- Komentari -

Dominacija ili ponižavanje

Čak i nakon Nadalovog osvajanja Rolan Garosa, glavna tema koja se nameće jeste njegovo zdravstveno stanje.

Milan Tomić
Pošaljite komentar
  1. Ajde da prihvatim da pod "specijalnim" injekcijama igra meč ali za takav meč od nekoliko sati treba imati i jako dobru kondiciju. Da bi se došlo do toga mora se izuzetno trenirati. Kako može da trenira i ima takvu kondiciju ako ima tako velik zdravstveni problem? Da li i trenira pod anestezijom? Ako ne, onda tu nešto ne štima.
    (Saša, 7. jun 2022 15:07)

    # Link komentara

  2. Kad je Gustavo Kuerten posle Rafine 10 osvojene titule u Parizu izjavio da on na tom turniru može da ide i do 15, ja sam prvi pomislio da je Brazilac lud...
    ali, evo nas u 2022-oj i to polako ali sigurno, sa 14-om osvojenom titulom postaje stvarnost !!
    (Neverovatno Postaje Verovatno, 6. jun 2022 19:44)

    # Link komentara

  3. Oooo da, sve što Nadal osvaja je namešteno, poklonjeno, uz doping i td. a sve što Novak osvaja je čisto ko suza, je l tako nolomani? Nadal kaže da je povredjen on je folirant, Novaku pukne trbušni mišić on je heroj. Nadal pod bolovima i prima inekcije ali eto doping, Novak takodje prima inekcije ali to nije doping. Nadal igra meč 5,6h dopinguje se, Novak igra isti meč i ista satnica ne dopinguje se. Nadal igra loše Novak ga pobedi eeee Novak je bolji, Novaka pobedi Nadal (i sa po neku nulu) ali neee, nije Nadal bolji nego je Novak bio loš, rekli su mu da ga pusti, naredili mu, zapretili mu itd.ko mala deca ste majke mi.
    (ček-ček, 6. jun 2022 18:27)

    # Link komentara

  4. Jedno veliko je patanje je sta je u tim vakcinama sto on rado prima
    (maki, 6. jun 2022 17:45)

    # Link komentara

  5. Da pokusam da pogodim scenario. Novaku ne daju u USA zbog korone, Nadal dolazi bez bolova, posle jos jedne uspesne terapije, i obrije ih na suvo, bas kao i na prethodna dva GS.
    Ne mogu nista drugo ni da zamislim. I ja bih to isto radio da mi se moze.
    (poeta, 6. jun 2022 17:21)

    # Link komentara

  6. Kao Novakov navijač mogu da kažem da je Novak svoje šanse prokockao. Osetan je pad pre svega mentalni a zatim i fizički. Od 2020 nanizao je mnogo faulova, apsolutno nepotrebno. Prvo loptica u grlo sudiji na US openu, zatim zarazavanje na Adria turu, pa onda blamaža na AO. Za sve je apsolutno sam kriv. Jeste ne vole ga, ali im je sam dao povoda da ga kažnjavaju. A onda i sramotna igra na US Openu protiv Medvedeva kada je trebao da kreira istoriju i prvi put u životu dobio dominantnu podršku na terenu. I sada ovaj RG koji je odigrao daleko od svojih mogućnosti i to protiv svog direktnog suparnika u borbi za Goat. Šteta.
    (Trash, 6. jun 2022 17:08)

    # Link komentara

  7. Ovo je potpuno nebitno, osim ako neko hoće da kaže da Nadal i povređen osvoji RG lagano.
    (Laza, 6. jun 2022 16:54)

    # Link komentara

  8. Covek igra tenis. U marednih 8meseci ima jos 3 grand slema. On je povredjen, Rusi ne igraju. Nole vrlo lako moze do 3 grand slema i vrlo brzo da bude najbolji.
    (Bili, 6. jun 2022 16:51)

    # Link komentara

  9. Covek igra tenis. U marednih 8meseci ima jos 3 grand slema. On je povredjen, Rusi ne igraju. Nole vrlo lako moze do 3 grand slema i vrlo brzo da bude najbolji.
    (Bili, 6. jun 2022 16:51)

    # Link komentara

  10. Deluje da realno treba zabraniti bilo kakve medicinske mere tokom takmičenja. Na stranu što takvi medikamenti uglavnom uništavaju kasniji život (pročitajte intervju sa Batistutom na temu blokada bolova), postavlja se legitimno pitanje kako da se takmičiš ravnopravno sa nekim ko ima "isključene" bolove dok ti moraš da ih trpiš, jer na terenu nemaš mogućnost da ih adekvatno koristiš (ne verujem da je reakcija momentalna).
    Nadrealno deluje da bolestan čovek igra onako, da je spremniji od mladih ljudi u punoj snazi. On sa Đokovićem nije odigrao onako jako čini mi se ni u najboljim godinama, pri tome ne umanjujem mu uspeh. Jednostavno totalno nerealno izgleda da neko u tim godinama onako igra i da je pri tom ozbiljno bolestan s aspekta anatomije pokreta.
    Al nije nikakvo čudo, zapadnom svetu je potreban njihov čovek kao iber menš.
    Iskreno želi mu da dogura do 30 titula, jer ovo više nije pravi sport.
    (Eskalator, 6. jun 2022 16:29)

