- Komentari -

Ovo (ni)je budućnost tenisa

Dominik Tim i Aleksander Zverev odigrali su jedno od lošijih Grend slem finala u poslednjih nekoliko godina.

LN
Pošaljite komentar
  1. ekv..
    TIM,ZVEREV,MEDVEDEV....Berdih ,Ferer i Gasje bi ih oducili.od Tenisa.
    (Deep Purple, 15. septembar 2020 10:12)

    # Link komentara

  2. @ekv - Delpotro, Vavrinka i jos jedno 4-6 slicnih koji si mogli da dobiju bilo koga.
    (Pop, 15. septembar 2020 07:53)

    # Link komentara

  3. Više volim da gledam Tima nego djikovica iako je kiksara... Al kad mu je dan izuvao...
    (the_chox, 15. septembar 2020 07:09)

    # Link komentara

  4. @LP175
    Kojoj tezoj konkurenciji?Berdiha,Ferera,Gaskea...ne budite smesni imali su samo jedni druge,do polufinala nisi morao ni pratiti tenis,toliko je to bio ocajan kvalitet,ko se seca kasnih osamdesetih i pocetka decedesetih u obe konkurencije ovu sprdnju od tenisa u zadnjih penaestak godina ne bi ni spominjao
    (ekv, 15. septembar 2020 02:15)

    # Link komentara

  5. @Jovan
    Haha teniski Dzordan,a kad dodje Olimpijada i igra za svoju zemlju postane teniski Plamli.Inace trebalo je da ubije valjda sudiju,tada bi mozda opravdali diskvalifikaciju,jednom mora doci na naplatu sva bahatost,i da se jednom preuzme odgovornost u zivotu,inace juce bese odlican tenis,ne kvalitetan koliko uzbudljiv a bice sa vremenom i kvaliteta,nova lica konacno stasaju,nesto kasnije ali definitivno razbija se polako teniska monotonija,vas koji pratite tenis od 2007-me naravno ovo ne zanima i po difoltu pljujete jer tenis nikada istinski niste ni pratili,vreme je da se vratite parovima i zadruzi,dok normalan svet ce i dalje da prati ovaj sport i da uziva u nekim novim momentima u njemu
    (bg leprikoni, 15. septembar 2020 02:10)

    # Link komentara

  6. @mr t
    Prisustvovali smo verovatno najlosijoj eri otkad je tenis profi,15 godina trojica igraju,jedan popunjava broj i ponekad nesto i uzme,jedan se tu nesto umesa jednom u dve godine,ostali teska boranija,secam se Bobe iz najboljih dana taj bi pojeo za dorucak ove razne Berdihe,Nisikorije i Cilice,a u svoje vreme nije mogao dalje od devetnaestog mesta.Jedino sto je prednost big 3 je trajanje,prosto u svim sportovima igraci danas mnogo duze igraju nego nekad ali nisu oni ipak nesto nevidjeno koliko si ostali (ispod)prosecni,secam se Samprasa i Agasija,uvek barem 10 igraca koji su mogli da ih iznenade,dok Djokovic pola Slemova osvojio pored matorog Federera i maltene nikog drugog,Ali on je nas,njemu bilo najteze,najjaca konkurencija,ovi pre i posle njega to nisu tenis,a da je kojim slucajem Hrvat,ne bi ga stavljali u top 5 tenisera,narocito kada imamo u vidu poprilican mizeran reprezentativni ucinak,shodno pojedinacnom(inace stavka koja bi trebala jedino da nas zaista zanima).Nece se bas nista promneniti bez njih trojice,cak ce tenis dobiti na popularnosti jer novajlije dolaze iz velikih zemalja(GER,RUS.CAN,AUS),a i mi dobro stojimo sa cetvoricom u top 50 trenutno(ne racunajuci Djokovica),pa cemo konacno obratiti paznju na njih,vala Djokovica je vec odavno dosta u svakom pogledu.
    (nikos galis, 15. septembar 2020 01:57)

    # Link komentara

  7. RAFA = G.O.A.T.
    (Muamer, 15. septembar 2020 01:52)

    # Link komentara

  8. To više nije tenis. šovin8zam ga ubija i politika. uopšte ne prija više. ubiše ga mrzo kontraši. jbg.
    (Dragan, 15. septembar 2020 01:27)

    # Link komentara

  9. Kraj ere Federera, Nadala i Đokovića se bliži...Federer je stariji od Nadala 5 godina a od Đokovića 6, pa neka mi neko objasni smisao ove rečenice.
    (deki, 15. septembar 2020 00:09)

    # Link komentara

  10. Zverev sigurno nije buducnost tenisa. Tim ce osvojiti dosta ali je star da bude neka velika buducnost. I preklapa se previse sa Novakom i Nadalom. Legenda ce biti Andrej Rublev. Markirajte to ime.
    (Goran, 14. septembar 2020 23:53)

    # Link komentara

  11. Ovo (ni)je budućnost tenisa?
    Pa, braćo, možda i jeste.
    Nole neće da bude sjajan na šljaci, a kad porazi krenu, biće mu teško da se održi na prvoj poziciji.
    Nadal je imao dugu pauzu, siguran sam da mu fali takmičarski ritam... pa I na njegovoj omiljenoj podlozi.
    O Federeru neću ni da počinjem. On ne osvaja više ništa, na bilo kojoj podlozi.
    Možda su ova dvojica ipak budućnost, zajedno sa Cicipasom, Šapovalovom i Aliasimom.
    Bliska budućnost će pokazati.
    A da dostigne ili prestigne FRN trojku, to ne može niko od novih nada, svi su već prestari da to dostignu.
    (Optimista pripravnik, 14. septembar 2020 23:49)

    # Link komentara

  12. Mozda nova generacija polako dolazi i to je normalno i prirodno. Medjutim, dolazi generacija medju kojima nema nijednog igraca ni u najavi koji ce postati teniser kalibra Djokovica, Nadala ili Federara. A da ce se pojaviti opet ovakva velika trojka.. Tesko je reci nikad, ali u narednih 50ak godina nece sigurno. Jer u istoriji tenisa pre oni su prva takva trojka. Mogu misliti kako su se osecali igraci koji su svoje karijere poceli i zavrsili tokom vladavine ove trojke. Pomenuta trojka je zajedno osvojila 56 GS titula, 97 Mastersa 1.000 i stotine ostalih. A bilo je tu dobrih igraca koji bi osvojili bar po nekoliko GS titula da Dj N F nije bilo. Jedino su Vavrinka i Marej uspeli da uzmu po 3. A to su igraci koji bi inace uzeli po kvalitetu bar po 7-8. Sta reci samo na podatak da u poslednjih 47 GS turnira cak 42 su osvajali Novak, Nadal i Federer. Nismo ni svesni kakvoj smo eri tenisa prisustvovali. I koliko ce tenis osiromasiti odlaskom ovih asova. Nadam se da cemo imati prilike bar jos 3 godine da uzivamo gledajuci ih. I da ce na kraju Novak postati GOAT sa najvise GS i najvise nedelja kao br. 1.
    (mr t, 14. septembar 2020 23:09)

    # Link komentara

  13. Buducnost beton lige svakako...
    (xyz, 14. septembar 2020 22:49)

    # Link komentara

  14. @BRE
    Ne može doći anonimus i kako kažeš uzeti 30GS titula, jer anonimus bljesne na jednm turniru i to je to. Oko par titula. 2-3 komada može da se nada ali 30 samo da sanja. Poslije Rodzera, Rafe i Noleta nema igrača koji može da ih smjeni, zato su njih trojica podjednako GOAT svako u svom nekom domenu, po svom stilu i načinu igre.
    (titus, 14. septembar 2020 22:44)

    # Link komentara

  15. Ne brinite deco, tata se vraca u Rimu i na Rolan Garosu!
    Sramno su ga diskvalifikovali i sada ce osetiti zasto je vec sada G.O.A.T.
    I Federer i Nadal znaju duboko u sebi da je Novak bolji od njih, samo ovde dezurno drustvo to jos nije shvatilo.
    Treba im malo vise, jos su u razvoju.
    (Beobrad, 14. septembar 2020 22:41)

