- Komentari -

Duplo N

Najbolji, a naš. I još jednom gleda na svet oko sebe sa vrha Ajfelovog tornja.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. Bravo majstore!
    Zbog tebe i tebi slicnih svi i mrze Djokovica! Ta bolesna mrznja prema celom svetu, ti nepresusni kompleksi, ta zloba koja izbija iz svake tvoje reci je ono sto izaziva mrznju prema takvima i onima koje vi volite.
    (@, 14. jun 2021 20:37)

    Sto se mene tice autoru svaka cast, tekst je vise nego odlican - atipican za sportske tekstove - nema pukog listanja statistike. Pomalo lirski nadahnut sportskim uspjesima zemljaka. Ponovo za autora respekt.

    A za "@" moj jedini komentar se moze sazeti u onoj narodnoj: "Ne pada snijeg da pokrije brijeg, no da zvijeri pokazu tragove!"

    Ja u zivotu nisam cuo/procitao nista ruzno/negativno/nipodastavajuce od strane Djokovica ni prema bilo kom suparniku - pa cak ni prema Kiriosu. Na ovom turniru pogotovo - niti jedne negativnosti prema rivalima. Sta si ti u ovom tekstu i Noletovom ponasanju pronasao - to samo ti znas. Uostalom posjeta sajtu i citanje clanaka nije pod moranje. Licno, ja pokusavam da izbjegavam stvari koje mogu da izazovu zlobne misli, komentare. Probaj i ti, mozda ti pomogne.
    (Lukan Darin, 15. jun 2021 17:03)

    # Link komentara

  2. Bravo majstore!
    Zbog tebe i tebi slicnih svi i mrze Djokovica! Ta bolesna mrznja prema celom svetu, ti nepresusni kompleksi, ta zloba koja izbija iz svake tvoje reci je ono sto izaziva mrznju prema takvima i onima koje vi volite.
    (@, 14. jun 2021 20:37)

    # Link komentara

  3. Odličan tekst, emotivan ali lucidan i analitičan. Osveženje.
    (Vanga, 14. jun 2021 18:28)

    # Link komentara

  4. Da izvrsni rezultati i biće ih još,čestitke al da dodam:Pa šta..sport zato i postoji, da građani uživaju u gledanju mečeva a profesionalni sportisti su samo,izvinite na izrazu, moderni gladijatori za zabavu nas gledalaca.moderni gladijatori koji za pare koje zarađuju mnogo mnogo treniraju,od malih nogu, i nemaju vremena za drugo sem za igru kojom se bave.a lepo je da postoji sport dabi nama gledaocima bilo lepo gledajući mečeve iz udobnih fotelja i pivo..
    (Srki s, 14. jun 2021 17:27)

    # Link komentara

  5. A Jokic Noletu nije čestitao ni pobedu protiv Rafe ni u finalu.
    smor lik.
    (kec, 14. jun 2021 17:07)

    # Link komentara

  6. A Jokic Noletu nije čestitao ni pobedu protiv Rafe ni u finalu.
    smor lik.
    (kec, 14. jun 2021 17:07)

    # Link komentara

  7. Tekst izvrstan Kec je majstor pera!
    Sad mi je jos vise krivo za onu diskvalifikaciju na US Open. Slika oko GOAT izgledale bi definitivno kristalno jasna!Ta slamka za koju se i dalje drze oni po kojima Novak jos uvek nije najveci povija se na vetru i odleprsace nadam se vec na Vimbldonu!? Ako se to desi i Novak pobedi bice bespredmetno diskutovati ko je Najbolji IKAD,zar ne!? Sacekajmo jos mesec dana,jedino ako ne izmisle pravilo da Novak vezuje patike drugacije od rivala pa se i to racuna?Salu na stranu za mene je odavno Novak najbolji ali kad dusmanima treba pecat dobice ga uskoro GARANTUJEM!
    (bmiles, 14. jun 2021 16:53)

    # Link komentara

  8. "Pa i ne mora, gospodo, da osvaja vaša, ima ga dovoljno u drugim srcima. Dok ima Srbije, biće i voljen."

    Suze mi krenuše, bravo majstore, bravo i Novače.
    (Plavi, 14. jun 2021 15:14)

    # Link komentara

  9. Još se čestito nismo ni poradovali ovom ogromnom uspehu, ali situacija je takva da već iza ugla čeka sledeći Gren-slem turnir.
    Pisao sam (ber je takvo moje mišljenje) da će mu psihički biti najbolje ako sve posmatra kao niz pobeda, bez obzira kad i gde koja pobeda "naiđe", pa tako recimo neće mečeve posmatrati kao četvrtfinale ili finale, nego kao 10-ti ili 12-ti u nizu od recimo 30 koje treba da dobije.
    Nešto kao Ben Valas one godine, kada je brojao (precrtavao) pobede dok Detroit nije nije postao prvak NBA.
    Dakle, ne treba da pomisli da je nešto osvojio ili da će nešto osvojiti, nego da je sada na recimo sredini niza od 30 pobeda (ili recimo na 11, jer je dobio 4 u Bg, i 7 u Parizu) i da mu sleduju pobede na 19 sledećih mečeva, a gde i protiv koga će se desiti ti mečevi, to nije bitno.
    Tako je i Monika igrala tenis, ne znajući za poene i koji je rezultat, nego samo da se igra i da dobije sledeći poen.
    Sa tim mentalnim stavom i projekcijom, sigurno će dobro proći ovog leta zgusnutog rasporeda, pa neka tako i razmišlja u budućnosti, jer na kraju i tenis je samo igra.
    Uživaj, igraj se i pobeđuj i dalje i nemoj sebi nametati nikakve ciljeve, a ako tako nastupaš i ređaš pobede, i ti ciljevi će se ostvariti sami od sebe.
    I lepo je što na ovoj vesti nema onih nesrećnika koji ružno komentarišu.
    (Predo 2, 14. jun 2021 13:21)

    # Link komentara

  10. "Osećaju, slute, pa pojedini nisu ni časa zadocnili u onim svojim patetičnim opservacijama koji sat posle finala, kako eto, možda i jeste najveći, ali kako nikad neće osvojiti njihova srca.

    Pa i ne mora, gospodo, da osvaja vaša, ima ga dovoljno u drugim srcima. Dok ima Srbije, biće i voljen.

    Jer što on reče Nikoli, to njemu kaže Srbija – “Volimo te, brate”.
    "

    Volimo te Novace kad igras i grizes za pobjedu, a ne kada igras za ljubav onih koji TE/NAS nikada nece voljeti! Tada si najjaci, tada si NAS. Tada si SVOJ!
    Nisi ti rodjen za ljubav na terenu, ti si rodjen da GAZIS na terenu!
    A da znas da VOLIS sve i svakoga izvan terena, TO SVI ZNAMO. I DA TI JE SRCE VELIKO!

    TAKVI SMO MI SRBI!
    STA DODATI NA OVO, TO JE TO!
    (Chisho, 14. jun 2021 13:15)

    # Link komentara

  11. Ja bi samo da dodam sledece, 
    okrsaj sa Nadalom u polufinalu je bio najznacajniji u zadnjih par godina i ta pobeda vredi cela dva GS. Da je Nadal pobedio otisao bi na 21 i verovatno bi vec sada zacementirao trku za najvise GS-pobeda jer bi u tom slucaju razlika izmedju njega i Novaka bila cela 3 GS, ovako je ta razlika sada samo jedan GS sto je lakse nadoknadivo posebno gledajuci cinjenicu da naredna 3 GS turnira vise leze Djokovicu no Nadalu.
    (pesadinac, 14. jun 2021 11:01)
    klasican brejk, teniskim recnikom receno... po meni je kljucan detalj ono becenje novaka posle 1/4 finala... tada sam pomislio: "pa on je presrecan sto odlazi mecki na rupu?!? spreman je..."
    (lal, 14. jun 2021 13:01)

    # Link komentara

  12. Zasto ne napišete malo o njegovom treningu, ishrani, vegetarijanstvu, kako je naučio Francuski, kako se pripremama za igru na različitim podlogama, kako tempira formu pred velika takmicenja; a ne samo jedno pa isto, GOAT, koliko trofeja je osvojio i sta je rekao.
    (Kanuk, 14. jun 2021 12:59)

    # Link komentara

  13. Gledam GOAT listu... 
    Novak prišao na 12 bodova Fedu. 
    Cenim da tu razliku prave onaj jedan GS viška i 250 turniri( Fed ima toga na tone). Ostalo sve na Novakovoj strani. Ako završi godinu na no.1 eto još 8. A ako uzme W i USO onda je okrenuo igricu.
    (Max, 14. jun 2021 10:40)
    proucavao sam tu listu i nacin bodovanja... nemoguce je napraviti savrsen sistem, ali njihov metod racunanja je jako blizu tome...
    jako bitna stavka je konstantnost... pogledaj koliko je nadal ispod federera, iako su obojica na 20 GS... nadal ima neke velike rupe u karijeri... ne gledaju se samo titule... nije isto izgubiti u drugom kolu W i izgubiti u finalu...
    federer je trenutno prvi samo zato sto se racuna celokupna karijera, a federerova traje mnogo duze... novak bi ga prestigao u naredne tri godine sve i da ne osvoji nijedan jedini GS... samo po neki masters, da bude u prvih 5 na kraju godine, da skuplja polufinala i finala na GS... ovaj RG je samo ubrzao taj proces...
    (lal, 14. jun 2021 12:57)

    # Link komentara

  14. Divno je bilo čitati vaše autorske tekstove tokom ove dve nedelje, g. Kecmane. I Vi ste nam, nalik Noletu u svakom nastupajućem meču, nudili novi delić Vašeg raskošnog talenta za pisanje i novinarstvo. Svaka Vam čast na tome i sa iščekivanjem priželjkujem/o nove tekstove nastale iz Vašeg "pera", počevši od nezvaničnog svetskog šampionata u tenisu - Vimbldona.
    Nole, LEGENDO!!!
    (Gambeeet, 14. jun 2021 12:36)

    # Link komentara

  15. Ljudi uzivajmo.Hvala Novace,hvala od srca na svoj radosti koju nam pruzas.
    (RUDO, 14. jun 2021 12:29)

    # Link komentara

  16. Navijač sam Novakov. Zato ne čitam, bar ne do kraja, ovako plitke tekstove. Bez veze od a do, verovatno, š. Ovaj tekst nema nikakve veze za veličinom jednog Novaka.
    (Milorad, 14. jun 2021 12:25)