    # Link komentara

  11. Naravno da je ponizavanje kada mu namestaju meceve da nezasluzeno osvaja GS…
    (Nastta, 6. jun 2022 16:05)

    # Link komentara

  12. Dominavija ili ponižavanje? Kako se uzme i zavisi ko iz kog ugla gleda, recimo jučerašnji rezultat, Rud se nije ništa gore proveo od Đokovića 1020.te i Federera 2008.ako se ne varam.. svi su oni popili po jednu nulu.
    (ček-ček, 6. jun 2022 16:03)

    # Link komentara

  13. ne bi mogao da se popne na stepenik a ne da trci i proklizava. o servisu da ne govorimo. sve je laz. i ne ponizava druge vec sebe. evo mu 30 slemova. ali na koji nacin ih osvaja je stvar dostojanstva.
    (toliko, 6. jun 2022 15:08)

    # Link komentara

  14. Doping je to, ali njima je sve dozvoljeno, sramota, nije tenis to što je bio
    (nikola simić, 6. jun 2022 15:06)

    # Link komentara

  15. Bolje da mi ne znamo koliko si inekcija primijo a dali ti znas ili mislis da ti neko veruje sto pricas sa tim inekcijama i tim bolovima da mozes tako dobro da igras ili si trazijo sazaljenje ili di dopingovan al si vise sramota za tenis sa tvojom pricom.
    (Mimi, 6. jun 2022 13:33

    Ne vjeruju mu Mimi ni Pesadinac, kao ni masa Nolomana, koji su u svojoj patologiji sve samo ne sportski fanovi. Mimo te strukture, cijeli svijet mu i vjeruje i podrzava ga. Srecom pa niko ziv ne govori srpski da cita ove nebuloze Noletovih "fanova", da se Srbija i njen narod jos vise ne izblamira. Vamos, Rafa. Goat 100%
    (Sasha, 6. jun 2022 14:15)

    # Link komentara

  16. Pa nije baš da "ponižava" svoje rivale, mislim da je to isuviše teška definicija za sportistu poput Rafe naravno. Ubeđen sam da on i privatno nikada ne misli tipa "Uh ala sam ga ponizio danas". On je veliki sportista, teniski gladijator, nije neko ko bi na taj način vređao svoje rivale. Što se tiče penzije, mislim da se oko toga diže prašina, medijska, da bi privukli pažnju, povećali gledanost, itd, jer Rafine titule na Rolan Garosu odavno su prerasle u nešto sasvim normalno i odaaaaaavno više nikoga ne iznenađuju, naročito nakon onakve jedne pobede poput jučerašnje u finalu Slema prosto demolirati svog rivala to je sve samo ne neka zanimljivost. Zato posežu za senzacionalističkim vestima tipa povlačenje Rafe u penziju u šta apsolutno ne verujem. Mislim da su pred Rafom bar još 2-3 Rolan Garosa pre penzije, sasvim sigurno. Inače, što se tiče njegovih rivala, pa, nije baš da mu se nisu približili ovi iz mlađe generacije, evo upravo na ovom Rolan Garosu mladi i izuzetno talentovani Ože Alijasim je bio veoma blizu da unese dramu u meč, odigrao je herojskih pet setova protiv kralja i veoma dobro se nosio, potom da ne pričamo o Zverevu koji je protiv Nadala igrao 3 časa i 17 minuta nepuna dva seta u kojima je u oba imao prednost brejka i malo je falilo da ih prelomi u svoju korist pritom drugi set uopšte nije okončan jer se Zverev povredio i ko zna šta bi bilo do kraja meča tako da konkurencija je tu, dogodine će Rafa imati još veći posao ne bi li uzeo i 15. Rolan Garos.
    (Oposum, divna životinjica, 6. jun 2022 13:42)

    # Link komentara

  17. Nadal je GOAT u lazi i to bez konkurencije, cak i jedan Lance Armstrong je mala beba u odnosu na njega i njegove podvale.
    Jednostavno nemoguce u eri Federera, Djokovica, Murreya, Wawrinke i ostalih uzeti 14 titula na jednom turniru bez stimulativnih sredstava a stalno biti hronicno bolestan i povredjen. Ovo ne prolazi ni kod dece a kamoli kod odraslih i strucnih ljudi.
    (pesadinac, 6. jun 2022 13:37)

    # Link komentara

  18. Bolje da mi ne znamo koliko si inekcija primijo a dali ti znas ili mislis da ti neko veruje sto pricas sa tim inekcijama i tim bolovima da mozes tako dobro da igras ili si trazijo sazaljenje ili di dopingovan al si vise sramota za tenis sa tvojom pricom.
    (Mimi, 6. jun 2022 13:33)

