"Jokić je jedini kojeg smo potpisali, a da ga niko nije gledao"

Košarkaški agent Miško Ražnatović bio je gost "All the smoke" podkasta gde je pričao o svom najpoznatijem klijentu – Nikoli Jokiću.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ražnatović je bio na Sunset Sport Media Festivalu u Zadru, a baš tom prilikom se obreo kod nekadašnjeg NBA košarkaša Meta Barnsa koji je zajedno sa Stivenom Džeksonom voditelj podkasta.

Za početak je ispričao nama već dobro poznatu priču kako je pronašao Jokića.

"To je veoma jedinstvena priča. Generalno, sve igrače iz Evrolige i NBA otkrivaju skauti koji putuju po zemljama, pronađu decu staru osam ili 10 godina i počnu da ih prate. Nekako, niko nije obratio pažnju na tog momka. Moja kompanija ima veoma veliki skauting departman i veoma dobar na teritoriji Srbije, jer je to malo područje. Ni oni ga nisu oktrili. Ja sam staromodan, volim da čitam novine, ne da idem na portale. Svake nedelje, postoje novine sa rezultatima iz svih liga širom zemlje. Čitao sam ih i video jednog momka u srpskoj ligi za igrače do 18 godina koji je imao 29 poena i, ako se ne varam, 26 skokova. Rekao sam ‘vau‘, ništa više od toga. Sledeće nedelje sam opet čitao novine i odlučio da ga proverim. Video sam 30 poena, 27 skokova. To nije moj posao, nego skauta, ali znatiželjan sam", rekao je Ražnatović i dodao:

"Pozvao sam svog čoveka i pitao ga – nije ga znao. To je bilo iznenađenje, jer zna svu decu od 10 godina. Bilo je jasno da je centar, rekao sam mu da pozove i proveri da li do skokova dolazi jer je stariji i snažniji i ‘prebija‘ decu ili je snalažljiv. Pozvao me je za tri minuta i rekao da nije snažan, da je snalažljiv, malo gojazan i talentovan. Ja sam čovek koji veruje u sistem i ne znam zašto sam mu rekao da potpiše ugovor sa njim. Rekao sam mu da ode kod njega, pronađe porodicu i razgovara sa njima. Njegova porodica je sjajna, staromodna srpska porodica koja vodi računa o njemu. Bili su veoma srećni što je agencija toliko velika zainteresovana za njega koji, inače, nikada nije trenirao sa seniorima. Nisu ga prepoznali. Prihvatili su, ali su hteli da se vide sa mnom. Došao sam dva dana kasnije, pričali smo, bila je dobra hemija među nama. Pogotovo njegov stariji brat Strahinja, koji je bio veoma važan kod donošenja ove odluke i pomogao je Nikoli da postane čovek kakav jeste. Nikola se sa 17 godina pridružio agenciji, a ono što je zanimljivo jeste da je on prvi i poslednji igrač u 27 godina agencije da samo ga potpisali bez da ga je iko gledao. Danas pričamo o skautima, videima, analizi..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prokomentarisao je i činjenicu da je Jokić sada već dvostruki najbolji igrač lige, a mnogi su stava da je trebalo da bude i ove sezone.

"Ostvarenje sna. Za vas u SAD, vi ste navikli da vaši igrači osvajaju MVP trofeje. Iz Srbije niko. Posebno iz tako malog tima, on je ponikao u Megi. Zvuči kao naučna fantastika. Pomešana su mi osećanja, veoma sam srećan, ponosan... Generalno, nisam tip osobe koja se uzbuđuje često. Šta god da se desi, sutradan zaboravim. Nikola je veoma sličan. Ljudi veruju da kada kaže da ga ne zanima da će osvojiti treći MVP trofej, da je to pozorište, da kada ode kući da je nervozan. To nije tačno, on ne obraća pažnjju na to. Sada, postoji nešto čemu je veoma posvetio pažnju. Govorimo u trenutku kada Denver vodi u finalu protiv Majamija. Još tri utakmice",
istakao je Ražnatović, a u međuvremenu je tim sa Floride izjednačio u seriji (1:1).

Smatra da je Džamal Marej sjajan saigrač srpskom centru.

"Apsolutno su sjajni. Moram da vam kažem da sam godinama bio nervozan dok sam ga gledao. Hajde, šutiraj. On ne šutira u prvoj četvrtini. Ali na kraju dana, kao sinoć, njegov prvi šut, MVP, posle 12. minutu. Na kraju utakmice si najbolji poenter. Veoma je jedinstven. Nikad nisam video takvo strpljenje i želju da se pomogne drugima. Na početku, tri, četiri godine, bilo je često jedan skok ili asistencija do tripl-dabla. Poludeo bih, on bi mi se smejao. Govorio sam mu daj još jedan, ali njega to stvarno ne zanima. Sada kada se Mari vratio, njih dvojica se razumeju. Mislim da je razlog zašto nisu ništa uradili prošle sezone jeste to što on nije bio tu. Sada kad je u formi, mislim da su najbolji duo. Možda su neki igrači individualno bolji, ali kao par mislim da su sjajni", zaključio je Ražnatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu