- Komentari -
  1. Znači iz brojeva se vidi nameštaljka. Sramota za jedno gs finale.
    (Aca Znalac, 13. oktobar 2020 20:06)

    # Link komentara

  2. Šta kaže stručnjak za brojeve, je li 17 više od 20?
     (GOAT, 13. oktobar 2020 15:39)

    # Link komentara

  3. Pustite vise tu pricu sa riterniranjem.To sve prolazi sve manje i manje ,jer i dobri serveri se sve vise uce da te, posle dobrog servisa ,znaju prosetati po c
    oskovima.Od tih silnih strucnjaka niko ne ukazuje na jednu od najvecih mana Noletove igre,a to je sto ne napada DRUGI protivnikov servis.Koliko puta nam lakne ,kada Federer,Murej ,Nadal,Varvinka...promase prvi servis i drugi serviraju sa visokim odskokom na Noletov bekhend ,a on nesto poskakuje i posle toga obavezno izvodi udarac nedostojan i zenskog tenisa.To dokazuje i procenat uspesnosti Nadalovog drugog servisa.Za skracene loptice sam prosli put napisao da mu treba ustavom zabraniti da ih izvodi dok to ne nauci.To se ne radi guranjem loptice vec rezanjem,a rezultat je samo dobar ako se loptica vraca prema onome ko je izveo taj skraceni udarac,kada padne na protivnicko polje.I ovo je vidljivo golim okom,a i statistika to pokazuje. Najubitacniji udarac u tenisu ,posle izvedene jedne ili dve doboke bekhend dijagonale je duboka bekhend paralela.Kraj.Posle nje nema igre.
     (Kosta, 13. oktobar 2020 13:30)

    # Link komentara

  4. Ma ovaj lik je sto posto skupo prodao Nadalu Djokovićeve statističke slabosti koje on najbolje poznaje i omogućio mu da se spremi do nepobedivosti.
    (Sad je sve jasno, 13. oktobar 2020 12:32)

    # Link komentara

  5. Zato sto je bolji. Zato sto je psihički stabilan. Nadaj je i zvanicno GOAT i više nema šanse da ga neko prestigne. Federer je siguran na drugom mestu a Nole je treći. To je statistika. Nadal će sigurno osvojiti još neki GS i preteci Federera i tako ući u istoriju kao najbolji ikada. Nole tu nazalost nema šanse. Nije stabilan kao Nadal.
    (srba, 13. oktobar 2020 08:40)
    Нема ни близу број недеља као Федерер и Новак. Нема завршни мастерс, нема освојене све мастерсе. Нема позитиван скор против Новака. Да не спомињемо остале Новакове рекорде као што је златни слем, држање у рукама сва четири Слема.
     (Марко Краљевић, 13. oktobar 2020 11:51)

    # Link komentara

  6. Mix

    imao je Nadal sreće, kao i prethodnih 12 puta.
    (ON, zti, 13. oktobar 2020 11:49)

    # Link komentara

  7. Надал просто лети на шљаци и то му је подлога на којој је скоро па непобедив. Али на бетону је друга прича. Ту је статичан доста за разлику од Новака који као мачка уклизава по терену. Зато Рафа нема завршни турнир.
     (Марко Краљевић, 13. oktobar 2020 11:48)

    # Link komentara

  8. Jesu oni profesionalci i najbolji od svih i zato je normalno da obojica pogadjaju linije i uglove,koje drugi ne mogu,ali je Nadal imao i onu dozu srece koja frustrira,Jednostavno je imao dan i pogadjao i vracao sve,a uglavnom u presudnim trenucima.
    Sve govori momenat,kad Novak dize ruke ka nebu,kad je Nadal promasio jednu liniju od 50.Naravno to je i karma,tako je Novak rasturio Nadala u finalu AO.
    (Mix, 13. oktobar 2020 11:22)

    # Link komentara

  9. Zato što je bolji igrač?
     (Ankh, 13. oktobar 2020 11:19)

    # Link komentara

  10. Pa upravo to i objašnjava O'Šonesi: Novakov servis je bio katastrofalno slab, (verovatno zbog one povrede ramena koju vuče) i na Nadalove riterne se to završavalo uglavnom Novakovom greškom. Nisu ni samo servisi, praktično nijedan smeč nije "zakucao". Takvim servisom nije moguće pobediti Nadala bez obzira što je u dugim razmenama uspešno parirao; tu pre svega dolaze do izražaja noge.
    Sličnu povredu vuče i Raonić, stim što su za njega posledice gore jer mu igra još više zavisi od servisa.