    # Link komentara

  17. Sada ima dupli slem, ali meni je još interesantniji podatak da je on 2 puta "obrnuo igricu". Ne samo da ima svaki najmanje po 2 puta, nego je osvojio career grand slam 2016. a onda nakon toga osvojio još 7 slemova, i to svaki grend slem bar po jedanput.
    Kako se to razlikuje od npr. Nadalovog eventualnog duplog slema? Rafi nedostaje još jedan AO da bi imao dupli slem, ali Rafa nije osvojio nijedan Vimbldon od kako je kompletirao career grand slam na US Openu 2010. Od tada je osvajao RG i US Open ali ne i AO i Vimbldon.
    (cojle manojle, 14. jun 2021 12:20)

    # Link komentara

  18. Sanja, 14. jun 2021 11:51
    Ma kakva ljubav, nego sta ce...mora malo i on nekad da spusti loptu, a mali Grk se tako ruzno ponasao da nemam reci. Secam se kad nas onaj Printezis u poslednjoj sekundi ojadi u Areni, ta neka relacija Olimpijakos Zvezda...idi begaj..u se i u svoje kljuse.
    (anica velickovic, 14. jun 2021 12:10)

    # Link komentara

  19. Micic, Jokic, Djokovic!!!!!!
    Divno je biti Srbin ovih dana.
    Moje srce je vece od svih "njihovih" mrznji.
    (cele, 14. jun 2021 11:53)

    # Link komentara

  20. Gledam GOAT listu...
    Novak prišao na 12 bodova Fedu.
    Cenim da tu razliku prave onaj jedan GS viška i 250 turniri( Fed ima toga na tone). Ostalo sve na Novakovoj strani. Ako završi godinu na no.1 eto još 8. A ako uzme W i USO onda je okrenuo igricu.
    (Max, 14. jun 2021 10:40)

    kakva GOAT lista?
    Pojavio se kada su sva konkurenta bili dominantni. Bolji skor medjusobno sa obojicom. Uzeo sve GS po bar 2 puta, druga dvojica nisu. Najvise nedelja prvi. Najvise mastersa. Osvojio kalendarski slem (sva 4 GS imao u jednom trenutku) i to dok je imao konkurente drugu dvojicu najvecih u istoriji ...

    Sramota je imati dilemu ko je GOAT. Nadal oavojio 13 na RG, 7 na drugim podlogama. GOAT sljake, definitvno, ali ne i ukupno. Uostalom, odigras 60 meceva sa nekim, imas losiji skor (a dosta meceva igrano i na sljaci) i kazes ja sam GOAT. 60 meceva nije mali uzorak, da ae ne moze steci utisak ko je bolji igrac. Ne mnogo bolji, ali za nijansu bolji sigurno.

    Federer osvojio 12 GS ili tako nesto, kad nije imao ozbiljnog konkurenta, a kad se pojavili Nadal i Djokovic, znacajno alabiji rezultati. Losiji skor sa obojicom, a opet veliki uzorak meceva.

    Nesporno je da su ova trojica neprikosnoveni u istoriji. Taj jedan GS vise, ne moze imati toliku tezinu kao ostala Djokoviceva dostignuca i sveukupan kontekst (raznovrsnost, period uzimanja tih titula, medjusobni skor itd).

    Svakako, verujem da ce imati i najvise GS, pa pbesmisliti svaku nameru raspeace na ovu temu, ali, realno, i sada je sramota imati dilemu i gurati tu pricu.
    (neko ko zna, 14. jun 2021 11:51)

    # Link komentara

  21. Nema bratstva tamo gde su interesi. Uvek su nam trazili vize za Grcku. UVEK. Nema ljubavi prema sportu.
    I da se razumemo ko je bio na RG mogao je da vidi svojim ocima da publika uvek navija za onog ko nije Novak. I sto je najgore naslusa se svakakvih urlika.
    Tesko breme taj covek nosi.
    Da je Amer do sada bi vec sve rekorde oborio. Ovako silom prilika ide protiv struje.
    Novak je inspiracija.
    (Sanja, 14. jun 2021 11:51)

    # Link komentara

  22. nema vise sta da se prica,sad im je uterao takav strah u kosti da vise ne znaju sta ce.Povreda ga je omela da vec odavno bude i prvi u Gs .To svi znaju,al su ignorisali i pravili hvalospeve kad su ova dvojica delila Gs-lemove.Sad nek ih klepa gde god ih vidi,sa smeskom kao oni sto su uzivali,kad je bio povredjen i igrao sa servisom pionira,al ipak igrao i svima cestitao kad su ga dobijali.
    (nikola, 14. jun 2021 11:50)

    # Link komentara

  23. "kada je i ona šaka kočopernih petlića poskala po uzoru na one ranokukurikajuće, vimbldonske, od pre dve godine"

    Hahahahahahahahaha umro sam
    Svaka cast autoru!
    (Ivan V., 14. jun 2021 11:50)

    # Link komentara

  24. Шта рећи, само још организовати дочек за Новака, Џокера и Васу дочек што је пре могуће! И нови лого са НН, алудира на по 2 Новакова освојена ГС на свим гс турнирима..
    (kosmopolita, 14. jun 2021 11:47)

    # Link komentara

  25. Da li mi je promaklo ili nisu delili komplmente jedan drugom za veliku borbu i igru u zavrsnim govorima?
    Cici da bi bio veliki kao Nole,Rafa i Rodzer , mora da nauci da postuje protivnika i da zna da gospodski podnese poraz .
    NIKAD necu navijati za njega , jako iritantan.U polufinalu sam navijala za tunjavog Zvereva koji mi isto nije omiljen ali sada cu mozda promeniti misljenje
    (patty, 14. jun 2021 11:47)

