Vesti - Roland Garros 2021 -

"Novak – mašina koja i dalje ruši protivnike i rekorde"

Svetski mediji na uradnim sportskim i naslovnim stranicama izveštavaju o velikom trijumfu Novaka Đokovića u Parizu.

Z.K.
Podeli
Foto: Profimedia/JB Autissier/Panoramic/Bestimage
Foto: Profimedia/JB Autissier/Panoramic/Bestimage

*Vajda: Uzme li Nole sve Grend slemove, odosmo i Goran i ja

*"Novak deluje zastrašujuće"

Najbolji teniser sveta je do 19. grend slem trofeja i drugog u Parizu stigao posle četiri sata i 11 minuta velike borbe sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Novakova fotografija na naslovnici "Ekipa", uz naslov "Povratnik Đoković", sublimira fantastičan podvig najboljeg igrača sveta na pariskoj šljaci.

Dva puta je na turniru imao zaostatak od 0:2 i pretvarao je to u pobede.

"Njegovi klevetnici iz 'Fedal' carstva ili nekog drugog, moraće da se suoče sa činjenicama, uprkos njihovom mamurluku ovog jutra - Novaku Đokoviću nije potrebna njihova ljubav. Prošlo je mnogo vremena otkako je Srbin, kriv jedino što je previše često pobeđivao Rodžera Federera i Rafaela Nadala, bacio u smeće loše skrojeno odelo sentimentalca čiji šarm nikada nije prošao. Njihovo poštovanje, njihove brojke. Ako mu je kompanija za zavođenje publike bankrotirala, ona za rušenje i dalje ruši sve, i protivnike i rekorde", konstatuje se u izveštaju francuskog sportskog lista.

Foto: Printscreen/Ekip
Foto: Printscreen/Ekip

*Sa terena 140: Ko se boji Rafe još?! [podcast]

*Duplo N

U istom tekstu dodaje se i sledeće:

"Po drugi put je krenuo na pehar pošto je u dva navrata zaostajao dva seta. Nepotopiv i jači od mržnje koju budi i kojom se, više nego ikad hrani. Ovog puta bilo je to daleko od finala US Opena 2015. godine ili od učtivih britanskih ekscesa sa tribina centralnog terena pre dve godine na Vimbldonu, oba puta protiv Federera. Jedva da je sada u Parizu bilo bilo više od nekoliko desetina srpskih navijača koji su podržavali svog nacionalnog heroja na tribinama 'Filip Šatrije' stadiona, kada je izabrao njihovu stranu na zagrevanju. Trebalo je da vidite ovu sjajnu balkansku grupicu, njegov stisnut biceps i mrk pogled kojim bi uplašio sve i u beogradskoj mračnoj uličici, upućen španskom gledaocu koji je uzvikivao, 'Vamos Rafa', sve do početka petog seta, ali i svima koji su glasno proslavili skoro dva savršena seta Stefanosa Cicipasa".

Novak je i na naslovnici "Figaroa" koji u tekstu sa naslovom "Novak Đoković krunisan za kralja Rolan Garosa", konstatuje da za njega nema granica i da je njegova igra "nepotopiva".

"Đoker sanja veliko, jako veliko. Prilika je bila predobra. Nikada to nije skrivao. Njegov cilj, tačnije njegova opsesija je da obori rekorde u svojoj disciplini kako bi dodatno obeležio istoriju tenisa. Srbin je tako postao prvi igrač u Open eri koji je bar po dva puta osvojio svaki od četiri slema. Malo bliže je zvezdama. Poput astronauta Tomasa Peskea, koji se oglasio u kratkom video snimku sa svemirske stanice, namigujući posle meča. Đoković je potpuno sam u teniskom svetu", piše "Figaro".

Foto: Printscreen/Figaro
Foto: Printscreen/Figaro

Španski "El Pais" je konstatovao da je Novak "ruku podignutih u vis i prstom koji je pokazivao ka nebu, kao iluzionista sa hiljadu i jednim životom, prigrabio nagradu i zaokružio savršen plan".

"Na 0:2 u setovima, a uspeo je to da okrene šest puta na grend slemovima, njegovi sunarodnici ga bodre, sa onim 'idemo'. I tigar se budi, jer Đoković, kako god vam izgledao, je uvek tu, ne odustaje. Nikad ga ne smete smatrati pobeđenim, bez obzira koliko odsutno delovao ili bio van pozicije. I onda se začulo i to, 'idemo Rafa'. Potpuno kontraproduktivno od strane onog ko je uzviknuo. Nema bolje motivacije za Srbina od te da ga podseti po šta je krenuo. Igra mu se multiplicirala, oporavio se, izrazio na terenu, ali na kontrolisan način", konstatovao je "El Pais".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.