- Komentari -

"GOAT? Đoković je prvi, neverovatan je"

Osvajanjem titule Novaka Đokovića na Rolan Garosu, mnogi su mišljenja da je sada on najbliži nezvaničnoj tituli najboljeg igrača svih vremena, u tzv. GOAT trci.

SS
Pošaljite komentar
  1. Molio bih nekog od čitalaca, ako je preplaćen na sajt "Tennisbase" da nam prenese redosled prvih 5-6 igrača na GOAT listi.
    Znam da je poslednji put kada je moglo da se vidi redosled bio: Lejver, Federer, Rouzvol.
    Hvala unapred
    (Predo 2, 16. jun 2021 17:56)

    # Link komentara

  2. Stvarno i nestvarno....ali ti očigledno ne razumeš.Pokupavaš nešto da kažeš i da budeš kao pametan ali to su tolike besmislice da sam morao da ti dam +.Svaki sportista da bi bio legednada prvo mora imati vrhunske rezultate i to da ponavlja iz godine u godinu.Tako je bilo sa svima.Ne zaboravi care da je Novak 7 godina na broju 1...ne jednu nedelju ,ne mesec dana nego 7 godina i da je dve godine više na br.1 od Nadala.Da ne pričamo o ostalim dostignućima Njega su rezultati svrstali po svemu ispred ova dva marketinška proizvoda ,očigledno par vas ovde podležu istom pa iz besa i mržnje lupetaju kojekave budalaštine.E sada ako misliš da broj pratilaca na društvenim mrežama određuje ko je bolji onda ok ,tu nemam argumente ali za te,zabole kao i ostatak normalnih ljudi.
    (GAJA, 16. jun 2021 17:54)

    # Link komentara

  3. Za sve koji sanjaju da Federa može da osvoji Wimbledon, sad je upravo izgubio u 1/8 finala na turniru u Halle-u. Poseban pozdrav za Miloša i maki, koji su ovde isprozivali Novakove navijače i svog miljenika uzdizali. 😉
    (Ljubica, 16. jun 2021 17:24)

    # Link komentara

  4. ...bilo je najvaznije 310 nedelja ..."omaklo se"
    ...potom 20=20>18, pa 20=20>19..."izmice" polako i to !!!

    ...ovako ta "jednacin"a izgleda sada;

    19>20=20 ...a sledi;
    20>20+20

    ...cudna ja ta matematika kad Novak resava jednacine, zar ne ?!
    (misterX, 16. jun 2021 16:55)

    # Link komentara

  5. morala da padne po sluzbenoj duznosti pohvala na racun svete krave. zamisli da nije pohvalio federera, ko zna, mozda bi ga mrak pojeo
    (petar markovic, 16. jun 2021 16:04)

    # Link komentara

  6. koliko ih osvaja u zadnje vrijeme, poslije RG ce barem jedan uzet , kvota za to 1.2, kvota za dva do kraja karijere 1.3, kvota za tri 1.6, kvota za četiri 1,95, kvota za pet 2,6, kvota za šest 3,5 ....ta nadala a pogotovo za federera kvote su velike. mladi će polako krenut da osvajaju ali novak neda za ovu i sledecu godinu...
    (toni soprano, 16. jun 2021 15:35)

    # Link komentara

  7. Citam komentare i smijem se, do sada je rodzer bio neprikosnoveni goat ali sto je Novak blize istom onda GOAT se ne gleda i nije bitan ni relevantan.
    (rango, 16. jun 2021 15:35)

    # Link komentara

  8. @(Kad je "zvanično" proglašenje goata?, 16. jun 2021 12:01)
    @Jaroslav Drobni
    @ostali istomišljenici

    Kako uživam kad čitam vaše tekstove :-)

    Milina je videti koliko vas razdire i izjeda uspeh Novaka Đokovića.

    Do skora ste kao jedini argument uzimali broj GS titula, pa kako to onda može Nole biti najbolji kada postoje dvojica uspešnijih... Ili kako je on najbolji kada je Rodžer najviše nedelja proveo na prvom mestu...

    Sada kada je skoro izvesno da će ih preteći po broju GS titula, uz najveći broj osvojenih mastersa, uz najveći broj nedelja na prvom mestu, odavno je bolji u međusobnom skoru sa obojicom, jedini koji je osvajao svaki Masters (i to barem dva puta), jedini (od njih trojice) koji je osvajao svaki GS po (barem) dva puta, najveći broj titula na završnim mastersima, imaće i najveći broj odigranih finala, do svojih titula je dolazio na mnogo teži način (veći broj mečeva protiv igrača iz Top 10), i još mnogo, mnogo, mnogo argumenata koji mu idu u prilog- e SADA je sve to potpuno irelevantno, nebitno, zanemarljivo (iako se samo to i gledalo dok su drugi bili uspešniji).

