da stigne Grafovu po broju nedelja, ali i to su šanse skoro nepostojeće.

    Ostaje mu da je najbolji teniser Balkana što jednako nije mala stvar.

    Čestitke majstore!
    (Tenis nikad jači, 13. septembar 2021 16:06)

    # Link komentara

  142. Žal je nemerljiva, ali tu, iza čoška, su već novi izazovi i turniri pred našim velikim šampionom. Bilo bi fantastično da Nole ugrabi jedan od dva Mastersa (IW, Paris), čisto da se i po tom pitanju proba odvojiti od Rafe, pa se tu nadam da će odigrati barem jedan kako zna i ume, uz ZM u Torinu, naravno. Tu će tek teško biti protiv Mede i Zvereva pre svega, ali znamo da Novak kako odmiče neko rivalstvo, on sve bolje čita svog protivnika, mada će mu zbog ulaska u poznije, a mladih rivala u najbolje godine, biti, logično, sve teže i teže (ne treba da čudi ako sa Medvevdevim na kraju karijere bude imao izjednačen ili čak negativan skor, sada je na +1, sa Sašom je na +4, pa bi tu trebalo da ostane koliko toliko siguran). Nekako sam u dubini duše siguran da se karijera jednog Novaka Đokovića mora završiti na veličanstven način (nešto nalik Samprasovoj tituli na US Openu ili recimo Kobijevih 60 poena uz 3-4 samo njemu svojstvena pogođena šuta u završnici oproštajnog meča protiv Jute), da li tom nebeskom pravdom u vidu zlatne medalje na OI u Parizu ili možda nekim novim pohodom na "Kalendarski Slem" naredne godine, svakako očekujem nešto specijalno i nezaboravno, jer takva karijera više nego zavređuje jedan basnoslovni završetak. Kec, Vama hvala na divnim i inspirišućim tekstovima na koje smo već navikli. Iako sam ubeđen da ste tokom jučerašnjeg dana u glavi već bili pospremali i promišljali o onom slavljeničkom, i ovim poslednjim ste i više nego opravdali očekivanja. Do nekih novih pobeda i novih čitalačkih avantura, već kroz par meseci u Melburnu! Našem Novaku, zdravlja i radosti, malo na odmor i punjenje rezervoara, pa u nove pohode i trijumfe! Spremimo se za nešto veliko!
    (Gambeeet, 13. septembar 2021 16:03)

    # Link komentara

  143. Evo sada nekih zanimljivosti i tradicija za koje sam se nadao da ih neću napisati i da će biti razbijene:

    Prokletstvo Nadala: Novak nikada nije osvojio US Open kad je Rafa odsustvovao(2012, 2014, 2020, 2021)

    Prokletstvo Olimpijskih igara: Novak nije osvojio US Open u godini kad su se igrale OI, tri puta je gubio finala i jednom polufinale ( 2008, 2012, 2016, 2021)

    Meni je najviše krivo što ima manje titula na US Openu od Nadala, uz 6 izgubljenih finala i uz ono polufinale protiv Nišikorija 2014e. Izgleda da mu je ovo malerozan GS uz OI
    (Dalibor, 13. septembar 2021 16:03)

    # Link komentara

  144. Napred Rafa.
    (H.Memic Np, 13. septembar 2021 16:02)

    # Link komentara

  145. Jel Nole završava godinu kao broj 1 sigurno sada ? To bi bilo rekordnih 7 puta jos jedan nezamisliv rekord koji niko nikada nije ostvario ?
    (Aca, 13. septembar 2021 16:02)

    # Link komentara

  146. Kako prepričati šta je bilo u finalu između Medvedeva i Đokovića nekom ko nije nekim slučajem gledao a poznaje tenis i to samo u ČETIRI REČI..?

    "SPAAAARTAA..AAA..!!!" ali za Mevedeva...

    PS: Čak je i rezultat sličan, samo što je onda Federer uzeo utešni set...