    # Link komentara

  19. On vec godinama priča kako ima bulove u stopalo ja mislim da mu od ove godine vise i niko ne veruje kad on moze onako da trci ivsa reketom da secudara po stopalama negocon hoce da ga sazaljevaju i da publika navija za njega a da protivniku zvizde.On da ima bolove od bi penzionisao i stvarao porodicu jer svima je zdravlje i porodica na prvom mestu jedino Nadalu su GS prioritet da se prica kako je najbolji a pricace se kad budu On ,Federer iNovak zavrsili karijere .
    (Nina, 6. jun 2022 13:26)

    # Link komentara

  20. Uradio je puno u tenisu ali…Ta prica o silnim injekcijama ne pije vodu.Kao bivsi fudbaler to mi je dobro poznato.Svi smo mi odigrali barem jednu utakmicu pod blokadama,ali jednu.Bol posle toga je jos veci,mora lecenje.On igra godinu dana tako,laz ogromna,nemoguce je toliko dugo.
    Verovatno ce i u Londonu doneti ruksak injekcija.
    (janko, 6. jun 2022 13:10)

    # Link komentara

  21. Lukavstvo latina u punom sjaju.
    (e, 6. jun 2022 13:09)

    # Link komentara

  22. Meni je samo cudno da Francuzi dobrovoljno ucestvuju u ovoj prevari.
    Nema logike da covek sa hronicnim bolestima kolena & stopala skoro 20 godina kao od sale osvaja jedan te isti turnir pored toliko drugih vrhunskih tenisera.
    (kvisko, 6. jun 2022 10:25)

    Prvo ti se ne razumes u tenis, ako ti je za šljaku bitan servis. Jedan Sampras nikad nije osvojio Garos. Drugo Nadal jeste od pocetka karijere pricao , tacnije mediji da zbog tog problema sa kolenima i stopalima nece moci da igra dugo, ako do 30 godine. Ko je tu lagao ili ko je tu ispao nestrucan, ne bih u to ulazio.

    A sto se tice rupture trbusnog misica,( pricalo se samo za AO 21, posle vise ne) pa sad umrvtvljenog stopala ja vidim da tenis lepo zaradjuje na tim pricama. Marvelovi junaci, heroji, spartanci...A moze im se zato sto su u godinama. A ne na pocetku karijere.
    (no name, 6. jun 2022 13:08)

    # Link komentara

  23. Meni je samo cudno da Francuzi dobrovoljno ucestvuju u ovoj prevari.
    Nema logike da covek sa hronicnim bolestima kolena & stopala skoro 20 godina kao od sale osvaja jedan te isti turnir pored toliko drugih vrhunskih tenisera.
    (kvisko, 6. jun 2022 10:25)

    Prvo ti se ne razumes u tenis, ako ti je za šljaku bitan servis. Jedan Sampras nikad nije osvojio Garos. Drugo Nadal jeste od pocetka karijere pricao , tacnije mediji da zbog tog problema sa kolenima i stopalima nece moci da igra dugo, ako do 30 godine. Ko je tu lagao ili ko je tu ispao nestrucan, ne bih u to ulazio.

    A sto se tice rupture trbusnog misica,( pricalo se samo za AO 21, posle vise ne) pa sad umrvtvljenog stopala ja vidim da tenis lepo zaradjuje na tim pricama. Marvelovi junaci, heroji, spartanci...A moze im se zato sto su u godinama. A ne na pocetku karijere.
    (no name, 6. jun 2022 13:08)

    # Link komentara

  24. Neka mi neko strucan pojasni kako je moguce ne osecati stopalo (oslonac) zbog anestezije i igrati vrhunski tenis?
    (sasa the king, 6. jun 2022 09:12)

    Класично скретање пажње, какво црно моје лево стопало. Само бацају бомбу да замаскирају ко зна шта. Лепо и новинар у тексту навео да је бомбу бацио сам Надал и то баш пред меч са Новаком. Сви су били изненађени, осим неких који су прозрели превару. Да је реч о превари говори и то што је акција масовна и кординисана. Свако ко је имао неку повреду стопала или било чега око ноге, зна колико нема шансе ту да се ради било шта озбиљно. Набијеш стопало пешачењем или неким ударом па ти нема ништа осим лаганог хода. Изгледа да ни сами новинари не верују у то чим су га на конференцији после победе питали само о повреди. Ко да је био конгрес ортопеда а не финале РГ.
    (mr, 6. jun 2022 13:05)

    # Link komentara

  25. Nadal je skroz bezveze..ne znam koga uopste zanima taj lik koji vadi gace iz dupeta..da to radi nas Nole bio bi proglasen za totalnog primitivca, ali kod ovog im to uopste ne smeta, jos ce i hvalospeve da mu pevaju kako je kulturan i fin
    (Mila, 6. jun 2022 12:41)