    E pa baš mi je milo kada čitam vaše tekstove u kojima sve to pobijate, negirate, zanemarujete, kako vam je jedini pravi argument da li je omiljen ili nije- jer to samo odražava vašu frustraciju i zavist :-)

    Prema tome, nazdravlje vam svima bilo, biće naš Nole najveći (što već i jeste) bilo vama drago zbog toga ili ne :-D
    (football fan, 16. jun 2021 15:32)

    # Link komentara

  9. Novak je ove sezone osvojio dosta. Bilo šta da još osvoji je bonus. Da je Nadal osvojio AO, a Federer RR, razlika bi bila 4 GS izmedju Djokovica i Federera i Nadala. Sad je razlika 1 GS. Za RR je bila odlučujuca dobra priprema u Beogradu. Kako se priprema Novak za travu? Važna je dobra priprema. Jedini si ove godine osvojio GS. Samo tako naprijed.
    (Stojan, 16. jun 2021 15:23)

    # Link komentara

  10. АЛИ Русија, може ЕУ да уништи до нестанка..а Амере са посебним гуштом, бар 100 пута. Схваташ..то је "свет" али цео..-))
    (ostatak sveta, 16. jun
    Ti stvarno misliš ovo što si napisao??? Pa nešto ne vidim da Rusi uvode sankcije nego obrnuto. Razvališe ih Ameri sa sankcijama. Takodje, ne vidim da su Ruske trupe u blizini Amerike a nekim čudom eno im Amera svuda oko njihovih granica. Samo mi nemoj reći da je to zapravo tako što Putin ima kao neki tajni plan pa pušta Amere da ih zezaju kako stignu. I da se razumemo - uopšte ne volim Amerikance i Ameriku, samo gledam racionalno na stvari.
    (Mile, 16. jun 2021 15:14)

    # Link komentara

  11. @BLuka
    Mnogo puta pisao sam o tome šta je najboji a šta najveći. Najbolji možeš da budeš u jednom mesecu, u jednoj sezoni, najveći se postaje kad se oko tenisera isprede mit, kad ga svet prihvati kao legendu, kad ga svi cene i poštuju, kad ima najbolju i najlepšu igru (servis, kratki poeni a ne prebacivanje do besvesti bekhend dijagonalom, forhend paralele, voleji, smečevi, skraćene lopte i elegantan stil), najveći ne može biti neko kome se svuda zviždi, koji psuje publiku, urla i od face pravi divljaka, tapkanje loptice postaje nesnosno, nervira publiku.... Najveći je imaginacija, senzacija koju izaziva u očima i svesti, kažem - mit. Igra mu je nestvarna, čuo si to.
    (Stvarno i nestvarno, kapiraš?, 16. jun 2021 15:01)

    # Link komentara

  12. @Dušane
    Sve si rekao, a nisi razumeo samog sebe. Potvrdio si da "goat" ne može zvanično da postoji, jer zavisi šta ko gleda, i naveo si da se time bave razni portali. Ko će drugi? Ankete, mediji, ali to nije ništa zvanično, i ne može da bude. Nijedan jedini sport nema zvanično goate, i to je logično, najveći su oni koje svet takvima smatra, ali tu nema zvaničnosti ni potvrde s pečatom (sic!) i nema tu "parametara" iz zavoda za statistiku. Ko je najveći pisac na svetu, ko to može da kaže zvanično i da ga proglasi?
    (Tražimo ključ a ključ na dnu okeana, 16. jun 2021 14:44)

    # Link komentara

  13. Devojko draga, Nolo moze biti goat samo kod Srbenda, ostatak sveta ga ne prihvata.
    (maki, 16. jun 2021 12:24)

    " остатак света"?? Знам да глупост нема границе, него, чисто да те вратим у стварност- Русе исто тако не прихвата- беда од западног света- дементна као и редставник им- али, АЛИ Русија, може ЕУ да уништи до нестанка..а Амере са посебним гуштом, бар 100 пута. Схваташ..то је "свет" али цео..-))
    (ostatak sveta, 16. jun 2021 14:44)

    # Link komentara

  14. Ja za Nola, vene sečem.
    (Šulj Bizmis, 16. jun 2021 14:35)

    # Link komentara

  15. Parametri se naravno uvek mogu nadovezivati ali po meni kljucni su:
    1. Skor sa najvecim rivalima.
    2. Mastersi ukljucujuci i zavrsni.
    3. Nedelje na prvom mestu.
    4. Slemovi
    5. U kom periodu se igra i kakvi su rivali, ovo namerno kazem.
    (anica velickovic, 16. jun 2021 13:34)

