- Komentari -
  1. Ovo u opšte nije bitno da osvoji, jer Novak već ima 4GS osvojena u nizu i držao ih je odjednom u istom trenutku. To se desilo 2016 god. Koja je razlika da 4GS u nizu osvoji u Junu ili da to bude recimo Januar ? Po meni nikakva. Mnogo važniji rekord je što Novak ima svaki GS minimum 3 puta osvojen. A po meni najvažniji i najteže oboriv rekord je kada je te 2016 god ima preko 16.000 Atp poena. Za taj rekord mu je trebalo da u istom trenutku ima osvojena 4 GS, 6 mastersa (1 Final masters ) to nikad niko neće oboriti.
    (Detelinarac, 12. jun 2023 17:16)

    # Link komentara

  2. i da u tom finalu za kalendarski slem
    ispresavija onog krakatog, glavatog ruskog smrada kojem je ostao dužan od 2021.
    (spori rodrigez, 12. jun 2023 17:11)

    # Link komentara

  3. Ako mene neko pita ,a ne…ja bih na njegovom mestu forsirao bas ova dva sledeća slema ,jer ako ih uzme ove i sledeće godine biće prvi po titulama i na W i na U.S openu ..Australiju bih batalio ,došao objasnio sto ste me izbacili i asta La vista ,10/10 ,ne bih to kvario…RG mnogo snage oduzima ,tako da samo lagano W koji ti ide od ruke da sa 9 srozao skroz RF i U.S open koji ti je mnogo ostao dužan za previše kikseva i trauma…uzmeš ta 4 i sa 27 im mašeš sa planine
    (bla bla, 12. jun 2023 16:40)

    # Link komentara

  4. Jedino mi taj US Open još uvek predstavlja malu tihu patnju, nije normalno da Novak od 9 finala ima "samo" 3 titule. Konors, Sampras i Federer imaju po 5, Mekinro i Rafa po 4 a Novak 3, to mi nekako ne deluje prirodno ?. Još samo jedan i meni dosta.
    (Соко сиви, 12. jun 2023 14:37)

    5 US Opena mnogo bolje zvuci:-D 12 AO, 4-5 RG, 9-10 WB i 5 US, moze tako? :-D Svakako bi i imao toliko na kraju da ga nisu onako saplitali i sputavali, ali, i da on sam nije sebi otezao jer je bio tvrdoglav po pitanju vakcine.
    (Dezurni smarac, 12. jun 2023 16:34)

    # Link komentara

  5. Novak je sad veoma blizu najboljih sportista svih vremena, ali ako bi uspio da ostvari i kalendarski GS, bio bi ravnopravan kandidat za najvećeg sportistu svih vremena. Imajući u vidu i okolnosti u kojima su nastupali, Muhamed Ali i Novak Djoković su verovatno najuspešniji.
    (nemanja, 12. jun 2023 15:53)

    # Link komentara

  6. @Zdenko
    Cuj izmislio kao dostignuce? Treba biti realan i priznati koje je to dostignuce. To je kao tripla kruna u fudbalu. Mozda jos teze, obzirom koliko je retko...
    (Mister Vo, 12. jun 2023 15:22)

    # Link komentara

  7. Baš me zanima koja je razlika četri GS u istoj godini ili četri zaredom u dve godine. Dobio si ih sva četri pa si ih dobio, krenuo od Australije ili bilo kog drugog turnira. Po meni, najteže je ih je osvojiti ako počinješ tipa sa RG ili W iz prostog razloga jer ide pauza posle USO i izlazak iz forme, pa onda opet početak treninga i hvatanje forme za AO. I inače mislim da je osvojiti AO u januaru ozbiljno teško.
    (Radovan, 12. jun 2023 14:48)

    # Link komentara

  8. U svetskim medijima se nekako još uvek ne sme pomenuti da će Novak eventualnom pobedom na Vimbldonu izjednačiti Federerov rekord od 8 titula. Svi se i dalje grčevito drže teze da je Vimbldon "druga dnevna soba Rodžera Federera". Zato su i požurili prošle godine da naprave onu ceremoniju i špalir pobednika dok je još uvek Federer na vrhu sa 8 titula.

    Ovom pobedom na RG, moje ambicije kao navijača su potpuno zadovoljene što se tiče Rolan Garosa. Bio je to vraški težak i bolan turnir ali sa ove 2 titule u poednje 3 godine je sve potaman. Uvek sam mislio da Novak treba da završi karijeru sa najmanje 3 trofeja i izjednači se sa Vilanderom, Kuertenom i Lendlom. Ispred su samo Rafa i Borg - pošteno.

    Ambicije na AO su takođe zadovoljene, 10/10, La decima, niko drugi ni prići a sve odsad je bonus. Vimbldon rekoh, tu je i taj rekord na dohvat ruke - da i on ima 5 uzastopnih gren slemova na jednom turniru i izjednači rekord "nedodirljivog i najlepšeg".

    Jedino mi taj US Open još uvek predstavlja malu tihu patnju, nije normalno da Novak od 9 finala ima "samo" 3 titule. Konors, Sampras i Federer imaju po 5, Mekinro i Rafa po 4 a Novak 3, to mi nekako ne deluje prirodno ?. Još samo jedan i meni dosta.
    (Соко сиви, 12. jun 2023 14:37)

    # Link komentara

  9. Bravo Noooleee!!!,ali si mi odneo pola zivota
    (Zvex, 12. jun 2023 13:50)

    # Link komentara

  10. Samo ti Novače uzmi Vimbldon, ima vremena za US Open. A čak ako i ne uspeš, ostaju 24 titule GS. To je važnije od tog famoznog kalendarskog koji je neko izmislio kao neko dostignuće. Sada je prilika da pobegneš i samo se na to fokusiraj. Nadal je mislim završio sa GS.
    (Zdenko, 12. jun 2023 12:49)

    # Link komentara

  11. Bez ikakvog pritiska, očekivanja.. Da, nadanja uvek postoje, ali Novak i da nije juče uzeo titulu neosporno najveći bi bio i tad, bez nje.
    Ali pošto je dokazao mnogo puta, osvojivši ih, besmislene zabrane su mu to onemogućile, lako je moglo da se dogodi, da je odigrao Australijan Open i US Open prošle godine, da bi sad već pored potencijalnog Kalendarskog Slema ove godine, imao i peti potencijalni u nizu slem u Londonu!!!
    Što je za čoveka od 36 godine nestvarno. Tri učešća tri osvojena Slema!!!
    Neka sad odmori, proveseli se, napuni baterije. Blizu je Wimbldon.
    (predrag, 12. jun 2023 12:39)

    # Link komentara

  12. Daće Bog da postane prvi čovek u 21. veku koji je osvojio sva 4 u jednoj godini
    (Zoran, 12. jun 2023 12:37)

    # Link komentara