    # Link komentara

  16. Kad mačaka nema, miševi kolo vode.
    (Glas naroda, 14. septembar 2020 22:36)

    # Link komentara

  17. Sramota. Diskvalifikovali ste teniskog Dzordana da bi gledali ove tenisere u pokusaju. Kad ode velika trojka tenis ce biti na nivou gledanosti kriketa. Umesto da uzivamo dok jos mizemo mi zbog nekog beznacajnog sudije gledamo ovu smejuriju od tenisa. Ej, ovaj napravi 15 duplih gresaka u finalu. Pa to je skoro citav set. Finale na nivou celendzera. Uzivajte i gledajte onu spodobu od sudije, verovatno vam je ona zanimljivija.
    (Jovan, 14. septembar 2020 22:32)

    # Link komentara

  18. @(Sasa, 14. septembar 2020 20:24)

    ne znam šta si gledao, ali Tim iz januara bi počistio ovog Tima sa laganih 3 - 0.
    o Novaku da ne govorimo. a mislim da je sada bio bolji nego u januaru....
    (matori, 14. septembar 2020 22:27)

    # Link komentara

  19. Многи тенисери су имали лошу срећу да играју у доба ЂНФ ....покупили су тек мрвице од "колача" којег су ова тројица великана секли. Свануће им тек кад онимоду у пензију....дуго ћемо чекати да се поново појаве неки као горе поменути тенисери ...зато уживајмо још коју годину!
    (mlekadžija, 14. septembar 2020 22:17)

    # Link komentara

  20. Još se nije pojavio teniser koji će dostići nivo Federera, Nadala i Đokovića ! Razlog je što su još aktivni i spremni da osvajaju trofeje i što se ni kod jednog od mlađih tenisera ne nazire kvalitet nabrojane trojke. Tek kada se oni povuku, desetak tenisara približnih kvaliteta će osvajati GS i Masterse ! Ne zaboravimo da u narednih 10 godina, npr.Cicipas će imati 31 godinu, od 40 GS, samo Rafa i Novak će isvojiti još 10 !?
    (Boris Banović, 14. septembar 2020 22:17)

    # Link komentara

  21. Mnogo su nas potresla tvoja sveža sećanja. Ne možeš posmatrati svet samo iz pozicije svoje zadnjice. Neko voli odbrambeni, neko napadački tenis. To što je tebi interesantno, nekome je smor. I obrnuto. Meni su Borg, Konors i Mekinro bili zanimljiviji od ove trojice. Isto tako će nekima za dvadeset godina ovi biti smor, a neki novi fenomenalni. To je tako od kad je sveta i veka.
    (Mali Hijavata, 14. septembar 2020 19:11)

    Zamisli, "potresla". Pa nisam govorio o nekoj tragediji pa da te neato potrese, cisto sam izneo svoj stav motivisan necijim stavom. Ali najjaci od svega mi je tvoj zakljucak - neko voli ovo, a neko voli ono ? pa sta sam ja drugo rekao nego da je meni ovo interesantnije? To cisto da se nesto prokomentarise, posmatrajuci komentar samo iz pozicije svoje zadnjice. A kako se to, mali Hijavata, otkrij mi tu tajnu, posmatra svet sem iz pozicije svoje zadnjice?? Jedina razlika je u stepenu intelekta, obrazovanja i morala, pa neciji komentari kod ljudi stvaraju osecaj objektivnosti, iako je sve sto polazi od nas kao SUBJEKATA uvek i sustinski SUBJEKTIVNO. Eto, bio sam dokon pa sam se raspisao, ne zameri...
    (AkiShatriani, 14. septembar 2020 21:37)

    # Link komentara

  22. Realno da je NDJ, bio u finalu i da je isti rezultat bio i dešavanja na meču, novinari bi napisali istorijski meč. Više puta su se dešavale slične situacije i poređenja.
    (sale1907, 14. septembar 2020 21:20)

    # Link komentara

  23. Ja vam kažem da će Nadal i Đoković igrati bukvalno do svoje 40-te, i da će još šamariti ostatak toura!
    (Mile, 14. septembar 2020 21:15)

    # Link komentara

  24. Није реално да се овим момцима намеће такав притисак да наставе ниво тениса који су играли тројица највећих у историји. Не би Ноле, Рафа и Роџер били то што јесу, не би ово време када играју истовремено била златна ера тениса, тешко поновљива, да је то тек тако могуће. Са тим треба престати и таква нереална очекивања од Тима, Зверева и осталих имати. Сплетом околности имали смо после много времена квалитетније женско финале и на томе Осаки и Азаренки треба одати признање. Уживајте људи у још ових неколико година ере велике тројке и маните шта ће бити после. Неће бити тако добро сигурно, али у томе и јесте лепота и благослов што смо били и још увек смо у могућности да пратимо тенис у време Новака, Надала и Федерера.
    (my way, 14. septembar 2020 21:09)

    # Link komentara

  25. Federer, Nadal i Đokovic su ipak neka druga klasa, bar za jednu klasu iznad ostalih, tenis bez njih ce svakako izgubiti na kvalitetu, ali to je nesto na sta cemo se navici htjeli ili ne.
    Ipak smo bili privilegovani gledajuci najjaci trio u tenisu u nekim spektakularnim mecevima.
    Nova ekipa ce zauzeti njihovo mjesto zahvaljujuci tome sto FNĐ stare i povucice se za neku godinu, jednostavno nisu dorasli da preuzmu tron dok ova ekipa igra.
    (UniBIH, 14. septembar 2020 21:06)

    # Link komentara

  26. Koja ovo budućnost tenisa kad čovek(Tim)čeka servis na 7 metara od osnovne linije na betonu.Ova trojica (Nole'Rafa i Rođa)bi ga popili kao limunadu u finalu.
    (ljupče, 14. septembar 2020 21:04)

    # Link komentara

  27. A jel ste gledali Novaka i druge tenisere? Svima je ovo najlošija godina. Fizički su nespremni, bili su u karantinu mesecima, treniraju i igraju u suludim uslovima. A na sve to, nema publike koja bi mogla da ih podigne, pa da ih malo natera da igraju ozbiljnije.
    (Ostin A, 14. septembar 2020 21:03)

    # Link komentara

  28. Tim bi preslišao Đovaka.
    (Bli, 14. septembar 2020 21:00)

    # Link komentara

  29. Ovi i sa po 30 god mlade nade
    (blinki, 14. septembar 2020 20:57)

    # Link komentara

  30. Nema rekorda koji nije oboren.
    (Brajan, 14. septembar 2020 20:47)

    # Link komentara

  31. Ne znam zašto se Tim i dalje posmatra kao "mlada nada", sa 27 godina. Velika trojka je u tim godinama imala mnogo više GS i to u mnogo težoj konkurenciji
    (LP175, 14. septembar 2020 20:33)

    # Link komentara

  32. Ja jedva cekam da se zavrsi ovaj period nolomanije. Oni ne gledaju tenis, oni gledaju Novaka. Ljudi koji su pratili tenis, gledace i dalje. Ima nas koji uzivamo u tenisu. Meni je Sasa ok, kao i Tim, Cicipas i mnogi drugi.
    (Ah, 14. septembar 2020 20:24)

    # Link komentara

  33. Mec koji sam ja gledao je bio jedan od najuzbudljivijih meceva ikada! Lepota Timovog tenisa realno prevazilazi lepotu tenisa naseg "sampiona". Iako su obojica bili pod izuzetnim mentalnim pritiskom --- prvi Grand Slam title --- odigrali su na izuzetno visokom nivou. Tim je imao neke fantasticne poene i nalazio izlaz u bezizlaznim situacijama, iako nije igrao na svom maksimumu, i iako okolnosti nisu bile lake - Sasa je servirao odlicno, varirao brzinu drugog servisa tako da nije mogao da zna da li dolazi sa 130 mph ili sa 70 mph. Pred kraj meca Tim nije mogao normalno ni da hoda, ali nije trazio medical timeout, za razliku od nekih sampiona koji cim gube traze medical timeout da zauste dobru partiju onog drugog. Umesto toga odigrao je vezamo nekoliko brilijantnih poena kojima je preokrenuo situaciju u svoju korist. Obojica zasluzuju i postovanje i cestitke!
    (Sasa, 14. septembar 2020 20:24)