    Dobro, nek' ti bude, nek' ti bude (Džej), ali sad samo da ATP ili ITF ili Novak asosiješn sve ovo stave u pravilnik o proglašenju "goata", zasad to ne postoji. Ti možeš kažeš da je neko "goat", kao što ja mogu da kažem da taj neko "goat". (To što Novak ima stil rudara a Federer igra lako, nije otmeno ne priznavati lepotu igre i rugati se da je to "balet", kao da balet nije velika umetnost. Tenis je igra, a igra bez lepote gubi u očima ljudi, osim ako nisu nolomani.
    (Ipak, goat zvanično ne postoji "i neće ga bude", 16. jun 2021 14:34)

    # Link komentara

  16. Banalno i jeftino! Šta si hteo da kažeš? Ne znaš. Šta si rekao? Ništa. Ko je taj ko će zvanično da proglasi goata - gde, kada i kako? U svetu je već stvorena slika da je Federer najveći svih vremena, kad je sa 27 godina osvojio RG, 15. GS titulu, nametnuo se svetu svojim fenomenalnim stilom i ofanzivnom igrom kratkih poena, tada je već bio legenda, a praviti od sebe legendu u 35. godini, kasno je, ili si legenda u najboljim godinama ili nisi, kad načneš 35. možeš da juriš rekorde, ali kasno je da stvaraš mit o najvećim. To bi onda bio mit o Sizifu, koji je lažni (guraš kamen uzbrdo, a on se uvek sunovrati).
    (Kad je "zvanično" proglašenje goata?, 16. jun 2021 12:01)

    Samo polako, momče. Smiri se dok hitna ne stigne. GOAT titula ne postoji, lažu te da je to Novak. To je srpska zavera da se naudi tvom ljubimcu. Srbi su i izmislili taj pojam, čim je Novak kao dete rekao da želi da bude najbolji na svetu. Samo se smiri, sve je u redu, već čujem sirene hitne pomoći. Nikad niko nije zvao Federera GOATom, a ovi što ga i dalje zovu tako, to su prikriveni Srbi širom sveta, koji hoće samo tebe da iznerviraju.
    Hitna je stigla, odoh ja, pa se nateži s njima, oni su plaćeni da smiruju takve.
    (#, 16. jun 2021 14:21)

    # Link komentara

  17. @Dusan

    Hahaha.
    Bas bih voleo da Nole uzme zlatni slem ove godine, a Vimbldon jos 4 puta.
    (hahaha, 16. jun 2021 14:12)

    # Link komentara

  18. Zvanicno proglasenje goata ce da bude na kraju 2021. A vas ce tek da boli kad ta cifra bude raspa i tokom 2022. Nego uvijek ce vam ostat utisak da niko nema ljepsu traku za kosu od baletana i da najljepsi doskok ima kad udari bekhend. Poyy
    (pierre woodman, 16. jun 2021 13:47)

    # Link komentara

  19. Wili...odgovor je lak i jednostavan i ti ga znaš ali sujeta,kompleksi i mržnja ti ne dozvoljava da ga javno kažeš.Goat lista je izmišljena isključivo kada je RF bežao Novaku bar 10 GS titula i jedno 250 nedelja na broju 1.Nisu ni sanjali da će Srbin sve to nadmašiti.Siguran sam da si do juče ti u svojim komentarima pominjao kao da RF Goat priznavao tu listu,kao i čuveno 20/310/103.Sada odjednom ništa od toga nije bitno jedino turniri iz serije 250.…..
    (GAJA, 16. jun 2021 13:42)

    # Link komentara

  20. Sprsti ih sve, neka boli zaljubljenike u umjetnicko klizanje aaaaaa
    (pierre woodman, 16. jun 2021 13:40)

    # Link komentara

  21. Parametri se naravno uvek mogu nadovezivati ali po meni kljucni su:
    1. Skor sa najvecim rivalima.
    2. Mastersi ukljucujuci i zavrsni.
    3. Nedelje na prvom mestu.
    4. Slemovi
    5. U kom periodu se igra i kakvi su rivali, ovo namerno kazem.
    (anica velickovic, 16. jun 2021 13:34)

    # Link komentara

  22. [link]
    (Felix, 16. jun 2021 12:15)

    Odlična i realna statistika, znači ostao je još samo Vimbldon i Nole je najzad GOAT.
    (Nikola, 16. jun 2021 12:38)