    # Link komentara

  26. Pratim Djokovica skoro od pocetka njegove karijere i smatram i dalje da je najbolji
    Ovo sto mu se sad desava nije njegova slabost niti jacanje konkurencije nego raultat njegovog stava prema ovoj vec 3 godine drasticnoj promjeni u svijetu
    Svi njegovi obozavatelji bi trebali da akteptiraju njegov stav jer i on sigurno je znao da izhod moze biti i ovakav kakav je sad
    Nemislim da ce Novak ponovo da sevratina stare staze a iskreno receno bilobi i nerealno to i ocekivati od njega jer smo svi svjesni situacije
    Ovo sto Nadal sad moze da pobjedi Djokovica lakse nego prije je samo jedan od dokaza da sve ovo nije ni pored Djokovica proslo bez ostavljanja traga
    Za mene licno je Djokovic najbolji ne samo teniser nego prije svega covjek
    Zelim njemu i njegovima puno zdravlja i srece u daljnjem zivotu
    (Dzemo, 6. jun 2022 12:33)

    # Link komentara

  27. Rafa Bog ti dao zdravlje i srecu i da igras jos nekoliko godina.
    (Rasim Np, 6. jun 2022 12:13)

    # Link komentara

  28. Stićiće tebe Nole i prestići,nista nebrini!
    (coaBeč, 6. jun 2022 12:00)

    # Link komentara

  29. Najveci folirant u svetu tenisa je nadal, jer je nemoguce da igra na tom nivou sa umrtvljenim stopalom, cista laz i foliranje kako bi protivnika opustio u fazonu "lako cu ga dobiti" a u stvari on igra svom snagom i bez ikakvih bolova i problema
    (Srbin, 6. jun 2022 11:58)

    # Link komentara

  30. Ljudi ne razlikuju hronican problem od povrede i akutnog bola a filozofiraju. Tipicne srpske sveznalice
    (Bzvz, 6. jun 2022 11:54)

    # Link komentara

  31. I Djokovic osvaja AO sa pokidanim misicima, pre Rima je imao misterioznu bolest, pa niste filozofirali o tome.
    (Wonder woman, 6. jun 2022 11:45)

    # Link komentara

  32. Uzasno sebican covek. Sto komentara sam napisao, najveci egoista u sportu i igrace dok ne bude odnesen sa terena, ili odvezen sa kolicima. U to budite sigurni...
    (erdevik, 6. jun 2022 11:42)

    # Link komentara

  33. Зарад трке са Новаком, један је остао без оба кука, други без колена, а трећи без стопала и потомства (засад). Само се ви такмичите...
    (Kralj mača, 6. jun 2022 11:33)

    # Link komentara

  34. (Stojan, 6. jun 2022 10:32)
    Smesni ste. Niko se ne bavi vrhunskim sportom bez nekog dopinga. Niko bukvalno na planeti.
    (Hehe, 6. jun 2022 11:32)

    # Link komentara

  35. ĐOKOVIĆ je trebao da odbije da igra sa folirantom da mu se ne pogorša povreda jer ovaj može da ga tuži ako mu se pogorša stanje.Ja mislim da zato NOVAK nije hteo da se trudi da igra svom snagom,da je pobedio ovaj izvlakač gaća bi momentalno skiknuo a i njegova žena to ne bi nikad oprostila NOVAKU.
    (žile, 6. jun 2022 11:32)

    # Link komentara

  36. Pokazao je da ne postuje srbiju
    (dzejk d snejk, 6. jun 2022 11:28)

    # Link komentara

  37. Naravno da je ponižavanje, samo niko to ne želi da kaže. Nikada nadal nije poštovao svoje protivnike, Novaka među prvima jer mu je i najveći rival.
    (Šveps, 6. jun 2022 11:26)

    # Link komentara

  38. "Gde je sad Rotenberg i ekipa da pljuju??? Nadam se da su imali prilike da vide kako izgleda kad je neko stvarno povređen ( Zverev) i kad je neko nafiksani folirant...
    Niko ni da žučne jer je očigledno jako važno da porub po svaku cenu osvoji najviše GSova."

    Baš sam se zapitao kad je Zverev pao, zašto mu nadal nije ponudio da ga bocne tom jednom inekcijom pa da nastave da igraju.
    Covek trenira, priprema se, igra mečeve i dobija ih sa stopalom koje se raspada.
    Zverev došao zdrav,pao, vrištao i odgurali ga u kolicima.
    Stvarno da se čovek zamisli.
    (Brzi, 6. jun 2022 11:20)

    # Link komentara

  39. Svako slobodno moze da kaze visoko uzdignuze glave: Ovom covjeku nista ne vjerujte.

    Evo i posle ovoga on nastavlja istu "filozofiju" odnosno marketinski rat. Isticuci da nece igrat... "osim" ako bude mogo pod ljrkovima sto je malo vjerovatno.. koga bre lazes. Provaljen si. Sad ce Nole da te detoxikuje, zivi bili pa vidjeli.
    (Nole1, 6. jun 2022 11:19)

    # Link komentara

  40. Dare, nije bilo 5:4 za Noleta nego 5:3.
    (Dezurni smarac, 6. jun 2022 11:18)

    # Link komentara

  41. Malo su mi sumnjive te injekcije, da nema sta turbo u njima? Ili prikrivaju prave injekcije?
    (Douglas Bader, 6. jun 2022 11:09)