    PPS: Posle finala USO 2015 između Novaka i Rodžera izašao je članak kako će jednom i Novak dočekati da njujorška publika navija za njega kao za Federera. I dočekao je... Nažalost!
    (Samo bez licemerja, molim!, 13. septembar 2021 16:02)

    # Link komentara

  147. Ovo je bolan poraz za Đokovića jer nema više puno vremena. S ovakvim fizički zahtjevnim stilom igre neće moći još dugo igrati na ovom nivou, a Medvedev pobjeđuje upravo na taj način, a uz to ima i jak servis. Sad će i ovi drugi kao Tsitsipas i Zverev imati više vjere da mogu dobiti Đokovića.
    (Topnik, 13. septembar 2021 15:59)

    # Link komentara

  148. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58)

    # Link komentara

  149. Evo jos jednog rekorda za Djokovicevu fan bazu - ovo je Djokovicu sesti poraz u finalima US Opena i to ga cini rekorderom po broju izgubljenih finala na jednom istom gren slemu.
    (Monden, 13. septembar 2021 15:58)

    # Link komentara

  150. Desilo se i kao da je moralo da se desi..Medvedev udje u finale i ne odigra ni jedan mec sa Top 10 igracem. Novak pobedi 2 igraca iz Top 10 , Beretinija 7. i Zverev 4. I ti mecevi uzmu danak, sto se videlo i u finalu. Medvedev, odmorniji, mladji. Novak u ova dva meca istroseniji, vise vremena provedenih na terenu i na kraju, veliki pritisak koji je imao..Svako ko mu nesto zamera, po meni nije normalan. Barem se borio i pokusao dok su drugi nesposobni da igraju..Povredjeni..I kada covek pogleda, sasvim je jasno ko ce jos da igra i ima sta da kaze na terenu a ko nece..Jer tu nema povratka..Povratak u formu a mesecima ne igras. Plus ovi klinci koji mogu da trce i da se ne oznoje. A veoma talentovani? Od tog povrataka..nema nista. Ostao je poslednji Mohikanac, Novak Djokovic..
    (111, 13. septembar 2021 15:58)

    # Link komentara

  151. Било би ми лакше да је играо 5 сетова па изгубио у великој борби,
    уместо што се предао већ у првом гему.
    Гледали смо три сета патетике и мучења, нервозе и беспомоћног Новака.
    Обично има план (б, и ц) у својој игри, па кад не иде један проба други и тд. Али он није имао енергије, снаге, ни мирне главе да било шта спроведе у дело. Можемо да нагађамо да ли је притисак, приватни проблем, умор, све заједно, или нешто сасвим друго разлог овако нереално очајне игра Ђоковића, али то неће вратити време у назад, тако да није ни битно.
    И да се не лажемо, календарски слем више нема шансе да освоји. До краја каријере дај боже да узме по један слем сваке сезоне, и да то буде довољно да има највише.
    Јер Надал је још у игри, и РГ је и даље његов слем, а може да заблиста и на једном од остала три. Притом још 2 или 3 сезоне имају обојица да буду конкуренти за неки пехар, и то је то. И 2011 и 2015 после епских сезона, Новак је нагло падао са формом.
    То може опет да се догоди. Кључан је више него икад АО 2022.
    (5ар, 13. septembar 2021 15:57)

    # Link komentara

  152. Ispade Boris Beker u pravu kada je rekao da Nole ne bi trebalo da igra OI i da se koncentriše samo na USO. A on još igrao i dubl tamo.
    (Gigi, 13. septembar 2021 15:57)

    # Link komentara

  153. cemu ta prica o kalendarskom grend slemu? da je osvojio onda bi bio goat, a ovako nije? ta prica je izmisljena od strane medija i ne stoji nikako. novak je vec goat, izjednacivsi se sa federerom i nadalom jer ima bolji medjusobni skor.

    novaak ne mroa da juri nista. treba da sacuva zivce i snagu za unuke.
    (ppz, 13. septembar 2021 15:54)

    # Link komentara

  154. Koliko je visoko lestvicu podigao ovaj čovek, kad neki Milivoje iz Medjurova dolazi ovde da nam objašnjava kako su 3 osvojena Gren slema u jednoj godini, plus jedno finale, zapravo neuspeh! Hahahahahahahaha
    (Tatko, 13. septembar 2021 15:53)