    Ili 2 puta Hale
    (Englez, 16. jun 2021 13:31)

    # Link komentara

  23. Da li prihvataju ili ne, nije bitno, samo brojke su rodjače su bitne a tu je Novak najbolji i tačka.
    (Dino, 16. jun 2021 13:26)

    # Link komentara

  24. Citam GOAT debate po stranim portalima. Jasno im je da ne mogu da proglase RF za GOATa na osnovu nekih imaginarnih parametara poput lepote izvodjenja voleja ili sl. Zato su sada izmislili najnoviji merljivi parametar po kom je on ubedljivo najbolji. Naime, prema njima se ne mogu svi GS racunati jednako, vec ovim redom: 1. WB, 2. RG, 3. USO. 4. AO. Po ovome je RF ubedljivo najbolji jer ima 8 WB, a Nole 5. Za njim sledi Nadal zato sto ima 13 RG. Na trecem mestu je Nole koji ima najvise AO koji se po njima najmanje vrednuju.
    (Dusan, 16. jun 2021 13:16)

    # Link komentara

  25. Ја мислим да су сви ови који се ложе на некљквог GOAT-a и чекају његову појаву као да је месија, у ствари (свесни или несвесни) обожаваоци ђавола. Зашто? Зато што реч goat на енглеском значи коза или јарац. А сви знамо чији су симболи козији папак и рогови.
    (Pаntagruel, 16. jun 2021 13:06)

    # Link komentara

  26. Odlazu mu Wimbldon, diskvalifikuju sa US opena,sve rade da ga blokiraju a on na 19 GS titula! GOAT!!!
    (Šou Biznis, 16. jun 2021 12:55)

    # Link komentara

  27. [link]
    (Felix, 16. jun 2021 12:15)

    Odlična i realna statistika, znači ostao je još samo Vimbldon i Nole je najzad GOAT.
    (Nikola, 16. jun 2021 12:38)

    # Link komentara

  28. Posle svih osporavanja i tvrdnji da je GOAT Rodzer ili Rafa, sad kada vam Novak polako izbija iz ruku poslednje adute, svi vi njegovi mrzitelji pribegli ste drugoj taktici: GOATA NEMA!
    HAHAAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAA!!!!!
    kmeee ne postoje parametri!
    kmeee ne postoje zvanicne sudije koje odlucuju ko je goat.
    Kmeeee, kmeeeee!
    (Brzi, 16. jun 2021 12:05)

    Sad kad je Novak osvojio sve moguce ( osim zlata na OI) odjednom se izmislilo i neko zvanje GOAT, zasto to nije bilo u vreme Hjuita, Hasa, ili ranije u vreme Bekera, Bobe, Borga...? Jedva cekam odgovor.
    (Will Mosley, 16. jun 2021 12:34)

    # Link komentara

  29. Bilo bi lepo da se Endi vrati i bude u onoj staroj formi da pobedjuje sve redom.
    (Will Mosley, 16. jun 2021 12:31)

    # Link komentara

  30. @Banalno i jeftino! Šta si hteo da kažeš? Ne znaš. Šta si rekao? Ništa. Ko je taj ko će zvanično da proglasi goata - gde, kada i kako? U svetu je već stvorena slika da je Federer najveći svih vremena, kad je sa 27 godina osvojio RG, 15. GS titulu, nametnuo se svetu svojim fenomenalnim stilom i ofanzivnom igrom kratkih poena, tada je već bio legenda, a praviti od sebe legendu u 35. godini, kasno je, ili si legenda u najboljim godinama ili nisi, kad načneš 35. možeš da juriš rekorde, ali kasno je da stvaraš mit o najvećim. To bi onda bio mit o Sizifu, koji je lažni (guraš kamen uzbrdo, a on se uvek sunovrati).
    (Kad je "zvanično" proglašenje goata?, 16. jun 2021 12:01)

    Do 27. godine tukao nonejmove, a onda se pojavila dva djeteta koja mu i dan danas praše tur! I drugo, pričom o načinjanju 35 pljuješ i na džemperkove poslednje titule.
    A ako ćemo već postaviti granicu do kraja dvadesetih, recimo, onda samo jedan čovjek može da se spominje, a to je Bjorn Borg!
    (diplinž, 16. jun 2021 12:29)