    # Link komentara

  42. Kmeee kmeee kmeeee
    (Ivan, 6. jun 2022 11:08)

    # Link komentara

  43. Niko nikada ni u jednom sportu nije ovako nabijao komplekse kao Nadal ovim Nolovcima. Svaka čast čoveku, zaista, doveo ih do ludila.
    (realno, 6. jun 2022 11:08)

    # Link komentara

  44. Kako je poceo ovu godinu zbog svojih cudnih poteza i stavova nema sanse da je zavrsi u boljem svetlu. Imam osecaj da su neke druge preokupacije njemu vise u glavi nego tenis. Previse gresaka je napravio u karijeri,van teniskog terena.
    (Gaga, 6. jun 2022 11:06)

    # Link komentara

  45. Kako je poceo ovu godinu zbog svojih cudnih poteza i stavova nema sanse da je zavrsi u boljem svetlu. Imam osecaj da su neke druge preokupacije njemu vise u glavi nego tenis. Previse gresaka je napravio u karijeri,van teniskog terena.
    (Gaga, 6. jun 2022 11:05)

    # Link komentara

  46. Ovde neko tvrdi da je Nadal najveći, neki drugi da je najveći ali folirant. Federer fanovi će reći da je Fed najveći itd... Kako biti objektivan? Ne mogu navijači biti objektivni. Samo duboka statistička analiza može da da objektivan rezultat. Time se bave sajtovi koji imaju svoje GOAT liste, koje mere sve paramatre dugih karaijera vrhunskih igrača. Na njima i posle ovog finala, Nadal je treći na Đoković prvi.
    (draganTenis, 6. jun 2022 11:03)

    # Link komentara

  47. Kakve veze ima, covek je osvojio turnir!
    (Maja, 6. jun 2022 11:01)

    # Link komentara

  48. Jedno je sigurno u svakoj varijanti ovo što priča je laž i to je sramno za njegovu karijeru i bedno.Što je noleta tiče na RG igrao je ko baba i zato izgubio sav stegnut.Nek igra kako treba i biće najbolji inače ni ne zaslužuje da ovom igrom bez žara ko da je u penziji već.
    (mini, 6. jun 2022 11:00)

    # Link komentara

  49. Druze Novak treba da preispita sebe kako ce dalje. Ovaj ga je dobio zasluzeno i tacka. Jednostavno ako hoces da budes najbolji moras pobediti najbolje!!!
    (Oliver, 6. jun 2022 10:58)

    # Link komentara

  50. Novak je na prethodnom meču sa Švarcmanom skinuo majicu, a sa desnog ramena mu otpao jedan od dva flastera. Možda je i to razlog slabe igre, a možda i nije.
    Publika ga je baš puno ometala, a čovek što je stariji, sve je osetljiviji, znam po sebi.
    (Samo da dodam, 6. jun 2022 10:53)

    # Link komentara

  51. Jučeraešnje finale RG je obična farsa.
    Rud je cijeli meč slao lopticu Nadalu na ruku. Nekoliko puta, kad ga je natjerao da leta, osvojio bi poen. Vrati brejk, pa izgubi svoj gem bez osvojenog poene i sa dvostrukom servis greškom, ako se dobro sjećam.

    Izuzetno dobar serviser Zverev gubi u tajbrejku. U jednom gemu napravi tri(!!!) dvostruke servis greške. Kao i Rud, uglavnom šalje lopzicu na Nadalovu stranu. Rijetko u suprotno polje. Da se nije povrijedio, morao bi se još bklamirati i okončati sve u trećem setu. Povreda ga js spasila totalne btuke.

    Đoković nije imao ni toliko "sreće" da bar slomi nokat. Izhgleao je kao neko koga su, nakon samo 15-minutnog sna izvukli iz kreveta koji se komirao poslije cijelonoćne terevenke.
    (Bl, 6. jun 2022 10:49)

    # Link komentara

  52. Liječnici su Nadalu umrtvili receptore za bol. Nisu mu stopalo pretvorili u beživotnu materiju. To je opasno jer ne bi uopće bio svjestan mogućega uganuća zgloba.

    ...

    Neka mi neko strucan pojasni kako je moguce ne osecati stopalo (oslonac) zbog anestezije i igrati vrhunski tenis?
    (sasa the king, 6. jun 2022 09:12) 
    (, 6. jun 2022 10:46)