    # Link komentara

  34. Ovako će izgledati tenis kad se povuku Federer i Nadal, ovakav je izgledao ovaj turnir i dok je Djoković bio u konkurenciji, ovako bi izgledalo i da je ostao do kraja, jedino što je ovde zanimljivo jer je sa ovih prostora. Uostalom, rekoše da ,,niko" ne gleda tenis, konstatacija još dok je Djoković bio na turniru. E sad, možda Tim u ovom meču nije bio na svom nivou (a znamo da ume i znamo da je mnogo bolji teniser), njega je pojela trema, pritisak je bio kao nikad pre. Igrao je još tri finala, ali to su bila finala gde niko od njega ništa nije očekivao, igrao je rasterećeno, sada su sve oči bile uprte u njega, svi su očekivali da ovo osvoji, naprosto ovo je morao da osvoji. Oni što su pratili tenis i pre 2011.oni će da prate i dalje, ovi ostali što prate Djokovića, samo će se prebaciti na kanal ,,familija Djoković" rijaliti.
    (Darko, 14. septembar 2020 20:19)

    # Link komentara

  35. @Mirko Kojotovski
    Ne preteruj,u svim sportovima su u poslednjoj deceniji,dve,verovatno najbolji igraci koji su krocili na terene,u fudbalu Mesi,Cavi i Ronaldo,presisali odavno sve ostale nadolazi Haland,cudo prirode,u kosarci Lebron sa 36 igra kao u najboljim danima,Kari promenio kosarku,Durant neverovatan,nadolaze i nadosli Doncic,Jokic,Zajon,u rukometu Balic,Hansen,Karabatic tri najveca ikad iz ovog vremena,najbolji atleticari ikad Bolt i Isinbajeva,najbolji plivac Felps,borci Flojd,Habib,Dzons,Hamilton obara sve rekorde,Markez ce takodje oboriti,u snukeru Roni,hokej na ledu atomski,stoni tenis trenutno samo u Kini 15 Federera i 20 Djokovica stonog tenisa,stagniraju jedino biciklisti jer su im mnogo ostrije doping kontrole,zenski tenis je isto u kanalu jer nema istinskih sampionki,ali generalno ceo sport je neverovatno napredovao da se covek pita gde su granice,tako da nece tenis izumreti niti ce biti cudo ako se pojave vrlo brzo igraci u tenisu nivo onih odlazecih,sa ovom danasnjom medicinom,naukom,sa sistemima gde se talenat zaliva od malih nogu(kao Zajon,Doncic)bice i dalje atomskog sporta i neverovatnih sportista(pa i tenisera),e sad koliko sve to ima dusu i smisla,pitanje je za milion dolara,recimo Djokovic prica je postala sopstvena suprotnost,decka su pojele medijske ale,zelja za paznjom,mesijanski trip,oceva prevelika ambicija,postao je karikatura,i tenis trazi svezu krv..

    (fc apatrid, 14. septembar 2020 19:42)

    Заборавио си Тома Брејдија 🙂
    (Неедукован, 14. septembar 2020 20:12)

    # Link komentara

  36. Ne pratim sport pa me ovo ne tangira.
    (ioio, 14. septembar 2020 20:09)

    # Link komentara

  37. Sada se za Tima kaže da je budućnost tenisa a ima 27 godina. Djokoviću su novinari kad je imao 29 rekli da je veteran.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kickers, 14. septembar 2020 16:57)

    Federer igra kao veteran i spreman za penziju još od 2010. godine. Veterani dominiraju tenisom i dalje. :)
    (Robert, 14. septembar 2020 20:06)

    # Link komentara

  38. Zlatnu statua Novaka Đokovića postaviti pored spomenika Stefanu Nemanji, iz istog su plemena i kraja - Dukljani i Kosovci.
    (Duklja, Raška i Kosovo, 14. septembar 2020 19:55)

    # Link komentara

  39. Dok oni budu cekali tu svoju "buducnost", imace vec blizu 30 godina kada Djokovic bude zavrsio karijeru. Buducnost su neki drugi teniseri koji jos nisu ni na vidiku, ovi su vec na 70 posto karijere. Tim spada u eru Djokovica, Nadala i Federera, igra protiv njih vec 6-7 godina.
    (Ivan, 14. septembar 2020 19:54)

    # Link komentara

  40. @Andjela Slažem se apsolutno sa tobom ali Wawrinka i Nishikori igraju vrlo lep atraktivan tenis i napadaju često.
    (Dior, 14. septembar 2020 19:53)

    # Link komentara

  41. @danilo
    Ne bi te ni sad zanimalo da ovaj nije nas,zapravo naciju uopste i ne zanima Novak teniser,vec Novak mesija,osvetnik,anbasador,zato histerija na svakog neistomisljenika,da je samo zbog sporta koga briga.A kada se oni povuku barem ce ostati oni sto stvarno prate tenis kao sport,secam se kasnih devedesetih,imali Vemica i Zikija u top 300 pa tenis bio u Srbiji(paradoksalno)i popularniji nego danas u vreme Djokovica,jer se pratio tenis kao sport a danas se prati Djokovic kao superstar,vise estrada nego sport
    (olimp, 14. septembar 2020 19:48)

    # Link komentara

  42. @Mirko Kojotovski
    Ne preteruj,u svim sportovima su u poslednjoj deceniji,dve,verovatno najbolji igraci koji su krocili na terene,u fudbalu Mesi,Cavi i Ronaldo,presisali odavno sve ostale nadolazi Haland,cudo prirode,u kosarci Lebron sa 36 igra kao u najboljim danima,Kari promenio kosarku,Durant neverovatan,nadolaze i nadosli Doncic,Jokic,Zajon,u rukometu Balic,Hansen,Karabatic tri najveca ikad iz ovog vremena,najbolji atleticari ikad Bolt i Isinbajeva,najbolji plivac Felps,borci Flojd,Habib,Dzons,Hamilton obara sve rekorde,Markez ce takodje oboriti,u snukeru Roni,hokej na ledu atomski,stoni tenis trenutno samo u Kini 15 Federera i 20 Djokovica stonog tenisa,stagniraju jedino biciklisti jer su im mnogo ostrije doping kontrole,zenski tenis je isto u kanalu jer nema istinskih sampionki,ali generalno ceo sport je neverovatno napredovao da se covek pita gde su granice,tako da nece tenis izumreti niti ce biti cudo ako se pojave vrlo brzo igraci u tenisu nivo onih odlazecih,sa ovom danasnjom medicinom,naukom,sa sistemima gde se talenat zaliva od malih nogu(kao Zajon,Doncic)bice i dalje atomskog sporta i neverovatnih sportista(pa i tenisera),e sad koliko sve to ima dusu i smisla,pitanje je za milion dolara,recimo Djokovic prica je postala sopstvena suprotnost,decka su pojele medijske ale,zelja za paznjom,mesijanski trip,oceva prevelika ambicija,postao je karikatura,i tenis trazi svezu krv,da li ce uspeti da se resetuje ili ovi Zverevi preuzimaju teniski primat vreme ce pokazati.
    (fc apatrid, 14. septembar 2020 19:42)

    # Link komentara

  43. Navijao sam kao i vecina za Tima, ali mi posle bilo zao Zvereva. Jer, on je izgubio bukvalno nemoguce, Tim je bio toliko ocajan da sam imao utisak da se Zverev povremeno poigravao. Ipak, bolje da je osvojio Tim, bas bi bilo deprimirajuce za njega da je izgubio i cetvrto finale. A u buduce se tesko do GS, jer ce ova dvojica jos dominirati, a Tim sa ovom igrom vise ne moze ocekivati da se suprostavi Zverevu. Tim je dobar igrac, ali nema mnogo prostora da napreduje, za razliku od Zvereva.
    (Slavisa V., 14. septembar 2020 19:42)

    # Link komentara

  44. (deda pista, 14. septembar 2020 19:07)
    Svaka čast svim momcima koje si pobrojao. Ziki je jedan mnogo gotivan čovek ali Nole je sinonim za tenis. Kada je na turu svima se gaće se tresu. To je suština a ne ko je lep ili šarmantan
    (Mirko, 14. septembar 2020 19:40)

    # Link komentara

  45. Milos
    Sasa je mnogo bolji igrac od Iznera, Kverija i Andersona. Mnogo raznovrsnije igra, u top 10 je, i igrao je Zavrsni Masters. Osim servisa ima i igru. Mozda jos uvek nije osvojio GS, ali zato jeste Masters i Zavrsni Masters. Ima 23 godine, a ako ovako nastavi osvjice i GS.
    (Hmmm, 14. septembar 2020 19:39)

    # Link komentara

  46. Nole je bog otac tenisa,treba da mu napravimo zlatnu statuu,da stoji negde gde svi prolaze...takav sportista i covek se radja jednom u 100 god a u jednoj zemlji jednom u 1000!
    (ivannyc, 14. septembar 2020 17:53)
    Jeste.
    (Mirko, 14. septembar 2020 19:35)