    Ne treba od Novaka preterano očekivati ni na završnom turniru (ako se bude igrao). Takve povrede ne prolaze lako. Tek za Melburn, ako se i to bude igralo.
    (Dejan, 13. oktobar 2020 11:07)

    # Link komentara

  11. @lol

    Jadno! A kad je Novak poceo da leti nakon predatih meceva u kojima je ostajao bez daha, onda to nije bilo radi takvih supstanci? Onda je bilo izbacio je gluten i postao Supermen, koji je istog tog Nadala kog prozivas, fizicki ostavljao u prasini. Kako vas nije bre sramota vise!? Njih dvojica nam pruzaju najlepsi i najvisi nivo tenisa u svojim mecevima, u istoriji tenisa. Umesto da navijas da obojica budu sto je moguce duze zdravi i na vrhuncu, da mozemo da gledamo epske duele, ti nakon jednog zasluzenog poraza, drugog prozivas za doping? Niko nam nije priredjivao to sto su oni, i ja navijam da obojica predju 20 GS titula. Ako se on(i) dopinguju, sta onda rade igraci poput Lebrona, Kristijana, al njih verovatno volis pa ti to ne smeta.
    (Lesa, 13. oktobar 2020 11:07)

    # Link komentara

  12. Jednoatavno, Rafi je korona I novi način obračuna I zaštite poena, omogućila da dužu pauzu iskoristi da očisti tijelo. Nije išao na US open, pa se spremao za RG.
    Očistio tijelo da bi za ovaj turnir mogao primiti novu dozu i dominirati.
    Testa se nije plašio jer je zaštićen.
    Novak je slabo odigrao, nije išlo, ali I da jeste ne bi mnogo pomoglo.
    (lol,

    Ne bih da branim Nadala, vjerovatno si u pravu. A da li je bilo dopinga kad
    je Novak imao nestvarnih 16800 poena? Ako stvarno mislis da je lakat uzrok
    njegovog strmoglavog pada, gubitka poena i pada na ATP, poraz od Del potra
    na OI 2016 onda si ili prilicno naivan ili si previse subjektivan.
    (" mentalna gromada " trice i kucine, 13. oktobar 2020 10:50)

    # Link komentara

  13. Mozda je zaista bio povrijedjen ali i umoran od toga da kad on pozove ljekara se digne i kuka i motika i lokalno i globalno. Mene djeluje da je bio povrijedjen zadnja 2 meca, sad sto mu niko ne vjeruje i zasto je druga prica
    (Petar, 13. oktobar 2020 10:41)

    # Link komentara

  14. Matematika je carobna!!!
    Sve je covek objasnio....
     (Rene..., 13. oktobar 2020 10:30)

    # Link komentara

  15. Djokovic je izgubio zbog servisa jer je katastrofalno servirao a tako je servirao protiv grka u ona dva seta.
    (Delija, 13. oktobar 2020 10:13)

    # Link komentara

  16. @mirko:

    Mislm da si u pravu! Sumnjiv mi je zbog propuštanja US Opena. Tamo je, čini mi se, posle RG najbolje prolazio....
     (Ahtung, 13. oktobar 2020 10:09)

    # Link komentara

  17. Statistiku zaista cenim mada ona sama po sebi ne objašnjava uzrok nastajanja dobrih ili loših stvari.
    Očigledno je kao što neko reče da Nole nije izašao u njegovom prepoznatljivom pobedničkom stilu.
    Pritisak važnosti meča, njegovo samopouzdanje poljiljano u polufinalu i nekakav privid mirnoće nisu doneli očekivan start.
    U takvom razvoju dogadjanja na terenu improvizacija bez plana donosi katastrofu (nivo 14-16 godina) i nije mi jasno zašto nije koristio svoj pravi karakter da preobrazi sebe i tok meča što je itekako radio u prošlosti.
    Noletov pravi karakter je jedan svojevrstan mix energije, besa, inata i inteligencije koji nije korišćen skoro nimalo) kratka epizoda u 3.setu kod 2:3).
    To dalje proizvodi nemogućnost preokreta u igri i poenima i svakako neminovan poraz bez otpora.
    Zašto je izgledalo tako (kao i nažalost u nekoliko velikih finala ranije) samo on i njegova ekipa zna.
    Objašnjenje da mu "nije dan" opet vraća na početne nivoe a skriva pravu istinu :
    Nezdravo izgleda ovaj poraz kao i pobeda u polufinalu bez iskrenih emocija. Koji mode je u pitanju ne znamo ali vidimo da ne funkcioniše.
    Samo pravi pristup treninzima i mečevima vratiće ga na "njegov" znani nivo.
     (dekigrobar011, 13. oktobar 2020 10:03)