    # Link komentara

  53. Neverovatna dominacija i to u sportu koji je daleko od neatraktivnog. 2005.je debitovao i osvojio RG, 2009. se dogodilo najvece iznenadjenje ovog sporta kada je Rafu pobedio Soderling. Soderling je bio u zivotnoj formi i stigao do finala, ali je i Rafa bio u formi, ali je taj dan izgleda ustao na levu nogu. 2015. je manje-vise ocekivano izgubio od Noleta, jer je vukao povredu i bio je potpuno van forme, a iz istog razloga je propustio RG 2016.
    Nole je posvetio drugu polovinu karijere tome, da pobedi spremnog Rafu na RG i to je ucinio 2021. ali se takve stvari tesko ponavljaju, bar ne zaredom. Nadam se da ce Rafa biti spreman i sledece godine, pa da Nole pokusa ponovo da mu skine krunu u ravnopravnoj borbi.
    Na Vimbldonu je Nole favorit i to bi se reklo ubedljiv. Rafa i Alkaraz su sljakeri. Zverev je povredjen, Cicipasu ne lezi trava, a ni na sljaci nije stigao do ocekivanog. Medvedev ne igra, a Beretini, Hurkac i ostali koji su prosle godine stigli do zavrsnice, ove godine su daleko od dobre forme, a uz to i nisu kalibar igraca koji osvajaju GS titule.
    (Nikola, 6. jun 2022 10:43)

    # Link komentara

  54. Znaci, ako kaze da je povredjen, onda njegovi protivnici iz sazaljenja napucavaju loptu u aut?
    Bolje i da se folira, nego da promovise pseudonauku kao ovaj nas ravnozemljas.
    (sasha, 6. jun 2022 10:42)

    # Link komentara

  55. Ajde što uze 22 nego pobedi Djokovica pa uze 11 gejmova u finalu zaredom , teško nam je svima
    (Nikola Piric, 6. jun 2022 10:41)

    # Link komentara

  56. Švaler
    Šta Rotenberg tacno treba da pljuje? To sto su ovde pojedini ubedjeni da nije povredjen, a ne shvataju da on ima sindrom i stalan problem? Pa pokusavali su vise puta da objasne ljudi tu razliku, ali ljude jedino zanima sto Rafa nije predao Novaku.
    (Ovaj, 6. jun 2022 10:38)

    # Link komentara

  57. Povreda postoji, ne sumnjam u to. Ali znam i šta je moć jakog dopa. Treba konačno da ga iznenade kad se najmanje nada i da ode na hitnu doping kontrolu. Dokazalo bi se da je pod dopom bio zadnjih nekoliko godina. Na kraju, jetra i srce to ne mogu trpeti doveka, ostaju teške posledice. Nije prvi slučaj u istoriji sporta. Da za nekakvu slavu rizikuje glavu. Ako je za utehu; Novak je bar običan čovek koji je postigao jako mnogo bez dopa. Setimo se priče o Ben Džonsonu i Karl Luisu. Svako iz profi sporta zna šta Nadal radi. Ali niko nema hrabrosti da to javno kaže.
    (Stojan, 6. jun 2022 10:32)

    # Link komentara

  58. Ovo su teški momenti za nas sve
    (Nikola Piric, 6. jun 2022 10:29)

    # Link komentara

  59. Ovo što dozvoljavaju "povređenom" Nadalu da se "ravnopravno" takmiči sa ostalim zdravim vakcinisanim ili nevakcinisanim , proteklom iz Rusije , Njemačke , USA , Kine ,. Ukrajine , Francuske , Italije , Belorusije i ostalih zemalja teniserima je sramota . u javnosti stalno kuka kako prekida karijeru jer mu ništa nije bitno se zdravlja , a onda se dešavaju na terenu svjetska čuda . Dokle više . Zašto podcenjuju ostale tenisere ? Kome je šta u sportu dozvoljeno ? Da li zavisi iz koje države sportista dolazi i pod kojim uslovima može da se takmiči ? Da li sportisti treba da se takmiče samo sa svojim znanjem ili im treba nešto ?
    (ZoSo, 6. jun 2022 10:27)

    # Link komentara

  60. Nadal ima problema sa stopalom, baš kao što je Federer imao sa mononukleozom.
    (teorija zavere, 6. jun 2022 10:26)

    # Link komentara

  61. Meni je samo cudno da Francuzi dobrovoljno ucestvuju u ovoj prevari.
    Nema logike da covek sa hronicnim bolestima kolena & stopala skoro 20 godina kao od sale osvaja jedan te isti turnir pored toliko drugih vrhunskih tenisera.
    Samo cinjenica da jedan Federer ni jedan put nije uspeo da pobedi Nadala na Roland Garossu je sumnjiva do bola. Federer nije nista manji atleta od Nadala, cak sta vise ima bolji servis i fizicki je u najmanju ruku ravan Nadalu. Izgleda da su neki drugi faktori i preparati koji prave razliku u pitanju.
    (kvisko, 6. jun 2022 10:25)

    # Link komentara

  62. On laže.
    Mi znamo da on laže.
    On zna da mi znamo da on laže.
    Mi znamo da on zna da mi znamo da on laže.
    I opet nas laže.
    (ccc, 6. jun 2022 10:19)

    # Link komentara

  63. foliranje!!
    (realno, 6. jun 2022 10:15)

    # Link komentara

  64. kako bilo Novak mora ponovo da igra tenis a ne ovo ono pa ce sve ponovo doci na svoje mesto
    (pancevac, 6. jun 2022 10:15)

    # Link komentara

  65. Kratkoročno dobiva, dugoročno ne. Ostat će mu velika mrlja koju je mogao izbjeći. Sad su i slijepi progledali, a kad masa u sportu nešto primijeti više nema oprosta.
    (Za pošten pristup, 6. jun 2022 10:12)