    # Link komentara

  47. Daleko, daleko loš tenis će se igrati kada Novak, Federer i Nadal odu sa scene.
    Tada me više tenis neće zanimati!!
    (danilo, 14. septembar 2020 19:29)

    # Link komentara

  48. Sada se za Tima kaže da je budućnost tenisa a ima 27 godina. Djokoviću su novinari kad je imao 29 rekli da je veteran.
    (kickers, 14. septembar 2020 16:57)

    Zapravo, rekli su mu da je veteran kad je imao 27, pre meča sa Fererom, čini mi se na nekom Mastersu u Americi. Kad su rekli da dva veterana igraju jedan protiv drugog.
    (brm, 14. septembar 2020 19:03)

    To i jeste bilo tako. Ljudi su se pre ere Đokovića, Nadala i Federera masovno povlačili sa 30 godina. Agasi koji je uspešno igrao sa 35 bio je čudo neviđeno.
    (Dikan, 14. septembar 2020 19:23)

    # Link komentara

  49. E Nole, samo da kukaš šta uradi glupavo, ovo bi uzeo...ali neka, bolje sada da se naučiš, moralo je, pa pamet u glavu.
    ps. jbl te loptica
    Idemoooo
    Spartaaaaa
    (Žikica-prva puška Srbije, 14. septembar 2020 19:15)

    # Link komentara

  50. Dali igrac sa 27 godina,igrac sa siromasnim servisom,igrac sa pukim beskonacnim ziheraskim prebacivanjem lopte preko mreze poput Simona,nedovoljno agresivnim bez zavrsniog rezantnog udaraca,bez maste sa jednin slucajno osvojenim GS(zelja organizatora bila je da po svaku cenu vidi Serenu i Tima u finale i sve je cinio da do toga dodje)moze biti perspektivan, neukusno je porediti ga sa velkom trojkom.

    Sacekajmo i oporavak Mareja,konsolidaciju Cicipasa.

    Po meni su veca nada romanticniji igraci tipa Sapovalov 20,A.Zverev 22,A.Rubljov 22,D.Medvedev 24...
    (Dermendziev, 14. septembar 2020 19:11)

    # Link komentara

  51. Dok je npr. servis-volej koncept istinsko vitestvo i nadigravanje u trajanju do 5 sekundi. Molim vas, svaki mec tzv. prebacivaca loptice je neuporedivo interesantniji od bilo kog meca Mekinro-Konors. Skoro sam gledao i te meceve, cisto da znate da ova konstatacija nije data pausalno i zasnovana je na svezim secanjima...
    (AkiShatriani, 14. septembar 2020 18:46

    Mnogo su nas potresla tvoja sveža sećanja. Ne možeš posmatrati svet samo iz pozicije svoje zadnjice. Neko voli odbrambeni, neko napadački tenis. To što je tebi interesantno, nekome je smor. I obrnuto. Meni su Borg, Konors i Mekinro bili zanimljiviji od ove trojice. Isto tako će nekima za dvadeset godina ovi biti smor, a neki novi fenomenalni. To je tako od kad je sveta i veka.
    (Mali Hijavata, 14. septembar 2020 19:11)

    # Link komentara

  52. @ivannyc
    U ovoj zemlji smo takve sportiste(pa i vece)imali(Sekaric,Seles),imamo(Filipovic,Prlainovic)i imacemo(Jokic,Tijana Boskovic,mozda ona kopljasica Vilagos),a kakav je ko kao covek ne znamo,nismo kafe pili sa njima ponaosob ali u samom tenisu rekao bih ima daleko moralno neupitnijih ljudi od Djovaka(Tipsa,Ziki,Ana ...),nikakvo svetsko cudo doticni nije samo medijski preforsoran,kod njega idu ordenja,zahvalnice a zlatne statue ostavimo za one koji zaista su doprineli boljitku ove zajednice,ili nam odgovara da budemo nacija hleba i igara,i da nam se ceo svet smeje sa nasim "velikanima",dok su svuda najveci naucnici,vojskovodje,pisci...
    (deda pista, 14. septembar 2020 19:07)

    # Link komentara

  53. Sada se za Tima kaže da je budućnost tenisa a ima 27 godina. Djokoviću su novinari kad je imao 29 rekli da je veteran.
    (kickers, 14. septembar 2020 16:57)

    Zapravo, rekli su mu da je veteran kad je imao 27, pre meča sa Fererom, čini mi se na nekom Mastersu u Americi. Kad su rekli da dva veterana igraju jedan protiv drugog.
    (brm, 14. septembar 2020 19:03)

    # Link komentara

  54. Zverev nije ništa bolji igrač od Kverija, Isnera, Andersona i ostalih dvometraša koji nisu osvojili slem jer igraju u vreme tri monstruma. Zverev je mlad i osvojit će i on nešto do kraja karijere, ne što je dobar nego što neko mora osvojiti...
    (Miloš, 14. septembar 2020 19:01)

    # Link komentara

  55. Ljudi ovde nisu pratili tenis pre 2011., ne prate ni sada, uglavnom komentarisu. Ovi koji komentarusu negativno i ne prate tenis, oni su tu da bi komentarisali. Ko prati tenis, pratice i dalje.
    (Uf, 14. septembar 2020 18:57)

    # Link komentara

  56. Novak jeste na vrhu, ali on neće igrati još dugo, a ni Nadal i Federer. Da li kritičari predlažu ukidanje tenisa kada se ova trojica povuku?
    (ni jedan početak nije lak, 14. septembar 2020 18:46)

    # Link komentara

  57. Tenis će sve više da gubi publiku, koga zanima da gleda "prebacivače loptica" smisao da dobiješ poen tako što će protivnih fizički da se umori pa će pogrešiti.... umesto "viteškog nadigravanja" tenis je postao "gladijatorstvo".
    (Andjela, 14. septembar 2020 16:44)

    Bravo Andjela pravo u centar.Btw lepo ime.
    (King Roger, 14. septembar 2020 17:21)

    Dok je npr. servis-volej koncept istinsko vitestvo i nadigravanje u trajanju do 5 sekundi. Molim vas, svaki mec tzv. prebacivaca loptice je neuporedivo interesantniji od bilo kog meca Mekinro-Konors. Skoro sam gledao i te meceve, cisto da znate da ova konstatacija nije data pausalno i zasnovana je na svezim secanjima...
    (AkiShatriani, 14. septembar 2020 18:46)

    # Link komentara

  58. Kakav težak rad su ovi grend slemovi... Igraš finale bezmalo četiri sata, sve te boli... Nego kada će ta velika trojka u penziju pa da se to lepo skrati na dva, najviše tri seta? I više društvenih medija da bude, kao i poziranja za društvene promene.
    (Vujadin, 14. septembar 2020 18:43)

    # Link komentara

  59. I ja nekad budem glavni kad nije celo društvo tu, al’ dobro, peharu se u uši ne gleda!
    (Djole, 14. septembar 2020 18:43)

    # Link komentara

  60. Finale njje bilo na najvisem nivou, ali je bilo ok, i za to postoji vise razoga. Tim je u polufinalu bas vrhunskom igrom, na nivou Feda, Rafe i Novaka, pobedio Medvedeva, i u tom mecu je potrosnja bila velika. Sasa je preokretom dolazio do pobeda protiv Corica i Buste, ali je igrao ranije, tako da je odmoran i rasterecn igrao u finalu. Medjutim, i pored prva dva izgubljena seta, cim je Tim uhvatio koliko toliko uoobicajen ritam,stvari su pocele da dolaze na svoje. Mislim da je Timu,posle tri izgubljena finala,bilo sudjeno da osvoji US open, zasluzio je i svaka cast. Iskorak veliki je za Sasu ovaj turnir, izgleda sve smirenije, radi na mentalnom planu, ima sve uslove da u buducnosti osvoji GS s obzirom da je mladji od Tima nekoliko godina.
    (Demar Derozan, 14. septembar 2020 18:38)

    # Link komentara

  61. Tunajt tudej
    Ako uzmemo da tvoj komentar nije trol već autentično razmišjanje
    - pa normalno da će im biti lakše ako shvate a ako i ne shvate
    pošto teško koliko je tebi trenutno jednostavno ne može da im
    bude pa ne znam koliko jako udareni znojavom teniskom čarapom
    srpskog porekla bili.
    (Malice in the wonderland, 14. septembar 2020 18:37)