    # Link komentara

  18. I taj "stručnjak za brojevi", trebalo bi da zna da su ti brojevi samo posledica nekog prethodnog procesa ,da se tako izrazim a ne uzrok.
    (Alex, 13. oktobar 2020 10:02)

    # Link komentara

  19. @ Riki, nije loše nekad priznati da je protivnik bio fantastičan i da Novak nije imao šanse. Nikad nisam video da neko igra onako dobar tenis kao Rafa u prva dva seta. Novak nije igrao dobro jer mu Rafa to nije dozvolio. Biće prilike na drugim podlogama
    (Ja, 13. oktobar 2020 09:19)

    Kad je to i gdje bilo da neko ne igra dobro u finalu Gren Slema. Sta si ti ocekivao kako ce igrat dvanestostruki prvak. Tenis je igra gdje igrac mora da zasniva sve na svojoj igri a ne da ocekuje da ce protivnik pravit nekakve greske. Nadal ga jeste i takticki nadmudrio i nadigrao i sve ali odgovora mu nije bilo. Novakova igra nije postojala. Da jeste, puno bi mu teze bilo da pobjedi. I vjeruj mi, da ga je Djokovic tjerao na duze razmjene i da nije grijesio, poceo bi Nadal da pada. Ipak sest mjeseci nije igrao tenis na visokom nivou i ne bi izdrzao visok ritam citav mec. Ali sad je sve to otislo u nepovrat.
    (Riki, 13. oktobar 2020 10:02)

    # Link komentara

  20. Ja stvarno počinjem da sumnjam u Noletovu tenisku inteligenciju. Ako je plan bio (a jeste) da Rafin ritam poremeti dropshit-ovima, mislim ..... to jednostavno ne može da prođe iz razloga o kojima sam pisao ranije. Nole očajno izvodi taj udarac (a niko ne sme to da mu kaže) i samo remeti svoj ritam. Na stranu što se drop šot smatra kvarnim udarcem, tj. dobijanjem poena na tuđu muku. Mali Janika Siner je objasnio kako se protiv Rafe igra na šljaci. Iako je klinac izgubio sa 3:0 meč je bio tesan a Rafa je dobio isključivo na protivničko neiskustvo i tone sopstvenog znoja. Ne može, i nikada nije mogao, tenis da se igra isključivo na mudrovanje. Nole je podcenio Rafu, precenio sebe, ufantazirao da je kralj drop šota i rezultat je takav kakav jeste.
    Pišem ogorčene komentare protiv Noleta a volim ga kao brata. Toliko me je iznervirao. Valjda će da se pribere i počne da igra kao što zna.
    (Analizator, 13. oktobar 2020 09:59)

    # Link komentara

  21. Blickrig protiv total war.

    Svi znamo ko je na kraju pobedio.
    (Kvak, 13. oktobar 2020 09:59)

    # Link komentara

  22. Bilo bi koristnije da smo culi od strucnjaka za doping?! i pitali se ko- koliko bi Nadal osvojio grend slemova,da se neigra na sljaci?
    (Mild Max, 13. oktobar 2020 09:53)

    # Link komentara

  23. Bilo bi koristnije da smo culi od strucnjaka za doping?! i pitali se ko- koliko bi Nadal osvojio grend slemova,da se neigra na sljaci?
    (Mild Max, 13. oktobar 2020 09:53)

    # Link komentara

  24. Ukratko - ovo je bio blickrig.
    Đoković na to nije bio spreman. Plus ono silovanje drop-šotova...
    (John, 13. oktobar 2020 09:43)