    # Link komentara

  26. Predivan tekst. Svaka reč dira u dušu kao i Noletov izraz lica dok je pevao Bože pravde a zastava Srbije se dizala iznad svih njih. Prelepo!!!
    (petarpan, 14. jun 2021 11:46)

    # Link komentara

  27. Prvo Vasa pa Nikola sad Novak ,ljudi mnogo je, mala smo mi zemlja....
    (Balkanac, 14. jun 2021 11:42)

    # Link komentara

  28. Zaboga@samo si zaboravio da kazes,stize a njemu i dalje zvizde….i na kraju ih ubije u pojam da vise nemaju snage ni da zvizde
    (oz, 14. jun 2021 11:42)

    # Link komentara

  29. Dakle ovako, kao i mnogi moram da pomenem grozno ponasanje Stefanosa.
    Jako me je razocarao, ima najveci potencijal ali NIKAD necu navijati za njega.
    Cak sam i u polufinalu navijala za Zvereva za koga nisam nikada ali cu u buduce razmotriti tu opciju.
    Tim mi je omiljen ali on vise nije mlad ,a od ovih mladjih favorit mi je Rubjov (Medvedev je isto iritantan)
    Cici jednostavno ne postuje protivnika i to mora da nauci da bi bio priblizno veliki kao Novak,Rafa i Rodzer i mora da zna da gospodski podnese poraz !
    Da li mi je promaklo ili zaista nisu upucivalu komplimente za veliku borbu i igru u zavrsnim govorima?
    (patty, 14. jun 2021 11:40)

    # Link komentara

  30. Slozio bih se sa svim osim da je to najteza stvar u sportu…Nadal je ranjiv na RG. Najteza stvar u sportu je pobediti Novaka u polufinalu ili finalu AO. To jos nikada niko nije uspeo…
    (Straight Outta München, 14. jun 2021 11:05)

    bas je ranjiv ...
    ima 3 poraza od 100 i nesto mec3va na RG. Dva od ta tri poraza, naneo mu je Djokovic i treci se zalomio Soderlingu.

    za obicne smrtnike, nije ranjiv.
    Djokovic je druga dimenzija ...
    (neko ko zna, 14. jun 2021 11:38)

    # Link komentara

  31. Meni je srce kucalo 100 na sat.
    (a, 14. jun 2021 09:41)

    Па шта си ти, олађени Грк, мени је куцало 200 у минути.
    (mr, 14. jun 2021 11:37)

    # Link komentara

  32. Najtežim se kad čujem onu frazu Grci nasa braca. Niti su niti ce ikad biti. Ono urlikanje Grčka na tribinama juce prilikom Novakovig podizanja pehara. Onaj pogled Cicibana ili njegovih i Nikovih titlova po društvenim mrežama protiv Novaka. To je sramno. Isto kao i onda navijanje za Litvaniju u sred Atina u košarci. Ili igra Olimpijakosa protiv Zvezde na krv i nož gde im nije pobeda značila nista a nama top 8. Nikad se nećemo opametiti. Mi smo njima braca jedino kad odemo na more i ostavljamo novac.
    (Izbor, 14. jun 2021 09:37)

    To mi je jedino zasmetalo u Novakovom govoru, po kozna koji put hoće da se dodvori svima, bukvalo se izvinjavao Grcima što je pobedio.
    Zašto traži ljubav i priznanje od onih koji ga najviše mrze, to mi nikad neće biti jasno.
    Sličan odnos publike je imao Ivan Lendl u svoje vreme, ali se nikom nije izvinjavao, naprotiv.
    Zviždali su mu i vređali ga, a on ih je gledao sa ledenim mirom, nikada im osmeh nije uputio, dok je redovno mlatio njihove favorite, Konorsa, Mekenroa i ostale...
    (Dragan, 14. jun 2021 11:36)

    # Link komentara

  33. Samo jedan u nizu podataka koji govore o Novakovoj dominaciji nad Federerom i Nadalom. … 2011 godina. Novak osvaja svoj drugi GS na AO. U to trenutku, Federer vec ima 16 GS titula , a Nadal 9. … Znaci, do danasnjeg dana Federer je osvoio 4 GS titule, Nadal 11, A Novak verovali ili ne 17. … Samo da dodam da je citavu 2017g, pa do polovine 2018g, Novak odsutan zbog zdravstvenih problema, pada ispod dvadesetog mesta na rang listi. U tom periodu Federer i Nadal koriste Novakovo odsustvo i uzimaju po 3 grem slema.
    (Cicko, 14. jun 2021 11:35)

    # Link komentara

  34. Bravo , bravo na ovom tekstu!
    (Braaza, 14. jun 2021 11:34)

    # Link komentara

  35. Sada ima jedinstvenu priliku da osvoji sva 4 gs-a u jednoj godini i olimpijske igre.
    To skoro niko ne može da ponovi.
    (Mrgud, 14. jun 2021 11:32)

    # Link komentara

  36. Bravo za tekst.
    (djole, 14. jun 2021 11:12)

    # Link komentara

  37. Šlag na kraju je da je uradio drugu najtežu stvar u sportu, jer je dobio Nadala na Garosu.
    Od toga je teže samo pobediti Kareljina u rvanju - gledajući celu karijeru jednog sportiste!
    Mnogi su dominirali po 5-10 godina (Bubka, Bolt, Roj Džons junior ...), ali gledajući celu karijeru, 15 godina, period između čovekovih 20 i 35 godina, samo je Kareljin bio "nepobediviji" od Nadala na Garosu.
    I niko nije bio sigurniji osvajač slema, jer bez obzira ne periode dominacije Feda na travi i Novaka u Australiji, Nadalova pobeda na Garosu je bila sigurniji tip.
    Još jednom, Svaka ti čast ljudino!
    (Predo 2, 14. jun 2021 09:14)