    # Link komentara

  62. Nema tenisa bez Noleta!Nisam posle dsq ni gledao US OPEN.Amateri su svi ostali!Jedini momak,koji grize je Nole,a Rafa se preracunava i kalkulise!Mnogo me iznenadio,negativno!Sve ce im Nole oboriti rekorde,ali aplauze nece dobiti,mrze ga Anglo-saksonci!
    (Zoran, 14. septembar 2020 18:27)

    # Link komentara

  63. Pre će se pojaviti neko za 20tak godina koji će uzeti 30 tak grend slema a mi ćemo ga osporavati kao sada Novaka,nego da se pojave dvojica, trojica koji će praviti spektakle kao velika trojka.
    (1 Đoković, 14. septembar 2020 18:27)

    # Link komentara

  64. kad mecke nema medvedevi kolo vode.
    (singrrr!, 14. septembar 2020 18:13)

    # Link komentara

  65. No Rafa no tenis
    (Muamer, 14. septembar 2020 18:13)

    # Link komentara

  66. Neznam kako ste ocekivali
    bolji tenis u finalu USO,
    bez publike i bez tri velikana
    tenisa. Bilo koji od tri
    velikana da je danas bio sa druge strane mreze, ovaj Tim bi otisao pognute glave.
    Ovako kako su USO presudili uze i Tim prvi GS.
    Najlosije finale GS, koje je
    odigrano.Ovoliko duplih gresaka i sta jos, to nije jos
    vidjeno.Ali sta je tu je.
    (DRAGAN, 14. septembar 2020 18:13)

    # Link komentara

  67. @Car
    Tu macku misevi vec redovno deru.Zadnjih dvadesetak meceva sa njima,izgubio je dve trecine meceva(konkretno Tim,Sasa,Danil,Kirjos,Cicipas).Zanimljivo je videti i protiv kojih igraca je uzeo sve povratnicke Slemove,na svih pet igrao jedan jedini mec sa Zverevim(kada je ovaj bio u najvecoj krizi)i ono finale protiv Tima kada je ovaj bukvalno sam sebe pobedio,ostalo sve razni Bertini,Anderson,raspali Delpotro.Prosto to su cinjenice,i u buducnosti ce sve teze i moci da se nosi sa snaznijim,nabrijanijim,desetak godina mladjim kolegama sto je i normalno i sto pre to shvatite bice vam lakse
    (tunajt, 14. septembar 2020 18:07)

    # Link komentara

  68. tenis, kao svaki sport, napreduje. mislim da veliku trojku izdvaja u prvom redu njihova mentalna snaga. a 'glavu' ili imas, ili ne. tokom godina sigurno sazrevas, ali to, da li si pobednik, ili ne, vidi se vec u detinjstvu.
    (singrrr!, 14. septembar 2020 18:03)

    # Link komentara

  69. A jel to neka nova srpska riječ " viner(a)". Nisam je učio u Jugoslaviji do 1974 godine ali sam je učio u Americi, zvuči mi nekako poznato.
    (Mama Mia, 14. septembar 2020 18:01)

    # Link komentara

  70. @srle
    Sine vec dobrih pet godina velika trojka(u smislu medjusobnog takmicenja,"epskih meceva"),gotovo da ne postoji.Prvo smo imali onu dominaciju Djokovica(ostala dvojica malo su igrali,malo nisu),onda dominacija Mareja(Djokovic se raspao,druge dvojice nije ni bilo),onda su se Rodja i Nadal vratili titulama sa prosecnim igrama(Mareja i Novaka nije ni bilo),pa se Novak opet vratio i dominirao(preko raznih Gofana i Andersona,Rodja se raspao,Nadal djene djene),jedino prosli Vimbldon je bio steciste meceva koje su prizivala stara dobra vremana,ali cak i cuveno finale je bilo daleko od nekakvog atomskog tenisa,poen za poen,takticko nadmudrivanje gde je Novak izasao kao pobednik usled neverovatne motivisanosti(porazom bi verovatno ispao iz te famozne goat trke).A usput se stidljivo usunjala u teniski vrh ta nova generacija koju gledasmo u zavrsnici US opena,sve cesce uzimavsi skalp najvecima,osvajajuci pokoje Masterse,pruzajuci sa vremena na vreme i izuzetan nivo tenisa(npr.Medvedev prosle sezone,na momente i blesavi Kirjos),jedino na najvecim turnirima su imali kocnice i nikako nisu mogli i tu da preuzmu uzde.Ali realno je da sa ovim turnirom i oni dobiju toliko potrebnu psiholosku inekciju i ne treba se cuditi ako oni nastave sa trofejima i kada se ovi vrate.I nemoj se tesiti,niko nece bas mnogo suze roniti za Nolom i ostalima jer je takav zivot,svako je zamenljiv,pa pogledaj Mesija,jedan krah i sve se zaboravilo jer nadolaze razni Mbapei,Halandi,prosto to je sport
    (tri debela nemca, 14. septembar 2020 17:55)

    # Link komentara

  71. Nole je bog otac tenisa,treba da mu napravimo zlatnu statuu,da stoji negde gde svi prolaze...takav sportista i covek se radja jednom u 100 god a u jednoj zemlji jednom u 1000!
    (ivannyc, 14. septembar 2020 17:53)

    # Link komentara

  72. "Dominik Tim i Aleksander Zverev odigrali su jedno od lošijih Grend slem finala u poslednjih nekoliko godina."

    Ova rečenica je dosta subjektivna. Meč je po kvalitetu bio ma veoma visokom nivou. Odlični i spektakularni poeni, preokreti, neizvesnost do poslednjeg poena. Da su identično isti meč odigrali Novak i Nadal, Nadal i Rodžer ili Novak i Rodžer, kladim se da bi naslov bio "legendarni meč dvojice velikana kojo će se upisati u istorijske knjige". Zato, mislim da bi trebalo malo više objektivnosti ubaciti u svoj pogled. Meč je bio fantastičan.
    (Masariko, 14. septembar 2020 17:49)

    # Link komentara

  73. Ovo je potpuna istina tim ne moze da retirnira na drugi servis jer skoro stoji do liniskog sudije loptice padaju plitko zato zverev stakno izlazi na mrezu ali nemac posle drugog seta igrao na siguricu samo prebacuje lopticu i ceka gresku Tima Navratilova je sve rekla da Zverev igra previse pasivno.
    (Seki, 14. septembar 2020 17:46)

    # Link komentara

  74. Titula je titula, nije vazno da li je ostvarena ovakvom ili onakvom igrom, ta je igra dovela do cilja ma kakva bila. Svima nam je zao sto je Novak uskracen za nju, ali i Tim i Zverev zasluzuju postovanje.
    (garda, 14. septembar 2020 17:45)

    # Link komentara

  75. Kad budu igrali velika trojka po GS turnirima ovi klinci nemaju šanse ali nikakve.Jednog pobediti ajd nekako ali drugog i to recimo polufinale i finale je nemoguca misija.Znaju svi oni koji tenis prate da sa odlaskom velike trojke odlazi i najbolje sto je tenis ikada imao i doziveo.
    U jednom momentu da se dese tri igraca koji drze 56 slemova!?Eeeej 56 slemova...
    Cifra od koje se vrti glava.
    Pamtim jos Borga i njegov drveni reket dugu kosu znojnicu na celu.Bio mi idol.
    Posle njega dođe ,,ludi,,Mekenro koji je uveo nesto novo svađe sa sudijama.
    Tada se pojavljuje Lendl.Navijao za njega jer su svi na stadionu bili protiv njega.Tek kasnije sam shvatio i zbog čega.
    U tom periodu su igrali velicine poput Edberga,Vilandera,Bekera,Lendla,Mekenroa...Međusobno su delili GSove.
    Dolazak Samprasa i Agasija a gasenje navedenih je omogucio da Sampras osvoji 14GS titula.Nije imao mnogo rivala pa je uspio iskoristiti svoje mogucnosti do maksimuma.Tada se verovalo da niko nece prestici Borga a Sampras je to uradio.Mada po meni nije bio savrseni igrac.
    Borg da je hteo da putuje do Australije uzeo bi jos titula.
    Onda je nastupila praznina u kojoj se snasao Federer i uzeo dobar deo trofeja dok nisu stasali Nadal i Đoković.
    U jednom momentu tri top igraca sa tri razlicita stila.
    Do danas a i u buducnosti ce njih trojica kolo da vode.Sve dok ne pređu Federar nece stati.Kad se to desi mislim da ce se tad Federer oprostiti od tenisa.
    Nadal i Đokovic ce trajati jos minimalno 5 do 6 godina.
    Po treninzima i govoru tela oni to mogu.
    Nece osvajati sve ali opet dovoljno za istoriju.
    Ovi mladi ce se smenjivati.Sa vremenom kada odu sa scene velika trojka ostace praznina ali ce vreme uciniti svoje.
    Pricacemo o novim teniserima upoređivati sa ,,trojkom,, ali ce i to proci.
    Đoković Nadal Federer se samo jednom desi u zivotu i nikad vise.
    Sreca pa imamo net i sve gledam od pocetka njihovih međusobnih duela.
    To su bili istorijski mečevi
    Akcioni trileri
    (Mirko Kojotovski, 14. septembar 2020 17:45)