    # Link komentara

  25. Jednoatavno, Rafi je korona I novi način obračuna I zaštite poena, omogućila da dužu pauzu iskoristi da očisti tijelo. Nije išao na US open, pa se spremao za RG.
    Očistio tijelo da bi za ovaj turnir mogao primiti novu dozu i dominirati.
    Testa se nije plašio jer je zaštićen.
    Novak je slabo odigrao, nije išlo, ali I da jeste ne bi mnogo pomoglo.
    (lol, 13. oktobar 2020 09:43)

    # Link komentara

  26. Djokovic je sam sebe pobedio.
    Nista ga nije islo a i ono sto je pokusao da uradi radio je pogresno. Cela taktika za mec je bila pogresna posebno forsiranje skracenih udaraca koji su se videli jos iz Pozarevca. Posao je na mec kao da nece igrati sa najboljim na sljaci nego sa Iznerom ili nekim drugim dvometrasem kojima je tesko da dotrce do mreze i vrate te skracene udarce.
    Nadal i njegov tim su ga totalno provalili, videli su na njegovim prethodnim mecevima do finala da uporno forsira te glupe skracene udarce i samo su malo podesili svoju igru, Nadal je stajao blize base-line i imao dovoljno vremena da stigne sve te Djokoviceve udarce "iznenadjenja". Kad je Djokovic skontao da treba nesto menjati u taktici vec je bilo kasno a strah od svakog promasaja ga je samo dokrajcio.
    (pesadinac, 13. oktobar 2020 09:38)

    # Link komentara

  27. Većina komentara se dotakla činjenica. Statistika je važna, ali je važno i koji je bio dan, kako se čovek jednostavno oseti tog dana, bez ikakvog razloga. Možda bi, da je meč igran sledeći dan, sve izgledalo drugačije, možda. Međutim, stoji činjenica da je u taktičkom smislu Nadal odigrao daleko bolje. Nisu oni sami, iza njih stoje timovi, ljudi koji znaju mnogo. Imam dojam da je Novak uradio ono što su svi očekivali. Nadal je bio spreman za svaki njegov drop šot, na svaku bekhend dijagonalu, na svaki servis. Pričalo se da uslovi odgovaraju NOvaku zbog odskoka, ali je podloga prespora, slično kao u Monte Karlu, gde Nadal takođe ima svoje carstvo. Kada je Đoković dobio Nadala 2016, pogledajte slike, Nadalovi mišići su delovali ispuhano, sad su ponovo naduvani. Jači je rukama, a za ovakvu podlogu treba snaga. Nema šta, čovek je stvoren za ovu podlogu i niko, nikada ga neće nadmašiti na ovoj podlozi.
    (Predo, 13. oktobar 2020 09:35)

    # Link komentara

  28. 38-31 za Djokovica u vinerima, u cemu je Nadal dominirao? :D Poklonio mu bre Djokovic pobedu sa 54 greske
     (Nicola, 13. oktobar 2020 09:31)

    # Link komentara

  29. dok Nadal ovako igra i ovom silinom udara bekhand, Nole na zemlji nema šanse protiv Rafe, jer maximum obadvojce na zemlji je daleko na strani Rafe, a ovaj je bio blizu svoga max, ... međutim zanimljivo je iznanađenje od strane Novaka koji nije očekivao ovako dobru igru ???? totalna kriva procjena trenera i njega, bez obzira što je zadnjih godina dominirao...Rafa je i taktički izdominirao, sa balonima na Novakov bekhand, očito su ga dobro pročitali...zanimljivo će ih gledati dalje u H2H na drugim podlogama, stari Novakov recept jakih udaraca na Rafin bekhand bolje prolazi na brzim podlogama + napredak u skračivanju loptica i bekhand paraleli trebali bi vratiti Noletovu dominaciju. Međutim, nikada nisam vidio da su u tenisu ovako dva 34-godišnjaka kondicijski dobro pripremljeni ?!...što jedu ?
    (purger, 13. oktobar 2020 09:29)

    # Link komentara

  30. Ovog čoveka je Ivanišević najurio koliko se sećam. Po meni velika greška, što se vidi i po lošoj taktici pred ovaj meč. Nauka mnogo napreduje i ovakve analize su neophodne. Samo kada pogledam napredne NBA statistike zavrti mi se u glavi od podataka, a sve ima smisla iako se golim okom često ne vidi. Ali brojke retko lažu.
    (Milan, 13. oktobar 2020 09:29)