    # Link komentara

  155. Moje licno misljenje je da je podlegao psihickom pritisku, nije igrao rastereceno, previse toga je bilo u igri, ceo svet je gledao, nije malo. Daleko od toga da je Medvedev igrao lose, ali nije to bio nas Djokovic koga znamo. Nema veze, glavu gore, bice jos pobeda, samo zdravlje da posluzi! Djokovicu sve najbolje!
    (Grobar- Srbija, 13. septembar 2021 15:51)

    # Link komentara

  156. Realno, šta bi radio sutra da je juče osvojio sve? A u neku ruku mi je i drago što one umišljene zvezde nisu prisustvovale ispisivanju istorije.
    (Miki, 13. septembar 2021 15:51)

    # Link komentara

  157. Одлично написан текст, све похвале. Реално сагледан синоћни меч. А Новаку свака част на резултатима ове године на ГС. Остаје жал за овим последњим, али се сви надамо да ће доћи и тај 21. у 2022. Медведев је био бољи, заслужено је победио а тако у спорту и треба да буде.
    (Пунки Ша, 13. septembar 2021 15:49)

    # Link komentara

  158. Ja sam srećan!
    (Mats Vilander, 13. septembar 2021 15:48)

    # Link komentara

  159. uzeće Nole sledeće god još dva GS lagano.
    (pop, 13. septembar 2021 15:48)

    # Link komentara

  160. Život ide dalje. Nole nam je omogućio da uživamo gledajući grendslemove. Navijali smo da pobedi i uveo je tenis u naše živote. Kad jednog dana bude završio karijeru, radovaćemo se ako neko dogura do drugog kola.
    (Nišlija, 13. septembar 2021 15:45)

    # Link komentara

  161. Novaku "Il ne da đavo il ne da Bog". Ništa njemu nije poklonjeno, olakšano. Ne ide to da ti se baš sve želje ispune, mora kakav san i da ostane nedosanjan. Šteta, velika.

    PS: moje jutrošnje "Nije mi ništa" mi se danas obilo o glavu, jedva živim, priznajem. Kako je Novaku, ne mogu ni da zamislim. Ako milidjelić naše ljubavi i podrške nekako dopre do njega...ma biće od dobro.

    Pozdrav svima
    (Jova, 13. septembar 2021 15:45)

    # Link komentara

  162. Svaka čast obojici. Novak je naša legenda, najbolji sportista Srbije, najbolji teniser sveta. On najbolje zna koliko je radio da bi osvojio sve te turnire, sve te rekorde. Teško je oboriti svaki rekord, a teško je i kada neki ne osvojiš a nadomak si toga.
    Odmori majstore i nastavi istom snagom kao i do sada!
    (Aleksandar, 13. septembar 2021 15:44)

    # Link komentara

  163. Gledam onog matorog Lejvera cele godine kako guta knedle dok Nole melje sve pred sobom i kako srecno navija za svakog koji je igrao protiv njega... Sinoc kako je Novak izgubio, istog trenutka prebacili kameru na njega, a matori vec krenuo da trci napolje, preskocio prvih 10 stepenika od srece. Pored svih normalnih razloga zasto mi je zao sto Nole nije ovo uspeo da odradi u svoju korist, nekako mi medju najzalijim to sto nije skinuo kez Lejveru sa lica.
    (ozloglaseni freelancer, 13. septembar 2021 15:42)

    # Link komentara

  164. Teniski ljubitelji, Novakovi navijaci, a posebno mi Srbi, treba da budemo zahvalni Bogu sto sinoc nije pobedio. Da jeste, Novak vise ne bi imao motiva da igra i osvaja titule. Popeo bi se na vrh, gledao bi oko sebe i pitao se 'Šta dalje?' Odgovor bi bio 'Nema dalje!'
    I to bi bio kraj jedne briljantne karijere. Ovako, Novak ce imati pregršt motiva da se dokazuje i osvaja titule barem jos 3-4 godine. Verovatno nece usperti da osvoji sve cetiri titule u istoj godini, ali za uzvaret ce osvojiti minimum jos 6-7 Gren slema.
    Dakle, ono sinoc je bila velika sreća za Novakove navijače, i nastavak agonije i patnje za Novakove mrzitelje. A moglo je da bude suprotno. Da je sinoc pobedio Novakovi hejteri su konacno mogli da odahnu i da gledaju penzionisanje najveceg u istoriji sa 21 titulom,i da konacno mirno spavaju. Novakovi navijači bi slavili ulazak u istoriju, nesvesni da to znači kraj jedne velike teniske ere. Hvala Bogu, nije se desila Novakova pobeda i svi ćemo biti svedoci jos mnogo velikih titula u narednim godinama.
    (Budimo realni iako smo Srbi, 13. septembar 2021 15:41)