    # Link komentara

  76. MEC UOPSTE NIJE BIO LOS,NEDOSTATAK PUBLIKE JE VELIKI MINUS ZA OVAJ TURNIR. UVEK CE BITI TENISA,UVEK SE POJAVI NESTO DOBRO.KO VOLI TENIS,I BEZ VELIKE TROJKE CE GLEDATI.MOJ PRVI MEC KOJI SAM GKEDAO JE ROD LEJVER I DJON NJUKOMB, NOVAK NADAL I FEDERER NISU SE NI RODILI,PA SE TENIS GLEDAO.
    (Brajan, 14. septembar 2020 17:43)

    # Link komentara

  77. Kada macke nema, misevi kolo vode !
    (Car, 14. septembar 2020 17:05) # Link komentara

    Čujem da je jedan od miševa vodio kolo do četvrtog kola...
    (profesi(j)oznalac, 14. septembar 2020 17:42)

    # Link komentara

  78. Velika trojka zajedno je osvojila 56 GS. To je period od 14 godina da osvaja sve GS. Do tada bi
    Tim imao 41 god., A Zverev 37.
    Jasno je sta su uradila
    TRI MUSKETARA.
    (Zoran, 14. septembar 2020 17:42)

    # Link komentara

  79. posle odlaska velike trojke tenis se vraca u doba izmedju Agasija i Samprasa i velike trojke, tj. gomila osrednjih igraca gde svako svakoga moze da pobedi - makar ce za kladionicare biti bolje kvote ako nista drugo
    (marica, kriv, razumevanje..., 14. septembar 2020 17:40)

    # Link komentara

  80. Nolovci imaju nesto da kazu o lepoti.?Pa sta je bolje finale US open 2018 ili W 2018.Pa ni u prva 5 meca najlepsa meca u finalu na GS ne spadaaju gde je igrao Nolo.Najlepsa su recimo W 2008,W 2007. AO 2017 ili AO 2009.
    (King Roger, 14. septembar 2020 17:35)

    # Link komentara

  81. Mene interesuje sta kaze Bartoli? Jel i dalje nije "vredna" ova titula jer nisu igrali Nadal i Federer ili je sada kada nije bilo Djokovica ipak postala "vredna"?
    (Black, 14. septembar 2020 17:31)

    # Link komentara

  82. @BRE
    Najbolja era tenisa je bila od sredine osamdesetih do kraja devedesetih,velika trojka je prosto imala srece da je ostatak karavana u zadnjih 10-15 godina blago receno kriminalan.Koga su oni imali(osim Mareja)?Vavrinku koji ozbiljno odigra otprilike turnir godisnje,Delpotra koji je zdrav jednom u 5 godina.Ostali teska boranija,svi ti razni Berdisi,Fereri,Raonici,Nisikoriji,Conge,gde ces veces dokaza od ondasnje dominacije Endija Mareja u vreme odsustva tkz.velike trojke,ni kriv ni duzan(sami Nolovci ga zovu najlosijim br.1)je imao jednu od najvecih dominacija u istoriji jer je za konkurenciju imao sve njih,i realno bilo ko od ovih nadolazecih je bolji nego sto su oni ikada bili.Okej,niko od novajlija nije nivo Rozera(jedino je Pit Sampras u istoriji bio slicno igracko savrsenstvo),niko od njih nece na sljaci biti Nadal,ali zasto Medvedev,Cicipas ili Zverev ne bi imali karijeru poput Noleta,momci 22-23 godine,vec par godina se motaju oko vrha,Nole u tim godinama jedan jedini slem,nista puno bolji i njemu se otvorilo sa Federerovim tridesetim i Nadalovom povredom stopala,uostalom vreme ce pokazati,naravno mi cemo uvek njih omalovazavati,govoriti kako nisu Noletu do nokta,ali videcemo u buducnosti od kojeg je ko materijala,u svakom slucaju nece tenis propasti jer niko nije nezamenljiv a nama ostaje da se nadamo da ce u buducnosti mali Kecmanovic biti vazna karika u lancu(Djokovic biti nece,ali potencijal itekako ima),jedino tako cemo i nastaviti uopste da pratimo ovaj sport
    (nikos galis, 14. septembar 2020 17:28)

    # Link komentara

  83. Ako je ovo bilo jedno od “najlosijih” grand slam finala, onda ja stvarno ne znam nista o tenisu. A igram ga 30 godina.
    (wtf, 14. septembar 2020 17:27)

    # Link komentara

  84. Dobar tekst. Sinoćnje finale US Opena je bilo daleko, daleko ispod nivoa jednog dinala Gren Slema, naročito ako ga poredimo sa bilo kojim finalom koje su odigrali članovi Velike trojke. Jednostavno, delovali su uplašeno obojica, znali su da će jedan od njih napraviti istorijski uspeh, uspeh koji su do skora mogli samo da sanjaju jer im Big 3 nisu dopuštali to, međutim sada su znali da će jedan od njih konačno uzeti svoj prvi GS i to ih je blokiralo, igrali su u grču, znajući da im je to velika istorijska šansa, pravili mnogo, mnogo grešaka, 14 duplih napraviti u jednom GS finalu, mislim, šta reći, servirati tek nešto preko 100 kilometara na čas, praviti gomilu neiznuđenih, zaista jako jako nisko je kvalitet tenisa bio u sinoćnjem finalu, gotovo na nivou Čelendžera je u pojedinim momentima delovalo ovo GS finale, obojica su se nadmetali u broju grešaka a ne u broju vinera. Ali ne treba im zameriti niti tražiti od njih da igraju kao Big 3, to je nemoguće, to se neće u skorije vreme ponoviti, ali ne smeju se omalovažavati nikako, odlični su igrači, i dobri momci, i naravno umeju da igraju tenis to je jasno. Ovo sinoć je obojici bilo vatreno krštenje iliti probijanje leda, bili su pod pritiskom, zato su mnogo grešili. Na kraju, treba reći i da je Zverev osvojio ne bi bilo nezasluženo, borio se dečko, želeo titulu, ali je generalno gledano Tim zasluženo šampion, igrao je najbolje na ovom US Openu i zasluženo ga osvojio.
    (Ivan, 14. septembar 2020 17:24)

    # Link komentara

  85. (Andjela, 14. septembar 2020 16:44)

    Новак није никако пребацивач лоптице јер ако Феђа Д Бој пошаље лепоту и тениску уметност, враћање тога мора бити још већа уметност. Дакле, лепота и уметност на квадрат.
    (3900, 14. septembar 2020 17:23)

    # Link komentara

  86. Prvo, Novak uopste nije bio los u tom mecu na svaki nacin pokusava se diskreditacija svakog finala sto se Novaka tiče, al nebitno... Da je kojim slučajem Djoković osvojio US open komentari bi bili da nema Fed. i Nad. onda je lako. Svaka cast za Tima bez obzira na sve,ali Djoković je na tvoju zalost vrhunski teniser na ATP No.1 i biće još dugo vremena i neka narednih 4-5 god uzme po jedan GS dovoljno.
    (Ggffvgv, 14. septembar 2020 17:22)