    # Link komentara

  66. Znaci ako Rafa preskoci Wimbledon biti ce da se cisti od dopinga,a ako igra onda ce biti da se folira oko povrede. Rafa sta god napravi i odluci kriv je ahahhaha. STa ti je ljubomora, jal i pakost hahaha.
    (Nada1, 6. jun 2022 10:08)

    # Link komentara

  67. Kralju . Jos slavimo. Jos 2-3 GS ti mozes.
    (Memic Np, 6. jun 2022 10:08)

    # Link komentara

  68. Beker za vreme karijere nikad nije govorio o bolu u kukovima i zaradio duplu operaciju. Koliko ovaj sad place, sa 45 god. slede mu invalidska kolica. Lazovos!
    (xxx, 6. jun 2022 10:05)

    # Link komentara

  69. Nadal je takav kakav jeste. No, zašto Novak napuni gaće do kolena i kao poslednja kukavica izadje "ćopavom" na megdan i ovaj ga ponizi kao poslednjeg.
    (Zoran, 6. jun 2022 09:56)

    # Link komentara

  70. Nolo osvojio AO 2021 sa rupturom trbusnog misica ako se dobro secam. Tada je bio heroj, spartanac, gladijator. Nisam video da ste tada moralisali.
    (Kukatilo, 6. jun 2022 09:54)

    # Link komentara

  71. Nolohordo, sta se nerviras, Nola ide na 25, osvaja jos makar 1 ili 2 slema u narednih 5 g. LoooooooL
    (Serpico, 6. jun 2022 09:54)

    # Link komentara

  72. Jeste smorio sa tim kukanjem ali opet ko je kriv Novaku pre svega ali i ostalima sto nisu mogli da ga pobede, lagao ili ne. Ako je lagao znaci bolji je od svih njih a ako nije onda su ovi kilavi sto ne mogu povredjenog da ga pobede. Sta je tu je, Novak bi sad trebalo da se fokusira da osvoji Vimbldon.
    (Cccccc, 6. jun 2022 09:51)

    # Link komentara

  73. 372 > 210
    (мику енде, 6. jun 2022 09:50)

    # Link komentara

  74. Jedno zapazanje. Da je Nolo iskoristio makar jednu set loptu, Rafa Goat ne bi imao sanse u 5 setu. A da se Zverev nije povredio Rafa Goat bi izgubio. Ostao bi na 21, a verovatno bi bilo 21-21. Nolomani, jel sad pece jos jace? hahahhhahahhaahhahhahahahah
    (Zaki, 6. jun 2022 09:49)

    # Link komentara

  75. G.O.A.T.
    (Sale, 6. jun 2022 09:47)

    # Link komentara

  76. Psihološki uticaj na protivnike. To je to.
    (Dejan, 6. jun 2022 09:43)

    # Link komentara

  77. Gde je sad Rotenberg i ekipa da pljuju??? Nadam se da su imali prilike da vide kako izgleda kad je neko stvarno povređen ( Zverev) i kad je neko nafiksani folirant...
    Niko ni da žučne jer je očigledno jako važno da porub po svaku cenu osvoji najviše GSova.
    (Švaler, 6. jun 2022 09:42)

    # Link komentara

  78. Španski folirant. Ovakav folirant odavno nije vidjen u sportu. Sve je maksimalno preuvelicano i naravno da ce igrati na Vimbldonu.
    (Dragan, 6. jun 2022 09:41)

    # Link komentara

  79. Jedino bitno je da ga ne mogu pobediti, to jel ima problema sa stopalom ili ne, protivnike ne bi trebalo zanimati
    (Orlando, 6. jun 2022 09:40)

    # Link komentara

  80. Milane prestani plakati vise i pokloni se najvecem. Da, igrao je na jednoj nozi jer da nije Felix,Novak i Zverev ga ne bi ni oznojili. Svi znamo sta je pravi Rafa na ovom turniru. Navijaci Dokovica su pravi primer toksicnosti ovom lepom sportu.Da ne pominjem vase komentatore na Eurosportu.Ono je jedna velika sramota...I opet cu ti reci...zasto ovakve stvari nisi pisao nakon Novakove Australije 21? Svi znamo sta je Novak pricao nakon meca sa Fritzom,a nakon toga pomeo protivnike...Svet ce prodisati kad Novak ide u penziju,ali ne radi Novaka, vec vas navijaca koji mrzite sve oko sebe!
    (Sljaka, 6. jun 2022 09:38)

    # Link komentara

  81. Imao sreće više nego pameti. Na AO Novak se sam izbacio, morajući prethodno svima da naglasi da nije vakcinisan. Doduše tu je Rafa igrao sasvim dobro, pobedio Medvedeva, što sigurno nije bilo lako. Ali Novaka ne bi pobedio sigurno. Zatim RG, pobedio Novaka pošteno, mada više je opet Novak sam sebe pobedio, videlo se da je smoren, da mrcvari. Međutim Zverev bi ga dobio, i prvi i drugi set je bio tesan, a Rafi vidno ponestajalo snage. Kad ono, međutim. I tako Rafa diže 22. Svaka čast.
    (Bob Rock, 6. jun 2022 09:36)

    # Link komentara

  82. Onaj ko ima povredu, da ne pricam o nekrozama, i koji kaze da dolazi nespreman na turnire, taj ne moze da prodje prvo kolo Umaga. To ce vam reci svaki profesionalni sportista.