    # Link komentara

  31. Jaroslav Drobni@
    Oboriti rekorde, imati najbolje rezultate među najboljima ne može se desiti slučajno, to znači konstanta u dobrim rezultatima a konstnta njee slučajnost i to ne može neko ko nije najbolji.
    Luis Hamilton ima rezultate koji kažu da je on najbolji i najveći svih vremena i bome kako je nastavio veoma će biti teško dostići njegove rezultate a o prestizanju neću ni da pričam. Sena, Šumaher, Prost i svi kraj njega izgledaju kao karting vozači a svi ti F1 vozači su za VRC vozače deca na triciklu, ne šampione već sve vozače....ako ćemo kroz istoriju onda Armin Švarc.
    Jokić ako pokaže konstantu definitivno ima kapacitet za najveći svih vremena,njegove asistencije i rad za čitav tim ga čini najvećim.
    Novak Đoković...biće GOAT, prestićiće on Federera i to ne zaboravi.
    Elem....najbolji i najveći ti je isto a ako nije molim te reci mi razliku.
    (BLuka, 16. jun 2021 12:25)

    # Link komentara

  32. Jaroslav Drobni, 16. jun 2021 11:02
    Najbolji prema statistici, na tvoju zalost, mora biti najveci!!! Tenis je takmicarski sport i dva igraca se nadmecu ko ce uzeti vise titula je l tako? Ako ti je do lepote na terenu, da ocenjujes ko kako skakuce, leti, mazi kosu, da li lakse igra tenis ili slicno onda je to neka druga titula koja nema veze sa najboljim svih vremena. Nije Nole jos Goat zvanicno, jeste kod ljudi koji realno gledaju kako igra itd, zvanicno ce biti GOAT kad udari pecat na kraju karijere sa najboljim rezultatima u svim parametrima.
    Rezime: Novak Djokovic je 99% GOAT na kraju karijere, onaj 1% ostavljamo..necu da pominjem.
    Da li ti je jasnije?
    (anica velickovic, 16. jun 2021 11:17)

    Devojko draga, Nolo moze biti goat samo kod Srbenda, ostatak sveta ga ne prihvata.
    (maki, 16. jun 2021 12:24)

    # Link komentara

  33. [link]
    (Felix, 16. jun 2021 12:15)

    # Link komentara

  34. Дал' случајно ил намерно Енди не помену број недеља као битан параметар за најбољег. Да не бих био схваћен као теритичар завере, али је у задње време присутан покушај релативизовања Ђоковићевих успеха (видели сте изјаве и Надала и Федерера по принципу "кисело гвожђе"9), као и неких западних спортских коментатора који трку за гоата настоје да фол шмекерски подведу под "трку пацова". Случајно?
    (cika dzo, 16. jun 2021 12:14)

    # Link komentara

  35. Ovaj nas Novak znaci mora da obori i onaj rekord od 24 grend slem titule Margaret Court da bi ga priznali kao najveceg? Mislite li da ne moze? Prije ce Djokovic do 25 grend slema nego Serena koja je stala na 23.
    (zvezdas-rajvoSa, 16. jun 2021 12:12)

    # Link komentara

  36. (Lako je tebi kad ti je logika u korpi za pijacu)

    Posle svih osporavanja i tvrdnji da je GOAT Rodzer ili Rafa, sad kada vam Novak polako izbija iz ruku poslednje adute, svi vi njegovi mrzitelji pribegli ste drugoj taktici: GOATA NEMA!
    HAHAAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAA!!!!!
    kmeee ne postoje parametri!
    kmeee ne postoje zvanicne sudije koje odlucuju ko je goat.
    Kmeeee, kmeeeee!
    (Brzi, 16. jun 2021 12:05)

    # Link komentara

  37. @Jaroslav Drobni.
    Polako lave, polako. Smiri se, nije šećer u vodu upao.
    (ssss, 16. jun 2021 11:16)

    Banalno i jeftino! Šta si hteo da kažeš? Ne znaš. Šta si rekao? Ništa. Ko je taj ko će zvanično da proglasi goata - gde, kada i kako? U svetu je već stvorena slika da je Federer najveći svih vremena, kad je sa 27 godina osvojio RG, 15. GS titulu, nametnuo se svetu svojim fenomenalnim stilom i ofanzivnom igrom kratkih poena, tada je već bio legenda, a praviti od sebe legendu u 35. godini, kasno je, ili si legenda u najboljim godinama ili nisi, kad načneš 35. možeš da juriš rekorde, ali kasno je da stvaraš mit o najvećim. To bi onda bio mit o Sizifu, koji je lažni (guraš kamen uzbrdo, a on se uvek sunovrati).
    (Kad je "zvanično" proglašenje goata?, 16. jun 2021 12:01)

    # Link komentara

  38. 'el to onaj iz velike četvorke?
    (Samo da pitam, 16. jun 2021 11:49)

