Vesti - Roland Garros 2021 -

Đoković otkrio svoju prednost u odnosu na Cicipasa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da zna šta mu je potrebno za trijumf u finalu Rolan Garosa.

MT
Podeli
EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

* Sudar generacija

Njega od 15.00 na "Filip Šatrije" stadionu očekuje meč sa Stefanosom Cicipasom.

"U sjajnoj je formi. Vodi na listi osvojenih bodova u ovoj sezoni. Ukupno je postigao najbolje rezultate. Sazreo je kao igrač. Šljaka mu je verovatno najbolja podloga", rekao je Đoković za "Novosti" i podsetio na to da su prošle godine igrali naporno polufinale u pet setova, koje je završio u svoju korist.

"Svestan sam da će ovo biti još jedan težak meč za koji će mi biti potrebno i energije, i snage", rekao je svetski broj jedan.

Ipak, veruje u svoje sposobnosti. I on, i njegov trener Vajda su poručili da su u Pariz došli da idu do kraja. I, zasada, sve teče po planu.

"Biće važno dobro početi meč, ali protiv Nadala sam lošije počeo, pa sam uspeo da preokrenem i da pobedim. Dug je meč kad se igra u tri dobijena seta. Iskustvo je na mojoj strani", ističe najbolji teniser sveta.

Pobedio je Novak Nadala već jednom na Rolan Garosu, 2015. godine, u četvrtfinalu, savladao potom i Endija Marija, a onda potpuno nenadano pokleknuo protiv Stena Vavrinke u finalu.

To iskustvo će mu, takođe, mnogo značiti, da ga podseti da nema opuštanja protiv 12 godina mlađeg Grka, u meču u kome je veliki favorit.

Njih dvojica su do sada imali sedam susreta. Vodi Novak sa 5:2 a pobedio ga je u poslednja četiri meča zaredom.

Poslednji put, u Rimu ove godine u tri seta, 4:6, 7:5, 7:5. Pre toga, prošle godine na Rolan Garosu, sa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1. Cicipas je slavio u Šangaju 2019. i u Kanadi 2018, u tri seta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.