    # Link komentara

  31. Potpuno je jasno da je Novak imao problema sa vratom i ramenom, što je pruzrukovalo loš servis i prvi udarac za njim... Ne prevelikih da ne može da igra, ali dovoljnih da ispadne iz ritma u meču sa Nadalom, gde sve mora biti perfektno.
     (Ahtung, 13. oktobar 2020 09:28)

    # Link komentara

  32. Rafa doping opet uzeo, nema sanse da posle 6 mjeseci igra onako, prosto nemoguce. Niko se ziv nije sastavio, samo kao on jest, daj molim te.
     (mirko, 13. oktobar 2020 09:26)

    # Link komentara

  33. Nadal je razbio Noleta. Nole je izgledao smesno. Prosto je bili mucno i jadno gledati da nemoze ni jedan set da osvoji.
     (liman, 13. oktobar 2020 09:21)

    # Link komentara

  34. Riki, nije loše nekad priznati da je protivnik bio fantastičan i da Novak nije imao šanse. Nikad nisam video da neko igra onako dobar tenis kao Rafa u prva dva seta. Novak nije igrao dobro jer mu Rafa to nije dozvolio. Biće prilike na drugim podlogama
    (Ja, 13. oktobar 2020 09:19)

    # Link komentara

  35. rafa je uradio novaku ono što je svojevremeno novak uradio njemu: napao ga je tamo gde se najmanje nada - na njegovo najjače oružje.

    kako je đoković postao 'penicilin' za nadala odlučivši da - umesto uobičajene taktike forsiranja rafinog bekhenda kako bi se izbegao njegov razorni forhend - napadne upravo njegov fh i lomi ga kratkim bh dijagonalama, tako je sada rafa razoružao novaka šaljući loptu na novakovu (jaču, odnosno pouzdaniju) bh stranu, što fh topspinovima, što bh balonima. efikasnost ove strategije je, međutim, uslovljena podlogom - van zemlje ona ne bi bila ni izbliza tako učinkovita.

    ne sumnjam da će vajda i novak pronaći taktički odgovor na ovaj poraz, rafi i njegovom timu svaka čast za dobijenu bitku.
    (bane sine, 13. oktobar 2020 09:16)

    # Link komentara

  36. ... можда је умор делимично утицао јер је протива Циципаса играо пет сета1
    (Dik, 13. oktobar 2020 09:15)

    # Link komentara

  37. Nema tu mnogo matematike i brojeva! Nadal je bio bolji duplo i to je to! Kazu”djokovic je gresio mnogo”,pa je ,jelte zato izgubio! Bravo Kolumbo! Gresio je zato sto je ovaj ubacio u sedmu brzinu i samleo ga!
    (propala stvar, 13. oktobar 2020 09:15)

    # Link komentara

  38. Čovek je potpuno u pravu. Nadal je taktički bio dobro pripremljen dok je Novak tvrdoglavo igrao te skraćene lopte i kad treba i kad ne. Svi su govorili da loptice ne odskaču visoko i da to ne odgovara Nadalu medjutim Nadal je to učinio sam "baloni" tako da je Novak bio primoran da vraća te lopte dosta visoko. Novak, za moj pojam, nema dobrog stratega u timu a on sam ne zna da postavi isto pa protiv svakog protivnika igra jedan šablon. Sa ovakvom igrom nema više GS titula.
    (Dule, 13. oktobar 2020 09:12)

    # Link komentara

  39. sve je ovo u redu, ali mene je najvise iznenadilo da je nadal bio mentalno jaci.
     (singrrr!, 13. oktobar 2020 09:07)

    # Link komentara

  40. Заборавио си још један важан ударац: допинг. Узгред, судија у СВИМ ситуацијама када је силазио одлучивао у корист Надала, тако нешто се не виђа. Јесте он одиграо одлично, али утисак је да је ударао лоптицу с нестварном снагом, а која је била најтежа икада, тако је направљена. Знојио се невероватно. Након 2. сета је отишао у свлачионицу, није у тоалет а није ни речено зашто. А баш тада је мало физички пао, да би опет "полудео" при крају сета. Хм...
     (Дејан, 13. oktobar 2020 09:05)