    # Link komentara

  39. @anica velickovic
    Bez uvrede, plitka si, lepo pišeš i šteta je što nisi dublja. Evo đe si plitka: "Goat je zvanično onaj ko na kraju karijere ima najbolje parametre." Sad kaži koji su to parametri i ko ih je zvanično propisao? Ako postoji zvanični goat, ko je dao naziv tituli, ko stoji iza nje, ko zvanično prati trku, ko su sudije? Nemaš ti pojma, ali imaš pravo da svog tenisera smatraš za goata, jer je to tvoje mišljenje, samo nemaš prava da izdaješ potvrde o zvaničnom goatu, niti ih iko možr niti će iko ikada reći ZVANIČNO - on je goat. Nije logično, kao što niko ne može reći da je neko najveći slikar na svetu!
    (Lako je tebi kad ti je logika u korpi za pijacu, 16. jun 2021 11:47)

    # Link komentara

  40. samo onaj ko nema ni malo osjecaja ili znanja moze da omalovazava Mareja. sjecam se njegovih partija protiv Djokovica.. Merej mu je u 90 posto meceva poslenju kap znoja izvuko. jedan je od igraca koji je najvise namucio Noleta. Iako Vavrinka ima isti broj GS kao Marej, Vavrinka.mu nije ni do koljena.
    (Guts, 16. jun 2021 11:35)

    # Link komentara

  41. Marej je sa 3GS I dva zlata na olimpijadi, dobio titulu Ser. Sad se zapitajte sta bi Djokovic dobio
    (Mare, 16. jun 2021 11:24)

    # Link komentara

  42. Jaroslav Drobni, 16. jun 2021 11:02
    Najbolji prema statistici, na tvoju zalost, mora biti najveci!!! Tenis je takmicarski sport i dva igraca se nadmecu ko ce uzeti vise titula je l tako? Ako ti je do lepote na terenu, da ocenjujes ko kako skakuce, leti, mazi kosu, da li lakse igra tenis ili slicno onda je to neka druga titula koja nema veze sa najboljim svih vremena. Nije Nole jos Goat zvanicno, jeste kod ljudi koji realno gledaju kako igra itd, zvanicno ce biti GOAT kad udari pecat na kraju karijere sa najboljim rezultatima u svim parametrima.
    Rezime: Novak Djokovic je 99% GOAT na kraju karijere, onaj 1% ostavljamo..necu da pominjem.
    Da li ti je jasnije?
    (anica velickovic, 16. jun 2021 11:17)

    # Link komentara

  43. @Jaroslav Drobni.
    Polako lave, polako. Smiri se, nije šećer u vodu upao.
    (ssss, 16. jun 2021 11:16)

    # Link komentara

  44. Zamisli 60 Gren Slemova njih troje zajedno u isto vreme igraju i još uvek igraju... Nerealno
    (giStro, 16. jun 2021 10:33)

    To sam pisao pre nekog vremena. 60 podeljeno sa 4 godišnje, dobijamo da su 15 godina samo njih trojica osvajači GS. Tih 15 godina to je od 2006. Pošto je Federer stupio na scenu malo ranije, dolazimo do podatka da su oni osvajali 15 godina a ostalima mrvice. Što se Mastersa tiče tu je malo drugačije, tu je njihov skor "tek" nekih 11 godina. Dakle, Masterse su i gubili da ne kažem davali, ali na GS su nedodirljivi. Kao što si i sam rekao- nerealno.
    (Zlatko, 16. jun 2021 11:12)

    # Link komentara

  45. Javite kada postane got
    (Milos, 16. jun 2021 10:22)
    Koji si ti trol bato a ovi se samo pecaju.
    (Rale, 16. jun 2021 11:06)

    # Link komentara

  46. Andy je veliki igrac i Novakov prijatelj, ista su generacija. On ovo zaista i misli. Igrao je mnogo puta protiv Novaka, gubio i GS finala protiv njega i sigurno je jedan od onih koji najbolje mogu komentarisati Novakovu karijeru i rezultate. Ta vecita trka oko najveceg u istoriji tenisa je vec malo i dosadila. Ali nije dosadno videti kako Novak i dalje moze igrati tenis na vrhunskom nivou. Mec sa Rafom na RG-u je jedan od takvih. Epski, fenomenalna partija
    (kimiko, 16. jun 2021 10:03)
    U tom epskom mecu koji ce se prepricavati godinama dzemperko je video par dobrih poteza.
    (Rale, 16. jun 2021 11:04)

    # Link komentara

  47. Све је могуће у Енглеској и Америци. Може да пукне под притиском или да му се нареди.
    (ДРАСЕН ДРАСЕН, 16. jun 2021 11:03)

    # Link komentara

  48. Marej je za ovu next gen generaciju igracina,karijeru mu je unazadio Djokovic,najvise u finalima na Australian openu i povrede,inace predobar,defanziva najbolja u istoriji.
    (buc kasidi, 16. jun 2021 11:02)

    # Link komentara

  49. @Loznica, Gučevo, Cer...