    Slozio bih se sa svim osim da je to najteza stvar u sportu…Nadal je ranjiv na RG. Najteza stvar u sportu je pobediti Novaka u polufinalu ili finalu AO. To jos nikada niko nije uspeo…
    (Straight Outta München, 14. jun 2021 11:05)

    # Link komentara

  38. (Dragan Feliks, 14. jun 2021 10:01) Odličan komentar, svaka rec izrečena je apsolutno tacka.
    (Dux, 14. jun 2021 11:02)

    # Link komentara

  39. Ja bi samo da dodam sledece,
    okrsaj sa Nadalom u polufinalu je bio najznacajniji u zadnjih par godina i ta pobeda vredi cela dva GS. Da je Nadal pobedio otisao bi na 21 i verovatno bi vec sada zacementirao trku za najvise GS-pobeda jer bi u tom slucaju razlika izmedju njega i Novaka bila cela 3 GS, ovako je ta razlika sada samo jedan GS sto je lakse nadoknadivo posebno gledajuci cinjenicu da naredna 3 GS turnira vise leze Djokovicu no Nadalu.
    (pesadinac, 14. jun 2021 11:01)

    # Link komentara

  40. stvara se ogroman pritisak, i on je samo ljudsko bice i dozvolite mu pravo na gresku.
    setite se svi sta je bilo kad je prosli put uzeo RG...
    sve i da ne osvoji nikad vise nista, dovoljno je, i previse.
    opusti se nole, pa sta bude bice :-)
    (ursus filozof, 14. jun 2021 10:57)

    # Link komentara

  41. Posle puno stresova Novak me je naučio da nikad nije kraj do samog kraja. Juče sam bio opušten na 2:0 i cim je poceo onako 3 set, jednostavno sam znao, ne foliram se, covek me je naučio mnogo toga.
    Svaka mu čast. Drugima je tenis borba, njemu je igra.
    Takav se više nikada nece pojaviti.
    (Js, 14. jun 2021 10:49)

    # Link komentara

  42. Gledam GOAT listu...
    Novak prišao na 12 bodova Fedu.
    Cenim da tu razliku prave onaj jedan GS viška i 250 turniri( Fed ima toga na tone). Ostalo sve na Novakovoj strani. Ako završi godinu na no.1 eto još 8. A ako uzme W i USO onda je okrenuo igricu.
    (Max, 14. jun 2021 10:40)

    # Link komentara

  43. Volimo te Nole!!!
    (Aleksandar, 14. jun 2021 10:40)

    # Link komentara

  44. Bravo za tekst, milina za čitati ....
    (markan, 14. jun 2021 10:38)

    # Link komentara

  45. "Novakova cela karijera počinje da liči na njegove najveće mečeve: gubi, svi mu zvižde, stiže, protivnik posustaje, on pobeđuje.
    (Zaboga, 14. jun 2021 10:00)"

    Potpuno tačno! Meč protiv Federera na Wimbldonu 2019. je prvi presek njihovih karijera i reakcije publike. 15 godina sažeto u nekoliko sati.
    (da li, 14. jun 2021 10:20)

    # Link komentara

  46. Moram da priznam da posumnjao u Novaka i u polufinalu i finalu, ali priznajem pogrešio sam. I drago mi je da sam napravio grešku. Nole, brate, živ i zdrav ti nama bio još sto godina i neka ti je u životu sve blagosloveno.
    (sajko, 14. jun 2021 10:20)

    # Link komentara

  47. Od 2011 Nadal i Federer zbirno uzeli su 15GS, Rafa 11, Fed 4.
    Novak 18 GS za to vrijeme.
    11ta god kako traje dominacija jednog covjeka. Sa pauzom operacija lakat i sve vezano oko toga.
    (Kanidja PG, 14. jun 2021 10:15)

    # Link komentara

  48. Bravo za tekst,sve receno.
    (Sreten, 14. jun 2021 10:08)

    # Link komentara

  49. Svaka čast na ovakvom tekstu, ovo čovek mora da oseća da bi napisao!

    Nole, privilegija je živeti u eri tenisa koji ti igraš!
    (Petar, 14. jun 2021 10:06)

    # Link komentara

  50. Ovih njegovih 19 GS vrede mnogo mnogo više nego Rafinih ili Rodžerovih 20. Zašto? Pa zato što čitavu karijeru nakon osvajanja prvog GS igra u ,,gostima,,. Gde i protiv kog da igra nije bitno, publika je uvek protiv njega. Zamislite situaciju da neki vrhunski ili košarkaški klub 15 godina igra samo u gostima!!!. I kako na turniru mečevi postaju važniji publika je više protiv njega , negde više (Vimb. i US) negde manje (AO i RG) i on praktično igra protiv 3 protivnika - igrača sa druge strane mreže, publike i demona u svojoj glavi koje mu to neprijateljsko okruženje stvara. I golim okom je vidljivo da onog trenutka kada pobedi demone u svojoj glavi postaje apsolutno nebitno ko je sa druge strane mreže i koliko je publika protiv njega, i ta dva protivnika se više ne pitaju ni za šta. I upravo iz tih razloga njegovi uspesi imaju daleko veću ,,specifičnu težinu,, od uspeha preostale dvojice konkurenata. Onog trenutka kada osvoji 20 i 21 GS ( nadam se već ove godine ) pašće i poslednja psihička barijera koju ima u svojoj glavi i tek tada će njegova dominacija postati surova po sve konkurente. A koliko će trajati zavisi samo od njegovog fizičkog stanja a ne i od rivala. Još jednom sve čestitke Noletu i nadamo se da će nastaviti sa uspesima. Neka ti Bog podari zdravlje.
    (Dragan Feliks, 14. jun 2021 10:01)