    # Link komentara

  87. Kao što je otojuč kazala /dobronamerno/ Martina Navratilova A. Zverev je "prebacivač loptice".... ali uopšte gledano tenis je počeo da gubi popularnost kada? Kada se pojavila prva generacija "prebacivača loptica" (Marej, Novak, Vavrinka, Nišikori,....) To je kao u Fudbalu cilj je ne da "postigneš" gol nego da "ne primiš gol".... Kao što se fudbal gleda zbog golova tako se tenis ranije gledao zbog "pravljenja poena" (u nekoliko koraka ti si protivnika doveo do toga da ne može da ti vrati lopticu)....Jedan od poslednjih koji drži korak sa tim starim vremenima je Federer.... Tenis će sve više da gubi publiku, koga zanima da gleda "prebacivače loptica" smisao da dobiješ poen tako što će protivnih fizički da se umori pa će pogrešiti.... umesto "viteškog nadigravanja" tenis je postao "gladijatorstvo".
    (Andjela, 14. septembar 2020 16:44)

    Bravo Andjela pravo u centar.Btw lepo ime.
    (King Roger, 14. septembar 2020 17:21)

    # Link komentara

  88. Ne zaboravite kako je Tim odigrao protiv Medvedeva polufinale
    (mike, 14. septembar 2020 17:20)

    # Link komentara

  89. Najgore finale je ono 2019 gde je tri puta lošiji igrač u tom finalu osvojio.
    (cxy, 14. septembar 2020 17:18)

    # Link komentara

  90. Pa i Djokovićev tenis je žešće smaranje, ništa bolje od ovoga šta videsmo sinoć (čak gore) ali njegovim navijačima je zanimljivo, i ne samo zajimljivo nego baš oni našli da kritikuju. Ali ok, njima se svidja svaka Djokovićeva glupost, tako daaa.....
    (Da da, 14. septembar 2020 17:17)

    # Link komentara

  91. Daleko su oni od velike trojke, nije valjda neko ocekivao madzionicarske trikove? Nemaju oni tu glavu ko ova trojica. I da budemo realni, ko zna kada ce se ponovo pojaviti igraci kao Djokovic, Federer i Nadal...
    (Ljuba, 14. septembar 2020 17:16)

    # Link komentara

  92. Najodvratniji turnir u svakom slučaju.
    (Myrthos, 14. septembar 2020 17:15)

    # Link komentara

  93. @andjela: fudbal se gleda zbog golova, sve dok ne igra tim za koji zapravo navijas...
    i ja kad gledam real - barsa zelim da bude 7+... ali zvezdinih 0:0 na svetom nikoli ne bih menjao ni za milion golova...
    poenta profesionalnog sporta je pobeda, a rekreativnog zdravlje...
    uostalom kako je moguce da najpopularniji sport na svetu cesto zavrsava bez "onoga sto je poenta"?!? ostali popularni sportovi su puni golova/koseva/poena...
    (lal, 14. septembar 2020 17:12)

    # Link komentara

  94.  što je otojuč kazala /dobronamerno/ Martina Navratilova A. Zverev je "prebacivač loptice".... ali uopšte gledano tenis je počeo da gubi popularnost kada? Kada se pojavila prva generacija "prebacivača loptica" (Marej, Novak, Vavrinka, Nišikori,....) To je kao u Fudbalu cilj je ne da "postigneš" gol nego da "ne primiš gol".... Kao što se fudbal gleda zbog golova tako se tenis ranije gledao zbog "pravljenja poena" (u nekoliko koraka ti si protivnika doveo do toga da ne može da ti vrati lopticu)....Jedan od poslednjih koji drži korak sa tim starim vremenima je Federer.... Tenis će sve više da gubi publiku, koga zanima da gleda "prebacivače loptica" smisao da dobiješ poen tako što će protivnih fizički da se umori pa će pogrešiti.... umesto "viteškog nadigravanja" tenis je postao "gladijatorstvo".
    (Andjela, 14. septembar 2020 16:44)

    Hoces da kazes da je danasnja NBA sa po tristo poena po utakmici gledanija nego ona 90-ih sa manje poena?
    (miro11, 14. septembar 2020 17:11)

    # Link komentara

  95. A kakvo je bilo finale US Opena 2018, ili finala Roland Garrosa poslednje 3 godine? Ili možda finale Wimbledona 2018? Koliko ste licemerni pa to je užas. Mislite da to što imamo najboljeg tenisera na svetu nam daje za pravo da komentarišemo druge tenisere?
    (Dior, 14. septembar 2020 16:32)

    Demokratija nam dozvoljava da komentatisemo bilo sta ako zelimo a ne Novak Djokovic ili bilo ko drugi.
    (samo jako, 14. septembar 2020 17:11)

    # Link komentara

  96. "Zabrinjavajuće je izgledalo finale kada se gleda budućnost tenisa"

    Nije zabrinjavajuće. Velika trojka nas je razmazila. Ogroman deo teniske publike uopšte nije ni svestan šta gleda i čemu prisustvuje. Njih trojica u isto vreme... to je, najkraće rečeno, anomalija. Kad oni odu tenis će se vratiti u redovnu kolotečinu od pre 20+ godina kada uopšte neće biti neobično da 4 GS titule osvoje 4 različita tenisera.
    (John, 14. septembar 2020 17:10)

    # Link komentara

  97. Kad nema macaka misevi kolo vode.
    (Goran, 14. septembar 2020 17:05)

    # Link komentara

  98. Kada macke nema, misevi kolo vode !
    (Car, 14. septembar 2020 17:05)

    # Link komentara

  99. Ne razumem!! Zasto je losije??? Samo zato sto ne igraju ona trojica( Djokovic, Federer i Nadal) ?? Paaa? Postoje i drugi teniseri osim njih trojice. I ovi momci zasluzuju titule, da se o njima prica i pise, smena generacija je nesto normalno i prirodno. To sto smo mi navikli na onu trojicu je druga prica i uopste ne treba da umanjuje kvalitet ni vrednost ovih recimo momaka.
    (Andrija, 14. septembar 2020 17:01)

    # Link komentara

  100. Sada se za Tima kaže da je budućnost tenisa a ima 27 godina. Djokoviću su novinari kad je imao 29 rekli da je veteran.
    (kickers, 14. septembar 2020 16:57)

    # Link komentara

  101. Uzivace istinski ljubitelji ove igre. Vi, nolovci, u rupe odakle ste i izmileli 2011-e.
    (Mikii

    Nema mesta u rupi od Vas koji se javljate iz nje.
    (Js, 14. septembar 2020 16:55)

    # Link komentara

  102. tako im i treba,glume neka pravila. đokovic da se zainati i vise ni ne igra us open. svake godine po jedan gslem osvoji i njemu dovoljno da predje federera
    (genijalac, 14. septembar 2020 16:54)

    # Link komentara

  103. Mislim da je finale bilo zanimljivo, veliki preokret, neizvjesnost u petom setu, dosta odlicnih poena. Da je bilo publike, bio bi mnogo bolji utisak. I ne slazem se da je bilo lose finale. Gledali smo sa Novakom dosta mucnih finala. Sjecam se sa Marejom jednog na AO. Uzas od tenisa. Ali to je pritisak, igra se stegnuto. Pa ono Vimbldonsko finale od prosle godine je po meni bilo gore, ali onaj zavrsetak i nestvarno izvlacenje Novaka mu daje draz. Novak je bio los u tom mecu.
    (kaokakao, 14. septembar 2020 16:52)

    # Link komentara

  104. Iskreno kvalitet tenisa u finalu je bio očajan. Veliko je pitanje kako će sad Tim igrati na Rolan Garosu, koji je još zahtevniji za igru. Nije favorit za titulu, nadam se finalu Đoković i Nadal pred publikom, pa da uživamo u atomskom tenisu. U svakom slučaju sve čestitke Timu, ako je neko zaslužio da osvoji to je on. Ali tek sada vidimo koliko je teško osvojiti JEDAN grend slem turnir, a kamoli dvocifren broj, plakaće mnogi ljubitelji tenisa kada se povuče velika trojka.
    (srle, 14. septembar 2020 16:51)

    # Link komentara

  105. Meč je bio dobar i veoma zanimljiv još nije bilo publike
    (Garo, 14. septembar 2020 16:50)

    # Link komentara

  106. @Srki, umro, kad, ma nije moguće?
    Ha Ha!
    (Nelson, 14. septembar 2020 16:48)

    # Link komentara

  107. Tim ce presisati Djokovica po GS titulama.Ja kada vam kazem!
    (Dobros-AV, 14. septembar 2020 16:29)

    Kako nece. Ima 27 godina, tek krenuo da igra tenis. Novak je sa 27 imao 7 titula. Jedina olaksavajuca okolnost mu je sto nece imati neku konkurenciju, ali mislim da ce se brzo istrositi, da su ovo godine njegovog limita. Previse jako udara lopticu, doci ce kad to na naplatu.
    (kaokakao, 14. septembar 2020 16:46)