    Ne brini, ti si neprevaziđeni GOAT mržnje i negativne energije. Niko ne može da te ugrozi na vrhu te liste.
    (Matori Laki, 16. jun 2021 11:02)

    # Link komentara

  50. Pišem, bre, duži tekst i dva puta me "šutirate" jer mislim dok piše. Ostavite me da završim! Pišete da je titula goata nezvanična. Jeste, postoji u glavama nolomana ali ništa drugo od toga. Ko misli da nisam u pravu, neka mi kaže - ko, gde, kada i kako proglašava Novaka za goata? I još nešto: najbolji, prema statistici, ne mora da bude najveći, najveći je već mit o legendama, neće valjda Hamilton biti goat pored Sene i Šumahera, ili Jokić pored Džordana, na srpskom Jordan. Već se piše da je Jokić najbolji igrač svih vremena. Novak ide u legende, Jokić je samo najkorisniji (tripl-dabl i dabl-tripl).
    (Jaroslav Drobni, 16. jun 2021 11:02)

    # Link komentara

  51. Ova Endijeva izjava daje mnogo na znacaju ,iz razloga sto je on igrao protiv pomenute trojice ,i jos ce verovatno igrati .Dobar momak i uvek korektan nije nadobudan ,s obzirom koliko ga je puta Novak pobedjivao opet se ne libi da kaze iskreno stvarno stanje u toj trci za najveceg ikad .Sve najbolje...
    (no name, 16. jun 2021 10:50)

    # Link komentara

  52. Sve je odavno jasno kao dan - Novak je defakto najbolji i već 10 godina uništava ovu dvojicu (ostali nisu vredni pomena)!
    Rodžer je svoje najbolje dane ostvario bez prave konkurencije, Rafa dominira na šljaci, a Novak je tu UVEK I SVUDA (osim kad ima neke vanzemaljce u glavi pa je odsutan i izgubi od samog sebe, ne od protivnika s druge strane).
    No, nek sakupi još koji GS i kooooonačno stavi tačku na ovu priču, pa da vidimo kakve će kontraargumente fedalovci imati osim da i dalje tuguju što im je uništio idole.
    (Đura, 16. jun 2021 10:49)

    # Link komentara

  53. Nik Kirgios se javno odriče prijateljstva sa Endijem posle ove izjave :p
    (466453, 16. jun 2021 10:40)

    # Link komentara

  54. Jos samo da osvoji oi
    (Milos, 16. jun 2021 10:38)

    # Link komentara

  55. 2021 je godina i 21 grenslem koja bi to bila simbolika a ujedno bi to bio i kalendarski grenslem ukoliko Novak uspe da uzme preostala dva a čak i da uzme jedan Australia je odma tu iza ćoška G.O.A.T!
    (Nebojša, 16. jun 2021 10:37)

    # Link komentara

  56. "Javite kada postane goat
    (Milos, 16. jun 2021 10:20)"

    Miloše, proveri propuštene pozive, imaš ih nekoliko u poslednjih par meseci...
    (mobilni pretplatnik, 16. jun 2021 10:37)

    # Link komentara

  57. Totalno je nevažno ko šta kaže statistika je jasna i ona kaže Nole je najveći svih vremena. Do pre par godina to je bio Rafa. Federer nije bio nikad jer je za sve vreme od kad Rafa igra sa njim imao neverovatno losiji skor.
    (Volimtenis, 16. jun 2021 10:36)

    # Link komentara

  58. Zamisli 60 Gren Slemova njih troje zajedno u isto vreme igraju i još uvek igraju... Nerealno
    (giStro, 16. jun 2021 10:33)

    # Link komentara

  59. Trenutno je prvi, nisam njegov fan ali to je realnost. Ima sve osim tog jednog grand slama koji mu zasada fali. Nadal može osvojiti još par grand slamova ako zaigra malo agresivnije tako da je sve otvoreno.
    (Topnik, 16. jun 2021 10:30)

    # Link komentara

  60. Gde si Švrco...dobri momce.
    (anica velickovic, 16. jun 2021 10:29)

    # Link komentara

  61. RF i RN poslije ovog RG nemaju više šta da traže u trci za najvećeg sa Noletom. To potvrđuje i ažurirana zvanična Goat lista Open ere, na kojoj će NĐ za koji dan izbiti na prvo mjesto, bože zdravlja.
    (nešo, 16. jun 2021 10:26)