    # Link komentara

  51. Dobro napisan članak, sve lepo napisano.
    (MileR, 14. jun 2021 10:00)

    # Link komentara

  52. Novakova cela karijera počinje da liči na njegove najveće mečeve: gubi, svi mu zvižde, stiže, protivnik posustaje, on pobeđuje.
    (Zaboga, 14. jun 2021 10:00)

    # Link komentara

  53. Tenis jedan od 3 najpopularnija sporta, milijarde eura se vrte, najbolji na svetu Srbin. Kosarka jedan od 3 najpopularnija sporta, milijarde eura se vrte, najbolji na svetu Srbin. Fudbal jedan od 3 najpopularnija sporta, milijarde eura se vrte, Srbin u idealnih 11 holandske lige.
    (Corleone, 14. jun 2021 10:00)

    # Link komentara

  54. E podseća me meč na onaj dvoboj u filmu 13ti ratnik kada se bore senior i mladi borac. I dve runde mladi borac opušteno dobije da bi u trećoj u samom finalu senior jednim potezom "rešio" mladog.

    I posle dolazi Antonio Banderas i ljuto govori svom drugu: "Ti! Mogao si bukvalno da ga dobiješ kad god si hteo." - "Da?" - "Pa čemu onda predstava?" - "Pa poenta je u predstavi, sad ne znaju zasigurno koliko smo jaki. Sumnja će ih pojesti" :D
    (13ti ratnik, 14. jun 2021 09:58)

    # Link komentara

  55. Od zadnjih 16 GS finala, Novak je dobio 13, brutalno !!
    (dean, 14. jun 2021 09:55)

    # Link komentara

  56. ma saosećam ga kao da mi je rod najrodjeniji.Brat rodjeni
    (dejan, 14. jun 2021 09:54)

    # Link komentara

  57. Od zadnjih 11 GS, Novak osvojio 7, Nadal 3, Tim jedan, ukrali mu US Open iz ruku, otkazali Wimbldon gdje je bio apsolutni favorit. Pravi baksuzluk se desio da vec sad nema 20-21 GS, al dobro, sta da se radi, ima on to sve debelo da naplati u naredne 3-4 godine!
    (dean, 14. jun 2021 09:52)

    # Link komentara

  58. Predivan tekst.. Ovo je bila prekretnica, svim srcem sam hteo da stigne do te 19 titule, jer da je Nadal osvojio, otisao bi mu na 21, ili da nije pobedio Cisipasa tog sam misljenja da bi malo psihicki pao.. A ovako uz pomoc njegove snage i Boga ima sve pred sobom da srusi tu svetsku lakrdiju sto mu nalaze mane i mrze ga.. Idemo do krajaaaa.
    (Protoss, 14. jun 2021 09:52)

    # Link komentara

  59. odlican tekst,bas onako kako dolikuje sampionu,svaka cast hvala
    (prevaranti, 14. jun 2021 09:49)

    # Link komentara

  60. Zašto niko ne pominje sramni komentar Cicipasa "da mu nije jasno šta se desilo u svlačionici na kraju drugog seta".Inače,Novak je apsolutni favorit na Vimbldonu,a mogu samo da zamislim kakve će sve privilegije i ustupke dobiti Federer od Engleza...I mislim da samo Medvedev u Njujorku može da spreči Novaka u osvajanju sva 4 GS turnira.Ako osvoji sva 4 GS turnira u godini mislim da će i gospođa Vavrinec priznati da je Novak najveći ikada.
    (goblin, 14. jun 2021 09:46)

    # Link komentara

  61. Jako lepo napisan clanak! Bas sam procitala u dahu i ne preskacuci pasuse.
    (BBAS, 14. jun 2021 09:45)

    # Link komentara

  62. Bravo, potpisujem od slova do slova!
    (Kad-tad, 14. jun 2021 09:41)

    # Link komentara

  63. Meni je srce kucalo 100na sat.
    (a, 14. jun 2021 09:41)

    # Link komentara

  64. bila bi fora da Nole uzme i sledeći RG i bude prvi sa po najmanje 3 titule za svakog GS turnira.
    (Dušan, 14. jun 2021 09:41)

    # Link komentara

  65. Što bi rekao Duško Trifunović:
    "Šta bi dao da si na mom mestu,
    da te mrze a da ti se dive..."
    E, ubrzo stiže taj trenutak kad će morati da priznaju ko je GOAT a da im nije dobro i to po svemu sudeći još jako,jako dugo.
    (HitTheRoadJack, 14. jun 2021 09:40)

    # Link komentara

  66. Najtežim se kad čujem onu frazu Grci nasa braca. Niti su niti ce ikad biti. Ono urlikanje Grčka na tribinama juce prilikom Novakovig podizanja pehara. Onaj pogled Cicibana ili njegovih i Nikovih titlova po društvenim mrežama protiv Novaka. To je sramno. Isto kao i onda navijanje za Litvaniju u sred Atina u košarci. Ili igra Olimpijakosa protiv Zvezde na krv i nož gde im nije pobeda značila nista a nama top 8. Nikad se nećemo opametiti. Mi smo njima braca jedino kad odemo na more i ostavljamo novac.
    (Izbor, 14. jun 2021 09:37)