    # Link komentara

  108. Tim je vrhunski teniser,ali Zverev koji je visok skoro 2 metra usporava igru,i to je cinjenica.Generalno je problm kada dodjie neki visoki teniser u polufinalu i finalu,to realno nikada ne moze biti vrhunski mec,zato sto se visoki teniseri uglavnom najvise fokusiraju na servis.Daleko od toga da Zverev ima samo servis,on igra sjajno i sa osnovne linije,ali ne mozee konstantno da igra dobro sa osnovne linije,i onda dolazi do pada kvaliteta tenisa.
    (Simke, 14. septembar 2020 16:46)

    # Link komentara

  109. Kao što je otojuč kazala /dobronamerno/ Martina Navratilova A. Zverev je "prebacivač loptice".... ali uopšte gledano tenis je počeo da gubi popularnost kada? Kada se pojavila prva generacija "prebacivača loptica" (Marej, Novak, Vavrinka, Nišikori,....) To je kao u Fudbalu cilj je ne da "postigneš" gol nego da "ne primiš gol".... Kao što se fudbal gleda zbog golova tako se tenis ranije gledao zbog "pravljenja poena" (u nekoliko koraka ti si protivnika doveo do toga da ne može da ti vrati lopticu)....Jedan od poslednjih koji drži korak sa tim starim vremenima je Federer.... Tenis će sve više da gubi publiku, koga zanima da gleda "prebacivače loptica" smisao da dobiješ poen tako što će protivnih fizički da se umori pa će pogrešiti.... umesto "viteškog nadigravanja" tenis je postao "gladijatorstvo".
    (Andjela, 14. septembar 2020 16:44)

    # Link komentara

  110. Mišljenja sam da u ovoj dvojici ima sada već težine postignuća koja smanjuje prevelik respekt prema velikoj trojci. Ja vam garantujem da su Đoković, Nadal i Federer navijali za Zvereva, jer u njemu nisu videli veliku opasnost kao u Timu. Tim je pobedio Nadala 5, Đokovića 4, Federera 5 puta, a sada ima i GS i nema više taj sindrom Davida Ferera/Davidenka. Sve ima svoje vreme, možda je vreme da se ozbiljnije uzdrma velika trojka, jer prirodnije je i bolje za sam sport da se novi šampioni bore i naslede stare, videćemo veća na RG.
    (Duck Dodgers, 14. septembar 2020 16:43)

    # Link komentara

  111. Titula je titula. Treba cestitati Timu na osvajanju i neka nastavi dalje, nema sta drugo. Organizatori zaustavise Novaka, a ubedjen sam da bi pocistio obojicu sa po 3-0 i to da igra mec za mecom, bez odmora. Moje misljenje je da tenis nije u dobrim i sigurnim rukama. Najjaca stvar sto vrlo lako moze doci neki prosecni anonimus i 'sutra' uzeti 30 gs titula, protiv ovakvih prosecnih tenisera i smatrati se najboljim ikada. Tenis je skup sport i igraju ga i treniraju danas samo deca bogatasa, sa malo ili vrlo malo tenisa, jednostavno to gledaju kao hobi. Dok neki super talentovani decak ili devojcica, ta skupa putovanja, treninge, trenere i ostalo ne mogu sebi da priuste. Najbolja i najjaca era tenisa je na izdisaju, nazalost.
    (BRE, 14. septembar 2020 16:42)

    # Link komentara

  112. Zasto se ne pomene cinjenica da je Tim prosao Medvedeva nakon neverovatnih propusta u igri Rusa prilikom servisa za set u drugom i trecem. Tim je i te setove nekako izvukao i pobedio, u tom mecu nije pokazao igru na nivou, peti set jucerasnjeg meca ne zelim da komentarisem, servisi od 100km/h, greske iz otvorenih pozicija, strah od pobede.. Budimo realni tenis posle ove trojice, sada vec moze da se kaze i cetvorice, jer i da je Endi zdrav pitanje je da li bi se ova mladja generacija i dokopala polufinala, vratice se dvadeset godina unazad, u eru Filipusisa, Bagtatisa, Hjuita i ostalih, koji su sjajni igraci, ali daleko od ovih na koje smo navikli. I da, mislim da nas ceka promena u tenisu, pre svega mislim na broj setova na GS takmicenjima.
    (Ludovan, 14. septembar 2020 16:42)

    # Link komentara

  113. Djokovicev poslednji Wimbledon protiv Federera bio katastrofa meč, spasavanje je bilo spektakularno, ali meč kao meč nikakav. Tako da nema potrebe za pametovanjem.
    (zzzz, 14. septembar 2020 16:42)

    # Link komentara

  114. Ova titula je poklon za Tima. Zverev u prva dva seta servira +130mh a u
    petom setu daleko losije pa je bilo i 64mh. Prepao se Zverev prve titule
    isto ko Federer na Vimbldonu dvadeset prve.
    (//,,, 14. septembar 2020 16:41)

    # Link komentara

  115. Dajte kosku mikiju da ne rezi
    (gligor marinada, 14. septembar 2020 16:40)

    # Link komentara

  116. Dugo se nece pojaviti kvalitet slican Noeltu,Nadalu i Federeru...U svakom smislu,za sad ni blizu nema ko da ih nasledi
    (Nikola, 14. septembar 2020 16:40)

    # Link komentara

  117. ma da. loš tenis. ništa bez đokovića. hm hm
    (bole10, 14. septembar 2020 16:38)

    # Link komentara

  118. @Topnik

    Naš Rodžer je već otišao u večnost.
    (Srki, 14. septembar 2020 16:38)

    # Link komentara

  119. Tim je mnogo bolji i ofanzivniji igrac u polju, ali je sinoc bio prenervozan. Sada, kada je probio led i osvojio gs titulu bice najozbiljniji protivnik Novaku i Nadalu.
    (Milos, 14. septembar 2020 16:38)

    # Link komentara

  120. Zasto ljudima u Srbiji smetaju mladi teniseri? Zasto pljuju tenisere, one iste koji igraju u najjacoj eri Novaka? Taj isti Novak je bio na ovom turniru, kada je on otisao nisu promenili ostale igrace. Ostavite ih vise na miru, ako mozete cestitajte, ako ne, niko ne mora da ih prati. Medvedev i Tim su igrali finale pre finala, a sada odjednom njih dvojica nisu dostojni finala. Saberite se novinari, konstantno sami sebi kontrirate. Najlosije izvestavanje sa nekog turnira.
    (Ajme, 14. septembar 2020 16:38)

    # Link komentara

  121. Trećerazredni kvalitet... Beda.
    (Mare, 14. septembar 2020 16:37)

    # Link komentara

  122. Kako uopće uživati u tenisu nakon odlaska velike trojke? Nikome se neda gledati Zvereva i ekipu.
    (Topnik, 14. septembar 2020 16:26)

    Uzivace istinski ljubitelji ove igre. Vi, nolovci, u rupe odakle ste i izmileli 2011-e.
    (Mikii, 14. septembar 2020 16:35)

    # Link komentara

  123. A kakvo je bilo finale US Opena 2018, ili finala Roland Garrosa poslednje 3 godine? Ili možda finale Wimbledona 2018? Koliko ste licemerni pa to je užas. Mislite da to što imamo najboljeg tenisera na svetu nam daje za pravo da komentarišemo druge tenisere?
    (Dior, 14. septembar 2020 16:32)

    # Link komentara

  124. Tim ce presisati Djokovica po GS titulama.Ja kada vam kazem!
    (Dobros-AV, 14. septembar 2020 16:29)

    # Link komentara

  125. Ljudi da se ne zezamo, Novak bi bez ikakve muke osvojio ovo da nije diskvalifikovan. Ali ajde da kazemo jednostavno svaka čast Timu. Kakve partije je pružao do sada u finalima Gren Slema red je da osvoji bar jednom, ipak je 3. teniser sveta. Nećemo da ga spuštamo sada jer Novak nije osvojio. A sto se Noleta tice, zacepice usta amerima kad tad.
    (Veljko, 14. septembar 2020 16:28)

    # Link komentara

  126. Kako uopće uživati u tenisu nakon odlaska velike trojke? Nikome se neda gledati Zvereva i ekipu.
    (Topnik, 14. septembar 2020 16:26)

    # Link komentara