    # Link komentara

  41. Za ove sto pisu da je Nadal GOAT, Federer drugi, a Novak treci. Pogledajte listu na ultimate tennis GOAT, gdje se boduje sve. I finala, polufinala, cetvrtfinala na GS i mastersi i godine zavrsene na mjestu br. 1 i head to head. Vidjecete da je Federer jos prvi, Novak drugi, Nadal treci. Razlika u bodovima izmedju sve trojice nije velika.
     (Fair Play, 13. oktobar 2020 09:04)

    # Link komentara

  42. Ivanišević sa svojim balknskim lakoćemo pristupom je negde pomogao, ali ovde je odmogao Novaku, koji više liči na nemca po studioznosti i pristupu mečevima. Nije trebalo da otpusti ovog statističara...
    (Imay, 13. oktobar 2020 09:03)

    # Link komentara

  43. Nije sporno da je Nadal usao naostren spreman i na kraju odigrao odlican mec i zasluzeno pobedio. Ova statistika govori, pre svega, o Novakovom servisu i koliko je bio los da nije uspevao da stvori nikakvu prednost. Sa druge strane i ni njegovo kretanje nije bilo ni blizu nivoa koji je prikazivao u ranijim mecevima. Vrlo dva bitna segmenta, koji i protiv mnogo slabijih rivala Novaka stavljaju u tezak polozaj, a protov Nadala na RGu, dovode do katastrofe kakvu smo videli.
    (Lonny, 13. oktobar 2020 09:02)

    # Link komentara

  44. od kad je Ivanisevic u timu imam utisak da je Nole unazadio servis. Drugo Sonesi je otisao zbog Ivanisevica...
    (kobster, 13. oktobar 2020 08:56)

    # Link komentara

  45. Ne cudi, Djokovices prvi servis je ocajno slab u poredjenju sa Nadalom, Cicipasom, Timom.
    Poene mahom dobija u dugim razmenama udaraca gde ili protivnik gresi ili Novak pronalazi pogodan trenutak za pogodak. Kod brzog protivnika to i nije neka strategija...
    (kiza, 13. oktobar 2020 08:55)

    # Link komentara

  46. Zasto Novak nije hteo da igra to finale.

    To se ja pitam.
    (ime, 13. oktobar 2020 08:53)

    # Link komentara

  47. Sve to ok, sva ta statistika, ali ipak meni to Deluje bezlično, kao da su roboti. Ono sto meni upada u oči, jeste da je Rafa forsirao Novakov najbolji udarac, da je odbijao poene. Odavno već pričam, da Novak ima dobar BH, samo kada igra protiv niže rangiranih i kada mu je loptica idealna. Mislim, porediti Vavrinku i Novaka, meni je lično smesno. Svi znamo da je Rafa uveo forsirao Federerovi BH, jer mu je taj udarac najslabiji. Pa mi sada nije jasno, forsiras nečiji čuveni udarac i uspes da osvojis dosta poena. Da je forsirao Novaka na mrežu, pa da razumem. To sto je skracivao poene, opet razumem. Pokušavam da zamislima kako Vyvrinku neko forsira da igra BH i shvatimo da bi prošao kao Novak 2015. u finalu, posto je upravo on tada to radio. To bi isto bilo, kao da je Rafu neko forsirao na FH, a svi znamo kakav mu je taj udarac. Novakov BH je uglavnom vise čuven,nego sto ga on izvodi. Novaku je glavno oružje, da igra duge poene i da loptice vraća u teren, pace protivnik u nekom trenutku pogresiti. Kao sto se i vidi po toj statistici, da mu je to najjače oružje, a to nije uspevao, jer je Rafa kontrolirao igru sve vreme.
    (Dobro, 13. oktobar 2020 08:52)

    # Link komentara

  48. Kakva bre statistika i brojevi, gresio je non stop.
     (Pa sta ima, 13. oktobar 2020 08:50)

    # Link komentara

  49. Jednostavno protiv ovakve konkurencije koja ne prasta, nemoguce je drzati sve rekorde. Evo sada po rasporedu ide AO, i ako Novak kojim slucajem kiksne, Rafa 99% uzima RG i Novaku bezi na velkkih cetiri grend slema razlike, sto ce biti izuzetno tesko stici. Ironija jedna velika je sto je jedan Sampras sa 14 slemova dugo bio prvi u istoriji po tom parametru, a Novak sa 17 tek treci. Cist prikaz jacine u konkurencije u razlicitim periodima i nista vise. Tako da tome ne treba puno pridavati znacaj.
    (Tribislav, 13. oktobar 2020 08:48)

    # Link komentara

  50. 1. Novak je nenormalno grešio prilikom riterniranja. Toliko promašaja nisam skoro video u njegovom meču. Jednostavno mu ništa nije ulazilo.