    # Link komentara

  62. E moj nolo
    (Milos, 16. jun 2021 10:25)

    # Link komentara

  63. Jeste ali posle rf
    (Milos, 16. jun 2021 10:23)

    # Link komentara

  64. Javite kada postane got
    (Milos, 16. jun 2021 10:22)

    # Link komentara

  65. Javite kada postane goat
    (Milos, 16. jun 2021 10:20)

    # Link komentara

  66. Mari je igrao u najjacoj konkurenciji ikad. U trenutku kad su svi bili na svom vrhuncu. U nekoj drugoj eri bi sigurno osvojio vise.
    A na travi je verovatno bio najbolji od sve cetvorice.
    (sasha, 16. jun 2021 10:12)

    # Link komentara

  67. Svaka cast Andy, ali meni je isto za pohvalu i Roddick koji je stalno kritikovao Noleta na pocetku karijere ali u zadnjih nekoliko sezona sve najbolje prica o njemu.
    (gemini, 16. jun 2021 10:09)

    # Link komentara

  68. Njih troje 59 titula, koliko su generacija tenisera uništili i koliko će još, sva trojica su u kompletu GOAT
    (prle, 16. jun 2021 10:09)

    # Link komentara

  69. Endi je toliko kvalitetan igrač da je igrao u bilo kojoj drugoj eri imao bi minimum 10 osvojenih GS. Ali i ovako kada na tri osvojena dodamo i dva olimpijska zlata, Dejvis Kup i mnoge masterse dolazimo do impresivne karijere. Sigurno top 20 igrač u istoriji.
    (Milan, 16. jun 2021 10:08)

    # Link komentara

  70. Endi je teniser koji zasluzuje mnogo vise postovanja. On je jedan od onih za koje se moze reci da su rodjeni u pogresno vreme. Citao sam neke debate o tome da li je on jedan od najgorih brojeva jedan u istoriji i moram reci da je to krajnji bezobrazluk. U nekim delovima karijere je igrao toliko dobro da je Novaku predstavljao veci problem od Nadala i Federera.
    (Dusan, 16. jun 2021 10:04)

    # Link komentara

  71. Ništa se ne brinite. Kao što u fudbalu nikad najbolji svih vremena ne može da bude Nemac tako će i u tenisu da smisle da zbog vikanja i gubljenja kontrole (Njujork sad bi već imao 20 GS) on daje loš primer i ne može da bude G.O.A.T.
    (Koza laže rog ne laže, 16. jun 2021 10:03)

    # Link komentara

  72. nije to on bas ovako rekao, nadjite intervju na YT. Otprilike ste dobro preneli, ali ste ga zacinili. Vrlo je jasno rekao da im karijeru jos uvek traju i da sva trojica imaju svoje argumente. Da, krenuo je prvo sa Novakovim argumentima, ali nije ga stavio na prvo mesto Goat liste, samo je rekao da su sva trojica neverovatni i da im karijere jos traju.
    (korona, 16. jun 2021 10:03)

    # Link komentara

  73. Andy je veliki igrac i Novakov prijatelj, ista su generacija. On ovo zaista i misli. Igrao je mnogo puta protiv Novaka, gubio i GS finala protiv njega i sigurno je jedan od onih koji najbolje mogu komentarisati Novakovu karijeru i rezultate. Ta vecita trka oko najveceg u istoriji tenisa je vec malo i dosadila. Ali nije dosadno videti kako Novak i dalje moze igrati tenis na vrhunskom nivou. Mec sa Rafom na RG-u je jedan od takvih. Epski, fenomenalna partija
    (kimiko, 16. jun 2021 10:03)

    # Link komentara

  74. @Nikola83
    Slazem se u potpunosti, pogotovo ako ovo ostane zlatna era tenisa kakva je proteklu deceniju
    (Bole, 16. jun 2021 10:02)

    # Link komentara

  75. Koliko još vesti o Novaku.. počeo je da biva zastupljen u medijima čak više i od NJEGA.. neverovatno..
    (Loznica, Gučevo, Cer..., 16. jun 2021 09:56)

    # Link komentara

  76. Tako je breeee.
    (Rale, 16. jun 2021 09:55)

    # Link komentara

  77. Realno gledajući iz ugla da je igrao u eri tri stvarno najuspešnija igrača u Istoriji tenisa, može se reći da je 3 slama stvarno ogroman uspeh.
    (Nikola83, 16. jun 2021 09:54)

    # Link komentara

/srv/b92/www//master/template/no-comments.tpl.php