    # Link komentara

  165. Не треба плакати за просутим млеком, нити трошити енергију на нешто што се променити не може.
    Видело се од првог поена да фали енергије, са тим и самопоуздања, а да не говоримо о невероватном менталном притиску.
    Уз то, Медведева је ишао сервис када је требало (прва 2 сета), Новака сервис није проено кроз неке гемове, ретерн је био просечан, тако да је резултат реалан.
    Сад ће да се јаве коментатори који ће за све окривити Олимпијске игре, али да је Новак био на месту Данила у жребу, готово сигурно је да би овај турнир освојио и тада нико не би помињао Олимпијске игре.
    Наместило се и да игра дан касније и да има теже противнике и да остаје много дуже на терену и да му се полуфинале завршило много касније него Данилу и збир свега тога је довео до овог резултата.
    Да је био млађи и свежији и да није био меч за Гренд слем, можда би све то и успео да превлада, али није и остаје нам само да му честитамо на свму и да га подржавамо у будућности, јер је човек превазишао и најсмелије прогнозе.
    Сетите се почетка 2015. године, када смо му скоро сви замерили на по једном слему у три године (2012-2014) и олако га отписали из трке или средине 2018. године, када је дао ривалима годину и по форе, а свих 6 слемова су освјили Рођа и Рафа и одмакли му на 5 и 8 разлике.
    И тада смо помислили да неће више освојити ни један или да ће освојити понеки, а човек је стигао двојицу најтрофејнијих, са добрим шансама да их престигне.
    Према томе, главу горе Ноле и само напред.
    (Predo 2, 13. septembar 2021 15:41)

    # Link komentara

  166. Limitiran igrac
    (marko, 13. septembar 2021 15:40)

    # Link komentara

  167. Да се помене.
    # Ове године је одиграо сва 4 ГС финала ( други пут у каријери ). У опен ери то су успела само тројица:
    Лејвер 1969.
    Федерер 2006.,2007.,2009.
    Ђоковић 2015.,2021.
    # Ове године освојио је 3 ГС заредом, што му је четврти пут у каријери, рекорд. Ево листе освајача узастопна 3 ГС :
    Ђоковић 4 пута
    Федерер 2
    Лејвер 1
    Сампрас 1
    Надал 1
    (Петар, 13. septembar 2021 15:39)

    # Link komentara

  168. Odmor, pa idemo dalje. To je samo sport. Osvojio si tri grend slema u nizu. Zar je to malo?
    (Naivni Gedža, 13. septembar 2021 15:37)

    # Link komentara

  169. „Njegove reči na kraju kako još nije rekao sve što ima i da će nastaviti da stremi svojim ciljevima, daju nam nadu da će ovaj poraz, biti ubrzo potisnut svetlom nove pobede.”

    Ove Novakove reči, daju nadu svakom njegovom iskrenom navijaču. Čak i tada, u tim teškim trenucima, kada mu nije lako zbog poraza on gleda napred. U tome jeste veličina Novaka Đokovića. Pokuša da bude najbolji, kada je to najteže. Setimo se samo poraza protiv Vavrinke 2015. godine kada je jurio Rolan Garos, pomislili su mnogi da je gotovo. Ali ne i Nole. Zato sam uveren da će se vratiti još jači i bolji, ima još snage za minimum dve godine vrhunskog tenisa.
    (srle, 13. septembar 2021 15:37)

    # Link komentara

  170. Da bi opravdao Goat zvanje,on mora da ima najvise GS-a. E sad,ostaje žal što to sinoć nije uradio,i samim tim imao bi kalendarski slem(što svakako nije mala stvar).
    Ali,ne izgleda uopšte loše da tih 21 skupi na sl.način;

    Melbourne:to bi bila bajka,prvi je tamo uzeo,a ovaj bi bio 10,odnosno 21 ukupno.

    ako bi kiksao ide;

