Milan sa Šatrijea - Roland Garros 2023 -

Polufinalistkinja RG za B92.net otkrila: Zašto baš tenis?

Slovenačka teniserka Tamara Zidanšek 2021. igrala je polufinale Rolan Garosa. Ove, eliminisana je u prvom kolu.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Od nje je bolja bila Kineskinja Kvinven Ženg, koja je stigla do ubedljivog trijumfa od 6:3, 6:1, posle samo 76 minuta igre.

Zidanšek, 25-godišnjakinja iz mesta Postojna, govorila je za B92.net nakon ispadanja iz takmičenja u singlu.

Do glavnog žreba je stigla kroz kvalifikacije, u kojima je bolja bila od Abduraimove, Zaharove i Bolsove Zadoinov.

"Danas nije bilo baš najbolje. Treba da gledam širu sliku. Bila sam sad malo povređena. Bila sam u fazi oporavka, nisam igrala mesec dana. Madrid i Rim sam gledala od kuće na TV-u. Da mi je neko tada rekao da ću sada igrati prvo kolo, bila bih zadovoljna. Tako da, danas nije bilo najbolje, ali nisam imala ni vremena da treniram kako sam htela. Iz ove situacije sam izvukla maksimum", rekla je Zidanšek za B92.net.

Zidanšek je najbolji plasman imala u februaru prošle godine, kada je bila 22. na svetu. Međutim, u međuvremenu je ispala iz Top 100.

"Nema problema. Devojke dobro igraju. Rang lista nije toliko releventna... Možda je bila pre 10 godina. Poslednje dve sezone su bile dobre, polufinale Rolan Garosa ovde. Osvojila sam turnir potom. Prošle godine sam imala probleme sa zdravljem. Nisam bila konstantna. U suštini nema problema sada, znam da igram dobar tenis, da mogu, mislim da je to najbitnije. Na pravom sam putu. Sada je potrebno samo malo vremena da stvari dođu na svoje mesto".

Tamara kaže da u ženskom tenisu nema toliko razlike u kvalitetu između Top 10 i Top 100 igračice, za razliku od muškog.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

"Nema tolike razlike. U muškom imate Đokovića, Nadala, Cicipasa, koji su fizički spremni. U ženskom tenisu imate Igu koja je brza, brzo se kreće, ali generalno imate sve, visoke, niske, različite igračice, zato je malo zanimljivije".

Zidanšek dolazi iz Slovenije, zemlje u kojoj tenis svakako nije nacionalni sport, a uz osmeh je odgovorila na pitanje zašto je izabrala baš beli sport.

"Trenirala sam snoubording. Odlučila sam se za tenis jer mi je bilo hladno".

Tamara će u prvom kolu dubla, u paru sa Egipćankom Majar Šerif, igrati protiv Mađarice Bondar i Belgijanke Minen.

"Igram dubl ovde. Prijavljena sam za Makarsku 125 u drugoj nedelji. Nadam se da neću igrati, jer igram parove ovde. Onda idem na travu", zaključila je Zidanšek.

Zidanšek je jedinu titulu u singlu u karijeri osvojila u Lozani 2021. godine, nedugo nakon spomenutog polufinala Rolan Garosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.