    # Link komentara

  67. Kapa dole za tekst! Srce i grudi "OVOLIKI" !
    (Smoljo Nemanja, 14. jun 2021 09:37)

    # Link komentara

  68. Jedno je da budes tuzan posle poraza, a sasvim drugo da svojim ponasanjem ne postujes pobednika. Sramno ponasanje Cicipasa. Decko je arogantan, samoljubiv i prepotentan.
    (Mare, 14. jun 2021 09:35)

    # Link komentara

  69. Veliki ponos osećam što sam Novakov fan ali ne bih bio toliko ponosan da godinama ne gledam isfrustrirane mrzitelje koji bi navijali i za neko Marsovca koji igra protiv njega iako bi Novak biopredstavnik njihove planete. Sve bih to razumeo to što im razbija već deceniju i kusur njihov omiljeni par i svu njihovu ozlojađenost ali toliku odbojnost i nepoštovanje bar njegovih rezultata i dela a da je on neki nekulturan lik arogantan,nevaspitan itd. kao npr. Kirjos i sl. razumeo bih a ovako stvarno ne. Zato mi je draži desetorostruko više zbog tog nepoštenog odnosa prema njemu i volim ga i cenim kao brata rođenog.
    (dakiliz, 14. jun 2021 09:34)

    # Link komentara

  70. Ako nije već u planu mislim da bi morao da dobije muzej u sred Beograda gde će biti izloženi pehari, nagrade a i konstantno se puštati svi njegovi epski mečevi (a bilo ih je puno i tek će ih biti!). Stvarno je neverovatan čovek i to sto radi prevazilazi samo sport. Prava inspiracija za sve nas.
    (Saša, 14. jun 2021 09:33)

    # Link komentara

  71. Al najjace kad komentator kaze "Publika navija za Grka", kakvo crno navijanje za Grka, to je navijanje protiv Novaka, a ne navijanje za Grka. Novak samo zato sto se u svakom finalu bori i protiv 15-20 hiljada navijaca, on je samo zbog toga GOAT. Zamislite samo kako je nekom igracu kad 15 hiljada ljudi skace i vristi na svaki viner tvog rivala i na svaku tvoju gresku, s druge strane kad ti pogodis viner, cuje se samo blag aplauz. Protiv toga se boriti i osvojiti tolike GS, to moze samo GOAT!!
    (kole, 14. jun 2021 09:31)

    # Link komentara

  72. Ljeto 2017Vimbldon, ljeto 2018 Vimbldon.
    Izmedju toga predaja Berdihu na W 17te lakat, godinu dana sve najgore od Novaku, porazi od Cunga, Taro Danijela i drugih anonimusa, operacija lakta.
    U to vrijeme pred W 18te Federer 20 GS, Nadal 16, Novak 12 otpisan iz trke.
    2021 pred W Rodzer tapka u mjestu, Rafa 3 RG i 1 US open.
    Novak 7 novih GS 2W, 3 AO, 1 US, 1 RG.
    Od 2015 do danas Nole odigrao 25GS (preskocio US open 2017) 12 GS titula i 3 poraza u finalu Vavrinka RG 2015, Vavrinka US 2016 i Nadal RG 2020.
    To su strasne cifre i nestvaran kontinuitet.
    I da se isto ne zaboravi 2011 Federer 16GS, Nadal 9GS, Novak 1GS.
    (Kanidja PG, 14. jun 2021 09:29)

    # Link komentara

  73. Evolucija:
    Velika četvorka
    Velika trojka
    Velika dvojka
    Najbolji Nole
    Sitna boranija
    (Pera Detlic, 14. jun 2021 09:27)

    # Link komentara

  74. Svaka čast za obojicu vrhunski sportisti majstori svog zanata. Dobro Jokic igra timski sport on ne moze sam sebe virusi bez podrške ostalih saigrača u ekipi. Otuda i jutros onaj poraz i završena serija 4-0 i gotovo. Ali ovo sto Novak radi ovo je fascinantno Ovo je realan domet najvećeg ikada. U tekstu stoji pitanje koga sad svi ignorišu odakle mu neiscrpna energija u ove dve zadnje godine. Mislim da su svi olako zaboravili piramide u Visokom i odlazak kod onog Semira Osmanagica. Mislim da se Djokovic tu puni da tu hrani svoju neiscrpna glad tu dobija volju zelju energiju bas odatle. To je jutros pomenuo i Baker i preneli gotovo svi svetski mediji. A mi zaboravljamo mi smo tu samo da kritikujemo i osudjujemo.Vise su Djokovic i Jokic učinili za Srbiju nego ijedan politicar ikada.
    (Izbor, 14. jun 2021 09:25)

    # Link komentara

  75. Upravo pročitah najbolji komentar na ju tjubu :Novak je krokodil;on ne ubija svoje protivnike, samo ih odvuče u duboke vode i udavi ih. Zaista, to liči na Noletov tenis:) a i nosi Lacoste krokodila. A drugo što pročitah je da je Ciciju preminula baba par sati pre meča. Sad mi je jasnije zašto je bio sav pogubljen ali i dalje mislim da je pokvaren s komentarom da mu "nije jasno" šta je bilo u pauzi između drugog i trećeg seta.
    (analiza, 14. jun 2021 09:24)