    Sprda se covek, dakle.

    Drugo pitanje je zasto teniski svet (pre svega teniseri) cute o tome?
    Mozda iz istog razloga zbog kojeg je u americkim sportovima dozvoljeno da se protivnicki igrac zajase kad zakucas preko njega, sta vise, ovaj to mamuzanje i prihvati, ili saigrac preskace u napadu ili ima zabranu da sutira na kos... svi su na dobitku. Svi na kraju dana bivaju posteno isplaceni za svoje uloge.

    Ko je na gubitku? Gledaoci.
    (toliko, 6. jun 2022 09:29)

    # Link komentara

  83. turnir je osvojio na 2:1, 4:5 i odbranom 2 set lopte...
    (dare slovenac, 6. jun 2022 09:29)

    # Link komentara

  84. Više mu ništa ne verujem iako sam ga nekada obožavao.
    (B92 nekad i sad, 6. jun 2022 09:29)

    # Link komentara

  85. Dominacija, ma kako se autor ovog literarnog uratka ne slagao sa tim.
    (Nikola S, 6. jun 2022 09:27)

    # Link komentara

  86. 22>20
    (ende, 06. jun 2022 09:04)

    He he,jeste danas,ali još uvijek se igra.
    (u pomoć je dozivao Genšera i Moka, 6. jun 2022 09:21)

    # Link komentara

  87. To je tačno, Nadal je toliko moćan da može da dere sve na jednoj nozi. Hohohoho. Ajmo miševi u rupee!!
    (hh, 6. jun 2022 09:20)

    # Link komentara

  88. Folirantttt..
    (shone, 6. jun 2022 09:17)

    # Link komentara

  89. Meni samo nije jasno kako ovo nije doping? Po toj logici svako može da se nakljuka blokera i da cepa dok se ne raspadne.
    (Srebrni, 6. jun 2022 09:17)

    # Link komentara

  90. folirant i hemičar...
    (navi, 6. jun 2022 09:16)

    # Link komentara

  91. Pokazao je glad za trojefima i tako je osvojio dva nova sa Grend Slem takmicenja ove godine i to u periodu kada smo ga vec svi otpisali i poslali u penziju.

    Naravno, pitanje je sta bi bilo da je Novak igrao u Australiji i da su se tamo sreli u 1/4 finalu, jer je ocigledno da je ta sitiacija jako uticala na muski tenis u ovoj godini.

    Sto se tice Roland Garosa, Novak je pokazao da moze da nadigra Nadala ali nije pokazao dovolju mentalu spremnost da ga opet pobedi. Mozda je tako jer je kao i ostali poverovao na njegovu izjavu o povredi i poslednjem mecu u karijeri pa je jednostavno mislio da ce biti dovoljno da se samo pojavi na terenu.

    Dolazi Wimbledon, Nadal ce verovatno ucestvovati, a zasto i ne bi kada igra jednu od najboljih sezona, i bice interesantno videti kako ce se snaci na travi sa "mrtvim stopalom".
    (chupavi, 6. jun 2022 09:16)

    # Link komentara

  92. Bavite se vi Novakovom igrom a ne Nadalovom i koliko ga boli noga i da li je vama to manje ili vise verovatno. Ej pazi ovom je to sumnjivo pa sta si ti lekar, pregledao si ga, sta? I Novak se vadio cesto na neke povrede, bolesti, nije mu dobro, ovo, ono astma, alergije.
    Nek odgira bolje od Nadala i nema problema. To je sve.
    (Davite, 6. jun 2022 09:15)

    # Link komentara

  93. Ende, cerat cemo se jos.
    (Slavisa, 6. jun 2022 09:15)

    # Link komentara

  94. Folirant parekselans sa debelom podrškom koja mu sve to omogućuje!
    (unknown77, 6. jun 2022 09:15)

    # Link komentara

  95. Meni je to tolko nebitno, neka se folira, izmislja, laze, Djokovicev posao je bio da ga pobedi, nije, pobedio je sebe i to je to. Treba cestitati coveku na 22oj tituli, ostaje zal ali sta je tu je.
    (HeT123, 6. jun 2022 09:13)

    # Link komentara

  96. Neka mi neko strucan pojasni kako je moguce ne osecati stopalo (oslonac) zbog anestezije i igrati vrhunski tenis?
    (sasa the king, 6. jun 2022 09:12)

    # Link komentara

  97. rafa je stavio tačku na nolovu karijeru
    (cirkus, 6. jun 2022 09:11)

    # Link komentara

  98. 22>20
    (ende, 6. jun 2022 09:04)

    # Link komentara