    2. Novakov servis je bio katastrofalan u prvom setu.

    3. Nadal je vraćao sve, bukvalno sve. Čak i dropšotove koje je Novak vežbao čitavog turnira, izgledali su smešno, jer Nadala nikada ranije nisam video da loptice stiže, a lobove udara s leđa "od pozadi", kao da ima povez preko očiju u onim kung-fu filmovima. Nadrealno.

    Kada ništa ne funkcioniše, pogotovo servis, onda ni S+1 ne radi, logično.
    (Darko, 13. oktobar 2020 08:48)

    # Link komentara

  51. Sve tačno do zadnjeg slova ,a sve posledica lošeg servisa i onda da Nole voza njega po terenu desilo se suprotno
     (benić boro, 13. oktobar 2020 08:46)

    # Link komentara

  52. Nije on ovako izgubio zato sto je nadmudren i nadigran. Niko ne prica o tome da je Djokovic odigrao po meni najlosiji mec u zadnjih deset godina. Uzasno je sve bilo. Cak ni njegovih osnovnih elemenata nije bilo, kombinacija jedan dva, forhend nije ni postojao a o greskama da ne pricam. Makar pedeset puta je bez razloga poslao loptu u aut ili mrezu. Neocekivano losa igra Djokovica i to je najveci problem u svemu ovome.
    (Riki, 13. oktobar 2020 08:45)

    # Link komentara

  53. Zato što je osvojio više poena od Noleta?
     (Analitičar, 13. oktobar 2020 08:44)

    # Link komentara

  54. Pa dobro, to je i Nole rekao, da je brzao...Pored toga, moje skromno mišljenje je da je imao i pogrešan plan igre, tj. to konstantno miksanje...odstupanje od one igre kojom je imao uspeha protiv Rafe na šljaci. Ne kažem da bi ishod bio drugačiji, ali mislim da rezultat ne bi bio tako drastično na strani Rafe
     (DDDD, 13. oktobar 2020 08:42)

    # Link komentara

  55. dosta bre više.
    odučio dečka i to je to.
    (ende, 13. oktobar 2020 08:41)

    # Link komentara

  56. Zato sto je bolji. Zato sto je psihički stabilan. Nadaj je i zvanicno GOAT i više nema šanse da ga neko prestigne. Federer je siguran na drugom mestu a Nole je treći. To je statistika. Nadal će sigurno osvojiti još neki GS i preteci Federera i tako ući u istoriju kao najbolji ikada. Nole tu nazalost nema šanse. Nije stabilan kao Nadal.
     (srba, 13. oktobar 2020 08:40)

    # Link komentara

  57. To je i Novak rekao, posle meča, ali na drugi način, dakle, rekao je da nije gradio poene...
    (Beti Jurković, 13. oktobar 2020 08:38)

    # Link komentara

  58. Sve bi ovo bilo tačno da se meč odista igrao pa ko bolji. A nije. Iz ko zna kojih razloga, Nole je unapred, pre izlaska na teren, odlučio da taj meč izgubi. Ko je ikada tenis iole ozbiljnije igrao, o ovome nema dileme da je tako.
     (834, 13. oktobar 2020 08:34)

    # Link komentara

  59. Nema nikakve filozofije, Nadal je vracao sve moguce i nemoguce. Upravo zato je Novak pokusavao sve riskantnije i riskantnije(a ovaj je i to uglavnom vracao), te stoga je i logican mnogo veci broj gresaka.
    (Kojot, 13. oktobar 2020 08:33)

    # Link komentara

  60. U prevodu razbio ga njegovim najjačim oružjem- riternom.
     (KgK, 13. oktobar 2020 08:31)

    # Link komentara