    # Link komentara

  76. Novaku je samo bitno da probije tu barijeru,i dodje do 20 gren slemova,i onda sigurno moze osvojiti 25...I da,sada nam je svima jasno da Novak na mastersima na daje ni 30% svojih movucnosti,sada znamo da ga ne trebamo kritikovati i biti tuzni kada izgubi na mastersima,njegov potpuni fokus do kraja karijere su gren slemovi.
    (Asteriks, 14. jun 2021 09:23)

    # Link komentara

  77. Što se tiče samog meča, ko je pažljivije pratio, mogao je da vidi preslikane detalje sa finala iz 2014. godine, samo što su ovde setovi 1 i 2 bili onda setovi 2 i 3.
    Dakle, krenulo je sunce i vrućina i javlja mu se "čep" i želi bar da dboije taj prvi set, a da sledeći pusti niz vodu, ali ga gubi na 1-2 lopte, a posle gubi i sledeći set. Na sreću, ovde se resetovao i relativno lako dobio treći set, dok je 2014. godine reset usledio tek na 2:4 u četvrtom setu, ali je onda na 4:4 Nadal srećno dobio gem i posle toga priveo set i meč kraju. I sam Rafa je izjavio da bi izgubio da se otišlo u peti set, ali eto nije.
    Da ne bude sumnje u objektivnost i Novak bi izgubio polufinale Vimbldona od Rafe 2018. godine, ali ga je prekid spasao.
    Drugo što "bode oči" u ovom meču su 2 poena na 4:2 i 40-15. Tu je Novak morao da pritisne jače, a ne da šalje mlake lopte na bekhend u nadi da će Grk da pogreši, jer već ima brejk prednosti i ima 2 brejk lopte i svakako možre da odigra bez bojazni i samim tim reši meč. Tu je morao da odigra kao protiv Rafe, oštrije na Grkov bekhend bilo forhendom, bilo bekhendom, ali je odigrao mlako, ovaj se izvukao i imali smo dramu u poslednjem gemu.
    Ništa, ovaj put je prošlo bez kazne, ali za sledeći put bi bilo uputno da ipak napadne slabije lopte, makar i kontrolisano agresivnim udarcem.
    Uzdravlje ljudi!
    (Predo 2, 14. jun 2021 09:22)

    # Link komentara

  78. Volimo te brete!
    (Markan, 14. jun 2021 09:18)

    # Link komentara

  79. Auuuuuuuu. Izuzetan tekst! Tako je. Ne moraju drugi da ga vole ako neće!!! Mi ga zato obožavamo! Ideeeemooo breeee! Najveći. Najbolji. Naš. Novak.
    (gandrinno, 14. jun 2021 09:17)

    # Link komentara

  80. Колико ми је Ципирипи био симпатичан, од јуче ми је већа љига од РФ. Лик који гледа у супротном смеру док Ноле диже пехар не заслужује ни р од респекта. Од срца му желим да опреми целу кујну тањирима, ђувечарама и осталим другоразредним посуђем.
    (Gonzalez, 14. jun 2021 09:16)

    # Link komentara

  81. Odlican clanak, uzivala Sam
    (Crymeariver, 14. jun 2021 09:15)

    # Link komentara

  82. Da se ne lažemo, ova GS titula vredi za 3.
    Kao prvo, sprečio je Nadala da ode na 21:18 i to je 1 poen. Situacija je kao u fudbalu kada na 3-4 kola do kraja igraš sa konkurentom za titulu, pa ga pobediš ... em si osvojio 3 boda, em si njega sprečio da osvoji 3 boda, pa pobeda faktički vredi 6 bodova.
    Drugi poen je je taj što je samo osvojio titulu. Dakle na 20:18 je uzeo poen i smanjio na 20:19.
    Treći je što je kompletirao sve slemove po 2 puta, a za to je na GOAT listi dobio 8 poena kao i za titulu. Kao dodatak ovom trećem poenu, je fakat da sada jedini ima barem po 6 finala na svim slemovima. Rafa ima po 5 na ostala 3 slema i u domenu teorije je da će na sva 3 imati još po jedno finale, a Fedu fali još jedno na šljaci, a to je za njega nemoguće, tako da će Novak i po ovom parametru ostati jedini.
    Šlag na kraju je da je uradio drugu najtežu stvar u sportu, jer je dobio Nadala na Garosu.
    Od toga je teže samo pobediti Kareljina u rvanju - gledajući celu karijeru jednog sportiste!
    Mnogi su dominirali po 5-10 godina (Bubka, Bolt, Roj Džons junior ...), ali gledajući celu karijeru, 15 godina, period između čovekovih 20 i 35 godina, samo je Kareljin bio "nepobediviji" od Nadala na Garosu.
    I niko nije bio sigurniji osvajač slema, jer bez obzira ne periode dominacije Feda na travi i Novaka u Australiji, Nadalova pobeda na Garosu je bila sigurniji tip.
    Još jednom, Svaka ti čast ljudino!
    (Predo 2, 14. jun 2021 09:14)

    # Link komentara

  83. Ne mogu da ne pomenem odvratno ponasanje Grka, i tokom meca i kasnije na ceremoniji.
    Bes obzira na to, Nole idemo sad na GS broj 20.
    (djape, 14. jun 2021 09:08)

    # Link komentara

/srv/b92/www//master/template/no-comments.tpl.php