    Paris (neprijateljski):tamo je imao najvise problema u karijeri,a samim tim,tom bi titulom imao na sva 4 GS-a po 3,ili više titula(malo li je)?

    ako bi se i tu "kiksnulo" ide

    Vimbldonu:možda i najbolje mjesto za pisanje istorije,bila bi to 7 titula i razlog više da se sl.godine "hvata" Federer i možda do tada njegov jedini preostali rekord.
    (u pomoć je dozivao Genšera i Moka, 13. septembar 2021 15:35)

    # Link komentara

  171. Može da plače koliko hoće ali da u najvažnijem meču karijere ovako odigra, to je sramota...
    (Nebojša, 13. septembar 2021 15:33)

    # Link komentara

  172. ….@nada umire poslednja…..ali nacekacete se se jos do tog dima…
    (oz, 13. septembar 2021 15:29)

    # Link komentara

  173. Kad Nole dođe u Srbiju prvi put, organizovati mu doček, dati mu sada podršku kad mu je najteže.

    Sramota da mu ni predsednik ni ministar sporta juče nisu čestitali. Izgleda da za njih postoji samo kad osvaja turnire, da je neuspeh finale gs turnira.
    (Sremčica čeka 21., 13. septembar 2021 15:27)

    # Link komentara

  174. Kako se samo "gura pod tepih" činjenica da je Novak već osvojio 4 GS zaredom, pa kao to se ne računa jer nije u istoj godini.Da je Federer to uradio to bi bio glavni argument za ove sa zapada da ga proglase najvećim ikada.Novak će preboleti ono od sinoć, US Open je trenutno najteže osvojiti.Ova mlađa generacija najviše voli beton.Brzo će GS u Australiji,svež i odmoran Novak ponovo će biti prvi favorit za titulu.U Parizu će ponovo pobednik meča Đoković-Nadal(nebitno u kojem kolu) osvojiti turnir, siguran sam u to, a na Vimbldonu je Novak apsolutni favorit jer je konkurencija tamo realno najslabija.
    (goblin, 13. septembar 2021 15:26)

    # Link komentara

  175. Jednostavno nije bio spreman..Upropastile ga OI
    (donatelo, 13. septembar 2021 15:26)

    # Link komentara

  176. Dva gladijatora, najbolji od najboljih. U jednom momentu u pauzi izmedju gemova prikazuju Medvedeva i Novaka. Obojica fizički sasvim normalni. Ništa prepumpani mišići, ništa vene, ništa koža toliko tanka da ocrtava svaki nerv, već skoro pa sasvim obično, normalno telo. Čak kad čovek pogleda Danila, kao da je i malo pogrbljen.
    A obojica su dva trenutno najbolja takmičara od miliona koji se za to bore. I sad čovek ne može da se ne zapita koliko je ovo ludilo fitnesa uzelo maha.
    Izvinite ako je komentar van teme, ali nisam mogao da ne prokomentarišem ovo.
    Ta vatra, tehnika i koncentracija su odlučujući, a telo je taman tek koliko je potrebno, ni gram više, već izbalansirano za maksimalnu brzinu reakcije i izdržljivost. I deluju zdravo i sasvim normalno.
    (tocka, 13. septembar 2021 15:25)

    # Link komentara

  177. Na moju veliku žalost misli da se on ugasio sinoć za sva vremena i da mu nema povratka, tako misli i svi ovdeuloznici sa kojima sam god pričao.
    (legolas, 13. septembar 2021 15:24)

    # Link komentara

  178. klasičan umor i nista vise.
    (mare, 13. septembar 2021 15:24)

    # Link komentara

  179. Za svaki napredak postoji pravilo: jedan korak u nazad, da bi otisli dva koraka u napred. Nije bio spreman... bice prilike...
    (ivan, 13. septembar 2021 15:21)

    # Link komentara

  180. Ja sam siguran da je je ovaj mec slomljen na onoj brejk lopti u drugom setu kada je nesto slabiji volej Novaka Danil uspeo da vrati. Da je Novak uzeo taj brejk, siguran sam da bi na krilima publike dobio mec. Medvedev bi pao sigurno, to je bio jedini njegov nesto slabiji servis gejm kad je malo pokazao strah. Kada se tu vratio, znao sam da je gotovo i otisao sam da spavam. Nadao sam se da bisam u pravu i da cu ujutro kada otvorim B92 procitati da je Novak ooet upotrebio neku magibu i dobio mec ali na zalost bio sam u pravu...
    (lala djilkoš, 13. septembar 2021 15:21)

    # Link komentara

  181. Neka krene od AO sledeće godine sa ciljem USO 2023. 8 u nizu. Pa i da pukne negde iza polovine cilja. :D
    (466453, 13. septembar 2021 15:20)

    # Link komentara

  182. Siguran sam da ce Nivak da sacuva
    vatru u sebi, a sto se tuge tice,
    jos sam sigurniji da ce Rafa, pogotovo
    dzemperko posle AO da budu tuzniji nego
    sto je Djole bio sinoc.
    (Cole, 13. septembar 2021 15:20)

    # Link komentara

  183. Odmoriće se Nole malo, a onda će kazna biti strašna... Živi bili, pa vidjeli...
    (Faruk Hadžibegić, 13. septembar 2021 15:19)

    # Link komentara

  184. Novak Đoković je teniska legenda,ubedljivo najbolji ikad,i tu činjenicu ništa ne može da izbriše.
    Novak Đoković je 45 puta u zadnjih 10 godina pobedio,najbolje tenisere sveta Federera i Nadala,oni njega zajedno duplo manje 22. puta.
    A koliko je dobijao ostale.
    Bespredmetno je o tome pričati.

    apukao je,jer je čovek,pokazao emociju,jer je ljudsko biće.
    Prvi put je u toj situaciji neko od sportista uopšte!!!!!
    A SAM je napravio tu šansu.Nema saigrača da mu pripomognu!
    Sam,a prečesto protiv protivnika i publike,u hiljadama!

    Tri GS-ma u godini.
    Jer to malo?
    Ko to ne bi prihvatio?
    Sve su to krupne,teške borbe,sa mladim lavovima,punim energije,i želje da pobede najboljeg.
    Mora se izdržati,mora se istrajati,a praviti i rezultate uzgred.
    On je trofeje podizao stalno!!!!!
    I sad je došao do finala!!!
    Čovek kida!!!!
    Neverovatan je!
    I zato mi ga je i žao,zasluźio je,ali pregoreo je pod pritiskom.

    Moralo se desiti da bude u totalnom kontra ritmu,da promašuje nepromašovo,da igra najlošiju partiju u sezoni,a Medvedev da odigra savršeno.
    Sa te dve krajnosti,ekstrema,Medvedev zna da jedino je tako moguće pobediti Novaka.I tako i bi,nažalost.
    Mnogo nam je davao,mnogo radosti i sreće,neka šampion odmori,i vrati se još jači.
    (Legolas, 13. septembar 2021 15:19)

    # Link komentara

  185. Nema potrebe od ovoga praviti smak svijeta...Sta,nije osvojio,ide se dalje...Novak ima sigurno jos 3 godine vrhunskog tenisa,i bice jos dobrih rezultata...Ovo je sport,zivot.
    (Sinki, 13. septembar 2021 15:17)

    # Link komentara

  186. Zbogom. Uzivaj u penziji.
    (Mire, 13. septembar 2021 15:13)

    # Link komentara

  187. Možda je i bolje ovako.

    Nekako sam ubeđen da sad ima mnogo više motiva da sledeće godine u ovo vreme ne podlegne ovakvom pritisku, jer ga je već osetio i sa 24-im osvojenim GS-om zaokruži i kalendarski i onda može mirne duše da se zeza do Olimpijskih igara.

    Čisto da i to zlato izbaci iz usta hejterima.
    (Lajavi krelac, 13. septembar 2021 15:11)

    # Link komentara

  188. Ma koja vatra, gotovo je, dolazi nova generacija, vreme je da velika trojka ode u penziju. Bolje na vreme, da mu se ne desi ko Federeru da ispada u prvom kolu.
    (Apatrid, 13. septembar 2021 15:08)

    # Link komentara

  189. nazalost plasim se da je vatra sinoc ugasena i videcemo samo dim dok i on ne prodje...
    (..., 13. septembar 2021 15:05)

    # Link komentara